|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
|
|
|
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tzn. tak ogólnie to wiem, ale co w tym można gotować to już nie bardzo
|
|
|
|
|
#4804 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry Ciężarówki
spałam dziś jak zabita, ale rano obudził mnie straszny ból żeber ![]() Nie wiem czemu akurat one zrobiły się takie tkliwe ![]() OMG! nie wiedziałam, że elektroniczne laktatory są takie drogie - ponad 300 zł ![]() dziś planuje iść do h&m! |
|
|
|
#4805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam porówniania z innymi i niestety nie mogę wydać opini ale wydaje mi się być ok. I chyba drogi nie jest bo na all koło 80 zł. Dopiero zaczynam eksperymenty z gotowaniem na parze. Gotowałam w nim już ryż, kaszę - lepiej się gotuje jak w normalnie. Robiłam też pierś z kurczaka i marchwkę z gorszkiem. Fajne jest to że ładujesz tam produkty, włączasz i czekasz a w tym czasie na wizazu możesz siedzieć. Pojechałam wczoraj na tą szkołe i rodzenia i po 15 min wróciłam do domu A dziś spałam jak zabita. Chyba ani raz się nie obudziłam w nocy
|
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam w czwartek, gratuluje wszystkim nowo rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
|
#4807 |
|
Zadomowienie
|
Znacie jakies sposoby aby złagodzic rwę kulszową ?
Wczoraj po schodach nie mogłam wejśc,nie funkcjonuje normalnie,nawet zakupów nie mogę zrobic,ludzie patrza na mnie jak na ufo,idę i utykam na lewą nogę.... Dziś wizyta
|
#4808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A zapomniałam Berenika możesz mi dopisać termin wizyty 05 maj 2014 godz 17.20
|
|
#4809 |
|
Raczkowanie
|
Mój mały "budzik" zerwał mnie na nogi już o 7, wstałam, zjadłam śniadanie i spokój
lepiej żeby jej się to zmieniło bo nie widze tego później
|
#4810 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
OMG! Jaka ze mnie ciemnota Cytat:
Cytat:
a w 3D widać malucha jak na dłoniCytat:
i przed i w ciąży, zwykle mam 100/60 lub 95/60 i tak całą ciąże.....w związku z tym nie wyobrażam sobie żeby odstawić kofeinę w ciąży. Próbowałam, ale głowa mnie strasznie bolała i dosłownie chodziłam nieprzytomna ![]() Lekarz pozwolił mi na 3 filiżanki dziennie, ale staram się ograniczać i zwykle piję dwie. jak jest ładna pogodna to 1 mi wystarczy Cytat:
mam nadzieję, że weźmie się chłopak wreszcie w garść i znajdzie jakąś inspirację najbardziej chciałabym w plenerze, tylko pogoda musi się poprawić, bo w zimowej kurtce sesja nie ma racji bytu...Cytat:
lekarz mnie uspokajał, że to normalne i absolutnie nie ma się czym przejmowaću mnie też jest coraz gorzej, to sprzątanie to taka syzyfowa praca - szybko straciłam motywację ![]() Poza tym zaczęłam terroryzować tżeta i proszę go (argumentując nieergonomiczną i wymuszoną pozycją ) o wsparcie w domowych porządkach![]() Cytat:
I o ile na lekarzu czy położnej to wrażenia nie robi to często pacjentkę paraliżuje wstyd i skrępowanie i wyłącza się z porodu i nie potrafi już współpracować więc ja na 100% skorzystam jak będę musiała. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, zwłaszcza, że tżet byłby obok![]() Cytat:
Podobno w Europie Szwedki najczęściej ściągają pokarm ręcznie - wiąże się to z chęcią powrotu do natury ![]() Cytat:
dostałam od mamy tżeta. sprawdza się wyśmienicieW parowar jest super, gotuje w nim masę posiłków, zwłaszcza teraz jak jestem na diecie cukrzycowej ![]() ufffff, nadrobiłam
Edytowane przez Bogini Bastet Czas edycji: 2014-04-17 o 08:19 |
|||||||||
|
|
|
#4811 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Zaczynamy dzisiaj 31 tydz
Przeziębienie cały czas uparcie trzyma, wczoraj znowu wmusiłam w siebie czosnek i chyba do weekendu posiedzę w domu, wizja kolejnych świąt w łóżku trochę mi nie pasuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4812 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Oby dzisiejszy dzień był lepszy Cytat:
Cytat:
![]() Ale za to noc Ci wynagrodziła bezsensowną wycieczkę |
||||||
|
|
|
#4813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przydatny do próżenia, duszenia i gotowania pyrów ![]() ![]() dzień dobry dziś słonecznie, jupiii idę rozwiesić pranie i wstawic kolejne... dziś 34 tc |
|
|
|
|
#4814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zastanawia mnie skąd wiecie co robią Wasze Maluchy w brzuszkach? ja jestem tylko na 100% jestem pewna tego, że kopie a reszta poczynań Małego jest dla mnie tajemnicąDziewczyny polecacie jakieś staniki do karmienia?
|
|
|
|
|
#4815 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja w 31 tc!!!
Zapomniałam wczoraj Wam powiedzieć, że jak którąś z Was bolą kości to trzeba się suplementować wit D 1000 jm (1 tabl co 2 dzień) Necro witaj w klubie ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- nie wiem czemu przeraża mnie, że już zaczynacie 34 tc ![]() Cytat:
Tak samo jak się wypina to nie wiem czym
|
|
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip, ja jeszcze w łóżeczku, zobaczymy co będzie jak wstanę i zjem śniadanie
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4817 |
|
Zadomowienie
|
Poziomka, granuluję 31 tc
Dziewczyny czy ten kupon z h&m jest obowiązkowy? to ten na ostatniej stronie katalogu? Nie mogę go wydrukować, mam jakiś problem z drukarką |
|
|
|
#4818 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien doberek urodzinowo
![]() dostalam sniadanko do lozka i piekne kwiaty od tz ah ale noc mialam nie fajna .. obudzilam sie i meczyly mnie strasznie mdlosci nie wiem od czego nigdy nie mialam a wczoraj az chcialam sie zmusic do wymiotow ale ostatecznie wypilam 2 szklany mleka i zasnelam uh ja wiem tylko ktory mnie kopie i mniej wiecej czym, tlumacze sobie jak sa ulozone glowkami w dol to u gory koopia nozkami a na dole merdaja raczkami ? ale czasem juz sama niewiem co tam sie dzieje wczoraj np caly brzuch mi az chodzil tak sie tam wiercily i juz nie wiedzialam ktory co robi haha no nic trzeba wstac troszke posprzatac bo jutro siostra przyjezdza caluski mamusie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4819 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4820 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam zamiar upolować jeden na allegro. Mam jeden z mothercare, też wydaje się okej i są dużo tańsze. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie też strasznie bolą plecy, o dziwo najbardziej po nocy, potem jak się rozruszam to trochę przechodzi. Z wapniem też u mnie kiepsko bo mam straszny wstręt do nabiału. Mama we mnie usilnie wciska serki waniliowe i jem chcąc nie chcąc
|
|||
|
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
nie odpuszczę! - muszę w tym roku upiec takiego mazureczka
http://www.mojewypieki.com/przepis/m...lonym-karmelem macie jakieś przepisy na Babki drożdżowe wielkanocne?
|
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się pięknie z rana z Milenką
Rozpoczęłyśmy dziś 32 tydzień |
|
|
|
#4823 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
niestety nie a mnie też często łapie
w pierwszej ciąży to 2mce mnie trzymało!Cytat:
Cytat:
mądrala ![]() Także nie ma czym się martwić ![]() Cytat:
100 lat !!!! Cytat:
Strasznie tanio kupiliście!!!!!! jak ja patrzyłam na allegro to nowe ok 4500zł!!!! I ten facet sprowadza takie przyczepy na bieżąco z holandii? A Ty sama jeździłaś z synem z przyczepą? Super sprawa! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i czasem jak nie miałam cierpliwości do laktatora to wolałam ręką całą butelkę wydoić ![]() Tak w ogóle Dzień dobry w Wielki Czwartek ![]() -zupełnie zapomniałam, że ten czas tak leci i w przedszkolu już tylko dyżur świąteczny, także po 12:30 idę po córcię i jutro już chyba posiedzimy razem w domku -poza tym kiepski humor mam bo troszkę się wieczorem pokłóciliśmy z TŻtem, nic nowego, znów wszystko pójdzie pod dywan ![]() - wózek pojechał rano z TŻtem, po 17:00 ma przyjechać babka z mężem, niech wezmą już bo mi tak żal wczoraj było, jeszcze kiedy przyszyłam rączkę skórzaną (2h się męczyłam!!!!) i tak świetnie wyglądał.... ehhh niech już pójdzie w kolejne ręce. Idę z mamcią na zakupy, miłego dnia! Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-04-17 o 10:22 |
|||||||
|
|
|
#4824 | ||||
|
Raczkowanie
|
dzień doberek
![]() Słonko świeci i zaraz człowiek ma inne nastawienie do życia Cytat:
![]() A ja mam odwrotnie mój Adaśko śpi w najlepsze dopóki mamcia nie wstanie i nie zje śniadanka taki układ mi bardzo odpowiada ![]() Cytat:
Też mam takie niskie ciśnienie, ale mój lekarz zawsze powtarza, że lepsze takie niż za wysokie. I kawka wskazana Ja mieszam inkę z rozpuszczalną i mleczkiem oczywiście i poz 105/... NIGDY NIE wyszłamCytat:
![]() za 34 tydzień... ale to brzmi... ![]() Cytat:
współczuję mdłości... może któryś z rozrabiaków gdzieś Cię uciskał ![]() _____ A ja dziś planuję odwiedzić dwa sklepiki dziecięce w poszukiwaniu materaca - o ile zdrówko mi pozwoli i dotrę tam Miłego dnia |
||||
|
|
|
#4825 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się zastanawiałam ale odkąd wiem gdzie mały ma główkę to mogę się domyślać gdzie są rączki a gdzie nóżki i dupka ![]() Cytat:
za kolejny tydzień a z tym wapnem i witaminą D możesz mieć rację Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej ;-)
Bogini Bastet ja nie drukowałam kuponu- pokazałam ten z ostatniej strony katalogu w telefonie i tyle A staniki kupiłam 2-pak w h&m, mam też 2 z intimissimi- ale to nie są typowe do karmienia, tylko takie jakby ciążowe, bo się dopasowują rozmiarem, ale nie mają tego patentu do rozpinania Co do czucia ruchów, to te ruchy powyżej pępka traktuję jak rozpychanie nóżek, a wszystko co poniżej to rączki, a jak się wypycha mocnej i większym kawałkiem ciała- to zapewne pupa ale tak jak piszecie to tylko domysłypoziomkka za 31 tydzień chyba kupię tą witaminę d3, bo mam objawy o których piszesz, czasami miednica bardzo mnie doli, i nogi- w sensie kosci- a ja za nabiałem nie przepadam- jedynie ser zółty![]() choc0late Wszystkiego najlepszego dla TŻTroppoSensibile ja też mam wokół siebie bałagan kamilla123 ja też mam laktator ręczny, tyle że z medeli - dostałam w spadku- będzie awaryjnie choć wczoraj położna na SR mówiła, że jak już ktoś ma zamiar kupić, to lepiej zainwestować w elektryczny- i bądz tu mądry ![]() Pradip, bluesky89 Ja mam podobnie do Was z ciśnieniem- położna radziła kawę, ale uważać na magnez! No i pić dużo wody około 2 litrów dziennie... Ja po prostu czasami energii nie mam, lub czuję się słabiej, ale mroczków przed oczami nie mam... Słyszalam też, że szybko podnosi ciśnienie pomidor posolony- także jak jest kryzysowa sytuacja to można sobie radzić w ten sposób Sola1 ja jestem fanką gotowania na parze Zastanawiałam się też na szybkowarem, żeby szybciutko ogarniać obiady ale w natłoku wydatków, na razie odpuszczam ten temat Na pewno zainwestuję jeszcze w ręczny blender, bo zanim się obejrzę to trzeba będzie rozszerzać dietę i wtedy się przyda Kucyk_Truskawkowy ja na razie kupiłam wanienkę z ikei- wydaje mi się w miarę mała, ale jak nie podołamy( tŻ pracuje do późna) a ja nie będę się komfortowo czuła kąpiąc sama to na pewno zamówię TroppoSensibile oj tak! Ja tez wolę załatwić sprawę kulturalnie Porozmawiam o tym ze swoją położną... sylvuniaa84 współczuję bólu- ja mam tylko rano taki promieniujący do pośladka, ale jak się rozchodzę, to potem już jest ok Pewnie więcej odpoczynku, może lekka gimnastyka, która pozwoliłaby rozluźnić mięśnie miednicy ![]() No dobra! Lecę na szybkie zakupy- chcę zrobić dekorację z hiacyntów, jutro będę malować jajka- ale najpierw porządki dobrego dnia |
|
|
|
#4827 | |||||
|
Konto usunięte
|
W końcu wyszło słońce
![]() Jakoś po 12 idę na ktg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ogólnie to to jest komunia mojego brata ciotecznego. Widujemy się z nimi dość często i moja ciotka dobrze wie, że mamy remont za półtora tygodnia i drugie dziecko w drodze. W ogóle to my żadnego zaproszenia jeszcze nie dostaliśmy, tylko tata mi mówił, że nas liczyli, a komunia 11 maja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() bo oprócz tego epizodu, że przez 2 tyg miałam te skurcze przepowiadające ciągle, to jak wybrałam całe opakowanie magnezu, wszystko całkowicie mi przeszło. Codziennie chodzę z Adasiem na długie spacery, bo jak tylko spacer trwa krócej niż godzinę, to po przyjściu do domu jest taka histeria że szok. Oprócz tego normalnie sprzątam, a i czasem dźwigam Adasia i oprócz bólów kręgosłupa nie jest mi nic. Zero skurczy, żadnych objawów, więc tak mi się wydaje, bo w pierwszej ciąży też tak było. Poza tym predyspozycje rodzinne ![]() gratulacje tulacgratulacje ![]() gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Stworzyłam listę tych kategorii, dopiszcie coś, bądź skorygujcie :1. Płyn/żel do kąpieli 2. Balsam/mleczko/oliwka 3. Krem do pupy do codziennej pielęgnacji 4. Krem do pupy na odparzenia 5. Krem na słońce 6. Krem na zimno/wiatr 7. Na pępek 8. Smoczek 9. Butelka do karmienia 10. Mleko modyfikowane 11. Pieluchy 12. Ubranka 14. Aspirator do nosa/gruszka 15. Laktator 16. Leżaczek/huśtawka 17. Mata do zabawy 18. Karuzelka 19. Inne zabawki 20. Podkłady poporodowe 21. Podkłady na łóżko 22. Majtki poporodowe 23. Osłonki/nakładki na piersi 24. Maść na brodawki 25. Na rozstępy 26. Higiena intymna 27. Wkładki laktacyjne 28. Podpaski na po porodzie 29. Witaminy ciążowe 30. Katar u dziecka 31. Kolka 32. Ząbkowanie 33. Witaminy dla dziecka 34. Nianie elektroniczne 35. Szczotki do butelek i smoczków 36. Akcesoria (nożyczki, szczotki) 37. Śpiworki 38. Chusteczki nawilżane |
|||||
|
|
|
#4828 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę Ci wszystkiego co sobie wymarzysz, przede wszystko dużo zdrowia, spokojnego porodu, szybkiego dojścia do siebie i grzecznych maluszków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a i nam podczas karmienia taka dieta się przyda ![]() Cytat:
![]() Super, że miałaś udaną noc! A ja zaczynam akcję pranie Udanego dnia!!!
|
||||
|
|
|
#4829 |
|
Wtajemniczenie
|
zophiee
za wczorajszą wizytęblue jak tam dziś zdrowie?? nadal masz mroczki?? poziomka za wizytę, mam nadzieję, że tak jak mowisz Mała będzie po prostu szczuplejsza ![]() Sylwia to kiepsko z tą SR że was nikt nie powiadomił ani nic... dziwnie... My mamy zawsze kontakt z prowadzącą i np. jak nie mogła to dawał znać... NecroKitty za 31tc i zdrowia, ja też smarkam masakrycznie i głowa taaaaka ciężka :/ Ramona gratuluję 34 tygodniaBogini Bastet ja polecam firmę Alles, kupiłam na allegro po wcześniejszym wymierzeniu się i jestem zadowolona, ale wiem że komuś nie podpasował poziomka za 31tc też nie wiem co robi Mała w brzuchu, rozróżniam tylko kończyny od tyłeczka i głowy chocolate najlepszości, szczęśliwego rozwiązania i pociechy z chłopaków wszystkich 3 ![]() Maya bardzo ładne zdjęcie masz na fb, z babą drożdżową nie pomogę ale szukaj na Moich Wypiekach beat@ za nowy tydzieńDzien dobry mam nos zatkany :/ nie lubię chorować... Pogoda śliczna aż bym poszła na dwór, ale nie chcę się doprawić... wezmę się dziś za resztę ciuszków Miłego dnia |
|
|
|
#4830 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chocolate wszystkiego najlepszego |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

Tzn. tak ogólnie to wiem, ale co w tym można gotować to już nie bardzo 

13.07.2013 

) o wsparcie w domowych porządkach
więc ja na 100% skorzystam jak będę musiała. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, zwłaszcza, że tżet byłby obok

A tak to wszystko ok 
ja jestem tylko na 100% jestem pewna tego, że kopie a reszta poczynań Małego jest dla mnie tajemnicą

w pierwszej ciąży to 2mce mnie trzymało!
mądrala