|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
hej
![]() ja juz nawet nie mam siły pisać jak to u nas wygląda proszę tylko zeby to był ten skok i za chwilę się skończył. moje dziecko się meczy ja się męczę i mamy juz dość...z miłych rzeczy, moj Jasio kończy dziś 4 miesiące ![]() jaki on ju duzy ![]() wszytstkiego naj dla Zuzi teacherko Cytat:
kolejny "ciekawy" lekarz Cytat:
Cytat:
dobrze ze operacja poszła sprawnie ![]() mowisz ze tz nie może dźwigać, a będzie na jakimś zwolnieniu chorobowym, czy normalnie do pracy ma chodzić?? (pyt. bo u ciebie sprawa zwolnień wygląda zupełnie inaczej niż u nas z tego co pisałaś) Cytat:
takiej zmiany to trudno nie zauwazyć
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
nie dosc ze krótkie to jeszcze kolor i caly dzien mi sie tak przygladala.Mojemu mezowi przypomnialo sie po dwoch dniach ze byłam u fryzjera a sama nic nie wspominalam. Prosil o zdjecie, powiedzial ze slicznie i czy ten rudy to za prosba meza Ja nosze czasem okulary i tez sie przyglada. Co do pracy to moj tz pracuje na pakiet godzin plus dodatkowe i na szczescie niemcy placa ale az ostatnio sie go pytalam czy nie patrza na niego krzywo bo zawsze w miesiacu wyrabia dodatkowo 1/3 pensji gdzie niemcy ogolnie sie opier*dalaja i nie pedza z robota tak jak moj pracus heh. Ale powiedzial ze luzik a tym bardziej ze przyspieszaja z robota i w miesiacu wystawia po dwa pakiety plus godziny. Szkoda ze nie bylo tak od poczatku jak zaczal tam pracowac. A on glupi do Norwegii chce Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2793 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Aha musze sie pochwalic, ze wczoraj dostal umowe na kolejny rok, liczylismy na stale, ale trudno, lepsza taka niz rzadna. T. pojechala wczoraj do domu Janek cos slabo sypia w nocy.Tzn spi, ale szamocze sie i podjekuje przez sen, nie wiem czego.Mozliwe, ze zeby?Ale za to w dzien dluzej spi |
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
W tym miesiącu dostałam mniejszy zasiłek ZUS o 77 zł. Nie wiem czemu, może się pomylili. Dziś jest sobota, więc tam nie zadzwonię.
|
#2795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2796 |
|
BAN stały
|
Ja sie od przyszlego tygodnia przepraszam z dieta
|
|
|
|
#2797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Hania kończy dziś pół roczku, kiedy to zlecialo ! No i zaczęła się obracać na plecy bo dotychczas to tylko na brzuch od 2 miesięcy
![]() ![]() Wiecie że dostałam już zwrot z us ? Szok, po 4 dniach od rozliczenia się !!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Natala84 Czas edycji: 2014-02-22 o 09:43 |
|
|
|
#2799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Możliwe, że za luty dostałam mniejszy zasiłek, bo mniej dni roboczych. Pracowałam na umowę zlecenie.
|
#2801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Ja noszę okulary. Czasem Adaś chce mi je ściągać.
|
|
#2803 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A oni wiedzą, że on ma dwójkę dzieci ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój też miał na brzuch, jak Eda miał 4 miesiące i nie mógł go nosić. Szybko zleciało Ja mu kładłam Edę na łóżku i sobie gadali i się bawili ![]() Cytat:
|
|
|
#2804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
masakra z tym czasem, ja nie chce zeby tak pedzil przy dwojce dzieci leci jeszcze szybciej pakuje sie i jade do kolobrzegu, dosc tej samotnosci, no nie wyrabiam mam nadzieje ze do sasiadow pojdzie ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
ale akcja
Bajka no po co on do tej norwegi chce jak tu ma fajne warunki i często jest w domu ![]() ja już mam poodkurzane, pomyte podłogi, kurze starte zaraz robię dalej torta, tylko czekam aż teściowa po Mikiego przybędzie i pójdą na spacer bonie lubię jak ktoś mi patrzy na ręce jak coś robię Natala gratulacje!
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-02-22 o 09:58 |
|
|
|
#2806 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chcialabym jeszcze schudnac, bo czuje sie grubo i zle we wlasnym ciele. moze faktycznie to jest spotegowane przez to, ze po ciazy cialo jest sflaczale z reszta od zawsze mam schize na punkcie grubosci pije 0,7 l wody przed kazdym posilkiem z hormonami chyba powinno byc wsio ok jezeli chodzi o moje jedzenie to jem: 8-9 sniadanie 2-3 kromki ciemnego chleba + wedlina, dzem lub ser itp. 11-12 2 sniadanie np. kawa + jablko, krakersy chlebowe, jogurt lub kilka ciastek kruchych ... 14-15 obiad (i tu roznie, ale zawsze albo I albo drugie danie) 17-18 podwieczorek cos typu II sniadanie 19-20 kolacja (znowu 2-3 kromki pieczywa z czyms tam) niestety zdarza mi sie podjadac jakies ciastka w miedzyczasie, moze nie duzo, ale jednak. na pewno jem zbyt malo warzyw i owocow, ale to przez kp, choc ciagle staram sie cos nowego wprowadzac no nie wiem, moze sie zmotywuje ii sprobuje te polecane przez was cwiczenia z mel b myslisz ze osoba, ktora w ogole nie cwiczyla da rade? jak nie dam rady to pilates..a w ogole dziekuje za zainteresowanie Cytat:
![]() aczkolwiek ja potrafie wytrwac, tylko ostatnio mi motywacji brak i przez to sie doluje. Cytat:
![]() zdrowka dla dzieciaczkow ![]() Cytat:
Cytat:
moze i ja z nia zaczne to w kupie bedzie razniej
|
|
|
#2807 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale faktycznie motywacja dobra ![]() Cytat:
zeby szybko wyszly zabkia co do lekarki to brak slow... kolejny przyklad naszej wspanialej sluzby zdrowia Cytat:
co za cham**wo nic tylko takim ... ![]() wspolczuje
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do norwegii.... to co raz mniej mu sie chce, tym bardziej ze w czasie sie to odlozylo przez sniegi w rumunii, ale statek juz prawie jest w norwegii i dzis moze cos bedzie wiedzial co dalej. a chcial dlatego bo praca jest bardziej rozwojowa, teraz prace ma lekka ale mozna by powiedziec ze tasmowa, bo ciagle robi to samo, a on tak nie lubi, meczy sie. no i w norwegii odchodza koszty prowadzenia dzialalnosci, czyli na ta chwile smamego zusu i podatku place ponad 2 tys, wiec to zostanie w kieszeni, no i maja dodatki na dzieci, w niemczech utrzymanie kosztuje go 1,5 tys, a koszt zycia w norwegii to tylko samo zarcie, za mieszkanie placic nie musza. suma sumarum pracujac generalnie niby za te same pieniadze wiecej zostaje w kieszeni. no i z niemcami taki problem, ze taka fajna pensja to poki co tylko do wakacji, bo wtedy koncza projekt. jak skoncza nie wiadomo czy na tej fabryce bedzie kolejny, a jak nie to druga fabryka jest pod francuska granica, a wtedy nie bylo by juz tak kolorowo z przyjazdami.... jak by wiedzial ze taka kase bedzie zarabial non stop jak zarabia teraz to by sie zapewne nie ruszal. a tak, nie bedzie stal w miejscu i czekal na niewiadomo co. tym bardziej ze chcemu duuuuzo kasy odlozyc przez najblizszy rok. |
|
|
|
|
#2809 | ||
|
Rozeznanie
|
o matko juz ta godzina, a ja siedze w pizamie na wizazu
to tak apropos wspominanego odwyku ![]() maly non stop sie przekreca. najgorzej, jak mu cos przeszkadza i sie zlosci ![]() albo jak sie przekreci i nie podoba mu sie lezenie na brzuchu to placze wiec przekrecam go na plecy i tez placze tak zle, tak jeszcze gorzej ![]() ide sie zebrac i sprzatac milego weekendu ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() ale szybko ja jeszcze czekam na pit od pracodawcy ![]() Cytat:
![]() rusałko wytrwalosci i za kolejny miesiac
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
moja mam mnie wczoraj podsumowała
jadłam pestki moreli (antyrakowe są
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się!
![]() Kaśka, ja noszę i soczewki i okulary tak jak Ty, ale mały chyba jest przyzwyczajony. Nie zdejmuje okularów, chyba że przypadkiem
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej jak to bylo jak na kolke pomaga delicol to mama kp powinna niejesc laktozy czyli nabialu i powinno byc ok? To niema zwiazku ze skaza? Ma ktos link do tych wywodow o kropelkach?
|
|
|
#2813 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek!
Nie cierpie byc przeziębiona ![]() Wiecie co,powiedzcie mi jak to jest ze gdy Lilka spi ze mną to przez całą noc wierci się,stęka,płacze a spiąc z Tz nie robi takich numerów?i jest zawsze to samo..on mi nawet nie wierzy ze ona tak się zachowuje.. |
|
|
|
#2814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja na szybko, bo lecę do sklepu po prezent, idziemy dzisiaj na imieniny mamy![]() W domu mi wali rybą i czochem po wczorajdszym łososiu z piekarnika z masłem czochowym. Moje dziecko na serio ma już uregulowany tryb, zawsze zasypia koło 19, a budzi się kolo 7 rano ![]() i posiłki też ma o stałych godzinach ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzice chcą mi kupić maszynę do szycia
Chyba nie muszę pisać jaką miałam minę,kiedy mi o tym powiedzieli? Trochę mi głupio,bo to jednak nie jest kwota rzędu 100 zł No i teraz mam mętlik w głowie związany z typem takiej maszyny,bo jakby nie było nie wiem co , z czym się je...
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
witam się
![]() nie bylo mnie 2 dni a juz mam z 30 stron do nadrobienia ![]() zabieram się za czytanie ![]() u nas nic nowego,Julka dalej gorzej spi, budzi sie nie wiadomo dlaczego i je 2 razy w nocy ![]() a ja 2 dni sprzatalam w domu po tym malym remoncie,pokoj Julki juz prawie skonczony jeszcze zostalo tylko kupic pare pierdoolek po wyplacie wczoraj byly u mnie kolezanki i mialysmy babski wieczor tyle u nas
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
cukiernika to ze mnie nie będzie
ale ciężko się z tego robi bo się rozrywa
|
|
#2818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz schudnąć, to polecam: - więcej warzyw - są też takie niewzdymające, sałata czy cukinia, więcej owoców - ciastka wywalić z jadłospisu, zamiast tego zjeść owoc, jogurt z kakao (naturalny, niesłodzone), upiec ciasteczka owsiane bez cukru (z bananem, żeby słodkie były, 15 minut się je robi) - na kolację nie jeść pieczywa Do tego dołączyć jakiekolwiek ćwiczenia - możesz spróbować z Mel B, ona ma dosyć lekkie ćwiczenia, jak chcesz łagodnie, to proponuję rozgrzewka, 20 minut na całe ciało i rozciąganie, to tylko 30 minut dziennie Możesz spokojnie co 2 dni, jeśli nie chcesz dużo schudnąć No i tyle powinno wystarczyć do zrzucenia kilka kilo i poprawienia wyglądu ciała ![]() Pilates też polecam, bo fajnie modeluje, przyspieszy trochę przemianę materii, a nie można się jakoś mega zmęczyć Ja robię z Pilates for lifeCytat:
![]() Delicol to laktaza, czyli enzym trawiący laktozę. Także ilość laktozy będzie mniejsza, jeśli mama nie będzie jeść nabiału, ale nie wyeliminuje się jej całkowicie przy kp, bo samo mleko ma ją. Można ściągać pokarm początkowy, ten przezroczysty, bo on ma jej najwięcej. Żeby podawać zupełnie bez laktozy, to chyba tylko Nutramigen, bo nawet Pepti ma laktozę. Nie ma to nic wspólnego ze skazą białkową.
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska- super wyszło
![]() Matal dziekuje
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z miliona ściegów ozdobnych i tak będziesz korzystać 2 razy w roku albo tylko na samym początku fascynacji. Fajne były Silver Cresty w Lidlu ale już ich nie ma. Tanie a dobre, miały sporo ściegów ozdobnych w tym wzmocnione i elastyczne.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

proszę tylko zeby to był ten skok i za chwilę się skończył. moje dziecko się meczy ja się męczę i mamy juz dość...

zeby szybko wyszly zabki
i
Chyba nie muszę pisać jaką miałam minę,kiedy mi o tym powiedzieli?