|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
no chyba, że to tylko z niewyspania.... znowu się gapię na Pytanie na śniadanie, zaraz ma być czy w xxi wieku mozliwa jest czystość przedmałżeńska
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro i po jutrze Dni Klubu Life Style Super Pharm, Pampersy po 35zł (z kartą) pokazane są tylko 4 (62szt.) ale piszę, że wszystkie rozmiary.
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ranyyyy, Z śpi, a ja zamiast sprzątać to przed TV siedzę
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
czyli jednak jesteś normalna
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
no i przebimbane, Z się obudziła, będzie sprzątanie w wersji harcore ze szczeniaczkiem plączącym się pod nogami
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
naprodukowałam się i nie chciało mi wysłać
no nic.... Pani - to przepraszaj porządnie bo napaliłam się na ten akurat stoliczek.... z panelem do klocków, zdejmowaną górą..... jak to ten to jaki? pomóżcie... Scarlet - u mnie też tesco extra. kiedyś było zwykle ale zaczęli remontować po kolei działy, coś poprzestawiali i jest extra. na pewno są trochę inne promocje. Nestelle - szkoda, że nie masz kiedy odpocząć, całe dnie latasz, w nocy nie dosypiasz.. ![]() tak się zastanawiałam co ja bym zrobiła z prezentami typu rybka albo chrupki, ciekawe czy miałabym odwagę oddać
|
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
monika a to nie ten stolik?
http://www.mulan.pl/chicco-muzyczny-...od-672592.html (zauwazylam, ze niedostepny )
|
#4360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a chrupki można zjeść samemu
|
|
#4361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- albo takie coś http://www.mall.pl/zabawki-rozwoj-dz...s-z-60-pilkami
|
||
|
|
|
#4362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l: zwierzak to odpowiedzialność, która nawet przy względnej obowiązkowości dzieci i tak spoczywa na rodzicach, więc gdyby mi ktoś wykręcił taki numer to bym się wkurzyła..... baaaaardzo.... ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
|
|
#4363 |
|
Rozeznanie
|
Witam
scarlett, monicca mam klocki eichhorna drewniane i polecam zdecydowanie - Lila na razie sobie otwiera i zamyka ta przykrywke i klocków nie chce wrzucać, ale lubi te klocki, buduje sobie wieżę z 2-3 klocuszków i ją rozwala i tak non-stop. Tylko moderna z tego co pamiętam wstawiala jakieś badania, że te eichhorna klocki to nie takie super bezpieczne, ale nie pamiętam szczegółów (czytałam już po zakupie, więc szybko wyrzuciłam z pamięci, żeby się nie stresować, że mi dziecko już je żarło....) Jestem b. zmęczona, ciężka noc za nami z milionem pobudek - brzuszek bolał... teraz myślę od czego, bo wczoraj zjadła z nami obiad - nie jakieś duże ilości, ale próbowała kilku rzeczy, brała z talerza, więc nie wiem Pogoda beznadziejna, L. śpi, ja chyba też się zdrzemnę bo padam na pysk. Wczoraj oczywiście miałam porobić kilka rzeczy na kompie, ale jak zaczęłam to Szkrabencjusz mi się obudził i zaczął jęczęć, a później popłakiwać, więc położyłam się z nią, lulałam, nie chciała cycka, więc ją tuliłam, a ona się prężyła... W końcu się uspokoiła i ją tak tuliłam tuliłam i usnęłam. Obudziłam się koło północy, a właściwie jej płacz, bo znowu bolało. Mam nadzieję, że dzisiaj wieczorem mi się uda porobić wszystko.
|
|
#4364 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
mleka poszukam w takim razie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() okaze się jak wróci z roboty ![]() Cytat:
![]() ja tez ostatnio spie jak zając pod miedzą, bo J się wierci kręci, albo właśnie ma nos zapchany (dziś tak bylo, ale teraz wszystko z nim ok, nie ma kataru) Rany, dzis znówu wieje. Od soboty siedzimy w domu dzis chyba tez nie uda się wyjść na spacer |
||||
|
|
|
#4365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)a t. sponsoruje obiadki/deserki Zosi? co ją to obchodzi??? heh. zmęczenie... fajne na warzatach dzieci się tym bawiły, i wyglądało super. Cytat:
![]() ![]() klask i: (i bardzo dobrze zrobiła. Jak Kuba Bogu )Cytat:
![]() ![]() jakieś dwa tygodnie temu spytałam Młodego czy umie sam stać. Popatrzył na mnie z wyższością i wstał. i stał. oczywiście od tego czasu cały czas go pytam czy umie sam chodzić, sam robić mamie kawkę, sam prasować ![]() :brzyda l:w piątek mówię: "Michaś usiądź". a on buch na kanapę i siedzi. dotąd nie wchodził na łóżko, fotel, kanapę. Tłumaczyłam sobie, że za wysokie... najlepsze jest że pięknie schodzi, ale nie mam przekonania, że za każdym razem się uda i znów się zmieniam w kwokę
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie, że nie, ale baaaardzo się interesuje co ile na co... hihi, żeby było lepiej nauczył się papug otwierać klatkę i poleciał kiedyś przez okno w siną dal (przynajmniej taka wersja Babci była)
|
|
#4367 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Brawo dla Michałka. To jak on od dwóch tygodni sam stoi to mój bedzie stał za jakies dwa (bo zauwazyłam ze J idzie za M z ok miesiecznym opóźnieniem )Dziewczyny pytanie mam o mycie zebów. My wciąz myjemy tylko wodą Jak myjecie pastą to jakos potem płuczecie jeszcze ząbki? Nie wiem jak się do tego zabrać (bo J uwielbia wysysac wode ze szczoteczki i boje się ze bedzie jadł paste). Taka moja rozkmina na początek tygodnia
|
||
|
|
|
#4368 |
|
Rozeznanie
|
Ale była mowa o rybce, a nie o papużkach psach itp.
Gdybym chciała sprawić komuś zwierzęcy prezent to, mimo iż uwielbiam robić niespodzianki, spytałabym jednak zainteresowanego czy sobie taki prezent życzy. I tego samego oczekuję w stosunku do mnie. Mam nadzieję, że nigdy się nie zdziwię tak jak Scarlett. ![]() A propos psa, wczoraj z Morusem byliśmy u weterynarza bo tata na spacerze ostrzył patyczek i Morus jak zobaczył kijek to podleciał, podskoczył i dostał się akurat pod nóż. Tata trafił go w nos. Do szycia się nie nadaje, dostał antybiotyk i kazali nam psikać octaniseptem. Za tydzień do kontroli.
23.04.2013 - Mikołaj Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2014-03-17 o 12:16 |
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas zaleca sie albo tabletki z fluorem albo paste z fluorem - dlatego ja do past bez fluoru (one w ogole nie maja profilaktyki prchnicy) w ogole nie podchodze, bo jak dziecko ma juz "polknac" paste to niech to bedzie przynajmniej pasta, ktora przed prochnica chroni, a nie pasta bez fluoru - to lepiej juz woda, ochrona taka sama - no i stad po moich dlugich przemysleniach myje woda. Ale my mamy na razie cztery zabki (gdyby bylo ich wiecej, pojawilyby sie szybciej to albo dawalabym tabletki albo zaczela myc pasta z fluorem), po pierwszych urodzinach chce zaczac myc pasta z fluorem - jak polknie no to trudno, one maja byc niby bezpieczne (choc w testach wcale tak fajnie to tez nie wyglada). Z teg co pamietam to Nenedent ma bardzo dobra ocene (ale podobno ma jakis truskawkowy smak? to prawda? a ja nie chce smakowych past, bo dzieci chetniej lykaja ) - w koncu zdecydowalam sie na elmex
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Oj niedobre baby - skusilyscie mnie na szczoteczke do twarzy
![]() Ta mysl we mnie dojrzewala juz od zeszlego roku, ale jak dzis spojrzalam w lustro, jakos wygladam tak szaro - to zamowilam ale ja wzielam ta z Philipsa
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
I pisalyscie o klockach - najlepiej wyszla w testach Haba - tam nie ma zadnych szkodliwych substancji, natomiast klocki Eichhorn nie byly testowane, tylko inne produkty tej firmy, kolejka i cos tam jeszcze - dostaly najnizsza ocene.
Ale wypowiem sie jeszcze co do jakosci klockow, bo posiadam klocki haba i Eichhorn (uzywane) - i Haba niezniszczalna, nic nie odpryskuje, nie ma zarysowan - natomiast Eichhorn wyglada bardzo zuzyty, poobijane kanty, zdarte brzegi. cathlyn brawa za chodzenie dla Szkrabencji
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
ahh i Marcel dzisiaj pierwszy raz bawil sie takim zuczkiem na kolkach, popychal go po podlodze
![]() I z tej okazji zamowilam mu autko - z VTech, bardzo fajne sa, w roznych wariacjach ale na poczatek wzielam zwykle, nastepny to bedzie woz strazacki i traktor
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-17 o 12:37 |
|
|
|
#4373 |
|
Zadomowienie
|
Cathlyn, brawa z chodzenie Lili i oby dziś juz brzuszek nie bolał.
![]() Moderna: dla Marcelka tez brawa za kroczki ![]() Nestelle, ależ Ninka ma włosy piękne! I bardzo do Ciebie jest podobna U nas druga noc z gorączką, jak jej do jutra nie przejdzie to idziemy do lekarza, ech... Niby nic jej oprócz gorączki nie jest, tylko marudna jest... no i po tym uszku się klepie, ale to już od jakiegoś czasu więc nie wiem czy ma związek.Pisałyście o niekapkach kiedyś. My mamy z Aventu o taki: http://www.smyk.com/avent-magiczny-k...t-niemowlaka-p Kinia z niego ładnie pije tylko ten ochraniacz na dziubek musiałam oderwać bo przeszkadzał w piciu. A co do prezentów to ja załuję, że nie poprosiłam o cymbałki z FP jak siostra pytała co chcemy... Bo kiedys w tesco Kinia sie do nich dorwała i straszna radochę miała... ale jakos tak mi z głowy wylecily te cymbałki. Ulubione klocki Kini sa z firmy Mega Bloks, polecam. Bardzo łatwo wkłada się jeden w drugi, łatwo je tez rozdzielić, nie mają ostrych kantów. To jest zabawka,która zajmuje ją najdłużej. |
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- trzeba myć prawdziwą szczoteczką od 1 ząbka - zgodnie z radami nabyłam taką https://www.google.pl/search?q=jorda...89%3B358%3B500 - myć należy koniecznie pastą z fluorem, ale obniżoną jego zawartością, pasta najlepiej żeby nie była owocowa, bo dziecko nie powinno kojarzyć mycia zębów z jedzeniem - na tej szczoteczce co wklejałam jest takie włosie w innym kolorze pośrodku - tyle powinno być pasty - tzn. maźnięty tylko ten środek - i jak tyle zje dziecko 2x dziennie to mu nie zaszkodzi - odchodzi się od jakiegokolwiek stosowania fluoru w tabletkach - w zęby wchłania się tylko fluor położony na zęby, przyjmowany w tabletkach pochłania zamiast jodu tarczyca, co zdrowe nie jest chyba tyle
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (ja tabletek nie daje, bo uwazam rowniez, ze ochrona powinna byc miejscowa, a nie ogolno-ustrojowa choc caly czas nad tematem myslalam i myslalam, straszne, jak czlowiek ma wybor )i w takim razie moze zaczne wczesniej juz uzywac pasty. Tak jak piszesz, to ma byc odrobinka ..
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-17 o 13:04 |
|
|
|
|
#4376 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki
![]() Hello, witam sie ![]() Tak w skrocie: Nestelle - piekna Cora! ![]() U nas jest Tesco Supermarket, takie male cos ![]() Obraczki... My serio mamy pecha. Dzis babka zadzwonila, ze z tego modelu nie bedzie takiego duzego rozmiaru na tz i musze jechac raz jeszcze, nowe zamowienie zlozyc... Ciagle cos pod gorke.. Panika - ten stoliczek ma jeszcze pod spodem blat klockowy, Wasz nie? Bo nie pisalas I sa nowki na allegro.My kolejny dzien w domu, strach wyjsc, zeby cos na leb nie spadlo
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), ale obraczki nie musza byc jakies wyszukane, po prostu maja byc Noi cena nas bardzo ogranicza, tam gdzie znalazlam, jest chyba najtaniej w Wawie.Te, co pokazalas ladne, ale to chyba zolte ibiale zloto? My chcemy jednolite Ten pasek byl tak jakby o innej fakturze, ale tez z zoltego. I w sumie nie wiem, czy te zwykle nie podobaja mi sie jednak bardziej
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4380 | |
|
Zadomowienie
|
Co do tej wstretnej rybki, Tomek ja widział i się strasznie cieszył no to goście wpadli na pomysł kupna. Mój tż powiedział że ja zwróci bo nie będzie w nią inwestować i jej nad chce. A taki prezent to raczej dla nas bardzo nie dla rocznego dziecka. Ot co wyszło.
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

)

dzis chyba tez nie uda się wyjść na spacer 
klask i:
Jak myjecie pastą to jakos potem płuczecie jeszcze ząbki? Nie wiem jak się do tego zabrać (bo J uwielbia wysysac wode ze szczoteczki i boje się ze bedzie jadł paste). Taka moja rozkmina na początek tygodnia