Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 16:18   #1681
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

hehe, ale bajer znalazłam, napęd na jednego rodzica mechanicznego to już przeżytek http://www.foppapedretti.pl/products/wozki.html

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 16:24   #1682
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
w naszej sytuacji nie bardzo chodzi nawet o samą kasę (choć to też argument). bardziej o to jak bardzo mamy możliwość żonglerki godzinami pracy czy jak bardzo mogę być dyspozycyjna już w samej pracy (bo teoretycznie 8:00 - 16:00, zaś praktycznie bardzo różnie bywa).

Rozumiem, napisalam bo kiedys pisałaś ze raczej prywatny jak już bys zdecydowala, ze wracasz....
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 16:37   #1683
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Natomiast z fajnych rzeczy to widziałam w ToysRus huśtawkę Tako, posadziliśmy w niej Z i była zachwycona. Fajny sklep do pooglądania, ale nie na zakupy - prawie wszystko na co u nich zwróciłam uwagę widziałam taniej gdzie indziej.
a co to za hustawka?

ja mysle nad taka , ktora sie rozwiesza pod futryna drzwi - na takim drazku - chyba kiedys nawet pojaiwla sie na watku, dobrze mysle?

Cytat:
:
bawi się Duplo od końca grudnia. i robi to świetnie. nie ma tam elementów, którymi mógłby sobie zrobić jakąkolwiek krzywdę. książeczki 18 miesięcy + czytam mu od urodzenia. i nie zamierzam odłożyć i czekać do września
Cytat:
8+, ale nie wiem co mógłby sobie nią zrobić nie wiem nawet co jest 18+? treść?!
Cytat:
Nie znam tej książki o której piszesz, ale pewnie można coś wyrwać, oderwać, rozedrzeć i zjeść.
dziewczyny, przy ksiazkach jak jest oznaczenie 18+albo 24+ to chodzi o tresc, walory edukacyjne - dopiero w tym wieku dziecko bedzie moglo czerpac w pelni z tej ksiazki - natomiast jak zawiera jakies elementy, ktore dziecko mogloby polknac to z tylu jest znaczek 0-3 przekreslony na czerwono.
Stary 2014-02-17, 16:44   #1684
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a co to za hustawka?

ja mysle nad taka , ktora sie rozwiesza pod futryna drzwi - na takim drazku - chyba kiedys nawet pojaiwla sie na watku, dobrze mysle?
też o takiej myślałam, ale nie chcę wiercić w drzwiach, zresztą w tych niewielu co mamy w chacie i tak nie byłoby miejsca by wygodnie z niej korzystać

o czymś takim myślałam http://allegro.pl/hustawka-dziecieca...952087593.html

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-17, 16:51   #1685
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
też o takiej myślałam, ale nie chcę wiercić w drzwiach, zresztą w tych niewielu co mamy w chacie i tak nie byłoby miejsca by wygodnie z niej korzystać

o czymś takim myślałam http://allegro.pl/hustawka-dziecieca...952087593.html
wlasnie bez wiercenia, to jest drazek rozporowy (czy jak to sie zwie)..

Duza ta hustawka jednak jest, to u nas odpada..
Stary 2014-02-17, 16:54   #1686
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie bez wiercenia, to jest drazek rozporowy (czy jak to sie zwie)..

Duza ta hustawka jednak jest, to u nas odpada..
Tak czy siak, u nas byłoby bardzo niewygodnie... Myślałam żeby na balkonie ją postawić...

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-17, 16:55   #1687
Tasia34
Wtajemniczenie

Wróciliśmy "z miasta". Wymęczeni, nie wiem, kto bardziej Krzyś zjadł obiadek i zasnął (no oczywiście po kp ), ja też coś zjadłam i Was podczytuję, ile się da

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ale fajnie naśladuje ruchy i pokazuje więc mówiła że napewno zaraz załapie naśladowanie dźwięków

5 po 6 siostra dzwoni i mnie obudziła, dostałam takie sprinta że 10 po 6 (czyli w 5 minut od obudzenia) byłam u niej, ulicę dalej. Sama nie moge w to uwierzyć ale jak biegłam to się chyba załatwiłam bo mnie bardzo płuca bolą

Co do wyboldowanego - co innego zrozumiałam...

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
W. dziś w nocy zwymiotował, wszystko do prania, a W. pod prysznic. Potem nie mógł zasnąć, chciał mleczko, ale ja bałam się mu dać, żeby nie podrażnić żołądka po wymiotach. W końcu po półgodzinie dałam. Wiecie może, czy po wymiotach można dziecko nakarmić piersią, jeśli chce, czy lepiej troszkę "przegłodzić"?
Współczuję Może po makaronie, skoro tak dużo zjadł..? Pierś się daje od razu, pomaga nawodnić i nie zaszkodzi

Cytat:
P
Zwaaaariuję, przydałaby się ankieta w necie, odpowiedz na pierdyliard pytań, a my wybierzemy Ci telefon

I laptop, i tablet...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 16:58   #1688
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
haha zamówiłam W KOŃCU księgę dźwięków
http://www.empik.com/zwierzeta-swiat...0493,ksiazka-p
http://www.matras.pl/moi-przyjaciele-mala-rybka.html
http://www.matras.pl/moi-przyjaciele-maly-tygrysek.html
i taką
http://www.matras.pl/zabka-moj-przyjaciel.html
jest więcej z tej serii ale zamówiłam na próbę jedną, muszę zobaczyć czy fajne ale oczywiście chcę być w posiadaniu całej serii
Ja myślę, czy drugiej nie zamówić, bo nasza w fatalnym stanie

Cytat:
efekt był super, także teraz też czekam
Jedno zdjęcie w Klubie (na razie tylko to mam bo Pani fotograf na facebooka wstawiła) resztę ma podesłać do wyboru wieczorem.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 17:09   #1689
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
natomiast jak zawiera jakies elementy, ktore dziecko mogloby polknac to z tylu jest znaczek 0-3 przekreslony na czerwono.
no ja właśnie piszę, że nie zawsze tak jest... vide: "Spójrz przez okienko: Wesołe miasteczko", wyd. Olesiejuk. nie ma żadnego oznaczenia, a klapki dokładnie takie jak w innych książeczkach od 3 lat.
wg mnie zawsze pozostaje nasza decyzja: dać czy nie dać.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 17:11   #1690
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

kupowałam taki basen http://czaszabawy.pl/smoby_67246-smo...emo-67246.html taką zjeżdżalnię http://www.ceneo.pl/1438947 i do tego 500 szt piłeczek by ładnie wypełniły cały basen

scarlett jak dla nas to od długiego czasu u nas tylko HTC i przejściowo dwa razy był samsung ale wracamy do htc i mają super aparaty wmontowane.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 17:18   #1691
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
kupowałam taki basen http://czaszabawy.pl/smoby_67246-smo...emo-67246.html taką zjeżdżalnię http://www.ceneo.pl/1438947 i do tego 500 szt piłeczek by ładnie wypełniły cały basen

scarlett jak dla nas to od długiego czasu u nas tylko HTC i przejściowo dwa razy był samsung ale wracamy do htc i mają super aparaty wmontowane.
faktycznie zdjęcia ten mój fajne robi, ale co z tego, jest dotykowcem, zanim kliknę po raz pierdyliardowy i je w końcu zrobi to już nie mam po co robić

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

a co do zabawek - poza matą edukacyjną, o którą kiedyś pytałam - odkładacie jakieś jako już nie interesujące???

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-17, 17:27   #1692
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ja to oderwałam, bo mnie wkurzało niesamowicie, ciągle leciało Karolowi na czoło. głupio to wymyślili, choć bez tego też nie chciał pić

a co do butelki do 12m. to szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie, żeby K. miał wybębnić 180ml mleka z niekapka. on wypija może pół niekapka wody, czasem cały w ciągu dnia i to na tysiąc rat. no to jest po prostu niewykonalne
ja też oderwałam, ale wtedy nie miałam jak zamknąć żeby się nie kurzyło/brudziło, więc wsadziłam tą klapę od nowa.

ja też średnio sobie to wyobrażam, choć może kiedyś spróbuję..

Cytat:
już odpowiednią literaturę dla Z zakupiłam w arosie, dziś niby ma przyjść, ale nie wiem czy się do paczkomatu wybiorę, bo te paczki maą taki idiotyczny format, że do kosza pod wózkiem nie wejdą....

czytałam też ten poradnik co wklejałyście i zastanawiam się jak nauczyć Z picia, niby jako roczniak powinna wypijać litr, nie mam pomysłu jak to wcielić w życie.... jedna wojna o to będzie z Z, druga z moją Mamą, która uważa, że jedynym odpowiednim napojem dla każdego jest gorąca herbata i nie będzie chciała dawać Z wody, żeby.... się nie przeziębiła
raz się nacięłam na ten format, polazłam z J. i jeszcze jakieś siaty miałam... rewelacyjnie się to niosło do domu....

J. jak wypije 150ml w ciągu dnia to jest ogromny sukces.
moja mama zawsze przeżywa, że daję J. zimne picie i jak ja mogę mu tego nie podgrzać, przecież przeziębi się... jak zostawiam go z mamą to mu podgrzewa...

Cytat:
Hej dziewczyny, macie juz pomysl na prezent na pierwsze urodziny?
jeszcze nie. na pewno nic z rzeczy, które wkleiłaś bo J. za mały na to, tzn zbyt mało sprawny póki co.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
I byliśmy w Tesco kupiłam te puzzle ze zwierzątkami drewniane, przypadły do gustu bardzo.
u nas te puzzle służą tylko po to, żeby wywalić te zwierzątka a potem planszę.

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
A i mam ogromną prośbę do dziewczyn podróżujących samochodem z dziećmi - gdzie macie fotelik? W końcu będę jeździć samochodem, i chciałam, żeby TŻ zamontował mi fotelik i on chciał z przodu dać - żebym miała L. "pod ręką" i się nie rozpraszała w trakcie jazdy. Ale chyba nie wolno z przodu montować? Jak to jest? A jak macie z tyłu to jak patrzycie na dziecko? Macie jakieś listerko dodatkowo kupione, bo chyba nie macie wstecznego ustawionego na fotelik? I fotelik macie za sobą, za fotelem pasażera czy pośrodku?
U mnie samochód 3drzwiowy więc kiepsko z tyłu będzie z wsiadzaniem L. do fotelika...
generalnie fotelik powinien być z tyłu, najlepiej na środku lub za pasażerem. jeśli nie masz poduszki to możesz mieć z przodu (ktoś mi kiedyś tłumaczył, że niby można wozić z przodu jak jest wyłączona poduszka, ale generalnie ona nadal tam jest i nigdy nic nie wiadomo ). no i... wożenie z przodu jest możliwe przy tym pierwszym foteliku 0-13, kolejnych nie powinno się z przodu mieć bo są większe i ograniczają pole widzenia kierowcy np. zagłówkami. tyle w teorii.
w praktyce ja bardzo rzadko jeżdżę sama z dzieckiem, ale jak już sama to fotelik z przodu.

Cytat:
Ogólnie Kamil już fajnie gaworzy ale ona chce dalej z nim pracować. ja też bym chciała ale to nie na moją kieszeń tym bardziej że dziś nie robili czegoś nowego, prawie to samo co kiedyś i to samo co ja z nim robie w domu.
Ale fajnie naśladuje ruchy i pokazuje więc mówiła że napewno zaraz załapie naśladowanie dźwięków
pewnie, że załapie!
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 17:34   #1693
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
odkładacie jakieś jako już nie interesujące???

Monika, a te zwierzątka puzzlowe nie służą do wywalenia ? czasem jeszcze do sunięcia po podłodze.

Despa, w "naszym" żłobku też jest dotacja. "miejska". ale nie aż tak duża.
a dzwoniłabym do Ciebie bo masz... dwójkę dzieci

Stary 2014-02-17, 17:45   #1694
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Monika, a te zwierzątka puzzlowe nie służą do wywalenia ? czasem jeszcze do sunięcia po podłodze.
służą chodziło mi o to, że J. ich nawet nie ogląda, błyskawicznie wywala, zabawa tym trwa maksymalnie minutę.

_________

do 19.02 w rossmannie z kartą rossnę jest -15% na mleko hipp 3, dopiero zobaczyłam. na szybko policzyłam i z promocją z karty powinno wyjść poniżej 30zł za 800g.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 18:25   #1695
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
zrobić żeby czytać zawodowo żeby płacili za to, książki dawali i nikt mi jak czytam d nie zawracał, bo przecież pracuję...
jak taką znajdziesz to ja się piszę

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:

U gina bylo darcie - recepcjonistka trzymala malego na rekach, ale ten darl sie i darl - zabawianie nic nie dalo - a to tylko ze 3-4 minuty bylo jak sie maly do mnie przykleil, to jak taka malpka sie trzymal kurczowo - majtki ubieralam juz z przyklejonym M. moj biedny kochany
sorry mamusi synuś
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 18:27   #1696
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Ja wożę z tyłu, bo też do końca nie wiedziałam czy wolno z przodu, czy nie. My nie mamy poduszki więc następnym razem pojedzie ze mną z przodu. Ostatnio jak wracaliśmy od leka
rza 25km, marudził po drodze już nie miałam mu co dać do ręki. Miałam w zawiązanym woreczku 2 długie chrupki i dałam mu ten woreczek do rąk, żeby się czymś zajął, miał smoka w buzi więc myślałam, ze tylko będzie się bawił a ten nie wiem jakim cudem wyjął chrupkę z woreczka i zaczął jeść, jak zobaczyłam myślałam, ze na zawał zejdę! Szybko się zatrzymywałam i zabrałam. Jak dla mnie strasznie stresująca jest taka jazda bo F. czasem jedzie a czasem cyrki wyprawia i nawet nie chce dać się wsadzić.
Jej, współczuję akcji z chrupkami....
Cytat:

Nie zawsze look w lusterko załatwia sprawę, ostatnio wjechałam w jakąś dziurę i zaczęła się krztusić, a jechałam dość ruchliwą ulicą, wokół ekrany, nie miałam gdzie zjechać.
Ale czym się zakrztusiła? Tak po prostu?
Cytat:
A jeszcze do fotelika - na razie wożę W. obok siebie, ale za chwilę go przesadzę na tył za fotel kierowcy i właśnie dziś podczas jazdy zastanawiałam się, czy by nie dopiąć dodatkowego lusterka. Jak ustawię tak, żeby go widzieć, to nie widzę drogi za mną.
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

generalnie fotelik powinien być z tyłu, najlepiej na środku lub za pasażerem. jeśli nie masz poduszki to możesz mieć z przodu (ktoś mi kiedyś tłumaczył, że niby można wozić z przodu jak jest wyłączona poduszka, ale generalnie ona nadal tam jest i nigdy nic nie wiadomo ). no i... wożenie z przodu jest możliwe przy tym pierwszym foteliku 0-13, kolejnych nie powinno się z przodu mieć bo są większe i ograniczają pole widzenia kierowcy np. zagłówkami. tyle w teorii.
w praktyce ja bardzo rzadko jeżdżę sama z dzieckiem, ale jak już sama to fotelik z przodu.
Dzięki dziewczyny za rady. Chyba spróbuję po prostu z tyłu i zrobię rundkę po osiedlu i zobaczę czy damy radę. Najchętniej na środku bym fotelik ustawiła, byłoby łatwiej ją wpakować, ale nie wiem, czy w moim samochodzie tak można - pasy i siedzenie chyba jest profilowane. A jak się nie uda z tyłu to będe musiała do mechanika zawieźć sam. żeby poduszki wyłączył i już.
Jeśli któraś z Was ma lusterko takie dodatkowe do tyłu to poproszę o radę jakie to ustrojstwo kupić
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
znowu zamówiłam książki
Do mnie jeszcze przedwalentynkowe nie dotarły....
Cytat:
bo by tu zrobić żeby czytać zawodowo żeby płacili za to, książki dawali i nikt mi jak czytam d nie zawracał, bo przecież pracuję...
Tylko być krytykiem :P
Cytat:

U gina bylo darcie - recepcjonistka trzymala malego na rekach, ale ten darl sie i darl - zabawianie nic nie dalo - a to tylko ze 3-4 minuty bylo jak sie maly do mnie przykleil, to jak taka malpka sie trzymal kurczowo - majtki ubieralam juz z przyklejonym M. moj biedny kochany

warzywa polewam odrobina oleju, albo daje maslo na chlebie, albo warzywa w masle, mozna tez dodac do ryzu, kaszy, kaszy z owocami..
1. Jak Ci się udało założyć te majtki z Marcelem na rękach...
2.
Cytat:

J. jak wypije 150ml w ciągu dnia to jest ogromny sukces.
moja mama zawsze przeżywa, że daję J. zimne picie i jak ja mogę mu tego nie podgrzać, przecież przeziębi się... jak zostawiam go z mamą to mu podgrzewa...
Stary 2014-02-17, 18:41   #1697
alliw
Zadomowienie

Czesc
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
nie mogę znaleźć fajnego avatara, przez ten z kotem sama siebie nie poznaję
dawaj jakiegos z kwiatuszkiem

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
zaraz zmykam , będę wieczorem oto plan dnia:
Oliwia do babci Danusi
ja na zakupy
później obiadek u babci
ja do dentysty
odbiór O. od Danusi

miłego dnia!
nie masz litosci

Cytat:
Hej dziewczyny, macie juz pomysl na prezent na pierwsze urodziny?
myslałam o basenie z pileczkami http://www.calydlamamy.pl/zabawki-gr...839928350.html
bo J uwielbia pileczki ale ten bobby car jest super!

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Aaaa, kupiłam tablet Jutro pewnie będzie
mnie tez to czeka czekam na twoją opinie bo opisu wydaje sie fajny
zdrowka dla Mamy

Cytat:

Szkrabencja dzisiaj mnie zaskoczyła i raczyła zjeść trochę masła z chleba i kawałek szynki. I chleba w sumie też trochę pomemłała.

Cytat:
No wzięłam się za was w końcu. Zanim nadrobię to tak na szybko:
Bylismy dziś u logopedy znów.
Ogólnie Kamil już fajnie gaworzy ale ona chce dalej z nim pracować. ja też bym chciała ale to nie na moją kieszeń tym bardziej że dziś nie robili czegoś nowego, prawie to samo co kiedyś i to samo co ja z nim robie w domu.

Cytat:
Hejka!

W. dziś w nocy zwymiotował, wszystko do prania, a W. pod prysznic. Potem nie mógł zasnąć, chciał mleczko, ale ja bałam się mu dać, żeby nie podrażnić żołądka po wymiotach. W końcu po półgodzinie dałam. Wiecie może, czy po wymiotach można dziecko nakarmić piersią, jeśli chce, czy lepiej troszkę "przegłodzić"?
ojej, biedny W. Może to po makaronie, my tez mieliśmy po tym "wesołą" noc. Cyca po wymiotach ja dawałam

Cytat:
Jak czytałam o Waszej "akcji" nocnej to aż mnie ciut zmroziło. zupełnie nie wiem co zrobię w takiej sytuacji. tj. wiem. zadzwonię do Despy

i zdrowiej kobietko

Scarlett, za ogarnięcie zaplanowanych tematów. Wyboru telefonu wspolczuje, dla mnie to tez koszmar co do klockow J. bawi sie duplo, jak dla mnie są bezpieczne

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2014-02-17 o 18:42
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 19:31   #1698
Luna0
Zakorzenienie

Myślałam żee jest po 6 a tu już po 7 i dziwić się że marudzi jak kąpieli czas już minął
TŻ robi mur obronny żeby mi dał chwile bo przecież musi mnie trzymać za nogę, przylepa. Mam nadzieje że to tylko jakiś skok

Cytat:

Demeter - ja kupiłam sobie na Walentynki (a co!) paletę Sleeka au naturel nude.
no i jak zawsze przez was mam nowe marzenie
daj znać jak wyprobujesz!

Cytat:
ale mnie pozamiatało. leżę ze spuchniętym nosem, zawalonym gardłem. jakby mój organizm wyczuł, że może sobie pozwolić na chorobę. czyt. TŻ na tacierzyńskim.
o tak, mój też tak wyczuwa zdrajca. Zdrówka

Cytat:
no to Ty musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy otrzymujesz to za co płacisz. czy nastał impuls i Kamil ruszył
Chyba właśnie nie umiem
jestem zadowolona ale jednocześnie myślę że Kamil właśnie ruszył, już fajnie gaworzy i moge go stymulować i uczyć sama. Dziś nie pokazała dużo więcej niż ostatnio i niż to co ja z nim robię w domu.
Myślę że te wizyty już nie są konieczne aczykolwiek napewno pomocne, więc prawdopodobnie finanse zdecydują czy pojdziemy na następną wizyte.

Cytat:
ja w moim gracie w ogóle nie mam poduszek, to nie mam dylematu
ja też na dodatek jest w takim stanie obecnie że nawet nie mam dylematu czy wozić w nim dziecko

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Co do wyboldowanego - co innego zrozumiałam...

Cytat:
[/COLOR]a co do zabawek - poza matą edukacyjną, o którą kiedyś pytałam - odkładacie jakieś jako już nie interesujące???
ja tylko matę. Grzechotki są jeszcze pomocne, a nawet mam jedno ćwiczenie dla K. przy których ich używam

Cytat:
u nas te puzzle służą tylko po to, żeby wywalić te zwierzątka a potem planszę.
u nas też, chociaż kupiłam bo u logopedy pięknie układał

Cytat:
i smaczne są, K. uwielbia smak drewniany

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 19:43   #1699
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
nie masz litosci
oj tam oj tam to samo usłyszałam wczoraj od męza
a ja nie jeżdżę tylko z Oliwia. po drodze zabieram jeszcze siostrę z Kacprem (7 m-cy)
i mówię kiedyś do niej: " Kasia może kiedyś zrobimy im niespodziankę i nie pojedziemy przez jakieś 2-3 dni (a jeździmy co drugi dzień) na to odpowiedź: ej! zgłupiałaś ! a zwróć uwagę jak Oni się cieszą jak nas widzą kiedy przyjezdzamy(se pomyślałam : a co mają innego zrobić)
Niech Pocieszeniem dla dziadków będzie to że już 7 kwietnia wracam do pracy

anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 19:55   #1700
jolanT
Zadomowienie

Demeter- kiedys miałam takie dwie paletki, już nie pamiętam które, dostałam od siostry.. a teraz wcale nie używam cieni od dawien dawna..

Tasia- fajny ten tablet.. ja tez mam GoClever'a ale inny model' kupilam zachęcona opinią znajomej. tylko bez klawiatury a z dlugopisem
a ta klawaitura to przypinana?

Lunka- dla Kamilka
załapie załapie
co do kuzynki- szkoda gadac..swego czasu mialam tez kolezanke ktora doradzala podobnie

Panika- zdrówka!

CR- biedactwo

Kasia- chciałam żeby zabrzmiało poważnie

Moderna- hahhaha ale Ty znasz sztuczki
Marcel tak reaguje na wszystkich? u nas Ewa na prawie wszystkich.. ale troszke zaplacze i jej przechodzi.. ale mam jedna znajoma taka ze jak Ewa ja zobaczy tylko to jest taki ryk ze jej nie poznaje.. pozneij tez sie oswaja, troche dluzej jej to zajmuje- ale ta dziala na nia jak plachta na byka
no i u nas nie czesto ktos sie przewija.. czasami czuje sie jak intruz i ze ludzie mysla ze moje dziecie zamkniete na otoczenie

nie wiem jaki rowerek, moze podpytam..
a ja tego pchacza stawiam przy kaloryferze na razie i bawi sie na kleczkach a jak wstaje to asekuruje lub od razu sadzam i bawi sie na pupie.. mysle ze troche sie nim pobawi a pozniej dla nastepnej dzieciny bedzie

lece sposobem na BYou ale przy wieszającym się kompie to db rozwiazanie

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 20:06   #1701
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Moderna- hahhaha ale Ty znasz sztuczki
Marcel tak reaguje na wszystkich? u nas Ewa na prawie wszystkich.. ale troszke zaplacze i jej przechodzi.. ale mam jedna znajoma taka ze jak Ewa ja zobaczy tylko to jest taki ryk ze jej nie poznaje.. pozneij tez sie oswaja, troche dluzej jej to zajmuje- ale ta dziala na nia jak plachta na byka
no i u nas nie czesto ktos sie przewija.. czasami czuje sie jak intruz i ze ludzie mysla ze moje dziecie zamkniete na otoczenie

nie wiem jaki rowerek, moze podpytam..
a ja tego pchacza stawiam przy kaloryferze na razie i bawi sie na kleczkach a jak wstaje to asekuruje lub od razu sadzam i bawi sie na pupie.. mysle ze troche sie nim pobawi a pozniej dla nastepnej dzieciny bedzie
sztuczki z majtkami?
hehe... wlasnie zastanawiam sie teraz jak ja tego dokonalam bo to nie tylko majtki, ale jeszcze rajstopy i wysokie kozaki bez zamka no ale Marcel byl tak przyklejony, ze nie mial szans mi spasc

Jolus, bardzo dobrze Cie rozumiem, ja sie czuje strasznie samotna tutaj,- no i u mnie jest chyba jeszzce gorzej - ja nie mam tu zupelnie nikogo (przyjaznie jakos sie z nawiazanych znajomosci nie wywiazaly), nikt nas nie odwiedza dlatego nie wiem jak reaguje na obcych.. jak jeszdzimy do babci srednio raz na 2 miesiace to M. nie placze u niej, poznaje ja, natomiast u szwagra juz plakal.. ale ja wole taktyke powolnego zapoznawania.. nie daje na obce rece (u rodziny) bez etapu zapoznawczego, mama musi byc przy tym, by dziecko poczulo sie pewnie i zaufalo - mysle, ze jak sie tak od razu poda dziecko (akurat w tym wieku, gdzie instynkt mocno dziala) to ryk jest prawie, ze gwarantowany

podpytaj o rowerek

a pchacz u nas tez stoi przy szafie, ale M. juz staje przy nim i ciagnie na siebie, wiec trzeba niestety uwazac
Stary 2014-02-17, 20:22   #1702
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

Ale czym się zakrztusiła? Tak po prostu?
śliną chyba, ciągle majdruje w buzi, bo te zęby rosną i rosną i wyrosnąć nie mogą, ślini się jak wściekły zwierz...

Cytat:
ja też na dodatek jest w takim stanie obecnie że nawet nie mam dylematu czy wozić w nim dziecko

ja tylko matę. Grzechotki są jeszcze pomocne, a nawet mam jedno ćwiczenie dla K. przy których ich używam
mój się jakoś względnie trzyma, TŻtowy gorszy...

no właśnie u nas grzechotki przeżywają druga młodość :brzyda l:

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-17, 20:24   #1703
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

Despa, w "naszym" żłobku też jest dotacja. "miejska". ale nie aż tak duża.
a dzwoniłabym do Ciebie bo masz... dwójkę dzieci
hehehe, dzwoń zawsze

w naszym państwowym tez jest tylko ....te miejsca.Blisko Kamili odkryłyśmy prywatny z dotacją, bylam dziś pobrac karte zapisu, bo zapisy od marca (potrzebuję cos na kilka miesięcy- bo się łudzę,ze we wrześniu się dostanie do państwowego)- koszt 200 zł razem z posiłkami, wiec chetnych duzo

( a obok reklama tego żłobka na Cieszyńskiej)
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 20:30   #1704
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Jedno zdjęcie w Klubie (na razie tylko to mam bo Pani fotograf na facebooka wstawiła) resztę ma podesłać do wyboru wieczorem.
bardzo ladne
Cytat:
no ja właśnie piszę, że nie zawsze tak jest... vide: "Spójrz przez okienko: Wesołe miasteczko", wyd. Olesiejuk. nie ma żadnego oznaczenia, a klapki dokładnie takie jak w innych książeczkach od 3 lat.
wg mnie zawsze pozostaje nasza decyzja: dać czy nie dać.
aaa ok myslalam, ze chodzi o te z oznaczeniami

ja tam daje wszystko to, co subiektywnie oceniam jako bezpieczne
Cytat:

Cytat:
1. Jak Ci się udało założyć te majtki z Marcelem na rękach...
w sytuacjach kryzysowych chyba rodza sie nieziemskie moce
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
myslałam o basenie z pileczkami http://www.calydlamamy.pl/zabawki-gr...839928350.html
bo J uwielbia pileczki ale ten bobby car jest super!
fajny
chyba pospisuje sobie wszystkie Wasze propozycje - wybor bedzie zapewnie latwiejszy
Stary 2014-02-17, 20:34   #1705
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
CR aaaaa w calosci to rzeczywiscie moze byc specyficzna
To może W. wymiotował przez mleko? Ja bym nawet po wymiotach dała kp jak dziecko chce, bo organizm może domagać się nawodnienia.

A co do poduszki, to u mnie jest tak, że da się ją wyłączyć, ale wtedy trzeba również kierowcy. No i jednak chyba wolałabym L. mieć z tyłu, żeby na nią zerkać w lusterku co jakiś czas niż się odwracać, bo wydaje mi się, że krócej potrwa szybki "look" w lusterko. Ale nie wiem, dlatego chciałam się zorientować jak podrózujecie, bo jednak moje wyobrażenia wyobrażeniami, a praktyka praktyką
u nas fotelik z tyłu za pasażerem, mamy dosatkowe lusterko do spoglądania na K.
Tak w ogóle to cześcByliśmy wczoraj w Nałęczowie na Spabasenie i Kacper szalał z radości...chyba czas Go zapisać na naukę pływania...

PAni ja tylko poszłam na wolne przed Świętami od razu zachorowalam...organizm czuje
Znów czytałam Was co drugą stronę No, ale cóz...taki los

Moje dziecko nie pije...tylkomcyca i 2-3 lyczki wody na dzien wiecej nie chce...

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2014-02-17 o 20:41
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 20:48   #1706
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
sztuczki z majtkami?
hehe... wlasnie zastanawiam sie teraz jak ja tego dokonalam bo to nie tylko majtki, ale jeszcze rajstopy i wysokie kozaki bez zamka no ale Marcel byl tak przyklejony, ze nie mial szans mi spasc

Jolus, bardzo dobrze Cie rozumiem, ja sie czuje strasznie samotna tutaj,- no i u mnie jest chyba jeszzce gorzej - ja nie mam tu zupelnie nikogo (przyjaznie jakos sie z nawiazanych znajomosci nie wywiazaly), nikt nas nie odwiedza dlatego nie wiem jak reaguje na obcych.. jak jeszdzimy do babci srednio raz na 2 miesiace to M. nie placze u niej, poznaje ja, natomiast u szwagra juz plakal.. ale ja wole taktyke powolnego zapoznawania.. nie daje na obce rece (u rodziny) bez etapu zapoznawczego, mama musi byc przy tym, by dziecko poczulo sie pewnie i zaufalo - mysle, ze jak sie tak od razu poda dziecko (akurat w tym wieku, gdzie instynkt mocno dziala) to ryk jest prawie, ze gwarantowany

podpytaj o rowerek

a pchacz u nas tez stoi przy szafie, ale M. juz staje przy nim i ciagnie na siebie, wiec trzeba niestety uwazac
ja myślałam, że zrobienie butli z dzieckiem na rękach czyni mnie bohaterką ale widocznie jestem na niższym level'u

ta samotność też mnie strasznie dołuje
chciałabym być chociaż o połowę drogi bliżej do domu.. tęsknie bardzo za rodziną, przyjaciółmi.. tutaj znajomi znajomymi ale brak mi takiej bratniej duszy ;/

też zawsze oswajam Ewunię najpierw
jedyna osoba która tego nie kuma to moja teściowa.. zaraz by chciała na ręce ledwo zobaczy.. ale ja warczę

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 21:00   #1707
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
CR tak mi teraz przyszlo do glowy, wykluczylas alergie na jablko? bo ono mimo wszytsko jest po pierwsze kwasne (witamina C lubi podrazniac skore), a po drugi jablko w formie surowej ma inna forme bialek i lubi uczulac (w ugotowanej juz nie).
Je jabłko cały czas, teraz wygląda dobrze. Zauważyłam zmiany po innych produktach, po samym jabłku nie. Ale nie wykluczam na 100%.

Kupiłam w końcu większy fotelik. Dobrze, że nie Romera przez internet, bo okazało się, że w naszym aucie nie da się go bezpiecznie zamontować (pas z tyłu nie wchodzi w siedzenie i przez to fotelik jest za luźno). Zdecydowałam się na maxi cosi tobi. Pierwsza jazda za nami, było ok, ale bez szału, że w końcu wszystko widać A i kupowałam w tosia.pl, ale byłam w stacjonarnym i mogę polecić - sprzedawcy znają się na rzeczy

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 21:05   #1708
maria28
Kniaginia

Anika s, stare krzesełko zostało w wawie, zapomnieliśmy je przywieźć do teściów, poza tym po ostatnich wydarzeniach mimo czyszczenia tamto nadal śmierdzi.

Róża też przylrpa, wczepia się w ubranie jak małpiatka
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 21:07   #1709
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
i smaczne są, K. uwielbia smak drewniany
to też

Monika, T. lubi te puzzle, ale minuty się nimi na bank nie bawi tak jak pisałam kiedyś Córce - musimy określić co jest dla kogo krótko/długo.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
i mówię kiedyś do niej: " Kasia może kiedyś zrobimy im niespodziankę i nie pojedziemy przez jakieś 2-3 dni

Cytat:
sztuczki z majtkami?
hehe... wlasnie zastanawiam sie teraz jak ja tego dokonalam bo to nie tylko majtki, ale jeszcze rajstopy i wysokie kozaki bez zamka
miszcz jesteś

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Blisko Kamili odkryłyśmy prywatny z dotacją, bylam dziś pobrac karte zapisu, bo zapisy od marca (potrzebuję cos na kilka miesięcy- bo się łudzę,ze we wrześniu się dostanie do państwowego)- koszt 200 zł razem z posiłkami, wiec chetnych duzo
no to faktycznie ekstra. ten od sióstr?
ten nasz z dofinansowaniem 520 zł.
potrzebujesz maj-wrzesień?

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj w Nałęczowie na Spabasenie i Kacper szalał z radości...

Cytat:
jedyna osoba która tego nie kuma to moja teściowa..
tse tse tse one z definicji chyba nie kumają

Stary 2014-02-17, 21:16   #1710
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cathlyn, ja mam już Au Naturel ale chcę więcej, wiecej

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ktorą paletkę zamówiłaś?
Sunset

Cytat:
u nas ten pchacz z FP sie nie sprawdzil - tzn czasem M. sie bawi - ale dlaczego ten pchacz nie ma hamulca oprocz tego wysokosci nie mozna ustawic..
O widzisz, czyli wykreślam go jednak z listy ew. prezentów.
A wizyta u gina z małym

Cytat:
Demeter- kiedys miałam takie dwie paletki, już nie pamiętam które, dostałam od siostry.. a teraz wcale nie używam cieni od dawien dawna..
No własnie ja lubię się umalować więc najchętniej większośc bym nabyła

Nie wszystko mi zacytowało...
------

Dziewczyny, ważna informacja o fotelikach. Niestety ja jestem w gronie posiadaczy wadliwego fotelika Maxi Cosi

http://www.motocaina.pl/Niesprawne_d...0,14532,0.html
oraz inny model

http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Gr...?ticaid=11238d
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości