| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |      | 10 | 23,81% | 
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |      | 1 | 2,38% | 
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |      | 10 | 23,81% | 
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |      | 3 | 7,14% | 
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |      | 13 | 30,95% | 
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |      | 2 | 4,76% | 
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |      | 3 | 7,14% | 
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |      | 0 | 0% | 
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-02-27, 08:31 | #1591 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: zagłębie 
				 | 

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Diabli u mnie na usg była kropka. No ale ja byłam na wizycie rutynowej, żadnych testów nic, a lekarka powiedziała, że albo początek ciąży, ale żebym się nie nakręcała bo tak może też wyglądać powiększone naczynko krwionośne i wysłała na betę. Chyba nie muszę dodawać, że pojechałam prosto po wizycie u gina do laboratorium co popołudniu też pobiera   Później w domu czekałam na wynik jak na szpilkach (wzięłam opcję ekspres i założyłam kartę żeby wynik poznać przez net szybciej). Między badaniem a wynikiem bety i tak zrobiłam w domu test   
				__________________ Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji  | 
|     | 
|  2014-02-27, 08:35 | #1592 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat: 
  za ząbki, i żeby Gabrysia nie bolało i szybko wyszedł ząbek   
				__________________ http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx | |
|     | 
|  2014-02-27, 08:36 | #1593 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: Tu i tam 
				 | 

Cytat: 
  ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat: 
  póki co nie łapie równowagi na klęczkach, nie chcę myśleć co będzie jak będzie stawać   
				__________________ 21.05.2013 Helenka   | ||
|     | 
|  2014-02-27, 08:36 | #1594 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Cytat: 
  nie takie jak na tym ubranku ale jednak, lubię je   Vil fajny komplecik ale faktycznie drogawy   | |
|     | 
|  2014-02-27, 08:36 | #1595 | |
				 | 

Cytat: 
  za ząbka   
				__________________ 21.05.2013 Helenka   | |
|     | 
|  2014-02-27, 08:49 | #1597 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: Gliwice/Katowice 
				 | 

Cytat: 
  od znajomych z rockotek dostaliśmy smoczek z czachą, bluzę w czachy i rockową czapeczkę, niestety wyrósł już  no ale wiadomo bez przesady, nie będzie ciągle czach nosił  Ada gratuluje ząbków   | |
|     | 
|  2014-02-27, 08:53 | #1598 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: zagłębie 
				 | 

Moje dziecko wstaje już prawie przy wszystkim   ale jest jeden plus, jak upada na pupę to już nie płacze (pierwsze płacze chyba z szoku były) i kombinuje dalej. Natomiast nadal nie zakumała, że trzeba się trzymać, no i niekoniecznie tego, co się z tego stołu dorwie (czyli podkładki pod kubek). Zaczyna się natomiast wkurzać, że ona wstała, a na stole wszystko za daleko  Ada gratuluję ząbka, jednak nie około roczku  U Paulinki mam wrażenie, znowu kwaśnawa kupa, ale nowych zębów ani widu ani słychu. Wczoraj była teściowa no i znowu mi porównywała dziecko do dziecka kuzyna "bo N to już chodzi koło stołu! Paulinka wstawaj, chodzić trzeba, N już chodzi " całe szczęście tylko jej mówiła a nie stawiała czy coś ... 
				__________________ Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji  | 
|     | 
|  2014-02-27, 09:24 | #1599 | |
				 | 

Cytat: 
  nie ogarniam po co takie bezsensowne gadanie   
|     | 
|  2014-02-27, 09:26 | #1600 | ||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Cytat: 
  dzieki.. Ja też lubie czachy  Cytat: 
  dla Paulinki...ładnie sie rozwija  no tak..miałam napisać że Gabriel dostał pierwszego ząbka szybciej niz jego bracia  ..ale tez i łatwiej nabiera nowych umiejętności..śmielej mimo wszystko powyżej ósmego miesiąca ..to tez nie tak szybko   | ||
|     | 
|  2014-02-27, 09:56 | #1601 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Cytat: 
    My mamy same spodnie. Na wakacjach wieczorem to Tuli spisywały się świetnie  --- Cześć  Za nami nocka z masą pobudek  i płaczem... | |
|     | 
|  2014-02-27, 11:10 | #1602 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2014-01 Lokalizacja: Szwecja 
				 | 

dla mnie to tez bez sensu...    | 
|     | 
|  2014-02-27, 11:18 | #1603 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-02 Lokalizacja: Wizażankowo 
				 | 

Cytat: 
  Też się lubi złapać podkładki pod kubek  I też ma nerwa jak nie dosięga czegoś na ławie   | |
|     | 
|  2014-02-27, 11:28 | #1604 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Cytat: 
 Brawa dla Przemusia za zabka  Mamusie kwietniowe: przyznac sie ktora juz planuje roczek  U nas kiepska noc. Karola znow nie spala jakias godz-dwie, a wstala po 5   Jenny od chrzestnej zlote kolczyki, od chrzestnego fotelik do karmienia i sztucce z grawerem (polecam). | |
|     | 
|  2014-02-27, 11:29 | #1605 | |||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-04 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  lubię i luudzie tez fajnie reagowali jak widzieli Kubcia z czachą, bo to na śpiochach mieliśmy czaszkę, to bluzeczkę w drobniutkie czaszki, wszystko w granicach rozsądku, ale lubie takie klimaty i uwielbiam T-shirt Kuby szary z napisem Rolling Stones  Cytat: 
  za ząbka, nam w tym samym czasie się pojawił , teraz powoli pojawia się druga dolna jedynka  Cytat: 
 Cytat: 
  dzisiaj spokojniej, ale też obudziłs ie z drzemki z płaczem  Nasza biblioteczka :  tu moje ostatnie zamówienie:   
				__________________ 26.09.09  Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną 27.05.2013  Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem-bez Ciebie synku świat dla mnie nie istnieje | |||||
|     | 
|  2014-02-27, 11:30 | #1606 | 
				 | 

__________________ http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx | 
|     | 
|  2014-02-27, 11:44 | #1607 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Cholera a ja do sprzatania musze uzywac rak  Dzis mam wizytacje  tescie wpadaja z wizyta. Musze po paczki skoczyc. No i dokonczyc sprzatanie, ale to pozniej... Karolina mnie kosci przy miednicy bolaly i to bardzo ale to normalne Diabli  za wizyte. Za miesiac? Czyli na spotkanie przyjezdzasz ze zdjeciem fasolki? No to fajnie  Vil ubranko extra ale ta cena  Mam dylemat. Bo chcialam robic zdjecia do kalendarza. Kalendarz na 2015 rok. No i nie wiem czy pstrykac wszysrtkie "juz" czy co pare miesiecy kilka. Tylko czy z takim 18 miesiecznym dzieciakiem to fajnie wyjdzie? No i ja chcialam poszczegolne miesiace tak jak to robila Aas ale Tz chce zrobic np supermena, odlewnika (po rodzicach i dziadku) no i sie zastanawiam czy to pasuje. Czy moze zrobic dwa rozne kalendarze? ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Brawa dla Gabriela za zabka  Czy tylko moje dziecko nie stoi  Karota przeciez Kubus trzymal sie myszki   Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2014-02-27 o 11:46 | 
|     | 
|  2014-02-27, 11:52 | #1608 | |||
				 | 

Super!     ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------   Cytat: 
  ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------  ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat: 
  Cytat: 
   | |||
|     | 
|  2014-02-27, 11:58 | #1609 | |
				 | 

Cytat: 
  a przed wydrukiem kalendarza, zrobisz sobie projekt i wybierzesz te co się najbardziej podobają ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) karota biblioteczka imponująca  ja na razie zaprzestałam kupowania książeczek, bo I. ich nie ogląda tylko namiętnie podgryza   
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2014-02-27, 12:28 | #1610 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Nie uwierzycie o ktorej moje dziecko poszlo spac!   o 1 w nocy        4 bite godziny ja bujalam, ukladalam,nosilam, spiewal, karmilam, szyszalam i nie wiem co jeszcze. Ja nie wiem co to bylo. Goraczki nie miala, nic ja chyba nie bolalo bo jak od czasu do czasu ja wypuszczalam z rak to szalala, biegala, smiala sie. Nic nie rozumiem... Eskapada a tak a propos czaszek, tu Sofcia zaraz po porodzie w czaszkowym rozku    Pielegniarki w szpitalu myslaly, ze to kwiatki  Sent from my XT1032 using Tapatalk | 
|     | 
|  2014-02-27, 12:37 | #1611 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Cytat: 
    ech...   | |
|     | 
|  2014-02-27, 12:40 | #1612 | ||||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  , ale po chwili się uspokoił Cytat: 
   | ||||
|     | 
|  2014-02-27, 12:40 | #1613 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2014-01 Lokalizacja: Szwecja 
				 | 

Cytat: 
  ash kurcze, kiedy to bylo  no ale kocyk zeczywiscie w kwiatki   | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-02-27, 12:43 | #1614 | |||
				 | 

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grze..

Cytat: 
  Z dnia na dzień będzie lepiej z nowymi umiejętnościami  Cytat: 
 Cytat: 
     | |||
|     | 
|  2014-02-27, 13:08 | #1615 | ||
				 | 

Cytat: 
  A Paulinki sobie wkurzonej nie wyobrażam  i gdzie takie maleństwo wogóle do stołu dosięgnie   Helena za to nie ma jeszcze siły by wstawać, ale upatrzyła sobie krzesło przy których klęka i próbuje wstać. Strasznie się wkurza, że wstać nie potrafi i w końcu zaczyna płakać i prawie się zanosić  ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Karotka - fajna biblioteczka  Sharp - o tym dzisiaj mysłałam - zapytać się o planowane roczki  Moje dziecko też nie stoi  Co do kalendarza...nie robiłabym teraz wszystkich fotek - bez sensu wszystkie fotki z tak małym dzieckiem skoro kalendarz dasz za rok. Może zrób teraz 2 zdjęcia, i potem jedno miesięcznie - będzie widać jak mała rosła  I skoro mąż ma takie pomysły to bym pomieszała kalendarz, trochę "pogody" i trochę supermena. Np. na zimę supermen w płatkach śniegu czy coś  ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat: 
  jaka słodka, kiedyto było  Ale daje Ci popalić :/ współczuje, ciekawe czy odeśpi   
				__________________ 21.05.2013 Helenka   | ||
|     | 
|  2014-02-27, 14:25 | #1616 | |||||||
				 | 

Cytat: 
    Cytat: 
  A możesz napisać gdzie zamawiałaś ??   Cytat: 
  Cytat: 
   Cytat: 
  ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat: 
 Cytat: 
    --- Oglądałam wczoraj trochę all... masa tego  Co byście wybrały ?? * Na biegunach 1) Tradycyjny np. konik http://allegro.pl/produkt-polski-buj...004422689.html Czy coś z pozostałych ?? 2) http://allegro.pl/little-tikes-bujak...976303621.html 3) http://allegro.pl/fisher-price-zyraf...975658144.html 4) 2w1 http://allegro.pl/little-tikes-bujak...976303663.html | |||||||
|     | 
|  2014-02-27, 15:38 | #1617 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2013-11 Lokalizacja: Jno 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Na fb polubiłam sobie coś takiego jak 'mabibi' - zajmują się szyciem ubrań. Dla siebie wzięłam bluzę rozpinaną do karmienia szarą podszytą minky i z naszytym misiem a Bart bedzie miał zwykłą nie rozpinaną. Dodałabym fotki ale nie wiem czy można (prawa autorskie itp) więc zobaczcie sobie na fb, taka szara bluza z miętowym misiem, bosska  Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Mnie się podoba ten ostatni - Bujak i jeździk w jednym. Odpada kupno autka  Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Aczkolwiek koń ten najzwyklejszy ma swój urok  Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 
				__________________ ...i 10 czerwca nasze życie nabrało sensu...     Bartuś      | ||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-02-27, 15:50 | #1618 | 
				 | 

Dziewczyny jedno szybkie pytanko.  5 lat temu pracowałam w gabin. stomatologicznym na umowę zlecenie, przez rok. Nie dostałam umowy do ręki, w sumie z głupoty się o nią nie upominałam. Miałam wypłacane pieniądze, Pit też dostałam więc na czarno to raczej nie było. A teraz bardzo by mi się ta umowa przydała do rejestracji w UP, bo brakuje mi 5 miesięcy do 5 lat pracy żeby mieć 100% bezrobotnego po urlopie macierzyńskim (o ile u-z się liczy do czasu pracy  ) i teraz pytanie - orientuje się któraś czy pracodawca ma obowiązek dania takiej umowy po takim czasie na moje żądanie? Z tym lekarzem rozstałam się w bardzo złych stosunkach, zwolniłam się natychmiast po awanturze .... więc może mi robić problemy jakim poszła prosić. Chcę napisać pismo za potwierdzeniem odbioru ale pytanie czy mi da tą umowę? | 
|     | 
|  2014-02-27, 15:57 | #1619 | |||
				 | 

Cytat: 
  ja też się zastanawiam czy nie kupić u niej ale nie wiem ile to kosztuje  daj cynk! może być na pw  ja myślałam żeby dla Heleny wziąć z kapturem z uszkami  ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat: 
  ale ten pierwszy mi się nie podoba osobiście  wiadomo każdy ma inny gust. Zeberka jest śliczna  ale grająca  ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat: 
  proś o duplikat umowy i na Twoim miejscu napisałabym do czego jest potrzebny. A najpierw to bym jeszcze zadzwoniła do up czy wogóle taka umowa się przyda   
				__________________ 21.05.2013 Helenka   | |||
|     | 
|  2014-02-27, 16:00 | #1620 | ||
				 | 

ja jeszcze o tym nie myślę, nie wiem czy coś zrobimy, jak już to skromnie, tylko my i dziadkowie no i siostra męża z chłopakiem ewentualnie. mały torcik bezowy w kształcie misia czy czegoś i tyle   chociaż mamy serpentyny itp na roczek, jakieś zawieszki po starszym koledze Przemka to może ozdobimy pokoik   wprowadzamy się do Was  nasza biblioteczka też jest dość spora ale w większości to takie bardziej "dorosłe" książki, Mały ksiażę, Hp i inne  Przemek też nie. A zdjęcia robiłabym co miesiąc, będzie fajnie widać jak Karolcia rośnie i się zmienia  Cytat: 
  biedna  Cytat: 
  ja bym brała 2, sama nad takim myślę. żyrafka fajna, ale droga - ale jak prezent to ok  ale 2 ma przewagę nad żyrafką - ma oparcie i nie pacnie do tyłu. aaa Dziewczyny w Biedrze są fajne drewniane układanki dla maluszków od 10 miesiąca, domina drewniane z rysuneczkami, takie misie do układania, puzzle - fajne   Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2014-02-27 o 16:12 | ||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.