|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Diabli u mnie na usg była kropka. No ale ja byłam na wizycie rutynowej, żadnych testów nic, a lekarka powiedziała, że albo początek ciąży, ale żebym się nie nakręcała bo tak może też wyglądać powiększone naczynko krwionośne i wysłała na betę. Chyba nie muszę dodawać, że pojechałam prosto po wizycie u gina do laboratorium co popołudniu też pobiera
Później w domu czekałam na wynik jak na szpilkach (wzięłam opcję ekspres i założyłam kartę żeby wynik poznać przez net szybciej). Między badaniem a wynikiem bety i tak zrobiłam w domu test
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
za ząbki, i żeby Gabrysia nie bolało i szybko wyszedł ząbek
|
|
#1593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
póki co nie łapie równowagi na klęczkach, nie chcę myśleć co będzie jak będzie stawać
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie takie jak na tym ubranku ale jednak, lubię je Vil fajny komplecik ale faktycznie drogawy |
|
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ząbka
|
|
#1597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od znajomych z rockotek dostaliśmy smoczek z czachą, bluzę w czachy i rockową czapeczkę, niestety wyrósł już ![]() no ale wiadomo bez przesady, nie będzie ciągle czach nosił ![]() Ada gratuluje ząbków
|
|
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko wstaje już prawie przy wszystkim
ale jest jeden plus, jak upada na pupę to już nie płacze (pierwsze płacze chyba z szoku były) i kombinuje dalej. Natomiast nadal nie zakumała, że trzeba się trzymać, no i niekoniecznie tego, co się z tego stołu dorwie (czyli podkładki pod kubek). Zaczyna się natomiast wkurzać, że ona wstała, a na stole wszystko za daleko ![]() Ada gratuluję ząbka, jednak nie około roczku ![]() U Paulinki mam wrażenie, znowu kwaśnawa kupa, ale nowych zębów ani widu ani słychu. Wczoraj była teściowa no i znowu mi porównywała dziecko do dziecka kuzyna "bo N to już chodzi koło stołu! Paulinka wstawaj, chodzić trzeba, N już chodzi " całe szczęście tylko jej mówiła a nie stawiała czy coś ...
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1600 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki..Ja też lubie czachy ![]() Cytat:
dla Paulinki...ładnie sie rozwija![]() no tak..miałam napisać że Gabriel dostał pierwszego ząbka szybciej niz jego bracia ..ale tez i łatwiej nabiera nowych umiejętności..śmielej mimo wszystko powyżej ósmego miesiąca ..to tez nie tak szybko |
||
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy same spodnie. Na wakacjach wieczorem to Tuli spisywały się świetnie ![]() --- Cześć Za nami nocka z masą pobudek i płaczem...
|
|
|
|
|
#1602 |
|
Zadomowienie
|
dla mnie to tez bez sensu...
|
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się lubi złapać podkładki pod kubek
|
|
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla Przemusia za zabka ![]() Mamusie kwietniowe: przyznac sie ktora juz planuje roczek ![]() U nas kiepska noc. Karola znow nie spala jakias godz-dwie, a wstala po 5 Jenny od chrzestnej zlote kolczyki, od chrzestnego fotelik do karmienia i sztucce z grawerem (polecam). |
|
|
|
|
#1605 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
lubię i luudzie tez fajnie reagowali jak widzieli Kubcia z czachą, bo to na śpiochach mieliśmy czaszkę, to bluzeczkę w drobniutkie czaszki, wszystko w granicach rozsądku, ale lubie takie klimaty i uwielbiam T-shirt Kuby szary z napisem Rolling Stones ![]() Cytat:
za ząbka, nam w tym samym czasie się pojawił , teraz powoli pojawia się druga dolna jedynka ![]() Cytat:
Cytat:
dzisiaj spokojniej, ale też obudziłs ie z drzemki z płaczem ![]() Nasza biblioteczka : ![]() tu moje ostatnie zamówienie:
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera a ja do sprzatania musze uzywac rak
Dzis mam wizytacje tescie wpadaja z wizyta. Musze po paczki skoczyc. No i dokonczyc sprzatanie, ale to pozniej...Karolina mnie kosci przy miednicy bolaly i to bardzo ale to normalne Diabli za wizyte. Za miesiac? Czyli na spotkanie przyjezdzasz ze zdjeciem fasolki? No to fajnie![]() Vil ubranko extra ale ta cena Mam dylemat. Bo chcialam robic zdjecia do kalendarza. Kalendarz na 2015 rok. No i nie wiem czy pstrykac wszysrtkie "juz" czy co pare miesiecy kilka. Tylko czy z takim 18 miesiecznym dzieciakiem to fajnie wyjdzie? No i ja chcialam poszczegolne miesiace tak jak to robila Aas ale Tz chce zrobic np supermena, odlewnika (po rodzicach i dziadku) no i sie zastanawiam czy to pasuje. Czy moze zrobic dwa rozne kalendarze? ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Brawa dla Gabriela za zabka ![]() Czy tylko moje dziecko nie stoi ![]() Karota przeciez Kubus trzymal sie myszki
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2014-02-27 o 11:46 |
|
|
|
#1608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Super!
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przed wydrukiem kalendarza, zrobisz sobie projekt i wybierzesz te co się najbardziej podobają ![]() karota biblioteczka imponująca ja na razie zaprzestałam kupowania książeczek, bo I. ich nie ogląda tylko namiętnie podgryza
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Nie uwierzycie o ktorej moje dziecko poszlo spac!
Eskapada a tak a propos czaszek, tu Sofcia zaraz po porodzie w czaszkowym rozku ![]() Pielegniarki w szpitalu myslaly, ze to kwiatki ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#1611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ech... |
|
|
|
|
#1612 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ale po chwili się uspokoiłCytat:
|
||||
|
|
|
#1613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale kocyk zeczywiscie w kwiatki
|
|
|
|
|
#1614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grze..
Cytat:
![]() Z dnia na dzień będzie lepiej z nowymi umiejętnościami ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Paulinki sobie wkurzonej nie wyobrażam i gdzie takie maleństwo wogóle do stołu dosięgnie![]() ![]() Helena za to nie ma jeszcze siły by wstawać, ale upatrzyła sobie krzesło przy których klęka i próbuje wstać. Strasznie się wkurza, że wstać nie potrafi i w końcu zaczyna płakać i prawie się zanosić ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Karotka - fajna biblioteczka ![]() Sharp - o tym dzisiaj mysłałam - zapytać się o planowane roczki ![]() Moje dziecko też nie stoi ![]() Co do kalendarza...nie robiłabym teraz wszystkich fotek - bez sensu wszystkie fotki z tak małym dzieckiem skoro kalendarz dasz za rok. Może zrób teraz 2 zdjęcia, i potem jedno miesięcznie - będzie widać jak mała rosła I skoro mąż ma takie pomysły to bym pomieszała kalendarz, trochę "pogody" i trochę supermena. Np. na zimę supermen w płatkach śniegu czy coś ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() Ale daje Ci popalić :/ współczuje, ciekawe czy odeśpi
|
|
#1616 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A możesz napisać gdzie zamawiałaś ?? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
Cytat:
--- Oglądałam wczoraj trochę all... masa tego Co byście wybrały ?? * Na biegunach 1) Tradycyjny np. konik http://allegro.pl/produkt-polski-buj...004422689.html Czy coś z pozostałych ?? 2) http://allegro.pl/little-tikes-bujak...976303621.html 3) http://allegro.pl/fisher-price-zyraf...975658144.html 4) 2w1 http://allegro.pl/little-tikes-bujak...976303663.html |
|||||||
|
|
|
#1617 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na fb polubiłam sobie coś takiego jak 'mabibi' - zajmują się szyciem ubrań. Dla siebie wzięłam bluzę rozpinaną do karmienia szarą podszytą minky i z naszytym misiem a Bart bedzie miał zwykłą nie rozpinaną. Dodałabym fotki ale nie wiem czy można (prawa autorskie itp) więc zobaczcie sobie na fb, taka szara bluza z miętowym misiem, bosska ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Mnie się podoba ten ostatni - Bujak i jeździk w jednym. Odpada kupno autka ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Aczkolwiek koń ten najzwyklejszy ma swój urok ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1618 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jedno szybkie pytanko.
5 lat temu pracowałam w gabin. stomatologicznym na umowę zlecenie, przez rok. Nie dostałam umowy do ręki, w sumie z głupoty się o nią nie upominałam. Miałam wypłacane pieniądze, Pit też dostałam więc na czarno to raczej nie było. A teraz bardzo by mi się ta umowa przydała do rejestracji w UP, bo brakuje mi 5 miesięcy do 5 lat pracy żeby mieć 100% bezrobotnego po urlopie macierzyńskim (o ile u-z się liczy do czasu pracy ) i teraz pytanie - orientuje się któraś czy pracodawca ma obowiązek dania takiej umowy po takim czasie na moje żądanie? Z tym lekarzem rozstałam się w bardzo złych stosunkach, zwolniłam się natychmiast po awanturze .... więc może mi robić problemy jakim poszła prosić. Chcę napisać pismo za potwierdzeniem odbioru ale pytanie czy mi da tą umowę?
|
|
|
|
#1619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj cynk! może być na pw![]() ja myślałam żeby dla Heleny wziąć z kapturem z uszkami ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
ale ten pierwszy mi się nie podoba osobiście wiadomo każdy ma inny gust. Zeberka jest śliczna ale grająca ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
proś o duplikat umowy i na Twoim miejscu napisałabym do czego jest potrzebny.A najpierw to bym jeszcze zadzwoniła do up czy wogóle taka umowa się przyda
|
|
#1620 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja jeszcze o tym nie myślę, nie wiem czy coś zrobimy, jak już to skromnie, tylko my i dziadkowie no i siostra męża z chłopakiem ewentualnie. mały torcik bezowy w kształcie misia czy czegoś i tyle
chociaż mamy serpentyny itp na roczek, jakieś zawieszki po starszym koledze Przemka to może ozdobimy pokoik ![]() wprowadzamy się do Was nasza biblioteczka też jest dość spora ale w większości to takie bardziej "dorosłe" książki, Mały ksiażę, Hp i inne ![]() Przemek też nie. A zdjęcia robiłabym co miesiąc, będzie fajnie widać jak Karolcia rośnie i się zmienia ![]() Cytat:
![]() biedna Cytat:
![]() ja bym brała 2, sama nad takim myślę. żyrafka fajna, ale droga - ale jak prezent to ok ale 2 ma przewagę nad żyrafką - ma oparcie i nie pacnie do tyłu.aaa Dziewczyny w Biedrze są fajne drewniane układanki dla maluszków od 10 miesiąca, domina drewniane z rysuneczkami, takie misie do układania, puzzle - fajne
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2014-02-27 o 16:12 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

Później w domu czekałam na wynik jak na szpilkach (wzięłam opcję ekspres i założyłam kartę żeby wynik poznać przez net szybciej). Między badaniem a wynikiem bety i tak zrobiłam w domu test

za ząbki, i żeby Gabrysia nie bolało i szybko wyszedł ząbek 

póki co nie łapie równowagi na klęczkach, nie chcę myśleć co będzie jak będzie stawać

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)