|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
#4352 |
Zakorzenienie
|
no chyba, że to tylko z niewyspania.... znowu się gapię na Pytanie na śniadanie, zaraz ma być czy w xxi wieku mozliwa jest czystość przedmałżeńska
![]()
#4353 |
Zakorzenienie
|
Jutro i po jutrze Dni Klubu Life Style Super Pharm, Pampersy po 35zł (z kartą) pokazane są tylko 4 (62szt.) ale piszę, że wszystkie rozmiary.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ranyyyy, Z śpi, a ja zamiast sprzątać to przed TV siedzę ![]()
![]() |
#4356 |
Zakorzenienie
|
czyli jednak jesteś normalna
![]()
#4357 |
Zakorzenienie
|
no i przebimbane, Z się obudziła, będzie sprzątanie w wersji harcore ze szczeniaczkiem plączącym się pod nogami
![]()
#4358 |
Zakorzenienie
|
naprodukowałam się i nie chciało mi wysłać
![]() no nic.... Pani - to przepraszaj porządnie bo napaliłam się na ten akurat stoliczek.... z panelem do klocków, zdejmowaną górą..... jak to ten to jaki? pomóżcie... Scarlet - u mnie też tesco extra. kiedyś było zwykle ale zaczęli remontować po kolei działy, coś poprzestawiali i jest extra. na pewno są trochę inne promocje. Nestelle - szkoda, że nie masz kiedy odpocząć, całe dnie latasz, w nocy nie dosypiasz.. ![]() tak się zastanawiałam co ja bym zrobiła z prezentami typu rybka albo chrupki, ciekawe czy miałabym odwagę oddać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
monika a to nie ten stolik?
http://www.mulan.pl/chicco-muzyczny-...od-672592.html (zauwazylam, ze niedostepny ![]()
#4360 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4361 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- albo takie coś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zwierzak to odpowiedzialność, która nawet przy względnej obowiązkowości dzieci i tak spoczywa na rodzicach, więc gdyby mi ktoś wykręcił taki numer to bym się wkurzyła..... baaaaardzo.... ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4363 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() scarlett, monicca mam klocki eichhorna drewniane i polecam zdecydowanie - Lila na razie sobie otwiera i zamyka ta przykrywke i klocków nie chce wrzucać, ale lubi te klocki, buduje sobie wieżę z 2-3 klocuszków i ją rozwala i tak non-stop. Tylko moderna z tego co pamiętam wstawiala jakieś badania, że te eichhorna klocki to nie takie super bezpieczne, ale nie pamiętam szczegółów (czytałam już po zakupie, więc szybko wyrzuciłam z pamięci, żeby się nie stresować, że mi dziecko już je żarło....) Jestem b. zmęczona, ciężka noc za nami z milionem pobudek - brzuszek bolał... teraz myślę od czego, bo wczoraj zjadła z nami obiad - nie jakieś duże ilości, ale próbowała kilku rzeczy, brała z talerza, więc nie wiem ![]() Pogoda beznadziejna, L. śpi, ja chyba też się zdrzemnę bo padam na pysk. Wczoraj oczywiście miałam porobić kilka rzeczy na kompie, ale jak zaczęłam to Szkrabencjusz mi się obudził i zaczął jęczęć, a później popłakiwać, więc położyłam się z nią, lulałam, nie chciała cycka, więc ją tuliłam, a ona się prężyła... W końcu się uspokoiła i ją tak tuliłam tuliłam i usnęłam. Obudziłam się koło północy, a właściwie jej płacz, bo znowu bolało. Mam nadzieję, że dzisiaj wieczorem mi się uda porobić wszystko.
![]() |
#4364 | ||||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
mleka poszukam w takim razie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() okaze się jak wróci z roboty ![]() Cytat:
![]() ja tez ostatnio spie jak zając pod miedzą, bo J się wierci kręci, albo właśnie ma nos zapchany (dziś tak bylo, ale teraz wszystko z nim ok, nie ma kataru) Rany, dzis znówu wieje. Od soboty siedzimy w domu ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a t. sponsoruje obiadki/deserki Zosi? co ją to obchodzi??? heh. zmęczenie... ![]() fajne ![]() na warzatach dzieci się tym bawiły, i wyglądało super. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jakieś dwa tygodnie temu spytałam Młodego czy umie sam stać. Popatrzył na mnie z wyższością i wstał. i stał. oczywiście od tego czasu cały czas go pytam czy umie sam chodzić, sam robić mamie kawkę, sam prasować ![]() ![]() w piątek mówię: "Michaś usiądź". a on buch na kanapę i siedzi. dotąd nie wchodził na łóżko, fotel, kanapę. Tłumaczyłam sobie, że za wysokie... najlepsze jest że pięknie schodzi, ale nie mam przekonania, że za każdym razem się uda i znów się zmieniam w kwokę ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie, że nie, ale baaaardzo się interesuje co ile na co... hihi, żeby było lepiej nauczył się papug otwierać klatkę i poleciał kiedyś przez okno w siną dal (przynajmniej taka wersja Babci była)
![]() |
#4367 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Brawo dla Michałka. To jak on od dwóch tygodni sam stoi to mój bedzie stał za jakies dwa (bo zauwazyłam ze J idzie za M z ok miesiecznym opóźnieniem ![]() Dziewczyny pytanie mam o mycie zebów. My wciąz myjemy tylko wodą ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Rozeznanie
|
Ale była mowa o rybce, a nie o papużkach psach itp.
Gdybym chciała sprawić komuś zwierzęcy prezent to, mimo iż uwielbiam robić niespodzianki, spytałabym jednak zainteresowanego czy sobie taki prezent życzy. I tego samego oczekuję w stosunku do mnie. Mam nadzieję, że nigdy się nie zdziwię tak jak Scarlett. ![]() A propos psa, wczoraj z Morusem byliśmy u weterynarza bo tata na spacerze ostrzył patyczek i Morus jak zobaczył kijek to podleciał, podskoczył i dostał się akurat pod nóż. Tata trafił go w nos. Do szycia się nie nadaje, dostał antybiotyk i kazali nam psikać octaniseptem. Za tydzień do kontroli.
23.04.2013 - Mikołaj ![]() Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2014-03-17 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas zaleca sie albo tabletki z fluorem albo paste z fluorem - dlatego ja do past bez fluoru (one w ogole nie maja profilaktyki prchnicy) w ogole nie podchodze, bo jak dziecko ma juz "polknac" paste to niech to bedzie przynajmniej pasta, ktora przed prochnica chroni, a nie pasta bez fluoru - to lepiej juz woda, ochrona taka sama ![]() Z teg co pamietam to Nenedent ma bardzo dobra ocene (ale podobno ma jakis truskawkowy smak? to prawda? a ja nie chce smakowych past, bo dzieci chetniej lykaja ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
Oj niedobre baby - skusilyscie mnie na szczoteczke do twarzy
![]() Ta mysl we mnie dojrzewala juz od zeszlego roku, ale jak dzis spojrzalam w lustro, jakos wygladam tak szaro - to zamowilam ![]() ![]()
#4371 |
Zakorzenienie
|
I pisalyscie o klockach - najlepiej wyszla w testach Haba - tam nie ma zadnych szkodliwych substancji, natomiast klocki Eichhorn nie byly testowane, tylko inne produkty tej firmy, kolejka i cos tam jeszcze - dostaly najnizsza ocene.
Ale wypowiem sie jeszcze co do jakosci klockow, bo posiadam klocki haba i Eichhorn (uzywane) - i Haba niezniszczalna, nic nie odpryskuje, nie ma zarysowan - natomiast Eichhorn wyglada bardzo zuzyty, poobijane kanty, zdarte brzegi. cathlyn brawa za chodzenie dla Szkrabencji ![]()
#4372 |
Zakorzenienie
|
ahh i Marcel dzisiaj pierwszy raz bawil sie takim zuczkiem na kolkach, popychal go po podlodze
![]() I z tej okazji zamowilam mu autko - z VTech, bardzo fajne sa, w roznych wariacjach ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-17 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zadomowienie
|
Cathlyn, brawa z chodzenie Lili i oby dziś juz brzuszek nie bolał.
![]() Moderna: dla Marcelka tez brawa za kroczki ![]() Nestelle, ależ Ninka ma włosy piękne! I bardzo do Ciebie jest podobna ![]() U nas druga noc z gorączką, jak jej do jutra nie przejdzie to idziemy do lekarza, ech... ![]() Pisałyście o niekapkach kiedyś. My mamy z Aventu o taki: http://www.smyk.com/avent-magiczny-k...t-niemowlaka-p Kinia z niego ładnie pije tylko ten ochraniacz na dziubek musiałam oderwać bo przeszkadzał w piciu. A co do prezentów to ja załuję, że nie poprosiłam o cymbałki z FP jak siostra pytała co chcemy... Bo kiedys w tesco Kinia sie do nich dorwała i straszna radochę miała... ale jakos tak mi z głowy wylecily te cymbałki. Ulubione klocki Kini sa z firmy Mega Bloks, polecam. Bardzo łatwo wkłada się jeden w drugi, łatwo je tez rozdzielić, nie mają ostrych kantów. To jest zabawka,która zajmuje ją najdłużej. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- trzeba myć prawdziwą szczoteczką od 1 ząbka - zgodnie z radami nabyłam taką https://www.google.pl/search?q=jorda...89%3B358%3B500 - myć należy koniecznie pastą z fluorem, ale obniżoną jego zawartością, pasta najlepiej żeby nie była owocowa, bo dziecko nie powinno kojarzyć mycia zębów z jedzeniem - na tej szczoteczce co wklejałam jest takie włosie w innym kolorze pośrodku - tyle powinno być pasty - tzn. maźnięty tylko ten środek - i jak tyle zje dziecko 2x dziennie to mu nie zaszkodzi - odchodzi się od jakiegokolwiek stosowania fluoru w tabletkach - w zęby wchłania się tylko fluor położony na zęby, przyjmowany w tabletkach pochłania zamiast jodu tarczyca, co zdrowe nie jest chyba tyle
![]() |
#4375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (ja tabletek nie daje, bo uwazam rowniez, ze ochrona powinna byc miejscowa, a nie ogolno-ustrojowa ![]() ![]() i w takim razie moze zaczne wczesniej juz uzywac pasty. Tak jak piszesz, to ma byc odrobinka ..
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-17 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki
![]() ![]() Hello, witam sie ![]() Tak w skrocie: Nestelle - piekna Cora! ![]() U nas jest Tesco Supermarket, takie male cos ![]() Obraczki... My serio mamy pecha. Dzis babka zadzwonila, ze z tego modelu nie bedzie takiego duzego rozmiaru na tz i musze jechac raz jeszcze, nowe zamowienie zlozyc... ![]() Ciagle cos pod gorke.. Panika - ten stoliczek ma jeszcze pod spodem blat klockowy, Wasz nie? Bo nie pisalas ![]() My kolejny dzien w domu, strach wyjsc, zeby cos na leb nie spadlo ![]()
#4377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4378 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Te, co pokazalas ladne, ale to chyba zolte ibiale zloto? My chcemy jednolite ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4380 | |
Zadomowienie
|
Co do tej wstretnej rybki, Tomek ja widział i się strasznie cieszył no to goście wpadli na pomysł kupna. Mój tż powiedział że ja zwróci bo nie będzie w nią inwestować i jej nad chce. A taki prezent to raczej dla nas bardzo nie dla rocznego dziecka. Ot co wyszło.
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.