|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł![]() ![]() |
|||
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
2 | 3,51% |
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
19 | 33,33% |
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
24 | 42,11% |
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
25 | 43,86% |
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
6 | 10,53% |
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
0 | 0% |
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
3 | 5,26% |
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
3 | 5,26% |
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
9 | 15,79% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jagusia ciuszków jest tyle, że raczej nie dam rady ich tutaj pokazać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dostałam też 2 kocyki/kołderki do wózka razem z poduszkami i 2 kombinezony na zimę ![]() A co do Twoich bóli to myślę, że to normalne w ciąży, chociaż jeśli Ciebie niepokoją te bóle to zadzwoniłabym do gina czy możesz wziąć na przykład nospę albo paracetamol. Fotelik super ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Rozeznanie
|
Mi sie ten drugi leżaczek bardziej podoba a raczej hustaweczka ogólnie raczej jestem nastawiona na huśtawkę ale zobaczymy jak to bedzie....ja ciuchów jeszcze nie wyciągam dopóki nie jestem pewna jak to bedzie z naszym dzidziusiem w środę mamy znowu usg w klinice takze moze bedzie cos wiecej wiadomo bo podobno na tym etapie ciazy dzidzius rośnie bardzo szybko takze przez 10dni od ostatniego badania pewnie juz maleńka troszkę podrosła zreszta czuje po brzuchu..... Ja pamietam wyrwalam za grosze prawie jak nowy firmowy biały kombinezon dla dzidziusia ale moja Zuzia jest z Maja i założyła ten kombinezon moze kilka razy i juz był ciasny a teraz jak dzidzia bedzie z sierpnia to w sam na cała zimę starczy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
![]() ![]() Widzę że na allegro jest przystępna cena, jak byłam w sklepie ostatnio to najtańsze leżaczki widziałam za 300 zł, a nie bardzo mi się podobały... Powiedzcie mi dziewwczyny . Jak kupuję wózek czy fotelik do samochodu to pytać w sklepie czy mają atest? Czy to logiczne że mają ? ![]() A apropo ruchów, to mi też sie wydaje że w tym okresie moga być nie regularne. Chociaż ja akurat czuje je od 14 dni i tylko miałam drugiego dnia brak(ale sie nie martwiłam, bo itak sie cieszyłam że w 19 tyg już poczułam) bo wiem że do 24 tyg to norma, wiec myslałam, ze dopiero po 20 tyg coś poczuję a tu niespodzianka ![]() ![]() Nie moge sie nadziwić, że kupujecie już ubranka ciążowe, ja we wszystko jeszczę wchodzę, wszystkie leginsy jakie mam są idealne...Jedynie w jeansy nie wchodzę, ale one były mega obcisłe przed ciąża, zresztą w ciąży nie są wygodne... Przed ciąża kupiłam sobie na allegro taką fajną marynarkę na polarku, ale chyba źle sie zmierzyłam i była troszkę zbyt luźna, myślałam ze jej nie założe, a teraz idealnie pasuje ![]() ![]() ![]() jagusia huśtawka jest mega, po prostu od razu maluszka sobie w niej wyobraziłam ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-03-31 o 16:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
zazdroszcze Ci tych podarunków ! ![]() Zaniepokoiły mnie te bóle bo wcześniej nie odczuwałam ich tak boleśnie, na wcześniejszej wizycie pytałam mojej gin co zrobic jak brzuch boli to mówiła ,że spokojnie moge brać no-spe, dlatego wziełam jedną i przeszło..w poniedziałek mam wizytę i jak do tego czasu się nasilą bóle to pojadę wcześniej jak nie to poczekam ![]() Co do leżaczków to właśnie w tym pierwszym podoba mi się to ,że jest taki prosty a zarazem śliczny ;P ale minusem jego jest brak mechanizmu bujania , a zależało mi by Maluszek bujał się sam gdy Ja np, robię coś innego , w tym drugim to właśnie jest i druga sprawa to ten drugi jest do więcej kg bodajże do 12 , a ten Chicco do 9 kg... muszę to dokładnie przemyśleć ![]() Cytat:
cały czas 3mam za Was kciuki i wierzę ,że z Małą będzie wszystko dobrze! ![]() oo tak , takie wychaczone okazje cieszą najbardziej i ta duma ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
musze stwierdzic ze z pierwszym dzieckiem to chyba tak zawsze jet ze sie chce wszystko najlepsze i najdrozsze
![]() z naciskiem na to 2 ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- ten jest jeszcze fajny http://allegro.pl/fisher-price-lezac...082424082.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie dostałam moją bluzeczkę z my tummy z biedronkami
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1058 |
Zakorzenienie
|
my mamy taką huśtawkę po Zosi, super jest
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- zastanawiam się czy leżaczek kupować czy nie ![]()
#1059 |
Rozeznanie
|
No ten drugi leżaczek rzeczywiście przesadzony ale ogólnie to ja do skupie na szukaniu hustaweczki zreszta wklejalam dzis rano link jaka miałam i byłam bardzo zadowolona
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-31 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Rozeznanie
|
ja również witam was po weekendzie, u nas tez wkoncu ceplo się zrobilo, wczuraj z koleżankami wybrałam się na taki maly kursik jak robi się bomby do kapieli,ja lubie takie naturalne kosmetyki- zapachy kazda mogla sobie wybrać jaki chciała a wszystko to co zrobilysmy moglysmy sobie zabrać i dodatkowo pani dala nam po mydełku
![]() a u nas wszystko w porządku, brzusio coraz większy a amelka fika coraz częściej, mam nadzieje ze moja waga wkoncu przystopuje bo nie wiem jak ja będę pracować tak za 2 mies jeśli tak dalej będę przybierac |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Zakorzenienie
|
nie tylko z pierwszym dzieckiem chce się wszystko najlepsze i najdroższe, ale z drugim też
![]() ![]() byłam dzisiaj w h&m, wyszła nowa kolekcja, piękne ubranka dla chłopców są ![]()
#1062 |
Zakorzenienie
|
Sara nie chce mi się twój post zacytować, ale z tym hm właśnie słyszałam od teściowej, że pół sklepu wykupiła dla małegp
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Rozeznanie
|
Pati dzięki za kciuki i oczywiscie wszystkim dziewczynom tez dziękuje za wparcie
![]() ![]() U mnie juz 3kg na plusie co przy mojej wadze wyjściowej to ju sporo bo z Zuzia z podobna waga wyjściowa przytyłam w sumie 7-8kg przez cała ciaze ale ja sie tym nie martwię narazie choć widzę powiększający sie cellulit ale tym bede sie martwiła po ciazy teraz dzidzia najważniejsza apetyt mam niesamowity ale na same zdrowe rzeczy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Zadomowienie
|
Hej Wszystkim
![]() Trzy dni mnie nie było i żeście tyle napisały. ![]() W piątek wreszcie połówkowe, już się nie mogę doczekać, żeby pooglądać mojego Tymka ![]() Byłam na weekend w Poznaniu, obłaziłam sklepy i outlety, miałam zrobić zakupy dla siebie a skończyło się na koszulkach i rękawiczkach dla młodego. ![]() Swoją drogą dzieciak prawie przyprawił mnie o zawał, bo w sobotę z rana byłam dwie godziny na basenie i dość intensywnie się ruszałam a potem całe popołudnie nie czułam ruchów. Na szczęście od niedzieli synuś nie daje mi spokoju i wierci się prawie bez przerwy. ![]() ![]() Zabieram się już za czytanie, coście tu pisały cały weekend ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Zadomowienie
|
hej Mamuśki
![]() u nas dalej remont ![]() ![]() Ja od jutra do pracy, nie chce mi się już pracować i zastanawiam się od kiedy odejść na urlop ![]() Podczytuje Was czasem ale średnio mam czas na odpisywanie. Olivia już nie ma drzemek więc teraz już nie mam tyle czasu na komputer. Gratuluję wszystkich wizyt i trzymam kciuki za następne ![]() Zuken możesz mi dopisać imię córki na pierwszą stronę: Lily |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Rozeznanie
|
hello
![]() u nas pogoda tez cudna ![]() ![]() jutro idziemy na ściągnięcie tych plastrów z czoła. Już się boję co to będzie, plaster był przyklejony tez na włosy - inaczej sie nie dało, a wiadomo odklejanie z włosów jest nie fajne ![]() ![]() ![]() a i biorę się za nadrabianie, bo zaległości mam spore ![]()
#1068 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja już po usg połówkowym
![]() Wszystko w jak najlepszym porządku ![]() No i będzie SYNUŚ ![]() ![]() Nadrobię jutro co tam naskrobałyście , bo teraz idę kończyć leczo a potem odpoczywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny w jakim rozmiarze kupujecie te ciuszki?- ja mam najwięcej 62, trochę mniej 56, chyba muszę dokupić. Jak myślicie czy ich ma być tak mniej więcej po równo, tzn np 6 bodziaków w 56 i 6 w 62 roz. czy to za dużo, czy za mało? i proszę nie śmiejcie się, jak to głupie pytanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1070 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1073 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziś na wizycie gin tylko zmierzyla mi ciśnienie, zbadała szyjkę i pobrała posiew. Mówi że jak czuję ruchy to nie ma wskazań żeby malucha podglądać, szczególnie że chodzę co 3 tygodnie, chyba że bardzo chcę. I tak jak najpierw nie mogłam sobie wyobrazić żeby nie mieć usg tak teraz jak czuję ruchy to faktycznie mi ono do szczęścia nie potrzebne, mała fika jak szalona kilka razy dziennie, nawet mąż już czuje i dzisiaj moja mama poczuła, a jak kopie to ja pukam do brzucha i tak sobie chwilę gadamy ![]() A mama mi z okazji urodzin kupiła truskawki i właśnie się zajadam i nawet smakują jak truskawki ![]() ![]()
![]() |
#1074 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Zakorzenienie
|
Ja też po połówkowym jestem, dziewczyneczka potwierdzona
![]() na następnej wizycie krzywa obciążenia. trzymajcie się ![]() dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na 56 mam 9 bluzeczkez z długim rękawkiem 10 pajacyków 5 śpiszków takich z guziczkami na ramiączkach bez rękawków 9 bodów krótki rękaw 12 bodów długi rękaw 2 bluzy na 62 6 bluzeczek z krótkim 4 bluzki długi rękaw 9 pajacyki 5 śpioszków 8 bodów z krókim 18 bodów z długim 5 spodenek 7 półspiochów 68 i 74 już nie będę rozpisywać tych mam mniej ale to jeszcze czasu trochę to tak mniej więcej bo mam część ubranek od koleżanki pożyczonych i tak mniej więcej sobie spisałam ile czego jest no i rozmiar rozmiarowi nie równy na metce jedno w praktyce drugie
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 ![]() ![]() Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2014-03-31 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Wtajemniczenie
|
Witam
Przepraszam że się nie odzywalam, miałam ciężkie dni, ale wszystko sie uklada. Ciesze sie bardzo że wasze maluszki rosna zdrowo;-) Niki Gratuluję synusia . Milych snow ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1078 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny ja też bym musiała pospisywać ile czego mam z danego rozmiaru bo już mam masę tych ciuszków i teraz chciałabym tylko dokupować to co potrzebne ![]() Ja mam trochę problem bo ta kuzynka od której dostałam ciuszki ma manię metkową i większość ciuszków nie ma metek ![]() ![]() A i z jakich list korzystacie przy kompletowaniu wyprawki?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Rozeznanie
|
na wizycie ok
![]() I wiecie co się okazało? Że moja położna jest w ciąży ![]() ![]() W przychodni będzie zastępstwo i mam nadzieję, że położna zastępująca tę będzie równie w porządku. Umówiłyśmy się na 14.04 na "porady edukacyjne" żeby co nieco obgadać z ciążą, porodem, noworodkiem. Może potem uda nam się jeszcze spotkać. Planuje pracować do końca maja, ale jeszcze urlop w międzyczasie. Dostałam skierowanie na krzywą cukrową. Kupiłam glukozę i nie wiem, jak wytrzymam tyle czasu na czczo!
#1080 |
Zadomowienie
|
Znalazlam kilka list z wyprawka i sie mocno roznia. Mam metlik.
Dziecko fika i kopie kilka razy dziennie ![]() ![]() Przez ostatni tydzien wyskoczył mi brzuszek ktory juz wygląda jak ciążowy a nie zaniedbanie spożywcze z zimy. Kupiłam śliniak. To pierwszy moj zakup dla dziecka. Wiem że przyda się za ponad rok ale był taki ładny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.