|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
Potrzebuje na bank maj, czerwiec,lipiec i pół sierpnia bo potem biorę urlopu dwa tygodnie no i już od wrzesnia normalnie. kusila mnie....ale wybrałam Monaco,Curacao i Original
|
|
#1712 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() emigranci sa jednak bardzo narazeni na samotnosc ![]() ehh te tesciowe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() chyba taki okres, bo moje tez wisi na mnie, poziom nog juz jest niewystarczajacy, teraz mlody chce poznac gore ![]() Cytat:
|
|
#1713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tego co pisze na stronce Maxi Cosi (http://www.maxicosi.pl/pl-pl/service...-citi-sps.aspx) trzeba zadzwonić, a potem klamrę wysyłają z instrukcją montażu. Ale dokładnie dowiem się jutro. Ja też już mam Monaco i Au Naturel. Do tego dołączy Sunset. |
|
|
|
|
#1714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1715 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie kupowanie w ciemno czasem jest wspaniałym strzałem, czasem nie za bardzo. Ale z opisu jest fajny ![]() Dziękuję w imieniu Mamy Cytat:
![]() O, tu: https://www.google.pl/search?q=GOCLE...ml%3B910%3B363 Cytat:
![]() ![]() ![]() Żeby było Ci raźniej, masz ![]() Hehe, u nas też
|
|
#1716 | ||
|
Zakorzenienie
|
O jak miło
U nas leci jakoś, dwa razy w tygodniu mamy spotkania z prywatnym fizjo i raz na dwa tygodnie bądź rzadziej jeździmy do ośrodka, no i ćwiczymy trochę w domku. Pomalutku widać postępy ale to jeszcze nic co by cieszyło oczy mam nadzieję że już niedługo będzie lepiej. Ale bardzo mi ciężko, mam słaby charakter szybko się dołuję ![]() Cytat:
![]() noo baa Kasia twoje baciki zawsze i wszędzie ![]() ![]() A na szczęście już na drugi dzień było dobrze wizyta u gina padłam z małpki Marcela Cytat:
aj no od czego są dziadki niech bawią wnuki co im będziesz oszczędzać ![]() Demeter co do sleeka ja mam storm i oh so special i też mam chrapkę na coś więcej ![]() coś to jeszcze chciałam ale mi wcięło cytaty ![]() ![]() Dziewczyny mam dwa pytania; 1) Czy śluz w kupie to może być po zmianie mleka? 2) co zrobić ze śmierdzącymi puzzlami piankowymi? wietrzą się jak na razie ale chyba im nie pomogło. Kupiłam i zła jestem bo jadą na odległość. |
||
|
|
|
#1717 |
|
MBZ♥
|
Nadrabiam
![]() Nestelle odezwij się ![]() Też myślałabym o trzydniówce albo ząbkach. Jeśli to to pierwsze to trzeba pamiętać o zgłoszeniu u lekarza. I spóźnione uściski urodzinowe dla Ninusi. Anika, oklaski za ząbki-dobrze, że uwieczniłaś Wampirkosa na fotkach. I za łazikowanie przy meblach. DLa mnie najlepszy prezent ever to książki. Oliwka, dziękuje Ci pięknie. Wysłałam pw. Już bym obniżyła bo nie znasz dnia ani godziny. Za przespaną nockę brawo. Wiem o jakim basenie piszesz ale za mało miejsca mamy:/ Cathlyn moja koleżanka wybudzała swojego synka po 40 minutach. U nich to przynosiło efekt bo młody jak spał dłużej w dzień to wieczorem zasypiał po 22-23. Współczuję tego marudkowania. Oby minęło raz-dwa. Co do wózka to raczej bym została przy pierwszym wyborze. Jak tyłem chcesz wozić to na przednim siedzeniu nie możesz mieć włączonej poduszki. Ja wożę z tyłu, za pasażerem, mam kupione lusterko dodatkowe i tam obserwuję Zosię. W moim jest ta funkcja obracania więc włożenie do trzydrzwiowego nie sprawiłoby problemu. Luna, brawa za gaworzenie. Dragusiu, jak Krzykakus-Florkus? I dzięki za inspiracje książkowe. Demeter, oż Ty Roztrwaniaczu rodzinnej fortuny. Którą paletkę? Maria ![]() Jakie wybrałaś krzesełko?--doczytałam. Agatko, no nie znikaj tak!!!! Monika coś do 18 msc z butelki. Taka pozycja o jakiej piszesz to ulubiona do spania mojej Zosi. Pierwszy raz o mało na zawał nie padłam jak to zobaczyłam. Mam nadzieję, że Mąż się ogarnie i Ci pomoże. Nie wiem jak to będzie z piciem mleka z lovi-Zosia wodę pije na raty. C.R o której będziecie zawozić W do żłobka i odbierać? Oby to nie bylo po mleku. Megi też staram się ułatwiać Mężowi życie i wspominam wcześniej o marzę. A próbowałaś Puszkowi sama gotować? Alliw ja podczytuję czasem z telefonu ale pisanie i cytowanie to horror:/ Scarlett, jak sobie pomyslałam o tej śrubie i zębie-ałłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłl laaaaaaaaaaaaaaaa DOidy warto. Zosia pije z niego coraz lepiej. Już coraz mniej wylewa, nie robi takich dużych, łapczywych łyków. Ale dla nas najlepszy lovi 360. Z telefonów polecam soy xperię-ja mam akurat p ale marzę o z. W toyrusie i smyku to cena czyni cuda. Dzięki za link. Klementyna, padłam przy dialogu. My cały czas używamy pampersów-zdarzyło się przesiusianie bokiem raz-ale raczej obstawiam niewyciągnięcie falbanki. Swoją drogą to Zosia bardzo dużo pije. Hally u nas tez ślinotok, że po ścieżce Ją odnajdę. Kwiatuszku, a proszę korzystaj ![]() A koleżanka to żal.pl nawet żal. ru. Oklaski za nocnikowanie. Aleś przebiegła z tym wyjściem z domu. Bzinko, Hania cudna mam nadzieję, że powóz wejdzie do łask.Pani, Torres ma Pańskie podniebienie. Nasze kaczki i łabędzie też obżarte, tylko kwakwakwa i nara. Za to gołębie pod kościołem wiecznie nienażarte więc jest szał. Kciuki za rozmowę z szefową. Zdrowiej ELuśka, zdrówka i zaglądaj częsciej. Moderna w fajny sposób piszesz o kp i mm ![]() Na mur-marmur przejściowe. Zosia ostatnio gustuje tylko w surowym jabłku, gruszce-miękutkiego nie chce. Dla Niej frajda to gryzienie:/ Ten do odpychania fajny. Pchacza Zosia coś nie bardzo-pooglądać od dołu, pokręcić kółkami, przewrócić to tak. Nie mam pojęcia co oprócz sesji zdjęciowej i lilou Jej kupić. Myślałam o rowerku ale na 100% nie wiem jeszcze. My mamy taką huśtawkę na drążku. Kasia, zablokuję c fejsa jak będziesz się tam zagadywać, a tu mniej pisac. Jeszcze kilka spacerów i na pewno waga zleci. Achna to Ci Mikołajek dał prezencior w postaci wolnego czasu. Despa jak tak to marudź ile wlezie. Jola, oklaski dla Zdolniaszki Ewy. Super, że odwiedzicie Polskę. Tasiu trzymam kciuki za Was. Malpko plus dla Męża-za docenienie. I zdrówka. U nas katar zębowy to praktycznie sama woda-2,3 dni i pojawia się ząb. Monicca cieszę się, że wszystko ok. Czekam na efekty sesji. Więcej dziś nie nadrobię:/ My od wczoraj u Rodziców fajnie jest. I z tej okazji Zosia zaczęła chodzić
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), a mi się zawsze wydawało, że właśnie na środku - bo uderzenie boczne ma mniejszą siłę - nie ważne z której strony. I tak w sumie musimy przymierzyć ten fotelik do samochodu i zobaczymy gdzie się da go bezpiecznie umieścić. Co do Sleek'a to z każdego bloga na mnie napadał, że takie cienie dobre i się napaliłam Sie nie mogę doczekać aż przyjdzie Kusi mnie jeszcze wersja Ultra matte czy coś w ten deseń, ale odpuszczę - od kilku lat - 4?5? - używam mineralnych cieni - głównie lumiere ieveryday minerals, kupowałam sobie jak były promocje czy w jakiś zestawach, I tak sobie kupowałam, kupowałam i teraz mam z 40 cieni w różnych kolorach i one są tak cholernie wydajne, że ich chyba w życiu nie zużyje No czasem chciałabym sobie jakiś nowy dokupić, ale jeszcze ani jeden mi się nie skończył Magiczne jakieś kurcze no. Tylko niewygodne do podróży, bo nie lubię sypkich przewozić, dlatego nabyłam Sleeka - a przynajmniej tak sobie tłumaczę
