![]() |
#691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Jin ja od czasu do czasu do kąpieli dodaje kilka kryształów do wanienki , raz dałam za dużo i miałam rękę jak po samoopalaczu, trzeba uważać zeby dziecko nie lyknelo wody.
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Magnusia kciuki za wizytę, będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pewnie kanaliki się zapchały. Masz laktator? Ściągaj! Najlepiej przykładając ciepły termofor, kubek z herbatą bądź okład z pieluchy. Masuj pod prysznicem ściągającymi ruchami. A w trakcie wsadzaj kapustę do stanika. Trzeba opanować sytuację póki nie ma gorączki, a samo się nie odetka. Cytat:
![]()
![]() |
#693 |
Zadomowienie
|
Sciągałam laktatorem. Chociaż umiem już rękę podnieść..
Mam nadzieję że w nocy nie będzie powrtórki z rozrywki...
#694 |
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/68-74-3-6-9-m-slic...078824723.html
Fajna aukcja może ktoś chce powalczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Marieee współczuję, oby szybko przeszło. Ja ogrzewałam pierś suszarką i masowałam ![]() Moje dziecko zasypia tylko przy piersi, dzisiaj biegiem wracałam z szybkich zakupów, bo królewicz stwierdził że jest śpiący. Boję się że go później nie odzwyczaję. Edytowane przez jin Czas edycji: 2014-03-25 o 16:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#696 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
jak nie dziś to jutro, pewnie to ta pogoda. AgatkaL- Maja prześliczna. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Młoda ma od dwóch dni napady szału. śpi, bawi się i nagle ryyyk, aż się purpurowa robi. Nic nie pomaga tylko noszenie (choć usilnie staram się jej nie nosić). a w ogóle jestem jakaś walnięta- przejmuje się sąsiadami jak Młoda urządza takie koncerty ![]()
![]() |
#697 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
mój też coś często mieli, jakby gumę żuł, i nawet z raz widziałam jakby ziarnka sera a raz buzię pełną mleka (trochę po karmieniu) ale ulewa bardzo mało- z raz na parę dni, może tyle co na łyżkę by weszło, może mniej. Za to w dwa tygodnie przybrał 1300 g i też w 10 tygodniu waży ponad 6 kilo-dokładnie 6250 ![]() Cytat:
dokładnie jakbym o swoim czytała! Cytat:
skasowałam, ale my mieliśmy używać madmanganianu tylko do kąpieli (te względu na rumień) Co do tych smoczków to też mnie kuszą, ale mały już tyle odrzucił, że trochę mi szkoda,bo mogę zostać z kolejnymi dwoma,więc chętnie poszłabym na dil z którąś z Was i zamówiła dwupak na spółkę (dostawę też na pół)-jest ktoś chętny? I tak, mój też nie zaśnie bez cyca-choćby minutę ale musi zjeść Cytat:
![]() |
#698 |
Raczkowanie
|
Powodzenia! My idziemy w czwartek.
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Mam to samo od kilku dni. Wcześniej wręcz energia mnie rozsadzała, funkcjonowałam w ciągu dnia na najwyższych obrotach, a przy trójce pociech jest co robić! ![]() Ma ktoś na to może jakiś patent? Magnez łykam jakby co.
#699 |
Gang Iren
|
Mi też ostatnio jakby baterie się wyczerpały
![]() Może to przesilenie wiosenne... chociaz wiosny coś ostatnio nie widać ![]()
#700 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
już po usg- wszystko ok
![]()
#702 |
Raczkowanie
|
Witam się serdecznie
![]() Szukałam jakiegoś forum rówieśniczego, w którym mogłabym pogadać na tematy okołodzieciowe tak, żeby najbliższych przyjaciół nie zaznajomionych z tematyką dzieciową nie zamęczyć. Odkurzyłam specjalnie stare i nieużywane od dawna konto na wizażu. A znalazłam Was dzięki zaleceniom em my, co do herbatki kminkowej. Tym oto sposobem znalazłam Was ![]() A za herbatkę kminkową bardzo dziękuję. U nas pomogła bardzo razem z dietą (niestety) i probiotykiem o wiele bardziej niż wszelkie kropelki.
#703 |
Zakorzenienie
|
no proszę jaka behawiorystka się znalazła- głupia baba
#704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy i zapraszamy ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- W ogole mielosmy isc dzisiaj na szczepienia ale madra ja pomylilam godziny w ktorych przyjmuje lekarz ![]() ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
![]() |
#705 |
Gang Iren
|
Super!
Witaj! ![]() Ale mnie wkurza fb ![]() Człowiek w takich chwilach przekonuje się,ze chyba naprawdę jest uzależniony ![]()
#706 | |
Rozeznanie
|
marieee- mam nadzieję ,że Ci szybko przejdzie.
Ja ostatnio miałam bardzo twardą i bolącą, pojawił mi się nawet czerwony kolor. Polewałam ciepłą wodą pod prysznicem, masowałam oraz obkładałam termoforem. Po odciąganiu przeszło. ![]() Cytat:
![]() Nie zapeszając , żuczek śpi 2 godziny, co od piątku jest świętością. ![]() Mam nadzieję,jeszcze trochę pochrapie , i oby dzisiaj nie płakał. I dzisiaj mam mały sukces. Dokładnie 3 tyg po porodzie zmieściłam się w spodnie sprzed ciąży. I na wadze -12 kg. Jeszcze 10 do zrzucenia ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2014-03-25 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko śpi od 13 z przerwami na jedzonko, ciekawe co on w nocy będzie robił ![]() Magnusia dobrze, że bioderka ok i mały został wybadany. U nas usg trwało jakieś 10 sekund. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Wtajemniczenie
|
Gosia: masz rację, uzaleznienie od fb masakra
![]() Czas się przeprosić z Odchowalnią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Zadomowienie
|
Nie wiem o co chodzi najlepiej nie wchodzić w linki od niewiadomo kogo i co to
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- ja widzę fb Selena się mala chwali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Zadomowienie
|
Moje dziecko od dwoch dni, przez ok. 40 minut wieczorem, siedzi w lezaczku, albo lezy na macie i guga i sie cieszy do sufitu. Nie wiem o co mu chodzi
![]() ![]()
#711 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A myślałam że to tylko ja coś sobie na fb popsułam bo grzebałam wczoraj w ustawieniach...
![]() |
#712 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#713 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Adaś od niedawna wydaje z siebie całą gamę dźwięków. A najbardziej się cieszy, jak ja imituję te jego gugania i pokrzykiwania. I tak sobie rozmawiamy jak para wariatów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Rozeznanie
|
A no taka baba... stara panna około 40 z psem, który zawsze osikuje drzwi wejściowe na klatkę, co jej wygarnę przy następnej okazji...
(ona mieszka na parterze, my na 1szym piętrze a na drugim mieszka inna stara panna przed 40 z kotem który osikuje wszystkie wycieraczki ![]() magnusia super że trafiłaś na fajnego lekarza, który wszystko posprawdzał. U nas jak nie da się lekarzowi w łapę to nie zrobi USG bioderek tylko kieruje na RTG i jest chamski. kulla witam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zadomowienie
|
Nagrid doborowe masz sąsiedztwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kulla, witaj ![]() magnusia, dobrze, że wszystko ok ![]() Witam ![]() U nas szaro, zimno i ogólnie bliech. Nie byliśmy na spacerze przez co Smerf mało spał i był Smerfem Marudą caaałe popołudnie i wieczór. Dodatkowo wisiał na cycu co godzinę i ryk jak nie chciałam cyca dać. A rano było całkiem miło, bawilismy się w "duży kangur-mały kangur", "pomacaj kangura" i "pomacaj smoka z Lamaze" przy akompaniamencie matczynego zawodzenia "mam chusteczkę haftowaną wszystkie 4 rogi". Jutro ubieram się ciepło i Smerfa też i ruszam tyłek na spacer. Zaraz udaję się na spoczynek bo oczy mam na zapałki, dziś ciśni9enie było chyba jakieś mega niskie. Proszę o kciuki dla mojego tż bo jutro ma rozmowę o pracę ![]() Zaklepaliśmy księdza, knajpę, zamówiłam tort i chrzciny będą oficjalnie 27.04 ![]() ![]() Forester, super, że kupale dobre! A ten probiotyk to co ile zmieniasz?
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kacper był 2 razy na badaniu bioderek i zawsze miał dokładne usg ze zdjęciami, jak się wiercił, to lekarz się nie poddawał, aż uzyskał wyraźny obraz i mógł ocenić, oprócz tego też badał "ręcznie" bioderka. Aby dalej dobrze się rozwijały zalecił nie ściskanie za mocno pieluchy i częste kładzenie na brzuchu (jak nie śpi)
![]() |
#718 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oprócz tego delikatny masaż pod prysznicem ciepłym strumieniem dopóki mleko nie zacznie kapać i odciąganie laktatorem do poczucia ulgi...teoretycznie 10 ml ale u mnie było 90ml i ulżyło |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |||||||
Raczkowanie
|
witam się wieczorowo
![]() Mały śpi więc szybko nadrobiłam co tam naskrobałyście. śliczna ![]() Cytat:
Zwłaszcza, że pediatra mówiła, żeby dawać jak najbardziej. Cytat:
Cytat:
![]() Spokojnie leży głównie na przewijaku albo jak się naje jak bąk i matka go zabawia na kocyku. Cytat:
Niestety miałam aż gorączkę i też pierś była mocno czerwona, ale po 2 dniach przeszło. Pomogło bardzo częste przystawianie małego właśnie do tej piersi. Ciepłe okłady, a po takim okładzie - nachylanie się i poczekanie aż z piersi samo zacznie wyciekać. W ten sposób nadmiar mleka się uwalniał dość szybko. Jeśli to nie działało, to laktator. Tylko, że z tym to trzeba ostrożnie, żeby jeszcze więcej nie zaczęło się produkować. No i uważaj żeby biustonosz nie wrzynał się gdzieś w pierś, chyba najlepiej na ten czas całkiem z niego zrezygnować jeśli nie musisz wychodzić. Cytat:
Co do sąsiadów, to ostatnio koleżanka mi opowiadała, że jej synek jak był malutki to miał kolki, co skutkowało bardzo żałosnym i głośnym wielogodzinnym płaczem. Pewnego pięknego dnia odwiedziła ich niczym nie zapowiedziana pielęgniarka środowiskowa i wytłumaczyła, że ktoś ich zgłosił, że dziecko maltretują. Stąd jej pojawienie się, zrobiła wywiad, zobaczyła jak mieszkają, oglądnęła dziecko i poszła. ![]() witaj ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() szwagierka chrzci syna 27.04 i też nie mam w czym iść,przymierzałam spodnie w które wcisłam się w ciaży na wszystkich świetych a teraz zamka nie zapnę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.