|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Gratulacje!
#2102 | |||
Raczkowanie
|
Sfffffoobota
![]() i jakoś wiosennie u nas (skąd to wiem skoro siedzimy w domu? ![]() ![]() Syn francja elegansja czuje się dobrze ![]() ![]() Miśka mniej kaszle, osłuchowo dobrze tylko katar i pleśniawki się pojawiły ![]() ![]() ja dziś mam dobry humor i chęci do pracy, choróbsko odpuszcza wiec statystyka 3:0 dla nas ![]() DZIĘKUJEMY za życzenia zdrowia i kciuki ![]() ![]() Cytat:
Co do zimnych rączek, ponoć dziecku potrafi być gorąco a może mieć zimne rączki, u małego dziecka kazały sprawdzac na szyi lub brzuszku. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Potwierdzam tez nam lekarz mówił że tak może byc.
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to już teraz w ogóle panikuję, czy to już kaszel, czy co:/
![]() |
#2104 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
eF 2012 i Zuu 2014 ![]() Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2014-02-22 o 16:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uniwersalna odpowiedz na pytanie: "czy wolno x przy kp?" - "tak, wolno" ![]()
![]() |
#2106 |
Rozeznanie
|
hej kobietki
![]() ![]() ![]() brzuszek mi się cześciej stawia od wczoraj tylko szkoda że skurcze nie chca się dołączyć... ![]() Akkma to się namęczyłaś ale masz już za sobą strach porodowy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- a co do szczepień to czasami ręce mi opadają gdy słysze argumenty rodziców którzy są przeciw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zadomowienie
|
Cieszy mnie Wasze zdanie na temat szczepien.
Na szczęście nasze przedszkole wymaga karty szczepien a dodatkowo zaświadczeń o alergiach ( rodzice każdy katar określają mianem alergi). Byłam dzisiaj u chirurga plastycznego i jestem bardzo zadowolona... - powiedział ze blizne mam piękna jak na taki pośpiech i ze w okolicach jesieni bedzie mozna ja operować. Dodatko powiedział tez ze wszelkie kremy na blizny powinno sie stosowsc nie wcześniej niz po 6 miesiącach. Wybrałam tez wreszcie nowe oprawki. Dominik był z moja mama - bawili sie dobrze do tego stopnia ze moja mama założyła mu psmpersa tył do przodu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zakorzenienie
|
Witam, podczytuję Was od października ale jakoś nigdy nie pisałam.
Dziewczyny bardzo proszę Was o radę w sprawie kp. Wiem, że niektóre z Was miały podobne problemy, jednak jakoś zdaje mi się, że wszystkie obronną ręką przeszłyście przez problem karmienia i laktacji. 11 dni temu przez cc urodziłam Synka. Niestety od początku dokarmiamy mm- na początku nie miałam pokarmu (wtedy, jeszcze w szpitalu na Madalińskiego, pierwszy raz skorzystałam z poradni laktacyjnej), później pokarmu było trochę, więc nadal trzeba było dokarmiać mm. Niestety jest dodatkowy problem- nie możemy się zgrać z karmieniem (kolejne dwa spotkania z doradczynią laktacyjna z marnym skutkiem). Moje dziecko tylko TRZY razy przyssało się do piersi: raz przez nakładkę, dwa razy na gołą pierś. Problem jest chyba taki, że on sam "łapie" rączkami za te piersi. Jak staram się te rączki odsunąć, lub zawijam go w coś przed karmieniem i w ogóle pomagam mu z tą piersią to on się strasznie denerwuje i uderza w ryk. Wygląda to tak, jakby chciał złapać tą pierś sam ( i w sumie raz z tych trzech razy mu się udało.)Staram się nie tracić wiary, że jeszcze nam się uda ale jest ciężko. Cały czas odciągam pokarm, dzięki temu mniej niż 1/3 jedzenia Synka to mm. Czy któraś z Was może mi coś podpowiedzieć? Albo polecić jakiegoś świetnego doradcę laktacyjnego z Warszawy? |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny padam z nóg dzisiaj, mała od rana na cycu tylko chce wisieć, mało spała, mam nadzieję że w nocy chociaż pośpi
![]() Mam pytanie z racji tego że jutro mamy gości to upiekłam sernik taki na juliko(ser z wiaderka) i tak się zastanawiam czy mały kawałeczek zjedzony przeze mnie zaszkodziłby małej ? mam jeszcze babkę, babka jest bezpieczna bo w zeszłym tyg jadłam i nic się nie działo, ale sernika trochę się boję zjeść ![]() A i byliśmy dziś na pierwszym spacerku, mała jak aniołek sobie leżała, grzeczniutka, jutro wybierzemy się na dłuższy spacer bo pogoda zaczęła być wiosenna ![]()
#2110 |
Rozeznanie
|
lolita25 ja gdy kp córkę nie stosowałam żadnej diety wykluczającej,co najwyżej ograniczałam ilość zjadanych produktów które mają opinię uczulających.jedyne co wogóle nie jadłam to smażone mięso ale to akurat przy chęci zrzucenia zbednych kg wyszło mi na zdrowie
![]() także wszystko jest dla ludzi oczywiście z umiarem ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- co wy na to? Poród może być przyjemnością? ![]() http://kobieta.onet.pl/dziecko/przed...emnoscia/w6hxz |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Raczkowanie
|
Jaszczurka-gratulacje!
Ufff co za dzien. Dzisiaj dolaczylam do grona mam, placzacych, bo ich dzieci placza. Myslalam, ze mnie to nie dotyczy...Leon ma kolke od rana. Biedy tak sie meczyl, ale w efekcie koncowym nie wiem czy jego lzy byly wieksze, czy moje....Tz poszedl do apteki i dali mu jakis syrop na bazie kopru wloskiego i lipy ( mam nadzieje, ze to jest bezpieczne). Dalismy mu 1 dawke i zasnal!!! Pierwszy raz od 7 rano!! ![]() Jak przy kp jest z mlekiem sojowym?? Leonowi ewidentnie nie podchodzi mleko krowie, jogurty tez odpadaja, a ja owsianki na wodzie nie zjem!!!! ![]() Edytowane przez guapissima Czas edycji: 2014-02-22 o 17:55 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do doradcy to wygugluj sobie położną Wandę Szotyńską (na tel.nie umiem wklejać linka)-prowadziła moją SR i ma poradnię (może podjechać)
![]() |
#2114 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() rany, dziewczyny, jeśli Wasze dzieci nie mają objawów świadczęcych o alergii itp jedźcie wszystko, tyle, że z głową. nie ma sensu się katować skoro nie ma ku temu wskazań. jeśli jecie jogurty, chleb smarujecie masłem to dlaczego nie zjeść sernika czy nie usmażyć naleśników na mleku?jak zacznie się coś dziać to wtedy będziecie kombinować. ja jestem na diecie bezmlecznej i wierzcie mi, że nie jest to proste.
![]() |
#2115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Po prostu jak sobie pomyślę że dla mnie kawałek sernika może być chwilką przyjemności a dla małej godzinami płaczu to już wolę uważać na to co jem, już w zeszłym tyg po tym gołąbku bez kapusty miałam dosyć, biedulka tak się męczyła ![]() A spacerek super ![]()
![]() |
#2116 |
Gang Iren
|
Jozefina cieszę się,że u was lepiej
![]() Lolita ja wszystko jadam przy karmieniu ![]()
#2117 |
Raczkowanie
|
Ja staram sie jesc wszystko, ale z glowa. Jezeli widze, ze np mleko mu nie sluzy, to odstawilam na jakis czas i sprobuje troche pozniej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zadomowienie
|
Lolita ja ostatnio przez 2 dni jadłam pierogi ruskie więc z białym serem
![]() ![]() Kurdę moje dziecko przespało cały dzień. Boję się nocy ![]() Znowu próbowałam odessać pokarm laktatorem i kicha. Chyba kupię ten z lovi - elektryczny z funkcją manualną. Cholerka drogi trochę, ale jak bym miała dawać mm to też kasa pójdzie. Ma może któraś z Was ten lovi? Zasysa mocno ![]()
![]() |
#2119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Zadomowienie
|
Dzięki (i Jozefina Tobie też) za odpowiedź, boję się, że się coś szykuje (zwłaszcza że taka maruda), ale poobserwuję, bo może to tylko suche powietrze, bo od rana cicho
#2121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie jestem przekonana do podawania własnego podgrzanego mleka, mam sprzeczne informacje na temat skutków płynących ze stosowania tego sposobu. Na szczęście w końcu załapała i zjadła. Cytat:
![]()
![]() |
#2123 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zgadzam się z Wami na temat szczepień. Wszystkie medykamenty mogą mieć skutki uboczne, ale uważam, że nieszczepienie to narażanie dziecka na dużo poważniejsze konsekwencje. My mamy szczepienia we czwartek i trochę się obawiam, czy Adaś nie będzie marudny potem, ale w życiu bym nie zrezygnowała. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 |
Zadomowienie
|
jaszczurka gratukacje
![]() perfuzja Alek tez jest wsciekly jak jest zmeczony. Na poczatku myslalam, ze go brzuszek boli, czy cos, bo tak wrzeszczal, ale pozniej dopiwro doszlam, ze mu sie spac chce i dlatego takie nerwy. Ale drze aie niesamowicie, jak mu sie spac chce ![]() akkma a czemu chcesz miec laktator laczony elketryczny z manualnym? Bo wydaje mi sie, ze elktryczny jest o wiele wygodniejszy. Ja mam medele mini i jet super wg mnie, ale ona jest tylko elektryczna. Alek wlasnie sie budzi po 4 godzinnej drzemce, mam nadzieje, ze w nocy bedzie spal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje ![]() ![]()
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2129 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja też się denerwuje jak ma spętane rączki, ale zaczynam wtedy udawać suszarkę i to ssssssssssszzzzzzzzzz ją uspokaja. Nie zawsze działa, ale działa.
![]() |
#2130 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny po raz pierwszy dzisiaj brakło mi mleka w piersiach na odciągnięcie do butelki!!!! To była jakas masakra siedziałam z laktatorem cholera wie ile i uciągnęła 30 ml
![]() Jutro idę kupić mm bo jak mi tak braknie w nocy to nie wiem co wtedy będzie. Jaki polecacie bo ja jestem zielona w tym. Jak myślicie co to może być? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.