|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
e tam długo dopiero się urodził a zaraz rok skończy
|
|
|
|
|
#2012 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2014 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to mama sobie wiesza na szyi a dzieć obgryza ![]() Co Ty, ja bym nie wpadła na to żeby Bartowi to zawiesić na szyi ;! Cytat:
Superowo ![]() Cytat:
Zdrówka dla Was. Ale na zęby chyba terochę za wysoka temp?? Cytat:
Hmm ja brałam prenatal grip care, piłam czosnkowe kieliszki - starte 2 ząbki czosnku do kieliszka i zalewasz sokiem z cytryny i codziennie na noc taki kielon ![]() Jak bolało gardło to idealnie działały na mnie płukanie z salviaseptu na zmianę z octeniseptem. Do 1/4 szklanki wody dodawalam 1łyżkę octeniseptu i płukałam gardło. Niedobre strasznie ale skuteczne. Tyle laryngolog mi w ciąży pozwolił ![]() Oprócz tego tantum verde, isla. Spróbuj może coś Ci pomoże ![]() Zdrówka dla Was ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
A zażywasz jakieś witaminy?? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Ech u nas pomieszało się z wyjazdem. Szwagier ma jelitówkę i na pewno nie jedzie. Moja siostra bardzo chce jechać ale ja jej powiedziałam że lepiej żeby nie jechali bo na pewno mają te zarazki na sobie a jakby mi się Bart zaraził to masakra :/ Więc zostaliśmy my i moi rodzice. A mamy wynajęty cały domek. Trochę nas to wyjdzie ale w sumie dawno nigdzie nie byliśmy i już się nastawilismy że jedziemy... Nawet sobie strój dziś zakupiłam a co ![]() Idziemy jednak na te termy ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2017 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super, ze tak dobrze znosisz poczatki ciazy. ja sobie nie wyobrazam.... kolejne bebe odroczone
|
|
#2018 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- W Biedrze fajne naklejki znów są do pokoju dziecięcego. chciałam sówki, ale nie było już. kupiłam świecące w nocy z owcami ![]() I jeszcze się pożalę. Wczoraj w końcu wybrałam się do fryzjera (mąż dostał wypłatę za pracę w weekendy, już mnie szlag trafiał z włosami) i zawsze tam gdzie chodziłam do różnych babek było wszystko ok, wychodziłam zadowolona. A wczoraj trafiłam do jakiejś młodej dziewczyny, 2 dzień w pracy jak się okazało. Nie zniszczyła mi włosów ale nic nie wycieniowała, nic nie zrobiła jak chciałam. Nie chciałam jej robić przykrości (a powtarzałam kilka razy żeby tu podcięła, tam, robiła to ale widać nie wyszło jej) więc zapłaciłam te 40 zł i poszłam. A w domu zaraz zadzwoniłam do "mojej" fryzjerki w Gliwicach i umówiłam się na piątek na drugie podcięcie zaś 40 zł pójdzie, no ale jak mam kolejne 3-4 miesiące chodzić niezadowolona do kolejnego podcinania to już wolę iść od razu. no jedyne na co mnie namówiła to na zapuszczanie już grzywki, bo zaś chciałam to zostawić na potem, i tak od kilku lat. czeszę na bok czoła od wczoraj, wyglądam jak Hitler |
|||
|
|
|
#2019 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale super spedzony czas Cytat:
![]() a Tz nie zazdroszcze... Cytat:
a czemu mialby miec W. zaczerwienienie od wiekszej ilosci manny?
|
|
#2020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masakra, najgorzej jest trafic na przypadkowego fryzjera... Dobrze,ze masz kogos sprawdzonego, kto Cie uratuje. Tylko wiadomo, kasy szkoda. To mi przypomnialas,ze nie bylam u fryzjera od dnia przed porodem ale podobaja mi sie moje odrosniete klaki wiec je zostawie ![]() Za to juz na drugi dzien po wyladowaniu w pl porywam kuzynke do kosmetyczki na henne i hybryde ![]() Justyna wspolczuje przygod ze zdrowiem. Sprobuj jeszcze przeanalizowac swoja diete. Moze za malo dostarczasz mikro i makro elementow w jedzeniu. Suplementy to jedno, ale z jedzenia najlepiej sie wchlaniaja dobroci. Zasiej sobie kielki na oknie, zamien makaron na kasze, jedz wiecej ziaren i orzechow. Kilka drobnych zmian i moze uda sie podniesc samopoczucie bez rezygnacji z kp ![]() Justi, mam plus rodzenia zima, ktory moze uznasz za godny uwagi bedziesz dzieciowi rozszerzac diete w sezonie owocowo-warzywnym :dA co do przenoszenia dziecka z lozeczka do wozka bez budzenia to mi sie nigdy ta sztuka nie udala ale wiadomo, kazda pora jest dobra, jak juz dzieciatko sie zagniezdzi ![]() Ja chce jeszcze chwile poczekac z druga ciaza bo chce zwiekszyc swoje szanse na porod sn bardzo chcialabym tego doswiadczyc.Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2023 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To ja na pewno do niej nie idę Widać w ogóle babka chyba nie wie o co chodzi ![]() Cytat:
![]() W takim razie i ja chyba kupię niedługo bidon i spróbuję jakoś Młodą nauczyć bo z kubeczka rozlewa a poza tym na dwór tak jak piszesz nie nadaje się. No i super z tym schodzeniem z kanapy ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I coś pomógł ten nurofen?O tak! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
babcia robi trwala to opowiada co z kim gdzie i jak, potem jak ja ide to dodaje co babcia zapomniala i tak kazdy haha
|
|
|
|
|
#2025 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dziecko ma 3 drzemkę
pierwszy raz od dawien dawna, temp spadła, jest tylko stan podgorączkowy jakieś 37,5 - więc chyba zęby, albo wczoraj go przewialo na basenie, strasznie zimna woda była! no ale marudera miał, przypakowałam biceps od tego noszenia ![]() pamiętajcie, dziś dzień teściowej diabli pewnie już rano z kwiatami u swojej była
|
|
|
|
#2026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2028 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz, mnie też się zdarzają takie właśnie dziwne zawroty itp... Od porodu też trochę straciłam... Kup sobie jeszcze calcium gluconicum i łykaj, moj gin kazał mi dopóki kp. Cytat:
Łech :/ Skąd ja to znam :/ też ostatnio zgrzeszyłam i poszłam do innej fryzjerki bo moja była na wczasach. I tak mocno mi ścieniowała włosy (a mam kręcone) że owszem, jak wyprostuję jest super ale jak mi się kręcą to nie umiem sobie z nimi poradzić :/ każdy w inną stronę. Po prostu na czubku są za krótkie. Także wiem co czujesz ![]() Cytat:
Jedziemy ale tak między wierszami czuję że moja siostra jest na mnie zła. No ale niech mnie też zrozumią, nie chcę żeby Bart coś załapał. Mimo że szwagier nie pojedzie to przecież oni też mogą być w jakiś sposób nosicielami tego szajsu :/ Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciagle mi się wydaje, ze bakterie się mnoza i mnoza w tym pampie :P---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
zdrowka |
||
|
|
|
#2032 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
marzyło mi ie wystawic golego Kube z tym spagetti na taras i rob co chcesz Justi dla nowych umiejetnosci, dzisiaj zamowilam kubek ze slomka i tez zaczynam naukę jak przyjdzie, do zlotu w Krakowie musi umiec chociaz Kubus juz super pije z kubka z ikei sam, dzisiaj wyżłopał w sumie 300 ml ![]() mialam dac znac o tunelu - K przeszedł ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- aaa chyba Wam nie pisałam Kubie wyszło 5 zębów w 1,5 tygodnia po 3 miesiacach przerwy, czekamy na ostatniego kreka juz jest
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamowolismy materac, wielki. firma furierska k-ex, info po zakupie: transport plus wniesienie do pierwszego pomieszczenia. godz. 10 dzwoni kurier - "będę za 40 min." dobrze, tylko punktualnie, bo za 2 godziny ide z dzieckiem na spacer. wskoczylam pod prysznic. wchodzę, telefon. - "będę za minutke", no to wychodzę. ubrałam co było pod reka i znow telefon "czekam na dole" yyy, mam zejść tak? "no ja nie wnosze. "aaa, w takim razie musi pan poczekać. telefon do tzta do pracy, ubrałam siebie, ubrałam Nele i idziemy. na szczęście nasz tata pracuje 100 metrow od domu. wkurzyl się, bo kurier nawet jemu pomoc nie chce...myśleliśmy, ze po prostu sam nie daje rady. telefon na infolinie, "20 osob przed toba, proszę czekac" przecież o godz. 10 rzadko kiedy mezczyzni siedza w domach...a ja z dzieckiem pod pacha naprawdę wiele nie zrobiłabym. i dlaczego nie mogl przed przyjazdem powiedzieć, ze powinnam sobie zorganizować pomoc? mam ochote zadzwonić i do firmy kurierskiej i do sprzedawcy, który z nimi zawiera umowy
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2034 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Traktor jest suuuper!! domek to i jaaa chce ![]() wyspa jak przyjdzie to zdam relacje ![]() co do lego to u nas zakup na później kurtkę kupiłam i apaszkę do kompletu też z zary ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super całe szczęście
|
|
#2035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje budowy! chwal się na bieżąco ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AAaaaaa Diabli dopiero teraz doczytałam!! Gratulacje!!! ![]() k laski:
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
podobno znow mamy sezon grypowy...
|
|
|
|
#2038 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż pracuje od 2 tygodni nieprzerwanie bo mają tyle roboty dopiero w niedziele bedzie miał wolne ale w sobotę na nockę wiec wstanie koło 13. A z budową to istna masakra. Tyle spraw powychodziło o których nie mieliśmy pojęcia. Raczej nie zmieścimy się w kwocie którą zakładaliśmy na stan surowy.
|
|
#2040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha ja się traktorem sama bawię Ty pewnie też ![]() Moja teściowa była dzisiaj i źle nie było. Siedziała z Bartem a ja wyskoczylam na zakupy. Jak wróciłam to akurat była pora snu Barta i sobie pojechała do domu ![]() Taa i co rusz słyszę że jelitówka :/ Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

Całe szczęście trafiliśmy do super lekarki, która rozwiała wszystkie nasze wątpliwości 

Ślub 27. X. 2012
mnie niestety też gardło boli... mam nadzieję, że szybko przejdzie, póki co biorę tylko Prenalen, bo nie wiem co mogę 

zaś 40 zł pójdzie, no ale jak mam kolejne 3-4 miesiące chodzić niezadowolona do kolejnego podcinania to już wolę iść od razu. no jedyne na co mnie namówiła to na zapuszczanie już grzywki, bo zaś chciałam to zostawić na potem, i tak od kilku lat. czeszę na bok czoła od wczoraj, wyglądam jak Hitler
az smoczek pekl
jestem w szoku, chyba pierwszy raz ktoś nam coś da (za darmo 

przecież o godz. 10 rzadko kiedy mezczyzni siedza w domach...a ja z dzieckiem pod pacha naprawdę wiele nie zrobiłabym. i dlaczego nie mogl przed przyjazdem powiedzieć, ze powinnam sobie zorganizować pomoc?
k laski: