Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 18:30   #1291
nephelim89
Rozeznanie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Czy któraś z Was kochane ma łóżeczko z żyrafa albo misiem z klupsia? Potrzebuje wymiarów dokładniejszych niż podają sprzedawcy a dokładniej wysokość od ziemi i na jakiej wysokości jest ten najniższy poziom dla starszych dzieci?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 18:33   #1292
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

no ten tort będę robiła w piątek/sobotę, więc fotkę już po urodzinach wstawię w przyszłym tygodniu

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 18:40   #1293
87czarna
Zakorzenienie

tassia Dziewczyny zostają z Tż Zazwyczaj chodzimy co drugi dzień,na zmianę. Ale na przykład dzisiaj ja pojechałam na 10:00, wróciłam po 11:00, a Tż pojechał na 11.30

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Kupiłam potrzebne materiały iiii.... ZACZYNAM PRODUKCJĘ ZABAWEK DZIECIĘCYCH

Teacherka mnie tak natchnęła,że tylko to w głowie mam

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

kaska mnie też zrób taki na urodziny,bo fanką Barcelony jestem od dawien dawna

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 18:42   #1294
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
zamówiłam jadalny opłatek sama będę robić tort, masę cukrową niebieską i czerwoną mam
Gdzie zamawiałaś opłatek?
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 18:53   #1295
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
no w sumie nie wiem czemu może i masz rację, że by sobie poradził, ale nie wiem czy będzie chciał

oby tak dalej

tassia, motyl, agusiowata
i inne dziewczyny, które chodzą z maluchami na basen - poradźcie
Znalazłam u nas dwa miejsca z zajęciami na basenie dla maluchów:
- w pierwszym miejscu cały kurs to 12 trzydziestominutowych zajęć za 320 zł,
- w drugim miejscu jest też 12 zajęć trzydziestominutowych za 330 zł, ale kurs obejmuje trzy etapy, czyli 3x12 zajęć
I tak się zastanawiam ile ten kurs trwa u Was? Czy naprawdę konieczne jest 36 zajęć, skoro w tym pierwszym miejscu jest tylko 12

Dzwoniłam w to pierwsze miejsce i Miłek mógłby zacząć od soboty, ale nam soboty nie pasują, więc dopiero pod koniec marca byłoby miejsce dla niego w tygodniu. A Dawid mógłby zacząć już jutro. Bo tak stwierdziliśmy, że jak jeden by chodził to i drugi. Tylko mąż by chciał żebyśmy się podzielili, a ja z moim gabarytem nie pójdę na basen
Słyszałam, że te kolejne etapy, to nauka samodzielnego pływania niemowlaka. Na ile to prawda to nie wiem, bo wiem o tym nie od instruktora. Same modelki nie chodzą na ten basen, więc nie masz co się martwić. Ja też mam swój gabaryt.

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze Wam udanych nocek u mnie są częste pobudki, tak ze 3/4 razy... a jak Jasiek śpi to ja sama zasnąć nie mogę, nie wiem o co chodzi, chyba na jakiejś żyle śpie

ostatnio wprowadziłam Jaśkowi juz harmonogram jedzenia...
śniadanie: kaszka ta EXPERT bo ma najlepszy wg mnie skład z tych sklepowych
II sniadanie: mleko
Obiad: sama gotuje warzywka i królika (moj tata hoduje) a reszta ze słoiczka (mięsla + warzywka)
pozniej mleczko
mleczko z kleikiem
deserek w postaci jakiegos owocku
noi do snu samo mleczko

noi tak sobie mysle, czy to dobre jak on tyle wazy taka kluska z niego jest coraz wieksza... Wy jako bardziej doswiadczone powiedzcie mi czy moge mu utrzymywac taki harmnogram jedzeniowy, czy np ograniczyc do jednej nowosci, np w poniedzialek z nowosci sama kasza, we wtorek sam obiadek... ?? juz nie wiem

a jako bonus dodaje filmik Jasia śmieszka

http://www.youtube.com/watch?v=2TrcN...ature=youtu.be
Jak dla mnie, to za dużo tego jedzenia. Nowe dania wprowadzałam stopniowo. Przez pierwszy tydzień z nowości tylko obiadek...
Fajnie się śmieje, widziałam tylko początek, bo Adaś śpi.
Stary 2014-02-17, 18:54   #1296
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
A sprawdź czy w gondoli nie możesz głowy troszeczkę podnieść,u mnie się da,ale jeszcze nie korzystam z tej opcji

(...)
o widzisz, nie pomyślałam o tym, muszę zobaczyć czy u mnie się tak da
dzięki
Cytat:
no ten tort będę robiła w piątek/sobotę, więc fotkę już po urodzinach wstawię w przyszłym tygodniu
koniecznie wrzuć fotkę

a propo obiadów, u mnie też zawsze jest OBOJĘTNE a na jutro gotuje mi się właśnie zupka kalafiorowa i będę robić żeberka w coli i ja się dziwię, że tyję

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 19:01   #1297
dodinha
Wtajemniczenie

Madzia rewelacyjny ten Twój śmieszek.A moja Mała nadal się nie chichra buuuu

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-17, 19:03   #1298
kaska87
Zakorzenienie

Boja na allegro z przesyłką 16,50zł masy w sklepie po 9,99zł jedna

idę zaromansić z laktatorem, bo coś mnie lewa pierś boli i takie ciepło czuję- ale to nie jakies zapalenie ?

ale póki co oglądam skoki, moje dziecko śpi

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-02-17 o 19:04
Stary 2014-02-17, 19:14   #1299
bajka1807
Zakorzenienie

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 19:19   #1300
tassia
Zakorzenienie

ehh ucieklo mi cytowanie a ze lece na orbitreku to bie pamietam komu ale pamietam co

1. jak sie w gondoli nie da podbiesc oparcia to mozna wsadzic segregator lub zwiniety koc i tez daje rade
ja mam podnoszona gondolke ale wg mnie za wysoko i korzystam z kocyka

2. (kaska widze ze nie nadrabiasz aty aty
wiec ponawiam pytanie
jak rozklada ci sie spacerowka? bo nie wiem czy z piwnicy wyciagac czy pocekac jeszcze

3. czarna fajnie to macie rozwiazane
moj tz wraca o 18 i wtedy obydwoje jestesmy tak padnieci ze czesto gesto odpuszczamt silownje

co do mojego dzisiejszego obiadu to.jestem mistrzem obiadu w 15minut wiec nie myslcie sobie ze to jakies cuda
mialam szklabke rosolu z wczoraj, dodalam wody ugotowalam brokula i zblendowalam plus smietana i groszek ptysiowy dla tz
pieczarki obralam wycoagnelam.nozki i nafaszerowalam miesem mielonym.ktore przyprawilam i dodalam troche passaty pomidorowej
posypalam serem i do.piekarnika
do tego surowka z marchewki i selera made by alma

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

pojechal?

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 19:20   #1301
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:

co jest?
Stary 2014-02-17, 19:30   #1302
bajka1807
Zakorzenienie

TTassia pojechal wczoraj i nigdy nie rycze z tego powodu rycze bo nie jestem na bierzaco do tego do jutra jestem jeszcze u rodzicow. No i nie wiem co u was

Rzucilo mi sie w oczy cos o spacerowce. Dzis zaliczyłysmy w niej spacer jest fajnie ale w gondoli sie spokojnie miesci wiec bedziemy jezdzic dopoki jej sie nie znudzi

A jutro rano ide na dekoloryzacje. Na pytanie o chęć pisiadania rudej czy blond żony tz oznajmil ze mam robic na rudo

Jutro bede nadrabiac jak zjade do domu.

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 19:47   #1303
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was kochane ma łóżeczko z żyrafa albo misiem z klupsia? Potrzebuje wymiarów dokładniejszych niż podają sprzedawcy a dokładniej wysokość od ziemi i na jakiej wysokości jest ten najniższy poziom dla starszych dzieci?

Chodzi ci o to łożeczko co ma szczebelki z ciemnego drewna a przód i tył biały?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 19:58   #1304
butterfly20
Zakorzenienie

Dzisiaj to ja mam doła i jakoś zupełnie bez chęci do czegokolwiek...oby jutro przeszło:/

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Widziałam, ale mnie irytował

Eeee, ale jak to Aria? Skąd takie przypuszczenia? No i co z Ezrą? Przecież jak na razie wynika jasno, że to on tym zarządza? W sensie, że Aria z nim? Mnie ciekawi, czy jeśli Ezra to ten jedyny A, a Aria jest niczemu niewinna, to czy on ją tylko wykorzystuje, czy naprawdę się w niej zakochał i to pokrzyżowało mu trochę plany

Było milion razy, ale napiszę jeszcze raz: zetrzeć jabłko, wycisnąć sok albo namoczyć suszone śliwki we wrzątku i ten sok dać. Świeże zadziałają milion razy lepiej niż słoiczkowe

En co prawda na mm, je 0,5-0,75 słoiczka raz dziennie i pije tylko mm, wody ani soków nie. Z kupką nie ma problemu. Ja bym tylko pierś dawała po obiadku do popicia.

no ja nie jestem taka genialna, żeby sama wysnuć takie wnioski:P wyczytałam w komentarzach pod odcinkiem na kinomanie i potem w odcinku sama zaczęłam na to zwracać uwagę.
jest teza,że ma chorobę jak schizofrenia, Ezra jej pomaga bo ją kocha, więc ona jest Big A., a on małe A. i jeszcze jacyś inni pomocnicy, np Mona?
Poczytajcie w tych komentarzach

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
az godzinna przerwa na forum.... no nie

dziewczyny trace wene na gotowanie

dziś zrobiłam pieczarki faszerowane i krem z brokułów.
jutro tz zazyczyl sobie kurczaka pieczonego wiec jutro rano pojde na zakupy a chciałam do konca tygodnia zaplanowac jakies obiady zeby bez przerwy do sklepu nie latac
a w głowie puuuustka
ja też ostatnio nie mam weny

Cytat:
HEJ

cały dzień mnie nie było a tylko 2 strony do nadrabiania
kupiliśmy prezent dla taty na 50-kę zegarek, no i będę robić taki tort

wooow to czekamy na efekty

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 20:01   #1305
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ja nie dość, że sobie to pytanie zadaje, to na dodatek słyszę codziennie to samo: OBOJĘTNie !
Ja zawsze słyszę coś dobrego-
I przeważnie kręci nosem

Edytowane przez ja-ika
Czas edycji: 2014-02-17 o 20:02
ja-ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 20:03   #1306
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
tassia Dziewczyny zostają z Tż Zazwyczaj chodzimy co drugi dzień,na zmianę. Ale na przykład dzisiaj ja pojechałam na 10:00, wróciłam po 11:00, a Tż pojechał na 11.30

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Też ręcznie będziesz szyla? Koniecznie chwal się efektami!

Cytat:

co tam?

Cytat:
TTassia pojechal wczoraj i nigdy nie rycze z tego powodu rycze bo nie jestem na bierzaco do tego do jutra jestem jeszcze u rodzicow. No i nie wiem co u was

Rzucilo mi sie w oczy cos o spacerowce. Dzis zaliczyłysmy w niej spacer jest fajnie ale w gondoli sie spokojnie miesci wiec bedziemy jezdzic dopoki jej sie nie znudzi

A jutro rano ide na dekoloryzacje. Na pytanie o chęć pisiadania rudej czy blond żony tz oznajmil ze mam robic na rudo

Też mi powódaż wstyd się przyznać,ale ja rzadko kiedy jestem na bieżąco, z reguły nadrabiam tylko kilka stron wstecz

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 20:04   #1307
czaszka_
Zakorzenienie

czesc dziewczyny jestem na biezaco ale nie odpisywalam bo nie mialam do tego glowy widze ze piszecie juz o spacerowkach, juz sie tez nie moge doczekac bo u nas mała strasznie jęczy w gondoli ze nic nie widzi tassia z tym segregatorem to mi podalas super pomysl i jutro sprobuje

u nas ostatnio jest ciezko....od paru tygodni nie wyszlam bez malej nigdzie nawet na minute i juz psychicznie wysiadam,tż od 3ch tygodni ciagle pracuje albo remontuje i w ogole nie zajmuje sie małą
tak jak mowilam ostatnio Julke pochwalilam i juz sie zepsuło, nie wiem co jest grane ale juz 3 dzien z rzedu calymi dniami placze i nic jej sie nie podoba a ja juz szału dostaje(moze wyczuwa ze jestem klebkiem nerwow?) juz sama nie wiem co mam ze soba zrobic.....jutro TŻ ma w koncu wolne i wynegocjowalam caly dzien wolny od dziecka i od niego on pojedzie do cioć na wieś a ja pojde z kolezanka na miasto, połazimy po lumpach, pojdziemy cos zjesc i do kina.Mam nadzieje ze lepiej mi sie zrobi bo juz ostatnio zaczynam tracic kontrole nad swoim zachowaniem jestem beznadziejna poprostu

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 20:07   #1308
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
no ja nie jestem taka genialna, żeby sama wysnuć takie wnioski:P wyczytałam w komentarzach pod odcinkiem na kinomanie i potem w odcinku sama zaczęłam na to zwracać uwagę.
jest teza,że ma chorobę jak schizofrenia, Ezra jej pomaga bo ją kocha, więc ona jest Big A., a on małe A. i jeszcze jacyś inni pomocnicy, np Mona?
Poczytajcie w tych komentarzach
Hmmm, w sumie
Ciekawa teoria, poczytam, jak dzieci zasną

Co do OBIADU, to ja nawet nie pytam. Po prostu sama coś wymyślam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 20:12   #1309
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ja mam spacerówke rozkładana na płasko i już od 2 tygodni z niej korzystam, ale i tak staram się żeby zawsze wychodzić jak jest czas drzemki żeby sobie pospal na świeżym powietrzu, 2 min się rozgląda i odpływa i śpi póki sie kółka kręca a czasem nawet juz w domu dosypia godzine albo dwie
ja też zawsze wychodze w porze spania
ale Hania już fajna jest, nawet jak się na spacerze obudzi to nie płacze, rozgląda się, leży spokojnie. i czasami jeszcze zaśnie a czasami resztę spaceru czuwa

my jeszcze w gondoli, na płasko. póki co nie eksperymentuje ze spacerówką póki nie marudzi i się w miarę mieści to niech tak jeździ, bo jak jej się spodoba podniesione oparcie to już do lezenia na płasko pewnie nie będzie chciała wrócić

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 20:12   #1310
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawa jestem jak wyjdzie robiłaś już wcześniej podobne?

ja sobie obiecałam, że na 1 urodziny Antka zrobię mu sama tort z masą cukrową na wierzchu, taki ładny :p

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 20:13   #1311
czaszka_
Zakorzenienie

chcialam sie Was jeszcze doradzic co do rozszerzania diety, wiem ze bylo juz duuuuzo na ten temat ale kazda z Was robi inaczej i juz sama nie wiem co mam podawac i jak
dodam tylko ze moja pediatra nic mi nie pomogla, kazala mi tylko w ciagu 2ch tyg wprowadzic jablko marchew i ziemniaka
Wiec dawałam Julce 3 dni pod rzad jabłuszko, nie smakowalo jej wypluwala, sie krzywila i miala odruch wymiotny do tego wysypywalo ją na buzce od razu po zjedzeniu.Teraz 3 dni odstawilam wszystko i czekam czy nic jej nie bedzie, dobrze zrobilam?czy podawac juz nastepny produkt np marchewke?doradzcie jak to robic

i jeszcze jedna rzecz...kiedys Julka potrafila przespac cala noc do 7 a teraz juz jest glodna ok 3 i pozniej o 6. Myslicie ze sie w ciagu dnia nie najada juz i to czas zeby wprowadzic kaszke??Pytam Was bo pediatra oczywiscie nic nie powiedziala na ten temat

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 20:16   #1312
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

super!

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:

nie zapomnij się pokazać jak będziesz już rudzielcem

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, śliczne dzięki za winszowanie Strasznie się cieszę i trzymam kciuki

Papuga, ja widziałam Kalafior i Zielony Groszek w Rossie.

jutro podejdę jak będę wracać od lekarza

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Fajnie, ze dostałaś warzywka ze sprawdzonego źrodła.
Co do obiadu, to ja dziś robię mielone w piekarniku

Wiki tak robi i wydaje mi sie, ze to wynika z jej zainteresowania światem

Oby wiecej pobrań nie było, to musiało byc straszne.
Na pocieszenie fajny dzien sie Wam zapowiada
mielone były ostatnio
dziś poszłam na łatwiznę i zrobiłam pieczone udka

Stary 2014-02-17, 20:17   #1313
Brydzia_
Zakorzenienie

staram się nadrobić

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrażam spać z małym całą noc w łóżku. Ooo nie. Rano gdy śpię już sama to owszem ale w trójkę? Od początku walczyłam o to żeby spał sam. Choć nie powiem, pierwszy tydzień spał ze mną w łóżku w rożku bo ledwo się przekrecił a ja już się zrywałam sprawdzać czy jest ok potem wyluzowałam i spał już u siebie w koszu
my śpimy w 3
zawsze miałam podejście takie jak ladan... dziecko ma swoje łóżeczko i ma w nim spać
zarzekałam się że nie będę tak jak siostra tż spać z 2 dzieci w łóżku a mąż osobno
na początku był remont mieszkaliśmy u rodziców - Igor musiał spać z nami bo nie było innych warunków później się przenieśliśmy to tłumaczyłam się że karmie w nocy i nie chce mi się wstawać za każdym razem i brać go i odnosić ale ostatnio coraz dotkliwej odczuwam to że śpi z nami w łóżku wszystko mnie boli, budze się bardziej zmęczona niż kłade... najlepsze że on bez problemu by spał w swoim łóżeczku, ale matka wariatka
już poczyniłam postęp bo wieczorem po kąpaniu i karmieniu daje go do łóżeczka i zabieram dopiero ok 1-2 jak się obudzi na jedzenie ale już nie odnosze go
najgorsze że tż mi tego nie ułatwia i robi ze mnie wyrodną matke która nie chce spać ze swoim maleństwem
tylko u mnie problem jest taki że Igor często się dławi i ja nie potrafie zasnąć bo się boje że on się zadławi w nocy śliną a ja się nie obudze
no i dodam że śpimy w 1 pokoju bo reszta jest 'w remoncie' który jest w zawieszeniu
musze w końcu zacząć go kłaść do łóżeczka bo będę tego żałować
najlepsze że moja mama i babcia patrzą na mnie tylko z politowaniem jak mówie że nie potrafie zasnąć bez niego w łóżku bo mam banie że coś mu się tam stanie a tak się zapierałam że tak nie będzie

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 20:18   #1314
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Madzia rewelacyjny ten Twój śmieszek.A moja Mała nadal się nie chichra buuuu

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
mój też jeszcze nie śmieje sie w głos czekam na to

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dzisiaj to ja mam doła i jakoś zupełnie bez chęci do czegokolwiek...oby jutro przeszło:/
coś się stało?
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny jestem na biezaco ale nie odpisywalam bo nie mialam do tego glowy widze ze piszecie juz o spacerowkach, juz sie tez nie moge doczekac bo u nas mała strasznie jęczy w gondoli ze nic nie widzi tassia z tym segregatorem to mi podalas super pomysl i jutro sprobuje

u nas ostatnio jest ciezko....od paru tygodni nie wyszlam bez malej nigdzie nawet na minute i juz psychicznie wysiadam,tż od 3ch tygodni ciagle pracuje albo remontuje i w ogole nie zajmuje sie małą
tak jak mowilam ostatnio Julke pochwalilam i juz sie zepsuło, nie wiem co jest grane ale juz 3 dzien z rzedu calymi dniami placze i nic jej sie nie podoba a ja juz szału dostaje(moze wyczuwa ze jestem klebkiem nerwow?) juz sama nie wiem co mam ze soba zrobic.....jutro TŻ ma w koncu wolne i wynegocjowalam caly dzien wolny od dziecka i od niego on pojedzie do cioć na wieś a ja pojde z kolezanka na miasto, połazimy po lumpach, pojdziemy cos zjesc i do kina.Mam nadzieje ze lepiej mi sie zrobi bo juz ostatnio zaczynam tracic kontrole nad swoim zachowaniem jestem beznadziejna poprostu

mam nadzieję, że jutrzejsze wyjście pozwoli ci złapać oddech.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 20:18   #1315
agravka
Wtajemniczenie

Motyl,poczytaj różne teorię na prettylittleliars.com.pl jest tego mnóstwo i ja już nie wiem w co wierzyć

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 20:20   #1316
Brydzia_
Zakorzenienie

aha no i Igor się budzi na karmienie co 4h chociaż wydaje mi się że jakby spał w łóżeczku to nie przebudzał by się tak często, a tak ktoś się ruszy i on się budzi i szuka cyca
musze zacząć nad sobą pracować i w końcu to zmienić

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 20:20   #1317
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Hmmm, w sumie
Ciekawa teoria, poczytam, jak dzieci zasną

Co do OBIADU, to ja nawet nie pytam. Po prostu sama coś wymyślam

coś tam jeszcze było,że w ostatnim odcinku była na spacerze z aparatem, a potem ezra dostawał zdjęcia...
jeszcze w tym odcinku jechali razem samochodem i ona mu mówiła o jakimś opowiadaniu co pisze,że zmieniła bohatera, że czasem wygrywa zły...
no ogólnie dziwne zachowanie? aaa no i rok jej nie było, wyjechała tuż po zniknięciu Ali, może się leczyła jednak?

Tusia dostała dzisiaj od babci dwa kostiumy kapielowe. Jeden na teraz i jeszcze trochę jej posłuży, a drugi na wakacje Mała pływaczka

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-02-17 o 20:44
Stary 2014-02-17, 20:21   #1318
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
chcialam sie Was jeszcze doradzic co do rozszerzania diety, wiem ze bylo juz duuuuzo na ten temat ale kazda z Was robi inaczej i juz sama nie wiem co mam podawac i jak
dodam tylko ze moja pediatra nic mi nie pomogla, kazala mi tylko w ciagu 2ch tyg wprowadzic jablko marchew i ziemniaka
Wiec dawałam Julce 3 dni pod rzad jabłuszko, nie smakowalo jej wypluwala, sie krzywila i miala odruch wymiotny do tego wysypywalo ją na buzce od razu po zjedzeniu.Teraz 3 dni odstawilam wszystko i czekam czy nic jej nie bedzie, dobrze zrobilam?czy podawac juz nastepny produkt np marchewke?doradzcie jak to robic

i jeszcze jedna rzecz...kiedys Julka potrafila przespac cala noc do 7 a teraz juz jest glodna ok 3 i pozniej o 6. Myslicie ze sie w ciagu dnia nie najada juz i to czas zeby wprowadzic kaszke??Pytam Was bo pediatra oczywiscie nic nie powiedziala na ten temat
skoro ją wysypało to ja bym na Twoim miejscu zaczęła wprowadzać marchewkę a potem wróciła do jabłka.

możesz spróbować kaszke albo kleik na kolację choć w naszym przypadku nic to nie dało i tak się budził

Stary 2014-02-17, 20:22   #1319
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
mój też jeszcze nie śmieje sie w głos czekam na to

coś się stało?

mam nadzieję, że jutrzejsze wyjście pozwoli ci złapać oddech.
już niedługo się doczekasz

nie no, nie wiem, tak po prostu
doła mam jak myślę,że ten czas tak leci i już niedługo trzeba będzie myśleć co dalej. Nie chcę jej zostawiać

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Motyl,poczytaj różne teorię na prettylittleliars.com.pl jest tego mnóstwo i ja już nie wiem w co wierzyć

aaa dzięki, zobaczę

Stary 2014-02-17, 20:23   #1320
kaska87
Zakorzenienie

Papuga nie robiłam

Natala nasz z tego powodu, że się "spodobało" porzucił gondolę ale mamy na płasko więc ok

Motyl super- pokaż

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości