Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-19, 09:21   #1741
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Maja zaliczyła pierwszą bójkę w przedszkolu
Wyszła zapłakana z przedszkola,więc zapytałam przedszkolanki o co chodzi,na co ta stwierdziła,że płakała za nami. G...no prawdam,bo dziecko wszystko mi powiedziało No więc Majula zabrała jakąś zabawkę dziewczynce,a ta w odwecie zaczęła bić ją po głowie (to było straszne jak ona mi to pokazywała... ) Wszystko fajnie,ale kurcze dlaczego te kobiety kłamią,zamiast powiedzieć o co faktycznie poszło? Wkurzyłam się. Mała oczywiście przez pół dnia mówiła mi jak jej jest przykro i źle
dziwne że panie nie powiedzialy nic, przecież wiadomo że dziecko zawsze później powie? hm nie widziały czy jak.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
o rany, osiwiałabym z 4 !
Stary 2014-02-19, 09:22   #1742
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Dzień dobry
Nie spaliśmy od 2 do 5, w ostateczności zasnął w foteliku samochodowym i spał do 8. Masakra nie wiem co jest grane. Podejrzewam szczepienie bo nigdy nam się tak nie zdarzyło. Może go nogi bolały bo jak się w nocy obudził to od razu z krzykiem, rano to samo. Ech

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 09:28   #1743
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nie spaliśmy od 2 do 5, w ostateczności zasnął w foteliku samochodowym i spał do 8. Masakra nie wiem co jest grane. Podejrzewam szczepienie bo nigdy nam się tak nie zdarzyło. Może go nogi bolały bo jak się w nocy obudził to od razu z krzykiem, rano to samo. Ech
mi wlanie wczoraj mowila pediatra ze po 3 szczepieniu i kolejnych mpga wyatapic dolegliwosci nawet jezeli ich wcEsiej nie bylo...
moj z kolei nie mogl zasnac i budzil.sie co chwila z krzykiem
i poliki rozpalone ale goraczki nie bylo

poli nie musi ubierac garaniaka tym batdziej ppd kurtke
ja natomiast uwielbiam tza w garniaku i prosze go by ubieral na okazje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 09:32   #1744
Larysa88
Zakorzenienie

a właśnie, mam pytanie odnośnie szczepień.
wszystkie od początku mieliśmy bardzo punktualnie.... aż sama teraz się boje czy to dobrze po tym co pisałyście żeby odraczać szczepienia i robić dłuższe przerwy....
czyli pierwsze po 6 tyg. później po kolejnych 6 i znów po 6 czyli po 6 po 12 i po 18 tyg, i na tym ostatnim lekarka powiedziała że znów za 6 tygodni kolejne, jedno wkłucie i teraz tak patrzę na harmonogram szczepień i piszę że w 7 miesiącu ma być to szczepienie a Ola jeszcze nie jest w 7, na jutro by nam wypadało to szczepienie i co, poczekać?

Cytat:
Dzień dobry
biedny Bartuś pewnie po szczepieniu przypominało mu się pewnie, przejdzie
Stary 2014-02-19, 09:40   #1745
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Larysa mi pediatra to szvzepienie wzw po 6 mscu radzila wykonac napewno po 6 a nawet poznoej ze nie trzeba nyc punktualnym

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 09:41   #1746
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Larysa mi pediatra to szvzepienie wzw po 6 mscu radzila wykonac napewno po 6 a nawet poznoej ze nie trzeba nyc punktualnym

no czyli jednak no to narazie nie jadę

w ogóle to fajnie jak lekarka coś doradzi a nie patrzy schematem..... mam nadzieję że w M. na taką trafie
Stary 2014-02-19, 09:54   #1747
tassia
Zakorzenienie

larysa ty zacznij juz w m. szukac takiej lekarki bo mam nadzieje ze lada moment juz bedziesz miala manatki spakowane
rozmawialas z mama juz?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 09:55   #1748
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość

przepis na rogaliki:
2 i 1/4 szklanki mąki pszennej
1/4 szklanki cukru pudru
200 g masła
szczypta soli
dwa żółtka
łyżka kwaśnej gęstej śmietany

zagniatamy i chłodzimy (ja wrzuciłam na pół godz. do zamrażarki)
rozwałkowujemy w kółka, wykrawamy (jak pizzę) w trójkąty, nakładamy marmoladkę i zwijamy.
pieczemy około 20 minut w 190 stopniach ( u mnie zeszło troszkę dłużej)

na zdjęciu nie wyglądają apetycznie bo marmeladka powyciekała ale są przepyszne i kruchutkie
wyglądają bardzo apetycznie
dziś zrobię jak mi dziecko pozwoli a ile ich wychodzi z tej ilości składników?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
oj, na szczescie to nie byly fotki z mojego slubu tylko mojej przyjaciolki
no ale tobie wspolczuje, kurde ze tez tacy ludzie biora sie za taka prace
a no widzisz nie załapałam, że to nie z Twojego ślubu
a filmu po tylu latach już nie przeżywam za taką cenę nie powinnam była spodziewać się rewelacji, ale facet gadał sensownie i wydawało się, że mamy podobną koncepcję, a tu jednak nie

Cytat:

Wyszła zapłakana z przedszkola,więc zapytałam przedszkolanki o co chodzi,na co ta stwierdziła,że płakała za nami. G...no prawdam,bo dziecko wszystko mi powiedziało No więc Majula zabrała jakąś zabawkę dziewczynce,a ta w odwecie zaczęła bić ją po głowie (to było straszne jak ona mi to pokazywała... ) Wszystko fajnie,ale kurcze dlaczego te kobiety kłamią,zamiast powiedzieć o co faktycznie poszło? Wkurzyłam się. Mała oczywiście przez pół dnia mówiła mi jak jej jest przykro i źle
musisz z tymi opiekunkami pogadać, co to w ogóle ma być, że okłamują rodziców
a takie bójki niestety będą się zdarzać

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

a w załączniku mój dzisiejszy hit
super
ja nigdy nie dotarłam do piątego dnia diety, więc nie wiem czy to prawda

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Pogoda sie popsula tak mi sie niechce isc na rehabikitacje ze szok a dzis ostatni raz i kupilam panu czekolade gorzka i baterie bo uzywamy zabawki grajace a szpital nie daje kasy na baterie i on sam kupuje
fajnie, że o tym pomyślałaś

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hejo!

ja się pytam-kto mi podmienił dziecko?oddac prosze!

Kolejna nocka nie przespana w całosci..naprawde nie wiem o co jej chodzi..steka i przekręca się w snie na brzuch po czym płacze.zasypia tylko wtulona..w dzien jest podobnie znaczy sie potrafi cały dzien marudzic -nawet na rękach..myslicie ze ją cos boli?czy to skok daje do wiwatu?

matal
super te buty.bardzo podobaja mi się te szpilki chociaz te botki mogłabym pozniej na codzien wykorzystac.
współczuję nocy
i u nas też kiepsko wczoraj już jak poszłam pod prysznic Miłek obudził się i bardzo płakał, mąż nie mógł go uspokoić. Ja wzięłam go na ręce i płakał dalej, ale ponosiłam po mieszkaniu, pośpiewałam i zasnął. Ale jak położyłam do łóżeczka to od razu się obudził i znów syrena, więc dałam jeść i się uspokoił. Pospał 2,5h i obudził się znów z przeraźliwym płaczem, trwało to godzinę, smarowałam dziąsełka, ale nie pomagało. Mąż go w końcu jakoś ululał, ale nawet godziny nie przespał. Kolejny raz obudził się z płaczem, znów noszenie nie pomagało, dałam czopka przeciwbólowego, zapaliłam światło, zaczęłam zabawiać zabawkami i w końcu się uspokoił i zasnął. Od rana znowu to samo Nie chce jeść, mam wrażenie, że bardziej jeszcze płacze jak przekręcam o na boczki do karmienia, ale w innej pozycji też nie chce. Jadł ostatnio o 23 Teraz udało mi się go uśpić, ale nie wiem co mu jest. Mam wrażenie, że go coś boli, ale czy to zęby?

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
moje dziecko dziś spało całą noc w swoim łóżeczku tylko o 3.30 wzięłam go nakarmiłam i zaniosłam do łóżeczka teraz go nakarmiłam i leży z tż w łóżku
wreszcie normalnie się czuje... a nie połamana jak to bywało ostatnie miesiące
no to brawo

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 09:58   #1749
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
az musialam kopa odpalic, bo tyle zdjec wczoraj wstawilyscieciekawosc mnie zzerala
i tak: Sebulek śliczny, taki radosny i faktycznie wielki!
laryska- co do nosila- my co prawda may chuste i nie uzywamy jej jakos czesto, ale jak wkladam mala do niej to tak samo odgina glowe, mysle, ze poprostu chce widzec cos poza mama
bajka- kolor faktycznie,zmienil sie-korzystnie wygladasz, a ciecie zmienialas??bo cos mi sie kojarzysz wlasnie z takimi wlosami
czarna- przykro mi, ze mala zostala pobita, ale moze Panie faktyzcnie nie widzialy a wczesniej plakala za Wami? nie wiem moze troche je tlumacze, ja z kolei jestem mama dziewczynki ktora bije i nic z tym nie moge zrobic, tzn tlumacze ile moge, ale na niewiele to sie zdaje...
Co do wlosow to ja ostatnio ciagle sie tak scinam bo tak mi najlepiej. Ale jak zetne to mija z pol roku albo wiecej i ze tak powiem zapuszczam wczoraj mialam juz włosy za ramiona i gloenie w kitkach chodzilam bo mi przeszkadzaly

U Blanki tez jest chlopiec co czesto dzieci tlucze ale to norma generalnie wszystkie sie leja a babeczki nic na to nie poradza. Stosuja jakies kary ale to malo skuteczne. Ada poprostu ma cechy przywodcze

Co do szczepien my mamy zalegle pneumokoki przez katar ktory sie juz 3 tydzien ciagnie a po ukonczonym 6 miesiacu mamy przyjsc na zoltaczke. Więc pewnie oba szczepienia na jednej wizycie beda.

Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-02-19 o 10:00
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 09:58   #1750
logoasia
Zakorzenienie

a ja pochwaliłam wczoraj swoje dziecko to dziś dostałam za swoje marcin dał mi popalić, ze 3 razy wstawałam

Cytat:
dodinha też bym chciała być w końcu zadowolona ze swojej wagi...

Tż klepnął mnie dziś w tyłek i stwierdził: 'Kochanie, czuć mięśnie!'
haha jakbym słyszała swojego tż klepną i mówi " kamień"
Cytat:
Hejo!

ja się pytam-kto mi podmienił dziecko?oddac prosze!

Kolejna nocka nie przespana w całosci..naprawde nie wiem o co jej chodzi..steka i przekręca się w snie na brzuch po czym płacze.zasypia tylko wtulona..w dzien jest podobnie znaczy sie potrafi cały dzien marudzic -nawet na rękach..myslicie ze ją cos boli?czy to skok daje do wiwatu?

matal
super te buty.bardzo podobaja mi się te szpilki chociaz te botki mogłabym pozniej na codzien wykorzystac.
ja myslę, ze kolejne zabki idą
Cytat:
A zamowilas to na internecie? Jaki koszt? Ciekawe czy w rosku jest?

Tez o tym mysllam ale nie pamietalam jak to sie nazywa profesjonalnie.

A mi sie wydaje ze te bezowe butki by nie pasowaly za malo eleganckie przez ten obcas i sznurowki ale tez niewiemy z jakiego materialu jest sukienka
Eh kazdy by zalozyl co innego

Pogoda sie popsula tak mi sie niechce isc na rehabikitacje ze szok a dzis ostatni raz i kupilam panu czekolade gorzka i baterie bo uzywamy zabawki grajace a szpital nie daje kasy na baterie i on sam kupuje
my tez dziś na rehabilitacje, mam nadzieje, że marcin nie będzie protestował
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 10:02   #1751
ladanseuse14
Zakorzenienie

w końcu dzień wolnego!!!!!!!
Stary 2014-02-19, 10:06   #1752
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Przysłali mi wlasnie worek znizek do carters'a i znów wydam kase. Naciągacze jedne. Ale jak tu nie wykorzystac takich znizek
Każdy by skorzystał zazdroszczę Ci tych zniżek, wlasnie za to uwielbiam usa, super ciuchy za niska cenę, pamietam jak kupiłam strój kąpielowy za 3 zł i buty nike za 20 zł A dziecięce ciuszki, to bajka, jakość świetna i wzory genialne. Z tych bluzeczki co wstawiłam, to wszystkie mie sie podobają, a ta z myszka i balonikami w kształcie serduszka cudo

Cytat:
nie no serio nie widac koloru. nie sa rude robila mi sredni braz, ale ze po dekoloryzacji bylam ruda, to rudy przebija. ogolnie cieply kolor.
znow wygladam jak malolata a nie jak stara torba
Ale z Ciebie laska, a włosy świetne i takie błyszczące.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

Byliśmy u lekarza. Antek waży 7700
Szczepienie zniósł dzielnie, popłakał chwilkę i zaraz się uspokoił.
Od jutra mam wprowadzać gluten a za tydzień mięsko

Uwaga! Największy hit dzisiejszego dnia , moja rozmowa z pediatrą -
- Proszę spojrzeć jak on kiwa główką na boki, dlaczego tak robi?
- A przytula go pani?
- Tak oczywiście
- Bo to najprawdopodobniej choroba sieroca

parsknęłam śmiechem w tym gabinecie, kolejna mądra lekarzyna. Takich bzdur nie słyszałam dawno
potem powiedziała , że może też w ten sposób próbować zwrócić na siebię uwagę.
Masakra

Dziś odkryłam wyżynającego się zęba i od razu zaczęła się masakra.. cały czas marudzi i płacze, usypiałam go prawie 1,5 h.. a to dopiero początek

ide nadrabiać.
Cytat:
ja tam szczepie refundowanymi i uważam, że jedno wkłucie w tą czy w tą nie robi większej różnicy. Dziecko i tak szybko zapomina

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

wyglądasz zaje.biście ! ładnie Ci w takim
miałam podobny kolor w ciąży ale mi nie pasował

w rzeczywistości wyglądał jaśniej
za wagę. A lekarka ma genialne teorie, bardzo medyczne
No i Twoje zdjecie- cudnie wyglądałas w ciąży, ładna dziewczyna z Ciebie.

Cytat:
ja nie obcinalam od porodu a dzis nie zaluje, tym bardziej jak mi wczoraj przyjaciolka dogadala ze mam sie pozbyc kitki, opaski i zrobic cos z wlosami i nie lazic po domu w dresach bo meza odstraszam
no i pierwsze co polecialam umowic sie do fryzjera na dekolor jestem zadowolona. wiec moze jednak warto ?

a jeszcze jak zobaczylam fotki ze slubu, to myslalam ze pawia puszcze ale czego sie spodziewac jak fotograf za 400 zl i zdjec nie potrafi robic, MASAKRA. ja bym lepiej foty pocykala, a jeszcze jakie wiesniackie obrobki im porobil, cos jak kiedys ludzie na naszej klasie wstawiali zdjecia podrasowane na necie roznymi bzdetami
ja wyszlam jak ciezarna foka, wszyscy rozmyci od robienia "czystosci", czarne kolory swiecily sie jak psu jajca.... jezu, z mojej strony te fotki nigdy swiatla dziennego nie zobacza
ale sie uśmiałam, genialnie to napisałaś.

Cytat:

Biedactwo. A te przedszkolanki jakies niepoważne, myślą ze nie rozmawiasz z dzieckiem Ciekawe jak zareagowały na ta sytuacje, czy porozmawialy z ta dziewczynka i Maja po całym zajściu.

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
A wiecie co?Dzisiaj sie ważyłam i nie dość,że ważę o wiele mniej niż przed ciążą,to na dodatek nigdy nie miałam takiej wagi,nawet jak się odchudzałam!!!Więc ważę 59,5 co dla mnie jest ogromnym sukcesem,a wpierdzielam równo i słodkie też,czego wcześniej nie robiłam[COLOR="Silver"]
Super, gratulacje i fajnie ze jesteś zadowolona z wagi.
Ja wazę juz 13 kilo mniej niż przed ciąża i nie mogę na siebie patrzeć....

Cytat:
o kurcze Karolson-równiez współczuje.myslisz ze to skok?

chyba sie zdecyduje na czarne szpile i czarne rajty.mam nadzieje ze sie nie połamie w nich bo u mnie wszystko mozliwe(nawet w płaskim bucie potafie noge przekrzywic

zastanawiam sie w co Tz ubrac..czy garnitur jest konieczny?a moze wystarczą eleganckie spodnie,koszule i krawat?pod kurtką nikt by nie widział ze nie ma marynary.co myslicie?

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

przepraszam ze tak wypytuje ale ja naprawde sie nie znam...czy mozna gdzies w tym zakresie sie podszkolic?
Myśle, ze garnitur nie jest konieczny. Mozna wyglądać elegancko w spodniach, koszuli i krawacie.
A co do szpilek, to dziewczyny juz sporo propozycji rzucily, ja do kościoła poszłabym w kozaczkach, a pózniej czarne szpilki.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
a właśnie, mam pytanie odnośnie szczepień.
wszystkie od początku mieliśmy bardzo punktualnie.... aż sama teraz się boje czy to dobrze po tym co pisałyście żeby odraczać szczepienia i robić dłuższe przerwy....
czyli pierwsze po 6 tyg. później po kolejnych 6 i znów po 6 czyli po 6 po 12 i po 18 tyg, i na tym ostatnim lekarka powiedziała że znów za 6 tygodni kolejne, jedno wkłucie i teraz tak patrzę na harmonogram szczepień i piszę że w 7 miesiącu ma być to szczepienie a Ola jeszcze nie jest w 7, na jutro by nam wypadało to szczepienie i co, poczekać?
*
Moja pediatra mówiła, ze jest coś takiego jak minimalna przerwa miedzy szczepieniami, a maximum nie ma. Także jesli opoznisz, to nic sie nie stanie.
Ja tez zaczęłam sobie od wczoraj wkręcać apropo szczepien. Chciałam przejrzeć kalendarze szczepien i wyskoczyła mi opinie o infanrixie, kiedys juz to czytałam, ale zupełnie wyleciało mi z głowy. I tam jakaś kobieta pisała, ze kilka dni po 2 dawce dziecko zaczęło zle sypiac, było nerwowe, apatyczne, nerwowo machalo rekami i nogami. U mojej wlasnie po 2 dawcę zaczęły sie częste pobudki i tez tak macha jedna ręka. Juz sama nie wiem co o tym myślec.
Stary 2014-02-19, 10:17   #1753
anutka171
Rozeznanie

Hej hej

wpadlam na chwileczke was nadrobic przy kawusi, ale zaraz musze isc ogarnac chalupe,bo mam jeden wielki burdel

Cytat:

Daj spokoj, niepowazne te kobity, czy jak ?! musisz im zwrocic uwage

Larysa , ale jestes szczuplutka zazdroszcze obie jestescie sliczne

mi do upragnionej wagi brakuje 4 kg, ale stoi niestety od dluzszego czasu, a nie moge zmobilizowac sie do cwiczen i ponownie gubia mnie ciastka

Cytat:
Poli witam w klubie ja wstawalam dzis 5 razy pierwsze dwa wzielam do naszego lozka i spal dalej odkladalam o 1 na picie pozniej o 5 zjadl i o 6 znow z nami wiec moja noc polegala na odkladaniu i braniu do lozka.. oczywiscie po piciu czekqm jak usnie u nas sama przysypiam i odkladam jak sie obudze bo mi niewygodnie.. bo spie na jednym boku bo boje sie odwrocic plecami bo TZ nie kontroluje nakrywania sie koldra po czubek nosa.
Dolaczam do was
od 24 zaczelo sie marudzenie i wiercenie w lozeczku. po 1 wzielam go do siebie, bo podawanie smoka nic nie dawalo. mimo wszystko budzil sie co godzine, w koncu o 4.30 nakarmilam i pospalismy jeszcze do 7.
ciezko mi sie rano wstawalo.

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Bylismy dzisiaj pierwszy raz na rehabilitacji vojta. Jas plakal tak okropnie, sama sie pobeczalam ;( mam mega dola, ide spac

Madzia nie placz to nic nie da, a musisz wspierac dzieciaczka. wiem przez co przechodzisz, bo mialam to samo i po miesiacu cwiczen metoda ndt bobath wracamy z powrotem do Vojty...

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja te okolice to Borek Fałecki... ale jak szukasz mieszkania to ja bym wybierała nową hutę...masa moich znajomych pokupowała tam mieszkania...
mega przestrzen, parki, place zabaw, przedszkola... a w innych miejschach to blok na bloku
albo grzegórzki/zreszta ja kocham tą strone Krakowa...Olsza itp.

Madzia00 co do vojty to sie nie stresuj.... ja znalazlam pare patentów zeby Maciek nie plakal... fakt ze czasem sie nie udaje ale w 90% przypadków juz nie placze wcale... spiewam mu w trakcie/ zagaduje/robie pierdziochy na brzuchu itp.
najlepeij jak tz jest bo we dwójke łatwiej
a w ostatecznosci wlaczam cos migajacego a laptopie...tak sie zapatrzy ze nawte nie wie kiedy mineły te dwie minuty i po klopocie...

logoasia photoshop

papuga.... ta baba jest chyba sierota jesli chodzi o medycyne
no stress
Tassia mi zarowno rehabilitantka i neurolog powiedzialy, ze jak dziecko nie placze przy tych cwiczeniach to jest ono zle wykonywane.
szczerze to moja mama probowala raz odwrocic uwage Jakuba, zabawic go, zeby nie plakal i sie nie udalo, bo w ogole nie zwracal na nia uwagi - byl skupiony jedynie na tym by walczyc z odruchami, ktore powoduja te cwiczenia.
Z tego co zauwazylam przez 3 miesiace uczaeszczania do poradni rehabilitacyjnej to nie da sie, by dziecko przy Vojcie nie plakalo, bo taka jest natura tych cwiczen
przepraszam, ze zapytam, ale jestes pewna, ze dobrze robicie te cwiczenia?
Stary 2014-02-19, 10:25   #1754
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Moja pediatra mówiła, ze jest coś takiego jak minimalna przerwa miedzy szczepieniami, a maximum nie ma. Także jesli opoznisz, to nic sie nie stanie.
Ja tez zaczęłam sobie od wczoraj wkręcać apropo szczepien. Chciałam przejrzeć kalendarze szczepien i wyskoczyła mi opinie o infanrixie, kiedys juz to czytałam, ale zupełnie wyleciało mi z głowy. I tam jakaś kobieta pisała, ze kilka dni po 2 dawce dziecko zaczęło zle sypiac, było nerwowe, apatyczne, nerwowo machalo rekami i nogami. U mojej wlasnie po 2 dawcę zaczęły sie częste pobudki i tez tak macha jedna ręka. Juz sama nie wiem co o tym myślec.
ja jakoś podchodzę na spokojnie do szczepień, nic sobie nie wkręcam, no ale mniej więcej po drugiej dawce u nas zaczęły się te kiepskie noce z wieloma pobudkami

Mam pytanie: gdzie kupowałyście/widziałyście fajne kurteczki takie na wczesną wiosnę??? Najlepiej stacjonarnie, ale może być internet

Aha i chciałam się pochwalić, że od dwóch dni Miłek śmieje się wreszcie na głos i zaczął pluć, puszczać bańki ze śliny i robić pierdzioszki Może skok mu się skończył z tygodniowym opóźnieniem i stąd te nowe umiejętności Szkoda tylko, że spanie się nie poprawiło.

Jutro idziemy do pediatry, co dwa tygodnie chodzimy na ważenie, ale jutro chcę pogadać o ekspozycji, ew. rozszerzaniu diety i jeszcze zauważyłam jakiś czas temu, że z prawej strony Miłek ma takie podłużne wgłębienie w poprzek żeber. Nie mam pojęcia co to i skąd się wzięło, bo na pewno nie miał tego od urodzenia
Aha i na ostatniej wizycie fizjoterapeutka nakleiła Miłkowi na brzuchu dwa plastry, które mają niby wzmocnić mięśnie brzucha. Sporo dzieciaczków było u fizjoterapeutów, mieliście coś takiego??

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 10:26   #1755
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne, ten żółty genialny. Bedzie mała rybka
I jeszcze pytanko- wszystkie niemowlaczki pływają w strojach ? Bo oglądałam zdjęcia z zajęć u mnie na basenie i tam tylko w pampku.
u nas niemowlaki pływają w pampersach
Stary 2014-02-19, 10:31   #1756
tassia
Zakorzenienie

anutka jak po glutenie?

co do cwiczen to napewno dobrze robiny bi robilam przy rehabilitantce i tez nie plakal
moze rehabilitantka probowala pocieszyc z tum.placzem
u mnie idzie niezle odwracanie uwagi

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 10:33   #1757
ewacia85
Wtajemniczenie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
mamy pierwszego ząbka

o widzisz a na Aptamilu mam 5x 210ml na dobe a on jadł więcej

dziękuję o te wymiary chodziło

Cytat:

Byliśmy u lekarza. Antek waży 7700
Szczepienie zniósł dzielnie, popłakał chwilkę i zaraz się uspokoił.
Od jutra mam wprowadzać gluten a za tydzień mięsko

Uwaga! Największy hit dzisiejszego dnia , moja rozmowa z pediatrą -
- Proszę spojrzeć jak on kiwa główką na boki, dlaczego tak robi?
- A przytula go pani?
- Tak oczywiście
- Bo to najprawdopodobniej choroba sieroca

parsknęłam śmiechem w tym gabinecie, kolejna mądra lekarzyna. Takich bzdur nie słyszałam dawno
potem powiedziała , że może też w ten sposób próbować zwrócić na siebię uwagę.
Masakra

Dziś odkryłam wyżynającego się zęba i od razu zaczęła się masakra.. cały czas marudzi i płacze, usypiałam go prawie 1,5 h.. a to dopiero początek

ide nadrabiać.
padłam kciuki za żabka niech szybko wyjdzie
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

lece nadrabiać dalej mam 10 min
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 10:37   #1758
gorgulek
Zakorzenienie

Kasiunia ja kupiłam taką

Jest w zarze po 39,90 i Miłosz już ją nosi
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 10:42   #1759
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tam szczepie refundowanymi i uważam, że jedno wkłucie w tą czy w tą nie robi większej różnicy. Dziecko i tak szybko zapomina

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

wyglądasz zaje.biście ! ładnie Ci w takim
miałam podobny kolor w ciąży ale mi nie pasował

w rzeczywistości wyglądał jaśniej
jejku jaka tylaska w ciązy byłaś przeprze prześlicznie
Cytat:
uważaj wszystko przed Tobą

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

świetny jest!
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja bylam pewna, ze Ty brazowe masz

Ale ile madrzejsze w temacie jesteśmy

Czy tylko mnie po shredzie bolą tylko ręce?? Do tego robię damskie pompki, bo zwykłych 3 umiem zrobić
ja tragicznie czuje uda ...ale to dobrze bo czuje że te moje flaczki ćwiczą
Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Bylismy dzisiaj pierwszy raz na rehabilitacji vojta. Jas plakal tak okropnie, sama sie pobeczalam ;( mam mega dola, ide spac

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Poli ja chce zobaczyć butki szybko tylko kiecke oblukalam i próbuje uspac Ede, ale walczy

A na wizazanki zawsze można liczyć na poradę wizazowa

Ja chce okazję, żeby się wystroic...
ja za tydzięń w czwartek jade z pracy do rzeszowa na impreze z okazji dnia kobiety...jakies kino i kręgle/bilard czy tańce mają być i akurat w srodę skoncze shreda level1 io mam nadzieję że będą efekty to mnie mobilizuje....niestety jade tylko na chwile z koleżanka co urodziął 2 dni przedemna bo wrócimy autem ....bo zawsze te imprezy kończą sie ostrym piciem balowaniem i powrotem najwcześniej o 24 a moje cyce nie wytrzymają od 15 do 24 nop i jeszcze muszę dojechać do domu bo auto u ytej koleżanki zostyawie a ona mnieszka jakieś 18 km od mojego domu;....kurcze zapomniaalm z edo jutra musze potwierdzić
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 10:44   #1760
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ja jakoś podchodzę na spokojnie do szczepień, nic sobie nie wkręcam, no ale mniej więcej po drugiej dawce u nas zaczęły się te kiepskie noce z wieloma pobudkami

Mam pytanie: gdzie kupowałyście/widziałyście fajne kurteczki takie na wczesną wiosnę??? Najlepiej stacjonarnie, ale może być internet

Aha i chciałam się pochwalić, że od dwóch dni Miłek śmieje się wreszcie na głos i zaczął pluć, puszczać bańki ze śliny i robić pierdzioszki Może skok mu się skończył z tygodniowym opóźnieniem i stąd te nowe umiejętności Szkoda tylko, że spanie się nie poprawiło.

Jutro idziemy do pediatry, co dwa tygodnie chodzimy na ważenie, ale jutro chcę pogadać o ekspozycji, ew. rozszerzaniu diety i jeszcze zauważyłam jakiś czas temu, że z prawej strony Miłek ma takie podłużne wgłębienie w poprzek żeber. Nie mam pojęcia co to i skąd się wzięło, bo na pewno nie miał tego od urodzenia
Aha i na ostatniej wizycie fizjoterapeutka nakleiła Miłkowi na brzuchu dwa plastry, które mają niby wzmocnić mięśnie brzucha. Sporo dzieciaczków było u fizjoterapeutów, mieliście coś takiego??
Ja tez spokojnie podchodzę do szczepien, ale jak to przeczytałam, to zaczęłam wertowac notatki ( mam hopla i opisuje każdy dzien i noc Wiki ) i podpasowalo mi to. Jesteśmy umówieni w pon na następna dawkę, wiec porozmawiam o tym.
Super, ze zaczął sie chichrac w głos.
Kurtkę kupiłam na allegro.
A wglebienie nie mam pomysłu, co to moze byc.

motylka i agusiowata dzięki za odp w sprawie stroju na basenie.

No i jeszcze pochwale sie pierwsza zabawka, ktora zrobiłam Wiki. Tak sie zakrecilam, ze jak kupiłam materiały, to musiałam zrobic jak najszybciej Spodobało mi sie i pewnie ruszy produkcja następnych Dziś rano maz pokazał Wiki, a ona tak cudnie uśmiechnęła sie do zabawki i wyciągała rączki, mój mały slodziak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (170,8 KB, 41 załadowań)
Stary 2014-02-19, 10:51   #1761
karolson
Zakorzenienie

XViolet - super zbaweczka
Stary 2014-02-19, 10:53   #1762
czaszka_
Zakorzenienie

kurde a ja sobie wieczorem pocytowalam ale pozniej poszlam spac i juz dzis mi sie skasowalo i nie moge przywrocic sesji pamietam tylko ze dziewczyny zdjecia dodawalyscie Larysa Bajka i Papuga-wszystkie jestescie sliczne

moj wczorajszy dzien sie udal jestem szczesliwa i pełna sił dzisiaj
wczoraj u nas byla piekna pogoda wiec az sie zyc chcialo.Rano troche ogarnelam mieszkanie z wierzchu a pozniej polazilysmy z kolezanka po szmateksach, pare rzeczy sobie wyhaczylam. Potem poszlysmy na pizze i na piwko wrocilam wieczorem do domu wykapalam i uspilam Julke i odrobilismy sobie z Tż walentynki
Jednak powiem Wam ze taki dzien od czasu do czasu sie przydaje bo naladowac mozna baterie i jak wrocilam to nie moglam sie Julki nacałowac i naprzytulac

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 10:54   #1763
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

odpoczywaj kochana

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 10:57   #1764
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez spokojnie podchodzę do szczepien, ale jak to przeczytałam, to zaczęłam wertowac notatki ( mam hopla i opisuje każdy dzien i noc Wiki ) i podpasowalo mi to. Jesteśmy umówieni w pon na następna dawkę, wiec porozmawiam o tym.

No i jeszcze pochwale sie pierwsza zabawka, ktora zrobiłam Wiki. Tak sie zakrecilam, ze jak kupiłam materiały, to musiałam zrobic jak najszybciej Spodobało mi sie i pewnie ruszy produkcja następnych Dziś rano maz pokazał Wiki, a ona tak cudnie uśmiechnęła sie do zabawki i wyciągała rączki, mój mały slodziak
super Ci wyszlo
czemu ja nie mam takich zdolnosci?

Stary 2014-02-19, 10:59   #1765
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
mamy pierwszego ząbka

o widzisz a na Aptamilu mam 5x 210ml na dobe a on jadł więcej

dziękuję o te wymiary chodziło
na bebilonie pisze 4x180 ml.
Stary 2014-02-19, 10:59   #1766
anutka171
Rozeznanie

Cytat:

nie slyszalam o tych plastrach.

Cytat:
anutka jak po glutenie?

co do cwiczen to napewno dobrze robiny bi robilam przy rehabilitantce i tez nie plakal
moze rehabilitantka probowala pocieszyc z tum.placzem
u mnie idzie niezle odwracanie uwagi

moze masz racje
zaraz ide wlasnie podac kaszke i mam nadzieje, ze bedzie ok

Cytat:

sliczna

a powiedzcie mi dziewczynki czy moge podawac pierwsze owocki po poludniu czy lepiej przed?
bo wczoraj podalam dosyc pozno i zastanawialam sie pozniej czy nie zrobilam zle, bo gdyby go np brzuszek bolal to akurat na wieczor?
i pyt nr 2 czy moge bezposrednio po jabluszku dac cyca?
Stary 2014-02-19, 11:00   #1767
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeeść.

Dzisiaj leżałam w łóżku, Tusia obok mnie na brzuchu i zaczęła raczkować!

Nie, stop... to mi się jednak śniło, chociaż jak się obudziłam tobyłam przekonana,że tak było.Niestety mąż mnie wyprowadził z błędu, bo to on się zajmował Tusią jak spałam (nota bene do 9.30 )

Cytat:
ja nie obcinalam od porodu a dzis nie zaluje, tym bardziej jak mi wczoraj przyjaciolka dogadala ze mam sie pozbyc kitki, opaski i zrobic cos z wlosami i nie lazic po domu w dresach bo meza odstraszam
no i pierwsze co polecialam umowic sie do fryzjera na dekolor jestem zadowolona. wiec moze jednak warto ?

a jeszcze jak zobaczylam fotki ze slubu, to myslalam ze pawia puszcze ale czego sie spodziewac jak fotograf za 400 zl i zdjec nie potrafi robic, MASAKRA. ja bym lepiej foty pocykala, a jeszcze jakie wiesniackie obrobki im porobil, cos jak kiedys ludzie na naszej klasie wstawiali zdjecia podrasowane na necie roznymi bzdetami
ja wyszlam jak ciezarna foka, wszyscy rozmyci od robienia "czystosci", czarne kolory swiecily sie jak psu jajca.... jezu, z mojej strony te fotki nigdy swiatla dziennego nie zobacza
ojeju współczuję przyjaciółce, co ona na to?

Cytat:
Ale akurat to ultimatum wyjdzie wam wszystkim na dobre i głowa do góry!

Mama mi właśnie napisała smsa że bardzo mnie kocha milutko. Podekscytowana jest bo dostała super pracę dziś
faaaajnie i gratuluję!

Cytat:
bajka...no własnie ja dziś po szybkiej depresji w rpzymierzalni zadzwoniłam do fryzjera i umowilam sie na piatek
niestety odrost zostawiam bo chce jak najdluzej przeciagnac bo wlosy mi wypadaja jak szalone
ale stwierdziłam ze ide na całość i ścianam jak leci

ale chyba nie tak całkiem krótko?:P

Kobieto, ty nie wpadaj w deprechę, masz tak piękny uśmiech,że powinnaś się ciągle uśmiechać!

Cytat:
przybij pione
miałam na ślubie niby kamerzystę za niby pieniądze to co stworzył to gorsze od ruskich filmów ślubnych i ruskich zdjęć ślubnych razem wziętych nikt tego na oczy nie widział i nie wolno o tym przy mnie wspominać

przeczytałam w poście policzanki, że mąż jej zabronił paplać a nie popalać i się zastanawiam czemu im to wyjdzie na dobre
jeju współczuję, bo to powinna być pamiątka.
My początkowo nie chcieliśmy kamerzysty.ale mój tata- kocha wszystko kamerować- groził,że on będzie to robił i z musu musieliśmy jakiegoś znaleźć,żeby przestał bredzić. Jednak uznaliśmy,że chcemy mieć ładną pamiątkę i znaleźliśmy takiego super, jesteśmy mega zadowoleni,że tak się to potoczyło

Cytat:
ja chodze na siłownie na orbitreka
moja mama ma w domu
i tesciowa tez

moja mama ma naprawde fajny model i jest ekstra
natomaist ja mam problem taki ze jestem dosc wysoka i wkurzam sie na nich.
na wiekszosci silowni sie wkurzam
dopiero w jednej silowni znalazlam orbitreka giganta i powiem ci ze wymiata...
moja mama też ma fajnego,w zeszłym roku zanim się dowiedziałam o ciąży to pożyczyłam, ale teraz nie mam na niego miejsca, bo wszędzie rzeczy Tuśki.łeee

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
myślę, że możesz zapytać ja czy cię nie da rady wkręcić w dolinę krzemową

fajnie się was czyta. Np najpierw taki post:

a zaraz pod nim:

ty go zjesz, ty go zjesz!

no dobra, już się nie tłumacz. to jest jak masturbacja, każdy to robił a nikt się nie przyzna

a w załączniku mój dzisiejszy hit
hahaha dobre uśmiałam się

Cytat:
poli sukienka super, fajna do maskowania brzucha, teeeeeeż chcęęęęę.
Koturny stanowczo zbyt toporne

Ja bym widziała do tego jasne rajstopy i butki tego typu:

albo

w zależności od pogody, ale na taką końcową zimę/wczesną wiosnę to lepiej botki
Aczkolwiek kolor koniecznie nude! Tak samo dodatki - torebka czy coś. Ewentualnie biżuteria inna, np. czerwone kolczyki
te pierwsze strasznie toporne, jeśli do sukienek to tylko casualowych i niezbyt przylegających do ciała. Do tej sukienki nie pasują, zbyt elegancka

a drugie fajne

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 11:01   #1768
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
larysa ty zacznij juz w m. szukac takiej lekarki bo mam nadzieje ze lada moment juz bedziesz miala manatki spakowane
rozmawialas z mama juz?

spoko
już tu pewnie u rodziców zostanę
co nieco jej napomknęłam, ale ona narazie nie podejmuje tematu

Cytat:
weś nie mów...
ale nie, nie chcę tego czytać bo sobie zacznę wkręcać

Cytat:

piękna zabaweczka
Stary 2014-02-19, 11:01   #1769
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:

odpoczywaj

Stary 2014-02-19, 11:05   #1770
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
jejku jaka tylaska w ciązy byłaś przeprze prześlicznie
dziękujemy

ja tragicznie czuje uda ...ale to dobrze bo czuje że te moje flaczki ćwiczą

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

ja za tydzięń w czwartek jade z pracy do rzeszowa na impreze z okazji dnia kobiety...jakies kino i kręgle/bilard czy tańce mają być i akurat w srodę skoncze shreda level1 io mam nadzieję że będą efekty to mnie mobilizuje....niestety jade tylko na chwile z koleżanka co urodziął 2 dni przedemna bo wrócimy autem ....bo zawsze te imprezy kończą sie ostrym piciem balowaniem i powrotem najwcześniej o 24 a moje cyce nie wytrzymają od 15 do 24 nop i jeszcze muszę dojechać do domu bo auto u ytej koleżanki zostyawie a ona mnieszka jakieś 18 km od mojego domu;....kurcze zapomniaalm z edo jutra musze potwierdzić

zazdroszczę wypadu na pewno świetnie się będziesz bawiła

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
kurde a ja sobie wieczorem pocytowalam ale pozniej poszlam spac i juz dzis mi sie skasowalo i nie moge przywrocic sesji pamietam tylko ze dziewczyny zdjecia dodawalyscie Larysa Bajka i Papuga-wszystkie jestescie sliczne

moj wczorajszy dzien sie udal jestem szczesliwa i pełna sił dzisiaj
wczoraj u nas byla piekna pogoda wiec az sie zyc chcialo.Rano troche ogarnelam mieszkanie z wierzchu a pozniej polazilysmy z kolezanka po szmateksach, pare rzeczy sobie wyhaczylam. Potem poszlysmy na pizze i na piwko wrocilam wieczorem do domu wykapalam i uspilam Julke i odrobilismy sobie z Tż walentynki
Jednak powiem Wam ze taki dzien od czasu do czasu sie przydaje bo naladowac mozna baterie i jak wrocilam to nie moglam sie Julki nacałowac i naprzytulac
no, mówiłam nie tęsknij ja nawet jak po godzinie wracam do nie mogę się Olą nacieszyć
super dzień! fajnie że się zregenerowałaś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości