Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-16, 21:56   #3751
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Mój mówi,że częściej toaletę odwiedza i mu się smak zmienił po Desmoxanie. I jak czuje zapach fajek to go mdli Więc coś w tym jest. Ja kiedyś wzięłam jedną tabletkę z Norwegii na rzucenie palenia,to jak zapaliłam po 5 godzinach to nad kiblem siedziałam,bo myślałam,że pawia puszczę Ale na drugi dzień ten wstręt już przeszedł Więc chyba o to w tych tabletkach chodzi,że wprowadzają wstręt a z silną wolą to rzuci się palenie

Doczytałam na usg,że te wymiary są +/- 1tydzień a przy obw.brzuszka to nawet 2 tyg. więc chyba spoko Martwiłabym się gdyby tylko główka była o tydzień większa,ale o tyle samo dni większy jest obw. brzucha i coś tam innego jeszcze,więc może faktycznie ciąża jest starsza niż być powinna. Choć ja mogłam w grudniu tylko zajść w ciążę jednego dnia a wszystkie pomiary wskazują na 18 tydzień +3d a nie na 17+1d.
Ale uspokoiłaś mnie trochę
Dobrze dobrze kupie mu bo mi Przeszkadza ten smród a jak odwiedzi Częściej wc to może trochę wyjdzie mu na dobre u nich jest problem w pracy bo wszyscy palą normalnie w pomieszczeniach pracowniczych. Może być ciężko rzucić. Ale trudno mnie nikt nie pytał o zdanie.
A dostajesz do każde usg opis? Ja miałam tylko do pierwszego i do prenatalnego a tak to tylko fota. I nawet nie wiem na dobrą sprawę co i jak tylko tyle co mi powie
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 21:58   #3752
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

i jeszcze jedno Przytyłam już 5 kg od początku ciąży no ale 2 tygodnie leżałam plackiem więc miałam prawo przytyć...teraz jak już mogę się ruszać to będą dłuższe spacery i o końca ciąży jeszcze max 5 kg mam taką nazieję

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 22:00   #3753
Misstic
Wtajemniczenie

Zapomnialam wam dziewczyny napisac ze w najnowszym numerze miesiecznika M jak Mama jest napisane o becikowym.
Kto dostanie, jakie warunki trzeba spelnic, jakie papiery przygotowac itd. Poza tym wspominaja tez o tym 2 i 3 becikowym.
Takze warto sobie poczytac

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 22:15   #3754
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Zapomnialam wam dziewczyny napisac ze w najnowszym numerze miesiecznika M jak Mama jest napisane o becikowym.
Kto dostanie, jakie warunki trzeba spelnic, jakie papiery przygotowac itd. Poza tym wspominaja tez o tym 2 i 3 becikowym.
Takze warto sobie poczytac
Dzięki Kochana za info najlepiej wszystko w pigułce przeczytać

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Orgazm kubkow smakowych serek vitello brzoskwiniowy cuuudo

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-04-16 o 22:17
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 22:35   #3755
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ja te lody kaktusy to jadlam miesiac temu jak mialam takie mdlosci a po nich akurat nie wymiotowalam
Mimo ze dzisiaj nie czuje sie najlepiej i jakos mi tak ciezko na zoladku to zjadlabym sobie truskawki maczane w czekoladzie albo tym mleczku z tubki i do tego bita smietanka
Pychota. Dzieki takiej kombinacji na nowo polubilam te owoce bo byl czas ze juz patrzec na nie nie moglam

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Uwielbialam casaty smak dziecinstwa sie mi przypomina
Ale dzisiaj prawdziwych casatow juz nie ma a moze nawet i podrobionych nie ma hehe w kazdym razie sto lat nie widzialam
Hihihi moja mama zamowila na święta 3 casaty klasyczne i 3 z bakaliami :P i ponoć nie odstają od tych z naszego dzieciństwa :P

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
i jeszcze jedno Przytyłam już 5 kg od początku ciąży no ale 2 tygodnie leżałam plackiem więc miałam prawo przytyć...teraz jak już mogę się ruszać to będą dłuższe spacery i o końca ciąży jeszcze max 5 kg mam taką nazieję
no to przeciez te szczęśliwe 5 kg na darmo nie tyjemy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-16, 22:46   #3756
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Hihihi moja mama zamowila na święta 3 casaty klasyczne i 3 z bakaliami :P i ponoć nie odstają od tych z naszego dzieciństwa :P

no to przeciez te szczęśliwe 5 kg na darmo nie tyjemy

Mniam mniam zazdraszczam hehe
A kilogramami bedziemy sie martwic po porodzie

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 23:56   #3757
bezaczek7
Zakorzenienie

powariowały. 6 stron do nadrobienia
teraz nie nadrabiam. wystawiam parę rzeczy na olx (ciekawe kiedy się przyzwyczaję do tej nazwy dla mnie to zawsze będzie tablica ) i idę spać.
kciuki nie pomogły kupiec nie odebrał telefonu, nie przyjechał, buuuu. jutro jeszcze go zaatakuję, ale obawiam się, że albo to był żart albo się rozmyślił i nie raczył mnie o tym poinformować trudno no, oby inny się znalazł prędziutko!

aha, chciałam powiedzieć, że od wczoraj: 19t1d mam upierdliwe skurcze tego braxtona. czasem zaczynają się po ruchu Małego, a czasem nie wyczuwam tego ruchu-3 razy w ciągu godziny tak mi się spięła macica, że aż się przestraszyłam. i kulka się pojawiła w różnych miejscach brzucha. teraz znów miałam. jest to nawet delikatnie bolesne ma któraś z was te skurcze? no w każdym razie podejrzewam, że to te skurcze. jejć. no przynajmniej wiem juz jak wyglądają skurcze macicy i czego się spodziewać przy porodzie, na początku. i tak już będzie codziennie do końca ciąży?
dobrej nocy!
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35

Edytowane przez bezaczek7
Czas edycji: 2014-04-17 o 00:11
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-17, 06:45   #3758
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Dzień dobry z rana Też mam sporo rzeczy do powystawiania na tablicy znaczy olx I dzisiaj może się tym zajmę A tyle tego mam że ze 100 ogłoszeń będzie no chyba że ciuchy też wystawię te lepsze których prawie nigdy nie nosiłam i nosić nie będę to jakieś 400 wyjdzie haha Jak pomyślę o robieniu zdjęć tego to mi się nie chce

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

I witam się w 20 tygodniu

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 07:12   #3759
Aliszcze
Zakorzenienie

Dzień dobry

kiełbasa strawiona

w 17 tygodniu trzeba czuć ruchy? ta asystentka jakaś nienormalna, niech sobie poczyta podręczniki. Ja jestem w 19 tc i NIC nie czuję, a we wtorek na usg moje dziecię wierzgało jak szalone. Także ja się tym nie przejmuję

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 07:17   #3760
elffirka
Rozeznanie

Ja też się witam z rana... Ja już jedno pranie zrobiłam, teraz piorę drugie i czekam na Małż aż wróci z pracy i mi wyniesie na dwór. Pogoda się zapowiada super. W DDTVN móiwli że w na Dolnym Śląsku dziś 15 stopni... Jupi! Aż chce mi się sprzątać... A Trochę mam jeszcze sprzątania...
A jeśli chodzi o skurcze to ja miałam dwa razy takie coś że mi się od pępka w dół cała skóra napięła i jeden raz przy tym bolało mnie jak na miesiączkę... A pierwszy raz myślałam że to bejbik. A teraz jestem w 20t 4d. Może to już to...

Edytowane przez elffirka
Czas edycji: 2014-04-17 o 07:21
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 07:48   #3761
nmartyna
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczynki
Gratuluję udanych wizyt i kolejnych ujawnionych dziewczynek
Z dzidziami na pewno jest wszystko ok, bo w końcu to nasze dzieciaczki i silne są po mamusiach
U mnie pół nocy jakieś skurcze były czy coś... Nie mam pojęcia, co to było... Tak delikatnie pod pępkiem coś się działo. Ale to może jelita, bo wczoraj wieczorem zjadłam niezłą mieszankę na kolację... Ciasto francuskie z pieczarkami i serem żółtym, do tego łosoś wędzony, a to wszystko zagryzane winogronami, popite sokiem jakbłkowo-gruszkowym
Ja też już jedno pranie wstawiła, wczoraj wyszorowałam dywan i okna umyłam, a dzisiaj czeka mnie takie ogólne sprzątanie... Pogoda zapowiada się rewelacyjnie, tż w pracy, to ja wyskoczę dzisiaj rowerkiem do rodziców

Miłego dzionka
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-17, 07:54   #3762
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
ZygaEffka moj TZ byl ze mną na USG genetycznym i było przez cipę ale lekarz nic nie mowil hehe
Ja i przy pierwszej i przy tej ciąży chodzę z mężem na wizyty,nawet te tylko potwierdzające ciążę,niek rępuje mnie to, że patrzy jak lekarz mi tam grzebie,przecież już to widziałI nie wyobrażam sobie sytuacji,żę lekarz wygania męża z gabinetu, chyba bym go zabiła śmiechem,zabrała się i tyle by nas widział

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 08:04   #3763
elffirka
Rozeznanie

Ja narazie sama chodzę do lekarza, bo Małż by chciał w sumie ale jakoś tak zawsze wychodzi że idę sama... Ale zapowiedział się, że będzie na następnym usg więc już na koniec kwietnia... Wcześniej w sumie miałam tylko jedno usg w gabinecie a reszta to w szpitalu jak leżałam.
Małż kupił chlebek świeżutki więc zjadłam z twarożkiem i pomidorkiem, powiesiłam już pranie. Odsapnę chwilę i się biorę za sprzątanie...
Stary 2014-04-17, 08:14   #3764
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dzień dobry dziewczyny!
Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
ZygaEffka moj TZ byl ze mną na USG genetycznym i było przez cipę ale lekarz nic nie mowil hehe
Mój też ze mną chodzi na wszystkie wizyty, był przy usg przezpochwowym i był nawet jak mi na fotelu badała szyjkę macicy. Po pierwszym razie się go pytałam, czy mu to nie przeszkadza, o ze smiechem powiedział że wcale I też nie był żadnych płacht ani nic, gin nawet nie zapytała czy chce przy tym być. Siedział se na stołku i obserwował hehe
Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Mój Małż też rzucał palenie z Desmoxanem. Nawet całej paczki nie wybrał a nie pali już miesiąc i mówi że Go nie ciągnie ale ma czasem tak w sklepie że maca się po kieszeniach czy mu się fajki nie kończą i nie trzeba kupić...
Eh ile ja bym dała, żeby mój rzucił w końcu to palenie... Problem polega na tym, że nawet mu już nie zależy Ja rzuciłam z dnia na dzień z 5 lat temu i do dziś mnie mdli jak czuję zapach papierosów. Nie potrzebowałam żadnych środków, a paliłam jak smok..
Cytat:
Wiecie co Pomóż mi ktoś: dopiero teraz usiadłam na spokojnie i wyczytałam z usg,że kość udowa jest o 2 tyg. za krótka,choć wszystkie inne pomiary główka itp. są o tydzień większe...
Martwi mnie ta kość udowa,bo już przeczytałam,że to jest niejako wada
Ja takie szczegółowy opis dostałam tylko przy prenatalnym, tak to tylko zdjęcia. Wydaje mi się, że tamten lekarz nie miał zbyt dokładnego sprzętu, dlatego te wyniki takie się wydają rozbieżne. Skoro ich nie skomentował, to nie martw się - czekaj na połówkowe Tam już będą szczegóły

Dziewczyny help...
Macie jakieś swoje sposoby na ból głowy? Jak mnie wczoraj wieczorem złapało tak co chwila sie w nocy budziłam i boli mnie do teraz... Jak szybko nie przestanie to znów zacznie się ...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 08:19   #3765
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Piję teraz kawkę, czekam aż pralka skończy, córa w nadal w łóżku i nie chce z niego wyjść,choć nie śpi już od 6,potem się umaluję i wyciągnę młodą na spacer, bo pogoda bossska

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 08:33   #3766
elffirka
Rozeznanie

Dzanet mój też nie bardzo chciał rzucić bo twierdził że nie da rady... Ale nasłuchał się od kolegów z pracy jaki ten desmoxan jest super i spróbował... Udało się, mówi że nawet jak ktoś przy nim pali to Go nie ciągnie... Więx chyba dał radę...
A na ból głowy to albo kawa albo dużo wody pić... Albo apap. Ja czasami biorę jak mnie głowa boli bo z doświadczenia wiem że jak nie wezmę i samo nie przechodzi to gwarantowane będą wymioty a kawy nie mogę odkąd w ciąży jestem. Odrzuciło mnie a kochałam kawę na pół z mlekiem... I marzę o niej dopóki nie poczuję zapachu...
Stary 2014-04-17, 08:34   #3767
ZygaEffka
Zadomowienie

Dzanet no mnie by krępowało jak by mnie gina badała i by mi chłop stał z boku ;-) ale to kwestia natury ja zawsze byłam wstydliwa Ale fajnie że inni mają takie badanie bo myslalam ze to oficjalnie zakazane i zawsze sie pytalam mojej gin czy bedzie brzuszne bo bym chciala zeby byl mąż ale nie sugrowała mi nigdy ze mozna przy dowcipnym też no ale nić mąz już widzial 3 razy bejbika wiec jest dobrze statystycznie hehe
Poza tym ta moja mi najpierw robi badanie paluszkami , sprawdza macice i szyjkę , rozwarcie itd , a pozniej usg dopochwowe (ja mam taką schize że ona mnie zacznie badać a okaże się że dzidzi nie bije serduszko albo coś i mój mąż zobaczy moją panikę ) wole to najpierw tak między nią a mną a dopiero pozniej widownia. wzieło mi sie to wszystko z tego że jak w szpitalu szłam na ostatnie usg przed wyjsciem do domu ordynator jak mnie zaprosił do gabinetu z zakrwawionymi juz nogami powiedział ze zbadaja mnie najpierw studenci ta studentka jak mnie zaczeła badac tym wziernikiem to ja myślałam ze umre z bólu i z czasu oczekiwania na wynik , dopiero ordynator jej zabrał wziernik i powiedział ze serduszko juz nie bije... więc chyba dlatego teraz tak oczekuję intymności , a widownia dopiero kiedy wiem że z dzidzią ok . To tak w skrócie .

Dziś piękna pogoda zaraz chyba wstawię pranko z ciuszkami po moim tż , tylko musze wybrać te neutralne bo skoro ma być dziewucha no to bluzeczki w autka musza odejśc na bok na razie ciesze sie że teściowa zachomikowała wszystko po nim , nawet zabawki
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 08:36   #3768
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dobrze dobrze kupie mu bo mi Przeszkadza ten smród a jak odwiedzi Częściej wc to może trochę wyjdzie mu na dobre u nich jest problem w pracy bo wszyscy palą normalnie w pomieszczeniach pracowniczych. Może być ciężko rzucić. Ale trudno mnie nikt nie pytał o zdanie.
A dostajesz do każde usg opis? Ja miałam tylko do pierwszego i do prenatalnego a tak to tylko fota. I nawet nie wiem na dobrą sprawę co i jak tylko tyle co mi powie
No smród teraz przeszkadza niesamowicie,mimo,że ja sama palacz jestem... W sumie już eks palacz. Ale u mojego Tż w pracy też się pali a on chodzi z kolegami tak czy siak i nie pali,bo go muli od fajek po tabletkach
Ja tylko teraz dostałam opis i do pierwszego a tak dają mi zdjęcia. Ale mój ginek nie potrzebuje mi dawać opisów,bo mówi mi wszystko co i jak,więc nie muszę się martwić

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Dzień dobry

kiełbasa strawiona

w 17 tygodniu trzeba czuć ruchy? ta asystentka jakaś nienormalna, niech sobie poczyta podręczniki. Ja jestem w 19 tc i NIC nie czuję, a we wtorek na usg moje dziecię wierzgało jak szalone. Także ja się tym nie przejmuję
No nienormalna To już nie chodzi o czytanie podręczników,ale każdy lekarz to samo powie,że nie ma reguły na te ruchy...

