|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Podobno staniki do karmienia powinny być bez fiszbin. Ten z mothercare faktycznie nie ma i chyba będę go nosić na noc a na dzień jednak kupię z fiszbinami bo mi też sporo urosły nie wyobrażam sobie latać cały dzień w takim miękkim.
|
|
|
|
#4832 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4833 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4835 |
|
Zadomowienie
|
Co do staników do karmienia ja na razie kupiłam dwa nieusztywniane, które wezmę do szpitala, będzie mi się w nich wygodnie spało i fajnie trzymają wkładkę, a później na pewno kupię jakieś lepsze, chyba że przerobię normalne
|
|
|
|
#4836 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w wielki czwartek i w 31 tygodniu
i + 7,5 kg.Z racji, że raczej już nie będę miała tyle czasu do świąt: Życzę Wam dużo radości, smakołyków przypadających kubkom smakowym, wesołego jajka i żeby Nasze Wielkanocne Zajączki były grzeczne i nie broiły w brzuszkach! ![]() choc0late Jeszcze raz życzę: Wszystkiego co najlepsze! ![]() A teraz krótko co u nas: Tż wyemigrował na 2 dni do teściów z powodu... jelitówki. Postanowił, że woli ich zarazić niż nas i dziś już wraca Dostałam też worek rzeczy od kuzynki i takim oto sposobem do wyprawki muszę dokupić kilka sztuk body na krótki rękawek, ale to na 62 dopiero. A do 68 mam w 90% wszystko. Jeszcze czekam na rożek od drugiej kuzynki, bo jej córa już wyrosła i ma pożyczyć. No i dziś wraca po dwóch miesiącach mój tata. Złapie się za głowe jak mnie zobaczy. Jak wyjeżdżał - brzucha prawie nie było, a teraz... ![]() Dodatkiem do całej sytuacji jest efekt po remoncie, którego też nie widział. Teraz mi się przypomniało, że nie wkleiłam Wam zdjęć. Już to nadrabiam. Korytarz, pokój i mój brzuch - dwa dni temu. ![]() Jeszcze raz Wesołych Świąt Wam wszystkim.
|
#4837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też kupiłam dwa nieusztywniane na allegro za grosze. Za oba z przesyłką zapłaciłam 36zł i mam nadzieje, że będą sie sprawdziały normalnie.
|
|
#4838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję wagi, na prawdę niedużo przytyłaś pięknie, że dostałaś tyle ubranek ![]() Piękne mieszkanko macie i super zdjęcie! Nie było Ci za zimno?
Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2014-04-17 o 12:11 |
|
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję wszystkich tc choc0late wszystkiego najlepszego Witam się w 33 tc i z tej okazji kupiłam sobie sukienkę
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-04-17 o 12:17 |
|
|
|
|
#4840 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zepsuła mi się pralka
|
|
|
|
#4841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co za pralka... współczuję. może chwilę "odpocznie" i zaraz ruszy?
|
|
|
|
|
#4842 |
|
Zadomowienie
|
Już próbowałam z odpoczywaniem, resetowaniem itd, nie odezwie się i koniec, jeszcze jakby to było moje ciuchy w środku to trudno, a teraz te dziecięce się kiszą w tej pralce, a sama jej nie otworzę bo zaleję łazienkę i sobie nie dam rady... Podobno może to być filtr, poczekam na męża i może to sprawdzi... Na szczęście jest na gwarancji!
|
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, lecę na zajęcia ze szkoły rodzenia. Mam na 16:00 ale muszę się przebić przez korek, zatankować auto bo woła już pić i zajechać jeszcze do babci bo jakaś paczka do mnie przyszła.
Wrócę to będę nadrabiać, tak więc nie naprodukujcie za dużo
|
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Pater, współczuję popsutej pralki.
a odlaczałaś ją od prądu, albo probowalas zmienić program? Sprobuj włączyć odpompowywanie, może przynajmniej wodę z siebie wypuści. Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
No to nie wiem jak Ci pomóc
chyba zostaje czekać na męża, a jak nie to od razu dzwonić do serwisu Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Niskie ciśnienie - też takie mam cały czas
I coś w tym musi być, bo ja od dobrych 8 lat nie solę w ogóle, a od 1,5tygodnia zaczęłam sobie lekko solić i nie boli mnie już głowa, a ciśnienie nie spada mi narazie niżej niż 100 (gdzie normalnie mam 80/50!) Cytat:
fiszbiny wręcz powinny być tylko na tyle szeroko rozstawione i dopasowany stanik, żeby nie uciskały w pierś tylko kończyły w się ładnie w połowie pachy.Na noc owszem, bez fiszbin Cytat:
Właśnie jak się kłócimy to lubię, żeby Dominika widziała, że dochodzimy do jakiegoś konsensusu, do zgody, jest buziak na zgodę i jest ok. Ale najgorsze jak TŻ gada różne głupoty do Niej i On wie, że to w żartach i złośliwości a Ona nie i potem przeżywa Ojjj niech tylko TŻ wróci z czuwania, będzie pokojowo nastawiony to Mu zrobię kazanie ![]() A ja wróciłam z mamą z zakupów, połaziłyśmy po targu (dziecięce rzeczy po 5zł były ), potem mama posiedziała z wnusią w domu a ja poszłam na spożywcze zakupy do Tesco - masakra, żebym ja z brzuchem z przodu tak dźwigała |
||
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Mam budyń zamiast mózgu. Siedze sobie pod tą salą w szpitalu gdzie zajęcia mają być i tak patrzę że nikogo jeszcze nie ma. No i się zaczęłam zastanawiać czy to przypadkiem nie na 17:00 ma być. Włączyłam neta i się zastanawiam na którym mailu mam tą informację. W końcu się zalogowałam i co ??? Napisane jam byk że od 17:00 do 19:00 noszzzzzz
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
1. Płyn/żel do kąpieli - Hipp
Mata gąbkowa do kąpieli - prawie nie używana, bo schnie to godzinami, a i tak łatwiej umyć tylne części ciała bez niej. 2. Balsam/mleczko/oliwka - mleczko hipp 3. Krem do pupy do codziennej pielęgnacji - maść zielona Linomag 1x dziennie, a potem w razie potrzeby 4. Krem do pupy na odparzenia - sporadycznie Sudocrem 5. Krem na słońce - nie mam ulubionego. Miałam taki z pompką chyba Babydream, ale barwił ubranka za żółto. Ale tak to chyba skuteczny, nie było żadnych poparzeń. 6. Krem na zimno/wiatr - Nivea Baby, nie zawiera wody 7. Na pępek - najlepiej sie sprawdziły gaziki ze spirytusem + odpowiednia technika osuszania. 8. Smoczek - nie używany 9. Butelka do karmienia - Avent, dobre były tez Lovi, choc dziurka o najwolniejszym przepływie była troche za duza, ale na pozniejszy okres nie mam zastrzezen. 10. Mleko modyfikowane - używałam różnych, wszystkie bardzo dobrze tolerowała. Lubię Bebilon w opakowaniu 800g, bo ma bardzo wygodne opakowanie 11. Pieluchy - na poczatku biały Pampers. Lubiłam tez Dady, choc słyszałam ze te poczatkowe rozmiary sa sztywniejsze. A obecnie Tesco Ultra Dry oraz Bella Happy, ale one chyba troche mniej chłonne. Z tym rozmiaru różnią się i czasem jest tak, że rozmiar 1 jest fajny, a już 2 niekoniecznie. 12. Ubranka- w przypadku dziecka lezącego nie są za wygodne bluzy z kapturami oraz zapięcia z tyłu. Uwielbiam bodziaki, bo fajnie przytrzymują pieluszkę. Kaftaniki/ zapinane bluzeczki używałam jako taką drugą warstwę jak było chłodniej, a za ciepło na sweter. Bodziaki z długimi rękawami nie zawsze się sprawdzają, bo w niektórych jest duży dekolt ( zresztą w tych z krótkimi też), żeby pewnie było łatwo było ubrać. Fajnie jak wtedy są np. na ramieniu np. zatrzaski to ten dekolt nie jest taki duży. Fajne są tez body kopertowe. Choć jak nabierze się wprawy to nawet nie wiem czy nie szybciej zakładałam zwykłego bodziaka. Lubię rampersy – czyli pajace bez stópek + jak była potrzeba to skarpetki Nie przepadam za pajacami, śpiochami, bo często stopy są w nie w tym miejscu gdzie trzeba, choć używałam. Chyba, że rozmiar jest idealny, ale dziecko cały czas rośnie i trudno, żeby żeby zawsze wszystko było idealne na wymiar. Czasem 56 jest już za mały, a 62 jest trochę za duży, a pomiędzy nic nie ma. 14. Aspirator do nosa/gruszka - praktycznie nie używane. Gruszka w ogóle, aspirator Frida- mojej pekło naczynko po użyciu i bardzo ostrożnie używałam. Lepiej sprawdzała sie sól morska, bo wykichiwała. Teraz sobie w ogóle nie da odciągnąć. Ale generalnie aspirator spełnia swoją rolę. 15. Laktator - miałam Avent. Ręczny lepszy niż elektryczny, ale obydwa dawały radę. Jego plusem jest to, że jest cichy oraz można ściągać bezpośrednio do butelki Aventa. 16. Leżaczek/huśtawka - zwrócić uwagę, żeby rozkładał się jak najbardziej na płasko, ja mam firmy 4Baby i był wystarczający, choć bez bajerów. 17. Mata do zabawy - już nie pamiętam jakiej firmy, ale dziecko się ślizgało, co potem utrudnia ćwiczenia do raczkowania. Fajne są tez maty piankowe jak ktoś ma miejsce, żeby nie trzeba było za każdym razem składać i rozkładać. Trzeba zwrócić uwagę, żeby nie były toksyczne. Ja najczęściej używałam kocyka rozłożonego na dywanie + zabawki. 18. Karuzelka - niewypał 19. Inne zabawki - Lew z Playgro, książeczka interaktywna z Tiny Love dla niemowlaków ( jak ktoś nie ma funduszy to może sobie wydrukować takie czarno - białe kształty z neta, żeby noworodek sobie ćwiczył wzrok), zabawka - pozytywka myszka. Przy dźwiękowych zabawkach zwrócić uwagę melodię i jej głośność, bo za 150 razem możemy mieć dość tej muzyczki. 20. Podkłady poporodowe - nie pamiętam firmy 21. Podkłady na łóżko - również nie pamiętam 22. Majtki poporodowe - miałam róznych firm, ale nie pamiętam nazw. Tylko siateczkowe 23. Osłonki/nakładki na piersi - nie używane 24. Maść na brodawki -nie pamiętam firmy, ale bez rewelacji 25. Na rozstępy - u mnie sprawdził się balsam Babydream fur mama oraz oliwka 26. Higiena intymna - po porodzie najlepsze było szare mydło w kostce 27. Wkładki laktacyjne - u mnie w sumie każde się sprawdziły, bo mnie mleko nie ciekło tak samo z siebie. Na upartego mogłabym w ogóle nie używać. 28. Podpaski na po porodzie. Nie pamiętam jakich uzywałam, ale jakieś zwykłe grube. Na te typu 3 mm przerzuciłam się później. Tamponów nie wolno używać podczas połogu. 29. Witaminy ciążowe - nie używam, poza kwasem foliowym 30. Katar u dziecka - roztwór hipertoniczny soli morskiej w sprayu Termometr bezdotykowy Thermoflash LX - 26. Swietny, tylko trzeba bardzo ściśle przestrzegać instrukcji. Ale i tak najbardziej dokładne są te najzwyklejsze, także taki też warto mieć. Jednak nie każde dziecko jest takie cierpliwe, żeby wytrzymać te kilka minut. 31. Kolka - moja nie miała kolek. Słyszałam, że dobre są jakieś krople z Niemiec. 32. Ząbkowanie - mam żel, ale nie wiem czy coś działa, bo moja praktycznie wysysała go z palca zanim zdążyłam posmarować. W krytycznych sytuacjach dawałam Ibum. 33. Witaminy dla dziecka - wit D 34. Nianie elektroniczne - nie używane 35. Szczotki do butelek i smoczków - szczotka z Aventa 36. Akcesoria (nożyczki, szczotki) - Z Canpolu. Szczotka do włosów - nie wiem, bo nie jest na niej napisane. 37. Śpiworki - mam z Ikei, ale nie używany, bo u nas w mieszkaniu jest za ciepło a on za gruby 38. Chusteczki nawilżane - lubię te bardziej wilgotne Pampers, oraz Dada |
|
|
|
#4850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystkiego naj naj, przed wszystkim łątwego porodu i zdrowych bąbli ![]() Cytat:
![]() super to wyszło ![]() a Wy macie niżej niż 2,6 metra strop, czy te drzwi takie wysokie?? |
||
|
|
|
#4851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zjesz loda i godzinka szybko zleci w sumie za Big Milka też bym trochę posiedziała i poczekała na coś ![]() Sola1 dziękuję świetnie wszystko opisałaś, na pewno się przyda Pralka uratowana tam jest taki filtr czy coś w tym stylu, z wiatraczkiem, mąż to rozkręcił a tam patyczek od lizaka (dziwne bo ja lizaka nie jadłam, chyba że nie pamiętam) i najprawdopodobniej to on sprawił, że ten wiatraczek się nie kręcił i pralka stała, bo teraz działa normalnie... A już miałam wizję tygodni bez pralki i prania w rękach
|
|
|
|
|
#4852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem dzisiaj totalnie nie do życia. Właśnie się zbieram na 3 drzemkę
Na pocieszenie Tż przyniósł mi króliczka czekoladowego i całego pożarłam ![]() Za to trochę się zmobilizowałam i posprzątałam, do reszty zagonię jutro Tż-ta ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
![]() A ja śpieszę z informacją, że wózek sprzedany Cieszę się, czuję ulgę, że się udało, a z drugiej strony czuję żal i taki sentyment ale dobrze się stało - poszedł w świat, a my kupimy lżejszy Babeczka była naprawdę zaskoczona, że w świetnym stanie jest i dużo ładniejszy niż na zdjęciach ![]() Także w przyszłą sobotę jedziemy po nowy wózek Ja też dzisiaj usypiam i to aż nie panuję nad tym! Ale już na drzemkę za późno - muszę umyć włoski, potem umyć córkę i wcześniej Ją dzisiaj uśpić bo nie miała w ciągu dnia drzemki. A jak uśnie jadę na noc konfesjonałów |
|
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co ja się dzis strachu najadłam, cud że nie urodziłam
jednak te porządki świąteczne zahartowały mi macicę na stres ![]() prawie zginął na moich oczach teść, był potęzny wybuch w warsztacie, akurat teść tam był... ja stałam na balkonie i wszystko widziałam, do tej pory nie słysze na jedno ucho od tego huku, zniszczenia ogromne, ale najwaznijesze że nic nikomu się nie stało ![]() ale pierwsze co to krzyczałam, bo głucho się zrobiło, zero reakcji teścia, to wbiegłam do domu po tel juz wykręciłam nr alarmowy, na szczęście wyszedł cały, ale był w takim szoku, że nie kontaktował
|
|
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie maluszek w brzuchu też się wystraszył. Dobrze że nic nikomu się nie stało. W ciągu dwóch dni zaliczyłam dwie wizyty u dwóch ginekologów. Ale z małym wszystko ok. Waży 1630gram. A ja mam założony krążek na szyjkę.. Znowu, pomimo leżenia się skróciła i ma 19mm. Ale dzięki krążkowi mam nadzieje że ładnie do czerwca dotrwamy Jak zobaczyłam ten krążek to myślałam, że nie dam rady, ale w sumie nie bolało. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4856 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie, że się udało i że będziesz miała taki jak sobie wymarzyłaś ![]() Cytat:
Cytat:
I dobrze, że masz krążek, teraz na spokojnie do czerwca dotrzymasz i będziesz pewniejsze
|
|||
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Waga ładna dasz radę do 37 tc dużo nie zostało
|
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4860 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Również życzę Wesołych Świąt Super zdjęcia! I brzuszek malutki przy mojej piłce do kosza to już w ogóle ![]() Ja nie wiem kiedy doczekam się remontu my ciągle w tyleCytat:
rośnie jak na drożdżach a z krążkiem przynajmniej bezpiecznie Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobrze, że szybko ujarzmiliście pralkę Sola1 dzięki ____ A ja byłam dziś oglądać materacyki w sklepach stacjonarnych niestety wybór beznadziejny, a ceny wysokie więc kupię na allegro i jeszcze zaoszczędzę parę złotych |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

i + 7,5 kg.

nigdy nie mialam a wczoraj az chcialam sie zmusic do wymiotow ale ostatecznie wypilam 2 szklany mleka i zasnelam uh 

no co za pralka... 
a odlaczałaś ją od prądu, albo probowalas zmienić program? Sprobuj włączyć odpompowywanie, może przynajmniej wodę z siebie wypuści.
chyba zostaje czekać na męża, a jak nie to od razu dzwonić do serwisu 
Na pocieszenie Tż przyniósł mi króliczka czekoladowego i całego pożarłam