Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-16, 22:17   #4801
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny polecacie jakieś urządzenie do gotowania na parze? Mam ochotę sobie zakupić takie cudo, ale nie wiem czy faktycznie się tego używa, czy będzie leżeć? Macie takie coś, korzystacie, polecacie?
Może zaczniemy mniej kalorycznie jeść bo i przez tą ciążę to oprócz mnie także mąż przytył i mi tu siedzi i ględzi
ja kupiłam zwykłą tackę do gotowania na parze i sprawdza się rewelacyjnie, ale chyba nie o to Ci chodzi
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 22:54   #4802
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
ja kupiłam zwykłą tackę do gotowania na parze i sprawdza się rewelacyjnie, ale chyba nie o to Ci chodzi
ja tak samo, kupiłam tackę, którą wkładam do gara, miałam wybór między parowarem a szybkowarem i wolałam to drugie
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 22:59   #4803
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
ja tak samo, kupiłam tackę, którą wkładam do gara, miałam wybór między parowarem a szybkowarem i wolałam to drugie
Ja to sierota w kuchni straszna, co to ten szybkowar? Tzn. tak ogólnie to wiem, ale co w tym można gotować to już nie bardzo
Stary 2014-04-17, 07:12   #4804
Bogini Bastet
Zadomowienie

dzień dobry Ciężarówki

spałam dziś jak zabita, ale rano obudził mnie straszny ból żeber
Nie wiem czemu akurat one zrobiły się takie tkliwe

OMG! nie wiedziałam, że elektroniczne laktatory są takie drogie - ponad 300 zł

dziś planuje iść do h&m!
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 07:36   #4805
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny polecacie jakieś urządzenie do gotowania na parze? Mam ochotę sobie zakupić takie cudo, ale nie wiem czy faktycznie się tego używa, czy będzie leżeć? Macie takie coś, korzystacie, polecacie?
Może zaczniemy mniej kalorycznie jeść bo i przez tą ciążę to oprócz mnie także mąż przytył i mi tu siedzi i ględzi
Ja pożyczyłam od siostry takie http://dobreparowary.pl/opinie-parow...g-3235,13.html
Nie mam porówniania z innymi i niestety nie mogę wydać opini ale wydaje mi się być ok. I chyba drogi nie jest bo na all koło 80 zł. Dopiero zaczynam eksperymenty z gotowaniem na parze. Gotowałam w nim już ryż, kaszę - lepiej się gotuje jak w normalnie. Robiłam też pierś z kurczaka i marchwkę z gorszkiem. Fajne jest to że ładujesz tam produkty, włączasz i czekasz a w tym czasie na wizazu możesz siedzieć.

Pojechałam wczoraj na tą szkołe i rodzenia i po 15 min wróciłam do domu Nie było tam nikogo, nikt nic nie wiedział. Ale mogło być tak że akurat trafiłam na wycieczkę po porodówce i dlatego zajęć nie było. Za tydzień zrobie drugie podejście.

A dziś spałam jak zabita. Chyba ani raz się nie obudziłam w nocy

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 07:49   #4806
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
ja dostałam parowar na urodziny, jakiś zwykły bez żadnej konkretnej nazwy i póki co działa nam pół roku, raz w tygodniu staram się robić rzeczy z parowaru i ja jestem zadowolona

witam w czwartek, gratuluje wszystkim nowo rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Stary 2014-04-17, 07:57   #4807
sylvuniaa84
Zadomowienie

Znacie jakies sposoby aby złagodzic rwę kulszową ?
Wczoraj po schodach nie mogłam wejśc,nie funkcjonuje normalnie,nawet zakupów nie mogę zrobic,ludzie patrza na mnie jak na ufo,idę i utykam na lewą nogę....

Dziś wizyta
Stary 2014-04-17, 08:07   #4808
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Wczoraj po schodach nie mogłam wejśc,nie funkcjonuje normalnie,nawet zakupów nie mogę zrobic,ludzie patrza na mnie jak na ufo,idę i utykam na lewą nogę....

Dziś wizyta
Wiem że są jakieś ćwieczenia na ten ból. Mi gin polecała basen ale ostatenie nie chodziłam.

A zapomniałam Berenika możesz mi dopisać termin wizyty 05 maj 2014 godz 17.20

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 08:11   #4809
kinia8906
Raczkowanie

Mój mały "budzik" zerwał mnie na nogi już o 7, wstałam, zjadłam śniadanie i spokój a ja teraz śpie na stojąco :/ Ja nie wiem jak tak można, iść spać jako ostatnia a wstać jako pierwsza lepiej żeby jej się to zmieniło bo nie widze tego później

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 08:17   #4810
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Co do laktatora to polecam ręczny Avent. Miałam kupiony jeszcze przed porodem i bardzo się przydał, szczególnie przy nawale. Miałam sporo mleka, które właściwie samo mi leciało i nie musiałam nawet za dużo pompować
ja widząc ceny elektrycznych też zaczęłam zastanawiać się nad ręcznym ale zobaczymy jeszcze, w końcu za 2 tygodnie wypłata

Cytat:
Fb to zapewne Facebook
Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Facebook
OMG! Jaka ze mnie ciemnota

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
witam w klubie,jestesmy na tym samym poziomie wagowym.I ludze sie,ze uda sie zrzucic tak ladnie jak po pierwszej ciazy no tak,bo wiara czyni cuda
Dziewczyny, nie martwcie się o wagę, zobaczycie, że zrzucicie ją bez większego problemu

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Jutro idziemy na USG 3D już się doczekać nie mogę aż zobaczymy malutką
Uwielbiam zdjęcia w 3D na klasycznym obrazie usg często nie wiem co jest czym a w 3D widać malucha jak na dłoni

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
(...) wydaje mi się, że to wina ciśnienia. Bo po kawie czułam się genialnie, a później znów to samo.. Ja mam teraz bardzo niskie ciśnienie w ciąży, jak mam ok 110 / 70 to już mam ekstra ciśnienie, a tak to zawsze 100 / 60 albo i niższe.. także z utęsknieniem czekam na ładną pogodę, bo wtedy bardzo dobrze się czuje
też mam niskie ciśnienie i przed i w ciąży, zwykle mam 100/60 lub 95/60 i tak całą ciąże.....w związku z tym nie wyobrażam sobie żeby odstawić kofeinę w ciąży. Próbowałam, ale głowa mnie strasznie bolała i dosłownie chodziłam nieprzytomna
Lekarz pozwolił mi na 3 filiżanki dziennie, ale staram się ograniczać i zwykle piję dwie. jak jest ładna pogodna to 1 mi wystarczy

Cytat:
Robicie sobie sesje ciążową? Jeśli tak, to próbujecie same czy jednak decydujecie się na profesjonalistę?
Decyduję się na tżeta mam nadzieję, że weźmie się chłopak wreszcie w garść i znajdzie jakąś inspirację najbardziej chciałabym w plenerze, tylko pogoda musi się poprawić, bo w zimowej kurtce sesja nie ma racji bytu...

Cytat:
zaniepokoiłam się tylko obwodem brzuszka, bo jest o 1,5 tyg mniejszy w porównaniu z innymi wymiarami
mój Mały na ostatnim usg prawie każdą część ciała miał z innego tygodnia lekarz mnie uspokajał, że to normalne i absolutnie nie ma się czym przejmować

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
z mojego gniazdka zrobiła się pieczara i graciarnia
u mnie też jest coraz gorzej, to sprzątanie to taka syzyfowa praca - szybko straciłam motywację
Poza tym zaczęłam terroryzować tżeta i proszę go (argumentując nieergonomiczną i wymuszoną pozycją) o wsparcie w domowych porządkach

Cytat:
Co do lewatywy to ja się nad tym nie zastanawiam. Jeśli organizm mi się nie wyczyści sam to wtedy będę się martwić. Oponować na pewno nie będę.
wczoraj gadaliśmy o tym na SR. Położna radziła żeby nie oponować, bo czasami zdarza się, że rodząca wypróżnia się podczas porodu I o ile na lekarzu czy położnej to wrażenia nie robi to często pacjentkę paraliżuje wstyd i skrępowanie i wyłącza się z porodu i nie potrafi już współpracować więc ja na 100% skorzystam jak będę musiała. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, zwłaszcza, że tżet byłby obok

Cytat:
A wiecie teraz mi sie przypomnialo ze jakas znajoma mowila mi ze sciagala pokarm recznie i lepiej jej to szlo niz laktatorem. Ale to chyba musi ktos pokazac.
Nam pokazywała położna jak. Nie wydaje się to aż tak bardzo skomplikowane, ale jest bardzo żmudne i czasochłonne opróżnienie jednej piersi, więc ja stawiam na mechaniczne ściąganie pokarmu
Podobno w Europie Szwedki najczęściej ściągają pokarm ręcznie - wiąże się to z chęcią powrotu do natury

Cytat:
ja mam parowar MTM, chyba z 10 letni dostałam od mamy tżeta. sprawdza się wyśmienicie Jest niedużych rozmiarów i łatwo się go myje. Wcześniej miałam tefala, ale była to taka kobyła i umycie go to był koszmar.
W parowar jest super, gotuje w nim masę posiłków, zwłaszcza teraz jak jestem na diecie cukrzycowej

ufffff, nadrobiłam

Edytowane przez Bogini Bastet
Czas edycji: 2014-04-17 o 08:19
Stary 2014-04-17, 08:41   #4811
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry. Zaczynamy dzisiaj 31 tydz
Przeziębienie cały czas uparcie trzyma, wczoraj znowu wmusiłam w siebie czosnek i chyba do weekendu posiedzę w domu, wizja kolejnych świąt w łóżku trochę mi nie pasuje

Cytat:
Co do prania rożków itp. to sama się nad tym zastanawiałam, bo jakościowo są pewnie kiepskie, ale z drugiej strony, nie wiadomo co w nim/na nim jest więc na pewno go chociaż delikatnie przepłuczę ręcznie.
Ja tylko płukałam ręcznie. Mam taki zwykły kupiony na targu, więc z jakością pewnie szału nie ma i nic złego z nim się nie stało

Cytat:
Ja polecam bardziej garnek do gotowania na parze. Miałam 2 parowary i obydwa szybko się popsuły, więc się wkurzyłam i kupiłam ten garnek, już 2 lata mi służy i jestem zadowolona
Stary 2014-04-17, 08:48   #4812
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro idziemy na USG 3D już się doczekać nie mogę aż zobaczymy malutką i wypytam się czy aby napewno wszystko jest ok.
Już dziś zobaczysz córcię i pewnie śliczne zdjęcie dostaniesz
Cytat:
Hej, wybaczcie ale nie mam siły nadrabiać. Nie wiem co mi się dzieje, ale co chwila robi mi się słabo i aż czarno przed oczami..
Jak się dziś czujesz? u mnie też najwyższe ciśnienie w ciąży to 105/60
Cytat:
Ja już po wizycie, w końcu widziałam moją Malutką mrugała oczkami słodko Waży 1420 g, zaniepokoiłam się tylko obwodem brzuszka, bo jest o 1,5 tyg mniejszy w porównaniu z innymi wymiarami, także kolejną wizytę mam za 2 tyg, żeby sprawdzić, czy prawidłowo przybiera, bo może po prostu jest szczuplejsza A tak to wszystko ok
Nie denerwuj się maluszek był przed obiadem i tyle
Cytat:
na poród nastawiam się pozytywnie, a co będzie to się okaże
_____
Ja mam dziś jakiś niemrawy dzień, staram się dużo odpoczywać, bo rano znowu czułam Małego tak bardzo nisko :/ Mimo wszystko trochę się dziś przeszłam, bo musiałam zaliczyć m.in. aptekę. W domu posegregowałam trochę ciuchów i ogarnęłam szuflady z bielizną, ale na więcej nie było mnie dziś stać... Siedzenie w domu jest o tyle niefajne, że ciągle zaglądam do kuchni i pojadam... a z wagą lecę do przodu, bo już 13 kg na plusie. Niby tak bardzo nie widać (nie licząc ud i tyłka ), ale jest.
Powtarzam sobie że pozytywne nastawienie zdziała cuda
Oby dzisiejszy dzień był lepszy a z wagą pewnie dobijam do podobnej...
Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
spałam dziś jak zabita, ale rano obudził mnie straszny ból żeber
Nie wiem czemu akurat one zrobiły się takie tkliwe
mój synuś ostatnio świetnie się bawi wkładając paluszki pod moje żebra może nasze dzieci mają podobne zabawy
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Pojechałam wczoraj na tą szkołe i rodzenia i po 15 min wróciłam do domu Nie było tam nikogo, nikt nic nie wiedział. Ale mogło być tak że akurat trafiłam na wycieczkę po porodówce i dlatego zajęć nie było. Za tydzień zrobie drugie podejście.

Ja bym się zezłościła że nikt nic nie wiedział.nie powiedział
Ale za to noc Ci wynagrodziła bezsensowną wycieczkę
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 09:06   #4813
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to sierota w kuchni straszna, co to ten szybkowar? Tzn. tak ogólnie to wiem, ale co w tym można gotować to już nie bardzo
taki gar z pokrywką zamykaną, wytwarza sie podciśnienie i wszystko szybciej się gotuje przydatny do próżenia, duszenia i gotowania pyrów

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość

dzień dobry
dziś słonecznie, jupiii
idę rozwiesić pranie i wstawic kolejne...

dziś 34 tc
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 09:09   #4814
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
mój synuś ostatnio świetnie się bawi wkładając paluszki pod moje żebra może nasze dzieci mają podobne zabawy
ja mu dam wsadzanie paluszków pod mamusine żebra

zastanawia mnie skąd wiecie co robią Wasze Maluchy w brzuszkach? ja jestem tylko na 100% jestem pewna tego, że kopie a reszta poczynań Małego jest dla mnie tajemnicą

Dziewczyny polecacie jakieś staniki do karmienia?
Stary 2014-04-17, 09:17   #4815
poziomkka
Zadomowienie

Witam się i ja w 31 tc!!! Już mam 3 z przodu jakby nie patrzeć
Zapomniałam wczoraj Wam powiedzieć, że jak którąś z Was bolą kości to trzeba się suplementować wit D 1000 jm (1 tabl co 2 dzień) Mnie po przebudzeniu strasznie boli miednica już od tygodnia, oprócz tego nogi...gin mi powiedział, że dziecko wysysa teraz ze mnie ogromne ilości wapnia i dlatego mnie bolą kości.
Necro witaj w klubie

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:

dziś 34 tc
nie wiem czemu przeraża mnie, że już zaczynacie 34 tc
Cytat:
zastanawia mnie skąd wiecie co robią Wasze Maluchy w brzuszkach? ja jestem tylko na 100% jestem pewna tego, że kopie a reszta poczynań Małego jest dla mnie tajemnicą
Też się nad tym zastanawiam, ja tylko wiem, że kopie, ale czy kopie rączką, czy nóżką, tego nie wiem
Tak samo jak się wypina to nie wiem czym
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 09:21   #4816
bluesky89
Zakorzenienie

Pradip, ja jeszcze w łóżeczku, zobaczymy co będzie jak wstanę i zjem śniadanie

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-04-17, 09:23   #4817
Bogini Bastet
Zadomowienie

Poziomka, granuluję 31 tc

Dziewczyny czy ten kupon z h&m jest obowiązkowy? to ten na ostatniej stronie katalogu? Nie mogę go wydrukować, mam jakiś problem z drukarką
Stary 2014-04-17, 09:31   #4818
choc0late
Wtajemniczenie

dzien doberek urodzinowo
dostalam sniadanko do lozka i piekne kwiaty od tz ah
ale noc mialam nie fajna .. obudzilam sie i meczyly mnie strasznie mdlosci nie wiem od czego nigdy nie mialam a wczoraj az chcialam sie zmusic do wymiotow ale ostatecznie wypilam 2 szklany mleka i zasnelam uh
ja wiem tylko ktory mnie kopie i mniej wiecej czym, tlumacze sobie jak sa ulozone glowkami w dol to u gory koopia nozkami a na dole merdaja raczkami ? ale czasem juz sama niewiem co tam sie dzieje wczoraj np caly brzuch mi az chodzil tak sie tam wiercily i juz nie wiedzialam ktory co robi haha
no nic trzeba wstac troszke posprzatac bo jutro siostra przyjezdza
caluski mamusie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-17, 09:56   #4819
Bogini Bastet
Zadomowienie

Jezusie Maryjo - wydrukowałam zawieszała mi się co chwile, wyła jakby nie wiadomo co się działo, ale w końcu urodziła mi ten kupon

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
u lalala, zazdroszczę śniadania i kwiatów
nocy wsółczuję
Stary 2014-04-17, 09:57   #4820
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny polecacie jakieś staniki do karmienia?
Staniki to słyszałam, że te Alles mama są fajne tyle, że cena też fajna mam zamiar upolować jeden na allegro. Mam jeden z mothercare, też wydaje się okej i są dużo tańsze.

Cytat:
dzien doberek urodzinowo
ale noc mialam nie fajna .. obudzilam sie i meczyly mnie strasznie mdlosci nie wiem od czego nigdy nie mialam a wczoraj az chcialam sie zmusic do wymiotow ale ostatecznie wypilam 2 szklany mleka i zasnelam uh
ja wiem tylko ktory mnie kopie i mniej wiecej czym, tlumacze sobie jak sa ulozone glowkami w dol to u gory koopia nozkami a na dole merdaja raczkami ? ale czasem juz sama niewiem co tam sie dzieje wczoraj np caly brzuch mi az chodzil tak sie tam wiercily i juz nie wiedzialam ktory co robi haha
caluski mamusie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja mam mdłości od jakiegoś tygodnia. Ale wiem dlaczego, moja córka kochana wsadza mi jakąś część swojego ciała (jednak podejrzewam stópki) w żołądek. Jak się położę to czuje zaraz pod żołądkiem małe twarde wciskające się coś

Cytat:
Zapomniałam wczoraj Wam powiedzieć, że jak którąś z Was bolą kości to trzeba się suplementować wit D 1000 jm (1 tabl co 2 dzień) Mnie po przebudzeniu strasznie boli miednica już od tygodnia, oprócz tego nogi...gin mi powiedział, że dziecko wysysa teraz ze mnie ogromne ilości wapnia i dlatego mnie bolą kości.
Necro witaj w klubie
Ja tyle czekałam na ten 30tydz
Mnie też strasznie bolą plecy, o dziwo najbardziej po nocy, potem jak się rozruszam to trochę przechodzi. Z wapniem też u mnie kiepsko bo mam straszny wstręt do nabiału. Mama we mnie usilnie wciska serki waniliowe i jem chcąc nie chcąc
Stary 2014-04-17, 10:13   #4821
_Maya_
Zakorzenienie

nie odpuszczę! - muszę w tym roku upiec takiego mazureczka
http://www.mojewypieki.com/przepis/m...lonym-karmelem

macie jakieś przepisy na Babki drożdżowe wielkanocne?
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:19   #4822
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Witamy się pięknie z rana z Milenką

Rozpoczęłyśmy dziś 32 tydzień

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:21   #4823
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie a mnie też często łapie w pierwszej ciąży to 2mce mnie trzymało!
Cytat:
Zapomniałam wczoraj Wam powiedzieć, że jak którąś z Was bolą kości to trzeba się suplementować wit D 1000 jm (1 tabl co 2 dzień)
oo dobrze wiedzieć
Cytat:
zaniepokoiłam się tylko obwodem brzuszka, bo jest o 1,5 tyg mniejszy w porównaniu z innymi wymiarami,
też tak miałam już chyba na 2 usg, że brzuszek był o tydzień mniejszy i nawet na ostatnim zapytałam lekarza czy to normalne, to mi bardzo dowcipnie odpowiedział "a czy ja powiedziałem, że jest się czym martwić?" mądrala
Także nie ma czym się martwić
Cytat:
Aaa bo na fejsie są różne grupy sprzedażowe, gdzie mamy wystawiają rzeczy po swoich dzieciakach Polecam, bo czasem można znaleźć naprawdę piękne markowe ciuszki za grosze
o kurcze nie wiedziałam, że fb prowadzi takie akcje, a jak szukać takich grup sprzedażowych?
Cytat:
dzien doberek urodzinowo
100 lat !!!!
Cytat:
Kupiliśmy 2 lata temu używaną od takiego kolesia niedaleko nas co sprowadza z Holandii rowery. Zapłaciliśmy jakieś 140 zł, wzięliśmy taką co była - tzw. pierwszą lepszą, bo chcieliśmy sprawdzić czy to w ogóle zda egzamin. Była na dodatek bez tego pokrowca, powiedział że nam dokupi za 10 euro. Oczywiście nie dokupił więc uszyliśmy i ten pokrowiec wyszedł nam drożej niż sama przyczepka no ale mniejsza z tym. Młody lubi w niej jeździć bardzo, dużo jeszcze możemy w niej zmieścić, nie jest ciężko ją ciągnąć - chociaż to głównie tż jeździ. Niestety nie ma tego kółka z przodu ani rączki, że można prowadzić jak wózek Są różne fajne, te najbardziej wypasione z super amortyzatorami to niestety od 1500 się zaczynają
jej uwielbiam takie przeróżne przyczepy i w ogóle styl aktywny z dziećmi tak mi się marzy, ale na marzeniach się kończy.
Strasznie tanio kupiliście!!!!!! jak ja patrzyłam na allegro to nowe ok 4500zł!!!!
I ten facet sprowadza takie przyczepy na bieżąco z holandii?
A Ty sama jeździłaś z synem z przyczepą?
Super sprawa!
Cytat:
A jeszcze co do laktatorów to jak ktoś nie chce kupować przed porodem to warto mieć upatrzony konkretny - albo w aptece, albo w necie czy gdzieś, żeby nie przepłacać, bo nawał mleczy może przyjść nagle i niespodziewanie i wtedy laktator jest jak zbawienie

Cytat:
Też liczę na opanowanie tż-ta, bo ja to potrafię być straszną histeryczką ale na poród nastawiam się pozytywnie, a co będzie to się okaże
ja tak samo
Cytat:
A wiecie teraz mi sie przypomnialo ze jakas znajoma mowila mi ze sciagala pokarm recznie i lepiej jej to szlo niz laktatorem. Ale to chyba musi ktos pokazac
ja przy nawale czasem nie umiałam ściągnąć ani kropelki laktatorem i ręcznie ciupałam i czasem jak nie miałam cierpliwości do laktatora to wolałam ręką całą butelkę wydoić

Tak w ogóle Dzień dobry w Wielki Czwartek
-zupełnie zapomniałam, że ten czas tak leci i w przedszkolu już tylko dyżur świąteczny, także po 12:30 idę po córcię i jutro już chyba posiedzimy razem w domku

-poza tym kiepski humor mam bo troszkę się wieczorem pokłóciliśmy z TŻtem, nic nowego, znów wszystko pójdzie pod dywan a mnie po prostu dołuje kiedy dziecko niepotrzebnie jest mieszane w takie idiotyczne docinanie sobie między mną a TŻtem a dziecko niepotrzebnie przybiera sobie potem do głowy

- wózek pojechał rano z TŻtem, po 17:00 ma przyjechać babka z mężem, niech wezmą już bo mi tak żal wczoraj było, jeszcze kiedy przyszyłam rączkę skórzaną (2h się męczyłam!!!!) i tak świetnie wyglądał.... ehhh niech już pójdzie w kolejne ręce.

Idę z mamcią na zakupy, miłego dnia!

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-04-17 o 10:22
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:23   #4824
TroppoSensibile
Raczkowanie

dzień doberek

Słonko świeci i zaraz człowiek ma inne nastawienie do życia

Cytat:
Mój mały "budzik" zerwał mnie na nogi już o 7, wstałam, zjadłam śniadanie i spokój a ja teraz śpie na stojąco :/ Ja nie wiem jak tak można, iść spać jako ostatnia a wstać jako pierwsza lepiej żeby jej się to zmieniło bo nie widze tego później
No to masz swój osobisty 'budzik'
A ja mam odwrotnie mój Adaśko śpi w najlepsze dopóki mamcia nie wstanie i nie zje śniadanka taki układ mi bardzo odpowiada

Cytat:
ja widząc ceny elektrycznych też zaczęłam zastanawiać się nad ręcznym ale zobaczymy jeszcze, w końcu za 2 tygodnie wypłata

też mam niskie ciśnienie i przed i w ciąży, zwykle mam 100/60 lub 95/60 i tak całą ciąże.....w związku z tym nie wyobrażam sobie żeby odstawić kofeinę w ciąży. Próbowałam, ale głowa mnie strasznie bolała i dosłownie chodziłam nieprzytomna
Lekarz pozwolił mi na 3 filiżanki dziennie, ale staram się ograniczać i zwykle piję dwie. jak jest ładna pogodna to 1 mi wystarczy

Nam pokazywała położna jak. Nie wydaje się to aż tak bardzo skomplikowane, ale jest bardzo żmudne i czasochłonne opróżnienie jednej piersi, więc ja stawiam na mechaniczne ściąganie pokarmu
Podobno w Europie Szwedki najczęściej ściągają pokarm ręcznie - wiąże się to z chęcią powrotu do natury
ja dostałam w spadku nieużywany ręczny Aventa, bo akurat się nie przydał. Co do ręcznego odciągania jest mnóstwo filmików na YT. Wczoraj z ciekawości zerknęłam, ale to faktycznie syzyfowa praca...

Też mam takie niskie ciśnienie, ale mój lekarz zawsze powtarza, że lepsze takie niż za wysokie. I kawka wskazana Ja mieszam inkę z rozpuszczalną i mleczkiem oczywiście i poz 105/... NIGDY NIE wyszłam

Cytat:

Ale bym się wściekła. Ciekawe co będzie następnym razem

Cytat:
dziś 34 tc
za 34 tydzień... ale to brzmi...

Cytat:
dzien doberek urodzinowo
caluski mamusie
Wszystkiego dobrego z okazji urodzin Chocolate Wymarzonego porodu, spełnienia marzeń i duuużo radości

współczuję mdłości... może któryś z rozrabiaków gdzieś Cię uciskał

_____
A ja dziś planuję odwiedzić dwa sklepiki dziecięce w poszukiwaniu materaca - o ile zdrówko mi pozwoli i dotrę tam

Miłego dnia
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:33   #4825
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

Nie chce Cię wyprowadzać z nieświadomości ale możesz sobie pogadać
Też się zastanawiałam ale odkąd wiem gdzie mały ma główkę to mogę się domyślać gdzie są rączki a gdzie nóżki i dupka
Cytat:
za kolejny tydzień a z tym wapnem i witaminą D możesz mieć rację
Cytat:
Pradip, ja jeszcze w łóżeczku, zobaczymy co będzie jak wstanę i zjem śniadanie

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Jedz szybko bo od tego też może Ci być słabo
Cytat:
dzien doberek urodzinowo
wszystkiego co najlepsze
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:33   #4826
zophiee
Zakorzenienie

hej hej ;-)
Bogini Bastet ja nie drukowałam kuponu- pokazałam ten z ostatniej strony katalogu w telefonie i tyle
A staniki kupiłam 2-pak w h&m, mam też 2 z intimissimi- ale to nie są typowe do karmienia, tylko takie jakby ciążowe, bo się dopasowują rozmiarem, ale nie mają tego patentu do rozpinania
Co do czucia ruchów, to te ruchy powyżej pępka traktuję jak rozpychanie nóżek, a wszystko co poniżej to rączki, a jak się wypycha mocnej i większym kawałkiem ciała- to zapewne pupa ale tak jak piszecie to tylko domysły
poziomkka za 31 tydzień chyba kupię tą witaminę d3, bo mam objawy o których piszesz, czasami miednica bardzo mnie doli, i nogi- w sensie kosci- a ja za nabiałem nie przepadam- jedynie ser zółty
choc0late Wszystkiego najlepszego i dla TŻ
TroppoSensibile ja też mam wokół siebie bałagan dziś mam zamiar troszkę ogarnąć przedświątecznie, poprasować kolejną turę ubranek Borysa, a potem odpoczynek
kamilla123 ja też mam laktator ręczny, tyle że z medeli - dostałam w spadku- będzie awaryjnie
choć wczoraj położna na SR mówiła, że jak już ktoś ma zamiar kupić, to lepiej zainwestować w elektryczny- i bądz tu mądry
Pradip, bluesky89 Ja mam podobnie do Was z ciśnieniem- położna radziła kawę, ale uważać na magnez! No i pić dużo wody około 2 litrów dziennie... Ja po prostu czasami energii nie mam, lub czuję się słabiej, ale mroczków przed oczami nie mam...
Słyszalam też, że szybko podnosi ciśnienie pomidor posolony- także jak jest kryzysowa sytuacja to można sobie radzić w ten sposób
Sola1 ja jestem fanką gotowania na parze zaczynałam tak jak ty od nakładki do garnka, za kilkanaście złotych, potem kupiłam garnek, ze specjalną wkładką, a ostatnio na urodziny dostałam parowar phlipsa Można gotować na 3 poziomach, jest rewelacyjny
Zastanawiałam się też na szybkowarem, żeby szybciutko ogarniać obiady ale w natłoku wydatków, na razie odpuszczam ten temat
Na pewno zainwestuję jeszcze w ręczny blender, bo zanim się obejrzę to trzeba będzie rozszerzać dietę i wtedy się przyda
Kucyk_Truskawkowy ja na razie kupiłam wanienkę z ikei- wydaje mi się w miarę mała, ale jak nie podołamy( tŻ pracuje do późna) a ja nie będę się komfortowo czuła kąpiąc sama to na pewno zamówię
TroppoSensibile oj tak! Ja tez wolę załatwić sprawę kulturalnie lewatywą, bo dla mnie to byłby pewnie koniec współpracy- tak bym się zawstydziła, że pewnie nastąpiła by blokada
Porozmawiam o tym ze swoją położną...
sylvuniaa84 współczuję bólu- ja mam tylko rano taki promieniujący do pośladka, ale jak się rozchodzę, to potem już jest ok
Pewnie więcej odpoczynku, może lekka gimnastyka, która pozwoliłaby rozluźnić mięśnie miednicy

No dobra! Lecę na szybkie zakupy- chcę zrobić dekorację z hiacyntów, jutro będę malować jajka- ale najpierw porządki
dobrego dnia
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:52   #4827
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

W końcu wyszło słońce Ale czy jest ciepło, czy zimno, to nie wiem, bo mój termometr jest w słońcu i pokazuje 30 st

Jakoś po 12 idę na ktg

Cytat:
A mi przyszła paczka od r_p77 i wszystko jest takie jak zamawiałam I teraz moje pytanie, prałyście w pralce rożki, beciki, kocyki itd? Nic się nie stanie z tym wkładem w rożkach?
ja prałam w pralce, tyle że ten wkład wyciągnęłam całkowicie i jego nie prałam. Nic się nie stało z niczym

Cytat:
Berenika - co do prezentu komunijnego to zależy ile chcesz/możesz wydać. Ja idę za 3 tyg. na podwójną komunię (w tym mój chrześniak) i nawet wolę nie wiedzieć jakie teraz stawki chodzą Ja raczej dam kasę plus jakiś album zdjęciowy z napisem, żeby jakaś pamiątka była
mogę wydać jak najmniej się da Ogólnie to to jest komunia mojego brata ciotecznego. Widujemy się z nimi dość często i moja ciotka dobrze wie, że mamy remont za półtora tygodnia i drugie dziecko w drodze. W ogóle to my żadnego zaproszenia jeszcze nie dostaliśmy, tylko tata mi mówił, że nas liczyli, a komunia 11 maja

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
hej hej
Ja po wizycie wszystko ok, szyjka się trzyma, tętno ok. Kolejna wizyta po majówce w poniedziałek 5.05- wtedy ostatnia porcja badań. I umówiona jestem na usg w 38 tc, żeby obmierzyć gabaryty itp
super

Cytat:
Hej, wybaczcie ale nie mam siły nadrabiać. Nie wiem co mi się dzieje, ale co chwila robi mi się słabo i aż czarno przed oczami..
Cytat:
Pater, właśnie wydaje mi się, że to wina ciśnienia. Bo po kawie czułam się genialnie, a później znów to samo.. Ja mam teraz bardzo niskie ciśnienie w ciąży, jak mam ok 110 / 70 to już mam ekstra ciśnienie, a tak to zawsze 100 / 60 albo i niższe.. także z utęsknieniem czekam na ładną pogodę, bo wtedy bardzo dobrze się czuje
no to pewnie od ciśnienia. Ja mam takie samo, tyle że u mnie to jest raczej normalne ciśnienie, takie mam zazwyczaj, nawet nie będąc w ciąży. Ale raz miałam 90/50 i czułam się tak jak to napisałaś, więc to pewnie to

Cytat:
A czemu myślisz, że znowu przenosisz?
bo oprócz tego epizodu, że przez 2 tyg miałam te skurcze przepowiadające ciągle, to jak wybrałam całe opakowanie magnezu, wszystko całkowicie mi przeszło. Codziennie chodzę z Adasiem na długie spacery, bo jak tylko spacer trwa krócej niż godzinę, to po przyjściu do domu jest taka histeria że szok. Oprócz tego normalnie sprzątam, a i czasem dźwigam Adasia i oprócz bólów kręgosłupa nie jest mi nic. Zero skurczy, żadnych objawów, więc tak mi się wydaje, bo w pierwszej ciąży też tak było. Poza tym predyspozycje rodzinne

Cytat:
gratulacje tulac

Cytat:
dziś 34 tc
gratulacje

Cytat:
gratulacje

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Stworzyłam listę tych kategorii, dopiszcie coś, bądź skorygujcie :

1. Płyn/żel do kąpieli
2. Balsam/mleczko/oliwka
3. Krem do pupy do codziennej pielęgnacji
4. Krem do pupy na odparzenia
5. Krem na słońce
6. Krem na zimno/wiatr
7. Na pępek
8. Smoczek
9. Butelka do karmienia
10. Mleko modyfikowane
11. Pieluchy
12. Ubranka
14. Aspirator do nosa/gruszka
15. Laktator
16. Leżaczek/huśtawka
17. Mata do zabawy
18. Karuzelka
19. Inne zabawki
20. Podkłady poporodowe
21. Podkłady na łóżko
22. Majtki poporodowe
23. Osłonki/nakładki na piersi
24. Maść na brodawki
25. Na rozstępy
26. Higiena intymna
27. Wkładki laktacyjne
28. Podpaski na po porodzie
29. Witaminy ciążowe
30. Katar u dziecka
31. Kolka
32. Ząbkowanie
33. Witaminy dla dziecka
34. Nianie elektroniczne
35. Szczotki do butelek i smoczków
36. Akcesoria (nożyczki, szczotki)
37. Śpiworki
38. Chusteczki nawilżane
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:52   #4828
pater86
Zadomowienie

Cytat:
dzien doberek urodzinowo
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Życzę Ci wszystkiego co sobie wymarzysz, przede wszystko dużo zdrowia, spokojnego porodu, szybkiego dojścia do siebie i grzecznych maluszków
Cytat:
Niestety z rwą nie pomogę... Ale trzymam kciuki za wizytę
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
ja dostałam parowar na urodziny, jakiś zwykły bez żadnej konkretnej nazwy i póki co działa nam pół roku, raz w tygodniu staram się robić rzeczy z parowaru i ja jestem zadowolona
Coraz bardziej jestem przekonana, żeby kupić takie urządzenie, nawet później dla maluszka będzie można zdrowo warzywka, czy mięsko gotować a i nam podczas karmienia taka dieta się przyda
Cytat:
Ja pożyczyłam od siostry takie http://dobreparowary.pl/opinie-parow...g-3235,13.html
Nie mam porówniania z innymi i niestety nie mogę wydać opini ale wydaje mi się być ok. I chyba drogi nie jest bo na all koło 80 zł. Dopiero zaczynam eksperymenty z gotowaniem na parze. Gotowałam w nim już ryż, kaszę - lepiej się gotuje jak w normalnie. Robiłam też pierś z kurczaka i marchwkę z gorszkiem. Fajne jest to że ładujesz tam produkty, włączasz i czekasz a w tym czasie na wizazu możesz siedzieć.
Właśnie taki nieudziwniany mi się będzie najlepszy
Super, że miałaś udaną noc!
A ja zaczynam akcję pranie Udanego dnia!!!
Stary 2014-04-17, 10:53   #4829
karolkya
Wtajemniczenie

zophiee za wczorajszą wizytę

blue jak tam dziś zdrowie?? nadal masz mroczki??

poziomka za wizytę, mam nadzieję, że tak jak mowisz Mała będzie po prostu szczuplejsza

Sylwia to kiepsko z tą SR że was nikt nie powiadomił ani nic... dziwnie... My mamy zawsze kontakt z prowadzącą i np. jak nie mogła to dawał znać...

NecroKitty za 31tc i zdrowia, ja też smarkam masakrycznie i głowa taaaaka ciężka :/

Ramona gratuluję 34 tygodnia

Bogini Bastet ja polecam firmę Alles, kupiłam na allegro po wcześniejszym wymierzeniu się i jestem zadowolona, ale wiem że komuś nie podpasował

poziomka za 31tc
też nie wiem co robi Mała w brzuchu, rozróżniam tylko kończyny od tyłeczka i głowy

chocolate najlepszości, szczęśliwego rozwiązania i pociechy z chłopaków wszystkich 3

Maya bardzo ładne zdjęcie masz na fb, z babą drożdżową nie pomogę ale szukaj na Moich Wypiekach

beat@ za nowy tydzień

Dzien dobry

mam nos zatkany :/ nie lubię chorować...

Pogoda śliczna aż bym poszła na dwór, ale nie chcę się doprawić... wezmę się dziś za resztę ciuszków

Miłego dnia
Stary 2014-04-17, 10:54   #4830
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Staniki to słyszałam, że te Alles mama są fajne tyle, że cena też fajna mam zamiar upolować jeden na allegro. Mam jeden z mothercare, też wydaje się okej i są dużo tańsze.
dzięki za info muszę się rozejrzeć za czymś mocno wspierającym, bo biust strasznie urósł mi w ciąży a potem ma być jeszcze większy podobno

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
poza tym kiepski humor mam bo troszkę się wieczorem pokłóciliśmy z TŻtem, nic nowego, znów wszystko pójdzie pod dywan a mnie po prostu dołuje kiedy dziecko niepotrzebnie jest mieszane w takie idiotyczne docinanie sobie między mną a TŻtem a dziecko niepotrzebnie przybiera sobie potem do głowy
spróbuj pogadać spokojnie z tzetem, wyjaśnijcie sobie sprawy. może uda Wam się dogadać i nie angażować w przyszłości dziecka w Wasze spory. Kłotnie są dobre o ile są konstruktywne i oczyszczają atmosferę. Trzymam kciuki

Chocolate wszystkiego najlepszego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości