Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-22, 16:44   #2101
ejani
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Cytat:
Napisane przez jaszczurka_2007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny informuje ze Miłosz przyszedł na swiat 21.02.2014, 4,400 kg, 55 cm, porod cc. Pózniej wkleję opis porodu i wiecej szczegółów pozdrawiam i dziękuje za wszystkie banany oraz wsparcie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratulacje!
Stary 2014-02-22, 16:44   #2102
J0zefina
Raczkowanie

Sfffffoobota
i jakoś wiosennie u nas (skąd to wiem skoro siedzimy w domu? jakoś tak się czuję )

Syn francja elegansja czuje się dobrze biega i szleje po swojemu wiec punkt dla mnie
Miśka mniej kaszle, osłuchowo dobrze tylko katar i pleśniawki się pojawiły no ale tez przyznaję sobie punkt
ja dziś mam dobry humor i chęci do pracy, choróbsko odpuszcza wiec statystyka 3:0 dla nas

DZIĘKUJEMY za życzenia zdrowia i kciuki chyba działa

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość

Jozefina, dużo zdrowia Wam wszystkim życzę! Zdradź, proszę, ten kaszel to było takie pojedyncze "ekhem" czy normalnie w seriach?

Nie wiem, czy mojego coś nie łapie- ma takie pojedyncze pokasływania oprócz tego z każdym dniem większe gile wyciągam, niektóre płynne i zielone :/

Niby gorączki nie ma, ale ciągle nam się przegrzewa (już nawet pod bawełnianym kocykiem) a jednocześnie często ma zimne łapki.
początkowo to były pojedyncze kaszlnięcia, ot jakby sie zadławiła, ale na drugi dzień przerodziły się w serie takich po 3-4. Kataru nie miała (tzn wydaje mi się ze był cały czas tylko spływał po gardle bo słyszałam że cieżko oddycha) a pojawił się wczoraj, gorączki nie miała wogóle.
Co do zimnych rączek, ponoć dziecku potrafi być gorąco a może mieć zimne rączki, u małego dziecka kazały sprawdzac na szyi lub brzuszku.

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Tak, wywijamy pieluszkę. Krwi dosłownie kilka kropelek. Nie wiem, może dlatego, że już powoli odpada.

A dziś rano zauważyłam na czółku Mai jakieś przezroczyste krosteczki...hmmm...kolej na zagadka...czyżby to początek ciemieniuchy?
na czółku to może potówka a to że pępek podkrwawia to zupełnie normalne.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Eryk jeszcze mamby nie jadł. A czekoladę uwielbia,no i ta zabawka w srodku. To jest fun
Mój młody czekoladą sie juz przejadł za to mambę odkrył ostatnio dzięki babci i teraz mówi że chce juz tylko "bambe"

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Przepraszam ze nie cytuje ale ciezko mi sie szuka w tel. Ktoras pisala ze maluch ma kaszel i katar ale nie ma gorączki. Niemowlaki przy zapaleniu pluc czy oskrzeli nie gorączkują, więc takie objawy warto kontrolowac.
Potwierdzam tez nam lekarz mówił że tak może byc.
Stary 2014-02-22, 16:48   #2103
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Rany, czy Wasz dzieci tez są takie wściekłe jak są zmęczone? Emil kiedyś jak był zmęczony to po prostu zasypiał w dowolnym miejscu, w dowolnej pozycji.
A teraz to jakaś masakra jest. Dziecko robi mi awantury jak stąd do Honolulu, ja wymyślam jakies niestworzone rzeczy, a on po prostu chce spać.
Ale nie ma lekko, musi byc kocyk, smoczek, pielucha i łóżeczko, ewentualnie ramiona rodziców, inaczej nie da rady, chyba ze w chuscie.
Mój dziś tylko na moim brzuchu-co go odłożę to prężenie i płacz i jeszcze musi być szum...

Cytat:
Przepraszam ze nie cytuje ale ciezko mi sie szuka w tel. Ktoras pisala ze maluch ma kaszel i katar ale nie ma gorączki. Niemowlaki przy zapaleniu pluc czy oskrzeli nie gorączkują, więc takie objawy warto kontrolowac.

No to już teraz w ogóle panikuję, czy to już kaszel, czy co:/
Stary 2014-02-22, 16:50   #2104
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
rety ale mam ochotę na naleśniki...muszę sobie usmażyć kilka...chyba wolno przy KP???? Chociaż z tego co czytam w necie, to nic nie wolno

I do tego mam smaka na herbatniczki....mniammm
ale czemu nie wolno?? jesli nie jesteś na bezmlecznej to wolno

Cytat:
Dziewczyny informuje ze Miłosz przyszedł na swiat 21.02.2014, 4,400 kg, 55 cm, porod cc. Pózniej wkleję opis porodu i wiecej szczegółów pozdrawiam i dziękuje za wszystkie banany oraz wsparcie
GRATULUJĘ

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Rany, czy Wasz dzieci tez są takie wściekłe jak są zmęczone? Emil kiedyś jak był zmęczony to po prostu zasypiał w dowolnym miejscu, w dowolnej pozycji.
A teraz to jakaś masakra jest. Dziecko robi mi awantury jak stąd do Honolulu, ja wymyślam jakies niestworzone rzeczy, a on po prostu chce spać.
Ale nie ma lekko, musi byc kocyk, smoczek, pielucha i łóżeczko, ewentualnie ramiona rodziców, inaczej nie da rady, chyba ze w chuscie.
moja tak ma, złości się, krzyczy, pręży aż tu nagle dziecko znika patrzę a ona śpi

Edytowane przez J0zefina
Czas edycji: 2014-02-22 o 16:52
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 17:04   #2105
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
rety ale mam ochotę na naleśniki...muszę sobie usmażyć kilka...chyba wolno przy KP???? Chociaż z tego co czytam w necie, to nic nie wolno

I do tego mam smaka na herbatniczki....mniammm
Oczywiscie, ze wolno.

Uniwersalna odpowiedz na pytanie: "czy wolno x przy kp?" - "tak, wolno"
Stary 2014-02-22, 17:22   #2106
celin10
Rozeznanie

hej kobietki podczytuje Was ale jakoś brak mi było sił na pisanie,jakis leń przedporodowy bo w wicie gniazda to już nie wierzę....w czwartek mąż kupił mi tel.chyba żebym chociaż chwilę miała inny temat do rozmów niz tylko narzekanie typu "kiedy urodzę?"
brzuszek mi się cześciej stawia od wczoraj tylko szkoda że skurcze nie chca się dołączyć...
Akkma to się namęczyłaś ale masz już za sobą strach porodowy jednak wybieram Trzebnicę bo z tym zzo i umawianiem z anestozjologiem to normalnie mnie rozbroiło.niby masz możliwość znieczulenia a co do czego to
banan chyba stracił swoja moc no bo ile może tak skakać...chyba mu sie znudziło pamiętam jak mój mąż zobaczył pierwszy raz banana to się spytał po co nam tańczący ku***ek?

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

a co do szczepień to czasami ręce mi opadają gdy słysze argumenty rodziców którzy są przeciw a tekst że dawniej ludzie nie chorowali czy że nie było alergii na to czy tamto juz całkiem mnie roz*****ziela. przepraszam bardzo ale oni tez chyba byli szczepieni i żyją?? a skutki uboczne są we wszystkim....ehh
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 17:34   #2107
iwantyou99
Zadomowienie

Cieszy mnie Wasze zdanie na temat szczepien.
Na szczęście nasze przedszkole wymaga karty szczepien a dodatkowo zaświadczeń o alergiach ( rodzice każdy katar określają mianem alergi).
Byłam dzisiaj u chirurga plastycznego i jestem bardzo zadowolona... - powiedział ze blizne mam piękna jak na taki pośpiech i ze w okolicach jesieni bedzie mozna ja operować.
Dodatko powiedział tez ze wszelkie kremy na blizny powinno sie stosowsc nie wcześniej niz po 6 miesiącach. Wybrałam tez wreszcie nowe oprawki.

Dominik był z moja mama - bawili sie dobrze do tego stopnia ze moja mama założyła mu psmpersa tył do przodu

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 17:35   #2108
konsternacja
Zakorzenienie

Witam, podczytuję Was od października ale jakoś nigdy nie pisałam.
Dziewczyny bardzo proszę Was o radę w sprawie kp. Wiem, że niektóre z Was miały podobne problemy, jednak jakoś zdaje mi się, że wszystkie obronną ręką przeszłyście przez problem karmienia i laktacji. 11 dni temu przez cc urodziłam Synka. Niestety od początku dokarmiamy mm- na początku nie miałam pokarmu (wtedy, jeszcze w szpitalu na Madalińskiego, pierwszy raz skorzystałam z poradni laktacyjnej), później pokarmu było trochę, więc nadal trzeba było dokarmiać mm. Niestety jest dodatkowy problem- nie możemy się zgrać z karmieniem (kolejne dwa spotkania z doradczynią laktacyjna z marnym skutkiem). Moje dziecko tylko TRZY razy przyssało się do piersi: raz przez nakładkę, dwa razy na gołą pierś. Problem jest chyba taki, że on sam "łapie" rączkami za te piersi. Jak staram się te rączki odsunąć, lub zawijam go w coś przed karmieniem i w ogóle pomagam mu z tą piersią to on się strasznie denerwuje i uderza w ryk. Wygląda to tak, jakby chciał złapać tą pierś sam ( i w sumie raz z tych trzech razy mu się udało.)Staram się nie tracić wiary, że jeszcze nam się uda ale jest ciężko. Cały czas odciągam pokarm, dzięki temu mniej niż 1/3 jedzenia Synka to mm. Czy któraś z Was może mi coś podpowiedzieć? Albo polecić jakiegoś świetnego doradcę laktacyjnego z Warszawy?
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 17:38   #2109
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dziewczyny padam z nóg dzisiaj, mała od rana na cycu tylko chce wisieć, mało spała, mam nadzieję że w nocy chociaż pośpi
Mam pytanie z racji tego że jutro mamy gości to upiekłam sernik taki na juliko(ser z wiaderka) i tak się zastanawiam czy mały kawałeczek zjedzony przeze mnie zaszkodziłby małej ? mam jeszcze babkę, babka jest bezpieczna bo w zeszłym tyg jadłam i nic się nie działo, ale sernika trochę się boję zjeść
A i byliśmy dziś na pierwszym spacerku, mała jak aniołek sobie leżała, grzeczniutka, jutro wybierzemy się na dłuższy spacer bo pogoda zaczęła być wiosenna
Stary 2014-02-22, 17:50   #2110
celin10
Rozeznanie

lolita25 ja gdy kp córkę nie stosowałam żadnej diety wykluczającej,co najwyżej ograniczałam ilość zjadanych produktów które mają opinię uczulających.jedyne co wogóle nie jadłam to smażone mięso ale to akurat przy chęci zrzucenia zbednych kg wyszło mi na zdrowie
także wszystko jest dla ludzi oczywiście z umiarem

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

co wy na to?
Poród może być przyjemnością?
http://kobieta.onet.pl/dziecko/przed...emnoscia/w6hxz
Stary 2014-02-22, 17:52   #2111
guapissima
Raczkowanie

Jaszczurka-gratulacje!

Ufff co za dzien. Dzisiaj dolaczylam do grona mam, placzacych, bo ich dzieci placza. Myslalam, ze mnie to nie dotyczy...Leon ma kolke od rana. Biedy tak sie meczyl, ale w efekcie koncowym nie wiem czy jego lzy byly wieksze, czy moje....Tz poszedl do apteki i dali mu jakis syrop na bazie kopru wloskiego i lipy ( mam nadzieje, ze to jest bezpieczne). Dalismy mu 1 dawke i zasnal!!! Pierwszy raz od 7 rano!!

Jak przy kp jest z mlekiem sojowym?? Leonowi ewidentnie nie podchodzi mleko krowie, jogurty tez odpadaja, a ja owsianki na wodzie nie zjem!!!!

Edytowane przez guapissima
Czas edycji: 2014-02-22 o 17:55
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 17:58   #2112
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Jak przy kp jest z mlekiem sojowym?? Leonowi ewidentnie nie podchodzi mleko krowie, jogurty tez odpadaja, a ja owsianki na wodzie nie zjem!!!!
myslę że sojowe jest bezpieczne...znam chłopczyka który nie moze krowiego i płatki czy inkę pije z sojowym...
Stary 2014-02-22, 18:07   #2113
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Wygląda to tak, jakby chciał złapać tą pierś sam ( i w sumie raz z tych trzech razy mu się udało.)Staram się nie tracić wiary, że jeszcze nam się uda ale jest ciężko. Cały czas odciągam pokarm, dzięki temu mniej niż 1/3 jedzenia Synka to mm. Czy któraś z Was może mi coś podpowiedzieć? Albo polecić jakiegoś świetnego doradcę laktacyjnego z Warszawy?
Ja mam podobnie do teraz z tym boksowaniem, jak karmię to staram się schować bliższą mi rękę dziecka pod swoją pachą (a jak na leżąco to ją przyduszam piersią) a drugą trzymam wolną ręką (i dlatego nie piszę karmiąc).

A co do doradcy to wygugluj sobie położną Wandę Szotyńską (na tel.nie umiem wklejać linka)-prowadziła moją SR i ma poradnię (może podjechać)
Stary 2014-02-22, 18:10   #2114
forester
Zadomowienie

Cytat:
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Mam pytanie z racji tego że jutro mamy gości to upiekłam sernik taki na juliko(ser z wiaderka) i tak się zastanawiam czy mały kawałeczek zjedzony przeze mnie zaszkodziłby małej ? mam jeszcze babkę, babka jest bezpieczna bo w zeszłym tyg jadłam i nic się nie działo, ale sernika trochę się boję zjeść
A i byliśmy dziś na pierwszym spacerku, mała jak aniołek sobie leżała, grzeczniutka, jutro wybierzemy się na dłuższy spacer bo pogoda zaczęła być wiosenna
zjedz nawet dwa kawałeczki. a spacer z wózeczkiem to super sprawa, nie?
Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
sojowego jeszcze nie próbowałam, na razie próbowałam ryżowe, kokosowe, owsiane, słonecznikowe i po każdym jest ok owsianka na kokosowym jest pycha!

rany, dziewczyny, jeśli Wasze dzieci nie mają objawów świadczęcych o alergii itp jedźcie wszystko, tyle, że z głową. nie ma sensu się katować skoro nie ma ku temu wskazań. jeśli jecie jogurty, chleb smarujecie masłem to dlaczego nie zjeść sernika czy nie usmażyć naleśników na mleku?jak zacznie się coś dziać to wtedy będziecie kombinować. ja jestem na diecie bezmlecznej i wierzcie mi, że nie jest to proste.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 18:24   #2115
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez celin10 Pokaż wiadomość
lolita25 ja gdy kp córkę nie stosowałam żadnej diety wykluczającej,co najwyżej ograniczałam ilość zjadanych produktów które mają opinię uczulających.jedyne co wogóle nie jadłam to smażone mięso ale to akurat przy chęci zrzucenia zbednych kg wyszło mi na zdrowie
także wszystko jest dla ludzi oczywiście z umiarem
Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
zjedz nawet dwa kawałeczki. a spacer z wózeczkiem to super sprawa, nie?
rany, dziewczyny, jeśli Wasze dzieci nie mają objawów świadczęcych o alergii itp jedźcie wszystko, tyle, że z głową. nie ma sensu się katować skoro nie ma ku temu wskazań. jeśli jecie jogurty, chleb smarujecie masłem to dlaczego nie zjeść sernika czy nie usmażyć naleśników na mleku?jak zacznie się coś dziać to wtedy będziecie kombinować. ja jestem na diecie bezmlecznej i wierzcie mi, że nie jest to proste.
Spróbuję jutro mały kawałeczek
Po prostu jak sobie pomyślę że dla mnie kawałek sernika może być chwilką przyjemności a dla małej godzinami płaczu to już wolę uważać na to co jem, już w zeszłym tyg po tym gołąbku bez kapusty miałam dosyć, biedulka tak się męczyła
A spacerek super
Stary 2014-02-22, 18:28   #2116
gosia261282
Gang Iren

Jozefina cieszę się,że u was lepiej

Lolita ja wszystko jadam przy karmieniu
Stary 2014-02-22, 18:36   #2117
guapissima
Raczkowanie

Ja staram sie jesc wszystko, ale z glowa. Jezeli widze, ze np mleko mu nie sluzy, to odstawilam na jakis czas i sprobuje troche pozniej
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 18:40   #2118
Akkma
Zadomowienie

Lolita ja ostatnio przez 2 dni jadłam pierogi ruskie więc z białym serem Póki co jest ok

Kurdę moje dziecko przespało cały dzień. Boję się nocy

Znowu próbowałam odessać pokarm laktatorem i kicha.
Chyba kupię ten z lovi - elektryczny z funkcją manualną. Cholerka drogi trochę, ale jak bym miała dawać mm to też kasa pójdzie.
Ma może któraś z Was ten lovi? Zasysa mocno ?
Stary 2014-02-22, 18:41   #2119
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Mój dziś tylko na moim brzuchu-co go odłożę to prężenie i płacz i jeszcze musi być szum...

No to już teraz w ogóle panikuję, czy to już kaszel, czy co:/
Obserwuj jak oddycha, czy sie przy tym nie męczy, czy oddech nie jest przyspieszony, czy nie męczy sie przy jedzeniu. I zaufaj intuicji, na pewno nie przegapisz niepokojących objawow

lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 18:53   #2120
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Obserwuj jak oddycha, czy sie przy tym nie męczy, czy oddech nie jest przyspieszony, czy nie męczy sie przy jedzeniu. I zaufaj intuicji, na pewno nie przegapisz niepokojących objawow

Dzięki (i Jozefina Tobie też) za odpowiedź, boję się, że się coś szykuje (zwłaszcza że taka maruda), ale poobserwuję, bo może to tylko suche powietrze, bo od rana cicho
Stary 2014-02-22, 19:02   #2121
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam podobnie do teraz z tym boksowaniem, jak karmię to staram się schować bliższą mi rękę dziecka pod swoją pachą (a jak na leżąco to ją przyduszam piersią) a drugą trzymam wolną ręką (i dlatego nie piszę karmiąc).

A co do doradcy to wygugluj sobie położną Wandę Szotyńską (na tel.nie umiem wklejać linka)-prowadziła moją SR i ma poradnię (może podjechać)
dziękuję bardzo- zadzwonię jutro. Może odbierze.
Stary 2014-02-22, 19:15   #2122
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Vacuity z tego co wiem mm trzeba robić na świeżo. Czemu nie cgcesz jednak swojego podać?mm może nie smakować.

Nie jestem przekonana do podawania własnego podgrzanego mleka, mam sprzeczne informacje na temat skutków płynących ze stosowania tego sposobu. Na szczęście w końcu załapała i zjadła.

Cytat:
Witam, podczytuję Was od października ale jakoś nigdy nie pisałam.
Dziewczyny bardzo proszę Was o radę w sprawie kp. Wiem, że niektóre z Was miały podobne problemy, jednak jakoś zdaje mi się, że wszystkie obronną ręką przeszłyście przez problem karmienia i laktacji. 11 dni temu przez cc urodziłam Synka. Niestety od początku dokarmiamy mm- na początku nie miałam pokarmu (wtedy, jeszcze w szpitalu na Madalińskiego, pierwszy raz skorzystałam z poradni laktacyjnej), później pokarmu było trochę, więc nadal trzeba było dokarmiać mm. Niestety jest dodatkowy problem- nie możemy się zgrać z karmieniem (kolejne dwa spotkania z doradczynią laktacyjna z marnym skutkiem). Moje dziecko tylko TRZY razy przyssało się do piersi: raz przez nakładkę, dwa razy na gołą pierś. Problem jest chyba taki, że on sam "łapie" rączkami za te piersi. Jak staram się te rączki odsunąć, lub zawijam go w coś przed karmieniem i w ogóle pomagam mu z tą piersią to on się strasznie denerwuje i uderza w ryk. Wygląda to tak, jakby chciał złapać tą pierś sam ( i w sumie raz z tych trzech razy mu się udało.)Staram się nie tracić wiary, że jeszcze nam się uda ale jest ciężko. Cały czas odciągam pokarm, dzięki temu mniej niż 1/3 jedzenia Synka to mm. Czy któraś z Was może mi coś podpowiedzieć? Albo polecić jakiegoś świetnego doradcę laktacyjnego z Warszawy?
Konsternacja, nie bardzo mogę Ci podpowiedzieć, bo też zmagam się z problemami KP. Mojej córeczce łatwiej jest się przyssać gdy jest otulona, bo łapki jej przeszkadzają - też bije pierś. Ale więcej patentów nie mam. Życzę dużo siły
Stary 2014-02-22, 19:16   #2123
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Tak generalnie zapomniałam napisać wczoraj - doktorka powiedziała mi też wczoraj, że moje ciało nie wykazuje żadnych oznak bardzo bliskiego porodu, brzuch mam pod samą brodą, szyjka zamknięta na cztery spusty, więc w razie czego, potwierdziła że mam się 3-go marca obowiązkowo zgłosić na wywołanie, jeśli wcześniej na własne życzenie nie zechcę przyjść.
Czy któraś z Was miała poród wywoływany za pomocą niejakiego "żelu"? Powiedziano mi wczoraj, że oni generalnie zapodają żel z jakimś lekiem (powiedzieli jakim ale nie pamiętam, byłam ciut podenerwowana) i czekają 6 godzin na rozwarcie, a jeśli po 6 godzinach wrota piekieł się nie rozwierają, to zapodają drugą porcję żelu i znów 6 godzin, i po 12 h przebijają pęcherz, bo podobno po dwóch porcjach żelu są marne szanse na brak rozwarcia. A stamtąd już wio niby. Właśnie szukam informacji na ten temat, ciekawi mnie jak bardzo w takiej sytuacji wywoływania wzrasta ryzyko cesarki. Jeśli któraś z Was wie coś więcej na ten temat, będę bardzo wdzięczna za podzielenie się wiedzą.
Ja miałam poród wywoływany właśnie tym żelem, jedna dawka i po 15 godzinach urodziłam Adasia.

Cytat:
Gratuluję.

Zgadzam się z Wami na temat szczepień. Wszystkie medykamenty mogą mieć skutki uboczne, ale uważam, że nieszczepienie to narażanie dziecka na dużo poważniejsze konsekwencje. My mamy szczepienia we czwartek i trochę się obawiam, czy Adaś nie będzie marudny potem, ale w życiu bym nie zrezygnowała.
Stary 2014-02-22, 19:25   #2124
Le La
Zadomowienie

jaszczurka gratukacje

perfuzja Alek tez jest wsciekly jak jest zmeczony. Na poczatku myslalam, ze go brzuszek boli, czy cos, bo tak wrzeszczal, ale pozniej dopiwro doszlam, ze mu sie spac chce i dlatego takie nerwy. Ale drze aie niesamowicie, jak mu sie spac chce

akkma a czemu chcesz miec laktator laczony elketryczny z manualnym? Bo wydaje mi sie, ze elktryczny jest o wiele wygodniejszy. Ja mam medele mini i jet super wg mnie, ale ona jest tylko elektryczna.

Alek wlasnie sie budzi po 4 godzinnej drzemce, mam nadzieje, ze w nocy bedzie spal
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 19:49   #2125
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Nie jestem przekonana do podawania własnego podgrzanego mleka, mam sprzeczne informacje na temat skutków płynących ze stosowania tego sposobu. Na szczęście w końcu załapała i zjadła.
gdy odstawiałam córę od piersi odciągałam i podgrzewałam.wolałam to niż mm...jakie masz sprzeczne info na ten temat,bo ja nie widzę w tym nic złego pod warunkiem właściwego przechowywania i podgrzewania a nie zagotowania

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Ja miałam poród wywoływany właśnie tym żelem, jedna dawka i po 15 godzinach urodziłam Adasia.
alez szybko.....też bym tak chciała bo coraz bardziej nakręcam się że będę mieć wywoływany poród i chyba za dużo sie naczytałam w necie na ten temat i zżera mnie stressss... pierwszy poród miałam niemal wymarzony a teraz coś czuje że będzie masakra paralizuje mnie myśl o jakis problemach i cc
Stary 2014-02-22, 20:05   #2126
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość

Konsternacja, nie bardzo mogę Ci podpowiedzieć, bo też zmagam się z problemami KP. Mojej córeczce łatwiej jest się przyssać gdy jest otulona, bo łapki jej przeszkadzają - też bije pierś. Ale więcej patentów nie mam. Życzę dużo siły
Dziękuję za podpowiedź. Niestety mój Jaś jest bardzo zdenerwowany kiedy ma skrępowane rączki przy karmieniu, więc ta metoda odpada a mnie aż serce boli jak patrzę na jego płacz przy próbach przystawienia
Stary 2014-02-22, 20:14   #2127
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

gratuluje kawał chłopa
Stary 2014-02-22, 20:14   #2128
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecko tylko TRZY razy przyssało się do piersi: raz przez nakładkę, dwa razy na gołą pierś. Problem jest chyba taki, że on sam "łapie" rączkami za te piersi. Jak staram się te rączki odsunąć, lub zawijam go w coś przed karmieniem i w ogóle pomagam mu z tą piersią to on się strasznie denerwuje i uderza w ryk. Wygląda to tak, jakby chciał złapać tą pierś sam ( i w sumie raz z tych trzech razy mu się udało.)
A próbowałaś karmić spod pachy? Tak chyba byłoby mu najtrudniej "boksować".
Stary 2014-02-22, 20:30   #2129
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez celin10 Pokaż wiadomość
gdy odstawiałam córę od piersi odciągałam i podgrzewałam.wolałam to niż mm...jakie masz sprzeczne info na ten temat,bo ja nie widzę w tym nic złego pod warunkiem właściwego przechowywania i podgrzewania a nie zagotowania[COLOR="Silver"]
Nie mówimy o tym samym. Dostałam wczoraj zalecenie od położnej, by przez dobę nie przystawiać córki tylko podać jej swoje podgrzane do 70 stopni mleko, lub modyfikowane. Ma to pomóc przegonić żółtaczkę. Wybrałam opcję z modyfikowanym.

Cytat:
Dziękuję za podpowiedź. Niestety mój Jaś jest bardzo zdenerwowany kiedy ma skrępowane rączki przy karmieniu, więc ta metoda odpada a mnie aż serce boli jak patrzę na jego płacz przy próbach przystawienia
Moja też się denerwuje jak ma spętane rączki, ale zaczynam wtedy udawać suszarkę i to ssssssssssszzzzzzzzzz ją uspokaja. Nie zawsze działa, ale działa.
Stary 2014-02-22, 20:45   #2130
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dziewczyny po raz pierwszy dzisiaj brakło mi mleka w piersiach na odciągnięcie do butelki!!!! To była jakas masakra siedziałam z laktatorem cholera wie ile i uciągnęła 30 ml

Jutro idę kupić mm bo jak mi tak braknie w nocy to nie wiem co wtedy będzie. Jaki polecacie bo ja jestem zielona w tym.

Jak myślicie co to może być?
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości