Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 14:45   #3601
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Marsi, wydaje mi sie, ze calkiem sporo jak na spacerowke...
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-br...066594188.html
My mamy akurat wersje 4-kolowa, caly czarny.

Ale wybaczam mu cene, kocham go!

i tak mniej niz baby jogger citi mini, ktorego wczesniej chcielismy :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-03-18 o 15:03
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 14:46   #3602
Jejcio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Kurna, mi sie żadne spacerówki nie podobają;/ lira chyba jako jedyna.. a tak to niet. Ale liry nie kupie bo jest za droga. Ale musze jakąś kupić, bo marita to taki wielki czołg.
To tak samo jak mi. Żadna spacerówka parasolka mi się nie podoba. A już komfort jazdy tragiczny... Dlatego my jexdzilismy spacerówką Hight Treka z Bebeconfort a teraz spacerówką z Coneco Barracuda. Czyli oby dwie wielkie z 3w1. Ale chyba wrócę do trójkołowca bo są genialne. Nawiasem mówiąc jest taka fajna spacerówka z USA która ma wbudowane głośniki z możliwością podlączenia telefonu czy mp3 a dziecko ma tackę z kierownicą. I chyba tego zakupie.
http://allegro.pl/jeep-liberty-sport...999493569.html

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a Wy się nie śmiejcie byłam kiedyś świadkiem z tym,że byłam dzieciakiem i jeszcze nieswiadomym, widzialam jak chyba z 2-3 latek odpalal papierosa rodzicom

dziewczyny obiacałam Wam filmik z Leosiowej zabawy "mama wyciągnij" przepraszam za kiepskie światło
https://www.youtube.com/watch?v=x6kF...ature=youtu.be
Ludzie przeginają z dziećmi...

Leoś jest debest! Gaduła niesamowita i ten dar przekonywania! Super facet!
Jejcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 15:00   #3603
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Taaak, tak jak tu mniej wiecej od 5:45 http://www.youtube.com/watch?v=VoCeLTtXP-U
fajna sprawa jak ktos duzo jezdzi. Nam sie do pociagu przyda

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Leoś jaki gigant
a masz na to jakiś pokrowiec? bo mi się wydaję, że to cały czas brudne będzie, w szczególności podróż samolotem mnie męczy...szukałam na necie jakiś uniwersalnych pokrowców, ale tylko na parasolki znalazłam, byłam u jednego krawca, ale nie chcieli mi nic uszyć :/
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 15:05   #3604
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
a masz na to jakiś pokrowiec? bo mi się wydaję, że to cały czas brudne będzie, w szczególności podróż samolotem mnie męczy...szukałam na necie jakiś uniwersalnych pokrowców, ale tylko na parasolki znalazłam, byłam u jednego krawca, ale nie chcieli mi nic uszyć :/
Nie mam, bo ja go praktycznie nie skladam (nie bylo okazji poki co).
A w sklepach typu Jysk nie moglabys kupic takiego uniwersalnego pokrowca na cokolwiek? Wozek nie jest duzy po zlozeniu, na pewno cos sie znajdzie.

Stary 2014-03-18, 15:08   #3605
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Gojka, fryty są git, też mam ochotę od kilku dni

Mojemy małemu tylko czasem nózki się pocą zauważyłam,że to wina butków i zmieniłam butki i jest git

Lady- super że masz robotę, zdrówko dla Pietraszka
Black- gratulejszyn
kocham frytki i wszelkie fast foody ale staram sie jak najmniej ich jesc... jednak beda nalesniki po meksykansku. zaraz ide robic ciasto a tz wracajac z pracy zrobi zakupy na farsz. tylko zamiast piersi z kurcaka bedzie piers z kaczki

Cytat:
Nooooo zdecydwowanie

Lady, gratuluje pracy! jak Ci sie udalo zalapac?

Moj Kuba tez ma spoceniaaaki wilgotne stopki.
I niewazne czy w skarpetkach czy dodatkowo w butkach jest.
Dlatego czesto chodzi z gołą stopą (u nas jest bardzo cieplo, my tez tak chodzimy z TZ)
no wlasnie u nas tak samo. gdyby to tylko w butkach bylo to pomyslalaby ze buty zle ale w samej skarpetce tez...

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Co do wózków - może jestem dziwna Ale mamy od urodzenia Poli wózek "Kamil" - 3w1 i powiem Wam szczerze, że nawet mnie nie ciągnie za bardzo, żeby go zmieniać. Typowej spacerówki z niego nie zrobię, bo ma "długie" siedzisko, ale naprawdę nam wystarcza Jedyne co, to koła się coś zaczynają kitrasić i jak już będzie całkiem źle, to może wtedy ewentualnie pomyślimy o jakiejś lekkiej, taniej używce
mam tak samo. mamy espiro atlantic 3w1 i z 2 pietra z paulina daje rade.... siostra chce mi parasolke oddac po swoich dzieciach zebym miala na wyjazd do rabki, tylko nie bardzo rozumiem po co... mamy samochod w kombi takze ta nasza sie spokojnie zmiesci a wychodze z zalozenia ze to dziecku ma byc wygadnie... oczywiscie gdybym miala kase to chetnie bym quinny kupila bo strasznie mi sie podoba ale niestety finansowo strasznie ciezko u nas ostatnio wiec nie kupimy, a nie czuje potrzeby zeby kupowac zykla parslke

Cytat:
Dzień dobry

super nacycniki, też muszę wkońcu sobie coś kupić, bo mam już takie powyciągane, ale muszę się najpierw do sklepu stacjonarnego wybrać i rozmiary dopasować tylko czasu niet na to wszystko

to mnie chyba za bardzo tymi kurczakami faszerwali w dzieciństwie

u nas też się mniejsze i większe infekcje ciągną już dobry miesiąc, jak młody zdrowy, to ja albo tz zasmarkani, także póki co odwlekamy szczepienie, do czasu, aż się sezon chorobowy zakończy.

dla Kubusia

zdrówka dla Antosia i ząbkujących, u nas też idą czwórki i noce mamy gorsze niż zwykle, także ten...łatwo nie jest ;>

Misiael my się w końcu zdecydowaliśmy na xlandera xfita, bo byly dni xlandera i duże rabaty, lekki to on nie jest, ale póki co spełnia swoje zadania. Pytałaś o lirę, ja lika razy przymierzałam się do podobnego modelu, ale firmy espiro i tam była pojedyńcza rączka i mi się wydaje, że to jest wygodniejsze, bo jak jest taka dzielona, to wtedy trudno wózek prowadzić jedną reką, podczas np rozmowy telefonicznej.

o właśnie Nawijko wasz britax to się też składa tak, że siedzisko wywija się na zewnątrz?
w naszym espiro tez sie tak spacerowka sklada, trzeba tylko w 2 miejscach przesunac ty;lo takie cus... czyli szybko i latwo....

Cytat:
a Wy się nie śmiejcie byłam kiedyś świadkiem z tym,że byłam dzieciakiem i jeszcze nieswiadomym, widzialam jak chyba z 2-3 latek odpalal papierosa rodzicom

dziewczyny obiacałam Wam filmik z Leosiowej zabawy "mama wyciągnij" przepraszam za kiepskie światło
o jejku, ale przystojniacha...... a jaki spryciaz... nadawalby się na ziecia

lece te nalesniki robic, o ile paulina da sie odozyc bo wlasnie na mnie spi a ja jedna reka pisze
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 15:13   #3606
nancykenator
Zakorzenienie

Jejcio my mamy 8 zębolów

neti biedny Antonio, oby jak najszybciej wyzdrowiał...

Debrah za wylicytowanie
my juz nie patrzymy na skład ale jednak jak gotuję dla Kuby to nie solę, jak od nas je to też się nie stresuję, bo ja mało solę.

Black gratulacje dla tż i będę trzymać kciuki za pracę w Sephorze

gojka Kubie nogi pocą się tylko w butkach Befado...
idź na prześwietlenie

hope widzisz, jaka gówniara z Ciebie

nawijko dla Kubusia za "dorosły" obiad

marsi jaki wysportowany i jak gada

misiaeel dla twardzielki

byliśmy dziś na dworku, ale pizga strasznie więc dość szybko wróciliśmy, Kuba śpi, ja nadrobiłam i w międzyczasie ugotowałam obiad powiedźcie, czy Wasze dzieci też tak brudzą ? Gdzie się Kuba nie przewinie to robi syf, dzisiaj dorwał się do worka, w którym trzymam Jego skarpetki i wywalił wszystkie :/ do tego nie słucha mnie wcale, patrzy na mnie, ja mówię "nie wolno" a on dalej to robi i jeszcze się śmieje.

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2014-03-18 o 15:14
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 15:19   #3607
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
żal mi Jej bo Ona aż piszczy do dzieci a te się Jej boją no Dziewczyna ma donośny głos ale bez przesady
ale, że dużo zębów?

Debrah ja już prawie nie kupuje słoiczków, ale jak już muszę to nie patrzę na składy.
Lady w Hiltonie to na bogato
możesz mi powiedzieć, czy jesteście zadowoleni z Liry?

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dawid z kolei to widzi dzidzi cieszy się, a jak dzidzi podejdzie to ucieka między moje nogi
dużo

Ja powiem ja powiem! LAdy uwielbia Lirę!

si si si!!!!
Ale na zime tylko marita czolg!!!

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Lady, wystawilam na allegro;p jak ktoś kupi to ok, jak nie to trudno, zostanie z nami.

Ufff posprzątałam mieszkanie! jak milo... Amelka ma drugą drzemke juz.. oby mi nie padła o 18;/

moj chyba zaczyna w ogole rezygnowac z drzemki w dzien od paru dni spi 20-40min a usypianie trwa i trwa

Cytat:
Nooooo zdecydwowanie

Lady, gratuluje pracy! jak Ci sie udalo zalapac?

Moj Kuba tez ma spoceniaaaki wilgotne stopki.
I niewazne czy w skarpetkach czy dodatkowo w butkach jest.
Dlatego czesto chodzi z gołą stopą (u nas jest bardzo cieplo, my tez tak chodzimy z TZ)

od t.
Ich ksiegowa sie nie wyrabia z papierami i mi podrzucaja

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
a propo szczepionki mmr, ktoś przesuwa? Ja wczoraj rozmawiałam z pediatrą i mam jeszcze bardziej mieszane uczucia. Nie chciała się wypowiadać w temacie za bardzo.

My jeśli zdecydujemy się szczepić to najwcześniej za 3 tygodnie...

my, przesuwamy juz ponad 2 miesiace
I konca nie widac, nie wiem kiedy zaszczepimy

Cytat:
a słuchajcie byłam wczoraj z siostrą u ortodonty no i ojciec z Młodą wszedł do gabinetu, a ja z Młodym na korytarzu zostałam no i sobie oglądaliśmy obrazki na ścianach, auta przez szybe, trochę sobie pośpiewaliśmy i potańczyliśmy i asystentki ortodontki na nas paczałowały itp i w końcu jedna mi mówi: A Ty to się chyba lubisz nim zajmować nie? Widać, że Cię lubi. Fajnie taką siotrę ma do zabawy

o Ty gowniaro zazdraszczam!!!!

Cytat:
Ooo ja to samo.
Chyba o renome chodzi?

Dla mnie brzydkie, malo w nich miejsca i koleczka malutkie...

Deli, tez mielismy z TZ ten problem, ze nam sie nic nie podobalo...

Musze pochwalic Kubusia!
Zjadl dzis w calosci swoj pierwszy 3-skladnikowy obiad (ziemniaczki, pieczony schab w ziolach i brokuly). Wczesniej wchodzila tylko jedna rzecz z naszych talerzy (np ziemniaki czy kasza).
Nie wiem czy pamietacie, ale my mielismy straszny problem z grudkami.
Najpierw byl szczekoscisk, potem wypluwanie wszystkiego. Ze swojej rączki tez niewiele chce jesc. A teraz pieknie zjadl dosc spory talerzyk
A na koniec wyrwal mi lyzeczke i sam pakowal z zawartoscia do buzi!!
Jak sie zniecierpliwil (bo troszke lądowalo obok ) to lyzeczke trzymal w jednej lapce, a druga pchal ziemniaki do buzi

brawo!!!!

Cytat:

Ojapierdziu jaki slodziak!!!!! I jak gada szok!!!

Ezzo a jak u was w firmie, kryzys na Ukrainie daje wam popalic czy sie ustabilizowalo?

Debrah jak u was z jedzeniem? Lepiej cis przez ten czas jak mnie nie bylo?

Kupilam mlodemu gruche, olosie, zabijcie mnie jak tym sie obslugiwac??????!!!!!!

Cudowna dzisiaj pogoda, 2godz na dworze mlody latal i to na noziach!!!!! Mam nadzieje, ze padnie wieczorem jak mucha

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 15:22   #3608
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
powiedźcie, czy Wasze dzieci też tak brudzą ? Gdzie się Kuba nie przewinie to robi syf, dzisiaj dorwał się do worka, w którym trzymam Jego skarpetki i wywalił wszystkie :/ do tego nie słucha mnie wcale, patrzy na mnie, ja mówię "nie wolno" a on dalej to robi i jeszcze się śmieje.
A jak!
Dlatego ja nie sprzatam 746473 w ciagu dnia, bo małolactwo ma tylko pretekst, zeby wywalac wszystko na ziemie

Choc ostatnio zauwazylam, ze czasem mu sie zdarzy wrzucac zabawki do pudla, takze jest nadzieja...

Stary 2014-03-18, 15:25   #3609
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Marsi Leob przecudowny

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 15:29   #3610
szklanka19
Zadomowienie

Hello

Nancy letizia cudna! Też kiedyś myślałam o tym modelu

Sylwia ale masz zdolnego synka

Marsi jaki cudny Leoś

Ezzo jak Wasze nocki?

Tress jak tam na kursie? Może kiedyś uda się spotkać jak będziesz miała czas

Meneq, głupie pytanie, ale skąd w ogóle ten pył? bo brzmi to niezbyt fajnie :/

Kurde trochę się zmartwiłam tym drobiem, najlepiej mieć swoje wszystko, z własnej hodowli, tylko jak potem takie zwierzę zjeść
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 15:35   #3611
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi, wydaje mi sie, ze calkiem sporo jak na spacerowke...
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-br...066594188.html
My mamy akurat wersje 4-kolowa, caly czarny.

Ale wybaczam mu cene, kocham go!

i tak mniej niz baby jogger citi mini, ktorego wczesniej chcielismy :P

śliczny, mi się cholernie podoba ten niebieski
cena faktycznie ale skoro mu wybaczasz to znaczy że wart!

dziewczyny, dziękuję za komplementy
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 15:35   #3612
meduzza
Zadomowienie

Marsi Leonsjo super jest, chyba ma ogień pod tyłkiem co?

Wiecie jak ostatnio usypiam Juliankę? Leżąc z nią w łóżeczku. Maluch rozrabia rozrabia aż w końcu pada twarzą koło mnie i śpi. Dziś zasnęłam przed nią Nie myślcie, że jestem jakaś nienormalna ale po chorobach wszystko nam się poprzestawiało i jedzenie i zasypianie

Zaraz lecimy na 80 urodziny prababci, blok na przeciwko
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 16:27   #3613
hje
Zakorzenienie

Cytat:

To "" było ironiczne, chyba nie muszę mówić, jak byłam wku.wiona
Siora ją trzyma na rękach, tata pije i Pola zaczyna się domagać, ja mówię "NIE DAWAJ!", a o ni się nawet nie popatrzyli

Boski jest!

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
mam tak samo. mamy espiro atlantic 3w1 i z 2 pietra z paulina daje rade.... siostra chce mi parasolke oddac po swoich dzieciach zebym miala na wyjazd do rabki, tylko nie bardzo rozumiem po co... mamy samochod w kombi takze ta nasza sie spokojnie zmiesci a wychodze z zalozenia ze to dziecku ma byc wygadnie... oczywiscie gdybym miala kase to chetnie bym quinny kupila bo strasznie mi sie podoba ale niestety finansowo strasznie ciezko u nas ostatnio wiec nie kupimy, a nie czuje potrzeby zeby kupowac zykla parslke
Dokładnie Ja po pierwsze nie muszę wózka nigdzie wnosić/znosić, bo sobie stoi w garażu, po drugie, paradoksalnie, my mamy Opla Tigrę, rodzice O. Merrivę, a siora O. Atsrę - a tylko do naszego bagażnika sie mieści jak się go złoży Wystarczy wyguglować, żeby zobaczyć, że nasze autko zbyt "rodzinne" nie jest

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Kupilam mlodemu gruche, olosie, zabijcie mnie jak tym sie obslugiwac??????!!!!!!
Najpierw ściśnij ją troszkę, żeby trochę powietrza z niej poszło, jak włożysz małemu do noska - puść i wciągnie Lepiej tak, a po troszku, bo ja kilka razy czyściłam Poli nos tak na maxa i mi nieźle płakała

Bosz, jaka piękna pogoda Takie cieplutko teraz, że szok! Byłyśmy godzinę, a młoda mi teraz prawie w krzesełku zasnęła Ale jak ją wyciągnęłam, to się przebudziła i mam nadzieję, że tak chociaż godzinkę jeszcze pociągnie
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 17:01   #3614
pstryczek84
Zakorzenienie

Mlody nie daje mi zasiacs przed kompsem wiec sie wycwanilam i wzielam tableta. Tez kiepski pomysl : / nadrobilam wszystko, mam pootwierane pierdyliardy nowych stron ale z odp bede musiala poczekac az maly zasnie...

Wysłane z mojego MID1001

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

W ogole ziewa mi caly czas wiec musze sie ogarnac i przetrzymac chociaz jeszcze z godz bo jakby mi teraz zasnal to bym se chyba palnela w leb. : /

Wysłane z mojego MID1001

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 17:02   #3615
marsi11
Zakorzenienie

chcecie newsa???
zrobiłam test

jestem w szoku idę zajrzeć jeszcze raz bo nie wierzę
Stary 2014-03-18, 17:06   #3616
pstryczek84
Zakorzenienie

O boze marsiiiiiiii!!!!!! Gratulacje,
!!!!!!!!! Poryczalam sie......

Wysłane z mojego MID1001

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 17:08   #3617
MaJulMi
Raczkowanie

Marsi,
Super, przeogromne gratulacje !!!!
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 17:12   #3618
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
chcecie newsa???
zrobiłam test

Gratulacje !!!

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 17:14   #3619
nafiyqa
Zakorzenienie

O kurczaki!!! Gratulacje marsi!!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 17:15   #3620
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
chcecie newsa???
Zrobiłam test

Jestem w szoku idę zajrzeć jeszcze raz bo nie wierzę
Cytat:
Napisane przez majulmi Pokaż wiadomość
marsi,
super, przeogromne gratulacje !!!!
marsi!!!!!!!!!!!!!!! Serio! Jaciepierdziele!!!!!!!!! Cudowna nowia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!1

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 17:16   #3621
marsi11
Zakorzenienie

ja pierdziu

tu macie dowód
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1395162909
Stary 2014-03-18, 17:25   #3622
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

hurra!!!!!!!!!!!!!!!! : roza:

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 17:31   #3623
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
My już po szczepieniu, moja twardzielka nawet nie zająknęła przy wkłuwaniu, żadnej łzy
Waży 10,5kg i 80cm. zgarnęła masę pochwał, bo pokazała chyba wszystko co potrafi i nosiła po poczekalni takie gumowe bujaki wielkie;p siłaczka moja
ale stwierdzam, że jest postrachem dzieci. jeden roczniak był na ręce u mamy, Hania do niego poleciała z krzykiem dzidzia, ten ryk. kolejne dziecko, malutkie taki niemowlaczek Hania biegnie, ten podkówka i ryk. a koniec uwiesiła się i zaczęła całować dziewczynkę 17 miesięcy, też ryk musiała w wózku siedzieć, bo wszystkie dzieci się Jej bały

Black gratulację dla Męża

neti biedny Antoś zdrówka!

Deli ja to myślałam wczoraj, że ze strachu w gacie narobie;p

Jejco Hania ma 11 zębów

badzia my byliśmy z Hanią jak jeszcze malutka była. miała kanalik zapchany, miała wtedy badane dno oka.

Lady zdrówka dla Pietraszka
Dzielna pannica!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Debrah nie zwracam ueagi juz dawno, Pietraszko je z nami juz wszystko nietstety specjalnie dla niego przygotowanych obiadkow nie chce jesc takze.... to, co my jemy, piotrus tez dostaje, oczywiscie wiadomo, bez kotletow smazonych na tluszczu czy panierki czy jak cos pikamtmego tez nie ale zupy i co lagojdniejsze dania je z nami

U nas tak samo

Cytat:
a słuchajcie byłam wczoraj z siostrą u ortodonty no i ojciec z Młodą wszedł do gabinetu, a ja z Młodym na korytarzu zostałam no i sobie oglądaliśmy obrazki na ścianach, auta przez szybe, trochę sobie pośpiewaliśmy i potańczyliśmy i asystentki ortodontki na nas paczałowały itp i w końcu jedna mi mówi: A Ty to się chyba lubisz nim zajmować nie? Widać, że Cię lubi. Fajnie taką siotrę ma do zabawy

Dobre

Cytat:
Ooo ja to samo.
Chyba o renome chodzi?

Musze pochwalic Kubusia!
Zjadl dzis w calosci swoj pierwszy 3-skladnikowy obiad (ziemniaczki, pieczony schab w ziolach i brokuly). Wczesniej wchodzila tylko jedna rzecz z naszych talerzy (np ziemniaki czy kasza).
Najpierw byl szczekoscisk, potem wypluwanie wszystkiego. Ze swojej rączki tez niewiele chce jesc. A teraz pieknie zjadl dosc spory talerzyk
Jak sie zniecierpliwil (bo troszke lądowalo obok ) to lyzeczke trzymal w jednej lapce, a druga pchal ziemniaki do buzi
Brawo Kuba!

Cytat:
Mój tata przed chwilą poczęstował Polę odrobiną pepsi, bo to przecież tylko do spróbowania... Tak więc już nic mnie na tym świecie nie zdziwi...

Cytat:

Ale on cudowny!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Jejcio my mamy 8 zębolów

neti biedny Antonio, oby jak najszybciej wyzdrowiał...

Debrah za wylicytowanie
my juz nie patrzymy na skład ale jednak jak gotuję dla Kuby to nie solę, jak od nas je to też się nie stresuję, bo ja mało solę.

Black gratulacje dla tż i będę trzymać kciuki za pracę w Sephorze

gojka Kubie nogi pocą się tylko w butkach Befado...
idź na prześwietlenie

hope widzisz, jaka gówniara z Ciebie

nawijko dla Kubusia za "dorosły" obiad

marsi jaki wysportowany i jak gada

misiaeel dla twardzielki

byliśmy dziś na dworku, ale pizga strasznie więc dość szybko wróciliśmy, Kuba śpi, ja nadrobiłam i w międzyczasie ugotowałam obiad powiedźcie, czy Wasze dzieci też tak brudzą ? Gdzie się Kuba nie przewinie to robi syf, dzisiaj dorwał się do worka, w którym trzymam Jego skarpetki i wywalił wszystkie :/ do tego nie słucha mnie wcale, patrzy na mnie, ja mówię "nie wolno" a on dalej to robi i jeszcze się śmieje.
U nas tak samo, burdel na kółkach!

Cytat:
chcecie newsa???
zrobiłam test

Jaaaa aż się popłakałam, cudownie!!!!!!!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 17:35   #3624
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
My już po szczepieniu, moja twardzielka nawet nie zająknęła przy wkłuwaniu, żadnej łzy
Waży 10,5kg i 80cm. zgarnęła masę pochwał, bo pokazała chyba wszystko co potrafi i nosiła po poczekalni takie gumowe bujaki wielkie;p siłaczka moja
ale stwierdzam, że jest postrachem dzieci. jeden roczniak był na ręce u mamy, Hania do niego poleciała z krzykiem dzidzia, ten ryk. kolejne dziecko, malutkie taki niemowlaczek Hania biegnie, ten podkówka i ryk. a koniec uwiesiła się i zaczęła całować dziewczynkę 17 miesięcy, też ryk musiała w wózku siedzieć, bo wszystkie dzieci się Jej bały

Black gratulację dla Męża

neti biedny Antoś zdrówka!

Deli ja to myślałam wczoraj, że ze strachu w gacie narobie;p

Jejco Hania ma 11 zębów

badzia my byliśmy z Hanią jak jeszcze malutka była. miała kanalik zapchany, miała wtedy badane dno oka.

Lady zdrówka dla Pietraszka
Super że tak dobrze Hania zniosła szczepienie
A charakter widzę że ma podobny do mojej, moja na placu zabaw też zazwyczaj podbiega do innych dzieci a te co prawda aż płaczem zazwyczaj nie reagują ale widać że nie wiedzą co mają począć

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
My też już po, Młoda własnie wstała.

A słuchajcie : jeśli dajecie słoiczki jeszcze to nadal patrzycie by były bez cukru/soli w składzie? tak mnie natchnął wątek na odchowalni..
Ja na składy słoiczków cały czas patrzę. Właśnie dlatego że podjada też nasze rzeczy (a i tak bardzo mało solimy) albo czasem coś z restauracji to jak gotują coś specjalnie dla niej albo daję słoiczek to staram się już unikać mniej zdrowych składników.

Cytat:
no właśnie słyszałam o tych powiększonych gruczołach i mało daje drobiu
my na mmr dzisiaj zaszczepiliśmy. priosixem.
ja się chyba bardziej boję nie szczepić jak szczepić
Mam dokładnie tak samo

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dzięki Cała no my mieliśmy mieć za tydzien, ale na razie się wypisalam...jak już bedzie zdrowy, wtedy się zapiszemy..u nad pediatra namawiała i mowila żeby się nie bac.także tego.może za miesiąc na spokój już.

kurde właśnie sobie uświadomiłam, ze ja za tydzień ostatni raz będę obchodzić urodziny z 2 z przodu:banghead::banghead:

Ja za niecałe 3 mce też Ale w ogóle się tym nie przejmuję, uważam że najlepsze lata jeszcze przed nami, ze szkrabami

Cytat:

Mnie ostatnio posądzono o bycie nianią Julki bo niby że tak młodo wyglądam a kobieta która tak stwierdziła poznała już wcześniej mojego męża (który jest tylko rok starszy) i chyba doszła do wniosku że za młoda jestem na bycie jego żoną i mamą Julki Też się zdziwiła jak powiedziałam że nie nie, jestem mamą

Cytat:
Ooo ja to samo.
Chyba o renome chodzi?

Musze pochwalic Kubusia!
Super że tak ładnie je U mojej Julki za to ostatnio gorzej z jedzeniem...

Cytat:
Mój tata przed chwilą poczęstował Polę odrobiną pepsi, bo to przecież tylko do spróbowania... Tak więc już nic mnie na tym świecie nie zdziwi...
Masakra :/

Cytat:

Szkoda w ogóle gadać jeśli chodzi o takich ludzi, bezmyślność totalna
A Leoś genialny

Cytat:
Tak jak Nawijka mówi, kup jakikolwiek pokrowiec. My mamy trochę większą spacerówkę ale w kolorze żółtym i jak lecieliśmy na wakacje to też bałam się że pobrudzą mi w samolocie, w sensie że np przy wyjmowaniu położą na jakiejś kałuży czy coś i kupiliśmy ten pokrowiec z Ikea, wycięliśmy usztywnienia ze środka z dołu i z góry i się super sprawdził. Ty pewnie nie potrzebujesz aż tak wielkiego ale możesz czegoś podobnego poszukać:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20210554/
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 17:37   #3625
nafiyqa
Zakorzenienie

Przepraszam, ze sie tak wtryniam w radosna nowine, ale poradzcie cos

Mamy pierwsze w zyciu odparzenie pupy.
Pupka czerwona, przy zmianie pampa jest pisk nie z tej ziemi.
Kuba na przewijaku momentalnie przekreca sie na brzuszek, trzyma glowke plasko, pupke bardzo wysoko i zastyga w takiej pozycji na kilka minut strasznie krzyczac.

Nie wiem od czego to, te same pampy, te same chusteczki mamy.
Zrezygnowalam narazie z nich, przemywam pupke woda.
probowalam sudocremu, maki ziemniaczanej, tormentiolu i narazie NIC.

Nie podobaja mi sie kupki, z 6 malenkich ich juz dzis bylo (zawsze kolo 3 wiekszych jest...) i jakby cos sluzowatego w nich bylo... taki brązowawy śluz, ale w niewielkiej ilosci. Kupki twarde.
A przed kupka straszne stekanie, jakby mial problem z wyproznieniem (nigdy sie to nie zdarzylo).
Co to moze byc?

Jutro mialam jechac w koncu do tego onkologa, TZ mial zostac z Kuba.
Szkoda mi tego bidulka mojego, strasznie krzyczy, nawet juz po zmianie pampa

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-03-18 o 17:47
Stary 2014-03-18, 17:46   #3626
charlizz
Zadomowienie

MARSI, przypomniało mi się - z tych samych powodów, dla których nie kupujesz butów w ccc, nie powinnaś kupować butów Bartek.
btw był czas, że produkowano je... w Chinach. potwierdzone info.
nie wiem jak jest teraz

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

dopiero odczytałam

GRATULACJE!!!!!

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 18:08   #3627
calawdeszczu
Wtajemniczenie

o ja Cieeeeeee!

Marsi, GRATULACJE!!!!!: oklaski:

Aż mnie w dołku ścisneło!!

i może wypaść termin na grudzień jak Leoś

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Nawijko, ja nie pomogę, bo u nas działała ziemniaczanka...

chciałam dodać fotkę, ale nie działa to dziadostwo ;-)

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2014-03-18 o 18:00
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 18:12   #3628
szklanka19
Zadomowienie

Boże Marsi jakie cudowne wieści! Ogromne gratulacje! to teraz spokojnej ciąży Ci życzę i dużo zdrowia!

Nawijko coś nowego z jedzenia? Albo może Kubulek za mało pije?
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 18:18   #3629
karusia_2007
Raczkowanie

Marsi GRATULACJE
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 18:22   #3630
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

MARSI....WCHODZĘ I CO WIDZĘ? SUUUUUUUPER! GRATULACJE! JEJU JAK SIĘ CIESZĘ!!!!:thumbup::thumb up::thumbup::thumbup::thu mbup:

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości