Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 17:09   #2641
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
a to jeszcze na poczekalni pisałam że mam chorobę lesniowskiego-chrona (niby nie bezpośrednio od glutenu ale etap diety bezglutenowej też przerabialam)
Jest pewnie tak jak mówiła, że każda sytuacja jest inna i trzeba dopasowywać do konkretnego dziecka, a nie jechać z uogólnionym schematem, bo każdy przecież inny jest.
Choć druga sprawa taka, że ona jest bardzo ostrożnym lekarzem i w wielu sytuacjach nie ryzykuje. Daje się to wyczuć. Jeśli coś nie zaszkodzi, a może pomóc to woli poczekać, jeśli są ku temu wskazania.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-02-21 o 17:10
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 17:20   #2642
policzanka
Wtajemniczenie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Tassiu wyglądasz slicznieBob to strzał w 10!

Dziękuje za miłe komentarze odnosnie Lilkowego ząbka

bardzo lubie oglądac klipy Pharrella z roznych państw,ten mnie najbardziej poruszył..

http://www.youtube.com/watch?v=7B5AX...&feature=share
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 17:35   #2643
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
bojatoja Wierzę Ci... Ale wiesz,że dasz radę?
Tak Muszę
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

bardzo ciekawy temat

ja miałam "odwołanie darowizny na skutek rażącej niewdzięczności obdarowanego"
wow, to dopiero temat
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
jak pisałam licencjat to się opierałam na kilku książkach takiego profesora któremu potem.... sprzątałam chatę jak przyjechałam do Norwegii
hehe
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
aaa ok
co do tego co karolson pisala to jak dajesz przypis to wlasnie musisz zmieniac znaki i wyrazy by nie bylo ze przepisujesz, tylko wlasnymi slowami piszesz...
jakbys chciala pisac tak jak w ksiazce to w cudzysłowie i to jest cytat, no ale calej pracy na cytatach opierac nie mozna
Tak właśnie robię, zmieniam szyk zdania A cytować zbytnio nie chce, bo będę mieć większe prawdopodobieństwo plagiatu.
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
a co studiujesz? bo to moje tematy

ona miała oponki robić

AAAAAA dziecko mi się właśnie przekręciło z placów na brzuch
Zarządzanie finansami

Brawa za postępy
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 17:49   #2644
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
no wcale się nie dziwię, ale takie rzeczy niestety się zdarzają. Auto poszkodowanego zostanie naprawione z Waszego OC, więc Wy zapewne kosztów w tej kwestii nie poniesiecie. A Wasze autko hmm... macie Autocasco?
Na szczęście tamte auto będzie pokryte z OC, bo podobno nieźle wgniecione (mąż się bał, że conajmniej 2 tys trzeba będzie dać tamtej babce) . My nie mamy autocasco i we własnym zakresie musimy zrobić. Kolega zrobi nam to auto, myślimy, że nie zedrze z nas. Błotnik, aparatura (nie wiem czy dokładnie tak się nazywa) i reflektory do wymiany. U nas ten przód, a tamta babka cały bok wgnieciony.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

W niedzielę basen, a my nie mamy samochodu.
Jeszcze jakiś płyn z chłodnicy wyciekał.
Stary 2014-02-21, 17:53   #2645
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Moja pierwsza żaba
Wiem,że mała i w ogóle,ale dawno nie miałam igły ręku
Ekstra
Stary 2014-02-21, 17:53   #2646
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

moj maly zjadl wlasnie suszona sliwke jak do tej pory zaden sloiczek mu tak nie smakowal

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 17:57   #2647
bajka1807
Zakorzenienie

czy tylko dla mnie rodziny poligamiczne sa chore? tzn facet jest egoista
oczywiscie program na tlc cztery zony i maz, glupie te baby jak buty z lewej nogi.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 18:01   #2648
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
śliczna a ząbek to pierwsze co się rzuca w oczy

bardzo fajnie, ładny masz kolorek
a dla teścia? geriavit a serio to nie mam pojęcia
tassia a jak z Twoją laktacją? piszesz, że odciągnęłaś dwie butle, to chyba już wszystko ok?
z laktacja znów w miareee... nie jest idealnie
teraz jade do wawy i boje sie zebym nie wrocila z problemem.
ale jest ok.... u mnie w sumie ratowanie laktacji trwa zawsze 4 dni.... ale to sa 4 dni laktatora

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Perfumy?
Geriavit Pharmaton? :P
Chusteczka ręcznie wyszywana?
geriavit zawsze kupujemy

Cytat:
Tassia piersiówkę

hehe dla niepijacego alkoholika
kupiłam w koncu belgijskie czekoladki i kawe i chuk!

Cytat:
wow bawiło mi się dziecko na brzuszku, złapała smoka, włożyla do buzi i padła! Śpi! jakże to możliwe?

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

bardzo ciekawy temat

ja miałam "odwołanie darowizny na skutek rażącej niewdzięczności obdarowanego"
jejku.... ale kosmosy mialyscie....
ja pisałam : Zmiana hierarchii wartości w kontekscie nowej sytuacji społecznej i badałam grupe 100 osob wyjezdzajacych na erasmusa (przed i po)

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 18:13   #2649
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Staś śpi 3 h. Zdążyłam pojechać do Katowic i wrócić a ten nadal śpi
Dziś w nocy coś strasznego musiało mu się śnić bo strasznie płakał przez sen. Chodzimy z mężem jak zoombie.
Gdzie mieszkasz, że wracasz z Katowic?

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
a propo tego ile dzieci jedzą, to jadłospis dzienny mojego misia wygląda tak (oczywiście co do godzin to zdarzają się poślizgi):
8 - 150-180 ml mleka
11.30 - pół słoiczka obiadku + 130 ml mleka
15 - 150 ml mleka
18 - 150 ml mleka
20.30 - 180 ml mleka

i dodam, że po każdym jedzeniu jest ryk bo on chce więcej także, u nas problem jest w drugą stronę.

a od dwóch dni znowu akcje robi, że najpierw chce mleko a potem obiadek a ja nie bardzo sobie umiem z tym poradzić
Czemu nie dajesz więciej, skoro po jedzeniu jest ryk?
Adaś ma skończone 5 miesięcy i przeważnie zjada 180 ml. Był okres, że było mało, więc zagęszczałam każde mleko.
Dziś
ok 6 180ml mleka
ok 10 180 ml mleka
ok 14 duży słoiczek obiadku
ok 16.30 mały słoiczek deseru
(ok przed 19 180 ml mleka
ok 21 180 mleka z kleikiem kukurydzianym)

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Gorgulku, wepchnęłam głeiej, patrzyła na mnie z mega wyrzutem z takim żalem, że aż się popłakała... ale połknęła z 1-1,5ml... Zawsze to coś.. dzięki;*.

Dziewczyny, dwa pytania o zasiłek macierzyński.

1. czy dostałyście decyzję o jego przyznaniu? Bo ja nie, a potrzeba do becikowego
2. czy dostaniemy od Zusu jakiś pit czy coś? czy tego się nie rozlicza, więc nie muszę na nic czekać?
nie dostałam decyzji o przyznaniu
PIT z ZUS dostałam
Stary 2014-02-21, 18:24   #2650
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mowilas mu o tym
no jasne fajny dziadzio, na święta dostałam czekoladki i extra cash
Cytat:
Hmmm to ciekawe co piszesz. U mnie Kuba ma niby obciążenie genetyczne ale ekspozycję zaczęłam i dziś mija 3 dzień. Jak tylko zobaczę że coś się dzieje to przerywam. Na razie jest ok i oby tak zostało

Ciekawe co u T89 bo chyba jeszcze się w tym wątku nie odmeldowała

Kaśka - jak tam precle, zrobiłaś ?? też będę robić, ale to na czwartek, bo nie wiem czy wiecie ale w tym tygodni jest tłusty czwartek
no nie odmeldowała

juuuuuż tłusty czwartek??!! faktycznie to już koniec lutego prawie a ja na diecie... ma ktoś pomysł na dietetyczne pączki?
skończyłam gotowanie na dziś masakra! jutro jeszcze lasagne i chleb muszę upiec i balety gotowe
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 18:35   #2651
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mam
wszystko do dupy zrobiłam....
bo w sumie w niedziele wyjatkowo koncze o 13
pociag mam o 18 30
ale zarezerwowalalm sobie durna polskiego busa i bede 5h jechac... od 13/.//
ale w sobote koncze okolo 18
To jakbyś chciała się spotkać, to daj znać Tylko jak po 18, to muszę z tż pogadać, czy już z pracy wróci i z dziećmi zostanie, bo bez sensu ich o tej porze ciągnąć

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Matal ja w ten weekend mam napiety grafik. Odwiedziny u dwoch znajomych z dziecmi malymi i na spacery mamy isc moze to sie uda pogodzic bo mieszkaja niedaleko siebie i juz ich kiedys zapoznalismy i w sobote parapetowa. 02-03 wpisalam sobie w kalendarz
W sensie 1-2? No 2 to niedziela i to wieczorem, to może dasz radę

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ciągle podaje jakieś przypisy, ale już sama nie wiem jak to jest?
Więc tak, przypis dajesz przy konkretnych danych (np. liczby, daty) i podajesz skąd to wiesz. Poza tym przy cytatach - wtedy bierzesz w cudzysłów i możesz przepisywać całe zdania. Jeśli nie bierzesz w cudzysłów, to musisz napisać swoimi słowami - najlepiej czytaj, rób notatki hasłami i potem opisuj swoimi słowami. Bo tak można się nie zorientować, że się popełnia plagiat.
Poza tym możesz za 30 zł chyba puścić całą pracę antyplagiatem w necie zanim oddasz do promotora

Cytat:
a to jeszcze na poczekalni pisałam że mam chorobę lesniowskiego-chrona (niby nie bezpośrednio od glutenu ale etap diety bezglutenowej też przerabialam)
Nawet nie wiedziałam, że to powód, żeby uważać z glutenem Nikt mi o tym nie mówił, a przecież w szpitalu z Ediego brzuszkiem kilka razy mówiłam, że tż ma crohna.

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
juuuuuż tłusty czwartek??!! faktycznie to już koniec lutego prawie a ja na diecie... ma ktoś pomysł na dietetyczne pączki?
skończyłam gotowanie na dziś masakra! jutro jeszcze lasagne i chleb muszę upiec i balety gotowe
Niestety pączki to samo zło - biała mąka, cukier i tłuszcz Raczej nie da się ich zrobić bez tego Ja robię sernik SB i ciasteczka bananowo-owsiane Pączków nie jem

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 18:47   #2652
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
jejku jeszcze mialam pocwiczyc i odciagacmleko
nie ogarniam

strzelil mi kregoslup. mam rwe kulszowa znow
zaraz sie porycze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Hej
Stuka, puka- mamy pierwszy dolny ząbek

My wciaz czekamy
a u mojego 11-miesiecznygo chrzesniaka dopiero dzisiaj wyszedl pierwszy zabek

Cytat:
Miłek od rana fika mi z brzucha na plecy. Widzę, że robi to celowo, ale tak jakby odpycha się zgiętą nogą i zarzuca głowę, żeby go pociągnęła. Czyli robi to jeszcze nieprawidłowo??
Mi jeszcze na plecki sie nie przekreca. chociaz nie zrobil to raz, ale neurolog powiedziala, ze bylo to nieswiadome
o ile sie nie myle prawidlowo to jest jak sie odpycha jedna reka, a drugi lokiec zbliza do kolanka. bez uzycia glowy.
przynajmniej tyle zrozumialam na rehabilitacji.

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Moi mężczyźni śpią, a za godzinkę wybywamy na USG. Zanim nadrobię, to napiszę Wam, że chwilę temu dzwoniła do mnie koleżanka z prośbą, czy dołączę do zbiórki rzeczy dla małego dzieciątka. Ciocia tej mojej koleżanki jest położną i prosi o pomoc dla dziewczyny, która 3 tygodnie temu urodziła. Jej rodzice zmarli rok temu, do tej pory żyli z pensji faceta, no ale chłop ją zostawił samą z dzieckiem. Wiadomo państwo, alimenty itp, ale za nim to nastąpi to trochę czasu pewnie minie. Dziewczyna podobno bardzo skromna, bez nałogów, w domu czyściutko. Z powodu braku pieniędzy na cokolwiek, ostatnio wygotowała prześcieradło, pocięła je na kawałki i ubrała małego, no bo na pampersy i pieluchy ją nie stać. Straszne są takie historie aż łzy w oczach miałam jak ta koleżanka mi opowiadała więcej szczegółów w tej sprawie. Mam trochę za małych już na Szymka pampersów, trochę kosmetyków, jakiś proszek do prania, jakieś ciuszki, więc popakuję i oddam. Na pewno się im przyda Ehhh smutne to...
matko jakiez to smutne
nie wyobrazam sobie przy ilosci wydatkow.
tez moge pomoc.
jak po usg?

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Tez tak myśle - ja sie nastawiałam ze ten skok 19tyg będzie najgorszy bo relacjach a jest serio ok, w przeciwieństwie do 12 tyg gdzie miało być lekko i szybko a to były najbardziej hardcorowe 4 dni życia Poli także to bardzo indywidualna kwestia te skoki

Dobra idę spac. Damn! Znów po północy sie kładę..

Sent from my iPhone using Tapatalk
U nas na razie zaden ze skokow nie byl odczuwalny (odpukac).
dlatego caly czas mam problem, w jaki sposob mam traktowac wiek swojego malucha (czy odejmowac mu te 4 tygodnie?)
ale chyba tak, bo w tym tygodniu nabyl duzo nowych umiejetnosci, a akurat dzis konczy 23 tygodnie, czyli skorygowane 19...

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

wklejam bonusik-moja mała uszatka
slicznotka
tak wlasnie myslalam, ze tam widac zabka

Cytat:
A mam dziewczyny pytanie całkowicie nie forumowe. Piszę tą prace magisterską i plagiat to 5 słów przepisanych ciągiem. A czy wyrazy/literki: w, z liczą się jako osobny wyraz. Nie wiem czy mnie zrozumiecie. Bo literka i, a to już chyba wyraz. Więc liczę je jako osobne słowo.
ja traktowalam pojedyncze literki jako wyrazy.
mialam po kilka przypisow na jedna strone.
czasem tez mialam przypisy do tekstu bez cudzyslowiu(a?)
plagiatu nie mialam

Cytat:
ściachałam włosy na krótko.
super

Cytat:
No jak zaśnie 18/18:30/19 to śpi tak do 6-7. Ostatnio przebudza się o 2 i 4, bo jest jak to nazywamy z Dawidem głową przy bandzie - biedne dziecko wykrzywia sobie kark, bo już nie ma miejsca :P W sensie przesuwa się w przód w nocy A tak to śpi.
ale fajine, dlugo ci spi

Cytat:
AAAAAA dziecko mi się właśnie przekręciło z pleców na brzuch

u nas od wczoraj ale na razie przez jedno ramie.
Stary 2014-02-21, 18:49   #2653
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
(...)

śliczna i ten ząbek cudny

Cytat:
Matall ja się staram ściśle przestrzegać godzin, bo zauważyłam, że tak tego nie robię, to rozwala się dzień, ona marudzi, nie zjada kaszki na noc lub inne przeboje. Moja żelazna zasada to godziny jedzenia i wtedy jest ok No i śpi w nocy wtedy, bo tak to się przebudza.

rano jak się obudzi 6 -7 - 180 ml MM
10:30 - 180 ml MM
13:30 - obiadek
15:00 - deserek
17:30 - 18 (zależy jak długo wytrwa) - kaszka, później kąpiel i lulu
wychodzi na to, że moje dziecko to żarłok totalny

Cytat:
ładnie też miałam kiedyś taką fryzurkę
Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
(...)

Czemu nie dajesz więciej, skoro po jedzeniu jest ryk?
Adaś ma skończone 5 miesięcy i przeważnie zjada 180 ml. Był okres, że było mało, więc zagęszczałam każde mleko.
Dziś
ok 6 180ml mleka
ok 10 180 ml mleka
ok 14 duży słoiczek obiadku
ok 16.30 mały słoiczek deseru
(ok przed 19 180 ml mleka
ok 21 180 mleka z kleikiem kukurydzianym)

-(...)
próbowałam dać więcej, to wtedy było tak, że już mu kątem ust się lało bo był pełny a i tak łykał, a potem ulewał. moje dziecko to głodomorra

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 18:55   #2654
matallewar
Zakorzenienie

tassia bo wiesz, ja oczywiście założyłam, że pragniesz się ze mną spotkać
A serio, to tż się już zgodził, chociaż najpierw spytał: "I tak co tydzień?!". Ale jak powiedziałam, że jego nie ma 7 dni w tygodniu, a ja proszę o jeden wieczór, to zmienił zdanie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-02-21, 19:01   #2655
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dziewczyny, nadrobię po ćwiczeniach, ale mam pytanie U nas dziś pierwsza kupa na słoiczkach z marchewką Proszę, powiedzcie, jak powinna wyglądać. U nas była śmierdząca, pomarańczowa, trochę grudek, ale mi skojarzyła się z surowym ciastem Jak u Waszych dzieci?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 19:06   #2656
anutka171
Rozeznanie

a teraz troche o nas...

ale mielismy dzis rewelacyjna pogode
wybralismy sie z malym na spacer do moich rodzicow, po czym zostawilam go tam a sama poszlam na miasto.
chcialam sobie kupic jakies ubranie - bluzka, tunika, sweter...
i niewiele co bylo tego, a jak juz to nie podobalam sie sobie
w ogole to czuje sie jak jakas kupa i nie moge na siebie patrzec i zlapalam dola, ze jestem gruba
niby schudlam - waze 2 kg mniej niz przed ciaza i chyba wcale nie tak bardzo duzo (70 kg przy 178cm), ale nie moge schudnac bardziej i czuje sie strasznie grubo
najgorsze jest to ze nienawidze cwiczyc
wiem, ze bylo o tym multum razy, ale moze byscie poradzily, ktore cwiczenia sa najbardziej przystepne dla leniucha

na poprawe humoru umowilam sie dzis z kolezanka i idziemy na piwo, tylko najgorsze, ze nie mam w co sie ubrac
Stary 2014-02-21, 19:13   #2657
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
a teraz troche o nas...

wybralismy sie z malym na spacer do moich rodzicow, po czym zostawilam go tam a sama poszlam na miasto.
w ogole to czuje sie jak jakas kupa i nie moge na siebie patrzec i zlapalam dola, ze jestem gruba
niby schudlam - waze 2 kg mniej niz przed ciaza i chyba wcale nie tak bardzo duzo (70 kg przy 178cm), ale nie moge schudnac bardziej i czuje sie strasznie grubo
wiem, ze bylo o tym multum razy, ale moze byscie poradzily, ktore cwiczenia sa najbardziej przystepne dla leniucha

na poprawe humoru umowilam sie dzis z kolezanka i idziemy na piwo, tylko najgorsze, ze nie mam w co sie ubrac
Próbowałaś pilatesu?
Schudnięcie to głownie dieta

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-02-21, 19:23   #2658
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
a teraz troche o nas...

nie chce mi się wierzyć, że źle wyglądasz przy takiej wadze przy takim wzroście
Stary 2014-02-21, 19:23   #2659
Madziuchna27
Zakorzenienie

A jednak nadrobię teraz i idę kąpać mego zasrańca

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Madziuchna, złozylas wniosek o rodzicielski?
Dziś moja kadrowa przesłała mi na maila i w poniedziałek Adrian zawiezie Wzięłam 12 tygodni Na 60 %

Cytat:
Jakby to Madziuchna napisała- ściąć
--

Któraś wczoraj wkleiła link do tego pobitego czteroletniego Kacperka masakra. I, że nie ma kary śmierci?

To ja Teraz mówią o nim w Faktach
Na szczęście są już rodziny, które chcą go adoptować.

Cytat:
nio! widziałam już dziś na FB

Cytat:
Jest piękna!

Cytat:
ściachałam włosy na krótko.
Cytat:
Pięknie!

Cytat:

ja tez juz gadam o znajomych ... az kiedys kolezanka mnie zlapala i mowi:
duzo cos masz tych znajomych z dziecmi w wieku Macka
buahahaha
no tak 100!!!!!!
to samo!

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 19:26   #2660
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Próbowałaś pilatesu?
Schudnięcie to głownie dieta
nie nie probowalam
wiem, ze dieta. nawet myslalam, by przejsc na sb, ale wiem, ze nie dalabym rady.
juz wole mż, bo na niej 3 lata temu schdlam 18kg, albo cukrzycowa, na niej 10 (w ciazy).
tylko, zxe w sumie nie jem teraz wcale duzo, a waga ciagle w miejscu.
wiec trzeba chyba cwiczeniami sie wesprzec.

ale to moje dziecko denerwuje sie jak nie moze sie przekrecic. ale caly czas probuje i coraz lepiej mu wychodzi
Stary 2014-02-21, 19:26   #2661
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:

O jaka słodka dzieci z tym jednym zębem to jak króliczki wyglądają MEGA FAJNIE!

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Gdzie mieszkasz, że wracasz z Katowic?
W Orzeszu

Ehh ale dziś mam doła jutro mama skończyłaby 60 lat.
Jutro będzie jeszcze gorzej.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 19:37   #2662
Larysa88
Zakorzenienie

mokre oczy mam....
co za świat, co za ludzie.
nie mogę słuchać o tym biednym Kacperku, aż nie chcę sobie wyobrażać co oni mu robili................... ..... boże kanibalizm dosłownie

Cytat:
Dziewczyny, które szczepienie ma być po skończonych 6 miesiącach??
My idziemy za dwa tygodnie na 3 dawkę 6w1 i młody będzie miał ledwo 5 miesięcy skończone. Czy to o to szczepienie chodzi??
ja szczepię na nfz, i czwartym szczepieniem jest jedno wkłucie wzw

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ehh bylam w realu kupilam pake pampersow 5 i kupilam body 18-23 mce z cale szesc zeta i pokazuje mamie o ona : no takie nateraz bedzie mial..

hehe ale serio jest takie na teraz czy kupiłaś większe trochę?

moje dziecko dostało prezent - body na rozmiar 98, jak je zobaczyłam wczoraj będąc u tż to aż się zaśmiałam no ogrooooomne to, ostatnio pisały dziewczyny że 3latki w takim rozmiarze chodzą?

Cytat:

W Orzeszu

przykro na pewno
Stary 2014-02-21, 19:42   #2663
bajka1807
Zakorzenienie

ale jazda, dzwonilam wlasnie po pizze, a pan mi w pol slowa przerywa i pyta czy ta ulica i ta to moja lol z numerem budynku i mieszkania skad oni takie info maja toz ja z komory dzwonilam a pizze pierwszy raz u nich zamawiam
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 19:57   #2664
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie probowalam
wiem, ze dieta. nawet myslalam, by przejsc na sb, ale wiem, ze nie dalabym rady.
juz wole mż, bo na niej 3 lata temu schdlam 18kg, albo cukrzycowa, na niej 10 (w ciazy).
tylko, zxe w sumie nie jem teraz wcale duzo, a waga ciagle w miejscu.
wiec trzeba chyba cwiczeniami sie wesprzec.

ale to moje dziecko denerwuje sie jak nie moze sie przekrecic. ale caly czas probuje i coraz lepiej mu wychodzi
No więc tak - jak chcesz schudnąć na ćwiczeniach, to nie ma dla leniwych, bo tylko cardio/interwały. Do schudnięcia potrzebny pot i zmęczenie. Do rzeźbienia niekoniecznie, wtedy raczej ból mięśni I tu możesz spróbować pilatesu, bo poprawi wygląd, na wagę raczej nie wpłynie, zwłaszcza, że nie ważysz dużo.

Jeśli chodzi o dietę, to odpowiedz sobie na kilak pytań:
- co pijesz? czy wystarczająco?
- jesz mało... może ZA MAŁO? (tak, tak, wtedy też można tyć)
- co jesz? jeśli jesz mało, ale głównie węgle, słodycze, to też możesz nawet tyć
- ile posiłków dziennie jesz? Przy 1-2 możesz tyć
- czy z hormonami masz wszystko ok? Bo jeśli nie, to żadna dieta nie pomoże
- czy serio potrzebujesz schudnąć, czy po prostu po ciąży ciało musi wrócić do formy?

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
moje dziecko dostało prezent - body na rozmiar 98, jak je zobaczyłam wczoraj będąc u tż to aż się zaśmiałam no ogrooooomne to, ostatnio pisały dziewczyny że 3latki w takim rozmiarze chodzą?
Eda nosi 98/104
A body przestał nosić przed roczkiem

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-02-21, 19:58   #2665
angelikada
Wtajemniczenie

Teacherko tak to prawda bo mam duza pomoc a Tobie strsznie wspolczuje u zycze duzo sily i tule na odleglosc
Stary 2014-02-21, 20:01   #2666
butterfly20
Zakorzenienie

Susanna ściskam

Cytat:
z laktacja znów w miareee... nie jest idealnie
teraz jade do wawy i boje sie zebym nie wrocila z problemem.
ale jest ok.... u mnie w sumie ratowanie laktacji trwa zawsze 4 dni.... ale to sa 4 dni laktatora

geriavit zawsze kupujemy

hehe dla niepijacego alkoholika
kupiłam w koncu belgijskie czekoladki i kawe i chuk!

jejku.... ale kosmosy mialyscie....
ja pisałam : Zmiana hierarchii wartości w kontekscie nowej sytuacji społecznej i badałam grupe 100 osob wyjezdzajacych na erasmusa (przed i po)
hehe moja kuzynka na wyjeździe do Japonii z Erasmusa poznała swojego męża, nota bene Francuza

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 20:09   #2667
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
czy tylko dla mnie rodziny poligamiczne sa chore? tzn facet jest egoista
oczywiscie program na tlc cztery zony i maz, glupie te baby jak buty z lewej nogi.
ale ma 4 tesciowe

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 20:15   #2668
karolson
Zakorzenienie

Larysa no pewnie jest ciut za duze ale teraz zawsze kupuje na oko wieksze bo zdarzylo mi sie kupic cos na styk. Metkami sie wogole nie sugeruje.
Wlasnie zalozylam Filipowi body Carters 18 mcy do spania- a tak na metce Made In China

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
ale jazda, dzwonilam wlasnie po pizze, a pan mi w pol slowa przerywa i pyta czy ta ulica i ta to moja lol z numerem budynku i mieszkania skad oni takie info maja toz ja z komory dzwonilam a pizze pierwszy raz u nich zamawiam
Ciekawe zjesz no noc pizze w samotnosci przed tv przy piatku czy TZ wrocil
Stary 2014-02-21, 20:19   #2669
teacherka
Zakorzenienie

Zuza śpi oby już na noc, maruda jej się włączyła więc nie czekałam na Tza i sama przygotowałam jej kąpiel. Drugi raz samodzielnie niby żadne osiągniecie, ale jaka jestem z siebie dumna.

Czekam na Tża i będziemy się relaksować weekendowo szkoda, że jutro do teściów.....

A co do włosów, to ja się chyba na łyso ogolę i będzie spokoj.

I wiecie co, mecza mnie moi rodzice 3 razy dziennie telefony/smsy... a co robicie, a ile kupek było, a tęsknicie....

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ale ma 4 tesciowe
Haha jest sprawiedliwośc na tym świecie

Cytat:

W Orzeszu

Dużo sił na ten czas

Ale dziwnie, ledwo 20, a ja wolna... Żeby tylk osię nei obudziła za szybko

Edytowane przez teacherka
Czas edycji: 2014-02-21 o 20:21
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 20:20   #2670
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ale ma 4 tesciowe
Boska kara go dosięgła

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości