Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-22, 09:24   #2791
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

hej

ja juz nawet nie mam siły pisać jak to u nas wygląda proszę tylko zeby to był ten skok i za chwilę się skończył. moje dziecko się meczy ja się męczę i mamy juz dość...

z miłych rzeczy, moj Jasio kończy dziś 4 miesiące
jaki on ju duzy

wszytstkiego naj dla Zuzi teacherko

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Zdrowe dziękuję
Młodemu idą zęby Drze sie jak nie wiem co...Nie chce nic jeść
Waży tak mało że nie mieści się w siatce centylowej...
Wczoraj na szczepieniu babka stwierdziła u mojego małego obniżone napięcie mieśniowe
Chciała mi dawać skierowanie na rehabilitacje
Mówię do niej:
-Pani doktor ale on dopiero co miał stwierdzone wzmożone napięcie mięśniowe??
- Noooo wie Pani u takich dzieci zmienia sie to bardzo szybko... Wypisze pani skierowanie na rehabilitację.
- Wie pani co ja jutro idę na wizytę kontrolna do neurologa więc sie dokładnie dowiem i jak będzie taka potrzeba to na pewno wrócę po to skierowanie.
-No dobrze jak pani uważa...
I co???? Byłam u neurologa
Zadnego obniżonego napięcia nie ma
Mam wbita wielką pieczątkę i napis
ROZWÓJ DZIECKA ZGODNY Z WIEKIEM.
Pan doktor powiedział,że nie chce nas więcej widzieć
I jak tu ufać państwowej służbie zdrowia...
Chciała bym mieć czas i być z Wami na bieżąco....

kolejny "ciekawy" lekarz

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Pytacie, gdzie tz pracuje... wiecie co się dziś okazało? Ucieli mu 12 h!! Bo uznali, że za wolno robi. A jako jedyny pracuje na godziny i ich nie stać na płacenie za tyle. Ciężko przepracowane 12 godzin... ile on by w domu więcej byl a zwolnić się nie zwolni, bo za co będziemy żyć??? Szuka innej pracy, ale albo za mało płacą, albo on za mało jeszcze umie wyyyyyyyyc mi się chce...
masakra! okropne jak traktuje się dobrego i oddanego pracownika :/

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
E
Dziewczyny raz jeszcze dzięki za kciuki dla TZ i życzenia dla Poli Jesteście niezastapione
TZ juz w domu i spi. Właśnie zrobiłam mu rosołek. Czuje się dobrze, poki co nie boli bo jest na dragach
Pola tez spi, a ja gotuje obiad - własnie wspomniany rosołek i roladki z kurczaka z mozarellą i suszonymi pomidorami a do tego pieczone ziemniaki. No i moje ukochane buraczki do kompletu, bo ostatnio chłone je w ogromnej ilości
Mam nadzieje, ze jutro bedzie wiecej czasu to nadrobie wreszcie co tam u Was bo poki co tak po łebkach to robie..
No i udanego weekendu wszystkim!

Rusałko - sto lat dla Jasia na 4 miesiące!
Teacherko - sto lat dla Zuzi na 4 miesiące! (u Was już po północy )
jo_asiek - sto lat dla Szymka na 4 miesiące! (dzień spóźnione ale to nic )
dziękujemy za zyczenia
dobrze ze operacja poszła sprawnie
mowisz ze tz nie może dźwigać, a będzie na jakimś zwolnieniu chorobowym, czy normalnie do pracy ma chodzić?? (pyt. bo u ciebie sprawa zwolnień wygląda zupełnie inaczej niż u nas z tego co pisałaś)

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
kaska ja nie nosze okularow, ale wystarczu ze sie zdziwil ze wlosow nie mam juz dlugich
bez przerwy mi sie tak dziwnie przyglada
moze mu sie nie podoba
tz wczoraj zobaczyl po prawie godzinie od wejscia do domu, ze sciachalam 20cm wlosy. moj syn jest bardziej spostrzegawczy

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
no to nieźle takiej zmiany to trudno nie zauwazyć

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 09:25   #2792
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
kaska ja nie nosze okularow, ale wystarczu ze sie zdziwil ze wlosow nie mam juz dlugich
moze mu sie nie podoba
tz wczoraj zobaczyl po prawie godzinie od wejscia do domu, ze sciachalam 20cm wlosy. moj syn jest bardziej spostrzegawczy

Haha Amela miala to samo! nie dosc ze krótkie to jeszcze kolor i caly dzien mi sie tak przygladala.
Mojemu mezowi przypomnialo sie po dwoch dniach ze byłam u fryzjera a sama nic nie wspominalam. Prosil o zdjecie, powiedzial ze slicznie i czy ten rudy to za prosba meza

Ja nosze czasem okulary i tez sie przyglada.

Co do pracy to moj tz pracuje na pakiet godzin plus dodatkowe i na szczescie niemcy placa ale az ostatnio sie go pytalam czy nie patrza na niego krzywo bo zawsze w miesiacu wyrabia dodatkowo 1/3 pensji gdzie niemcy ogolnie sie opier*dalaja i nie pedza z robota tak jak moj pracus heh. Ale powiedzial ze luzik a tym bardziej ze przyspieszaja z robota i w miesiacu wystawia po dwa pakiety plus godziny. Szkoda ze nie bylo tak od poczatku jak zaczal tam pracowac. A on glupi do Norwegii chce

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 09:38   #2793
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
H

Co do pracy to moj tz pracuje na pakiet godzin plus dodatkowe i na szczescie niemcy placa ale az ostatnio sie go pytalam czy nie patrza na niego krzywo bo zawsze w miesiacu wyrabia dodatkowo 1/3 pensji gdzie niemcy ogolnie sie opier*dalaja i nie pedza z robota tak jak moj pracus heh. Ale powiedzial ze luzik a tym bardziej ze przyspieszaja z robota i w miesiacu wystawia po dwa pakiety plus godziny. Szkoda ze nie bylo tak od poczatku jak zaczal tam pracowac. A on glupi do Norwegii chce

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Moj ma podobnie.Stala pensja i nadgodziny, ale czasami jest wiecej pracy czasami mniej i tych nadgodzin nie narobi.
Aha musze sie pochwalic, ze wczoraj dostal umowe na kolejny rok, liczylismy na stale, ale trudno, lepsza taka niz rzadna.

T. pojechala wczoraj do domu

Janek cos slabo sypia w nocy.Tzn spi, ale szamocze sie i podjekuje przez sen, nie wiem czego.Mozliwe, ze zeby?Ale za to w dzien dluzej spi
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 09:40   #2794
agusiowata
Zakorzenienie

W tym miesiącu dostałam mniejszy zasiłek ZUS o 77 zł. Nie wiem czemu, może się pomylili. Dziś jest sobota, więc tam nie zadzwonię.
Stary 2014-02-22, 09:40   #2795
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

nosi, któraś z Was okulary? ja noszę rano i wieczorem, a tak to soczewki i jak moje dziecko widzi mnie w okularach to jest szaU kilka razy już latały po podłodze jak go karmiłam to pach i mi ściągał dzisiaj rano też leżał mi jak zwykle na brzuchu patrzy, patrzy i nagle łapie za szkła

Matal kurcze kiszka Twój TZ musi mieć ogromnego pecha (on jest grafikiem?), że w Wawie pracy nie może znaleźć na umowę, bo raczej oni narzekać nie mogą (ja znam 3 i mają super pracę) oby coś znalazł w normalnych godzinach
Ja noszę,ale małej zbytnio nie interesują.Raz mi je złapała,ale chyba przez przypadek,za to włosy ciągnie bardzo,też nie mogę rozpuszczonych mieć

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-22, 09:40   #2796
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ja też przytyłam 18kg w ciąży, a w poprzedniej 20
zostało mi jeszcze 4 kg teraz, 2kg zapasu z poprzedniej i jeszcze ze 2 dodatkowo bym chciała zrzucić, czyli w sumie 8 kg jeszcze ale ja nie ćwiczę i nie mam żadnej diety
Ja sie od przyszlego tygodnia przepraszam z dieta
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 09:42   #2797
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
czego moje dziecko tak mało śpi w nocy, czego ciągle się budzi, czego ciągle się wierci..... wiem nikt nie zna odpowiedzi ale no już mnie to dobija...
i suszara pół nocy włączona w telefonie, to chyba od tego ta głowa mnie tak ciągle boli :/

\

no tak, nie wiadomo komu ufać w tym co mówi :/ masakra. dziwne to
oby ząbki szybko wyszły
z tym czasem to rozumiem - jak to mówią doba jest za krótka ehh

faaaaaaaajnie z tymi karteczkami
Mam to sami i wciąż nie znalazłam odpowiedzi i już chyba nie znajdę,więc łączę się w bólu

Stary 2014-02-22, 09:42   #2798
Natala84
Zakorzenienie

Hania kończy dziś pół roczku, kiedy to zlecialo ! No i zaczęła się obracać na plecy bo dotychczas to tylko na brzuch od 2 miesięcy

Wiecie że dostałam już zwrot z us ? Szok, po 4 dniach od rozliczenia się !!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/

Edytowane przez Natala84
Czas edycji: 2014-02-22 o 09:43
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 09:43   #2799
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

ja juz nawet nie mam siły pisać jak to u nas wygląda proszę tylko zeby to był ten skok i za chwilę się skończył. moje dziecko się meczy ja się męczę i mamy juz dość...

z miłych rzeczy, moj Jasio kończy dziś 4 miesiące
jaki on ju duzy

wszytstkiego naj dla Zuzi teacherko

kolejny "ciekawy" lekarz

masakra! okropne jak traktuje się dobrego i oddanego pracownika :/

dziękujemy za zyczenia
dobrze ze operacja poszła sprawnie
mowisz ze tz nie może dźwigać, a będzie na jakimś zwolnieniu chorobowym, czy normalnie do pracy ma chodzić?? (pyt. bo u ciebie sprawa zwolnień wygląda zupełnie inaczej niż u nas z tego co pisałaś)

no to nieźle takiej zmiany to trudno nie zauwazyć
Brawa za 4miesiące

Stary 2014-02-22, 09:44   #2800
agusiowata
Zakorzenienie

Możliwe, że za luty dostałam mniejszy zasiłek, bo mniej dni roboczych. Pracowałam na umowę zlecenie.
Stary 2014-02-22, 09:45   #2801
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Hania kończy dziś pół roczku, kiedy to zlecialo ! No i zaczęła się obracać na plecy bo dotychczas to tylko na brzuch od 2 miesięcy

Gratulacje,oj leci ten czas,szkoda gadać

Stary 2014-02-22, 09:46   #2802
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystkiego najlepsze dla Hani z okazji pół roczku. To jej pierwse pól roku. Świętujecie specjalnie??

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Ja noszę okulary. Czasem Adaś chce mi je ściągać.
Stary 2014-02-22, 09:50   #2803
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
matal.najgorsze ze w innej sytuacji to by czlowiek rypnal drzwiami i juz. ale nie wtedy jak dwojka dzieci na utrzymaniu

przesrane

Dokładnie
A oni wiedzą, że on ma dwójkę dzieci

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Matal kiedyś myślałaś o wyjeździe za granicę z rodziną, nie myślicie już o tym?
Nie, bo okazuje się, że przy robocie fizycznej może można więcej zarobić, ale w zawodzie tż dostanie tyle, co w PL...

Cytat:
I właśnie to jest najgłupsze w tym wszystkim ze papierek ze studiów jest ważniejszy niż doświadczenie i umiejętności. Takie rzeczy to chyba tylko w naszym kraju jeszcze sie praktykuje

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Plus to, że jak się ma ten papierek i jest się świeżo po studiach, to też nie chcą przyjąć, bo się nie ma właśnie tego doświadczenia i umiejętności
Otóż to, najlepiej mieć studia w danej dziedzinie i dośw. min. 5 lat na dzień dobry

Cytat:
Nawet jest ok. Trochę go ciągnie brzuch i nie moze sie schylać ale jest ok. Leży sobie w salonie na drugim łóżku i ogląda seriale a wcześniej pol dnia spał myśle ze szybciutko dojdzie do siebie całkiem. Najgorsze ze nie moze nic dźwigać (nawet Poli ) przez kilka tygodni..
Dzięki ze pytasz

Sent from my iPhone using Tapatalk
A na co on miał tą operację, bo chyba nie doczytałam?
Mój też miał na brzuch, jak Eda miał 4 miesiące i nie mógł go nosić. Szybko zleciało Ja mu kładłam Edę na łóżku i sobie gadali i się bawili

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
W tym miesiącu dostałam mniejszy zasiłek ZUS o 77 zł. Nie wiem czemu, może się pomylili. Dziś jest sobota, więc tam nie zadzwonię.
Bo oni płacą za każdy dzień kalendarzowy, a w lutym masz 3 mniej niż w styczniu. To normalne, że jest mniej kasy. Ja nadal czekam na kaskę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 09:56   #2804
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Moj ma podobnie.Stala pensja i nadgodziny, ale czasami jest wiecej pracy czasami mniej i tych nadgodzin nie narobi.
Aha musze sie pochwalic, ze wczoraj dostal umowe na kolejny rok, liczylismy na stale, ale trudno, lepsza taka niz rzadna.

T. pojechala wczoraj do domu

Janek cos slabo sypia w nocy.Tzn spi, ale szamocze sie i podjekuje przez sen, nie wiem czego.Mozliwe, ze zeby?Ale za to w dzien dluzej spi
u mojego tez roznie z godzinami, ale ma tak zalatwione ze jak sa to pierwsze co ida do niego. i od kilku miesiecy wlasnie te godziny sa i robi sie porzadna sumka, ze jestem w stanie miesiecznie sporo kasy odlozyc.

Cytat:

gratulacje!! u nas jutro masakra z tym czasem, ja nie chce zeby tak pedzil przy dwojce dzieci leci jeszcze szybciej

pakuje sie i jade do kolobrzegu, dosc tej samotnosci, no nie wyrabiam tylko ciekawe co zrobie z kurierem ktory ma przyjechac w poniedzialek mam nadzieje ze do sasiadow pojdzie

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:

Bo oni płacą za każdy dzień kalendarzowy, a w lutym masz 3 mniej niż w styczniu. To normalne, że jest mniej kasy. Ja nadal czekam na kaskę
mi placa zawsze na koniec miesiaca, wiec pewnie 28 beda. czyli tez sie musze psychicznie nastawic na mniej kasy
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-02-22, 09:57   #2805
kaska87
Zakorzenienie

ale akcja dzwoni mój tata, że kupił Mikiemu pampersy w realu i że podwiezie, a ja w majtach, a w kuchni rozwalony biszkopt i wszystko na tort to szybko się ubieram, a tort schowałam do szafki z talerzami ale adrenalina

Bajka no po co on do tej norwegi chce jak tu ma fajne warunki i często jest w domu

ja już mam poodkurzane, pomyte podłogi, kurze starte zaraz robię dalej torta, tylko czekam aż teściowa po Mikiego przybędzie i pójdą na spacer bonie lubię jak ktoś mi patrzy na ręce jak coś robię

Natala gratulacje! mój skończy za 1,5 tygodnia

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-02-22 o 09:58
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 10:04   #2806
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
No więc tak - jak chcesz schudnąć na ćwiczeniach, to nie ma dla leniwych, bo tylko cardio/interwały. Do schudnięcia potrzebny pot i zmęczenie. Do rzeźbienia niekoniecznie, wtedy raczej ból mięśni I tu możesz spróbować pilatesu, bo poprawi wygląd, na wagę raczej nie wpłynie, zwłaszcza, że nie ważysz dużo.

Jeśli chodzi o dietę, to odpowiedz sobie na kilak pytań:
- co pijesz? czy wystarczająco?
- jesz mało... może ZA MAŁO? (tak, tak, wtedy też można tyć)
- co jesz? jeśli jesz mało, ale głównie węgle, słodycze, to też możesz nawet tyć
- ile posiłków dziennie jesz? Przy 1-2 możesz tyć
- czy z hormonami masz wszystko ok? Bo jeśli nie, to żadna dieta nie pomoże
- czy serio potrzebujesz schudnąć, czy po prostu po ciąży ciało musi wrócić do formy?

Eda nosi 98/104
A body przestał nosić przed roczkiem
No wiec tak:
chcialabym jeszcze schudnac, bo czuje sie grubo i zle we wlasnym ciele.
moze faktycznie to jest spotegowane przez to, ze po ciazy cialo jest sflaczale
z reszta od zawsze mam schize na punkcie grubosci

pije 0,7 l wody przed kazdym posilkiem
z hormonami chyba powinno byc wsio ok

jezeli chodzi o moje jedzenie to jem:
8-9 sniadanie 2-3 kromki ciemnego chleba + wedlina, dzem lub ser itp.
11-12 2 sniadanie np. kawa + jablko, krakersy chlebowe, jogurt lub kilka ciastek kruchych ...
14-15 obiad (i tu roznie, ale zawsze albo I albo drugie danie)
17-18 podwieczorek cos typu II sniadanie
19-20 kolacja (znowu 2-3 kromki pieczywa z czyms tam)
niestety zdarza mi sie podjadac jakies ciastka w miedzyczasie, moze nie duzo, ale jednak.

na pewno jem zbyt malo warzyw i owocow, ale to przez kp, choc ciagle staram sie cos nowego wprowadzac

no nie wiem, moze sie zmotywuje ii sprobuje te polecane przez was cwiczenia z mel b myslisz ze osoba, ktora w ogole nie cwiczyla da rade? jak nie dam rady to pilates..

a w ogole dziekuje za zainteresowanie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ja też nienawidzę ćwiczyć i nie potrafię wytrwać na diecie jestem leniem i nie mam silnej woli

my idziemy w przyszłą sobotę na domówkę, pierwszą od xxxx lat, nie chce nam się, ale mam nam kazała i powiedziała, że zostanie z dziećmi i też nie mam się w co ubrać, w nic wyjściowego się nie mieszczę

tak, mój prawie 3 latek nosi 98, ale serio dzieci w tym wieku już ponad pół życia w body nie chodzą

Mąż przyniósł z pracy pita, więc biorę się za rozliczanie
witaj w klubie
aczkolwiek ja potrafie wytrwac, tylko ostatnio mi motywacji brak i przez to sie doluje.

Cytat:
jakos nie mam weny

widziałam że przewinęło sie ptyanie o gluten - te 2-3 g glutenu zawarte są w 1/2 łyżeczki zwykłej nie ugotowanej kaszy manny. gotujemy to w takiej ilosci wody, jaka nam pasuje dodajemy do obiadku, owocu, mleka etc.
co do kaszy błyskawicznej, to chyba tylko lubella ma taką bez gotowania, ale i ją trzeba sypnąć na wrzątek. reszte trzeba z 2-3 minuty na gazie potrzymać
wydaje mi się wiec że nie można tak sypnąć po prostu do butelki z mm

byliśmy dziś u lekarza, bo Hania trochę pokasływała a Marysia ma zapalenie oskrzeli
wiec Hanula zdrowiutka i waży 7900 wiec ładnie przybrała choć wydawało mi sie ze ostatnio słabo jej waga rośnie

a jeszcze co do chrowania w żłobkach/przedszkolach - dla mnie jest to wyjątkowo drażliwy temat w tym roku
winni niestety są głównie rodzice, którzy posyłają chore dzieci, bo wystarczy dać ibuprom rano, syrop przeciwkaszlowy i jakiś nasivin do nosa i heja. Pani na dzień dobry się nie kapną, a dzieciak już zaraża dla mnie to totalna bezmyśloność, bo nie dość że ryzykuje się zdrowie własnego dziecka to jeszcze zaraża się wszystkie dookoła
i własnie przez to większość dzieci jednak swoje w żłobku/przedszkolu musi odchorować
brawo za wage
zdrowka dla dzieciaczkow

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Może po prostu źle jadasz? W sensie za dużo pieczywa/ziemniaków/makaronów. Zamiast pełnoziarnistych to z białej mąki?
nie jem bialego pieczywa, moze raz w tygodniu ryz, ziemniaki, makaron i jesli juz to pelnoziarnisty

Cytat:
Tez wystawiam Pole na balkon i sama siadam obok i wygrzewam sie w sloneczku

Ma operacje na przepukline pepkowa. Mial ja od urodzenia, ale ostatnio mocno sie powiekszyla i cos tam sie zrobilo i lekarz zalecil operacje.
Wypuszczaja godzine po zabiegu. Nie wiem czemu tak szybko wypuszczają - nie wiem na ile to jest duży zabieg. WIem, że pod narkozą no i tną brzuch Ja nie ogarniam opieki medycznej w tym kraju
Właśnie dzwonił lekarz i wszysto jest ok Za godzine po niego jade
Bedziemy sie hospitalizowac w domu

Kciuki są! Ja zaczynam Mel B jutro
duzo zdrowka dla tz i szybkiej rekonwalescencji
moze i ja z nia zaczne to w kupie bedzie razniej
Stary 2014-02-22, 10:04   #2807
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
hej
dziś już nie nadrobię bo padam..
przed momentem skończyłam robić paznokcie, na style leciał program Siwiec, byłam głodna i chciałam coś przekąsić ale jak zobaczyłam jej idealny brzuch to zapiłam wodą..
wez przestan
ale faktycznie motywacja dobra

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Zdrowe dziękuję
Młodemu idą zęby Drze sie jak nie wiem co...Nie chce nic jeść
Waży tak mało że nie mieści się w siatce centylowej...
Wczoraj na szczepieniu babka stwierdziła u mojego małego obniżone napięcie mieśniowe
Chciała mi dawać skierowanie na rehabilitacje
Mówię do niej:
-Pani doktor ale on dopiero co miał stwierdzone wzmożone napięcie mięśniowe??
- Noooo wie Pani u takich dzieci zmienia sie to bardzo szybko... Wypisze pani skierowanie na rehabilitację.
- Wie pani co ja jutro idę na wizytę kontrolna do neurologa więc sie dokładnie dowiem i jak będzie taka potrzeba to na pewno wrócę po to skierowanie.
-No dobrze jak pani uważa...
I co???? Byłam u neurologa
Zadnego obniżonego napięcia nie ma
Mam wbita wielką pieczątkę i napis
ROZWÓJ DZIECKA ZGODNY Z WIEKIEM.
Pan doktor powiedział,że nie chce nas więcej widzieć
I jak tu ufać państwowej służbie zdrowia...
Chciała bym mieć czas i być z Wami na bieżąco....
zeby szybko wyszly zabki
a co do lekarki to brak slow... kolejny przyklad naszej wspanialej sluzby zdrowia

Cytat:
Sprobuj cukier brzozowy i xylitol

Tabata to dobry pomysł, bo krotka, daje wycisk i w ogóle. Nie wiem, na razie nie chce myśleć o powrocie do pracy, bo mnie to doluje...

Pytacie, gdzie tz pracuje... wiecie co się dziś okazało? Ucieli mu 12 h!! Bo uznali, że za wolno robi. A jako jedyny pracuje na godziny i ich nie stać na płacenie za tyle. Ciężko przepracowane 12 godzin... ile on by w domu więcej byl a zwolnić się nie zwolni, bo za co będziemy żyć??? Szuka innej pracy, ale albo za mało płacą, albo on za mało jeszcze umie wyyyyyyyyc mi się chce...

co za cham**wo
nic tylko takim ...
wspolczuje
Stary 2014-02-22, 10:07   #2808
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
ale akcja dzwoni mój tata, że kupił Mikiemu pampersy w realu i że podwiezie, a ja w majtach, a w kuchni rozwalony biszkopt i wszystko na tort to szybko się ubieram, a tort schowałam do szafki z talerzami ale adrenalina

Bajka no po co on do tej norwegi chce jak tu ma fajne warunki i często jest w domu

ja już mam poodkurzane, pomyte podłogi, kurze starte zaraz robię dalej torta, tylko czekam aż teściowa po Mikiego przybędzie i pójdą na spacer bonie lubię jak ktoś mi patrzy na ręce jak coś robię

Natala gratulacje! mój skończy za 1,5 tygodnia
hehe to ja taka adrenalinke mialam jak tz trot pieklam na 31 urodziny

co do norwegii.... to co raz mniej mu sie chce, tym bardziej ze w czasie sie to odlozylo przez sniegi w rumunii, ale statek juz prawie jest w norwegii i dzis moze cos bedzie wiedzial co dalej. a chcial dlatego bo praca jest bardziej rozwojowa, teraz prace ma lekka ale mozna by powiedziec ze tasmowa, bo ciagle robi to samo, a on tak nie lubi, meczy sie. no i w norwegii odchodza koszty prowadzenia dzialalnosci, czyli na ta chwile smamego zusu i podatku place ponad 2 tys, wiec to zostanie w kieszeni, no i maja dodatki na dzieci, w niemczech utrzymanie kosztuje go 1,5 tys, a koszt zycia w norwegii to tylko samo zarcie, za mieszkanie placic nie musza. suma sumarum pracujac generalnie niby za te same pieniadze wiecej zostaje w kieszeni. no i z niemcami taki problem, ze taka fajna pensja to poki co tylko do wakacji, bo wtedy koncza projekt. jak skoncza nie wiadomo czy na tej fabryce bedzie kolejny, a jak nie to druga fabryka jest pod francuska granica, a wtedy nie bylo by juz tak kolorowo z przyjazdami.... jak by wiedzial ze taka kase bedzie zarabial non stop jak zarabia teraz to by sie zapewne nie ruszal. a tak, nie bedzie stal w miejscu i czekal na niewiadomo co. tym bardziej ze chcemu duuuuzo kasy odlozyc przez najblizszy rok.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-02-22, 10:15   #2809
anutka171
Rozeznanie

o matko juz ta godzina, a ja siedze w pizamie na wizazu
to tak apropos wspominanego odwyku

maly non stop sie przekreca. najgorzej, jak mu cos przeszkadza i sie zlosci
albo jak sie przekreci i nie podoba mu sie lezenie na brzuchu to placze
wiec przekrecam go na plecy i tez placze
tak zle, tak jeszcze gorzej
ide sie zebrac i sprzatac

milego weekendu

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:

brawo dla Hani

ale szybko ja jeszcze czekam na pit od pracodawcy

Cytat:
Możliwe, że za luty dostałam mniejszy zasiłek, bo mniej dni roboczych. Pracowałam na umowę zlecenie.
ja tez patrzylam na stronie zusu, ze dostane mniej i to sporo, bo o jakies 170 zl

rusałko wytrwalosci i za kolejny miesiac
Stary 2014-02-22, 10:19   #2810
kaska87
Zakorzenienie

moja mam mnie wczoraj podsumowała jadłam pestki moreli (antyrakowe są) a one mega gorzkie, więc chciałam zajeść ten smak a pod ręką miałam lody TZ więc wzięłam łyżeczkę na co mama " a Ty co? w ciąży?" bo ja lodów nie lubię tylko w ciąży jadłam

Stary 2014-02-22, 10:29   #2811
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!

Kaśka, ja noszę i soczewki i okulary tak jak Ty, ale mały chyba jest przyzwyczajony. Nie zdejmuje okularów, chyba że przypadkiem

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 10:33   #2812
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
To napewno przez to ze luty ma mniej dni. Ja dostane kase w poniedzialek sprawdzam na tej stronie PUE. Ja dostane mniej bo od 19 mam juz 60% ...

Ej jak to bylo jak na kolke pomaga delicol to mama kp powinna niejesc laktozy czyli nabialu i powinno byc ok? To niema zwiazku ze skaza? Ma ktos link do tych wywodow o kropelkach?
Stary 2014-02-22, 10:41   #2813
policzanka
Wtajemniczenie

Dzien doberek!

Nie cierpie byc przeziębiona

Wiecie co,powiedzcie mi jak to jest ze gdy Lilka spi ze mną to przez całą noc wierci się,stęka,płacze a spiąc z Tz nie robi takich numerów?i jest zawsze to samo..on mi nawet nie wierzy ze ona tak się zachowuje..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 10:45   #2814
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć Ja na szybko, bo lecę do sklepu po prezent, idziemy dzisiaj na imieniny mamy
W domu mi wali rybą i czochem po wczorajdszym łososiu z piekarnika z masłem czochowym.
Moje dziecko na serio ma już uregulowany tryb, zawsze zasypia koło 19, a budzi się kolo 7 rano
i posiłki też ma o stałych godzinach

Cytat:
hej

nosi, któraś z Was okulary? ja noszę rano i wieczorem, a tak to soczewki i jak moje dziecko widzi mnie w okularach to jest szaU kilka razy już latały po podłodze jak go karmiłam to pach i mi ściągał dzisiaj rano też leżał mi jak zwykle na brzuchu patrzy, patrzy i nagle łapie za szkła

Matal kurcze kiszka Twój TZ musi mieć ogromnego pecha (on jest grafikiem?), że w Wawie pracy nie może znaleźć na umowę, bo raczej oni narzekać nie mogą (ja znam 3 i mają super pracę) oby coś znalazł w normalnych godzinach
ja noszę w drodze z łóżka do łazienki i z łazienki do łóżka. No i w nocy jak się Tusia obudzi na jedzenie. A tak to soczewki tylko.

Cytat:
moze mu sie nie podoba

ja myślę,czy jeszcze nie obciąć bo Tusia ma ostatnio mega zabawę z ciągnięcia mnie za wlosy...

Cytat:
no ale ogólnie jest tak,że kwota zasiłku zależy od ilości dni w miesiącu. W lutym w ogóle będzie sajgon, bo tylko 28 dni. Na szczęście w trakcie naszego macierzyńskiego najwiecej jest miesięcy co mają 31 dni

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:17   #2815
87czarna
Zakorzenienie

Rodzice chcą mi kupić maszynę do szycia Chyba nie muszę pisać jaką miałam minę,kiedy mi o tym powiedzieli?
Trochę mi głupio,bo to jednak nie jest kwota rzędu 100 zł No i teraz mam mętlik w głowie związany z typem takiej maszyny,bo jakby nie było nie wiem co , z czym się je...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:58   #2816
czaszka_
Zakorzenienie

witam się
nie bylo mnie 2 dni a juz mam z 30 stron do nadrobienia
zabieram się za czytanie

u nas nic nowego,Julka dalej gorzej spi, budzi sie nie wiadomo dlaczego i je 2 razy w nocy a ja 2 dni sprzatalam w domu po tym malym remoncie,pokoj Julki juz prawie skonczony jeszcze zostalo tylko kupic pare pierdoolek po wyplacie wczoraj byly u mnie kolezanki i mialysmy babski wieczor tyle u nas

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 12:15   #2817
kaska87
Zakorzenienie

cukiernika to ze mnie nie będzie
ale ciężko się z tego robi bo się rozrywa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9022.jpg (10,5 KB, 68 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-22, 12:29   #2818
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
No wiec tak:
chcialabym jeszcze schudnac, bo czuje sie grubo i zle we wlasnym ciele.
moze faktycznie to jest spotegowane przez to, ze po ciazy cialo jest sflaczale
z reszta od zawsze mam schize na punkcie grubosci

pije 0,7 l wody przed kazdym posilkiem
z hormonami chyba powinno byc wsio ok

jezeli chodzi o moje jedzenie to jem:
8-9 sniadanie 2-3 kromki ciemnego chleba + wedlina, dzem lub ser itp.
11-12 2 sniadanie np. kawa + jablko, krakersy chlebowe, jogurt lub kilka ciastek kruchych ...
14-15 obiad (i tu roznie, ale zawsze albo I albo drugie danie)
17-18 podwieczorek cos typu II sniadanie
19-20 kolacja (znowu 2-3 kromki pieczywa z czyms tam)
niestety zdarza mi sie podjadac jakies ciastka w miedzyczasie, moze nie duzo, ale jednak.

na pewno jem zbyt malo warzyw i owocow, ale to przez kp, choc ciagle staram sie cos nowego wprowadzac

no nie wiem, moze sie zmotywuje ii sprobuje te polecane przez was cwiczenia z mel b myslisz ze osoba, ktora w ogole nie cwiczyla da rade? jak nie dam rady to pilates..
Z tego, co wiem:
Jeśli chcesz schudnąć, to polecam:
- więcej warzyw - są też takie niewzdymające, sałata czy cukinia, więcej owoców
- ciastka wywalić z jadłospisu, zamiast tego zjeść owoc, jogurt z kakao (naturalny, niesłodzone), upiec ciasteczka owsiane bez cukru (z bananem, żeby słodkie były, 15 minut się je robi)
- na kolację nie jeść pieczywa

Do tego dołączyć jakiekolwiek ćwiczenia - możesz spróbować z Mel B, ona ma dosyć lekkie ćwiczenia, jak chcesz łagodnie, to proponuję rozgrzewka, 20 minut na całe ciało i rozciąganie, to tylko 30 minut dziennie Możesz spokojnie co 2 dni, jeśli nie chcesz dużo schudnąć

No i tyle powinno wystarczyć do zrzucenia kilka kilo i poprawienia wyglądu ciała
Pilates też polecam, bo fajnie modeluje, przyspieszy trochę przemianę materii, a nie można się jakoś mega zmęczyć Ja robię z Pilates for life

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
To napewno przez to ze luty ma mniej dni. Ja dostane kase w poniedzialek sprawdzam na tej stronie PUE. Ja dostane mniej bo od 19 mam juz 60% ...

Ej jak to bylo jak na kolke pomaga delicol to mama kp powinna niejesc laktozy czyli nabialu i powinno byc ok? To niema zwiazku ze skaza? Ma ktos link do tych wywodow o kropelkach?
Chyba na 1 stronie jest mój wywód

Delicol to laktaza, czyli enzym trawiący laktozę. Także ilość laktozy będzie mniejsza, jeśli mama nie będzie jeść nabiału, ale nie wyeliminuje się jej całkowicie przy kp, bo samo mleko ma ją. Można ściągać pokarm początkowy, ten przezroczysty, bo on ma jej najwięcej. Żeby podawać zupełnie bez laktozy, to chyba tylko Nutramigen, bo nawet Pepti ma laktozę. Nie ma to nic wspólnego ze skazą białkową.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 12:39   #2819
karolson
Zakorzenienie

Kaska- super wyszło
Matal dziekuje
Stary 2014-02-22, 12:57   #2820
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Rodzice chcą mi kupić maszynę do szycia Chyba nie muszę pisać jaką miałam minę,kiedy mi o tym powiedzieli?
Trochę mi głupio,bo to jednak nie jest kwota rzędu 100 zł No i teraz mam mętlik w głowie związany z typem takiej maszyny,bo jakby nie było nie wiem co , z czym się je...
Zależy na jaką kwotę rodzice się szarpną ale maszyna powinna mieć 3 podstawowe funkcje: regulację docisku stopki, regulację długości ściegu i regulację szerokości ściegu (żeby nie ustawiały się automatycznie, to ma być płynne, długość ściegu jak najdłuższa, do 4-5 a nawet 6). Resztę można sobie odpuścić Z miliona ściegów ozdobnych i tak będziesz korzystać 2 razy w roku albo tylko na samym początku fascynacji. Fajne były Silver Cresty w Lidlu ale już ich nie ma. Tanie a dobre, miały sporo ściegów ozdobnych w tym wzmocnione i elastyczne.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości