![]() |
#601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niewybaczalne zachowania gości
koszyczek miałam, może nie aż tak bogaty jak tu opisują, ale widzialam że goście korzystali z tabletek i wkładek higienicznych. wiem też, że używano mini lakieru do włosów. koszyk przyniósł pozytywne opinie
#602 | ||||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
W innej sytuacji jest to, tak jak ktoś już wyżej napisał, puste. Zapewniam Cię, że rodzina nie pamięta w co byłaś ubrana. Chyba że jakieś pustaki, co chodzą na wesele tylko po to, żeby potem obgadać, kto w co się ubrał. ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() I tak jak na to patrzę to wesela coraz bardziej idą w takim kierunku, że za 20 lat młodzi będzą musieli gościom załatwić wszystko dosłownie, razem ze strojem, kosmetyczką, depilacją, farbowaniem włosów, itp.
![]() |
#603 |
Konto usunięte
|
Rowniez uwazam, ze taki koszyczek to przesada jest
Spotkalam sie z kuferkiem dla Pary Mlodej, sama mialam taka torbe podreczna w pokoiku dla nas obok sali.W ktorej mialam m.in.: druga pare butow, balerinki, dwie pary ponczoch na zmiane, 3 pary majteczek zapasowych, krem do rak i twarzy, tusz, cienie, blyszczyk, lakier do wlosow, bibulki matujace, podpaski, tampony, lakier do paznokci, antyperspirant, perfumy,pasta i szczoteczka do zebow, klej, igle z nitka, tasme klejaca... Gdzies byl taki watek o rzeczach, ktore warto ze soba miec na wszelki wypqdek.Nie uzylam z tego nic.Ta noc tak szybko minela, ze raz tylko blyszczykiem usta przejechalam i to jeszcze mojej swiadkowej. Ale warto bylo to miec na wszelki wypadek.Dla gosci organizowanie czegos takiego to przesada. |
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, czy to się zaliczy do zachowań gości, ale..
Raczej nie utrzymuję kontaktów ze znajomymi ze studiów, jest jedna, dwie osoby, do których co jakiś czas dzwonię, oni do mnie. Ogólnie taka dość luźna znajomość. I jakiś czas temu zadzwoniłam do jednej z tych znajomych, ogólnie rozmawiałyśmy, co słychać, przy okazji pochwaliłam się, że się zaręczyłam. I co usłyszałam? "No własnie tak mi się wydawało, że dzwonisz, żeby zaprosić na ślub!". ![]() Nie wiem, głupio się poczułam, bo o ile zaręczyny były w stosunkowo krótkim czasie przed tym telefonem, więc nawet nie mieliśmy daty (w sumie nadal nie mamy ![]() ![]()
#606 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie ten koszyczek w łazience to głupota. O ile sama dla siebie jako młoda chciałabym mieć igłę i nitkę, pończochy i kilka ciekawszych rzeczy to już dla gości bym tego do łazienki nie wstawiła. Co najwyżej bym miała kilka rzeczy zapasowych gdzieś schowanych na wszelki wypadek gdzieś "za barem"
|
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie koszyczek jest super sprawą
![]() Ja nie brałam na wesele ani igły, nitki, tabletek p/bólowych, podpasek, tamponów etc. A igła i nitka przydały się znajomej, bo jej się urwało ramiączko od stanika i musiałam jej przyszyć. Ona akurat na wesela chodzi b. często, więc była 'ubezpieczona', ale wiadomo, że wygodniej jest nie zabierać ze sobą połowy domu ![]() Ja do koszyczka wsadzę plastry na odciski, jakiś apap, igłę, nitkę, zapasowe guziki, lakier bezbarwny do paznokci (ratuje rajstopy) etc. Widziałam w koszyczkach rajstopy, klapki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Rozeznanie
|
JA nie miałam żadnego koszyczka, ale pomysł całkiem ok. Tylko nie należy przesadzać z jego zaopatrzeniem. Myślę, że zestaw igła +nitka, plastry na otarcia stóp, jakiś apap i to wszystko. Może być jeszcze kilka sztuk podpasek, ale dla mnie, jak i pewnie dla wielu innych kobiet zbyteczne, bo zawsze jestem "zabezpieczona" pod tym względem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Konto usunięte
|
A co z męskimi toaletami?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#613 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#614 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Za to z podpaskami, igłą i nitką
![]()
#617 |
Zakorzenienie
|
Jezu, no chyba oczywiste, że koszyk męski będzie dostosowany pod facetów.
I tak, będzie tam igła i nitka, co w tym dziwnego? |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
zuy mod
|
Dotka - no przeciez prawdziwy facet nie umie guzika przyszyc
![]() PS co tam chces umiescic? W meskim w sensie ![]() wysłano z mojej Xperii SP
![]() |
#619 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie nie interesuje, kto te guziki będzie przyszywał, interesuje mnie, że jak ktoś będzie potrzebował, to sobie to weźmie.
Mój TŻ umie guzika przyszyć i nie wiem co w tym dziwnego. Do koszyka tam tabletki na ból głowy, plastry zwykłe, plastry na odciski, gumę do żucia, jakiś mały dezodorant. |
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
zuy mod
|
(to byla ironia, mialam wrazenie ze widoczna
![]() Dobry pomysl ![]() ![]() wysłano z mojej Xperii SP
![]() |
#621 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#622 |
Zakorzenienie
|
Tak, ale nie pomyślałaś o tym, że jak baba weźmie igłę i nitkę ze swojego koszyka, to potem braknie? Przecież nikt tam nie będzie wsadzał 70 igieł, a nie każdy zwróci z powrotem.
Poza tym: jak akurat wtedy ktoś będzie sobie coś przyszywał, to nie lepiej umieścić zapasowo to w drugim koszyku? Dla mnie to jest logiczne, no ale ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Już tak nie mdlej, bo Ci się krzywda stanie. Ja naprawdę nie rozumiem w czym Ci ta guma przeszkadza. Nie miałaś nigdy ochoty odświeżyć sobie oddechu po całym dniu i nocy zabaw i jedzenia? I nie, nie każdy nosi to przy sobie. Dochodzę do wniosku, że strach wychodzić naprzeciw gościom, bo jak mi się ktoś taki jak ciri trafi, to tylko się pochlastać, bo zaraz się dowiem, że nawet plastry w koszyku to fo pa i nie wiem, co jeszcze. |
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tak serio to nie myślicie dziewczyny, że lepiej takie rzeczy umieścić przy apteczce? Nawet tampony jeżeli ktoś naprawdę koniecznie chce to myślę, że też tam spasują ![]() pomysł z jedzeniem jakimkolwiek w łazience nie podoba mi się, nawet jak to są gumy ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- wiedziałam, że ktoś zaraz wyskoczy albo z prezerwatywami albo wazeliną na hemoroidy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 |
Zakorzenienie
|
Nieee no jasne, ze nie w kulce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
Ja to jednak jestem zdania, (jak ktoś już wspomniał) wszystko idzie ku temu, że za kilkadziesiąt lat na wesele trzeba będzie gości ubrać, umalować, uczesać i jeszcze dla każdego pod dom taksówkę wysłać.
Już prędzej skłaniam się ku tej apteczce o rozszerzonej zawartości niż koszyczku w toalecie. Ja, żebym zobaczyła dezodorant w łazience to bym pomyślała, że młodzi swoich gości za jakiś brudasów traktują. Jak ja wiem, że przy większym wysiłku (tańce) w połączeniu z rozgrzewającym alkoholem potrafię się spocić to mam przy sobie w torebce chusteczki mokre, matujące bibułki lub małe opakowanie pudru, perfumy w rolce lub małej buteleczce do tego pilniczek, zapasowe pończochy, telefon, zwykłe chusteczki, tampon, agrafkę. I wszystko mi się mieści w naprawdę małej torebeczce. |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Wtajemniczenie
|
"oj, to nie tak prędko, dopiero się zaręczyliśmy, jeszcze nie mamy dokładnych planów'
![]()
#627 | |||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() No na Boga, guma? Ja gumę mam zawsze przy sobie, nie przyszłoby mi do głowy, że PM mi gumę rzucą na weselu. Zresztą co zauważyłam - jak ktoś gum używa, to je przy sobie nosi, nie używa - i tak nie będzie chciał. Może jeszcze papierosy tam dorzucisz, bo się skończyły a ktoś pali? I to tak po kilka rodzajów. A może woli miętuski a nie gumy? Warto by się nad tym zastanowić. ![]() Nie, nie pomyślałam, że ktoś sobie przywłaszczy cudzą nitkę, tak mi się wydawało, że jak spodnie będzie zszywał to zrobi to w łazience, a nie na sali i od razu odłoży. Strasznie dziwna jestem, że wierzą w uczciwość ludzką. I strasznie dziwne jest to, że nie wierzę, że naraz 10 osobom się spodnie poprują na dupie. I że krzywda im się stanie jak 10 minut poczekają do zaszycia. ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I nie każdy szyje w łazience, gdzie przeważnie światło takie sobie i co chwilę ktoś się kręci. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
To jest tak samo głupie jak fundowanie gum do żucia i dezodorantu. Tu ni chodzi o wydatek, tu chodzi o ideę ![]()
![]() |
#630 |
Zakorzenienie
|
Ale nikt nikogo nie traktuje jak niepełnosprytnego.
Ja nie wiem, czy to jakieś kompleksy, czy w czym problem, ale w życiu bym nie pomyślała, że jeśli w ogólnodostępnym koszyczku jest dezodorant, czy guma do żucia, to PM uważają mnie za niedorobionego brudasa, który nie myje zębów ![]() W ogóle nie czaję tego toku myślenia. A jak nie widzisz różnicy, między gumą do żucia, a papierosami, no to nie mamy o czym dyskutować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.