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
J. pełza przez sen, goni swoją przytulankę, rąbnął już o szczebelki.. coś nie może się ułożyć. tak źle i tak nie dobrze.
|
|
|
|
#1720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Byou a co tam kupiłam jeszcze parę ciuszków na wiosnę
![]() Paletka Sunset. Cytat:
|
|
|
|
|
#1721 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Byou wielkie
dla małej za chodzenie! Bardzo fajny sprzęcik Cytat:
Szalejesz!Cytat:
Cytat:
![]() Ja jak się przeprowadziłam do Krakowa to tęskniłam bardzooo bo co z tego że w Polsce (bliżej) jak do domku przyjeżdżałam 3 razy w roku - dla mnie za mało kontaktu z rodzicami, bratem, rodziną i przyjaciółmi było. Znajomości z Krakowa to nie było to samo co przyjaźnie nawiązane w rodzinnym mieście za młodu. Cytat:
--------------------- Powiem Wam, że Kubuś bardzo interesuje się moimi kotami - jak tylko zobaczy to pełza do niego, macha nóżkami i rączkami i się ekscytuje Najlepiej jak ostatnio dałam kotom puszkę a on przypełznął do nich jak jadły i zaczął w misce im grzebać Dobrze, że zdążyłam na czas bo już był umazany w kociej karmie ale chyba nie zjadł Dwa razy już też pociapał się w ich wodzie ![]() W ogóle jest łobuzem ale jest też przeuroczy i mam ochotę na kolejnego pachnącego i ślicznego bobaska ![]() Poza tym martwię się, że Kubuś jeszcze nie siada Ma już 9,5 miesiąca.Alliw, wiem, że Ty pisałaś że mały też nie siedzi - dobrze pamiętam? Idziesz do lekarza? Wiecie, jakbym widziała, że próbuje ale on późno zaczął się podciągać za rączki no i teraz powoli to wszystko idzie. Lecem w końcu spać. |
||||
|
|
|
#1722 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
hej
mieliśmy podwójną kolędę najpierw przyszedł młody ksiądz, Karol szczęśliwy haha hihi itp, dostał obrazek a potem jeszcze proboszcz wpadł, bo myślał, że tamtego u nas nie było. Pytał czy jeszcze karmię a Karol się go wstydził jak nie on, wydarł od chłopa do mnie na ręce i się chował. w końcu zainteresowanie okularami było silniejsze i wygrało ze wstydemale komputer mi się tnie, ciężko idzie nadrabianie Cytat:
![]() Kasia ściągnęłam sobie ostatnio jakąś aplikację na komórkę, głównie po to, żeby zaznaczyło mi spacerową trasę i żeby zobaczyć ile km robię ale przy okazji mi wyliczyło kalorie. spacer prawie 5 km w 1,5 godz, nogi w d... mi wchodziły i tylko 350 kcal. mało chyba chociaż z drugiej strony patrząc to 175 tic-taców ![]() Scarlett, Dragusia no u nas późno ta kolęda, 2 lata temu mieliśmy w Walentynki a rok temu już w Wielkim Poście od babci mam kupić jakiś jeździk a od siebie jeszcze nie mam pojęcia co Cytat:
), ogólnie bardzo dużo piłam wody. później prawie całe studia cola,cola,cola i dopiero w ciąży wróciłam do wody i pije do tej poryCytat:
![]() Cytat:
superzaraz przegoni Karola no wiem, strasznie nieskładnie piszę sama siebie czytać nie mogę i ciągle się dziwie, że Wam się chce ![]() zdrówka Karol ostatnio regularnie mnie opiernicza zmarszczy nos i brwi, patrzy na mnie i z takim naciskiem wyrzuca z siebie: dadadada dididi ddedede---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ---------- ale ci zazdroszczę, ze będziesz ją miała jeszcze taką ładną i w jednej części Cytat:
więc wydaje mi się, że przy książeczkach te ograniczenia są tak jak Moderna napisała tylko ze względu na zawartośća duplo wg mnie jest odpowiednie dla naszych dzieci, bo za duże są do połknięcia a ograniczenie na mój rozum jest po to, że może dopiero taki 2-latek będzie kumał że to się układa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 05:42 ---------- Poprzedni post napisano o 05:24 ---------- Cytat:
Cytat:
a gdzie kupiłaś? Cytat:
![]() a co to emelki? Uwaga!Uwaga! rozwiązanie fotozagadki otóż Karola kolega jest starszy od niego o 7 miesięcy wzrostowo tak samo, ale Lolek potężniejszy (pewnie po ojcu będzie wielki), grabę ma 2 razy większątamten waży tylko 10kg, Karol pewnie juz z 11... no co tu dużo gadać mały kark mi w domu rośnie będzie rządził na dzielniwygrywa Małpka i anika, bo były najbliżej. Wasze nagrody: ![]() ![]() Pani, bo nie wiem czy tam zobaczysz. Karol włosami nie przebił kolegi, bo M. był już 2 razy u fryzjera a ostatnio jego mama sama obcięła mu kudełki maszynką na roczek miał wielki busz na głowie
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2014-02-18 o 05:55 |
||||||||||
|
|
|
#1723 |
|
Kniaginia
|
175 tic-tacow
Moje dziecko niedawno u sąsiadki bawiło się duplo. Nie ma możliwości połknięcia tych klocków. |
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Pani duż zdrówka BYou dla Roszpunki za chodzenie
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w poprzednim poscie chodzilo mi o model telefonu - no ale doczytalam ze Despa juz ci cos zaproponowala ;-) Witam sie z rana - otwieram dzwi paczam a tam sniegu po kostunie, tyl zwrot i ubrlam getrusie ci by mi nozki nie zmarzly - a paczalam na pogoe mialo byc na Plusie i slonko Cdn. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow! ![]() dzielna Zosia Cytat:
ode mnie i od Florka też życzonka najlepsze dla Niny z okazji urodzin
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
/ chociaz nie probowalam jeszcze tak jak Moderna, ale kto wie kiedy nadejdzie czas na sprawdzenie ![]() Bylam wczoraj w Navie na wyspie i mowi jaka sytuacja blaaa blaaaa - a laska - pani jest samotna matka nie ma pani podwojnego rodzinnego (970nok) == nie nie mam, bo z tego co mi w Navie na asane pani powiedziala by to dostac musze byc 3 lata w norwegii - alez CO pani mowi, nalezy sie pani - jesli pracowala pani ost 12miesiecy z 18 przed urodzeniem dziecka Nawet nie chcecie wiedziec jaka mine zrobila - co sobie pomyslalam o tej babie na asnae :pala; ( jak urodzilam Milunia mialam rowne 19miesiecy pobytu i 17pracy [ w tym 1miesiac juz na Macierzynskim ]) To ja sie "mecze" ogladam 10razy kazdy pieniadz - a ona mi z tekstem takim No ide w piatek na spotkanie - i bede skladal wszystkie mozliwe podania w tym o zasilek amlimentacyjny ( tataus juz wpisany - wiec niech sie potem matrwi ) i zaznacze ze chce WSTeCz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby się udało wstecz.Kubuś dziś urządził pobudkę po 7. Jestem zombie bo poszłam spać o 3. Muszę się przestawić żeby wcześniej chodzić spać ale jak Zawsze lubiałam długo siedzieć i długo spać.
|
|
|
|
|
#1729 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Hania je dość lubi, chociaż w każdej tekst jest marny i w sumie podobny "oto mały kotek, który bardzo lubi......pewnego dnia..." ![]() Cytat:
i czesto ide pod górę no i z obciążeniem wózkowym. ![]() Sataram się,żeby średnią prędkość miec około 4,5-5 km/h W takim tempie 10km to spalanie ok 600kcal. Pani zdrowiej i odpoczywaj przy pomocy Panika Dziewczyny, wrócił mój tż i mówi,że ten wózek, co zamówiłam, to wcale wg niego nie jest w bardzo dobrym stanie i żebym go oddała. Wątpię,żeby się dało go oddać. Zresztą po 2 sezonach uzywania to idealny przeciez nie będzie. I nie wiem co robic, czy pisac do gościa i próbować oddać, czy nie. Wózka nie używałam jeszcze.
|
|
#1730 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytaty w kolejności zawieszania się kompa
Cytat:
Szczęściaro! jaki synek dla Ciebie - dotąd - był wyrozumiały ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Kasia, dobrze, że tak jest. a nie ma tam kogoś z kim mogłabyś porozmawiać o przepisach/zasadach/przywilejach? bez jaj. Rok jesteś bez czegoś co Ci się należy ![]() ![]() ![]() Cytat:
tyle co trza. Mnie Bzinia zainspirowała i od 1,5 miesiąca też noszę krokomierz. Mniej więcej też mam takie wyniki ze średniego spaceru. Wcale nie tak mało Bardziej się podłamuję jak pedałuję jak głupia a pokazuje takie ilości spalanych kalorii, że nawet mi się nie chce na tic-taki przeliczać. Cytat:
![]() Cytat:
Jak dla mnie to nie o to chodzi by dziecko "rozumiało". Ma czas na to. Chodzi o kontakt, interakcje, rytm, powtarzalność, obycie itp. Jak mi ktoś mówi, że Czereśniowa nie jest dla mojego dziecka to mi się śmiać chce. Może i nie ogarnia idei, nie opowie mi o losach bohaterów, ale na pewno szukanie konkretnych zwierzątek czy rzeczy w różnych kontekstach/okolicznościach przyrody jest konstruktywne. nawet bardzo. Cytat:
Jak dotąd jest to najlepsza zabawka edukacyjna jaką mamy. Nigdy się nie nudzi. Budować nie buduje, ale podaje mi tacki, pokazuje (czyt. tłucze w wybrany element) co ja mam przyczepiać. albo buduje mama a T. się cieszy z możliwości otwierania okienek czy drzwiczek. albo buduję wieżę a on jest burza albo buja kurę na huśtawce - czasem za mocno bujnie, ale kwiczy przy tym z uciechy. albo wysypujmy z pudła klocki a on "sprząta" klocki wsypując je pojedynczo znów do pudła. o rozpoznawaniu zwierzątek, nazywaniu ich (przeze mnie), przykładaniu do ilustracji w książeczce - nie wspomnę. albo o tym, że budując nazywam kolory i liczę, że gdzieś to się koduje - zobaczymy. może za rok dopiero, albo za trzy on powtórzy, ale dla mnie to nie jest jazda na czerwonym świetle. Cytat:
jak patrzę na mojego Dresa, to też mi to do głowy przychodzi. błaggggaaaaaammmmmm.... nie pyskuj ![]() suuuppperrrrr!!!!!!! ![]() ![]() klask i:które butki wybrałaś? poczekam na Twą opinię (pewnie długo poczekam z kupnem, bo T. ani myśli o chodzeniu )T. dopiero od jakiegoś czasu siada. wyszło mu zupelnie przypadkiem i się spodobało. żaden lekarz nie potępiał ani mnie, ani syna. raczej słyszeliśmy: "przyjdzie pora". ale jak masz kogoś zaufanego -przejdź się dla swojego sumienia. a te cienie (w kolorach ziemi) są matowe?
|
|
|
#1731 |
|
MBZ♥
|
Demeter też wczoraj kupiłam parę rzeczy dla siebie
m.in buty do spaceringów. A Ty co upolowałaś?Mamy podobną fascynację jeśli chodzi o piecha. Nic nie jest takie super jak jego posłąnie, miski. Już parę razy udało się Jej spróbować suchej karmy. Uczę Ją żeby wypluwała co ma w buziulce, raz się uda, raz nie. Kwiatuszku ![]() To ja pojechałam z fantazją jeśli chodzi o różnicę wieku ![]() Z jakiej aplikacji korzystasz? Muszęsobie coś zmontować i sprawdzić ile dziennie łażę ![]() Dragusiu to Floruś łaskawca ![]() Oliwka Pani, kupiłam takie:http://www.ceneo.pl/10590331 Mierzyłyśmy je w sklepie ale nie było odpowiedniego rozmiaru w takim kolorze. Są leciutkie mam nadzieję, że będzie się Jej dobrze chodzić. na potem kupiłam jeszcze różowe conversy bo z miętowych nie było rozmiaruNie znasz dnia, ani godziny Zosi teraz wystarczył impuls bo zobaczyła otwarte drzwiczki od szafki w kuchni i pocisnęła![]() Co do Czereśniowej mam podobne przemyślenia. Ja się wczuwam, opowiadam, a Ona wyszukuje mi kotki, pieski, bociany, kominiarza ![]() Kasiu, a do tyłu Ci wypłacą to rodzicielskie? trzymam kciuki.Bzinko spróbować z oddaniem można ![]() Pytanie tylko czy znajdziesz szybko coś w dobrym stanie. Jak mi tak mąż mówi to odpowiadam:to Ty znajdź ![]() Tasiu na pewno będziesz zadowolona ze sprzętu Jola , ja Ci się nie dziwię, mieszkam dużo bliżej nż Wy i czasem tak mi źle, że nie mogę pójść do Siostry czy Rodziców. Wszystko zostawiłam daleko.Pokaż Ewunię
|
|
|
|
#1732 | ||
|
Zakorzenienie
|
a jakie w porównaniu do jakiejś marki którą znam?
Cytat:
mój był używany prawie 4 sezony i nie uważam, że jest w złym stanie... a co on proponuje? poka, poka! Cytat:
![]() ![]() ![]() a emelki piękne
|
|
|
#1733 |
|
MBZ♥
|
Pani, emelkom zrobię zdjęcie jak przyjdą
![]() moje to takie:http://www.eobuwie.com.pl/product-po...Samuel-04.html trampki niskie
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ![]() ja na poczatku myslalam, ze to chodzi o wyjasnienie tych oznaczen 18+ na ksiazeczkach - ale sama tez daje ksiazki z wyzszych polek wiekowych, bo nawet przegladanie kolorowych obrazkow, przewracanie kartek, naciskanie przyciskow sprawia frajde ![]() a jakie masz klocki duplo? (bo to o nich mowa?) a mnie cala noc bolal brzuch, rano zwymiotowalam kolacje - cale szczescie maz zostal w domu to moglam dospac, nie wiem co mi tak zaszkodzilo
|
|
#1735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz żeby ci to wypłacili Cytat:
jak sprzedawca nie zaznaczył że jest bardzo zniszczony to reklamuj BYou kupiłaś Zosi buty za ponad 200zł ??? ![]() zazdroszcze wam że możecie czytać i pokazywać bez zeżarcia książki, Florek nie usiedzi więc o żadnym pokazywaniu nie ma mowy
|
|
#1737 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Moderna, szacun za zakładanie rajstop z Marcelem na rękach, ja jeszcze wciąż mam problemy z kurtką, rajstop chyba bym nie dała rady ![]() Dziś byłam z W. u dwóch lekarzy (ja byłam badana) i wszystko z W. na ręku. Da się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba jednak po mleku, bo makaron jadł też wczoraj, ale dostał inne mleko i wszystko w porządku. Pała dla mnie za nieprzeczytanie składu przed podaniem. Mleko dla alergików ma w składzie koncentrat hydrolizowanego białka z mleka i galaktooligosacharydy z mleka. Nie rozumiem, jak to możliwe, przecież mleko uczula, w przypadku ostrej alergii wszystkie pochodne mleka uczulają. Moderna, wiesz coś na ten temat? Cytat:
Dziś jechałam z W. za mną i było ok, dałam radę bez dodatkowego lusterka. A w ogóle to muszę Wam się przyznać, że skończyło mi się prawo jazdy i od pewnego czasu jeżdżę bez Dopiero dziś załatwiałam formalności.Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby wypłacili Ci wstecz.
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wszystkie, mleka na receptę takie jak Nutramigen czy Bebilon pepti to też koncentraty hydrolizatu serwatki lub kazeiny i GOS - wszystko z mleka. GOS to cukry niezbędne do rozwoju bakterii probiotycznych, nie uczulają. Uczula białko, a hydrolizat białka to jakby strawione białko - im większy stopień hydrolizy, tym mniejsza szansa uczulenia.
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Twoje tyż fajniutkie takie dostał od dziadków na gwiazdkę: http://klockowo.pl/opis/3779692/1050...ego-duplo.html Potem dokupiłam (za $ Michała ):http://klockowo.pl/opis/2953238/6158...ego-duplo.html http://klockowo.pl/opis/4387643/1052...ego-duplo.html póki co schowałam 3-4 elementy. a mąż w porządku? mam nadzieję, że to nie zatrucie Cytat:
|
|
|
#1740 |
|
Wtajemniczenie
|
Scarlett, dzięki za odpowiedź. Ale mimo dużego stopnia przetworzenia te składniki i tak mogą uczulać?
Boję się znów podać mu to mleko.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

tak jak pisałam kiedyś Córce - musimy określić co jest dla kogo krótko/długo. 

). no i... wożenie z przodu jest możliwe przy tym pierwszym foteliku 0-13, kolejnych nie powinno się z przodu mieć bo są większe i ograniczają pole widzenia kierowcy np. zagłówkami. tyle w teorii.

No czasem chciałabym sobie jakiś nowy dokupić, ale jeszcze ani jeden mi się nie skończył

Oby się udało wstecz.
klask i: