Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ! cz. II - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów!
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! 5 8,77%
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! 2 3,51%
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III 19 33,33%
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III 24 42,11%
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III 25 43,86%
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III 6 10,53%
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. 0 0%
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. 3 5,26%
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa 3 5,26%
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! 9 15,79%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-31, 14:29   #1051
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
miałam Wam jeszcze powiedzieć, że przez ostatni tydzień przytyłam rawie kilogram (znowu! czy to nie za dużo na tydzień?). I jestem prawie 6 kg do przodu
Ja mam 5 do przodu, to chyba w normie mi lekarz mówił, że na miesiąc 2-3 kg jest ok

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Skoro na początku nie tyłaś, to chyba ok. Podobno kg na miesiąc jest optymalne, jak tak liczyć twoje, to by się zgadzało w miarę

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Kilogram na miesiąc to mało

jagusia ciuszków jest tyle, że raczej nie dam rady ich tutaj pokazać Kuzynka dała mi wszystko co miała dla małej od urodzenia do 1,5 roku także jest tego mega dużo, niektóre rzeczy nowe... Mam chyba z 20 czapeczek na różne pory roku i takie słodkie ubranko na chrzciny, do tego płaszczyk i buciki, no mega po prostu i całą masę śpiochów, pajacyków, kaftaników, wszystkiego
Dostałam też 2 kocyki/kołderki do wózka razem z poduszkami i 2 kombinezony na zimę

A co do Twoich bóli to myślę, że to normalne w ciąży, chociaż jeśli Ciebie niepokoją te bóle to zadzwoniłabym do gina czy możesz wziąć na przykład nospę albo paracetamol.

Fotelik super a leżaczek podoba mi się ten pierwszy Ten drugi przekombinowany już Ja też mam jakiś ale nawet nie wiem jaka firma bo jeszcze go nie rozpakowałam i stoi u mamy
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 15:06   #1052
mamuska11
Rozeznanie

Mi sie ten drugi leżaczek bardziej podoba a raczej hustaweczka ogólnie raczej jestem nastawiona na huśtawkę ale zobaczymy jak to bedzie....ja ciuchów jeszcze nie wyciągam dopóki nie jestem pewna jak to bedzie z naszym dzidziusiem w środę mamy znowu usg w klinice takze moze bedzie cos wiecej wiadomo bo podobno na tym etapie ciazy dzidzius rośnie bardzo szybko takze przez 10dni od ostatniego badania pewnie juz maleńka troszkę podrosła zreszta czuje po brzuchu..... Ja pamietam wyrwalam za grosze prawie jak nowy firmowy biały kombinezon dla dzidziusia ale moja Zuzia jest z Maja i założyła ten kombinezon moze kilka razy i juz był ciasny a teraz jak dzidzia bedzie z sierpnia to w sam na cała zimę starczy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 15:54   #1053
Moni 26
Zadomowienie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
tego drugiego nie polecam, chyba że dla trochę starszego maluszka, bo on nie rozkłada się na płasko i dziecko leci na wszystkie strony
ten jest fajny i sprawdzony http://allegro.pl/fisher-price-lezac...080745470.html

Butter baza była na stałe w samochodzie przymocowana pasami i w nią wpinało się fotelik
oglądałam kiedyś ten lezaczek właśnie i mi sie podobał, poza tym jest uniwersalny i dla chłopca i dziewczynki A jak mówisz że jest sprawdzony to może sie skuszę

Widzę że na allegro jest przystępna cena, jak byłam w sklepie ostatnio to najtańsze leżaczki widziałam za 300 zł, a nie bardzo mi się podobały... Powiedzcie mi dziewwczyny . Jak kupuję wózek czy fotelik do samochodu to pytać w sklepie czy mają atest? Czy to logiczne że mają ?
A apropo ruchów, to mi też sie wydaje że w tym okresie moga być nie regularne. Chociaż ja akurat czuje je od 14 dni i tylko miałam drugiego dnia brak(ale sie nie martwiłam, bo itak sie cieszyłam że w 19 tyg już poczułam) bo wiem że do 24 tyg to norma, wiec myslałam, ze dopiero po 20 tyg coś poczuję a tu niespodzianka Zauważyłam, że jak głaszczę brzuszek to maleństwo non stop się porusza, ale rzadko to robię, bo na ruchy czeste nie narzekam( chyba zwiercony maluch rosnie po mamusi, która w dzieciństwie miała podejrzenie Adhd
Nie moge sie nadziwić, że kupujecie już ubranka ciążowe, ja we wszystko jeszczę wchodzę, wszystkie leginsy jakie mam są idealne...Jedynie w jeansy nie wchodzę, ale one były mega obcisłe przed ciąża, zresztą w ciąży nie są wygodne... Przed ciąża kupiłam sobie na allegro taką fajną marynarkę na polarku, ale chyba źle sie zmierzyłam i była troszkę zbyt luźna, myślałam ze jej nie założe, a teraz idealnie pasuje Jak by bylła na mnie szyta A na lato to mam tyle tunik, że szok, zawsze kupuję na lato luźne rzeczy jest wygodniej

jagusia huśtawka jest mega, po prostu od razu maluszka sobie w niej wyobraziłam

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-03-31 o 16:13
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 15:55   #1054
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja mam 5 do przodu, to chyba w normie mi lekarz mówił, że na miesiąc 2-3 kg jest ok

Kilogram na miesiąc to mało

jagusia ciuszków jest tyle, że raczej nie dam rady ich tutaj pokazać Kuzynka dała mi wszystko co miała dla małej od urodzenia do 1,5 roku także jest tego mega dużo, niektóre rzeczy nowe... Mam chyba z 20 czapeczek na różne pory roku i takie słodkie ubranko na chrzciny, do tego płaszczyk i buciki, no mega po prostu i całą masę śpiochów, pajacyków, kaftaników, wszystkiego
Dostałam też 2 kocyki/kołderki do wózka razem z poduszkami i 2 kombinezony na zimę

A co do Twoich bóli to myślę, że to normalne w ciąży, chociaż jeśli Ciebie niepokoją te bóle to zadzwoniłabym do gina czy możesz wziąć na przykład nospę albo paracetamol.

Fotelik super a leżaczek podoba mi się ten pierwszy Ten drugi przekombinowany już Ja też mam jakiś ale nawet nie wiem jaka firma bo jeszcze go nie rozpakowałam i stoi u mamy
no dobra , wybaczam :P
zazdroszcze Ci tych podarunków !

Zaniepokoiły mnie te bóle bo wcześniej nie odczuwałam ich tak boleśnie, na wcześniejszej wizycie pytałam mojej gin co zrobic jak brzuch boli to mówiła ,że spokojnie moge brać no-spe, dlatego wziełam jedną i przeszło..w poniedziałek mam wizytę i jak do tego czasu się nasilą bóle to pojadę wcześniej jak nie to poczekam

Co do leżaczków to właśnie w tym pierwszym podoba mi się to ,że jest taki prosty a zarazem śliczny ;P ale minusem jego jest brak mechanizmu bujania , a zależało mi by Maluszek bujał się sam gdy Ja np, robię coś innego , w tym drugim to właśnie jest i druga sprawa to ten drugi jest do więcej kg bodajże do 12 , a ten Chicco do 9 kg... muszę to dokładnie przemyśleć

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Mi sie ten drugi leżaczek bardziej podoba a raczej hustaweczka ogólnie raczej jestem nastawiona na huśtawkę ale zobaczymy jak to bedzie....ja ciuchów jeszcze nie wyciągam dopóki nie jestem pewna jak to bedzie z naszym dzidziusiem w środę mamy znowu usg w klinice takze moze bedzie cos wiecej wiadomo bo podobno na tym etapie ciazy dzidzius rośnie bardzo szybko takze przez 10dni od ostatniego badania pewnie juz maleńka troszkę podrosła zreszta czuje po brzuchu..... Ja pamietam wyrwalam za grosze prawie jak nowy firmowy biały kombinezon dla dzidziusia ale moja Zuzia jest z Maja i założyła ten kombinezon moze kilka razy i juz był ciasny a teraz jak dzidzia bedzie z sierpnia to w sam na cała zimę starczy

właśnie ten drugi ma dużo plusów , ale jest na serio trochę przesadzony :P
cały czas 3mam za Was kciuki i wierzę ,że z Małą będzie wszystko dobrze!
oo tak , takie wychaczone okazje cieszą najbardziej i ta duma
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 16:41   #1055
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

musze stwierdzic ze z pierwszym dzieckiem to chyba tak zawsze jet ze sie chce wszystko najlepsze i najdrozsze
z naciskiem na to 2

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

ten jest jeszcze fajny
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...082424082.html

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 16:45   #1056
kasia_ruda
Zakorzenienie

A ja właśnie dostałam moją bluzeczkę z my tummy z biedronkami

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 16:54   #1057
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość

Też już mam +6 kg, dzisiaj rano się zważyłam i nie wiem do jakiej wagi dobiję, ale będzie spora.
ja to już 8 na plusie i tez się obawiam ze sporo przytyje

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Ja jestem 4kg na plusie, z czego przez weekend przytylam 800g Dziwne, ze waga tak nagle sobie skacze.

Co do łozeczka, ja planuje zakup białego 3 w 1. Ma mozliwosc zrobienia sofy oraz normalnego lozka dla dziecka w wieku przedszkolnym. Oby wytrzymało tak dlugi okres uzytkowania

A co do kurtek, to ja mam parke z tamtego roku, mA sznureczki zaciagane w pasie, wczoraj je popuscilam i jest dobra a ma nawet jeszcze luz wiec oblece wiosne w starej kurtce, a dodatkowo ubieram marynarki i kurtke skorzana, ktorej nie zapinam. Damy rade obleciec do lata, pozniej tylko bluzeczki i sweterki.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Nas podroz wynosi ok 200 funtów jak trafimy tanie bilety.. ale wiadomo na biletach wycieczka sie nie konczy, tak wiec tygodniowy wypad ok 500funtów nas ostatnio kosztowal . Jestesmy w UK rok, ja bylam w PL dwa razy a Tż raz. Wiem, ze moglabym sama jezdzic czesciej w odwiedziny, wtedy koszt jest duzo nizszy, ale moj Tz nie jest zadowolony jak zostawiam go samego. Niby nie ma nic przeciwko, ale jest mu przykro itp. Tym bardziej bedzie ciezej jak wyjade na urlop z dzieckiem.
Do nas w sierpniu ma przyleciec siostra z rodzina, a we wrzesniu moja mama, ale tak jak mowisz.. co to dwa tyg.
do mnie tez siostra z dziecmi w sierniu przylatuje i jeszcze mama,wesolo bedzie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość

trzymam za was kciuki dziewczyny, za dobre wiesci
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-31, 17:00   #1058
sara 85
Zakorzenienie

my mamy taką huśtawkę po Zosi, super jest

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

zastanawiam się czy leżaczek kupować czy nie

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 17:01   #1059
mamuska11
Rozeznanie

No ten drugi leżaczek rzeczywiście przesadzony ale ogólnie to ja do skupie na szukaniu hustaweczki zreszta wklejalam dzis rano link jaka miałam i byłam bardzo zadowolona jak byłam zajęta a mała płakała to zwiekszalam sile hustania i na 3 stopniu zawsze był spokój :p no i ta zmiana pozycji na leżąc i siedząca tez przydatna ja miała taka http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B008...dir_mdp_mobile

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-03-31 o 17:09
Stary 2014-03-31, 17:03   #1060
pati1078
Rozeznanie

ja również witam was po weekendzie, u nas tez wkoncu ceplo się zrobilo, wczuraj z koleżankami wybrałam się na taki maly kursik jak robi się bomby do kapieli,ja lubie takie naturalne kosmetyki- zapachy kazda mogla sobie wybrać jaki chciała a wszystko to co zrobilysmy moglysmy sobie zabrać i dodatkowo pani dala nam po mydełku,

a u nas wszystko w porządku, brzusio coraz większy a amelka fika coraz częściej, mam nadzieje ze moja waga wkoncu przystopuje bo nie wiem jak ja będę pracować tak za 2 mies jeśli tak dalej będę przybierac
Stary 2014-03-31, 17:04   #1061
sara 85
Zakorzenienie

nie tylko z pierwszym dzieckiem chce się wszystko najlepsze i najdroższe, ale z drugim też przynajmniej ja tak mam

byłam dzisiaj w h&m, wyszła nowa kolekcja, piękne ubranka dla chłopców są

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-31, 17:10   #1062
kasia_ruda
Zakorzenienie

Sara nie chce mi się twój post zacytować, ale z tym hm właśnie słyszałam od teściowej, że pół sklepu wykupiła dla małegp

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 17:18   #1063
mamuska11
Rozeznanie

Pati dzięki za kciuki i oczywiscie wszystkim dziewczynom tez dziękuje za wparcie mała sie rusza coraz mocniej, brzuszek rośnie takze myśle ze bedzie dobrze

U mnie juz 3kg na plusie co przy mojej wadze wyjściowej to ju sporo bo z Zuzia z podobna waga wyjściowa przytyłam w sumie 7-8kg przez cała ciaze ale ja sie tym nie martwię narazie choć widzę powiększający sie cellulit ale tym bede sie martwiła po ciazy teraz dzidzia najważniejsza apetyt mam niesamowity ale na same zdrowe rzeczy

Stary 2014-03-31, 17:25   #1064
h4linka
Zadomowienie

Hej Wszystkim

Trzy dni mnie nie było i żeście tyle napisały.

W piątek wreszcie połówkowe, już się nie mogę doczekać, żeby pooglądać mojego Tymka
Byłam na weekend w Poznaniu, obłaziłam sklepy i outlety, miałam zrobić zakupy dla siebie a skończyło się na koszulkach i rękawiczkach dla młodego.
Swoją drogą dzieciak prawie przyprawił mnie o zawał, bo w sobotę z rana byłam dwie godziny na basenie i dość intensywnie się ruszałam a potem całe popołudnie nie czułam ruchów. Na szczęście od niedzieli synuś nie daje mi spokoju i wierci się prawie bez przerwy. Ależ był mi potrzebny taki wyjazd!

Zabieram się już za czytanie, coście tu pisały cały weekend
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 17:42   #1065
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
ja to już 8 na plusie i tez się obawiam ze sporo przytyje

do mnie tez siostra z dziecmi w sierniu przylatuje i jeszcze mama,wesolo bedzie

trzymam za was kciuki dziewczyny, za dobre wiesci
Do mnie wlasnie siostra z mężem i dwojka dzieci.. dzis sie smiala, ze najlepiej jak urodze 18 sierpnia, bo inaczej jej urlop nie pasuje

Cytat:
nie tylko z pierwszym dzieckiem chce się wszystko najlepsze i najdroższe, ale z drugim też przynajmniej ja tak mam

Tez dzis byłam w h&m, sliczne spodnie wiosenne widziałam, od koloru do wyboru..piękne
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 17:48   #1066
88natka
Zadomowienie

hej Mamuśki
u nas dalej remont musieliśmy zmienić fachowca który nam robił kuchnie, bo był nie kompetentny Szukamy dalej kogoś..
Ja od jutra do pracy, nie chce mi się już pracować i zastanawiam się od kiedy odejść na urlop
Podczytuje Was czasem ale średnio mam czas na odpisywanie. Olivia już nie ma drzemek więc teraz już nie mam tyle czasu na komputer.

Gratuluję wszystkich wizyt i trzymam kciuki za następne
Zuken możesz mi dopisać imię córki na pierwszą stronę: Lily

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 17:59   #1067
AgnesD
Rozeznanie

hello

u nas pogoda tez cudna w niedziele było ponad 20 stopni - cały dzień na dworze ( kocyk, obiadek ) i młody zachwycony

jutro idziemy na ściągnięcie tych plastrów z czoła. Już się boję co to będzie, plaster był przyklejony tez na włosy - inaczej sie nie dało, a wiadomo odklejanie z włosów jest nie fajne poza tym marwtie się o ranę, czy się goi i czy po sklejeniu nic się nie rozeszło, oby blizny nie miał dużej proszę o kciuki

a i biorę się za nadrabianie, bo zaległości mam spore
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 18:59   #1068
niki19
Zadomowienie

Dziewczyny ja już po usg połówkowym
Wszystko w jak najlepszym porządku Pan doktor nie miał absolutnie żadnych zastrzeżeń

No i będzie SYNUŚ

Nadrobię jutro co tam naskrobałyście , bo teraz idę kończyć leczo a potem odpoczywać

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 19:03   #1069
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:

o dzięki za info, muszę koniecznie się przejść, może coś upoluję ładnego dla mojego synka

Dziewczyny w jakim rozmiarze kupujecie te ciuszki?- ja mam najwięcej 62, trochę mniej 56, chyba muszę dokupić. Jak myślicie czy ich ma być tak mniej więcej po równo, tzn np 6 bodziaków w 56 i 6 w 62 roz. czy to za dużo, czy za mało?
i proszę nie śmiejcie się, jak to głupie pytanie
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 19:18   #1070
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

NOspa ponoć jest szkodliwa słyszałam takie opinie ja w ciągu tych minionych 5 msc wziełam nie więcej niż 10 tabletek może nawet mniej a le to już w na prawdę podbramkowych sytuacjach kiedy wpadałam w panikę... a niektóre dziewczyny mają na nie zalecenie stałe ale w sumie każdy lek może zaszkodzić tak samo długie branie dupka czy innych nigdy nie przewidzisz jak dany organizm zareaguje
Ja od kiedy jestem w ciąży nie brałam nic przeciwbólowego. Współczuję wszystkim, które musiały sięgnąć po taką pomoc. :/ Swoją drogą ja nawet bym nie mogła nic wziąć, bo paracetamol na mnie nie działa a ibuprofenu nie można.

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość

h4linka -
leżałam na Pomorzanach - opieka super ale warunki kiepskie, łazienka była brudna, po prostu syf w toalecie, strach się umyć i siku zrobić...
W salach przypadki różne, leżałam między dziewczyną, któa poroniłą w 14 tyg i kobietą, która miała miała ciążę z wadami straszliwymi i zdecydowała usunąć
Dzięki za info, no ja się nie nastawiam, że to będą wczasy w czterech gwiazdkach, opieka jest dużo wyżej niż warunki, da się przeżyć
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 19:20   #1071
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Wszystko w jak najlepszym porządku Pan doktor nie miał absolutnie żadnych zastrzeżeń

No i będzie SYNUŚ

Nadrobię jutro co tam naskrobałyście , bo teraz idę kończyć leczo a potem odpoczywać
no i mamy następnego mezczyzne na forum

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
o dzięki za info, muszę koniecznie się przejść, może coś upoluję ładnego dla mojego synka

Dziewczyny w jakim rozmiarze kupujecie te ciuszki?- ja mam najwięcej 62, trochę mniej 56, chyba muszę dokupić. Jak myślicie czy ich ma być tak mniej więcej po równo, tzn np 6 bodziaków w 56 i 6 w 62 roz. czy to za dużo, czy za mało?
wcale nie takie gupie i ja się dolanczam bo tez mnie to pytanie dreczy a listy sa rozne i sama nie wiem której się trzymać, może doświadczone mamusie nam doradza
Stary 2014-03-31, 19:24   #1072
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:

No i będzie SYNUŚ

gratki
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 19:40   #1073
gosia3103
Zakorzenienie

Hej
Dziś na wizycie gin tylko zmierzyla mi ciśnienie, zbadała szyjkę i pobrała posiew. Mówi że jak czuję ruchy to nie ma wskazań żeby malucha podglądać, szczególnie że chodzę co 3 tygodnie, chyba że bardzo chcę. I tak jak najpierw nie mogłam sobie wyobrazić żeby nie mieć usg tak teraz jak czuję ruchy to faktycznie mi ono do szczęścia nie potrzebne, mała fika jak szalona kilka razy dziennie, nawet mąż już czuje i dzisiaj moja mama poczuła, a jak kopie to ja pukam do brzucha i tak sobie chwilę gadamy
A mama mi z okazji urodzin kupiła truskawki i właśnie się zajadam i nawet smakują jak truskawki ale nie mogę się już doczekać lata i naszych truskawek i czereśni malin porzeczek i arbuza dobrego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-31, 20:30   #1074
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

No i będzie SYNUŚ

Gratuluję synka
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 20:39   #1075
zVenus
Zakorzenienie

Ja też po połówkowym jestem, dziewczyneczka potwierdzona a co najważniejsze zdrowa i ładnie rośnie, zresztą tak jak i mamusia która ma prawie 5kg na plus...wrrrr

na następnej wizycie krzywa obciążenia.

trzymajcie się

dobranoc
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 20:43   #1076
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość

ja na 56 mam
9 bluzeczkez z długim rękawkiem
10 pajacyków
5 śpiszków takich z guziczkami na ramiączkach bez rękawków
9 bodów krótki rękaw
12 bodów długi rękaw
2 bluzy

na 62
6 bluzeczek z krótkim
4 bluzki długi rękaw
9 pajacyki
5 śpioszków
8 bodów z krókim
18 bodów z długim
5 spodenek
7 półspiochów

68 i 74 już nie będę rozpisywać tych mam mniej ale to jeszcze czasu trochę

to tak mniej więcej bo mam część ubranek od koleżanki pożyczonych i tak mniej więcej sobie spisałam ile czego jest no i rozmiar rozmiarowi nie równy na metce jedno w praktyce drugie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2014-03-31 o 20:45
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 20:57   #1077
papryczka160
Wtajemniczenie

Witam
Przepraszam że się nie odzywalam, miałam ciężkie dni, ale wszystko sie uklada.
Ciesze sie bardzo że wasze maluszki rosna zdrowo;-)
Niki Gratuluję synusia .

Milych snow ;-)

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:01   #1078
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
hej Mamuśki
u nas dalej remont musieliśmy zmienić fachowca który nam robił kuchnie, bo był nie kompetentny Szukamy dalej kogoś..
Ja od jutra do pracy, nie chce mi się już pracować i zastanawiam się od kiedy odejść na urlop
Podczytuje Was czasem ale średnio mam czas na odpisywanie. Olivia już nie ma drzemek więc teraz już nie mam tyle czasu na komputer.

Gratuluję wszystkich wizyt i trzymam kciuki za następne
Zuken możesz mi dopisać imię córki na pierwszą stronę: Lily
Dopisane Śliczne imię

Cytat:

No i będzie SYNUŚ

Gratulacje Dopisałam do listy kolejnego kawalera

Dziewczyny ja też bym musiała pospisywać ile czego mam z danego rozmiaru bo już mam masę tych ciuszków i teraz chciałabym tylko dokupować to co potrzebne Tylko właśnie jak Wy to patrzycie? Po metkach segregujecie czy jednak po wielkości??
Ja mam trochę problem bo ta kuzynka od której dostałam ciuszki ma manię metkową i większość ciuszków nie ma metek Nie wiem więc kompletnie jak sie za to zabrać

A i z jakich list korzystacie przy kompletowaniu wyprawki??
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:37   #1079
UmiZumi
Rozeznanie

na wizycie ok

I wiecie co się okazało? Że moja położna jest w ciąży Termin ma na 20 sierpnia! Fajnie

W przychodni będzie zastępstwo i mam nadzieję, że położna zastępująca tę będzie równie w porządku. Umówiłyśmy się na 14.04 na "porady edukacyjne" żeby co nieco obgadać z ciążą, porodem, noworodkiem. Może potem uda nam się jeszcze spotkać. Planuje pracować do końca maja, ale jeszcze urlop w międzyczasie.

Dostałam skierowanie na krzywą cukrową. Kupiłam glukozę i nie wiem, jak wytrzymam tyle czasu na czczo!
Stary 2014-03-31, 21:37   #1080
Optymistka26
Zadomowienie

Znalazlam kilka list z wyprawka i sie mocno roznia. Mam metlik.

Dziecko fika i kopie kilka razy dziennie Ale i tak chce zobaczyc jak sie zmienilo i urosło od 13go tyg, jak teraz wygląda...Ale już w sobotę połówkowe

Przez ostatni tydzien wyskoczył mi brzuszek ktory juz wygląda jak ciążowy a nie zaniedbanie spożywcze z zimy.

Kupiłam śliniak. To pierwszy moj zakup dla dziecka. Wiem że przyda się za ponad rok ale był taki ładny

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości