Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-22, 18:53   #2851
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A jak Wasze dzieci śpią??

Bo tak się zastanawiam, co zrobić z tymi pobudkami ostatnimi i wydaje mi się, że ona spanie 20-21 do 12-1 traktuje może jak drzemkę??

Bo śpi mi tak:

20-8 (czasem 21-7, no i ostatnio wstaje w nocy na 2-3 h, wcześniej przesypiała całą noc)
10-11 - 45 minut do godziny
14-15 - tu różnie, bo ostatnio np. czasem 15-16-17, tzn. jak wychodzimy po Edzika, to ona zasypia. Jak idę później, po 17, to kładę ją 14-15 i czasem śpi mi 45 minut a czasem 2,5 h
18-19 - no i właśnie, ostatnio tej drzemki zabrakło, bo wychodziłam z nią wcześniej na spacer i dopiero po Edzika, więc spała w wózku 15-17, ale tak zasypiała i się budziła i o 18 nie chciała spać za to o 19 była syrena, a o 19 nie chcę jej kłaść na drzemkę, bo za późno, a na noc za wcześnie

Poradzicie coś?
Może czas na dokładne godziny, w sensie plan dnia i się go trzymamy? np.
8 - mleko
10 - drzemka
11 - mleko
14 - drzemka
15 - obiad
16:30 - spacer (drzemka)
18 - deserek
19:30 - kąpiel
20 - mleko, spanie

To w miarę by się zgadzało z tym, jak zazwyczaj jest... W sensie, żeby kłaść ją (niezależnie, czy zaśnie) zawsze o tych samych porach, karmić o tych samych porach, wychodzić na spacer o tych samych porach. Zadziała? Bo teraz mamy takie +/- 2 h i może to tak rozwala jej dzień/noc?
matal wiem ze stary post
z jednej strony stale pory sa super, ale ja np. nie umiem nie byc elastyczna i by mnie szlag trafil jakbym tak calkiem.nauczyla dziecko i potem.jak o 13nie polozysz to ryk i wycie
nie wiem, nie znam.sie
ja mam napewno rowno od 19-10a rszta to spontan

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Żyć nie umierać siedzę sobie na ławeczce i popijam kawkę wymyśliłam sobie ze nie wypiłam w domu to wezmę do kubka termicznego i wypije na spacerze przy okazji przetarlam trochę wózek bo był upaskudzony od błota. Szkoda tylko że słońce zaszło i juz mi zimno w dłonie

Misia bardzo masz poparzone ręce?

Bojatoja brawa dla zabka
ja wczoraj zrobilam to samo
tyle ze jak juz stargalam wozek na dol to sie kapnelam ze kawy zapomnialam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

w dodatku nadal mam rwe i chodze jak pokraka
zycie jest niesprawiedliwe

Maciek za mna teskni chyba
podobno caly dzien marudzi, caly cas chce byc przytulany, co chwile u kogos szuka cycka
ehhhh
w dodatku moja mama dala mu jesc dwa razy nadprogramowo
zjadl po 60ml i juz wiecej nie chcial.
no coz, wybacze jej bo szukanie cycka moglo ja zmylic
mysle ze jeden dzien nie rozwali zywienia
w dodatku w nocy ja nie spalam i maciek tez taki byl, ze sie budzil wiec karmilam go dwa razy
wiec w.dzisiejszej dobie Maciej jadl 10 razy
shit!

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 18:55   #2852
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Tasia będzie dobrze jutro wracasz już?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 19:11   #2853
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
A dasz przepis na te ciastka?
1 banan
Pół szklanki sypkich (otręby, płatki owsiane, zmielone orzechy)
Suszone owoce (kilka)

Banana zgnieść, zmierzać z sypkimi, dodać owoce. Uformowac w ciasteczka na papierze do pieczenia, piec 15 minut w 175 stopniach.

Myślę, że 2 porcje można spokojnie zjeść

Tassia, następnym razem. Ja też padlam na kanapie u rodziców i 2h właśnie spalam

Maharet kombi albo van (typu naszej zafiry, jeszcze trochę większy niż kombi)

Więcej nie pamiętam
Elena śpi od 17, ja jestem jeszcze u rodziców. Muszę zaraz wracać, jak młoda wstanie i zje, a tak mi się nie chce wychodzić

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

A wiem, Tassia, z tym spaniem bym nic nie zmieniała, ale ona zaczęła wyć wieczorami i budzić się w nocy, wiec jej chyba taki tryb zmienny nie odpowiada. Boję się tylko, co będzie na wyjazdach, jak ona będzie ustawiona jak w zegarku...

A tu tak: w marcu chce do Poznania, w kwietniu do Rzeszowa, w maju do Wrocławia, w czerwcu w góry, potem wakacje...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2014-02-22 o 19:12
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 19:11   #2854
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

tez mi przysłali te kupony i 1 marca mogę odebrać paczkę
I mnie też Dostałam jeszcze różową łyżeczkę
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 19:21   #2855
tassia
Zakorzenienie

chyba samobojca na torach. opoznienie pociagu zaplanowane na 2-3godziny
co za kuchwa peeechhhh

ale jeszcze sprawdzaja czy to napewno czlowiek
moze zwierze
mile zakonczenie wycieczki do wawy

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

kaska ja juz wracam bo jutro wagaruje

matal z tymi wyjazdami tez.bym miala obawy ale z drugiej strony nie zaszkodzi sprobowac bo wyjazd to pare dni, a jednak tygodniami sie meczyc to bez sensu

jak ten pociag tak.bedzie opozniony to mi cycki eksploduja

[/RIGHT]
Stary 2014-02-22, 19:40   #2856
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
matal wiem ze stary post
z jednej strony stale pory sa super, ale ja np. nie umiem nie byc elastyczna i by mnie szlag trafil jakbym tak calkiem.nauczyla dziecko i potem.jak o 13nie polozysz to ryk i wycie
nie wiem, nie znam.sie
ja mam napewno rowno od 19-10a rszta to spontan
powiem Ci, że w dużej mierze się zgadzam
tzn. u nas kąpiel ok 21-21:30, butla i spanie (nie zawsze tak od razu zasypia, ale się staramy, max do 22h już śpi) i budzi się między 7-8, aczkolwiek najczęściej jest pobudka na jedzenie. ostatnio między 4-5h

nie do końca rozumiem takie parcie na idealny harmonogram, ale może ja jakaś dziwna jestem. wiadomo, że obiad dam w porze obiadowej, a nie podwieczorku. ale kurcze, to dziecko, a nie robot. tak jakby miała stać się tragedia jak podam obiad o 13:15 a nie o 14:15, jak akurat dziecko głodne jest tą godzinę wcześniej?

dziś Misio zjadł słoik brokułów i po godzinie już ryczał na jedzenie, i co mam nie dać, bo niezgodnie z harmonogramem jedzeń?
nie wiem, może dziwna jestem, ale te godziny zawsze będą umowne. a co jak dziecko dłużej pośpi, albo obudzi się wcześniej, albo ktoś/coś je wybudzi? albo zwyczajnie ma większy/mniejszy apetyt? wiadomo, że nie daje częściej niż 5/6 razy na dobę.
co jeśli chcę wyjść gdzieś z nim? logiczne, że będę chciała żeby wyjść po jedzeniu, bo póki co nie mam opcji nakarmienia podwieczorkiem na mieście?

no ale może się mylę, zawsze można mnie wyprowadzić z błędu.

swoją drogą, a propos wyjść z maluchami na zakupy. boście niedawno rozprawiały o tym. wczoraj byliśmy w dużym tesco i Miłosz zniósł to o niebo lepiej niż ja. prawie całe zakupy był aktywny, oglądał wszystko, śmiał się. za to ja wkurzałam, bo nic nie mogłam znaleźć i 3/4 czasu to szukanie niezbędnych produktów. także zdecydowanie wolę zakupy w biedrze czy lidlu. nie tracę czasu na spacery między regałami tylko sprawnie biorę czego potrzebuję

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-02-22 o 19:42
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 19:49   #2857
butterfly20
Zakorzenienie

Wróciliśmy z imienin mamy, zaraz znajomi mają przyjść

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

chyba Wam się super układa od kiedy jest Julcia?

kupiliśmy Mikiemu tą kurtkę-pilotkę w h&m chciałam mu jeszcze jakiś dresik kupić coś jak ten z pingu, ale nie ma a tak swoją drogą to w reserved ich pogniotło ostro bluza dla dziecka 6 miesięcznego 59zł no bez przesady...

no i w rosku odebrałam tą darmową paczkę hipp mafefka z ziemniorami i soczek
pochwal się kurtałą:

Cytat:
co za kuchwa peeechhhh

moze zwierze

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

matal z tymi wyjazdami tez.bym miala obawy ale z drugiej strony nie zaszkodzi sprobowac bo wyjazd to pare dni, a jednak tygodniami sie meczyc to bez sensu

podobno samobójcy się często zdarzają, masakra...

dzielna jesteś

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 19:52   #2858
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
tassia bo wiesz, ja oczywiście założyłam, że pragniesz się ze mną spotkać
A serio, to tż się już zgodził, chociaż najpierw spytał: "I tak co tydzień?!". Ale jak powiedziałam, że jego nie ma 7 dni w tygodniu, a ja proszę o jeden wieczór, to zmienił zdanie
aaaj dopiero teraz przeczytalam posta i az mam wyrzuty ze cie wychodnego pozbawilam
no stres nadrobimy

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ale ma 4 tesciowe

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
jakos nie mam weny

widziałam że przewinęło sie ptyanie o gluten - te 2-3 g glutenu zawarte są w 1/2 łyżeczki zwykłej nie ugotowanej kaszy manny. gotujemy to w takiej ilosci wody, jaka nam pasuje dodajemy do obiadku, owocu, mleka etc.
co do kaszy błyskawicznej, to chyba tylko lubella ma taką bez gotowania, ale i ją trzeba sypnąć na wrzątek. reszte trzeba z 2-3 minuty na gazie potrzymać
wydaje mi się wiec że nie można tak sypnąć po prostu do butelki z mm

byliśmy dziś u lekarza, bo Hania trochę pokasływała a Marysia ma zapalenie oskrzeli
wiec Hanula zdrowiutka i waży 7900 wiec ładnie przybrała choć wydawało mi sie ze ostatnio słabo jej waga rośnie

a jeszcze co do chrowania w żłobkach/przedszkolach - dla mnie jest to wyjątkowo drażliwy temat w tym roku
winni niestety są głównie rodzice, którzy posyłają chore dzieci, bo wystarczy dać ibuprom rano, syrop przeciwkaszlowy i jakiś nasivin do nosa i heja. Pani na dzień dobry się nie kapną, a dzieciak już zaraża dla mnie to totalna bezmyśloność, bo nie dość że ryzykuje się zdrowie własnego dziecka to jeszcze zaraża się wszystkie dookoła
i własnie przez to większość dzieci jednak swoje w żłobku/przedszkolu musi odchorować

a kaszka manna nestle czy bobovita?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ale dlaczego źle?cały wizaż czy ten wątek?

ja też ciągle rozmyślam o chwilowym "detoksie" ogólnie od kompa,ale nie wiem czy dam radę...to będzie ciężkie.niestety, chyba jestem uzależniona... trzeba się w końcu przyznać.

trzeba założyć grupę wsparcia. WW- Walnięte Wizażanki (nie te wafelki )

ja nie raz o tym.myslalam ale to bez sensu bo nawet jak usune konto to i tak bede was czytac
po co sie oszukiwac?

a co do grupy to zglaszam sie na terapeute
podobno w kwestii izaleznien najlepiej jak terapeuta tez jest uzalezniony (choc lepiej zeby byl abstynenten ehh)

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja też bym wolała z kims...niby obok urodzil sie dzidzius 3 tyg przed Adisiem, ale wcale go nie widuje, bo bym zagadala. Moze zaczną wychodzic, jak się cieplej zrobi. Dzis bylo tak fajnie, ze wyciagnelam krzesło i siedzialam na tarasie, a mlody spal w wózku

farciara
pozycz taras

[/RIGHT]
Stary 2014-02-22, 19:53   #2859
kaska87
Zakorzenienie

Motylek właśnie na necie jej nie ma- zobaczę na tym dziale dla większych dzieci

czy któraś wie gdzie teraz są promocje i można dorwać fajny dresik? ostatnio Endżi Julek miał super na zdjęciu z fb

Stary 2014-02-22, 19:53   #2860
mariiasia
Zadomowienie

o matko, ale miałam dziś męczący dzień

a zaraz się biorę za ćw z mel b
czarna jak tam? ty już pewnie po..

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 19:59   #2861
tassia
Zakorzenienie

samobojca okazal sie dzikiem. jedziemy dalej

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

aaa wlasnie zajadam sie ciasteczkami ktore zrobilam i powiem ze sa pyszne

MATAL MOZE COS DLA CIEBIE

owsiane z bananami ale dodalam troche tartych migdalow

a drugie platki owsiane, jajko, kapka oleju, wiorki kokosowe i suszone owoce, jedna mala lyzeczka miodu wiecnie wiem czy na sb wolno

niestey zrobilam na oko
i nie zanotowalam ilosci
wiec juz drugi raz znajac zycie sie nie uda;(

[/RIGHT]
Stary 2014-02-22, 20:02   #2862
ladanseuse14
Zakorzenienie

A ja 2 h szukam sal weselnych :P Zna ktoś coś w klimacie góralskiej chaty z noclegami? Coś godnego polecenia? Co prawda to narazie plany, bo kasy na wesele mamy 0 zł ale skoro chcemy wziąć go kiedyś to warto się orientować jako tako.
Stary 2014-02-22, 20:07   #2863
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Rodzice chcą mi kupić maszynę do szycia Chyba nie muszę pisać jaką miałam minę,kiedy mi o tym powiedzieli?
Trochę mi głupio,bo to jednak nie jest kwota rzędu 100 zł No i teraz mam mętlik w głowie związany z typem takiej maszyny,bo jakby nie było nie wiem co , z czym się je...
super

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
witam się
nie bylo mnie 2 dni a juz mam z 30 stron do nadrobienia
zabieram się za czytanie

u nas nic nowego,Julka dalej gorzej spi, budzi sie nie wiadomo dlaczego i je 2 razy w nocy a ja 2 dni sprzatalam w domu po tym malym remoncie,pokoj Julki juz prawie skonczony jeszcze zostalo tylko kupic pare pierdoolek po wyplacie wczoraj byly u mnie kolezanki i mialysmy babski wieczor tyle u nas
super, ze Julcia bedzie miala nowy pokoik
zdjecie beedzie?

Cytat:
cukiernika to ze mnie nie będzie
ale ciężko się z tego robi bo się rozrywa

Cytat:
Z tego, co wiem:
Jeśli chcesz schudnąć, to polecam:
- więcej warzyw - są też takie niewzdymające, sałata czy cukinia, więcej owoców
- ciastka wywalić z jadłospisu, zamiast tego zjeść owoc, jogurt z kakao (naturalny, niesłodzone), upiec ciasteczka owsiane bez cukru (z bananem, żeby słodkie były, 15 minut się je robi)
- na kolację nie jeść pieczywa

Do tego dołączyć jakiekolwiek ćwiczenia - możesz spróbować z Mel B, ona ma dosyć lekkie ćwiczenia, jak chcesz łagodnie, to proponuję rozgrzewka, 20 minut na całe ciało i rozciąganie, to tylko 30 minut dziennie Możesz spokojnie co 2 dni, jeśli nie chcesz dużo schudnąć

No i tyle powinno wystarczyć do zrzucenia kilka kilo i poprawienia wyglądu ciała
Pilates też polecam, bo fajnie modeluje, przyspieszy trochę przemianę materii, a nie można się jakoś mega zmęczyć Ja robię z Pilates for life
bardzo bardzo dziekuje
na pewnio skorzystam z twoich rad

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Zdrówka dla dzieciątek

Super, szkoda, że nie większe zdjęcie

Te stare ponoć najlepsze.

My mamy drugiego ząbka

Byłam dzisiaj w szkole, teraz śpie na siedząco. Biore się za sprzątanie bo będziemy mieli gości
gratulujemy zabka

Ale mialam dzis pracowity dzien. dopiero usiadlam od rana :/
ale chociaz wysprzatalam i zrobilam przemeblowanie pokoju, bo poki co mamy domek - kawalerke i musialam Kubusiowi wygospodarowac troche miejsca na puzzle piankowe, zeby nie lezal po srodku pokoju, bo ruszyc sie nie moglam
zaraz kapanie i spac
Stary 2014-02-22, 20:09   #2864
ladanseuse14
Zakorzenienie

A jutro o 9 wyjazd do Stalowej Woli Wrócimy pewnie o 2-3 w nocy
Stary 2014-02-22, 20:22   #2865
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
idę prasować, bo Julek nie będzie miał na jutro żadnego body

Ps. Naprawdę żadna nie znała odpowiedzi na moje pytanie dotyczące kupy?
jaaaaa
ale dopiero teraz nadrabiam
u nas kupa podobna
kolezanka co ma syna dwa miesiace starszego powiedziala ze u niej tez tak to wyglada
wiec spokojna nie rozkminiam.dalej tego tematu

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Gdzie tam Finlandia. .. jakby był ze Szwecji albo Danii to na każdej półce w sklepie by stał
Czytam właśnie o tym ksylitolu bo nie znalazłam nic podobnie brzmiacego w tym sklepie ze zdrową żywnością w którym grzebie. Od brzozy też nic nie ma Żaden słownik nie obsługuje ksylitolu. Jak poczytam to może mnie natchnie jak to się może nazywać

nie znalalzam zeby ci ktos odpowiedzial
cukier brzozowy

[/RIGHT]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-22, 20:22   #2866
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Witajcie
Mąż był dziś w domu i cały dzień miałam zalatany, przed południem byliśmy w galerii, po południu pranie i sprzątanie. Teraz położyłam Miłka spać i myślę czy by jeszcze rogalików nie zrobić.
Byłam w zarze i nie było tej kurtki, którą gorgulek wstawiała. W ogóle obeszłam wszystkie sklepy i nie było fajnych kurtek, w ogóle nie było takich pośrednich Albo wyprzedaż zimowych albo cienkie wiatrówki.
Kaśka jaką kupiłaś w h&m?
Jutro chyba znów się wybiorę na zakupy, ale sama i na szybko między karmieniami, bo jak jesteśmy z chłopakami to już za swoimi rzeczami nie chodzę, a chciałabym kurtkę i coś na imprezę za tydzień.

Gratulacje dla Jasia, Zuzi, Hani, Stasia, Filipa, Bartka i Hani za skończone miesiące

Cytat:
trochę małe zdjęcie, ale wygląda bardzo fajnie

Cytat:

My mamy drugiego ząbka

Byłam dzisiaj w szkole, teraz śpie na siedząco. Biore się za sprzątanie bo będziemy mieli gości
gratulacje

Cytat:
I mnie też Dostałam jeszcze różową łyżeczkę
nam też przyszła różowa

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-02-22 o 20:25
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:25   #2867
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
A ja 2 h szukam sal weselnych :P Zna ktoś coś w klimacie góralskiej chaty z noclegami? Coś godnego polecenia? Co prawda to narazie plany, bo kasy na wesele mamy 0 zł ale skoro chcemy wziąć go kiedyś to warto się orientować jako tako.

ladan znam mase takich miejsc

ale to jedna z najdrozszych opcji
raczej takie klimaty sie cenia
ktora czrsc kraju cie interesuje?

widzialam ze mialas zdjecia w ciazy chyba z olsztyna pod czestochowa.?
tam.jest taka fajna knajpa w tym stylu i w okolicy masa noclegow, w rezerwacji pomoze obsluga tej knajpy

[/RIGHT]
Stary 2014-02-22, 20:27   #2868
rusałka_1
Zakorzenienie

jak zwykle weekendowe pustki

u nas przygotowania do chrzcin.
Niestety 1/3 gości złapałą wirusa i się pochorowała

Cytat:
Hania kończy dziś pół roczku, kiedy to zlecialo ! No i zaczęła się obracać na plecy bo dotychczas to tylko na brzuch od 2 miesięcy

Wiecie że dostałam już zwrot z us ? Szok, po 4 dniach od rozliczenia się !!!!

najlepszego

Cytat:
super!

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Natala najlepszości dla Hani - mój Staś też dziś kończy 6 miesiąc Boże kiedy to zleciało!

.
najlepszego

Cytat:

My mamy drugiego ząbka

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Hej! Dziękujemy za kciuki. USG główki w porządku. Pani powiedziała, że nic niepokojącego nie widzi i według niej jest ok

.
super!

Cytat:
Dzidzio zasypia w łóżeczku, zjadła kaszkę, już po kąpieli.
A ja mam cudnego męża. Ostatnio wydzieram się o byle co, obrażam, unoszę, po czym jak dzwonię skruszona go przeprosić za kilka godzin to mi odpowiada: "Kochanie, co prawda ostatnio jesteś bardzo nerwowa ale co ja poradzę na to, że Cię kocham. Poza tym jesteś moją żoną i wiadomo, że nie zawsze będziesz mieć dobre dni, tak jak ja."
cieszę ze się Wam tak świetnie układa!

Cytat:
1 banan
Pół szklanki sypkich (otręby, płatki owsiane, zmielone orzechy)
Suszone owoce (kilka)

Banana zgnieść, zmierzać z sypkimi, dodać owoce. Uformowac w ciasteczka na papierze do pieczenia, piec 15 minut w 175 stopniach.

Myślę, że 2 porcje można spokojnie zjeść

to ja robiłam dziś coś podobnego
banan, szklanka ekspandowanego amarantusa, garść słonecznika i łyżka oleju.
pycha ciasteczka

Cytat:
co za kuchwa peeechhhh

.
i jak tam jest spore opóźnienie??
Cytat:
super! ze już planujecie

oo kasiunia mi przypomniała. udało mi się upolowac kurteczkę dla Jaśka. wyhaczyłam dziś używaną Pumy na alegro. mam nadzieję że rozmiar będzie dobry!

Jaś, 22.10.2013 r.

Edytowane przez rusałka_1
Czas edycji: 2014-02-22 o 20:30
rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:29   #2869
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
ladan znam mase takich miejsc

ale to jedna z najdrozszych opcji
raczej takie klimaty sie cenia
ktora czrsc kraju cie interesuje?

widzialam ze mialas zdjecia w ciazy chyba z olsztyna pod czestochowa.?
tam.jest taka fajna knajpa w tym stylu i w okolicy masa noclegow, w rezerwacji pomoze obsluga tej knajpy

Miałam, w tamtych ruinach zamku mi się D. oświadczył
Wiesz co z tym cennikiem niekoniecznie, z tego co widzę to można z noclegiem wyjść taniej niż tu za samą salę. Interesuje mnie Szczyrk, Wisła, Ustroń i okolice. Ale nie upieram się.
Stary 2014-02-22, 20:32   #2870
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam, w tamtych ruinach zamku mi się D. oświadczył
Wiesz co z tym cennikiem niekoniecznie, z tego co widzę to można z noclegiem wyjść taniej niż tu za samą salę. Interesuje mnie Szczyrk, Wisła, Ustroń i okolice. Ale nie upieram się.
moi znajomi organizowali tam.wesele
tzn w yyyy
nie pamietam
ale podejde w poniedzialek to zbiore namiary bo objechali tam.wszystkie miejscowki bo.pochodza stamtad
wiec sie wywiem i napisze ci pw
jakbym.zapomniala to mozesz mnie przywolac do.porzadku

rusalka
pustki weekendowe dlatego niemalze pisze sama do siebie hehe

[/RIGHT]
Stary 2014-02-22, 20:35   #2871
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Nawet jest ok. Trochę go ciągnie brzuch i nie moze sie schylać ale jest ok. Leży sobie w salonie na drugim łóżku i ogląda seriale a wcześniej pol dnia spał myśle ze szybciutko dojdzie do siebie całkiem. Najgorsze ze nie moze nic dźwigać (nawet Poli ) przez kilka tygodni..
Dzięki ze pytasz

Sent from my iPhone using Tapatalk
zdrówka dla tż

kaśka ja nosze okulary i od niedawna moja malutka ładnie wyciąga rączki do przedmiotów wiec polubiła i moje okulary i włoys ;p
Stary 2014-02-22, 20:36   #2872
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Rusałko ja też od poniedziałku odpalam allegro i szukam, bo stacjonarnie to chyba nie kupię tej kurtki.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:36   #2873
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
moi znajomi organizowali tam.wesele
tzn w yyyy
nie pamietam
ale podejde w poniedzialek to zbiore namiary bo objechali tam.wszystkie miejscowki bo.pochodza stamtad
wiec sie wywiem i napisze ci pw
jakbym.zapomniala to mozesz mnie przywolac do.porzadku

rusalka
pustki weekendowe dlatego niemalze pisze sama do siebie hehe

Dzięki Ci dobra kobieto.
To w Olsztynie k/Częstochowy też super tylko nie mają cennika na stronie i nie mają oferty z noclegiem, więc boję się, że faktycznie drożej. Myślałam jeszcze nad okolicami Tarnowa ale tu tez noclegi wchodzą w grę choć w mniejszej ilości. Nie wiem, po prostu rozważam wszystkie opcje.

btw. Muszę zaciągnąć wiosną (może w rocznice zaręczyn) Dawida do Olsztyna, bo wspomnienia z zaręczyn wróciły Oczywiście znów pojedziemy z Julką tym razem gdy będzie poza brzuszkiem

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2014-02-22 o 20:38
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-22, 20:38   #2874
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam cudnego męża. Ostatnio wydzieram się o byle co, obrażam, unoszę, po czym jak dzwonię skruszona go przeprosić za kilka godzin to mi odpowiada: "Kochanie, co prawda ostatnio jesteś bardzo nerwowa ale co ja poradzę na to, że Cię kocham. Poza tym jesteś moją żoną i wiadomo, że nie zawsze będziesz mieć dobre dni, tak jak ja."

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:42   #2875
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Super mąż

Cytat:
E tam brak kasy, mi brakuje tylko narzeczonego, a tak to wszystko już mam, nawet listę gości

U nas jak co wieczór awantura i problem z samodzielnym zasypiem. Raz się pochwaliłam i od tamtej pory znów to samo czyli bujanie w czym? W foteliku!

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:45   #2876
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

ja zrobilam te ciasteczka platki owsiane miod i banan
strasnzie mi nie smakowaly
kocham banany i miod i teraz nie wiem czy to banan zepsul smak czy polaczenie miodu z bananem...

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:48   #2877
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

ja juz nawet nie mam siły pisać jak to u nas wygląda proszę tylko zeby to był ten skok i za chwilę się skończył. moje dziecko się meczy ja się męczę i mamy juz dość...

z miłych rzeczy, moj Jasio kończy dziś 4 miesiące
jaki on ju duzy

wszytstkiego naj dla Zuzi teacherko

kolejny "ciekawy" lekarz

masakra! okropne jak traktuje się dobrego i oddanego pracownika :/

dziękujemy za zyczenia
dobrze ze operacja poszła sprawnie
mowisz ze tz nie może dźwigać, a będzie na jakimś zwolnieniu chorobowym, czy normalnie do pracy ma chodzić?? (pyt. bo u ciebie sprawa zwolnień wygląda zupełnie inaczej niż u nas z tego co pisałaś)

no to nieźle takiej zmiany to trudno nie zauwazyć
Najlepszego dla Jasia a co do jego zachowania to myślę, że to skok, bo i u nas ostatnio ciężko. Wytrwałosci nam życzę

Cytat:
Hania kończy dziś pół roczku, kiedy to zlecialo ! No i zaczęła się obracać na plecy bo dotychczas to tylko na brzuch od 2 miesięcy

Wiecie że dostałam już zwrot z us ? Szok, po 4 dniach od rozliczenia się !!!!

brawo dla Hani

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Rodzice chcą mi kupić maszynę do szycia Chyba nie muszę pisać jaką miałam minę,kiedy mi o tym powiedzieli?
Trochę mi głupio,bo to jednak nie jest kwota rzędu 100 zł No i teraz mam mętlik w głowie związany z typem takiej maszyny,bo jakby nie było nie wiem co , z czym się je...

bardzo fajnie ze strony rodziców ja się totalnie na tym nie znam, ale widziałam, że nasza specjalistka Susanna Ci podpowiedziała. Moja mama ma łucznika

Cytat:

oj, ale miło z jego strony. Brawo dla D.

Cytat:
czesc dziewczyny
ja po mega wyczerpujacym dniu zasiadlam w pociagu. matal zaluje ze nie zostalam zeby sie z toba spotkac ale marny mialabys ze mnie pozytek bo po 20minutach snu w nocy, 4kawach wlasnie moj organizm zalicza spadek i odplywam.

MAHARET co do auta to mnie wszyscy polecaja kombi. mega mi sie nie podobaja, ale z kim nie rozmawiam to pojemnosciowo sa najbardziej praktyczne
mnie sie marzyl suv, ale po analizie pojemnosci jest identyczny jak sedan
ja zapewne kupie terenowke bo chce zaczac jezdzic offroad owo, ale na samochod rodzinny jednak kombi rzadzi.
albo pick up, szczegolnie ze planujecie powiekszac rodzine
terenowki nie rozwazaj bo duzo pala, sa wysokie i umordujesz sie wsadzajac wozek itp, a tez wielkoscia nie grzesza

JOASIEK tez chcialabym jakos tej dziewczynie pomoc. jesli wy wszystkie szykujecie cos dla dziecka to ja bym przygotowala cos dla niej.

nadrobie sobie zaraz wczorajszy dzien wizazowy

20 minut snu? To może ja już nie będę narzekać na moje 4 po weekendzie dam znać, co z tą dziewczyną i jej synkiem,.dzięki za zainteresowanie

Cytat:
co za kuchwa peeechhhh

moze zwierze

Dobrze, że to był tylko zwierz... Nie raz już zdarzyło mi się zalegać w takim pociągu opóźnionym przez samobójcę :/ masakra.... Jak sobie pomyśle, że za kilka miesięcy znów będę zmuszona dwa razy dziennie jeździc pkp, to mi niedobrze

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:50   #2878
kaska87
Zakorzenienie

dobranoc, spadam do tz
teraz może mnie być mniej aż do 12.03

Stary 2014-02-22, 20:51   #2879
ladanseuse14
Zakorzenienie

Lulla widzisz u nas wszystko - chęci, nawet z organizacją nie byłoby problemów, moglibyśmy się szybko zebrać i dogadać ale tego małego szczegółu - kasy niet ani trochę
Stary 2014-02-22, 20:55   #2880
jo_asiek
Zadomowienie

Dżizas, zaraz oszaleje na dole impreza, na górze impreza. Mega hałas, bieganie po klatce schodowej i co najgorsze muzyka tu i tu. Moje uszy tego nie zniosą

Szymek coś słabo śpi, co chwilę się kręci i podskakuje na każdy krzyk/śpiew sąsiadów :/

A tak w ogóle to chciałam napisać, że zrobiłam dziś nalot na pepco, obkupiłam Szymcia i stwierdziłam, że gdybym miała córkę, to bym zbankrutowała Tyyyyyyle fajnych rzeczy dla dziewczynek było, a dla chłopców jakoś tak średnio, no ale coś tam wybrałam

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości