|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów !
|
|||
| Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
|
5 | 8,77% |
| Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
|
2 | 3,51% |
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
|
19 | 33,33% |
| Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
|
24 | 42,11% |
| W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
|
25 | 43,86% |
| Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
|
6 | 10,53% |
| Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
|
0 | 0% |
| Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
|
3 | 5,26% |
| W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
|
3 | 5,26% |
| Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
|
9 | 15,79% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
Jak czujesz wyraźnie, że maluda się wierci a do tego brzuch Ci faluje to raczej nie jest oddech
|
|
|
|
|
#1202 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
Żeby doszło do konfliktu krwinki dziecka Rh+, muszą się przedostać do krwi matki Rh- (co tak jak piszesz najczęśniej dzieje się w trakcie porodu, lub innego uszkodzenia łożyska). Krwinka dziecka jest rozpoznawana we krwi matki jak obca i są wytwarzane przeciwcia które ją niszczą, niestety te p/ciała przechodzą potem przez łożyko i zacznają też niszczyć krwinki płodu i powodują te straszne rzeczy które Ciebie spotkały. P/ciała można wykryć w teście Coombsa (PTA) który robi się w ciązy jak pisałam 3x, tylko nie wiem czy wszystkim czy tylko Rh-. Przepraszam za przydługi wykład |
|
|
|
|
#1203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() byłam tylko godzinę na ogródku - z okna wyglądało, że jest ciepło, a jest o wiele chłodniej niż np.wczoraj. Musiałbym kurtkę ubrać, a nie tylko ciepły sweter. Przewietrzyłam siebie i Aniulkę w brzuszku, a teraz zabieram się za gotowanie. Dzisiaj: zupa krem z brokułów, kotlet z pieczarkami i serem żółtym, surówka i kompot. Po obiedzie planuję spacer.
|
|
#1204 |
|
Rozeznanie
|
witam się i uciekam na miasto
![]() Piękna pogoda Pozdrawiam!! |
|
|
|
#1205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do nas dzisiaj przychodzą panowie zrobić pomiary pod projekt kuchni. Cieszę się, ze w końcu zaczynamy ją robić i martwię bo nie znoszę remontów. Trzeba będzie elektryka już teraz wezwać bo może być problem z mocą jak te wszystkie sprzęty zaczną hulać. Mam nadzieję, że nie będzie dużo kucia i obędzie się bez problemów.
|
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz już nie żałuję![]() Po wczorajszych porządkach wyszło mi, że na rozmiar 56 mam (tak orientacyjnie bo bez metek było mi ciężko określić rozmiar): 1 sweterek 2 sukienki letnie 2 pary legginsów 1 spodnie takie lżejsze 1 krótkie spodenki 3 półśpiochy 3 kaftaniki zapinane na guziczki 1 rampersy 11 body na krótki rękaw 13 body długi rękaw 4 śpioszki 5 pajacyków 2 pajacyki z polaru i na 62: 2 sweterki 2 pary jeansów 2 pary spodni 2 bluzki z długim rękawem 2 kaftaniki zapinane 1 rampersy 13 body krótki rękaw 11 body długi rękaw 6 pajacyków 7 polarowych pajacy Reszta ciuszków jest już większa ![]() A no i kombinezon na zimę mam jeden w rozmiarze 68 a jeden 80 i nie wiem czy ten pierwszy będzie dobry na jesień/zimę czy nie będzie za duży?? A drugi jak mała będzie miała ponad roczek? |
|
|
|
|
#1207 |
|
Rozeznanie
|
Nareszcie udalo mi sie wszystko przeczytac! Ale sie rozpisalyscie!
![]() Poruszylyscie tyle tematow, ze mam metlik w glowie Co do boli brzucha, to od dwoch dni mam takie pobolewanie w dole plecow i tak jakbym miala dostac miesiaczke! Bylam wczoraj na wizycie i lek. powiedzial, ze nie widzi nic niepokojacego, bylam przestraszona, ze zaraz polozy mnie do szpitala! ufffJesli chodzi o proszki do prania, to wystarczy poczytac i porownac sklady kilku roznych specyfikow. Musze przyznac, ze te drozsze niczym sie nie roznia jesli mowimy o dawkach i skladzie. Ja przy coreczce uzywalam Dzidziusia,bo pieknie dla mnie pachnial. Moja mala nie jest alergikiem, wiec moglam uzywac tego specyfiku ![]() Dziewczyny ja do 5 miesiaca karmilam coreczke piersia, pozniej stracilam pokarm i musialam przejsc na sztuczny pokarm. Na poczatku uzywalam Bebilonu, ale pozniej porownalam z Bebikiem sklad i okazalo sie, ze jest identyczny (ten sam producent), roznica jest tylko w cenie i w opakowaniu, bo jedno jest w puszce a drugie w pudelku! A roznica cenowa ogromna!!! Jaki wniosek warto studiowac etykiety! Niech zyje nam Pani Bosacka Co do ilosci poscieli, to ja mialam trzy komplety. Czesc kupilam tutaj i bylam zadowolona, teraz tez skorzystam tym bardziej, ze moge podjechac do nich bezposrednio i nie doplacac za przesylke http://www.poranekbaby.pl/Warto miec min., dwa komplety, bo czasem dzidzius potrafi przesikac jeden i drugi bedzie niezbedny. Moze na poczatku (jesli beda upaly) nie ma potrzeby uzywania cieplejszych poscieli, ale we wrzesniu bedzie juz na tyle chlodo, ze dzidzius bedzie potrzebowal przykrycia.
Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-04-02 o 11:45 |
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jestem zła bo niedość, że zjawili się o 11 dopiero, rozumiem małe spóźnienie ale godzina to jeszcze nie skończyliŁazienka nieczynna od prawie 3 godzin, syf nieziemski i jeszcze nie skończyli... Ja obiadu nie mam dla tż-ta bo nie chce się krzątać po kuchni jak oni tu są(nie mamy drzwi do kuchni) Tż jeszcze dzwoni i pyta czy im kawę zrobiłam a ja, że nie i się wielce dziwi Właścicielka mieszkania wpadła na chwilę bo się spieszyła do pracy a ja jestem uziemiona Jakby to było moje mieszkanie, moi fachowcy to bym miała satysfakcję a tak to mnie już wkurzają i chce, żeby już sobie poszli ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Poza tym jest jeden jakiś śmierdzący dziadek i dwóch jakiś uczniów i on cały czas ich opierdziela i wyzywa od najgorszych, poza tym zachowuje się jakby za karę tutaj był
|
|
|
|
|
#1210 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiedziałam, ze są na to testy. Hmm moze faktycznie maja te przeciwciala matki tylko z grupa minusowa, bo po co by robic je + skoro nie zagrazaja dziecku. Nie wiem, nie znam sie na tyle, zeby jakies teorie snuć ![]() Cytat:
Ty zawsze robisz dwa dania? Jakbym ja tak robiła to miałabym juz z 10kg na plusie ![]()
|
||
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Planujecie nosić dzieci w chuście? Ja bardzo chcę, przeglądam w necie opinie i za nic nie mogę zdecydować, czy lepsza będzie elastyczna, czy tkana... macie jakieś koleżanki, które chustowały i mogłyby podzielić się opinią?
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na dodatek nie spuscil wody ze starego bojlera tylko odkrecil rurke i zalal mi cala lazienke, zauwazylam to jak woda wyplynela na przedpokoj, przez sciane do sypialni ( wszedzie mam wykladziny ). Wbiegalam do niego i sie pytam czy wszystko ok, a on caly mokry i trzymal rekami wyciek wody ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Potem używałam jak potrzebowałam wolne ręce np żeby pójść do piwnicy, gdzieś coś załatwić gdzie wózek był nieporęczny. Rocznego klocka nosiłam w niej po bieszczadach. Nigdy nie używałam zamiast wózka do spacerów na dwór. Ale dostałam ją w prezencie od koleżanki która w ogóle nie korzystała, po kilku próbach uznała że jest niepraktyczna, niewygodna i kupiła nosidło (taki plecaczek)i uważa że to dużo lepsze rozwiązanie
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupilam nosidelko, chuste odrzucilam, poniewaz bedziemy nosidelka uzywac wlasnie na wycieczki lub do samolotu, gdzie bylby problem z zawiazywaniem chusty. Przy nosidelku dziecko jest w nim caly czas, robisz klik i tyle. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1216 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
ja dziś jestem przedostatni dzień w pracy, jutro robię pożegnanie muszę muffinki upiec, bo to jedyne co mi wychodzi jeśli chodzi o wypieki cieszę się, że w końcu będę mogła odpoczywać i zająć się wyprawką, bo nadal nie mam NIC ![]() Wczoraj odebrałam wyniki morfologii i znów mam mało hemoglobiny i teraz mam stresa, bo ostatnio moja gin powiedziała, że jeśli nie poprawię wyników to mnie położy do szpitala i będę dostawać zastrzyki z żelazem. A ja nie chcę do szpitala... Jutro wizyta i zobaczymy co powie.Ja o chuście nie myślałam, chociaż słyszałam wiele pozytywnych opinii. A powiedzcie mi dziewczyny czy robicie jakieś ćwiczenia dla ciężarnych?
|
#1217 |
|
Rozeznanie
|
Chusty mnie przerazaja. Ja sie nie zdecyduje. Nie dosc ze wyglada to strasznie i niebezpiecznie to jeszcze ten wiazania.
Tez uwazam ze nosidelko lepsze i zdecydowanie bezpieczniejsze. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytałam opinie fizjoterapeutów i wszyscy mówią, że chusty są lepsze niż nosidełka, bo w pierwszych równomiernie rozkłada się ciężar dziecka, a w nosidłach cały ciężar spoczywa na kroczu i głowa nie ma podparcia.
|
|
|
#1219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Rozeznanie
|
Zuken - Porody leca na polsat cafe. To Ty mowilas o tym programie? Ja patrze ale tu pokazuja CC a to mnie przeraza! Ja jestem dziwna bo porod SN mnie nie przeraza a CC tak...
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
#1221 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jestem zbyt mało aktywna![]() Cytat:
No to naprawdę nieźle Ci się trafiło![]() U mnie uwinęli się w 3,5 h po czym jak już wszystko skończyli, włączyli bojler i stwierdzili, że jakaś lampka nie gaśnie i jeśli nie zgaśnie w ciągu 3 godzin to mam zadzwonić bo muszą założyć to inaczejA powiedz mi jakie nosidełko kupiłaś ?? Masz zamiar używać go zamiast wózka na spacery czy jak?? Ja chyba mam za kiepski kręgosłup na takie coś![]() Cytat:
Ćwiczeń żadnych nie robię a chciałabym tylko nie wiem co Może cellulit by mi się zmniejszył jakbym zaczęła ćwiczyć??
|
|||
|
|
|
#1222 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super, że córeczka dobrze się rozwija ![]() Też niedługo czeka mnie picie glukozy :/ Mysia, spóxnione sto lat Cytat:
Cytat:
także masz rację, że czasem samo badanie ręczne może dać błędny wynik.Sara, oszczędzaj się! Cytat:
Cytat:
w 6 miesiącu już nawet wózek kupowaliśmy teraz jakoś nie spieszy mi się do wyciągania tych kartonów w ubrankami ![]() Mój synek pierwszą zimę "chodził" w kombinezonie 68, ale był to taki śpiworek więc nie przeszkadzało, że był większy a mnie się go lepiej ubierało. Typowy kombinezon doprowadzał mnie do szaleństwa ![]() Cytat:
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nawet nie włączam bo tż jest ze mną i może się odmyślić co do porodu rodzinnego![]() albo włączyłam, tż mówi że zamyka oczy bo idzie spać
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Rozeznanie
|
Zuken cesarke pokazuja. Wiec tz moze patrzec. Masakra te cesarki ja nie chce!
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
jestem taka obolala
strasznie boli mnie biodro mam nadzieje ze nie siadzie mi kregoslup pod koniec ciazy bo zawsze mialam z nim problemy a juz mi ciezko |
|
|
|
#1226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż ja mam zamiar jakoś koło 32 tygodnia mieć już wszystko bo jednak nigdy nic nie wiadomo, zawsze może urodzić się wcześniej i wolałabym być przygotowana A ten kombinezon jest właśnie taki typowy... To nie będzie za duży? Najwyżej później dokupię mniejszy jak dzidzia będzie za malutka ![]() Dostałam jeszcze taki kombinezon-śpiworek też właśnie Na środku ma taką dziurę to pewnie do pasów w nosidełku nie??A powiedzcie mi do samochodu do fotelika macie jakiś stelaż czy nie? Jak ten fotelik przypiąć pasami żeby było bezpiecznie ?---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Ja tam się nie boję ani porodu sn ani cesarki ale wolałabym sn bo jednak szybciej dochodzi się do siebie i można od razu się zająć dzieciątkiem bez problemu
|
||
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- A co do wpinania, to podobno te foteliki wpinane w pasy dą najmniej bezpieczne, na bezpiecznym maluchu mówili, że tylko 20% ludzi dobrze to robi Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1228 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja się boję, a tak mnie kusi! Tym bardziej, że pod koniec października dostałam od TŻ nowy rower i nie miałam okazji go użyć Ostatnio przyjaciółka która mieszka w Danii pisała mi, że u nich kobiety do końca ciąży jeżdżą na rowerach i ona zawsze patrzy na to z przerażeniem, bo sama by się bała ![]() Cytat:
wiadomo, że dla mojego bąbelka zrobię wszystko, ale liczę, że mnie ominie ten szpital. Wiadomo, że to nic przyjemnego. Jutro się okaże.
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, ta dziurka w tym kombinezonie-śpiworku to na pasy do fotelika My mamy fotelik maxi cosi cabrio fix z bazą, która jest montowana do isofix i jest na stałe w aucie. Potem tylko wpina się w nią fotelik z dzieckiem. ![]()
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-04-02 o 14:47 |
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów

to jeszcze nie skończyli

No to naprawdę nieźle Ci się trafiło