|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Nowy pilnik Scholl - działa?
Wizażanki, z boku wyskakuje mi artykuł o tym nowym elektrycznym pilniku scholla.
Pod spodem są oczywiście same pozytywne komentarze. A czy ktoras z Was tez go ma? Bo na reklamie bardzo mi sie spodobal i od razu chcialam go kupić, ale jak zobaczyłam, ile kosztuje, to stwierdzilam, że muszę się jeszcze jednak poradzić... |
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nowy pilnik Scholl - działa?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga sprawa, że mi wystarczy pumeks, nie mam problemu ze stopami - może stąd mój sceptycyzm.
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Na naprawdę chamskie pięciochy niestety za słaby
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
No cena tego pilnika zabija. Wkłady z resztą też zbyt tanie nie są. Ja osobiście polecam tarkę do stóp
![]() Sama mam coś podobnego już od dłuższego czasu. Kupiłam za ok 9zł w Naturze, a są pewnie też w innych drogeriach. Raz w tygodniu po namoczeniu stóp ścieram, potem wrzącą wodą przeleję i jest ok. Pumeks jest moim zdaniem mniej higieniczny i nie daje dobrych efektów.
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie ta zabaweczka ciekawi, choć cena powala ;/ Mogłabym zapłacić za to max. 50zł, ale nie 3x tyle
Za 70-80zł kupiłam już dość dawno temu w Lidlu taką mini frezarkę z różnymi końcówkami i jestem z niej bardzo zadowolona, do tego tarka z peggy sage, piling i moje stopy po takim domowym zabiegu pedicure są jak nowe Dlatego warto śledzić ofertę Lidla
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
To w końcu działa, czy nie działa
Czy ktoś kto ma , poleca czy nie? Bo mam zamiar jednak kupić...
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Wpisałam hasło w Allegro i widzę, że frezarek do pięt jest sporo. Ceny rzędu 60-70 zł są nieco lepsze, niż 160 zł Scholla. Ja się chyba skuszę (sama sobie na urodziny kupię), bo mi mega szybko rogowacieje skóra paluchów u stóp (pięty nawet aż tak nie, chociaż również jest z tym pewien problem).
|
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Ja go mam, jest bardzo dobry. Ściera aż miło
Na skamieniałe stopiszcza będzie trzeba jednak kilku zabiegów, od razu wszystkiego nie zetrze Kupiłam go jakieś trzy tygodnie temu w aptece internetowej za 109 zł. Użyłam go ze trzy czy cztery razy i ten obracający się pumeks czy co to tam jest, wygląda na nieruszony. Myślę, że długo posłuży. |
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4543075 8]Ja go mam, jest bardzo dobry. Ściera aż miło
Na skamieniałe stopiszcza będzie trzeba jednak kilku zabiegów, od razu wszystkiego nie zetrze Kupiłam go jakieś trzy tygodnie temu w aptece internetowej za 109 zł. Użyłam go ze trzy czy cztery razy i ten obracający się pumeks czy co to tam jest, wygląda na nieruszony. Myślę, że długo posłuży.[/QUOTE] No właśnie teraz widzę, że można go kupić za ok. 110 zł (Rossmann nieco przesadził z ceną ), ale cena wkładów nieco powala: ok. 40 zł za dwie sztuki. Chociaż, gdyby się takim wkładem dało przeprowadzić kilkanaście zabiegów, byłoby całkiem opłacalnie. A jak jest ze zużyciem baterii?
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale na serio - to naprawdę potwornie hałasuje. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam zwykla tarke z AnnCo i jest git, dla mnie sa lepsze tarki niz pumeks. Do tego krem-maska do stop z lirene i stopki niemowlaka (ale lirene testuje na zwierzetach i musze niestety znalezc zamiennik ).Kiedys uzylam scinaka ale pokaleczylam sie tylko. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niestety paluchy to bym musiała traktować pumeksem właściwie co drugi dzień. Pomimo codziennego wsmarowywania kremu naskórek rogowacieje w tempie... bardzo szybko.Macintosh, dzięki za info. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym się Wam radziła wstrzymać z zakupem - Scholl zrobił wielką akcję promocyjną, porozdawał te pilniki wielu znanym vlogerkom i blogerkom, które (najpewniej) za kasę pieją nad nim z zachwytu. Za dużo kasy ta impreza kosztuje, żeby kupować w ciemno, opierając się na "opinii" tych dziewczyn, czyli na zwyczajnych reklamach.
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie wydaje, ze jak nie jest podlaczone pod zasilacz, to przy mocniejszym docisnieciu stanie, a przy delikatnym to kizia...
Ja myslalam, ze taki gadzecik ze 39 zl, a jak zobaczylam cene to prawie ukucnelam
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Też zastanawiam się nad zakupem, ale jakoś w stu procentach mnie nie przekonują wszystkie blogowe recenzje gdzie dziewczyny się wręcz nad nim "rozpływają". Zawsze z tyłu głowy myślę że ktoś im przecież za recenzje jednak zapłacił :P Mimo wszystko pewnie gdyby nie cena to bym zaryzykowała, trzeba promocji wyglądać.
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chciałam kupić, ale jak zobaczyłam cenę wałków, to oniemiałam
zadowolę się jednak samym pumeksem
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4543168 1]Moja jest
Chociaż ja nie jestę blogerę [/QUOTE]Chyba czas zostać, skoro sprzęt za darmo rozdają. Kurczę, tylko ta moja głupia uczciwość.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Używałam już kilka razy ale może za rzadko. Może w lecie prędzej się zmobilizuję. Nawet jak skóra wydaje się gładka, zostają takie białe kreski, jakby bruzdy no i trzeba dużo nawilżać bo się robią zadziorki.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
pumeks+ krem scholl na pekajace piety.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi się robiły zadziory i facet mi wrzeszczał, że pościel piętkami zaciągam, a teraz mam pięciuszki jak niemowlak
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Moja mama sobie taki kupiła i jest bardzo zadowolona, a problem z piętami od zawsze miała spory. Po paru takich "tarkowaniach" ma bardzo ładne pięty, pilnik też wygląda jak na razie ok, tylko bateria (baterie?) nie wystarczyła na długo- myślę, że jakby zliczyć do kupy ten czas, to na ok. godzinę
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak rajty targam. Ja mam dziwne doświadczenia z mocznikiem. Wszystkie kremy z wysoką zawartością tego składnika po pewnym czasie krystalizowały mi się. Nie wiem jak paznokcie, ale ja szlifuję skórki przy paznokciach. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
urządzenie świetnie usuwa zrogowacenia, nie podrażnia i nie kaleczy (używałam zgodnie z instrukcją),a cały zabieg jest szybki i przyjemny - zwykłą tarką (a miałam różnych firm) nigdy nie udało mi się osiągnąć takich efektów. Jest jeszcze jeden znaczący plus - myślałam, że się dodatkowo zrujnuję na te wymienne wkłady, ale w moim przypadku jeszcze po miesiącu od "zabiegu" stopy są w świetnym stanie, więc nie mam potrzeby korzystania z niego zbyt często. Dodam tylko, że nie mam większych problemów z piętami natomiast robią mi się bardzo twarde poduszeczki w przedniej części stopy i to głównie one są obiektem ataku
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Jest końcówka materiałowa do polerowania płytki paznokciowej (nie używam tej końcówki), a także dwie takie płaskie właśnie do skracania paznokci- używam i jestem zadowolona.
Plusem tej frezarki jest to, że można sobie ustawić szybkość obrotów oraz kierunek prawo/lewo
Edytowane przez sugar_kitty Czas edycji: 2014-03-05 o 10:30 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

Druga sprawa, że mi wystarczy pumeks, nie mam problemu ze stopami - może stąd mój sceptycyzm.

Za 70-80zł kupiłam już dość dawno temu w Lidlu taką mini frezarkę z różnymi końcówkami i jestem z niej bardzo zadowolona, do tego tarka z peggy sage, piling i moje stopy po takim domowym zabiegu pedicure są jak nowe
Dlatego warto śledzić ofertę Lidla 

).