Pomocy Wstałam tak mnie plecy łupią,że aż nie mogę się wyprostować I przy wstawaniu z łóżka po bokach brzuch zaczął boleć i aż iść nie mogłam... A plecy bolą w dole i tylko dobrze mi się leżało prosto,bo na boczku to wytrzymać nie mogłam
Wie ktoś czemu tak boli?

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 08:36   #3769
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki

Gratuluję udanych wizyt i kolejnych ujawnionych dziewczynek

Z dzidziami na pewno jest wszystko ok, bo w końcu to nasze dzieciaczki i silne są po mamusiach

U mnie pół nocy jakieś skurcze były czy coś... Nie mam pojęcia, co to było... Tak delikatnie pod pępkiem coś się działo. Ale to może jelita, bo wczoraj wieczorem zjadłam niezłą mieszankę na kolację... Ciasto francuskie z pieczarkami i serem żółtym, do tego łosoś wędzony, a to wszystko zagryzane winogronami, popite sokiem jakbłkowo-gruszkowym

Ja też już jedno pranie wstawiła, wczoraj wyszorowałam dywan i okna umyłam, a dzisiaj czeka mnie takie ogólne sprzątanie... Pogoda zapowiada się rewelacyjnie, tż w pracy, to ja wyskoczę dzisiaj rowerkiem do rodziców

Miłego dzionka

A to nie był dzidziuś? Moja malutka ostatnio tez sie uaktywnia mocno w nocy no i to przecież pod pępkiem

Wczoraj wyczytałam w moim ciążowym podręczniku, ze od 21 tygodnia nasze bobaski czuja smaki i wyrabiają sobie preferencje smakowe wiec czas na dużo bananów czy marcheweczki żeby pózniej dzidziuś nie wybrzydzał i tylko skończyłam czytać a tz do kuchni i przynosi mi banana i mowi "nakarm Wiktorię" takze musimy teraz jeść dużo rożnych smaków żeby nam dzidzi nie pluło pózniej niczym 😉 podobno każdy smak wchodzi w wody plodowe i maluszki je łykają

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 08:42   #3770
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
A przykrył cię jakąś płachtą czy byłaś rozkrakana ?

Meta
no weź ją w kochę ☠☠☠nij , co za bambery z tych nie ktorych doradzająch ...
normalnie bylam rozkraczona ale jak widze nie tylko ja

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
łoo matko ja 5kg to juz mialam z miesiac temu
Mi lekarz mowil ze sie nie ma na to wplywu...

Witam z rana siedzę sobie z odżyweczką na włosach i niedlugo mykam na fitnessik.
No i dzis w koncu swieci sloneczko
TZ szuka pracy... a ja przejrzalam wczoraj wszytkie fitness kluby w moim rodzinnym miescie i normalnie nic nie ma nie wiem czy sie po prostu nie zapisze na silownie by korzystac z biezni i rowerow ... tylko ze bede musiala kupic karnet bo nie dziala tam multisport
Powoli probuje sie oswoic z mysla ze wracam mieszkac do rodzicow

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 08:44   #3771
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
No smród teraz przeszkadza niesamowicie,mimo,że ja sama palacz jestem... W sumie już eks palacz. Ale u mojego Tż w pracy też się pali a on chodzi z kolegami tak czy siak i nie pali,bo go muli od fajek po tabletkach
Ja tylko teraz dostałam opis i do pierwszego a tak dają mi zdjęcia. Ale mój ginek nie potrzebuje mi dawać opisów,bo mówi mi wszystko co i jak,więc nie muszę się martwić

No nienormalna To już nie chodzi o czytanie podręczników,ale każdy lekarz to samo powie,że nie ma reguły na te ruchy...

Pomocy Wstałam tak mnie plecy łupią,że aż nie mogę się wyprostować I przy wstawaniu z łóżka po bokach brzuch zaczął boleć i aż iść nie mogłam... A plecy bolą w dole i tylko dobrze mi się leżało prosto,bo na boczku to wytrzymać nie mogłam
Wie ktoś czemu tak boli?
Meta pisalam wczoraj o tym że też tak mam i to prawdopodobnie macica napiera na nerwy kręgosłupa i może tak boleć a u mnie boli jak cholera , brak mi laski i siwych kłaków i babcia jak murowana , mąz mnie wymasowal ale po całych plecach i wziełam na to apap , rano wstałam jak nowo narodzona , troche tam jeszcze coś czuje ale to juz jest 80 % mniej bólu .

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Co do przytycia to od poczatku ciąży według wagi przytyłam 1,8 kg . to sie zastanawiam czemu sie w ciuchy stare nie mieszcze !!! rosne w oczach a waga stoi
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-17, 08:47   #3772
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Meta pisalam wczoraj o tym że też tak mam i to prawdopodobnie macica napiera na nerwy kręgosłupa i może tak boleć a u mnie boli jak cholera , brak mi laski i siwych kłaków i babcia jak murowana , mąz mnie wymasowal ale po całych plecach i wziełam na to apap , rano wstałam jak nowo narodzona , troche tam jeszcze coś czuje ale to juz jest 80 % mniej bólu .

A też aż kłuło Cię w tych plecach? Bo ja tak samo chodzę już zgięta i tylko laski mi brak ;( Do tego jak się wyprostowałam to brzuch zaczął boleć od tego jakby promieniowało od pleców I pomaga mi bardzo siedzenie...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-04-17, 08:52   #3773
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
A też aż kłuło Cię w tych plecach? Bo ja tak samo chodzę już zgięta i tylko laski mi brak ;( Do tego jak się wyprostowałam to brzuch zaczął boleć od tego jakby promieniowało od pleców I pomaga mi bardzo siedzenie...

Ta... weź apap , mi połówka wystarczyła . Ja już wczoraj byłam w takim stanie że nawet wyciągnęłam Ketonal w żelu , desperatka ze mnie by była jak bym sie posmarowała ale nie zrobiłam tego a wiem że tylko to by mi pomogło raz a dobrze no ale nie można ! No Bo CIĄŻa to nie choroba ci powiedzą ...
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-17, 08:55   #3774
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Dzanet mój też nie bardzo chciał rzucić bo twierdził że nie da rady... Ale nasłuchał się od kolegów z pracy jaki ten desmoxan jest super i spróbował... Udało się, mówi że nawet jak ktoś przy nim pali to Go nie ciągnie... Więx chyba dał radę...
A na ból głowy to albo kawa albo dużo wody pić... Albo apap. Ja czasami biorę jak mnie głowa boli bo z doświadczenia wiem że jak nie wezmę i samo nie przechodzi to gwarantowane będą wymioty a kawy nie mogę odkąd w ciąży jestem. Odrzuciło mnie a kochałam kawę na pół z mlekiem... I marzę o niej dopóki nie poczuję zapachu...
Ja już też kawy od wieków nie pije nie smakuje mi. Spróbuję z tą wodą ale wspomogę się apapem. Kurcze ironio, w życiu mi apap na żaden ból nie pomagał a terz człowiek taki ogrniczony..
ZygaEffka okropne doświadczenie z tymi studentami, wcale Ci sie teraz nie dziwię...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 09:00   #3775
ZygaEffka
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46070951]Ja już też kawy od wieków nie pije nie smakuje mi. Spróbuję z tą wodą ale wspomogę się apapem. Kurcze ironio, w życiu mi apap na żaden ból nie pomagał a terz człowiek taki ogrniczony..
ZygaEffka okropne doświadczenie z tymi studentami, wcale Ci sie teraz nie dziwię...[/QUOTE]

Dzanet no niby to już za mna ale człowiek ma pewne obrazy przed sobą do konca życia , o tym sie nie zapomina tak łatwo . Ale teraz mam inne serduszko pod moim serduszkiem choć tamtego nigdy nie zapomnę

Co do Apapu , potwierdzam mi też nigy na nic nie pomagał , zawsze mówiłam ze to shit a nie lek bo nic nie działa a teraz ? połówka mi wsytarczy na głowe czy inne dolegliwości i jest o niebo lepiej z bólami głowy to możemy sobie łapke podać bo ja się z tym męćzę oj bardzo... a najbardziej mi pomagał sam w sobie paracetamol za 2 złote paczka w aptece bo apap to duzo za firmę się płaci a skład ma troszeczke podrasowany od zwykłego paracetamolu .
A bierzesz jakies witaminki dla kobiet w ciąży ? Bo od nich są częste bole głowy w nocy
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-17, 09:00   #3776
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Ta... weź apap , mi połówka wystarczyła . Ja już wczoraj byłam w takim stanie że nawet wyciągnęłam Ketonal w żelu , desperatka ze mnie by była jak bym sie posmarowała ale nie zrobiłam tego a wiem że tylko to by mi pomogło raz a dobrze no ale nie można ! No Bo CIĄŻa to nie choroba ci powiedzą ...
Ja już też zaczęłam szukać ketonalu w żelu albo maści rozgrzewającej ale nie można... Więc nie wiem co mi zostało,chyba leżenie w łóżku dzisiaj a taka piękna pogoda ;(
Niby II trymestr miał być najlepszy-AHA!

Stary 2014-04-17, 09:03   #3777
ZygaEffka
Zadomowienie

Laski co myslicie o tych meblach ? tylko szczerze nie obrażę się chyba..
http://www.agatameble.pl/produkty/aranzacja/oslo salon

http://www.agatameble.pl/produkty/ar...e/-/-/-/verona sypialnia

Czas kupić nowe meble do nowego mieszkania i znaleźliśmy o takie buble
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-17, 09:05   #3778
Konto usunięte

Cytat:
A bierzesz jakies witaminki dla kobiet w ciąży ? Bo od nich są częste bole głowy w nocy
Brałam PregnaPlus. Do czasu kiedy dopadł mnie taki ból głowy w pracy, że zaczełam wymiotować ciągle i musiał mnie mąż do domu zabrać. Żygałam 4 dni non stop, schudłam kurde 2 kilo. Ginka kazała mi brac ibuprom z apapem (apap wzmacnia działanie leku), ale ja sie naczytałam o ibupromie i go nie wziełam. Ból glowy przeszedl, ale wymioty zostały. Gika kazała mi przestać prać pregne i wrócić do kwasu foliowego + wit B6. Wymioty sie uspokoiły, ale ból głowy mnie dopada jak się zdenerwuję.

Wy bierzecie jakieś preparaty uzupełniające dla kobiet w ciązy?
Stary 2014-04-17, 09:06   #3779
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Ja już też zaczęłam szukać ketonalu w żelu albo maści rozgrzewającej ale nie można... Więc nie wiem co mi zostało,chyba leżenie w łóżku dzisiaj a taka piękna pogoda ;(

II trymestr -Czujesz się piękna , praktycznie nie masz żadnych dolegliwości , świat jest piękny , nikt mnie nie wkur*** ... Powtarzaj to sobie przed lustrem jak Mantrę
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-17, 09:08   #3780
Konto usunięte

Cytat:
Też uważam że to fajna ściema z tym lepszym drugim trymestrem... Jakoś pierwszy był dużo lżejszy, jedyne co mi wtedy dokuczało to potworne zmęczenie, po pracy padałam na twarz i budziłam się dopiero rano
Ketonal... to mi pomagało... a teraz to nie wiem co Ci doradzić. Leżak i na balkon
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości