Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 10:11   #3541
gojka24
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
kaczka jest super kocham kaczkę na różne sposoby, tylko czy Ci się zdaży rozmrozić?
ja na obiad robię meksykańskie burritos

o widzisz a mnie kaczka nie zachwyca, wolę kurę... hmmm zjadłabym coś meksykańskiego, narobiłaś mi ochoty... tylko, że zapasy się pokończyły a pogoda nieciekawa więc z małą nie pójdę na zakupy, a Tż zanim wróci.... więc pewnie wieczorkiem skoczę na zakupy i na jutro będzie, a dziś:noniewiem : może na niezdrowo frytki??? i jakiś gryros.... hmmm to jest myśl....

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dziewczyny, czy któraś z Was była z maluchem u okulisty? Moja mała strasznie mruży oczy i obawiam się, że ma jakąś wadę.. jak taki okulista sprawdza wzrok u takiego malucha?
My niedawno byłyśmy. U nas badanie było na mniej więcej takim sprzęcie http://www.google.pl/imgres?newwindo...art=16&ndsp=23 mówił, że wszystko ok za wzrokiem, więc chyba da się zbadać, tylko, że my z inną sprawą niż wada wzroku. No ale jak zapytałam się czy mógłby sprawdzić czy nie ma wady wzroku, to powiedział, że sprawdził i nie ma....

Niech wiosna już wraca... Pamiętacie jak zaczynałam prace w Reserved i pisałam, że spadłam ze schodów i noga mnie bolała przez długi czas??? Od wczoraj znowu przypomiała o sobie... Boli nie powiem jak bardzo... Nie wiem czy to przez tą pogodę czy jak, ale chyba coś się tam poważniejszego stało... Myślicie, że powinnam pójść jakieś prześwietlenie zrobić???

A przy okazji nóg, czy Waszym dzieciaczkom się nogi pocą??? U nas tragedia, nie wiem czy to wina butów czy co... Po domu czasem chodzi w befado i jest masakra, tak samo było z zimowymi czy teraz z adidaskami. Zdarza się, że jak ściągam buta to skarpetka mokra... Jak chodzi w skarpetkach po domu to też ta stópka taka delikatnie wilgotna, no ale przecież nie puszczę jej całkiem boso, bo za zimno. Sama nie wyobrażam sobie bez skarpet czy ciapów chodzić, więc nie puszczę tak dziecka...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:14   #3542
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
o widzisz a mnie kaczka nie zachwyca, wolę kurę... hmmm zjadłabym coś meksykańskiego, narobiłaś mi ochoty... tylko, że zapasy się pokończyły a pogoda nieciekawa więc z małą nie pójdę na zakupy, a Tż zanim wróci.... więc pewnie wieczorkiem skoczę na zakupy i na jutro będzie, a dziś:noniewiem : może na niezdrowo frytki??? i jakiś gryros.... hmmm to jest myśl....

My niedawno byłyśmy. U nas badanie było na mniej więcej takim sprzęcie http://www.google.pl/imgres?newwindo...art=16&ndsp=23 mówił, że wszystko ok za wzrokiem, więc chyba da się zbadać, tylko, że my z inną sprawą niż wada wzroku. No ale jak zapytałam się czy mógłby sprawdzić czy nie ma wady wzroku, to powiedział, że sprawdził i nie ma....

Niech wiosna już wraca... Pamiętacie jak zaczynałam prace w Reserved i pisałam, że spadłam ze schodów i noga mnie bolała przez długi czas??? Od wczoraj znowu przypomiała o sobie... Boli nie powiem jak bardzo... Nie wiem czy to przez tą pogodę czy jak, ale chyba coś się tam poważniejszego stało... Myślicie, że powinnam pójść jakieś prześwietlenie zrobić???

A przy okazji nóg, czy Waszym dzieciaczkom się nogi pocą??? U nas tragedia, nie wiem czy to wina butów czy co... Po domu czasem chodzi w befado i jest masakra, tak samo było z zimowymi czy teraz z adidaskami. Zdarza się, że jak ściągam buta to skarpetka mokra... Jak chodzi w skarpetkach po domu to też ta stópka taka delikatnie wilgotna, no ale przecież nie puszczę jej całkiem boso, bo za zimno. Sama nie wyobrażam sobie bez skarpet czy ciapów chodzić, więc nie puszczę tak dziecka...
nie, nigdy nie miała spoconych stóp. Czy to w butach czy skarpetkach.
Inna sprawa, że często je zdejmuje (skarpetki)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:23   #3543
Delicjanka
Zakorzenienie

Gojka, moja wczoraj miala pierwszy raz tak spocone stopy, nie wiem o co chodzi, bo było zimno.. a wcześniejs ie to nie zdarzyło. Dziwne. Własnie mialam wczoraj o tym pisać.

Kurna, umywalka mi sie zapchala;/ ech;/////// kur. w takich sytuacjach bardzo brakuje tzta;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:28   #3544
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Piszę z lapka w pracy, masakra tylko Black na razie czytam, że mąż pracę ma, gratuluję
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:54   #3545
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Gojka..my dopiero zaczynamy nosić butki...ale jak mial na chwile befado na dworzu to stopy spocone...w skarpetach po domu nigdy, mam nadzieję że u nas w skorzanych butach tego nie będzie

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 10:56   #3546
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
dolną lewą 6. także jestem szczerbata
Ale pierdzielisz, pisałam Ci, że ja od 3 liceum 6 nie mam i ni chu tego nie widać

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45633601]
się składa, że jestem specjalistKOM i na moje oko to zmęczenie + senność + prawdopodobnie zbyt gorąca mamusia jakkolwiek to brzmi dlatego młoda z łóżka uciekała[/QUOTE]

Cytat:
brawo
Moja Hania ostatnio nauczyła się jak robi wąż- sssss
Pola tak robi, teatralnie wyrzucając przy tym ślinę z ust

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
aaaa bo padne! Moja matka zawsze podobnie mowila- "przyprowadze jakiegos twojego kolege i pokaze jaki masz burdel, wstyd zeby DZIEWCZYNA taki syf miala". A chuj innych obchodzi moj burdel? Twoj-moj pokoj mozemy robic co chcemy. Moge miec nawet gowno na srodku, jesli nie smierdzi poza pokojem to niepowinno nikogo obchodzic, ze tam lezy. Bulwers, bo przypomnialam sobie dziecinstwo
Łoooo, to to

Cytat:
Napisane przez Jejcio Pokaż wiadomość
U nas takie problemy jak Ty z mamą ja mam podwójne bo i z mamą i tesciową. A z teściową mieszkam więc... ah... szkoda słów... i kawą też częstuje bo to tylko kawa... i błysk w pokoju musi być bo przecież mam tylko dzieci i nic więcej do roboty nie mam...
O kutwa, to podwójne współczucie

Cytat:
J
A ile wasze dzieci mają zębów???
4 - wszystkie jedynki... I to od sierpnia

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ze mną kompletnie nie podrodze
A któraś z podkarpacie moze jest ??
Ja Małopolska, ale do Rzeszowa mam może jakieś 150 km

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

u nas jako tako. Dzieciaki pokasłują ale osłuchowo ok, tylko gardełka zaczerwienione. za to ja zdycham oby teraz oni nie złapali ode mnie :/
Ja pierdziu, ale macie serię Zdrowia!

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Kurna, umywalka mi sie zapchala;/ ech;/////// kur. w takich sytuacjach bardzo brakuje tzta;]
No to dawaj proszek do czyszczenia zmywary i załącz "na sucho"

Sylwietta, hej!!

Evel,

Co do szczebelków - my już wyciągnęliśmy jakieś 3 miesiące temu... dlatego, że jeden sam wypadał, i nieraz go Pola w nocy wywaliła i ją budził

Dziękuję za gratulacje dla Poli i za zainteresowanie sytuacją

Normalnie o tej porze powinna zaczynać się drzemka, ale dziś już jesteśmy po Młoda spała od 10.20 do 11.10, no i kurde zobaczymy, jak to później będzie
W ogóle pobudka była o 5.30, ale ją jakoś przetrzymałam na łóżku do 7.20 Ona sobie tam coś robiła, a ja co 2 minuty na minutę oko przymykałam
Rano byłyśmy na wózkowym spacerze, no musiałyśmy, pizgało owszem, ale ładnie było. I stoją dwie sąsiadki, stare dewotki, ja im dziędobry, a jedna, "a tej małej zimno nie jest!?" Zaznaczam, że Pola miała kurtkę zimową, czapkę zimową i była przykryta kocykiem złożonym na pół
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:02   #3547
misiaeel
Wtajemniczenie

My już po szczepieniu, moja twardzielka nawet nie zająknęła przy wkłuwaniu, żadnej łzy
Waży 10,5kg i 80cm. zgarnęła masę pochwał, bo pokazała chyba wszystko co potrafi i nosiła po poczekalni takie gumowe bujaki wielkie;p siłaczka moja
ale stwierdzam, że jest postrachem dzieci. jeden roczniak był na ręce u mamy, Hania do niego poleciała z krzykiem dzidzia, ten ryk. kolejne dziecko, malutkie taki niemowlaczek Hania biegnie, ten podkówka i ryk. a koniec uwiesiła się i zaczęła całować dziewczynkę 17 miesięcy, też ryk musiała w wózku siedzieć, bo wszystkie dzieci się Jej bały

Black gratulację dla Męża

neti biedny Antoś zdrówka!

Deli ja to myślałam wczoraj, że ze strachu w gacie narobie;p

Jejco Hania ma 11 zębów

badzia my byliśmy z Hanią jak jeszcze malutka była. miała kanalik zapchany, miała wtedy badane dno oka.

Lady zdrówka dla Pietraszka

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 11:02   #3548
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Wrzucam fotencję.
CUDOWNA!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Hej kochane, wracam do Was czy Wam sie to podoba czy nie
Nareszcie jesteś! Kaszel poinfekcyjny nawet do miesiąca może być.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Pstryniu, ja biore cienszą kurtałke w r. 86, najwyzej pod spod ciepły sweterek załoze w chłodniejsze dni.
Co do cycołapów- mam podobne doswiadczenia odkąd skonczyłam kp

Jeszcze bede sie chwalic- dziec posiadł nową umiejetnosc- z głosnym krzykiem GEM biegnie w strone lodówki i robi puk puk, oznajmiajac iz jest głodny i zyczy sobie kanapke z owym gemem kocham mojego Zbójosława i jakby rozkreca sie słownie, dysponuje imponującym zakresem słow takich jak: mama, baba, dziadzia, bam (banan), gem (dżem), am, ań (jajko), aj (wujek), nie, tak, kot, dac/daj/dam, nenej (dziecko- nie mam pojecia dlaczego akurat nenej), bum, mniam (jak cos wyjątkowo lubi). Chyba tyle
Ale gaduła!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Neti - takie te chustki kupilam
ładne

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Dzień zaczęłyśmy o 6:50.
Nocki kiepskie bardzo, chyba nadal te 4rki, dużo pobudek z płaczem, nosiłam ją wieczorem niemal do 24. Co zasnęła to budziła się zaraz. Biedna, niech już wyjdą.
Bidusia

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Wiciu jeszcze śpi a R pojechał z młodą do lekarza bo się smara i ucho ją zaczęło boleć Pewnie wrócą z antybiotykiem
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
No tak...tylko ze siostra mi je wylicytowala....:banghead :

PSTRYKU wejdę na neta potem -o ile będzie dzialal .. i zobaczę foty chustkufff..

JEJCIO...my mamy 8 szt zebiszczy no i 9ty się wyłania.

MISIA...no to musisz wtedy sie wybrać do rodziców!! Im nas więcej tym fajnie...KINDER BAL

MENEQ...może i jak znajdziesz czas to się spikniemy?

Bylismy u lekarza ..k..wA zmiany w oskrzelach:banghead::bang head::banghead: dobrze że ja od razu dziś pojechałam, a jak wstalan po 7 i zadzwoniłam do lekarza to ostatni nr na 8.50 dostałam....więc szybcikiem kaszka , w auto i sio do lekarza.antybiotyku nie mamy...ale inhalacje berodual +pulmicort i jakieś dwa syropki.
Lece dawac pierwsza dawke...
A o to moj dzielny pacjent..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oj, zdrowiejcie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, melduję się po niedługiej nieobecności - miałam trochę latania w związku ze stażem, ale koniec końców nie idę, bo mój mąż dostał wczoraj super płatną pracę u nas w miasteczku - nie dość, że bardzo dobre pieniądze, to jeszcze w dodatku 10 minut spacerkiem od naszego domu. Mogę nawet z Oliwką iść do niego, zanieść mu jakieś jedzenie, czy coś... Także muszę zrezygnować ze stażu - idę dopiero do Sephory na jesień, jeśli się dostanę, a też muszę w tym celu popracować nad portfolio... Więc czeka mnie nieco roboty... No ale, taka praca to będzie czysta przyjemność...

Widzę, że wciąż sporo dzieciaczków choruje - mam nadzieję, że zdróweczko szybko wróci.
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane tak jak pisalam w k.w usprawiedliwieniach do czwartku wieczorem jestem u mamy, dodatkowo caly czss biegam zaczelam prace na 1/4 etatu w domu w charakterze pomocy ksiegowej i kompletnie nie mam na nic czasu bo caly czas cos robie ;( Pietraszko znowu chory, zakatarzony bidok chodzi jak nie wiem, kiedy to sie skonczy? Od poczatku stycznia non stop jakies chorobska
Buziaki kochane tesknie

Zdrówka dla Pietraszka!

Idę gotować zupę póki młody śpi.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:11   #3549
nafiyqa
Zakorzenienie

HJE, nie ogarniam tego, co czytam a zdjecie na fb to juz dla mnie calkiem jakas abstrakcja. Ehh jak tak mozna... Trzymam kciuki, zeby udalo sie szybko wyprowadzic. Wtedy na pewno poprawia sie Wasze relacje

HOPE

SYLWIA, fajnie, ze jestes, brakowalo Ciebie tutaj!!

BLACK, gratulacje dla meza!

Dziekuje za wszystkie mile komentarze w k.
Kochane jestescie!

Co to ja jeszcze mialam...
Ide dalej nadrabiac.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:12   #3550
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ale pierdzielisz, pisałam Ci, że ja od 3 liceum 6 nie mam i ni chu tego nie widać

Pola tak robi, teatralnie wyrzucając przy tym ślinę z ust

Łoooo, to to

O kutwa, to podwójne współczucie

4 - wszystkie jedynki... I to od sierpnia

Ja Małopolska, ale do Rzeszowa mam może jakieś 150 km

Ja pierdziu, ale macie serię Zdrowia!

No to dawaj proszek do czyszczenia zmywary i załącz "na sucho"

Sylwietta, hej!!

Evel,

Co do szczebelków - my już wyciągnęliśmy jakieś 3 miesiące temu... dlatego, że jeden sam wypadał, i nieraz go Pola w nocy wywaliła i ją budził

Dziękuję za gratulacje dla Poli i za zainteresowanie sytuacją

Normalnie o tej porze powinna zaczynać się drzemka, ale dziś już jesteśmy po Młoda spała od 10.20 do 11.10, no i kurde zobaczymy, jak to później będzie
W ogóle pobudka była o 5.30, ale ją jakoś przetrzymałam na łóżku do 7.20 Ona sobie tam coś robiła, a ja co 2 minuty na minutę oko przymykałam
Rano byłyśmy na wózkowym spacerze, no musiałyśmy, pizgało owszem, ale ładnie było. I stoją dwie sąsiadki, stare dewotki, ja im dziędobry, a jedna, "a tej małej zimno nie jest!?" Zaznaczam, że Pola miała kurtkę zimową, czapkę zimową i była przykryta kocykiem złożonym na pół
My też już po, Młoda własnie wstała.

A słuchajcie : jeśli dajecie słoiczki jeszcze to nadal patrzycie by były bez cukru/soli w składzie? tak mnie natchnął wątek na odchowalni..
Stary 2014-03-18, 11:15   #3551
hope01
Zakorzenienie

MAMY DZIEWCZYNEK
Na jednej z grup licytacyjnych na fb dziewczyna wystawiła taki oto zestaw bluzek 12/18 i 18/24 m, których stan ocenia na bdb i db
Licytować którejś?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 11:15   #3552
marsi11
Zakorzenienie

Gojka, fryty są git, też mam ochotę od kilku dni

Mojemy małemu tylko czasem nózki się pocą zauważyłam,że to wina butków i zmieniłam butki i jest git

Lady- super że masz robotę, zdrówko dla Pietraszka
Black- gratulejszyn
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:20   #3553
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah, jem...cos tam

Wczoraj z siostra dalysmy sobie wycisk z chodakiem skalpel na krzesle czisas!!! Dzisiaj ledwo chodze:P

Black gratulacje dla meza!!!zdradzisz, co za stanowisko?

Moje dziecie wlasnie zasnelo przy wachaniu stopek w sensie....ze ja mu wachalam slodziak kochany, ale taki chorutki, fatalnie mu sie spi, a ja katarka ani fridy nie wzielam z domu i dupa ;( chyba chociaz po gruche polece do apteki.....

Widze kolejna nowa mame? !!!

Deli, widzialam psiaka sprzedajesz? jejkus.....smutno mi sie zrobilo strasznie tzn nie jestem na biezaco bo nie mialam jak forum czytac tylko na fejsie widzialam......
Ja sobie nie wyobrazam takiej sytuacji, tzn inaczej pewnie jak sie dziecie pojawia kiedy zwierzak juz jest w domu, u nas tak bylo, teraz Luna i Pietraszko to friends forever, Piotrus moze tulic kote i calowac a ona dzielnie to znosi, ba, nadstawia mu sie Pietraszko jakis czas temu nauczyl sie jej rzucac zabawki i sie potrafia bawic przez godzine ze soba slodziaki. Mam pelne zaufanie do tego kota bo nawet jak jej sie cos nie podoba to lapka pacnie ale bez pazurkow i bardzo delikatnie

Ide sie drzemnac poki maly spi bo nocka taka sobie dwie godz spal na mojej klacie bidoczek maly

W ogole udalo nam sie odkupic lozeczko turystyczne za 70zl babeczka dodala jeszcze gratis materacyk piankowy wszystko wyczyscilismy i Piotrus ma gdzie spac tym bardziej ze teraz z malym u mamy bedziemy w zasadzie co 3 tygodnie na 3-4 dni bo M.ta szkole liderow ma. W ogole skubaniec w takich hotelach spi ze lazienka jest wielkosci naszej sypialni a w maju cwaniak ma zakwaterowanie w Hiltonie!!!!!! Szkoda, ze z nim pojechac nie moge ;(

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

My nie wyciagamy szczebelkow nawet takiej mozliwosci u nas nie ma od razu sie sciaga bok i przerabia na tapczanik mysle, ze kolo stycznia dopiero mu lozeczko przerobimy.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:21   #3554
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
My już po szczepieniu, moja twardzielka nawet nie zająknęła przy wkłuwaniu, żadnej łzy
Waży 10,5kg i 80cm. zgarnęła masę pochwał, bo pokazała chyba wszystko co potrafi i nosiła po poczekalni takie gumowe bujaki wielkie;p siłaczka moja
ale stwierdzam, że jest postrachem dzieci. jeden roczniak był na ręce u mamy, Hania do niego poleciała z krzykiem dzidzia, ten ryk. kolejne dziecko, malutkie taki niemowlaczek Hania biegnie, ten podkówka i ryk. a koniec uwiesiła się i zaczęła całować dziewczynkę 17 miesięcy, też ryk musiała w wózku siedzieć, bo wszystkie dzieci się Jej bały
dla duzej pannicy
no cóż... nie każde dziecko jest tak towarzyskie jak Hanna

i za zęby!

Stary 2014-03-18, 11:23   #3555
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah nie zwracam ueagi juz dawno, Pietraszko je z nami juz wszystko nietstety specjalnie dla niego przygotowanych obiadkow nie chce jesc takze.... to, co my jemy, piotrus tez dostaje, oczywiscie wiadomo, bez kotletow smazonych na tluszczu czy panierki czy jak cos pikamtmego tez nie ale zupy i co lagojdniejsze dania je z nami

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:26   #3556
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Debrah nie zwracam ueagi juz dawno, Pietraszko je z nami juz wszystko nietstety specjalnie dla niego przygotowanych obiadkow nie chce jesc takze.... to, co my jemy, piotrus tez dostaje, oczywiscie wiadomo, bez kotletow smazonych na tluszczu czy panierki czy jak cos pikamtmego tez nie ale zupy i co lagojdniejsze dania je z nami

u nas tak samo

Stary 2014-03-18, 11:27   #3557
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dla duzej pannicy
no cóż... nie każde dziecko jest tak towarzyskie jak Hanna

i za zęby!
żal mi Jej bo Ona aż piszczy do dzieci a te się Jej boją no Dziewczyna ma donośny głos ale bez przesady
ale, że dużo zębów?

Debrah ja już prawie nie kupuje słoiczków, ale jak już muszę to nie patrzę na składy.
Lady w Hiltonie to na bogato
możesz mi powiedzieć, czy jesteście zadowoleni z Liry?

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-03-18, 11:30   #3558
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczynki co na,szybko poza tradycyjnymi mielonymi i klopsami mogę zrobić na obiad dla nad i Antonia z kg mielonego indyka?

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-03-18, 11:30   #3559
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
żal mi Jej bo Ona aż piszczy do dzieci a te się Jej boją no Dziewczyna ma donośny głos ale bez przesady
ale, że dużo zębów?

Debrah ja już prawie nie kupuje słoiczków, ale jak już muszę to nie patrzę na składy.
Lady w Hiltonie to na bogato
możesz mi powiedzieć, czy jesteście zadowoleni z Liry?
Dawid z kolei to widzi dzidzi cieszy się, a jak dzidzi podejdzie to ucieka między moje nogi
dużo

Ja powiem ja powiem! LAdy uwielbia Lirę!

Stary 2014-03-18, 11:34   #3560
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Dawid z kolei to widzi dzidzi cieszy się, a jak dzidzi podejdzie to ucieka między moje nogi
dużo

o to też by płakał w poczekalni razem z tamtymi dzieciakami

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-03-18, 11:37   #3561
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

A ile wasze dzieci mają zębów???
Moja ma 13

Cytat:

PSTRYKU wejdę na neta potem -o ile będzie dzialal .. i zobaczę foty chustkufff..

MISIA...no to musisz wtedy sie wybrać do rodziców!! Im nas więcej tym fajnie...KINDER BAL

Bylismy u lekarza ..k..wA zmiany w oskrzelach:banghead::bang head::banghead: dobrze że ja od razu dziś pojechałam, a jak wstalan po 7 i zadzwoniłam do lekarza to ostatni nr na 8.50 dostałam....więc szybcikiem kaszka , w auto i sio do lekarza.antybiotyku nie mamy...ale inhalacje berodual +pulmicort i jakieś dwa syropki.

zdrówka dla Antonia, dopiero co mieliście zapalenie oskrzeli z tego co pamiętam? siooo choróbska.

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

mojej się nie pocą, pomyka w samych skarpetkach w domu.

Cytat:
Julas waży 10, 300 więc podobnie I na widok lekarza płacze jakby ją ze skóry obdzierali. A wczoraj jak weszliśmy do przychodni to od razu zaczeła płakać, skojarzyła z ostatnią wizytą.

U nas osłuchowo czysto, ucho czyste, leciutko czerwone gardło i katar.
A mnie nadal trzyma już ponad tydzien.

Aaa i miałam wam pisać, że na wizycie u lekarza, okazało się, że Julka ma powiększone gruczoły piersiowe, a dawałam jej indyka max dwa razy w tygodniu. Lekarka kazała odstawić ze względu na faszerowanie drobiu hormonami. Więc odstawiliśmy. Także mamy dziewczynek (nie wiem czy na chłopców też to tak działa?) warto zwrócić uwagę.

tak w ogóle to cześć

przeleciałam na szybko.

Black- kciuki, żeby Mężowi praca podpasowała i jak najdłużej przynosiła kasiurę

Lady, zdrówka dla Pietraszkowego!

i chyba więcej nie pamiętam ;-)

u mnie znów święto, włączyłam na chwilę kompa póki Julas spi

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:

a ja się przymierzam do Runnera

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:39   #3562
marsi11
Zakorzenienie

Cała- kochana śniliście mi się dzisiaj
rzuć mi smska z Twoim numerem bo znowu zmieniłam telefon a na mojej karcie sim już się nie da kopiować numerów

z tymi gruczołami to tak jak Ci mówiłam- ostatnio chyba ze 3 osoby mi o tym mówiły,że dziewczynkom rosną cyce po kurczakach- szkoda,że mi nie urosły
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:40   #3563
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

z tymi gruczołami to tak jak Ci mówiłam- ostatnio chyba ze 3 osoby mi o tym mówiły,że dziewczynkom rosną cyce po kurczakach- szkoda,że mi nie urosły
a mi się dzisiaj śniło, że klóciłam się z teściową

widocznie za mało jesz kurzajów Woźnica, powinna fason trzymać cyc do przodu i wioooo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 11:41   #3564
Delicjanka
Zakorzenienie

Lady, wystawilam na allegro;p jak ktoś kupi to ok, jak nie to trudno, zostanie z nami.

Ufff posprzątałam mieszkanie! jak milo... Amelka ma drugą drzemke juz.. oby mi nie padła o 18;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:41   #3565
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
dużo

Nooooo zdecydwowanie

Lady, gratuluje pracy! jak Ci sie udalo zalapac?

Moj Kuba tez ma spoceniaaaki wilgotne stopki.
I niewazne czy w skarpetkach czy dodatkowo w butkach jest.
Dlatego czesto chodzi z gołą stopą (u nas jest bardzo cieplo, my tez tak chodzimy z TZ)

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-03-18 o 11:42
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:42   #3566
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tak samo
No u nas też właśnie - daję do spróbowania z mojego talerza lub słoiczek i juz średnio patrzę na słoiczka skład.
Jeśli gotuję tylko dla dziecka to nie solę, ale z naszego je normalne.
Tzn sory, próbuje. Do jedzenia to daleko.
Stary 2014-03-18, 11:46   #3567
calawdeszczu
Wtajemniczenie

a propo szczepionki mmr, ktoś przesuwa? Ja wczoraj rozmawiałam z pediatrą i mam jeszcze bardziej mieszane uczucia. Nie chciała się wypowiadać w temacie za bardzo.

My jeśli zdecydujemy się szczepić to najwcześniej za 3 tygodnie...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 11:49   #3568
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Moja ma 13

zdrówka dla Antonia, dopiero co mieliście zapalenie oskrzeli z tego co pamiętam? siooo choróbska.

mojej się nie pocą, pomyka w samych skarpetkach w domu.

Julas waży 10, 300 więc podobnie I na widok lekarza płacze jakby ją ze skóry obdzierali. A wczoraj jak weszliśmy do przychodni to od razu zaczeła płakać, skojarzyła z ostatnią wizytą.

U nas osłuchowo czysto, ucho czyste, leciutko czerwone gardło i katar.
A mnie nadal trzyma już ponad tydzien.

Aaa i miałam wam pisać, że na wizycie u lekarza, okazało się, że Julka ma powiększone gruczoły piersiowe, a dawałam jej indyka max dwa razy w tygodniu. Lekarka kazała odstawić ze względu na faszerowanie drobiu hormonami. Więc odstawiliśmy. Także mamy dziewczynek (nie wiem czy na chłopców też to tak działa?) warto zwrócić uwagę.

tak w ogóle to cześć

przeleciałam na szybko.

Black- kciuki, żeby Mężowi praca podpasowała i jak najdłużej przynosiła kasiurę

Lady, zdrówka dla Pietraszkowego!

i chyba więcej nie pamiętam ;-)

u mnie znów święto, włączyłam na chwilę kompa póki Julas spi

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

a ja się przymierzam do Runnera
Cytat:
a propo szczepionki mmr, ktoś przesuwa? Ja wczoraj rozmawiałam z pediatrą i mam jeszcze bardziej mieszane uczucia. Nie chciała się wypowiadać w temacie za bardzo.

no właśnie słyszałam o tych powiększonych gruczołach i mało daje drobiu
my na mmr dzisiaj zaszczepiliśmy. priosixem.
ja się chyba bardziej boję nie szczepić jak szczepić

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-03-18, 11:51   #3569
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, melduję się po niedługiej nieobecności - miałam trochę latania w związku ze stażem, ale koniec końców nie idę, bo mój mąż dostał wczoraj super płatną pracę u nas w miasteczku - nie dość, że bardzo dobre pieniądze, to jeszcze w dodatku 10 minut spacerkiem od naszego domu. Mogę nawet z Oliwką iść do niego, zanieść mu jakieś jedzenie, czy coś... Także muszę zrezygnować ze stażu - idę dopiero do Sephory na jesień, jeśli się dostanę, a też muszę w tym celu popracować nad portfolio... Więc czeka mnie nieco roboty... No ale, taka praca to będzie czysta przyjemność...

Widzę, że wciąż sporo dzieciaczków choruje - mam nadzieję, że zdróweczko szybko wróci.
Super Gratulacje wszystko wam sie ładnie poukładało
Mam pytanko masz doświadczenie z pudrami z Mary Kay mam okazje kupic o 40 % taniej a moj Inglot sie kończy i sie zastanawiam

Cytat:

Buziaki dla chorowitka
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 11:55   #3570
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

Dzięki Cała no my mieliśmy mieć za tydzien, ale na razie się wypisalam...jak już bedzie zdrowy, wtedy się zapiszemy..u nad pediatra namawiała i mowila żeby się nie bac.także tego.może za miesiąc na spokój już.

kurde właśnie sobie uświadomiłam, ze ja za tydzień ostatni raz będę obchodzić urodziny z 2 z przodu:banghead::banghe ad:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości