|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
|
|
#962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam rodzinę w niemczech i co chwila nas zapraszają ale jakoś nie widzi mi się (odemnie to prawie 1000km) jechać z małą. a z weselem będzie problem bo wiemy że kościół w moim mieście więc ok, ale sala w Nieznanicach (tam gdzie geslerowa robiła rewolucje) i to jest jakieś 30 km ode mnie. więc albo bierzemy małą i nianię (w tym wypadku niania to kuzynka mojego TŻta) albo po kościele zostawiamy małą z nianią i jedziemy sami. tylko że nie znamy jeszcze daty to ciężko coś zdecydować bo jeżeli to będzie np. czerwiec to wolę wziąć małą ze sobą a jeżeli jakoś pod koniec roku to myślę że byśmy małą zostawili ... tak nie wiedząc kiedy ma to być to ciężko coś wymyślić. Cytat:
bo ja jak byłam ostatnio na chrzcie to było duuużżżo dzieci i grupowo jakby robione bez zbędnego gadania więc w kościele to byliśmy max 15 minut
|
|
|
#963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I te wszystkie choroby związane z jedzeniem mięsa, rak jelita grubego np. Zaznaczam, że na codzień wcinam dużo mięsa i jego pochodnych ale robię to coraz bardziej bez przekonania i przyjemności. Mam zamiar też całkowicie odstawić krowie mleko, masło, sery, jogurty - wszystko co ma w sobie kazeinę. Mój mąż stwierdził, że chyba mi odbiło, ale jego też mam zamiar powolutku i niepostrzeżenie wprowadzać w nowe nawyki...
|
|
#964 |
|
Rozeznanie
|
łooo matko...tak się zasiedziałam na necie że zapomniałam ze głodna jestem
![]() mój dzieć zrobił musztardówe i usnął z nią....hmm ciepło i miękko w pupke
|
|
|
|
#965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko kiedy znaleźć na to wszystko czas... już wiem - jeszcze mniej spać
|
|
#966 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pierwsze koty za płoty.Teraz chusta się pierze, jak wyschnie to jeszcze poćwiczymy w domu, a jutro pierwszy spacer ![]() Cytat:
![]() ja myślałam nad bardziej staroświeckim prezentem - rowerem ![]() pogadam z chrzestnym czy by się dorzucił. |
||
|
|
|
#967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
_______ W DDTVN właśnie robią zupe ogorkową ze świezych ogorkow, super pomysl
Karol - 05.01.2014 Edytowane przez punamama Czas edycji: 2014-03-28 o 09:51 |
|
|
|
|
#968 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas ciąg dalszy walki z bakami. Wczoraj w nocy i cały dzień marudziła, stękała, krzyczała, popłakiwała i zrobiła dwie kupy, co u niej się nie zdarza. Już sobie wmówiłam, że to powikłanie po szczepieniu na Rota.
Dziś noc już była lepsza, ale baki sadzi przeraźliwe - jak stary. Biedna. nie mogę patrzeć jak się męczy.
|
|
#969 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dzięki Ale Kacper był zdrowy to czemu mieli nie szczepić? A Eryk też był zdrowy,zaczęło mu się już po szczepieniu Kacpra,po południu.
|
|
#970 |
|
Gang Iren
|
A tu Kacperek z siostrą
|
#971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to możemy sobie piątkę przybić Witam z rana ![]() pospaliśmy do 8:20 no ale od 5 do 6 była akcja kupax2, ulewanie, zabawa, cyc itp. Mały co chwila ulewa nie dość że mlekiem to jeszcze takim glutem (taki śluz), odciągam gluty, nawilżam ale i tak przebieram go non stop. Kurde boję się aby to nie poszło na oskrzela ![]() posmarowałam mu wczoraj pod noskiem maścią majerankową a na pieluszkę na łóżku dałam kilka kropel olbasu aby lepiej sie oddychało. Właśnie z tą maścią majerankową- ile tego posmarowac? napisane że niewielka ilość ale to ma być tak aby było bez koloru na skórze czy ma być widac kolor maści? Smarować obok dziurek, nie? Co się stanie jeśli niechcący mały to zje? W ogóle to ja mam straszny problem z temperaturą w domu- co bym nie robiła to mam 23-24 stopnie Wmieszkaniu robi się zaduch co też nie jest ani dobre ani miłe- nie wiem już jak sobie z tym poradzić---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
nie wiem skąd tam się zbiera- chyba z ubranek a pod paszkami to już w ogóle, nie wspominając o szyjce ![]() Mój Adaś nie daje sobie szyjki wymyć bo go łaskocze i zawsze jest cyrk aby go tam umyć ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Gosia ale on jest fajniusi a jak się ładnie uśmiecha. Zdrówka dla dzieciaków życzę aaaa dziewczyny mój syn kończy dziś 2 miesiące!!! kiedy to minęło- gdzie mój mały noworodek
|
|
|
#972 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie. Zbierałam się do dołączenia do Was kilka miesięcy. Regularnie podczytywałam już w ciąży. Ale dopiero teraz zebrałam się na odwagę, by spróbować do Was dołączyć, jeśli mnie przyjmiecie
![]() Jestem mamą prawie 2-miesięcznego Adasia (jutro obchodzimy "urodziny" Łatwiej byłoby mi chyba zrezygnować z mięsa.Już wiele razy skorzystałam z Waszych doświadczeń i wskazówek. Mój mąż kilka razy dziennie słyszy: "A na forum..." Mam nadzieję, że kiedyś i mi uda się Wam coś doradzić
|
|
|
|
#973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny, pomocy, bo już zgłupiałam od samego myślenia - witaminę K podajemy do 3 miesiąca życia. Czyli jak Nela ma już skończone 3 m-ce to odstawiam, tak?---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Magnusia, ja mam w domu wszystkie okna otwarte na mikrowentylację, czyli jak masz klamkę od okna w dół to przekręcasz o 45 stopni (90 stopni to okno otwarte, 180 - uchylone). Wtedy nie ma przeciągów, otwartego wichru a jednak jest minimalny dostęp powietrza i nie ma zaduchu. |
|
|
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do spania z otwarta buzia to moja tez czasami tak spi
|
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słabo to daje niestety- moje mieszkanie jest oranżerią zastanawiam się czy klimy nie włączył ale boję się zawiania małego- szczególnie teraz kiedy jest przeziębiony ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Adaś też i prezentuje dziąsła
|
|
|
#976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytałam wczoraj o to (a dokładniej to czy mam wybrać opakowanie do końca, czy odstawić z dnia na dzień) i trzeba odstawić równo po 12 tygodniu.
|
|
#977 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale fajniutki Cytat:
|
||
|
|
|
#978 |
|
Rozeznanie
|
idaikot - Witaj
![]() Dziewczyny jak już się tak chwalimy wagami dzieci... Mój Karol ma za tydzień 3 miesiące. Ważony był u lekarza 18-go marca i miał już 6 kg. Ubranka nosi 3-6 mies i są na niego dobre (obawiam sie że za miesiąc bedą za małe :P )! Wydaje mi się że dosyć szybko rośnie nie wiem czy nie za szybko :P A Wasze maleństwa urodzone na początku stycznia jak rosną/przybierają?
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam teraz D+K i tyle kapsułek zostałoNo i jeszcze jedno - 12 tyg czy 3 miesiace? Dzis Kacper kończy 13 tydzień, ale 3 miesiace wczoraj
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-03-28 o 10:45 |
|
|
|
|
#980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdzie jest napisane ze przyrost powinien wynosić 200-250g? Z moich informacji wynika ze 150-250g. Wiec 400 g w 3 tygodnie to jak najbardziej ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#981 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Ozłocę tę z Was, która poleciła soothie celin, to Ty? Dzięki!!!!!!Mój plujący innymi smokami Smerf właśnie się sam ululał ze smokiem w buzi a do tej pory nie mogłam go inaczej uśpić niż cycem Chociaż muszę przyznać, że wygląda z nim jak jakiś alien wstawię zdjęcie na fb ![]() senira, 400g w 3 tyg to wcale nie tak dużo, może pomyśl o zmianie lekarki bo to nie pierwszy raz jak zalazła Ci za skórę i "mondrości" wygłasza.. idaikot, witaj! królowa nilu, zdaje się, że tak - do końca 3 mies. Chociaż moja lekarka mówiła, żeby odstawić K już po skończeniu 2 miesiąca. Smerf ma 2,5 mies aktualnie i zamierzam jeszcze skończyć opakowanie D+K. gosia, śliczne rodzeństwo! magnusia, wszystkiego dobrego dla Adasia co do maści majerankowej to chyba tylko tak ciut się smaruje, żeby koloru nie było widać. Ja bym smarowała wokół dziurek Czekam aż Smerf wstanie (niech jeszcze pośpi chwilę ), karmimy się i sru na spacer bo pogoda dziś u nas przepiękna ![]() Miłego dnia Dziewczynki!
|
#982 |
|
Rozeznanie
|
gosia261282 -
stwierdzam, że nasi synowie są bardzo podobni do siebie, ale to pewnie wszystkie niemowlaki w tym samym wieku są podobne do siebie
|
#983 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I całkiem prawdopodobne to co sobie wmowilas Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Sprawdzaj centyle jesli waga i wzrost idą na podobnym centylu to super. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#984 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to chyba zależy z jakiej wagi startował. Mój przybiera baaaaardzo szybko, ale przyznam się, że się z tego cieszę, bo dzięki temu nie martwię się AŻ tak problemami zdrowotnymi. Jak karmisz piersią to nie ma że za szybko-dziecko zaraz zacznie się więcej ruszać i wszystko zgubi (a i u mnie i u męża prawie wszystkie niemowlęta były tłuściutkie) No i mój mały już prawie dogonił swoją starszą o pół roku kuzynkę (ale ona miała coś 2900 przy urodzeniu) i myślę że w tym tempie podwoi swoją masę urodzeniową przed skończeniem 3 miesiąca- Powiem Wam w tajemnicy, że dzięki temu jakoś łatwiej znieść problemy z cyckami no i nie czuję się zupełnie beznadziejną matką, skoro tak rośnie (bo, chyba że ktoś mi chce wmówić, że jest za gruby) Cytat:
We wtorek będę znów u lekarki, teraz tej "mojej" więc jeszcze raz zapytam. W ogóle zastanawiam się, czy iść z małym po wyniki badania i skierowanie, czy sama... Jak wyniki będą dobre to chyba nie trzeba, ale skąd to wiedzieć?
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Kacper dał nam pospać - usnął ok 20:45, ok 1.30 szybkie jedzenie i obudził się o 6.30
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
|
|
#986 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ciągle nie mogę uwierzyć że mam dziecko ![]() Cytat:
![]() Ciągle czekam na wiaderko, jak przyjdzie to chyba zaczniemy częściej kąpać jako element usypiania, bo toalety wacikami młody nie cierpi, a kąpiele bardzo lubi. Cytat:
![]() Idaikot witaj Tridentina relax, dziewczyno. To był żart. Więcej luzu
|
|
#987 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() podczytuje was regulanie, ale rzadko sie udzielam...ale teraz mam problem- moj maluszek ( ma prawie 3 miesiące) ostatnio ma wodniste kupki- tzn kiedys byly takie bardziej grudkowe, a teraz takie wodniste ze wsiakaja w pieluchę jak siusie i nie ma tych grudków- dodatkowo mają one ostre zapach- tzn. jak nawet popusci to ja wiem , nawet jak jest ubrany- wczesniej te niespodzianki byly dopiero po otwarciu pampersa...czy to normalne? czy mam powody do zmartwienia? czesto tez ma bączki i wtedy popuszcza taka wodnistą kupkę... |
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A informacje na ten temat są z reszta różne, w którys materiałach ze szpitala czytałam ze przez pierwsze miesiace dziecko przybywa 120-200g .Nawet jesli by to było 150-250g to w po 3 tyg "zabrakło" 50g
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem to normalne, to klasyczne bąki z kleksem grudki są przy konkretnej kupie a takie popuszczanie przy bąku to może być sama woda. Co do zapachu to wiesz- jelita dojrzewają i zaczyna być czuć zawartość pieluchy
|
|
|
#990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak karmisz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

sent from iphone

Wmieszkaniu robi się zaduch co też nie jest ani dobre ani miłe- nie wiem już jak sobie z tym poradzić
16.06.2012 
Łatwiej byłoby mi chyba zrezygnować z mięsa.
Mam teraz D+K i tyle kapsułek zostało
co do maści majerankowej to chyba tylko tak ciut się smaruje, żeby koloru nie było widać. Ja bym smarowała wokół dziurek