|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
właśnie tak się zastanawiam nad tym i zbieram info od znajomych gdzie mają pediatrów i jacy są itp ... póki co mam faworyta tylko że kawałek ode mnie ...
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Kacper leży na macie, przygląda się jednej zabawce, myśli, myśli i ... pac
|
#993 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
Przyrost tygodniowy ma znaczenie przy mm lub karmieniu mieszanym. Pozatym istotne sa centyle. I to zeby dziecko do 6 miesiąca podwoiło wagę urodzeniowa a do roku potroiło.
Nie tyczy sie to dzieck urodzonych przed wcześnie , hipotrofikow i dzieci ze skrajnie niska waga urodzeniowa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny- jak mrozicie zabawki to przez jaki czas siedzą w zamrażarce? muszę wymrozić i nie wiem ile je tam zostawić
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
O rany uświadomiłam sobie właśnie jak bardzo w zeszłym roku o tej porze przeżywałam i płakałam że znowu się nie udało, że ta wredna @ znowu się pojawiła...po prostu byłam załamana a dziś trzymam na rękach naszą córeczkę i zaraz znowu się porycze ale tym razem ze szczęścia
![]() Uciekamy na spacerek
|
#999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja juz byłam w ciazy choć nie wiedziałam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1000 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteśmy na Bebilonie.
Maja praktycznie zawsze jak zapadnie w głęboki sen, to śpi z otwartymi ustkami ...o tak właśnie...
♥ Jesteśmy zaręczeni !!! ♥ http://s8.suwaczek.com/201102120926.png ♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011 http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png Edytowane przez AgatkaL Czas edycji: 2014-03-28 o 11:53 |
|
|
|
#1001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też w ciąży piekłam chleb i był naprawdę dobry ale mi się przejadł. Teraz jak piszecie o domowym chlebie to naszła mnie chęć na niego ![]() A co do prezentu to też mam ochotę dać Chrześnicy rower na Komunię. Ta po staremu Najwyżej mnie przeklnie;pCytat:
Józefina, Magnusia w czasie pobytu w szpitalu też miałam mega katar i robiłam tak, że najpierw czyściłam nos solą fizjologiczną a dopiero później stosowałam krople do nosa i po jednym dniu takich czynności mi się skończył. Po tym miałam łuszczącą się skórę na nosie ale to smarowałam alantanem kremem i już przeszło. Czy któraś z Was może polecić jakiś inhalator dla dziecka? Bo Jaś miał 3 razy dziennie inhalację w szpitalu i bardzo mu to pomagało. W domu też mam zamiar ją stosować przy katarze aby nie dopuścić do jego rozwoju. Aha i mój przybiera tygodniowo 200g na kp i nikt nie mówi, że coś jest nie tak. |
|||
|
|
|
#1002 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
Nadrobilam Was, ale nie wiem co komu mialam odpisac, bo Alek kwęka od samego rana i nie moge sie skupic Z tego co pamietam wspolczuje przeziebien i zycze Wam jak najszybszego powrotu do zdrowka. Co do spania z otwarta buzia, Alek tez tak spi i wyglada jak maly karp ![]() Jezu chyba sprobuje uspic tego mojego krzykacza, bo mi glowa peknie
|
#1003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i test 20 maja ![]() I moje Młode też sypia z otwarta buźką - szczególnie podczas spania na boku. Wtedy jest podobna do tatusia - bo chociaż ustka ma moje to ułożenie jak są otwarte po tatusiu. Pierwsze tygodnie miałam zagwozdke kto tak wygląda jak śpi i kogo ona przypomina - myślałam o całej rodzinie a na koniec wpadłam na męża, jak zobaczyłam jak śpią obok siebie
|
|
#1004 |
|
Raczkowanie
|
Karmię tylko piersią. Jeszcze gdyby tylko bączki były wodniste, ale juz nei zauważam grudkowych wiekszych kupek.Jak są wieksze to tez są wodniste- pzoa tym małemu nic nei ejst- jest wesoly , gadatliwy, przybiera na wadze...
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
W szpitalu na ulewania lekarka poleciła mi Gastrotuss Baby. Czy któraś z Was to stosowała lub coś o tym słyszała?
idaikot witaj
Edytowane przez konsternacja Czas edycji: 2014-03-28 o 12:12 |
|
|
|
#1006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te grudki to tłuszcz , moze byc w kupce a nie musi. Raczej martwilaby mnie konsystencja. Ile jest takich kup na dobę? Podajesz espumisan bobotic koper? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy serdecznie Moje dziecko slini się i rączki pcha do buzi. A ja siedzę i co chwilę go wycieram
|
|
|
|
|
#1009 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak przygotowujecie mrożone mleko do podania dziecku? Czekacie aż samo się rozmrozi czy jak?
|
|
|
|
#1011 |
|
Raczkowanie
|
nie jest to napewno biregunka bo nie jest ich bardzi duzo. bardzuej brudzi pieluszke takimi kleksikami przy bączkach(często, czasami przebiore i zaraz czuje ze znowu jest kleksik), a takich wiekszych wodnistych jest maksymlanie 2 w ciagu doby. po nocy czesto nic nie ma w pielyszce. nic mu nie podaję, poki co obserwuję,i poza tymi wodnistymi kupkami wszystko wydaje sie ok...
|
|
|
|
#1012 | |||
|
Rozeznanie
|
J0zefina- co do tego chleba, to jest sprawdzony i na prawdę nie oszukany. Jak jem białe pieczywo bez ziaren to nic mu nie jest, a od ziarnistego były bóle brzuszka.
Cytat:
![]() Roane- za skończony miesiącNegrid- super ,że po zmianie mleka się poprawiło. Wiem na pewno boli , kiedy mleko takie drogie, ale lepiej że mała dobrze się czuje . Super rodzeństwo, i Kacperek jaki już duży ![]() magnusia- za skończone 2 miesiące ![]() Cytat:
Cytat:
Dzień dobry. U nas pogoda do bani więc kisimy się w domu. Mały jakiś lekko marudny, ale bez przesady.Noc była super, 2 pobudki i pierwszy raz zdarzyło się ,że nie było kupy w nocy A tak to pospaliśmy do 9 rano . Zero pomysłu a trza listę zrobić bo tż po pracy na zakupy jedzie . Jakieś propozycję ?
|
|
#1013 |
|
Raczkowanie
|
Chcemy kupic malemu nosidelko Babybjorn. u mnie w miescie pokazalo sie uzywane za 80 zl- cena chyba ok?
|
|
|
|
#1014 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twój też niedługo skończy i będzie wątek wolny od noworodków, same niemowlaczki
|
|
#1016 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nasz maluch też czasami śpi z otwartym buziakiem. Ślini się, ale nie jakoś bardzo. Ależ ja jestem wyluzowana, a dzisiaj nawet zrelaksowana, bo TŻ ma urlop i pomaga mi przy małym ![]() Cytat:
Cytat:
Kcesz? ![]() Z tym rowerem to jeszcze zapytam rodziców dziecka co oni o tym myślą. Ewentualnie może podpowiedzą coś innego, a co sprawi małemu radość. |
|||
|
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poproszę ten przepisik
|
|
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
Kacprowi wyleciały siki jakoś bokiem ... zalał mate i co teraz? Nie mozna jej prać
|
#1019 | |
|
Raczkowanie
|
Jest z bloga kwestiasmaku - to w ogóle mój ulubiony blog kulinarny
![]() http://www.kwestiasmaku.com/domowa_p...a/przepis.html warto obejrzeć też filmik, który autorka linkuje, a jest tam pokazane jak się ten chleb formuje. Mój TŻ robi te chleby przeróżne mieszając różne rodzaje mąki - zawsze wychodzi mu rewelacyjny ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
ee nawet delikatnie ręcznie pod prysznicem? ma jakieś części elektroniczne? może da się je wykręcić? |
|
|
|
|
#1020 | ||||||
|
Gang Iren
|
Dzięki za wszystkie miłe słowa odnośnie moich dzieci
![]() Śpią,więc mam czas na spokojną kawkę Cytat:
![]() Cytat:
Witaj! Cytat:
Córa w lipcu skończy 11 i mam jeszcze jednego synka,który w przyszłym miesiącu kończy 2 lata ![]() Cytat:
Jaka słodziutka! Cytat:
Chociaż moja córa na komunię dostała laptopa od chrzestnego,ale wiadomo,że ma dozowany czas spędzany w ten sposób,a i tak często używa go do rozwiązywania zadań matematycznych za co w szkole punkty dostaje. ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
A jaką macie matę?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

sent from iphone

16.06.2012 

Wmieszkaniu robi się zaduch co też nie jest ani dobre ani miłe- nie wiem już jak sobie z tym poradzić[COLOR="Silver"]