|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
brawo!!!
|
#2523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oby i u nas było podobnie,chociaż już chyba się zaczyna,bo co mnie straci z oczu,to zaraz ryk,więc pewnie znowu da mi popalic.Karolson a nocki zazdroszczę jak nie wiem,też bym tak chciała pospać,ech marzenie Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
3.10.13 Helenka Always look on the bright side of life Edytowane przez dodinha Czas edycji: 2014-02-21 o 11:01 |
||
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
poparzyłam sobie dłoń lewą dzisiaj, masakra.
|
#2525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak widzę ile kasy idzie na Młodego to aż sobie nie mogę wyobrazić takiej sytuacji... mam nadzieję, że maluszek będzie zdrowy ![]() Ja - kciuki za operację TZ, daj znać jak się czuje
|
|
|
#2526 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nadejdzie taki dzień kiedy pójdę do fryzjerki i powiem tnij...Cytat:
hehe ja wczoraj podczytywałam na telefonie i tez ok 22.30 pranie wieszałam... bardzo mi sie podobasz w wyprostowanych włosach ![]() Cytat:
za wizytę i zazdroszczę umiejętności pływania bo ja tylko po warszawsku...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() chyba będę łysa... tak mi włosy lecą że szok... ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|
#2527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez bałam się tego 19 tygodnia,a mała wcale nie dała nam popalić. Ten 12 to był rzeź,ale teraz jest ok. Wiadomo,ma dni kiery bardziej marudzi,ale raczej nie wiążę tego ze skokiem ![]() Cytat:
![]() uuu :/ cos to zrobiła? Ubieram dziewczyny i idziemy na spacer. Wyszło słonce,trochę wieje,ale co tam... Jula przez dzień ma problemy ze spaniem,więc może w wózku trochę pośpi ![]() Idę się ubierać i sruuu ![]() Do później
|
|
|
#2528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oj bidulko
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
jo-asiek Straszne to
|
|
#2530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w przepiękny słoneczny dzień!
![]() Spaliśmy od 20.15 do 6.30 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zrób jakąś paczuszkę, na pewno się przyda ![]() Ja wczoraj pakowałam za małe rzeczy Julka i też tak myślałam, że kogoś mogłyby uszczęśliwić. Wolałabym dać komuś konkretnemu, anie wrzucać do kosza PCK. Na razie jednak zostawiam dla naszego drugiego dzieciątka ![]() ![]() a ja palec w zeszłym tygodniu
|
|
#2531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2532 | ||
|
Rozeznanie
|
Nie mogłam Was wczoraj dogonić
dopiero dziś mi się udało być na bieżąco. Przyszła mi w końcu nowa pompka do kółek więc można ruszyć dziś na spacer, tym bardziej że pogoda jest cudna. jo_asiek - są kciuki ![]() ![]() Cytat:
![]() świetnie wyglądasz i zgadzam się z dziewczynami, że fajniej Ci w prostych włosach Cytat:
7-8 - 210 ml 11:30-13 - obiadek 13-14- 100 ml wody\herbatki\ soku 15-16- 210 mleka z czego nie dojada trochę 18- 19 pół deserku + 150 ml i też czasem nie dojada 21-22 210ml z łyżeczką kaszki jak na razie tylko raz obudził mi się o 4 rano a tak to od 21:30/22 śpi do 7-8 tylko nie wiem czy mleka nie za mało zjada jak myślicie ?odkąd mu zmieniłam te karmienia to lepiej śpi nawet na drzemkach a ma ich 3-4 w ciągu dnia i dwie takie porządne po 1,5 h i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy to jedzenie czy może zęby mu dały spokój jak już jeden wyszedł.
|
|
#2533 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia Cytat:
Cytat:
![]() :glaszcze:
|
|
#2534 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to Miłoszek... Gratuluję wagi! Mi ciąge brakuje 1,5kg do upragnionej przedciążowej wagi, która i tak była 10 kg nadwagi.... Z tą Zuzia to mnie pocieszasz;P Nie spieszy mi się do rozszerzania diety. Tylko te leki... Zastrzyki to będzie trauma dla Małej... Jak na pierwszych kłuciach - czy to przy pierwszych, szpitalnych szczepieniach czy potem pierwsze wenflony, jeszcze przed pobytem w szpitalu a przy okazji badań, znosiła super, bez łezki. A potem się zaczęła histeria - od pierwszych szczepień w przychodni. Potem idiotka pielęgniarka jak zmieniała wenflon w szpitalu to ją wymęczyła i przenosiła jak worek ziemniakow.... I głupie teksty żeby się mama nie stresowała. Jasne, jak mi dziecko wyje... ale mojego tża wyprosiła z sali wtedy, SALOWA jej pomagała trzymać moje dziecko... Na samo wspomnienie mnie trzęsie, nie wiem czemu nic z tym nie zrobiłam wtedy...Cytat:
![]() Cytat:
nie znałam fochatka, ale trzeba propaować uśmieszki a nie foszki :P Najbardziej to mi przeszkadza to podawanie leków, bo całe leczenie idzie na nic jak ona wszystko wypluwa...
|
|
#2535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
musisz wepchnac ciut glebiej to mimowolnie połknie. Tak jakbys lala po policzku przy dziaslach.Madziuchna, złozylas wniosek o rodzicielski?
|
|||
|
|
|
#2536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za gratki. Nie wiem czemu ale ciesze się jak głupia
Czekaliśmy pół roku na pierwszy ząbek ![]() A jeszcze wczoraj pytałam Snow skąd wie, że ząbek wychodzi ![]() Cytat:
Kochana nie jesteś sama Wczoraj byłam u dwóch fryzjerek doradzić się co mogę zrobić z moimi długimi, cienkimi włosami, ale obie poradziły coś innego i dalej nie wiem co robić.Jakby to Madziuchna napisała- ściąć ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Któraś wczoraj wkleiła link do tego pobitego czteroletniego Kacperka masakra. I, że nie ma kary śmierci?
|
||
|
|
|
#2537 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciliśmy ze spaceru, wymęczyłam 1,5h a teraz młody dosypia przy oknie. Powiedzcie mi czemu ja tak nienawidzę spacerować??
Zabieram książkę ze sobą, bo jej już pare ładnych tygodni nie mogę doczytać, ale jak wózek się zatrzyma to Miłek się budzi i płacze, więc nici z czytania.Cytat:
mam nadzieję, że się znajdzie dużo osób, które jej pomogągratulacje Cytat:
marzy mi się żeby ktoś zadzwonił i zaproponował, że pójdzie z Młodym na spacer, ale to nierealne, bo nie mamy tu nikogo ![]() o kurde, bardzo? Cytat:
![]() zostało mi jeszcze 4 kg teraz, 2kg zapasu z poprzedniej i jeszcze ze 2 dodatkowo bym chciała zrzucić, czyli w sumie 8 kg jeszcze ale ja nie ćwiczę i nie mam żadnej diety
|
|||
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Odcedzałam kalafior i mi garnek się wyśliznął, a ja głupia zamiast go puścić do zlewu, to łapałam.
|
#2539 |
|
Wtajemniczenie
|
i co Ci doradziły? mi powiedziała że czego bym teraz nie robiła to i tak będą wypadać... czyli mam przeczekać
|
#2540 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje kochane
*jo_asiek-kurcze wzruszyłam się..przykro się robi jak się słyszy takie historie..mam nadzieje ze znajdzie się duza ilosc osob takich jak Ty które pomogą tej dziewczynie. motylek- czemu tak ostro? ja tam o swojej wadze nawet się nie będe wypowiadała od dłuzszego czasu nie wchodze juz na wage.jest zle..![]() Udało mi się ululac Lile.zaraz zabieram się za leniwe a pozniej bede przygotowywac sałatke na jutrzejszą impreze .Kochany brat organizuje urodziny niespodzianke mojej bratowej z okazji jej 35 urodzin ale się zdziwi
|
|
|
|
#2541 |
|
Wtajemniczenie
|
rozliczyłam PIT-a i wysłałam elektronicznie trochę grosza wpadnie
|
#2542 |
|
Wtajemniczenie
|
bojatoja-brawa za ząbki!!!
|
|
|
|
#2543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupuję kaszkę mannę błyskawiczną np. Lubelli i przygotowuję 100 ml mleka Stasiowi i do tego mleka dosypuję pół łyżeczki kaszy manny. Nie trzeba jej gotować bo błyskawiczna. Czekam 1-2 minuty i podaję młodemu. I tak przez 2 miesiące a potem przez miesiąc 1 cała łyżeczka kaszy manny i tyle. Kaszkę mannę możesz podać do obiadku albo do kaszki z paczki jak dzieć lubi - mój nie przepada. Te zalecenia co jakiś czas się zmieniają, póki co lecę wg tego co piszą w poradniku bobovity i w necie. Cytat:
taka bieda ![]() Jest szansa otrzymać adres tej dziewczyny albo tej położnej to bym zrobiła paczkę dla tej dziewczynki z ubrankami i pampersami ![]() Staś śpi 3 h. Zdążyłam pojechać do Katowic i wrócić a ten nadal śpi ![]() Dziś w nocy coś strasznego musiało mu się śnić bo strasznie płakał przez sen. Chodzimy z mężem jak zoombie. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra jakaśCytat:
Cytat:
wyczekany ząbek
|
|||
|
|
|
#2545 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde ale ile to będzie trwało,boję się,że moje włosy już nie odrosną i nie będą takie gęste jak były
|
#2546 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
:9:30 - 200ml 13-13:30 - caly sloiczek obiadku ( zazwyczaj ten wiekszy 16:00 - 200ml 18:30-19 - 200ml 20.30-21 - 230ml kaszki (butelka) Cytat:
![]() Cytat:
![]() ojj biedna... mi sie to zdarza najczesciej jak leje wode do butli i ktos mnie zagada i wtedy pach po rece dzien dobry ![]() tz w pracy to moge cos ponadrabiac i pocytowac. nie moge juz dawno was dogonic wiec czytam po lebkach u nas brzydka pogoda, rozpadalo sie wiec nici ze spaceru Jula spi, zaraz musze zabrac sie za obiad ,a mi sie tak nieeeee chce Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-02-21 o 13:08 |
|||||
|
|
|
#2547 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie zacytowało mi wszystkich postów ![]() boja brawa za ząbki!! Szymek przespał nockę od 21 do 7.20 rano ![]() ale żeby nie było, że tak cudownie mam, to cały dzień marudzi spuchnięte dziąsełka ma, dałam mu paracetamol i trochę lepiej już.a propo tego ile dzieci jedzą, to jadłospis dzienny mojego misia wygląda tak (oczywiście co do godzin to zdarzają się poślizgi): 8 - 150-180 ml mleka 11.30 - pół słoiczka obiadku + 130 ml mleka 15 - 150 ml mleka 18 - 150 ml mleka 20.30 - 180 ml mleka i dodam, że po każdym jedzeniu jest ryk bo on chce więcej także, u nas problem jest w drugą stronę.a od dwóch dni znowu akcje robi, że najpierw chce mleko a potem obiadek a ja nie bardzo sobie umiem z tym poradzić
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku, wepchnęłam głeiej, patrzyła na mnie z mega wyrzutem z takim żalem, że aż się popłakała... ale połknęła z 1-1,5ml... Zawsze to coś.. dzięki;*.
Dziewczyny, dwa pytania o zasiłek macierzyński. 1. czy dostałyście decyzję o jego przyznaniu? Bo ja nie, a potrzeba do becikowego ![]() 2. czy dostaniemy od Zusu jakiś pit czy coś? czy tego się nie rozlicza, więc nie muszę na nic czekać?
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. ja dostałam informację o wypłacpnej kasie i chyba normalnie się to rozlicza w picie ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Ja pier... Tż mówi, że w pracy każą im w weekend przyjść Czyli pracuje tak już cały tydzień, będzie tak pracował w weekend i cały kolejny tydzień!!! A zadłużenie, jak mieliśmy, tak mamy
|
|
|
#2550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

dziękuje!!

także to bardzo indywidualna kwestia te skoki
aż łzy w oczach miałam jak ta koleżanka mi opowiadała więcej szczegółów w tej sprawie. Mam trochę za małych już na Szymka pampersów, trochę kosmetyków, jakiś proszek do prania, jakieś ciuszki, więc popakuję i oddam. Na pewno się im przyda
ale ja boi doopa jestem

za wizytę i zazdroszczę umiejętności pływania bo ja tylko po warszawsku...

no i wiecie one czasem ta strzelają, że iskra leci no i ta iskra wylądowała pod lewym oczkiem Mikiego i się paliło 

już ktoś parę razy o to pytał
Wydaje się śpiący, a uspokaja się jak się zaczyna do niego gadać i zabawiać. Ale nam się nie chce go zabawiać o 2 w nocy