|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Czy któraś z Was kochane ma łóżeczko z żyrafa albo misiem z klupsia? Potrzebuje wymiarów dokładniejszych niż podają sprzedawcy a dokładniej wysokość od ziemi i na jakiej wysokości jest ten najniższy poziom dla starszych dzieci?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
no ten tort będę robiła w piątek/sobotę, więc fotkę już po urodzinach wstawię w przyszłym tygodniu
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
tassia Dziewczyny zostają z Tż
Zazwyczaj chodzimy co drugi dzień,na zmianę. Ale na przykład dzisiaj ja pojechałam na 10:00, wróciłam po 11:00, a Tż pojechał na 11.30 ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Kupiłam potrzebne materiały iiii.... ZACZYNAM PRODUKCJĘ ZABAWEK DZIECIĘCYCH ![]() Teacherka mnie tak natchnęła,że tylko to w głowie mam ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- kaska mnie też zrób taki na urodziny,bo fanką Barcelony jestem od dawien dawna
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
Fajnie się śmieje, widziałam tylko początek, bo Adaś śpi.
|
|
#1296 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki Cytat:
a propo obiadów, u mnie też zawsze jest OBOJĘTNE a na jutro gotuje mi się właśnie zupka kalafiorowa i będę robić żeberka w coli i ja się dziwię, że tyję
|
|
|
#1297 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia rewelacyjny ten Twój śmieszek.A moja Mała nadal się nie chichra buuuu
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Boja na allegro z przesyłką 16,50zł
masy w sklepie po 9,99zł jedna idę zaromansić z laktatorem, bo coś mnie lewa pierś boli ?ale póki co oglądam skoki, moje dziecko śpi
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-02-17 o 19:04 |
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
ehh ucieklo mi cytowanie a ze lece na orbitreku to bie pamietam komu ale pamietam co
1. jak sie w gondoli nie da podbiesc oparcia to mozna wsadzic segregator lub zwiniety koc i tez daje rade ja mam podnoszona gondolke ale wg mnie za wysoko i korzystam z kocyka 2. (kaska widze ze nie nadrabiasz aty aty wiec ponawiam pytanie jak rozklada ci sie spacerowka? bo nie wiem czy z piwnicy wyciagac czy pocekac jeszcze 3. czarna fajnie to macie rozwiazane moj tz wraca o 18 i wtedy obydwoje jestesmy tak padnieci ze czesto gesto odpuszczamt silownje co do mojego dzisiejszego obiadu to.jestem mistrzem obiadu w 15minut wiec nie myslcie sobie ze to jakies cuda mialam szklabke rosolu z wczoraj, dodalam wody ugotowalam brokula i zblendowalam plus smietana i groszek ptysiowy dla tz pieczarki obralam wycoagnelam.nozki i nafaszerowalam miesem mielonym.ktore przyprawilam i dodalam troche passaty pomidorowej posypalam serem i do.piekarnika do tego surowka z marchewki i selera made by alma Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- pojechal? Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
TTassia pojechal wczoraj
i nigdy nie rycze z tego powodu rycze bo nie jestem na bierzaco do tego do jutra jestem jeszcze u rodzicow. No i nie wiem co u was Rzucilo mi sie w oczy cos o spacerowce. Dzis zaliczyłysmy w niej spacer jest fajnie ale w gondoli sie spokojnie miesci wiec bedziemy jezdzic dopoki jej sie nie znudzi ![]() A jutro rano ide na dekoloryzacje. Na pytanie o chęć pisiadania rudej czy blond żony tz oznajmil ze mam robic na rudo Jutro bede nadrabiac jak zjade do domu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj to ja mam doła i jakoś zupełnie bez chęci do czegokolwiek...oby jutro przeszło:/
Cytat:
no ja nie jestem taka genialna, żeby sama wysnuć takie wnioski:P wyczytałam w komentarzach pod odcinkiem na kinomanie i potem w odcinku sama zaczęłam na to zwracać uwagę. jest teza,że ma chorobę jak schizofrenia, Ezra jej pomaga bo ją kocha, więc ona jest Big A., a on małe A. i jeszcze jacyś inni pomocnicy, np Mona? Poczytajcie w tych komentarzach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przeważnie kręci nosem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Emilka 3.10.2013 Kamil 9.03.2000 Edytowane przez ja-ika Czas edycji: 2014-02-17 o 20:02 |
|
|
|
|
#1306 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co tam? Cytat:
aż wstyd się przyznać,ale ja rzadko kiedy jestem na bieżąco, z reguły nadrabiam tylko kilka stron wsteczSent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
jestem na biezaco ale nie odpisywalam bo nie mialam do tego glowy widze ze piszecie juz o spacerowkach, juz sie tez nie moge doczekac bo u nas mała strasznie jęczy w gondoli ze nic nie widzi tassia z tym segregatorem to mi podalas super pomysl i jutro sprobuje![]() u nas ostatnio jest ciezko....od paru tygodni nie wyszlam bez malej nigdzie nawet na minute i juz psychicznie wysiadam,tż od 3ch tygodni ciagle pracuje albo remontuje i w ogole nie zajmuje sie małą ![]() tak jak mowilam ostatnio Julke pochwalilam i juz sie zepsuło, nie wiem co jest grane ale juz 3 dzien z rzedu calymi dniami placze i nic jej sie nie podoba a ja juz szału dostaje on pojedzie do cioć na wieś a ja pojde z kolezanka na miasto, połazimy po lumpach, pojdziemy cos zjesc i do kina.Mam nadzieje ze lepiej mi sie zrobi bo juz ostatnio zaczynam tracic kontrole nad swoim zachowaniem jestem beznadziejna poprostu
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa teoria, poczytam, jak dzieci zasną Co do OBIADU, to ja nawet nie pytam. Po prostu sama coś wymyślam
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Hania już fajna jest, nawet jak się na spacerze obudzi to nie płacze, rozgląda się, leży spokojnie. i czasami jeszcze zaśnie a czasami resztę spaceru czuwa ![]() my jeszcze w gondoli, na płasko. póki co nie eksperymentuje ze spacerówką póki nie marudzi i się w miarę mieści to niech tak jeździ, bo jak jej się spodoba podniesione oparcie to już do lezenia na płasko pewnie nie będzie chciała wrócić
|
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robiłaś już wcześniej podobne? ![]() ja sobie obiecałam, że na 1 urodziny Antka zrobię mu sama tort z masą cukrową na wierzchu, taki ładny :p
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
chcialam sie Was jeszcze doradzic co do rozszerzania diety, wiem ze bylo juz duuuuzo na ten temat ale kazda z Was robi inaczej i juz sama nie wiem co mam podawac i jak
![]() dodam tylko ze moja pediatra nic mi nie pomogla, kazala mi tylko w ciagu 2ch tyg wprowadzic jablko marchew i ziemniaka ![]() Wiec dawałam Julce 3 dni pod rzad jabłuszko, nie smakowalo jej wypluwala, sie krzywila i miala odruch wymiotny do tego wysypywalo ją na buzce od razu po zjedzeniu.Teraz 3 dni odstawilam wszystko i czekam czy nic jej nie bedzie, dobrze zrobilam?czy podawac juz nastepny produkt np marchewke?doradzcie jak to robic![]() i jeszcze jedna rzecz...kiedys Julka potrafila przespac cala noc do 7 a teraz juz jest glodna ok 3 i pozniej o 6. Myslicie ze sie w ciagu dnia nie najada juz i to czas zeby wprowadzic kaszke??Pytam Was bo pediatra oczywiscie nic nie powiedziala na ten temat
|
#1312 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() jutro podejdę jak będę wracać od lekarza ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() dziś poszłam na łatwiznę i zrobiłam pieczone udka
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
staram się nadrobić
![]() Cytat:
zawsze miałam podejście takie jak ladan... dziecko ma swoje łóżeczko i ma w nim spać zarzekałam się że nie będę tak jak siostra tż spać z 2 dzieci w łóżku a mąż osobno ![]() na początku był remont mieszkaliśmy u rodziców - Igor musiał spać z nami bo nie było innych warunków później się przenieśliśmy to tłumaczyłam się że karmie w nocy i nie chce mi się wstawać za każdym razem i brać go i odnosić ale ostatnio coraz dotkliwej odczuwam to że śpi z nami w łóżku ![]() już poczyniłam postęp bo wieczorem po kąpaniu i karmieniu daje go do łóżeczka i zabieram dopiero ok 1-2 jak się obudzi na jedzenie ale już nie odnosze go ![]() najgorsze że tż mi tego nie ułatwia i robi ze mnie wyrodną matke która nie chce spać ze swoim maleństwem ![]() tylko u mnie problem jest taki że Igor często się dławi i ja nie potrafie zasnąć bo się boje że on się zadławi w nocy śliną a ja się nie obudze ![]() no i dodam że śpimy w 1 pokoju bo reszta jest 'w remoncie' który jest w zawieszeniu musze w końcu zacząć go kłaść do łóżeczka bo będę tego żałować ![]() najlepsze że moja mama i babcia patrzą na mnie tylko z politowaniem jak mówie że nie potrafie zasnąć bez niego w łóżku bo mam banie że coś mu się tam stanie a tak się zapierałam że tak nie będzie
|
|
|
#1314 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na to![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że jutrzejsze wyjście pozwoli ci złapać oddech.
|
|
#1315 |
|
Wtajemniczenie
|
Motyl,poczytaj różne teorię na prettylittleliars.com.pl jest tego mnóstwo i ja już nie wiem w co wierzyć
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
aha no i Igor się budzi na karmienie co 4h
chociaż wydaje mi się że jakby spał w łóżeczku to nie przebudzał by się tak często, a tak ktoś się ruszy i on się budzi i szuka cyca musze zacząć nad sobą pracować i w końcu to zmienić
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś tam jeszcze było,że w ostatnim odcinku była na spacerze z aparatem, a potem ezra dostawał zdjęcia... jeszcze w tym odcinku jechali razem samochodem i ona mu mówiła o jakimś opowiadaniu co pisze,że zmieniła bohatera, że czasem wygrywa zły... no ogólnie dziwne zachowanie? aaa no i rok jej nie było, wyjechała tuż po zniknięciu Ali, może się leczyła jednak?![]() Tusia dostała dzisiaj od babci dwa kostiumy kapielowe. Jeden na teraz i jeszcze trochę jej posłuży, a drugi na wakacje Mała pływaczka
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-02-17 o 20:44 |
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz spróbować kaszke albo kleik na kolację choć w naszym przypadku nic to nie dało i tak się budził
|
|
|
#1319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no, nie wiem, tak po prostu ![]() doła mam jak myślę,że ten czas tak leci i już niedługo trzeba będzie myśleć co dalej. Nie chcę jej zostawiać ![]() Cytat:
aaa dzięki, zobaczę
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Papuga nie robiłam
Natala nasz z tego powodu, że się "spodobało" porzucił gondolę ![]() Motyl super- pokaż
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

może i masz rację, że by sobie poradził, ale nie wiem czy będzie chciał
oby tak dalej

taka kluska z niego jest coraz wieksza... Wy jako bardziej doswiadczone powiedzcie mi czy moge mu utrzymywac taki harmnogram jedzeniowy, czy np ograniczyc do jednej nowosci, np w poniedzialek z nowosci sama kasza, we wtorek sam obiadek... ?? juz nie wiem
a na jutro gotuje mi się właśnie zupka kalafiorowa i będę robić żeberka w coli

?
[/RIGHT]

on pojedzie do cioć na wieś a ja pojde z kolezanka na miasto, połazimy po lumpach, pojdziemy cos zjesc i do kina.Mam nadzieje ze lepiej mi sie zrobi bo juz ostatnio zaczynam tracic kontrole nad swoim zachowaniem