|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
hehe, ale bajer znalazłam, napęd na jednego rodzica mechanicznego to już przeżytek http://www.foppapedretti.pl/products/wozki.html
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, napisalam bo kiedys pisałaś ze raczej prywatny jak już bys zdecydowala, ze wracasz....
|
|
#1683 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mysle nad taka , ktora sie rozwiesza pod futryna drzwi - na takim drazku - chyba kiedys nawet pojaiwla sie na watku, dobrze mysle? Cytat:
Cytat:
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o czymś takim myślałam http://allegro.pl/hustawka-dziecieca...952087593.html
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duza ta hustawka jednak jest, to u nas odpada..
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czy siak, u nas byłoby bardzo niewygodnie... Myślałam żeby na balkonie ją postawić...
|
#1687 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciliśmy "z miasta". Wymęczeni, nie wiem, kto bardziej
Krzyś zjadł obiadek i zasnął (no oczywiście po kp ), ja też coś zjadłam i Was podczytuję, ile się da ![]() Cytat:
![]() Co do wyboldowanego - co innego zrozumiałam... Cytat:
Cytat:
I laptop, i tablet...
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedno zdjęcie w Klubie (na razie tylko to mam bo Pani fotograf na facebooka wstawiła ) resztę ma podesłać do wyboru wieczorem.
|
|
|
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie zawsze pozostaje nasza decyzja: dać czy nie dać.
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
kupowałam taki basen http://czaszabawy.pl/smoby_67246-smo...emo-67246.html taką zjeżdżalnię http://www.ceneo.pl/1438947 i do tego 500 szt piłeczek by ładnie wypełniły cały basen
scarlett jak dla nas to od długiego czasu u nas tylko HTC i przejściowo dwa razy był samsung ale wracamy do htc i mają super aparaty wmontowane. |
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- a co do zabawek - poza matą edukacyjną, o którą kiedyś pytałam - odkładacie jakieś jako już nie interesujące???
|
|
#1692 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też średnio sobie to wyobrażam, choć może kiedyś spróbuję.. Cytat:
J. jak wypije 150ml w ciągu dnia to jest ogromny sukces. moja mama zawsze przeżywa, że daję J. zimne picie i jak ja mogę mu tego nie podgrzać, przecież przeziębi się... jak zostawiam go z mamą to mu podgrzewa... jeszcze nie. na pewno nic z rzeczy, które wkleiłaś bo J. za mały na to, tzn zbyt mało sprawny póki co. Cytat:
Cytat:
). no i... wożenie z przodu jest możliwe przy tym pierwszym foteliku 0-13, kolejnych nie powinno się z przodu mieć bo są większe i ograniczają pole widzenia kierowcy np. zagłówkami. tyle w teorii.w praktyce ja bardzo rzadko jeżdżę sama z dzieckiem, ale jak już sama to fotelik z przodu. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Monika, a te zwierzątka puzzlowe nie służą do wywalenia ? czasem jeszcze do sunięcia po podłodze.Despa, w "naszym" żłobku też jest dotacja. "miejska". ale nie aż tak duża. a dzwoniłabym do Ciebie bo masz... dwójkę dzieci
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
_________ do 19.02 w rossmannie z kartą rossnę jest -15% na mleko hipp 3, dopiero zobaczyłam. na szybko policzyłam i z promocją z karty powinno wyjść poniżej 30zł za 800g. |
|
|
|
|
#1695 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
|
|
#1696 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli któraś z Was ma lusterko takie dodatkowe do tyłu to poproszę o radę jakie to ustrojstwo kupić ![]() Cytat:
Cytat:
2. Cytat:
|
|
|
#1697 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Czesc
![]() Cytat:
dawaj jakiegos z kwiatuszkiem ![]() Cytat:
![]() myslałam o basenie z pileczkami http://www.calydlamamy.pl/zabawki-gr...839928350.html bo J uwielbia pileczki ale ten bobby car jest super!mnie tez to czeka zdrowka dla Mamy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i zdrowiej kobietko Scarlett, za ogarnięcie zaplanowanych tematów. Wyboru telefonu wspolczuje, dla mnie to tez koszmar Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-02-17 o 18:42 |
||||||
|
|
|
#1698 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Myślałam żee jest po 6 a tu już po 7 i dziwić się że marudzi jak kąpieli czas już minął
TŻ robi mur obronny żeby mi dał chwile bo przecież musi mnie trzymać za nogę, przylepa. Mam nadzieje że to tylko jakiś skok ![]() Cytat:
![]() daj znać jak wyprobujesz! Cytat:
Cytat:
![]() jestem zadowolona ale jednocześnie myślę że Kamil właśnie ruszył, już fajnie gaworzy i moge go stymulować i uczyć sama. Dziś nie pokazała dużo więcej niż ostatnio i niż to co ja z nim robię w domu. Myślę że te wizyty już nie są konieczne aczykolwiek napewno pomocne, więc prawdopodobnie finanse zdecydują czy pojdziemy na następną wizyte. ja też ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1699 |
|
Wtajemniczenie
|
oj tam oj tam
to samo usłyszałam wczoraj od męza ![]() a ja nie jeżdżę tylko z Oliwia. po drodze zabieram jeszcze siostrę z Kacprem (7 m-cy) ![]() i mówię kiedyś do niej: " Kasia może kiedyś zrobimy im niespodziankę i nie pojedziemy przez jakieś 2-3 dni (a jeździmy co drugi dzień) na to odpowiedź: ej! zgłupiałaś ! a zwróć uwagę jak Oni się cieszą jak nas widzą kiedy przyjezdzamy (se pomyślałam : a co mają innego zrobićNiech Pocieszeniem dla dziadków będzie to że już 7 kwietnia wracam do pracy
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
Demeter- kiedys miałam takie dwie paletki, już nie pamiętam które, dostałam od siostry.. a teraz wcale nie używam cieni od dawien dawna..
Tasia- fajny ten tablet.. ja tez mam GoClever'a ale inny model' kupilam zachęcona opinią znajomej. tylko bez klawiatury a z dlugopisem a ta klawaitura to przypinana? Lunka- dla Kamilka ![]() załapie załapie co do kuzynki- szkoda gadac..swego czasu mialam tez kolezanke ktora doradzala podobnie ![]() Panika- zdrówka! CR- biedactwo ![]() Kasia- chciałam żeby zabrzmiało poważnie ![]() Moderna- hahhaha ale Ty znasz sztuczki Marcel tak reaguje na wszystkich? u nas Ewa na prawie wszystkich.. ale troszke zaplacze i jej przechodzi.. ale mam jedna znajoma taka ze jak Ewa ja zobaczy tylko to jest taki ryk ze jej nie poznaje.. pozneij tez sie oswaja, troche dluzej jej to zajmuje- ale ta dziala na nia jak plachta na byka ![]() no i u nas nie czesto ktos sie przewija.. czasami czuje sie jak intruz i ze ludzie mysla ze moje dziecie zamkniete na otoczenie ![]() nie wiem jaki rowerek, moze podpytam.. a ja tego pchacza stawiam przy kaloryferze na razie i bawi sie na kleczkach a jak wstaje to asekuruje lub od razu sadzam i bawi sie na pupie.. mysle ze troche sie nim pobawi a pozniej dla nastepnej dzieciny bedzie lece sposobem na BYou ale przy wieszającym się kompie to db rozwiazanie
|
|
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe... wlasnie zastanawiam sie teraz jak ja tego dokonalam bo to nie tylko majtki, ale jeszcze rajstopy i wysokie kozaki bez zamka no ale Marcel byl tak przyklejony, ze nie mial szans mi spasc Jolus, bardzo dobrze Cie rozumiem, ja sie czuje strasznie samotna tutaj,- no i u mnie jest chyba jeszzce gorzej - ja nie mam tu zupelnie nikogo (przyjaznie jakos sie z nawiazanych znajomosci nie wywiazaly), nikt nas nie odwiedza dlatego nie wiem jak reaguje na obcych.. jak jeszdzimy do babci srednio raz na 2 miesiace to M. nie placze u niej, poznaje ja, natomiast u szwagra juz plakal.. ale ja wole taktyke powolnego zapoznawania.. nie daje na obce rece (u rodziny) bez etapu zapoznawczego, mama musi byc przy tym, by dziecko poczulo sie pewnie i zaufalo - mysle, ze jak sie tak od razu poda dziecko (akurat w tym wieku, gdzie instynkt mocno dziala) to ryk jest prawie, ze gwarantowany ![]() podpytaj o rowerek ![]() a pchacz u nas tez stoi przy szafie, ale M. juz staje przy nim i ciagnie na siebie, wiec trzeba niestety uwazac
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
śliną chyba, ciągle majdruje w buzi, bo te zęby rosną i rosną i wyrosnąć nie mogą, ślini się jak wściekły zwierz...
Cytat:
no właśnie u nas grzechotki przeżywają druga młodość ![]() :brzyda l:
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w naszym państwowym tez jest tylko ....te miejsca.Blisko Kamili odkryłyśmy prywatny z dotacją, bylam dziś pobrac karte zapisu, bo zapisy od marca (potrzebuję cos na kilka miesięcy- bo się łudzę,ze we wrześniu się dostanie do państwowego)- koszt 200 zł razem z posiłkami, wiec chetnych duzo( a obok reklama tego żłobka na Cieszyńskiej)
|
|
#1704 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
myslalam, ze chodzi o te z oznaczeniami ![]() ja tam daje wszystko to, co subiektywnie oceniam jako bezpieczne ![]() Cytat:
![]() w sytuacjach kryzysowych chyba rodza sie nieziemskie moce Cytat:
chyba pospisuje sobie wszystkie Wasze propozycje - wybor bedzie zapewnie latwiejszy
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w ogóle to cześc Byliśmy wczoraj w Nałęczowie na Spabasenie i Kacper szalał z radości...chyba czas Go zapisać na naukę pływania...PAni ja tylko poszłam na wolne przed Świętami od razu zachorowalam...organizm czuje ![]() Znów czytałam Was co drugą stronę No, ale cóz...taki los![]() Moje dziecko nie pije...tylkomcyca i 2-3 lyczki wody na dzien wiecej nie chce... Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2014-02-17 o 20:41 |
|
|
|
|
#1706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ta samotność też mnie strasznie dołuje ![]() chciałabym być chociaż o połowę drogi bliżej do domu.. tęsknie bardzo za rodziną, przyjaciółmi.. tutaj znajomi znajomymi ale brak mi takiej bratniej duszy ;/ też zawsze oswajam Ewunię najpierw jedyna osoba która tego nie kuma to moja teściowa.. zaraz by chciała na ręce ledwo zobaczy.. ale ja warczę
|
|
|
|
|
#1707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiłam w końcu większy fotelik. Dobrze, że nie Romera przez internet, bo okazało się, że w naszym aucie nie da się go bezpiecznie zamontować (pas z tyłu nie wchodzi w siedzenie i przez to fotelik jest za luźno). Zdecydowałam się na maxi cosi tobi. Pierwsza jazda za nami, było ok, ale bez szału, że w końcu wszystko widać A i kupowałam w tosia.pl, ale byłam w stacjonarnym i mogę polecić - sprzedawcy znają się na rzeczy
|
|
#1708 |
|
Kniaginia
|
![]() Anika s, stare krzesełko zostało w wawie, zapomnieliśmy je przywieźć do teściów, poza tym po ostatnich wydarzeniach mimo czyszczenia tamto nadal śmierdzi. Róża też przylrpa, wczepia się w ubranie jak małpiatka
|
|
|
|
#1709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
to też
![]() Monika, T. lubi te puzzle, ale minuty się nimi na bank nie bawi tak jak pisałam kiedyś Córce - musimy określić co jest dla kogo krótko/długo. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ten nasz z dofinansowaniem 520 zł. potrzebujesz maj-wrzesień? Cytat:
![]() ![]() tse tse tse one z definicji chyba nie kumają
|
|
|
#1710 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cathlyn, ja mam już Au Naturel
![]() Sunset Cytat:
A wizyta u gina z małym Cytat:
![]() Nie wszystko mi zacytowało... ------ Dziewczyny, ważna informacja o fotelikach. Niestety ja jestem w gronie posiadaczy wadliwego fotelika Maxi Cosi http://www.motocaina.pl/Niesprawne_d...0,14532,0.html oraz inny model http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Gr...?ticaid=11238d |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

nie wiem nawet co jest 18+? treść?!
ale jak biegłam to się chyba załatwiłam bo mnie bardzo płuca bolą 

jak sie maly do mnie przykleil, to jak taka malpka sie trzymal kurczowo - majtki ubieralam juz z przyklejonym M.
Jutro pewnie będzie 

dlatego nie wiem jak reaguje na obcych.. jak jeszdzimy do babci srednio raz na 2 miesiace to M. nie placze u niej, poznaje ja, natomiast u szwagra juz plakal.. ale ja wole taktyke powolnego zapoznawania.. nie daje na obce rece (u rodziny) bez etapu zapoznawczego, mama musi byc przy tym, by dziecko poczulo sie pewnie i zaufalo - mysle, ze jak sie tak od razu poda dziecko (akurat w tym wieku, gdzie instynkt mocno dziala) to ryk jest prawie, ze gwarantowany