|
|
#1741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
wiedzialam, że szybko pojdzie, ale nie wiedzialam, że aż tak. Znieczulenie mnie nie bolalo, zakładanie cewnika też nie (zakładali mnie w znieczuleniu). Bardziej czułam szarpanie, jak mi Julka wyciagali, później nie wiem czy to już szycie czy wyjmowanie lozyska, ale też szarpalo. Gorzej było z bolami PO, bo AZ TAKICH się nie spodziewałam. Dziś jest pierwszy dzien, że mogę się na boku polozyc, wcześniej nie było mowy...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1743 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podziwiam za taką pracę, ja wymiękam. Widzę, że dziadkowie szaleją - Twój, tata Side... Mój ojciec zrobił Urszuli sanki już na przyszły rok ![]() No własnie miałam prostować, że on ma 2 córki już ![]() Miłego wieczoru sobotniego
|
||
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja mam białe, i mało to ich w ogóle nie widać, golę dla picu ![]() Za chwilę skoki, może z podniecenia któraś urodzi
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
A ja muszę jutro ogolić bo w poniedziałek idę do gina
nie wiem jak to zrobię... Już wymyśliłam co na kolację, będzie makaron canneloni ze szpinakiem. W końcu coś może zdrowszego bo znowu mnie TZ nęcił mcdonaldem
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
Rozmawiam wlasnie z kolezanka ze szpitala- polozne i ortopedzi w moim szpitalu maja jeszcze jeden "tajny" sposob na skurcze. Akupresure- czyli uciskanie- zewnetrznej czesci paznokcia malych palcow u nogi
![]() Ktora probuje?? Nie wiem jak dlugo trzeba, zeby podzialalo
|
#1747 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
Mikołajek ma śliczne policzki a król Wikingów Julian jest zachwycajacy. Byłam wczoraj na ostatniej wizycie u diabetologa. Cukry ładne i wszystko super. Moglabym rodzic gdzie chcę:banghead: i wcale nie musze W Matce Polce. Najgorsze ze zamykaja ten oddział u mnie w mieście. Ale dzis sie dowiedzialam ze przesuneli do 16 marca. Moze uda mi sie wygonic Maksia ok tydzien wczesniej ![]() Musialam pilnie skonsultowac sie z moim ginem ze wzgledu na ten wysoki puls. Diabetolog podniósł alarm wiec zadzwonilam i musialam od razu do niego jechac mimo ze nawet nie mialam kasy zeby zapłacić. Dostalam lek na serce zeby ten puls uspokoic. I za tydzien usg jak tam mały. Moja mama kupila wczoraj becik i poduszke poporodowa do siedzenia dla mnie i "mundurek do porodu" dla TŻta. Uwaga-TZ bedzie od poniedziałku codziennie w domu :thumbup::thumbup: Nareszcie. Ja bardzo slaba jestem. Przez to serce. Ogromnie sie mecze i nie mam humoru. Leżę na pol żywa. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1748 |
|
Zadomowienie
|
Nadzwyczajna to jaki masz puls?
Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1749 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się już chyba położę, jakaś dziś wypluta jestem i bez humoru a jutro znów od rana do pracy...
Miłego wieczoru i spokojnej nocki dla Was
|
#1751 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też miałaś za☠☠☠istą noc Cytat:
, pierwsze wstawania nas sikanie"A teraz słowo klucz: ostatnie ![]() za 38 tydzieńCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) ale już momentami pokazuje +17 kg. Do 70 kg raczej już nie dobiję,ale też mi nie wiele brakuje Cytat:
Przespałam się 2,5 h po południu i mi lepiej. Po 12 to już płakałam, że jestem zmęczona, że chcę mamie pomóc w sprzątaniu ale nie dam rady, bo padnę i mnie wygoniła spać. A sama spała chyba 4 godz bo była w pracy na noc - kochana. Pod biedrą dzisiaj w ciul ludzi - pojechałam po roszponkę, rukolę i oczywiście ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj pół dnia w CH a teraz sobie siedzimy z tż przed kompami ![]() udało mi się kupić stanik do karmienia za 32zł Smarrita Lewek ja miałam laparo to moja 1 ciążaczbasia za wizytę i rozwarcielutien maleństwo nosisz w sobie Tequillla a powiem Ci że u mnie jest bardzo ładnie strasznie się bałam że mi go oszpecą a aktualnie mam tylko mocno brązowy ślad w pępku (rok temu miałam laparo)nadzwyczajna dla tz i za cukrydobrze, że Cie lekarz pogonił bo faktycznie puls bardzo wysoki miałaś.. Ja mam w ciąży ok 100 |
|
|
|
#1754 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() orgazm mam!!!! Cytat:
![]() Jakbym miała zdążyć dzisiaj do północy to mi wali Doda, mogę się pisać na to!! 4 godziny wytrzymam Cytat:
![]() ![]() Ja mogę jeszcze jutro bo mecz ręcznej będę oglądać i drzeć mordę przed laptopem ![]() Cytat:
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
elunka ale chamstwo :/
nasyłaj teraz te myszy
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1756 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Troszkę Was podczytałam. Cayenne Julian piękny, Starszak też niezły przystojniak ![]() Cytat:
Przed zajściem w ciążę miałam to diagnozowane ale lekarze nie znaleźli przyczyny, powiedzieli, że taka moja natura Teraz kontroluję to tętno ale 100 nie przekracza na szczęście. Moje ciśnienie natomiast bije rekordy "niżowe" np 90 na 45 Moi lekarze jednak mówią, że to nic poważnego więc staram się nie stresować.Cytat:
Ja co 2 tygodnie muszę, na każdą wizytę u gina. Cytat:
Przy takiej wadze to Ona może Ci się odwrócić w brzuszku jeszcze z 5 razyJa dziś byłam na badaniach bo ostatnio mnie swędziały dłonie i stopy i się nakręciłam, ze pewnie mam cholestaze Ja to jestem mistrzynią wymyślania sobie chorób
|
|
|
#1757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1758 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluje! Widocznie wybralas porzadna firme, a nie tak jak ja ![]() Elunka Ja bym ich na miejscu pobila - niech sie ciesza ze tylko myszy im nasalas
|
||
|
|
|
#1759 |
|
Zadomowienie
|
Nadzwyczajna ja zwykle mam do 95 dlatego się pytam bo trochę mi się wydawało za wysokie ale w porównaniu z twoim to pikuś :/
Virginia spokojnej nocy :-* aha ja bym ci radziła do szpitala iść. Elunka Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1760 |
|
Rozeznanie
|
moje dziecię w dzień się nie odezwie, ale wczoraj całą noc kopało tatę po udach :P chyba narozrabiałam kupując pościel w sówki :P trzeba było w jakieś leniwce albo też coś śpiącego po nocach
walentynkowo - małż podrzucił mi do łóżka hipcia i jak się obudziłam jak wrócił z pracy (o 1 w nocy) to mi awanturę zrobił, że jak ja tak mogę z obcym w naszym łożu małżeńskim się wylegiwać :P remontowo - przy myciu ścian mydłem wyszły takie pęknięcia, że masakra... dodatkowa robota - bo trzeba było to skuć i trzeba będzie załatać jutro mażemy ściany specyfikami na grzyby i pleśnie (no tu już chyba małżowi nie pomogę, niestety) - bo to jakieś szkodliwe dla środowiska specyfiki standardowo gość od narożnika ciągle mówi, że poda termin dostawy "jutro" - mam ochotę go poinformować, że miał być 2 tygodnie temu, więc zrywam umowę i oczekuję zwrotu kasy,a le gdzie indziej bym musiała znowu miesiąc czekać... wystarczy że ten zamówiliśmy przed Nowym Rokiem i ciągle nie ma.. drugiego nie doczekam w dwupaku raczej - choć chyba i pierwszego też nie :/ są jakieś środki prawne, którymi bym mogła go "postraszyć"?
|
|
#1761 |
|
Raczkowanie
|
Amelka właśnie mi zdjęcie zrobiła. Zawału dostałam. Jakoś wcześniej tego brzuszyska chyba nie widzialam. Boże skóra po porodzie chyba do kolan będzie mi wisieć. A Wy macie takie zgrabne małe brzuszki i to w 35-38 tc. A nie w 32. O zgrozo!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1762 | |
|
Zadomowienie
|
Grrr... Znajomi odwolali kolację, bo dziecko ma gorączkę, także ciacho, ktore zrobiłam ktoś musi zjeść
ImageUploadedByWizaz Forum1392492428.165424.jpgCytat:
Mój komentarz do tego- dżizas, jaka jestem gruba... Lepszym punktem, który już wyczaiłam są 4 cm powyżej kostki wewnętrznej na podudziu- naprawdę wywołuje skurcze Nadzwyczajna- no i wreszcienirmasz się czym denerwować. Sorry, że wszystkich nie cytuję, i za literówki, ale to na fonie niemożliwe tak pisać
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
thidien współczuje tego ciągnącego się remontu
co do narożnika to ja nie wiem, a próbowałaś mu powiedzieć że masz zaraz tp i potrzebujesz to dostać teraz a nie "na jutro"? ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- amelka faktycznie brzuszek masz spory, ale nie przejmuj się bo po porodzie przecież zniknie ![]() trisdom to ja się częstuje bo wygląda tak apetycznie!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1764 |
|
Zadomowienie
|
Złoto!!!!!!!!
Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1765 |
|
Zadomowienie
|
Stoch pierwszy, Niemiec czwarty
|
#1766 |
|
Zadomowienie
|
Wzięłam się za ogarnianie gemini. Najgorsze, że nie wiem co warto u nich kupić. Gdybyś któraś miała swoją listę zakupów to byłabym mega wdzięczna za podesłanie
![]() Wiem, że muszę kupić octanisept, tylko jaki ten mały wystarczy? Położna mówiła, że ona poleca alantan krem, dopiero jak coś się zacznie dziać powinno się przerzucić na alantan maść. Wspominała o bepanthenie i sudocremie. Tego ostatniego nie poleca ( a ja byłam pewna że kupię tylko go i po problemie). Zamówię chyba jeszcze fridę, i chyba jakiś porządny termometr. Coś jeszcze od nich polecacie? Butelki, smoczki itp chyba w innym miejscu zamówię bo tu losowo wysyłają. I jeszcze pytanko. Witaminy skończycie brać po porodzie, czy będziecie dalej brały czy może na jakieś inne się wtedy zmienia? Bo nie wiem czy zapas swoich uzupełniać ![]() Zła jestem na siebie, że dopiero się za to zabieram. Wy wyczekujecie już pierwszych skurczów, a ja dopiero pierwsze zakupy robię. To wszystko powinno być już dawno w moim domu! No ale niestety niektórych sytuacji nie da się przewidzieć.
|
#1767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
cayenne, ja tez pamitam po cc te bole..ja akurat bardzo niedobrze wsominm cc i okres po nim, dlatego z jednej strony chcialabym sn zreszta wtedy tez chciałam. no ale zobaczymy, jak wyjdzie
|
|
|
|
#1769 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mała jeszcze ma dużo czasu, żeby się obrócić Jak dobrze Cytat:
![]() W ogóle ja jakaś dziwna jestem. Wczoraj wszystko mi śmierdziało, miałam mdłości, ból głowy. To przecież III trymestr, a nie pierwszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze im powiedziałaś! Cytat:
Dzisiaj pełnia - czekam na ekscytujące wieści
|
|||||
|
|
|
#1770 |
|
Zadomowienie
|
Amelka jaki brzusio jeeee o.O
Trisdom aż się popłakałam ;D Wysłane z telefonu... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.

wiedzialam, że szybko pojdzie, ale nie wiedzialam, że aż tak. Znieczulenie mnie nie bolalo, zakładanie cewnika też nie (zakładali mnie w znieczuleniu). Bardziej czułam szarpanie, jak mi Julka wyciagali, później nie wiem czy to już szycie czy wyjmowanie lozyska, ale też szarpalo. Gorzej było z bolami PO, bo AZ TAKICH się nie spodziewałam. Dziś jest pierwszy dzien, że mogę się na boku polozyc, wcześniej nie było mowy...

Tata zaczyna mnie dobijać, tak bardzo chce w prezencie na urodziny bądź imieniny wnuka, że ciągle mnie pyta czy już rodzę
a tu jeszcze tyyyyyle czekania 
ale ja mam białe, i mało to ich w ogóle nie widać, golę dla picu 

a król Wikingów Julian jest zachwycajacy.

, pierwsze wstawania nas sikanie"

Doradźcie mi co zrobić
żonka swojego męża
Ja bym ich na miejscu pobila - niech sie ciesza ze tylko myszy im nasalas
II kreski 30.07.2013