|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Dzień dobry
![]() Nie spaliśmy od 2 do 5, w ostateczności zasnął w foteliku samochodowym i spał do 8. Masakra nie wiem co jest grane. Podejrzewam szczepienie bo nigdy nam się tak nie zdarzyło. Może go nogi bolały bo jak się w nocy obudził to od razu z krzykiem, rano to samo. Ech
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
moj z kolei nie mogl zasnac i budzil.sie co chwila z krzykiem i poliki rozpalone ale goraczki nie bylo poli nie musi ubierac garaniaka tym batdziej ppd kurtke ja natomiast uwielbiam tza w garniaku i prosze go by ubieral na okazje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie, mam pytanie odnośnie szczepień.
wszystkie od początku mieliśmy bardzo punktualnie.... aż sama teraz się boje czy to dobrze po tym co pisałyście żeby odraczać szczepienia i robić dłuższe przerwy.... czyli pierwsze po 6 tyg. później po kolejnych 6 i znów po 6 czyli po 6 po 12 i po 18 tyg, i na tym ostatnim lekarka powiedziała że znów za 6 tygodni kolejne, jedno wkłucie i teraz tak patrzę na harmonogram szczepień i piszę że w 7 miesiącu ma być to szczepienie a Ola jeszcze nie jest w 7, na jutro by nam wypadało to szczepienie i co, poczekać? Cytat:
pewnie po szczepieniu
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Larysa mi pediatra to szvzepienie wzw po 6 mscu radzila wykonac napewno po 6 a nawet poznoej ze nie trzeba nyc punktualnym
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to narazie nie jadę ![]() w ogóle to fajnie jak lekarka coś doradzi a nie patrzy schematem..... mam nadzieję że w M. na taką trafie
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
larysa ty zacznij juz w m. szukac takiej lekarki bo mam nadzieje ze lada moment juz bedziesz miala manatki spakowane
rozmawialas z mama juz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1748 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziś zrobię jak mi dziecko pozwoli a ile ich wychodzi z tej ilości składników?Cytat:
![]() a filmu po tylu latach już nie przeżywam za taką cenę nie powinnam była spodziewać się rewelacji, ale facet gadał sensownie i wydawało się, że mamy podobną koncepcję, a tu jednak nie ![]() Cytat:
![]() a takie bójki niestety będą się zdarzać super ![]() ja nigdy nie dotarłam do piątego dnia diety, więc nie wiem czy to prawda ![]() Cytat:
Cytat:
i u nas też kiepsko wczoraj już jak poszłam pod prysznic Miłek obudził się i bardzo płakał, mąż nie mógł go uspokoić. Ja wzięłam go na ręce i płakał dalej, ale ponosiłam po mieszkaniu, pośpiewałam i zasnął. Ale jak położyłam do łóżeczka to od razu się obudził i znów syrena, więc dałam jeść i się uspokoił. Pospał 2,5h i obudził się znów z przeraźliwym płaczem, trwało to godzinę, smarowałam dziąsełka, ale nie pomagało. Mąż go w końcu jakoś ululał, ale nawet godziny nie przespał. Kolejny raz obudził się z płaczem, znów noszenie nie pomagało, dałam czopka przeciwbólowego, zapaliłam światło, zaczęłam zabawiać zabawkami i w końcu się uspokoił i zasnął. Od rana znowu to samo Nie chce jeść, mam wrażenie, że bardziej jeszcze płacze jak przekręcam o na boczki do karmienia, ale w innej pozycji też nie chce. Jadł ostatnio o 23 Teraz udało mi się go uśpić, ale nie wiem co mu jest. Mam wrażenie, że go coś boli, ale czy to zęby?Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj mialam juz włosy za ramiona i gloenie w kitkach chodzilam bo mi przeszkadzaly ![]() U Blanki tez jest chlopiec co czesto dzieci tlucze ale to norma generalnie wszystkie sie leja a babeczki nic na to nie poradza. Stosuja jakies kary ale to malo skuteczne. Ada poprostu ma cechy przywodcze ![]() Co do szczepien my mamy zalegle pneumokoki przez katar ktory sie juz 3 tydzien ciagnie a po ukonczonym 6 miesiacu mamy przyjsc na zoltaczke. Więc pewnie oba szczepienia na jednej wizycie beda. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2014-02-19 o 10:00 |
|
|
|
|
#1750 | |||
|
Zakorzenienie
|
a ja pochwaliłam wczoraj swoje dziecko to dziś dostałam za swoje Cytat:
klepną i mówi " kamień" Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
w końcu dzień wolnego!!!!!!!
|
#1752 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zazdroszczę Ci tych zniżek, wlasnie za to uwielbiam usa, super ciuchy za niska cenę, pamietam jak kupiłam strój kąpielowy za 3 zł i buty nike za 20 zł A dziecięce ciuszki, to bajka, jakość świetna i wzory genialne. Z tych bluzeczki co wstawiłam, to wszystkie mie sie podobają, a ta z myszka i balonikami w kształcie serduszka cudo Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wagę. A lekarka ma genialne teorie, bardzo medyczne No i Twoje zdjecie- cudnie wyglądałas w ciąży, ładna dziewczyna z Ciebie. Cytat:
Cytat:
Ciekawe jak zareagowały na ta sytuacje, czy porozmawialy z ta dziewczynka i Maja po całym zajściu. Cytat:
Ja wazę juz 13 kilo mniej niż przed ciąża i nie mogę na siebie patrzeć.... Cytat:
A co do szpilek, to dziewczyny juz sporo propozycji rzucily, ja do kościoła poszłabym w kozaczkach, a pózniej czarne szpilki. Cytat:
Ja tez zaczęłam sobie od wczoraj wkręcać apropo szczepien. Chciałam przejrzeć kalendarze szczepien i wyskoczyła mi opinie o infanrixie, kiedys juz to czytałam, ale zupełnie wyleciało mi z głowy. I tam jakaś kobieta pisała, ze kilka dni po 2 dawce dziecko zaczęło zle sypiac, było nerwowe, apatyczne, nerwowo machalo rekami i nogami. U mojej wlasnie po 2 dawcę zaczęły sie częste pobudki i tez tak macha jedna ręka. Juz sama nie wiem co o tym myślec.
|
|
#1753 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej hej
![]() wpadlam na chwileczke was nadrobic przy kawusi, ale zaraz musze isc ogarnac chalupe,bo mam jeden wielki burdel ![]() Cytat:
![]() Larysa , ale jestes szczuplutka obie jestescie sliczne ![]() mi do upragnionej wagi brakuje 4 kg, ale stoi niestety od dluzszego czasu, a nie moge zmobilizowac sie do cwiczen i ponownie gubia mnie ciastka ![]() Cytat:
![]() od 24 zaczelo sie marudzenie i wiercenie w lozeczku. po 1 wzielam go do siebie, bo podawanie smoka nic nie dawalo. mimo wszystko budzil sie co godzine, w koncu o 4.30 nakarmilam i pospalismy jeszcze do 7. ciezko mi sie rano wstawalo. Cytat:
Cytat:
szczerze to moja mama probowala raz odwrocic uwage Jakuba, zabawic go, zeby nie plakal i sie nie udalo, bo w ogole nie zwracal na nia uwagi - byl skupiony jedynie na tym by walczyc z odruchami, ktore powoduja te cwiczenia. Z tego co zauwazylam przez 3 miesiace uczaeszczania do poradni rehabilitacyjnej to nie da sie, by dziecko przy Vojcie nie plakalo, bo taka jest natura tych cwiczen ![]() przepraszam, ze zapytam, ale jestes pewna, ze dobrze robicie te cwiczenia?
|
|
|
#1754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie: gdzie kupowałyście/widziałyście fajne kurteczki takie na wczesną wiosnę??? Najlepiej stacjonarnie, ale może być internet ![]() Aha i chciałam się pochwalić, że od dwóch dni Miłek śmieje się wreszcie na głos i zaczął pluć, puszczać bańki ze śliny i robić pierdzioszki Może skok mu się skończył z tygodniowym opóźnieniem i stąd te nowe umiejętności Szkoda tylko, że spanie się nie poprawiło.Jutro idziemy do pediatry, co dwa tygodnie chodzimy na ważenie, ale jutro chcę pogadać o ekspozycji, ew. rozszerzaniu diety i jeszcze zauważyłam jakiś czas temu, że z prawej strony Miłek ma takie podłużne wgłębienie w poprzek żeber. Nie mam pojęcia co to i skąd się wzięło, bo na pewno nie miał tego od urodzenia ![]() Aha i na ostatniej wizycie fizjoterapeutka nakleiła Miłkowi na brzuchu dwa plastry, które mają niby wzmocnić mięśnie brzucha. Sporo dzieciaczków było u fizjoterapeutów, mieliście coś takiego?? |
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
u nas niemowlaki pływają w pampersach
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
anutka jak po glutenie?
co do cwiczen to napewno dobrze robiny bi robilam przy rehabilitantce i tez nie plakal moze rehabilitantka probowala pocieszyc z tum.placzem u mnie idzie niezle odwracanie uwagi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1757 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
lece nadrabiać dalej mam 10 min
|
||
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiunia ja kupiłam taką
![]() Jest w zarze po 39,90 i Miłosz już ją nosi
|
|
|
|
#1759 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
to mnie mobilizuje....niestety jade tylko na chwile z koleżanka co urodziął 2 dni przedemna bo wrócimy autem ....bo zawsze te imprezy kończą sie ostrym piciem balowaniem i powrotem najwcześniej o 24 a moje cyce nie wytrzymają od 15 do 24 nop i jeszcze muszę dojechać do domu bo auto u ytej koleżanki zostyawie a ona mnieszka jakieś 18 km od mojego domu;....kurcze zapomniaalm z edo jutra musze potwierdzić |
|||||
|
|
|
#1760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) i podpasowalo mi to. Jesteśmy umówieni w pon na następna dawkę, wiec porozmawiam o tym.Super, ze zaczął sie chichrac w głos. Kurtkę kupiłam na allegro. A wglebienie nie mam pomysłu, co to moze byc. motylka i agusiowata dzięki za odp w sprawie stroju na basenie. No i jeszcze pochwale sie pierwsza zabawka, ktora zrobiłam Wiki. Tak sie zakrecilam, ze jak kupiłam materiały, to musiałam zrobic jak najszybciej Spodobało mi sie i pewnie ruszy produkcja następnych Dziś rano maz pokazał Wiki, a ona tak cudnie uśmiechnęła sie do zabawki i wyciągała rączki, mój mały slodziak
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
XViolet - super zbaweczka
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
kurde a ja sobie wieczorem pocytowalam ale pozniej poszlam spac i juz dzis mi sie skasowalo i nie moge przywrocic sesji
pamietam tylko ze dziewczyny zdjecia dodawalyscie Larysa Bajka i Papuga-wszystkie jestescie slicznemoj wczorajszy dzien sie udal jestem szczesliwa i pełna sił dzisiaj ![]() wczoraj u nas byla piekna pogoda wiec az sie zyc chcialo.Rano troche ogarnelam mieszkanie z wierzchu a pozniej polazilysmy z kolezanka po szmateksach, pare rzeczy sobie wyhaczylam. Potem poszlysmy na pizze i na piwko wrocilam wieczorem do domu wykapalam i uspilam Julke i odrobilismy sobie z Tż walentynki![]() Jednak powiem Wam ze taki dzien od czasu do czasu sie przydaje bo naladowac mozna baterie i jak wrocilam to nie moglam sie Julki nacałowac i naprzytulac
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czemu ja nie mam takich zdolnosci?
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
na bebilonie pisze 4x180 ml.
|
#1766 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zaraz ide wlasnie podac kaszke i mam nadzieje, ze bedzie ok ![]() Cytat:
a powiedzcie mi dziewczynki czy moge podawac pierwsze owocki po poludniu czy lepiej przed? bo wczoraj podalam dosyc pozno i zastanawialam sie pozniej czy nie zrobilam zle, bo gdyby go np brzuszek bolal to akurat na wieczor? i pyt nr 2 czy moge bezposrednio po jabluszku dac cyca?
|
|
|
#1767 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeść.
Dzisiaj leżałam w łóżku, Tusia obok mnie na brzuchu i zaczęła raczkować! Nie, stop... to mi się jednak śniło, chociaż jak się obudziłam tobyłam przekonana,że tak było.Niestety mąż mnie wyprowadził z błędu, bo to on się zajmował Tusią jak spałam (nota bene do 9.30 )Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale chyba nie tak całkiem krótko?:P Kobieto, ty nie wpadaj w deprechę, masz tak piękny uśmiech,że powinnaś się ciągle uśmiechać! Cytat:
My początkowo nie chcieliśmy kamerzysty.ale mój tata- kocha wszystko kamerować- groził,że on będzie to robił i z musu musieliśmy jakiegoś znaleźć,żeby przestał bredzić. Jednak uznaliśmy,że chcemy mieć ładną pamiątkę i znaleźliśmy takiego super, jesteśmy mega zadowoleni,że tak się to potoczyło ![]() Cytat:
Cytat:
uśmiałam sięCytat:
![]() a drugie fajne
|
|
#1768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko już tu pewnie u rodziców zostanę ![]() co nieco jej napomknęłam, ale ona narazie nie podejmuje tematu Cytat:
ale nie, nie chcę tego czytać bo sobie zacznę wkręcać Cytat:
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę wypadu na pewno świetnie się będziesz bawiła Cytat:
ja nawet jak po godzinie wracam do nie mogę się Olą nacieszyć super dzień! fajnie że się zregenerowałaś
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.

No więc Majula zabrała jakąś zabawkę dziewczynce,a ta w odwecie zaczęła bić ją po głowie (to było straszne jak ona mi to pokazywała...
) Wszystko fajnie,ale kurcze dlaczego te kobiety kłamią,zamiast powiedzieć o co faktycznie poszło? Wkurzyłam się. Mała oczywiście przez pół dnia mówiła mi jak jej jest przykro i źle 

[/RIGHT]

ale są przepyszne i kruchutkie
a ile ich wychodzi z tej ilości składników?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za wagę. A lekarka ma genialne teorie, bardzo medyczne
ale czego sie spodziewac jak fotograf za 400 zl i zdjec nie potrafi robic, MASAKRA. ja bym lepiej foty pocykala, a jeszcze jakie wiesniackie obrobki im porobil, cos jak kiedys ludzie na naszej klasie wstawiali zdjecia podrasowane na necie roznymi bzdetami
Ciekawe jak zareagowały na ta sytuacje, czy porozmawialy z ta dziewczynka i Maja po całym zajściu.