|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
Choć druga sprawa taka, że ona jest bardzo ostrożnym lekarzem i w wielu sytuacjach nie ryzykuje. Daje się to wyczuć. Jeśli coś nie zaszkodzi, a może pomóc to woli poczekać, jeśli są ku temu wskazania. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-02-21 o 17:10 |
|
|
|
|
#2642 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Tassiu wyglądasz slicznie
Bob to strzał w 10!Dziękuje za miłe komentarze odnosnie Lilkowego ząbka ![]() bardzo lubie oglądac klipy Pharrella z roznych państw,ten mnie najbardziej poruszył.. http://www.youtube.com/watch?v=7B5AX...&feature=share |
|
|
|
#2643 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Tak
Muszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A cytować zbytnio nie chce, bo będę mieć większe prawdopodobieństwo plagiatu.Cytat:
![]() Brawa za postępy |
||||
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- W niedzielę basen, a my nie mamy samochodu. Jeszcze jakiś płyn z chłodnicy wyciekał.
|
|
#2645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
moj maly zjadl wlasnie suszona sliwke jak do tej pory zaden sloiczek mu tak nie smakowal
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
czy tylko dla mnie rodziny poligamiczne sa chore? tzn facet jest egoista
![]() oczywiscie program na tlc cztery zony i maz, glupie te baby jak buty z lewej nogi.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jade do wawy i boje sie zebym nie wrocila z problemem. ale jest ok.... u mnie w sumie ratowanie laktacji trwa zawsze 4 dni.... ale to sa 4 dni laktatora geriavit zawsze kupujemy hehe dla niepijacego alkoholika ![]() kupiłam w koncu belgijskie czekoladki i kawe i chuk! Cytat:
ja pisałam : Zmiana hierarchii wartości w kontekscie nowej sytuacji społecznej i badałam grupe 100 osob wyjezdzajacych na erasmusa (przed i po)
|
|
|
#2649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
Adaś ma skończone 5 miesięcy i przeważnie zjada 180 ml. Był okres, że było mało, więc zagęszczałam każde mleko. Dziś ok 6 180ml mleka ok 10 180 ml mleka ok 14 duży słoiczek obiadku ok 16.30 mały słoiczek deseru (ok przed 19 180 ml mleka ok 21 180 mleka z kleikiem kukurydzianym) ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
PIT z ZUS dostałam
|
|
#2650 | |
|
Wtajemniczenie
|
no jasne
![]() Cytat:
![]() ![]() juuuuuż tłusty czwartek??!! faktycznie to już koniec lutego prawie a ja na diecie... skończyłam gotowanie na dziś
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#2651 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko jak po 18, to muszę z tż pogadać, czy już z pracy wróci i z dziećmi zostanie, bo bez sensu ich o tej porze ciągnąć Cytat:
![]() Więc tak, przypis dajesz przy konkretnych danych (np. liczby, daty) i podajesz skąd to wiesz. Poza tym przy cytatach - wtedy bierzesz w cudzysłów i możesz przepisywać całe zdania. Jeśli nie bierzesz w cudzysłów, to musisz napisać swoimi słowami - najlepiej czytaj, rób notatki hasłami i potem opisuj swoimi słowami. Bo tak można się nie zorientować, że się popełnia plagiat. Poza tym możesz za 30 zł chyba puścić całą pracę antyplagiatem w necie zanim oddasz do promotora Cytat:
Nikt mi o tym nie mówił, a przecież w szpitalu z Ediego brzuszkiem kilka razy mówiłam, że tż ma crohna.Cytat:
Raczej nie da się ich zrobić bez tego Ja robię sernik SB i ciasteczka bananowo-owsiane
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2652 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My wciaz czekamy ![]() a u mojego 11-miesiecznygo chrzesniaka dopiero dzisiaj wyszedl pierwszy zabek ![]() Cytat:
![]() o ile sie nie myle prawidlowo to jest jak sie odpycha jedna reka, a drugi lokiec zbliza do kolanka. bez uzycia glowy. przynajmniej tyle zrozumialam na rehabilitacji. Cytat:
![]() nie wyobrazam sobie przy ilosci wydatkow. tez moge pomoc. jak po usg? ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
dlatego caly czas mam problem, w jaki sposob mam traktowac wiek swojego malucha (czy odejmowac mu te 4 tygodnie?)ale chyba tak, bo w tym tygodniu nabyl duzo nowych umiejetnosci, a akurat dzis konczy 23 tygodnie, czyli skorygowane 19... slicznotka tak wlasnie myslalam, ze tam widac zabka ![]() Cytat:
mialam po kilka przypisow na jedna strone. czasem tez mialam przypisy do tekstu bez cudzyslowiu(a?) plagiatu nie mialam ![]() super ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas od wczoraj ale na razie przez jedno ramie.
|
|
|
#2653 | |||
|
Zadomowienie
|
śliczna
Cytat:
![]() Cytat:
też miałam kiedyś taką fryzurkę![]() Cytat:
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
tassia bo wiesz, ja oczywiście założyłam, że pragniesz się ze mną spotkać
A serio, to tż się już zgodził, chociaż najpierw spytał: "I tak co tydzień?!". Ale jak powiedziałam, że jego nie ma 7 dni w tygodniu, a ja proszę o jeden wieczór, to zmienił zdanie
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nadrobię po ćwiczeniach, ale mam pytanie
![]() U nas dziś pierwsza kupa na słoiczkach z marchewką Jak u Waszych dzieci?
|
|
#2656 |
|
Rozeznanie
|
a teraz troche o nas...
ale mielismy dzis rewelacyjna pogode wybralismy sie z malym na spacer do moich rodzicow, po czym zostawilam go tam a sama poszlam na miasto. chcialam sobie kupic jakies ubranie - bluzka, tunika, sweter... i niewiele co bylo tego, a jak juz to nie podobalam sie sobie ![]() w ogole to czuje sie jak jakas kupa i nie moge na siebie patrzec i zlapalam dola, ze jestem gruba niby schudlam - waze 2 kg mniej niz przed ciaza i chyba wcale nie tak bardzo duzo (70 kg przy 178cm), ale nie moge schudnac bardziej i czuje sie strasznie grubo ![]() najgorsze jest to ze nienawidze cwiczyc wiem, ze bylo o tym multum razy, ale moze byscie poradzily, ktore cwiczenia sa najbardziej przystepne dla leniucha ![]() na poprawe humoru umowilam sie dzis z kolezanka i idziemy na piwo, tylko najgorsze, ze nie mam w co sie ubrac
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Schudnięcie to głownie dieta
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2659 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A jednak nadrobię teraz i idę kąpać mego zasrańca
Dziś moja kadrowa przesłała mi na maila i w poniedziałek Adrian zawiezie Wzięłam 12 tygodni Na 60 % ![]() Cytat:
![]() To ja Teraz mówią o nim w Faktach ![]() Na szczęście są już rodziny, które chcą go adoptować. Cytat:
![]() Jest piękna! Cytat:
![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2660 |
|
Rozeznanie
|
nie nie probowalam
wiem, ze dieta. nawet myslalam, by przejsc na sb, ale wiem, ze nie dalabym rady. juz wole mż, bo na niej 3 lata temu schdlam 18kg, albo cukrzycowa, na niej 10 (w ciazy). tylko, zxe w sumie nie jem teraz wcale duzo, a waga ciagle w miejscu. wiec trzeba chyba cwiczeniami sie wesprzec. ale to moje dziecko denerwuje sie jak nie moze sie przekrecic. ale caly czas probuje i coraz lepiej mu wychodzi
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
O jaka słodka
dzieci z tym jednym zębem to jak króliczki wyglądają MEGA FAJNIE!W Orzeszu ![]() Ehh ale dziś mam doła jutro mama skończyłaby 60 lat. Jutro będzie jeszcze gorzej. |
|
|
|
#2662 | |||
|
Zakorzenienie
|
mokre oczy mam....
co za świat, co za ludzie. nie mogę słuchać o tym biednym Kacperku, aż nie chcę sobie wyobrażać co oni mu robili................... ..... boże kanibalizm dosłownie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
hehe ale serio jest takie na teraz czy kupiłaś większe trochę? ![]() moje dziecko dostało prezent - body na rozmiar 98, jak je zobaczyłam wczoraj będąc u tż to aż się zaśmiałam no ogrooooomne to, ostatnio pisały dziewczyny że 3latki w takim rozmiarze chodzą?Cytat:
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
ale jazda, dzwonilam wlasnie po pizze, a pan mi w pol slowa przerywa i pyta czy ta ulica i ta to moja lol z numerem budynku i mieszkania
skad oni takie info maja toz ja z komory dzwonilam a pizze pierwszy raz u nich zamawiam |
|
|
|
#2664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tu możesz spróbować pilatesu, bo poprawi wygląd, na wagę raczej nie wpłynie, zwłaszcza, że nie ważysz dużo.Jeśli chodzi o dietę, to odpowiedz sobie na kilak pytań: - co pijesz? czy wystarczająco? - jesz mało... może ZA MAŁO? (tak, tak, wtedy też można tyć) - co jesz? jeśli jesz mało, ale głównie węgle, słodycze, to też możesz nawet tyć - ile posiłków dziennie jesz? Przy 1-2 możesz tyć - czy z hormonami masz wszystko ok? Bo jeśli nie, to żadna dieta nie pomoże - czy serio potrzebujesz schudnąć, czy po prostu po ciąży ciało musi wrócić do formy? Cytat:
![]() A body przestał nosić przed roczkiem
|
|
|
#2665 |
|
Wtajemniczenie
|
Teacherko tak to prawda bo mam duza pomoc a Tobie strsznie wspolczuje u zycze duzo sily i tule na odleglosc
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Susanna ściskam
![]() Cytat:
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Larysa no pewnie jest ciut za duze ale teraz zawsze kupuje na oko wieksze bo zdarzylo mi sie kupic cos na styk. Metkami sie wogole nie sugeruje.
Wlasnie zalozylam Filipowi body Carters 18 mcy do spania- a tak na metce Made In China ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
zjesz no noc pizze w samotnosci przed tv przy piatku czy TZ wrocil
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Zuza śpi
oby już na noc, maruda jej się włączyła więc nie czekałam na Tza i sama przygotowałam jej kąpiel. Drugi raz samodzielnie niby żadne osiągniecie, ale jaka jestem z siebie dumna. Czekam na Tża i będziemy się relaksować weekendowo A co do włosów, to ja się chyba na łyso ogolę i będzie spokoj. I wiecie co, mecza mnie moi rodzice 3 razy dziennie telefony/smsy... a co robicie, a ile kupek było, a tęsknicie.... ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Haha jest sprawiedliwośc na tym świecie ![]() Cytat:
Ale dziwnie, ledwo 20, a ja wolna... Żeby tylk osię nei obudziła za szybko
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2014-02-21 o 20:21 |
|
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

Bob to strzał w 10!

[/RIGHT]

aż łzy w oczach miałam jak ta koleżanka mi opowiadała więcej szczegółów w tej sprawie. Mam trochę za małych już na Szymka pampersów, trochę kosmetyków, jakiś proszek do prania, jakieś ciuszki, więc popakuję i oddam. Na pewno się im przyda

niby żadne osiągniecie, ale jaka jestem z siebie dumna.