Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-22, 20:16   #4231
201610121609
Konto usunięte

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was malowała kafelki, albo widziała efekt po malowaniu kafelek?

Teść malował u nas w łazience w lutym wynajęte mieszkanie wiec nie opłacało sie wymieniać płytek... efekt fajny...świeżo i biało ale ta specjalna farba do płytek baaardzo śmierdzi i robił to przed naszym wprowadzeniem sie bo chyba tydzień smierdzialo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:38   #4232
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Uff w koncu posprzatane, narobilismy sie z mezem jak dzikie proski hehe uwielbiam jak w domku jest tak czysciutko
A teraz robi sie obiadokolacja: karkoweczka zapiekana z cebulka i ziemniaczkami mniam

Ostatnio zrobilam liste rzeczy potrzebnych dla maluszka i powiem wam ze jest tego masa.. szczegolnie przy pierwszym dziecku. A nie wliczalam do niej ubran,

Mamusie ktore juz maja dzieciaczki powiedzcie jakich pieluszek jednorazowych uzywalyscie? Moze jest cos tanszego od tradycyjnej firmy Pampers a rownie dobrego?

My używamy do tej pory pieluszek Dada z biedronki naprzemiennie z Tesco loves baby z Tesco. Uważam,ze są bardzo dobre.
Jak była mlodsza to często kupywalam baby dream z rossmana, i kilka razy toujours z lidla,ale te ostatnie takie duże się wydawały i się marszczyly sie na pupce, chociaz z drugiej strony bardzo cieniutkie - dobre na cieplejsze dni.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46129655]Ja już po lekarzu Eh jak to dobrze usłyszeć to serduszko... Widziałam dzisiaj twarzyczkę i stópkę, widziałam jak rusza rączkami, poprosiłam o zlokalizowanie gdzie ma nóżki i wygląda na to, że to co czuję z prawej strony po boku to mogą być te kopniaczki
A między nogami.... pępowina nikt mi nic dalej nie mówi, muszę poczekać do 7 maja na połówkowe
Dostałam skierowanie na morfologię i mocz, bo przyznałam że od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch jak na okres, tylko tak lżej. Zrobię je jeszcze w tym tygodniu.
No i wracam do preparatów uzupełniających oby nie wróciło
No i przytyłam już 5 kilo... Czego nie da się zauważyć [/QUOTE]

Super,ze u dzidzi dobrze!
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:40   #4233
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Ja też od wczoraj w 21 tygodniu a jutro połówkowe i mam mega stresa już
U mnie nie ma już malutkich dzieci w rodzinie, a wśród znajomych już dziewczyny porozdawały u siebie w rodzinie i ja się nie załapałam

A kopniaki to tak pierwsze zaraz nad łonem (jak się włoski kończą ) i z czasem coraz wyżej. Teraz w 20t +2 dni Tż dostał mega kopniaka spod pępka bo ja niby mam bardzo wysoko macicę jak na wiek ciąży
no właśnie tez czuję nad włoskami i czasami po bokach i sie zastanawiam cz to nie za nisko

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:42   #4234
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_1202 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja też już po wizycie, dzidziuś strasznie ruchliwy aż ginka była pod wrażeniem. Oczywiście nie ujawnił płci, więc nadal czekamy. Troszkę szkoda:-( ale najważniejsze że wszystko inne ok, parametry też wszystkie w porządku i dostałam l4, już się boję reakcji zusu ha ha

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka

Super,ze u dzidzi ok.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:56   #4235
Darkangel24
Przyczajenie

Hey dziewczynki,
Wpadam po dłuższej nieobecności z zapytaniem- czy któraś łyka falvit mama?? Kupiłam opakowanie 60szt łyknęłam dwie tabletki i okazało się że mam po nich wymioty więc mogę resztę odstąpić, szkoda by leżały.

a i muszę się pochwalić od poniedziałku czuję ruchy- w końcu)

Meta ja przy pierwszej ciąży tak miałam, łykałam luteine, magnez i no-spę 3*2, potem okazało się że szyjka mi się skróciła i miałam mieć założony pessar ale nie pojechałam do szpitla(ze strachu) byłam wtedy na feneterolu+isoptin. Zaraz po odstawieniu leków urodziłam. Teraz znów zaczyna mi się napinac macica i boję się że znów będzie to samo. Uważaj na siebie.
Darkangel24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 21:00   #4236
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
a wlasnie lekarz prywatny nie moze dac skierowań by isc panstwowo zrobic badania?bo ja nie wiem...
Ja te pierwsze badania(hiv,kiła itd) mialam darmo bo jak zaszlam w ciaze to u gina tez bylam panstwowo a ze okazal sie dupkiem to chodze juz prywatnie.
Ciekawe ile krzywa cukrowa kosztuje...
Jak byłam na pierwszej wizycie u mojego gina to się go spytałam czy własnie chociaż te tańsze badania mogły przepisać na nfz ale powiedział, że niestety nie bardzo.. Jeżeli chodzi o leki i specyfiki to tak, oczywiście na recepte może ale na badania już nie. Pewnie ich tam też nie źle pilnuje państwo.. A tyle spładek się płaci na ten je***y zus.

Cytat:
a wlasnie dziewczyny mam juz tą czarną linie na brzuchu linea nigra
Tz zauwazyl kilka dni temu i faktycznie jest
Ja jeszcze nie mam i coś czuje, że nie będę miała Nie wiem czemu takie przeczucie ale nie ubolewam nad tym hehe Już starczy mi symptomów ciąży

Dziękuję dziewczynki za odpowiedź w sprawie pieluszek. Widzę, że jednak naprawdę sprawdzają się te z biedronki, z czego bardzo się cieszę

Justyna gratki za wizyte

A ja mam wrażenie, że ruchy czuje nieco wyżej gdzieś około 2 cm pod pępkiem, po prawej albo po lewej stronie. Ciekawe czy to możliwe
Ale wczoraj czułam takie 3 puknięcia i dzisiaj jedno ale to pierwszy raz takie a'la kopniaczki, ciekawe czy to to

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Edytowane przez Misstic
Czas edycji: 2014-04-22 o 21:03
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 21:02   #4237
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Miałam dzwonić do poradni,ale dzisiaj akurat przyjmował inny lekarz i pomyślałam,że może dam radę przeczekać te 2 tygodnie ale już po południu zobaczyłam,że co raz bardziej brzuch mi się pręży więc jutro zadzwonię i akurat będzie mój lekarz to coś się dowiem albo mnie położna wciśnie w kolejkę do niego. Moja siostra w 6 tyg. zadzwoniła,że ma ból brzucha i ją bardzo to martwi to jej kazała od razu przyjechać,żeby sprawdzić co i jak. Okazało się,że to rozciąganie więzadeł ale powiedzieli,że lepiej chuchać na zimne. I to poradnia państwowa

Hmmm.. Tak jakby Ci jabłko wyskoczyło I to nie boli,bo raczej nie powinno ale inne kobiety odczuwają to dosyć boleśnie i jest strasznie twarde... Nie trwa to dłużej niż 30 sekund No i w sumie ja akurat raz kiedyś czuję jak wyskoczy... Pierwszy raz to w ogóle myślałam,że to główka a potem się okazało co
a moze jelita ci sie przesuwaja i dlatego tak czujesz. ja tez raz tak mialam, ale juz wszystko ok.
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 21:10   #4238
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Teść malował u nas w łazience w lutym wynajęte mieszkanie wiec nie opłacało sie wymieniać płytek... efekt fajny...świeżo i biało ale ta specjalna farba do płytek baaardzo śmierdzi i robił to przed naszym wprowadzeniem sie bo chyba tydzień smierdzialo

A na podłodze też malowaliście? Nie zmywa się ta farba? Trzyma się ładnie?
Czy mogę poprosić o zdjęcie Bo my mamy malutką łazienkę i ciemnoniebieskie kafelki w staromodne wzorki i prawie granatowa podłoga I chciałabym rozjaśnić tą łazienkę żeby ładnie to wyglądało

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 21:11   #4239
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dziewczynki, ja uciekam

Proszę o trzymanie kciuków jutro - gdyż z rana wracamy do dojczlandi, a w czwartek wizyta u gina Po wizycie na pewno sie odezwę a dzis już lecę spać i wypoczać przed jazdą
Mam nadzieję, że korki w Pradze nas tym razem ominą

Buźka

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 21:13   #4240
małaPaulina
Wtajemniczenie

Misstic to kiepsko bo będe musiala pewnie za krzywą cukrowa tez zaplacic bo skierowanie biore tylko na mocz i krew od internisty

ja tez czuje tak pod pękiem wlasnie

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 21:20   #4241
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Misstic, małaPaulina jak będziecie wiedziały ile kosztuje krzywa cukrowa dajcie znać. Ciekawa jestem ile za to zabulimy...

Ekaterina szczęśliwej podróży

I dobrej nocki wszystkim

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2014-04-22 o 21:21
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 21:21   #4242
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
zawsze mozna zakupic tetrowe :brzydal: jak to kiedys było :D
chociaż ja i tak wybiore papmersy :D
Jakbym miała prać te zafajdane tetry to bym chyba wykitowała, na szczęście nie mam nad głową już skrzeczącej teściowej ;)

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46129655]Ja już po lekarzu :D Eh jak to dobrze usłyszeć to serduszko... Widziałam dzisiaj twarzyczkę i stópkę, widziałam jak rusza rączkami, poprosiłam o zlokalizowanie gdzie ma nóżki i wygląda na to, że to co czuję z prawej strony po boku to mogą być te kopniaczki :D
A między nogami.... pępowina :D nikt mi nic dalej nie mówi, muszę poczekać do 7 maja na połówkowe ;)
Dostałam skierowanie na morfologię i mocz, bo przyznałam że od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch jak na okres, tylko tak lżej. Zrobię je jeszcze w tym tygodniu.
No i wracam do preparatów uzupełniających ;) oby nie wróciło :rzygi:
No i przytyłam już 5 kilo... Czego nie da się zauważyć :pala:[/QUOTE]

Gratuluję wizyty :cmok:

Cytat:
Napisane przez justyna_1202 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny:-)
Ja też już po wizycie, dzidziuś strasznie ruchliwy aż ginka była pod wrażeniem. Oczywiście nie ujawnił płci, więc nadal czekamy. Troszkę szkoda:-( ale najważniejsze że wszystko inne ok, parametry też wszystkie w porządku:-) i dostałam l4, już się boję reakcji zusu:-) ha ha:-)

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
Gratki :oklaski::roza:

Cytat:
dzanet2108 zwykly internista da ci skierowanie na morfologie i mocz:)
Ja chodze prywatnie na wizyty i usg ale badania robie juz za darmo bo przeciez ile mozna placic...
Misstic Moze ja mam co miesiac bo ciagle mi tam coś spada w wynikach krwi,w sensie anemia sie uaktywnia chociaz lekarz mowi ze na razie jest ok

Chyba czuje maluszka:) pod pępkiem raz po lewej stronie raz po prawej:) w niedziele jak wracalismy czulam po prawej i to nawet dosyc mocno jak na mnie i dzis tez jak lezelismy z Tztem w parku na trawce:)Taką mam nadzieje ze to dzieć a nie te cholerne jelita...mam tak od kilku dni:rolleyes:
Ja gdy poczułam maluszka to od razu wiedziałam, że to to. Teraz to już kopie na całego, jakby mi ktoś palec od środka wciskał w skórę :D
Jelita wydaje mi się bardziej by łaskotały :confused:

Cytat:
Ehh a ja się denerwuję :( Kupiłam Asmag(magnez) na te twardnienia macicy i dalej twardnieje :mad: I do tego jakieś dreszcze mam i mama mówi,że to może od tego magnezu być...
Zadzwonię jutro do lekarza może mnie wciśnie a może coś doradzi przez telefon. Wolę spanikować i się przejechać,zobaczyć jak tam niż się stresować jeszcze 2 tygodnie,bo stres raczej mi nie pomoże...
Normalnie aż mi wstyd iść do tego lekarza,bo mam wrażenie,że robię z siebie tylko debila tak latając... Ale te twardnienia nie są 3 razy na dobę tylko nawet kilka razy na godzinę i nie bolą ale też nie powinna tak często ta macica się stawiać,szczególnie w 18 tygodniu....
Trzymam kciuki by wszystko się wyjaśniło, mam nadzieję, że to skurcze BH albo tylko Twoja hipochondria :cmok:. Tż powinien Ci zablokować wyszukiwarkę google :pala:

Cytat:
a wlasnie lekarz prywatny nie moze dac skierowań by isc panstwowo zrobic badania?bo ja nie wiem...
Ja te pierwsze badania(hiv,kiła itd) mialam darmo bo jak zaszlam w ciaze to u gina tez bylam panstwowo a ze okazal sie dupkiem to chodze juz prywatnie.
Ciekawe ile krzywa cukrowa kosztuje...
Jak idziesz prywatnie to nie może skierować na badania refundowane niestety. Też teraz mam sporo badań i mimo, iż na NFZ to i tak się martwię ile znowu trzeba będzie dopłacić, darmowe leczenie w PL nie istnieje, też mam tą krzywą cukrową, miałam iść jutro je zrobić, ale lenia mam :D.

Cytat:
o malowaniu frontów szafek, paneli, regipsów, drewna itd. słyszałam, ale żeby kafelki ... to jeszcze nie :D

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

jabłko ?
Ja mam czasami napięty brzuszek, jakby skóra miałaby mi sie zaraz rozerwac, ale żadne jabłko mi nie wychodzi :brzydal: na szczęście :D
Mnie na szczęście nic nie wychodzi, poza tym im bardziej się martwi to pewnie to jeszcze potęguje objawy. Też skóra mi się mocno napina i swędzi jak nie wiem, dostałam Palmersa od koleżanki i naprawdę pomaga :love: Oby rozstępy mnie obeszły szerokim łukiem :pala:

Cytat:
Ja też od wczoraj w 21 tygodniu a jutro połówkowe i mam mega stresa już :cool:
U mnie nie ma już malutkich dzieci w rodzinie, a wśród znajomych już dziewczyny porozdawały u siebie w rodzinie i ja się nie załapałam :brzydal:

A kopniaki to tak pierwsze zaraz nad łonem (jak się włoski kończą :brzydal:) i z czasem coraz wyżej. Teraz w 20t +2 dni Tż dostał mega kopniaka spod pępka :) bo ja niby mam bardzo wysoko macicę jak na wiek ciąży :rolleyes:
Moja macica jest na wysokości pępka teraz (ten sam wiek ciąży co do dnia) ale lekarz nic nie wspominał, że wysoko:confused:. Mnie to kopie tylko na wysokości pępka po prawej i na wysokości włosków po lewej. Ale wydaje mi się, że nogi są u góry bo tam mocniej czuć :love:

Cytat:
a wlasnie dziewczyny mam juz tą czarną linie na brzuchu linea nigra
Tz zauwazyl kilka dni temu i faktycznie jest:rolleyes:
Ja jej nie mam, tak jak nie uwypukla mi się pępek i nie miałam reszty objawów i jak tu się wczuć w mamusiowanie :hahaha:Ale jak brzuch wystartował, to w ciągu tygodnia spodnie zrobiły się jakby ciaśniejsze. Nie martw się Paulina - po porodzie trochę pokarmisz i Cię "wsysnie" :brzydal:

Wydawało mi się, że nie mam ciążowych smaczków, ale pewnie normalny człowiek nie zjadłby sernika, chwile później jajka z majonezem, jajka z farszem z tuńczyka, winogronami zielonymi, szynką wędzoną i schabem, zapił kawą i zagryzł bananem, a przy tym miał zatwardzenie :brzydal:
Stary 2014-04-22, 21:27   #4243
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Misstic to kiepsko bo będe musiala pewnie za krzywą cukrowa tez zaplacic bo skierowanie biore tylko na mocz i krew od internisty

ja tez czuje tak pod pękiem wlasnie

Nie wiem gdzie robicie badania dziewuszki ale tutaj podaje link do cennika pdf z laboratorium Diagnostyka. Pewnie w większości są podobne ceny badań. Ten cennik jest troszkę starszy i u mnie badania kosztują średnio 4 zł więcej niż jest tutaj. Także popatrzcie sobie.
Chyba nie taka droga ta glukoza jest

http://www.wszplock.pl/images/articl...8_05_10%29.pdf

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-22, 21:30   #4244
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Jeżeli lekarz określił że macica jest wysoko to mogą być ruchy pod pępkiem. Moja macica kończy się 1 palec pod pępkiem i jest ciut za wysoko jak na wiek ciąży Ale ruchy czuję w połowie między kroczem a pępkiem. Czasami troszkę wyżej czasami niżej, dzisiaj poczułam nawet tam gdzie są łoniacze się śmiałam że maluch uczy się trzymać pion
A właśnie leżę na plecach z głową na zagłówku sofy. I patrzę w dół i nie widzę cipuchy brzusio mi tak wywaliło na wieczór że szok

I co do apetytu nie mam na nic ochoty ale za to apetyt na słodycze wrócił mam ochotę na naleśniki, na kakao, na ciastka, na deserki czekoladowe, na budyń czekoladowy, zjadłam paczkę michałków, znaczy został jeden i testuję swoją silną wolę od 15 minut i pewnie zjem go i nawet nie zauważę. Mogę pochłaniać słodkie non stop
I na obiad zamiast odsmażyć schabowego to posypałam go przyprawami do gyrosa i dopiero wtedy zjadłam co za smaki mam dziwne to nie ogarniam... i moje dziecko nie lubi soku pomarańcz-brzoskwinia. Rano wzięłam kilka łyków i puściłam pawia..... ale nie myślałam że po tym... po obiedzie znowu się napiłam i godzinę odruch wymiotny miałam... koszmar jakiś

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 21:31   #4245
Misstic
Wtajemniczenie

Denaris nie będę pisała za dużo tutaj tylko chciałam się spytać czy wszystko ok u ciebie? Bo wiem, że chyba 12 kwietnia miałaś ważny dzień

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-22, 21:31   #4246
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkangel24 Pokaż wiadomość
Hey dziewczynki,
Wpadam po dłuższej nieobecności z zapytaniem- czy któraś łyka falvit mama?? Kupiłam opakowanie 60szt łyknęłam dwie tabletki i okazało się że mam po nich wymioty więc mogę resztę odstąpić, szkoda by leżały.

a i muszę się pochwalić od poniedziałku czuję ruchy- w końcu)

Meta ja przy pierwszej ciąży tak miałam, łykałam luteine, magnez i no-spę 3*2, potem okazało się że szyjka mi się skróciła i miałam mieć założony pessar ale nie pojechałam do szpitla(ze strachu) byłam wtedy na feneterolu+isoptin. Zaraz po odstawieniu leków urodziłam. Teraz znów zaczyna mi się napinac macica i boję się że znów będzie to samo. Uważaj na siebie.
A ile byś chciała za Falvit ? Właśnie dzisiaj kupiłam na spróbowanie 2 listki Super,że w końcu czujesz ruchy !
Ja właśnie się boję tej skróconej szyjki A w którym tygodniu u Ciebie się zaczęło? Dlatego po takich ostrzeżeniach wolę iść do lekarza,zrobić z siebie durnia,że kolejny raz przyszłam nastraszona ale chociaż będę spokojniejsza a w razie W coś szybciej się zaradzi.

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
a moze jelita ci sie przesuwaja i dlatego tak czujesz. ja tez raz tak mialam, ale juz wszystko ok.
Nie nie na pewno nie jelita. Po prostu czuję ten kamień,który po chwili przechodzi i to na pewno jest macica. To po prostu taka wielka gula wyskakuje i to z dużą częstotliwością.

Cytat:
Dziewczynki, ja uciekam

Proszę o trzymanie kciuków jutro - gdyż z rana wracamy do dojczlandi, a w czwartek wizyta u gina Po wizycie na pewno sie odezwę a dzis już lecę spać i wypoczać przed jazdą
Mam nadzieję, że korki w Pradze nas tym razem ominą

Buźka
Trzymam kciuki za podróż ! No i wizytę rzecz jasna

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki by wszystko się wyjaśniło, mam nadzieję, że to skurcze BH albo tylko Twoja hipochondria . Tż powinien Ci zablokować wyszukiwarkę google

Wydawało mi się, że nie mam ciążowych smaczków, ale pewnie normalny człowiek nie zjadłby sernika, chwile później jajka z majonezem, jajka z farszem z tuńczyka, winogronami zielonymi, szynką wędzoną i schabem, zapił kawą i zagryzł bananem, a przy tym miał zatwardzenie
I ja również mam nadzieję,że to hipochondria Ale jak usłyszę,że skurcze BH to ok,grunt,żeby żadne skracające się szyjki czy rozwarcia,bo się wścieknę
To po takiej mieszance zatwardzenie miałaś ? Masakra,ja też teraz żarłok jestem,ale tym to mnie przebiłaś

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 21:47   #4247
Darkangel24
Przyczajenie

Cytat:
A ile byś chciała za Falvit ? Właśnie dzisiaj kupiłam na spróbowanie 2 listki Super,że w końcu czujesz ruchy !
Ja właśnie się boję tej skróconej szyjki A w którym tygodniu u Ciebie się zaczęło? Dlatego po takich ostrzeżeniach wolę iść do lekarza,zrobić z siebie durnia,że kolejny raz przyszłam nastraszona ale chociaż będę spokojniejsza a w razie W coś szybciej się zaradzi.

Nie nie na pewno nie jelita. Po prostu czuję ten kamień,który po chwili przechodzi i to na pewno jest macica. To po prostu taka wielka gula wyskakuje i to z dużą częstotliwością.

Trzymam kciuki za podróż ! No i wizytę rzecz jasna

I ja również mam nadzieję,że to hipochondria Ale jak usłyszę,że skurcze BH to ok,grunt,żeby żadne skracające się szyjki czy rozwarcia,bo się wścieknę
To po takiej mieszance zatwardzenie miałaś ? Masakra,ja też teraz żarłok jestem,ale tym to mnie przebiłaś
Z falvit nic bym nie chciała oddam za darmo bo u mnie i tak się zmarnuje. W skurcze zaczęły się umnie tak miedzy 18-20 tyg i miałam je do końca, bezbolesna potem tylko były mało przyjemne. Szyjka skróciła mi się dopiero w 32 tyg. Ogólnie nie jest to jakoś bardzo niebezpieczne tylko trzeba kontrolować, niektóre dziewczyny już tak mają w naturze, niektórych są przez to komplikacje. Także jak będziesz pod opieką ginekologa to będzie dobrze tylko to takie męczące jest z czasem... teraz też tak mam, w dzień czuję tylko napięty brzuch ale w nocy az się obudzę czasem bo nie tak ściśnie i wtedy czuję wyrażnie kulkę z mojej macicy.
Stary 2014-04-22, 21:51   #4248
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja też w koncu dostałam brzuszka no i w koncu Was nadrobiłam

W piatek miałąm wizytę u lekarza. Zmienila mi tabletki na pregna plus ( po prenatal DHA było mi strasznie niedobrze). A te pregna plus fajne są bo malutkie i nie czuć ryby USG połówkowe będzie za miesiac. Pytała czy cuję ruchy. Była zdziwiona że w poprzedniej ciązy tak szybko cczułąm (16tyg) a teraz nic (18tyg). Ale powiedziala też ze to indywidualna sprawa i powinnam zaraz zacząc czuć.

Kupne są na 1000% bezpieczne. Generalnie np. w kupywanych z cukierni ciast też często zamiast jajek daje się proszek jajeczny własnie po to żeby uniknac zatruć.
mój brzuch raz duży raz mały.
też biorę pregna plus-mam problem z łykaniem tabletek od dziecka, te są malutkie i właśnie nie czuć rybą
dzięki za info o majonezie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny po świętach...
Od wczoraj wieczora walcze z jelitówka , wyrzygalam i za sra... wszystko co możliwe gin powiedziala ze dopoki nie ma tempki to mam sie nie marwtić duzo sie nawadniac i jesli nie minie po 2 dniach to do lekarza.

Czuję się ch....o
na jelitówkę najlepszy nifuroksazyd, tylko właśnie w ciąży go nie można chyba tylko węgiel można.
Cytat:
Witam się po świętach

Ja z rana ruszyłam do laboratorium oddać krew. Miałam tak rzadką krew, że po wyciągnięciu igły lunęło tak, że polało mi po spodniach NOWYCH SPODNIACH dość że wracałam do domu taka upaćkana na całym udzie, to jeszcze mam siniaka i ręka boli mam nadzieję że krew się bez problemu spierze bo się pochlastam jak nic nie puści
jakim cudem tak siknęło? przecież pielęgniarka przykłada wacik i dopiero wyjmuje igłę i każe przytrzymać. chyba że u ciebie to inaczej wygląda?
Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
witamy po świętach

my już po badaniach. Mam nadzieję że wyniki moczu w końcu będą dobre.

święta wspominam straszniee caly czas cos jadlam aż mi glupio...

też mam jutro wizytę. Licze że po torbieli nie będzie śladu
mam tez jutro komisje w zusie bo maja wątpliwości co do mojej ciazy...

wczoraj zaczelismy 21 tc. Mikołajek szaleje caly czas. Leze i dostaje kopniaczka za kopniaczkiem
ja nie jadłam wyjątkowo dużo, ale mało też nie. głównie sałątka z majonezem, chyba w za dużej ilości. moje dziecię chyba nie lubi wzdymających rzeczy kopie jak oszalałe
Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
hmm czemu to nie wiem. Moze dlatego ze po tym jak szefowa dowiedziala sie o ciąży to zmienila mi umowę na pelny etat i dala 2800 zl. Pewnie ich boli ze musza dużo placic. Napisze jak będę po. Niby ma mnie zbadać ich lekarz, ale jak to zrobi w zusie to nie wiem
u mnie też taka sytuacja. czyli na pewno będzie komisja napisz o co pytali itp, cały przebieg
Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
A ja jakie dzisiaj nieszczęście i szczęście mialam. Bo gumę złapałam i na nieszczęście bo sama jechałam samochodem. No i wychodzę zobaczyć co się stało wylozylam trójkąt powyciagalam lewarek klucz umiem zmieniać koło ale trochę się bałam teraz,ale życzliwy kierowca mi pomógł młody chłopak a jak zobaczył że w ciąży jestem to nawet koła zapasowego nie mogłam wyciągnąć tak wiec nie musiałam zmieniać koła. A kolegę na kawę w podziece zaprosiłam. No nie myslam ze sa jeszcze życzliwi kierowcy bo przeważnie trafiam na ostatnich chamów bo u mnie sami nie przyjemni kierowcy są.
dla tego pana

remont kuchni czas start! zostały puste mury, wyniesione szafki i sprzęty. zagotować wodę na herbatę muszę wychodzić na pole i iść do pomieszczenia obok nie ma na razie bieżącej wody, tż chce zrobić z węża ogrodowego, a pod zlewem jest wiadro-trzeba wynosić. ale jeszcze miesiąc
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 21:54   #4249
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Z falvit nic bym nie chciała oddam za darmo bo u mnie i tak się zmarnuje. W skurcze zaczęły się umnie tak miedzy 18-20 tyg i miałam je do końca, bezbolesna potem tylko były mało przyjemne. Szyjka skróciła mi się dopiero w 32 tyg. Ogólnie nie jest to jakoś bardzo niebezpieczne tylko trzeba kontrolować, niektóre dziewczyny już tak mają w naturze, niektórych są przez to komplikacje. Także jak będziesz pod opieką ginekologa to będzie dobrze tylko to takie męczące jest z czasem... teraz też tak mam, w dzień czuję tylko napięty brzuch ale w nocy az się obudzę czasem bo nie tak ściśnie i wtedy czuję wyrażnie kulkę z mojej macicy.
Nie no nie wydurniaj się,te tabletki nie kosztują 15 zł,ja dziś za jeden listek dałam chyba 11.50 Jakby co to ja bym była chętna,bez problemu zapłacę albo dam coś w zamian
No właśnie u mnie zaczęło się to tydzień temu. I najbardziej tą cholerną kulkę czuję w południe ale też zdarza się,że w nocy... Bo z rana to nie za bardzo. Mi to nawet czasem nie robi się kulka ale nad łonem mam strasznie twardy cały obszar... Ale chyba jednak wolę iść do lekarza czy zapytać położnej,bo wiadomo,że chociaż coś mądrego mi doradzą i trochę uspokoją

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-04-22, 21:54   #4250
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Ja sporo tygodni chodziłam z rozwarciem na 1 cm,ale wszystko było ok,urodziłam po terminie,poród wywoływany
Stary 2014-04-22, 22:10   #4251
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
A na podłodze też malowaliście? Nie zmywa się ta farba? Trzyma się ładnie?
Czy mogę poprosić o zdjęcie Bo my mamy malutką łazienkę i ciemnoniebieskie kafelki w staromodne wzorki i prawie granatowa podłoga I chciałabym rozjaśnić tą łazienkę żeby ładnie to wyglądało

Podłogi nie malowalismy zdjęcie możliwie najszybciej moge zrobić w piątek bo do tego czasu jestem w Pl my mieliśmy taki jasny szary na ścianach a i tak musieliśmy dawać dwie warstwy tej białej ... i nie wiem czy to wina malowania teścia czy czego ale w niektórych miejscach zrobiły sie takie malutkie pęcherzyki jakby ... teść w sumie budowlaniec wiec moze to farba ... Mi sie podoba bo wyglada świeżo wiec nie wybrzydzam

Stary 2014-04-22, 22:10   #4252
Darkangel24
Przyczajenie

Cytat:
Nie no nie wydurniaj się,te tabletki nie kosztują 15 zł,ja dziś za jeden listek dałam chyba 11.50 Jakby co to ja bym była chętna,bez problemu zapłacę albo dam coś w zamian
No właśnie u mnie zaczęło się to tydzień temu. I najbardziej tą cholerną kulkę czuję w południe ale też zdarza się,że w nocy... Bo z rana to nie za bardzo. Mi to nawet czasem nie robi się kulka ale nad łonem mam strasznie twardy cały obszar... Ale chyba jednak wolę iść do lekarza czy zapytać położnej,bo wiadomo,że chociaż coś mądrego mi doradzą i trochę uspokoją
Podaj mi adres na priv to Ci wyślę Pewnie idź do lekarza niech to oceni, ja idę w czwartek. A w maju usg połókowe i juz się nie mogę doczekac
Stary 2014-04-22, 22:11   #4253
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Denaris nie będę pisała za dużo tutaj tylko chciałam się spytać czy wszystko ok u ciebie? Bo wiem, że chyba 12 kwietnia miałaś ważny dzień
22 kwietnia, czyli dziś . Wizytacja Ale tylko był samolot bez USG pierwszy raz, u mnie ciąża przechodzi tak bezobjawowo, że nie ma co pisać. Wszystko w porządku Dziękuję za zainteresowanie, bardzo mi miło się zrobiło na serduchu

Cytat:
Zatwardzenie to mam cały czas i hemoroidy Nic nie działa, nawet kiełbasa zapita przegotowanym mlekiem

Dobranoc mamusie Padam na twarz

Edytowane przez Denaris
Czas edycji: 2014-04-22 o 22:12
Denaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:23   #4254
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Podaj mi adres na priv to Ci wyślę Pewnie idź do lekarza niech to oceni, ja idę w czwartek. A w maju usg połókowe i juz się nie mogę doczekac
Ja też nie mogę się doczekać połówkowego !!
Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Zatwardzenie to mam cały czas i hemoroidy Nic nie działa, nawet kiełbasa zapita przegotowanym mlekiem

Dobranoc mamusie Padam na twarz
Ehh nie mów z tymi hemoroidami.. też masz teraz taki okres,że szczególnie dają się we znaki?Bo u mnie wiosną to masakra była a teraz jest jeszcze gorzej,bo swędzi,piecze,boli i denerwuje... A na moje zaparcia też mało co pomaga. Ja piję codziennie mleko,które niby czasem pędzi na kibelek a mnie ani trochę...
Dobranoc Mamuśku

Stary 2014-04-22, 22:51   #4255
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:

Na jakiej wysokości brzuszka czujecie kopniaki ?
najwyżej to było od pępka na prawo ok 5 cm i 2 cm w dół, najniżej jeszcze pod włoskami, przy czym pępek w środku już też mi falował, więc podejrzewam, że mam bardzo wysoko macicę.
Cytat:
Hehe slyszalam ze te z biedry daja rade, podobno te z tesco tez nie najgorsze.. zawsze to jakas oszczednosc szczegolnie na poczatku jak tak duzo idzie tych pampersow
ja znów słyszałam, że tesco są do du, biedro ok, o lidlu malutko słyszałam. natomiast wiadomo-co pupcia to inaczej może reagować. niejedno dziecko miało uczulenie na pampersy
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46129764]Dzięki Dzisiaj pierwszy raz nie dostałam fotki, bo się małe tak wierciło, że nie dało się uchwycić nic, co by mnie nie przerażało raz główka, raz brzuszek, raz rączki tylko... Moja gin wymieniła usg i chyba na gorsze :/ ostatnie fotki miałam na prawdę super wyraźne.
A na Waszych ostatnich fotkach widzicie całego maluszka? Czy już tylko fragmenty? Zastanawiam się jak to będzie teraz wyglądać, czy się da złapać całe ciałko czy już trzeba będzie wybierać co chcemy uiwecznić[/QUOTE]
słyszałam, że później dzieć jest za duży i tylko kawałkami można go oglądać. ale nie wiem od którego tyg. podejrzewam, że po dwudziestym u niektórych już może nie być całe widoczne.
Cytat:
Ehh a ja się denerwuję Kupiłam Asmag(magnez) na te twardnienia macicy i dalej twardnieje I do tego jakieś dreszcze mam i mama mówi,że to może od tego magnezu być...
Zadzwonię jutro do lekarza może mnie wciśnie a może coś doradzi przez telefon. Wolę spanikować i się przejechać,zobaczyć jak tam niż się stresować jeszcze 2 tygodnie,bo stres raczej mi nie pomoże...
Normalnie aż mi wstyd iść do tego lekarza,bo mam wrażenie,że robię z siebie tylko debila tak latając... Ale te twardnienia nie są 3 razy na dobę tylko nawet kilka razy na godzinę i nie bolą ale też nie powinna tak często ta macica się stawiać,szczególnie w 18 tygodniu....
no właśnie mnie też to martwi, ale widzę że mam mniej niż ty poza tym wczoraj i dziś łącznie może 4-5 razy i dużo słabiej niż poprzednie dni. też gdzieś od tygodnia czuję te skurcze, ale ja zaczęłam wczoraj 21 tc, więc troszkę później niż ty. aczkolwiek pierwszy taki skurcz jak się nad tym zastanowić to miałam już ponad miesiąc temu, bo się pytałam ginki na wizycie, że miała jakąś kulkę twardą po obudzeniu się, a ona nie zakumała chyba że to może być to i powiedziała, że wg usg jestem czysta, w sensie nie ma żadnych torbieli itp i ona nie wie co to mogło być. dziś na to wpadłam, że to musiał być ten skurcz już. dwa razy w odstępie paru dni miałam tą kulkę po obudzeniu.
Cytat:
o malowaniu frontów szafek, paneli, regipsów, drewna itd. słyszałam, ale żeby kafelki ... to jeszcze nie
jabłko ?
Ja mam czasami napięty brzuszek, jakby skóra miałaby mi sie zaraz rozerwac, ale żadne jabłko mi nie wychodzi na szczęście
też nie słyszałam o malowaniu kafelek fugi owszem, sama używałam-preparat biały i odgrzybiający dodatkowo podobno. wyglądał jak pasta do butów z gąbką
dokłądnie-jabłko albo kamień ktoś ci wcisnął pod skórę i ci wystaje takie twarde. przedziwne uczucie. dosłownie spod skóry wystaje-mówię tżtowi patrz, a był w odległości ok 4-5 m ode mnie i siedział przy kompie i aż się skrzywił i przestraszył i mówi że to widać wyraźnie.
Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość

mogłabyś zdjęcie pokazać? ciekawi mnie to bardzo i tylko ścienne, czy podłogowe też można? drogie to? dam radę sama zrobić czy lepiej fachowiec albo chociaż tż? pomijając smród i że w ciąży się chemikaliów tykam jak najmniej
Cytat:
no właśnie tez czuję nad włoskami i czasami po bokach i sie zastanawiam cz to nie za nisko
to jest prawidłowo tak właśnie wyglądają począteczki ruchów a później się dopiero zdziwisz jak jeździ po całym brzuchu aż pod pępek i jak daleko na boki
Cytat:

A ja mam wrażenie, że ruchy czuje nieco wyżej gdzieś około 2 cm pod pępkiem, po prawej albo po lewej stronie. Ciekawe czy to możliwe
Ale wczoraj czułam takie 3 puknięcia i dzisiaj jedno ale to pierwszy raz takie a'la kopniaczki, ciekawe czy to to
możliwe gratki
Cytat:
oj okropecznie męczące! mocno nieprzyjemne, nawet parę ruchów dziecia miałam takich nieprzyjemnych natomiast na inny sposób, nie tak jak nieprzyjemne są te skurcze
ja kupiłam ladee vit na początku, zjadłam 10 tabletek i 20 leży. nie przełknę ani jednej więcej. też mogę oddać-dwa pełne listki po 10szt

cos czuję, że powinnam zacząć suplementację witaminy c. żeby sobie ugotować wody na herbatę albo wejść do lodówki muszę wyjść do pomieszczenia obok domu. niby dosłownie drzwi w drzwi, dwa kroki, jednak na to pole wyjść trzeba. boję się, że jak wieczorami będę tak wychodzić, to się znów przeziębię
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 22:52   #4256
elffirka
Rozeznanie

Meta mi też tak czasem się napina od pępka w dół i tak się uwypukla. Trwa to chwilę, najczęsciej się przewracam na bok i jest ok. Ale wczoraj po małym co nieco też mi się tak zrobiło i dopiero jak wstałam to przeszło. A tak to zdarza mi się to raz na tydzień nieraz częściej... A jestem teraz w 21 tygodniu więc trochę wcześnie jeszcze...
Dobranoc wszystkim...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 23:08   #4257
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
no właśnie mnie też to martwi, ale widzę że mam mniej niż ty poza tym wczoraj i dziś łącznie może 4-5 razy i dużo słabiej niż poprzednie dni. też gdzieś od tygodnia czuję te skurcze, ale ja zaczęłam wczoraj 21 tc, więc troszkę później niż ty. aczkolwiek pierwszy taki skurcz jak się nad tym zastanowić to miałam już ponad miesiąc temu, bo się pytałam ginki na wizycie, że miała jakąś kulkę twardą po obudzeniu się, a ona nie zakumała chyba że to może być to i powiedziała, że wg usg jestem czysta, w sensie nie ma żadnych torbieli itp i ona nie wie co to mogło być. dziś na to wpadłam, że to musiał być ten skurcz już. dwa razy w odstępie paru dni miałam tą kulkę po obudzeniu.
No widzisz ja za to dzisiaj już nawet nie liczyłam i wcale nie było słabiej niż w poprzednie dni. Ty jesteś w o wiele lepszej sytuacji,że tylko dwa razy Ci się pojawiła ta kulka a mi po przebudzeniu raz a tak to w ciągu dnia ciągle... To podobnie jak ja ten skurczyk Ci się zrobił miesiąc temu. Ale mam nadzieję,że jutro się dowiem czy tak ma być czy coś szwankuje Niemniej jednak mam nadzieję,że to tylko tak ma być i takie "uroki" ciąży Ale jednak boli to,że nie wolno masować brzuszka,bo to pobudza do skurczy i to już nawet w szpitalu słyszałam,żeby brzucha nie masować pod żadnym pozorem,więc teraz tym bardziej nie ryzykuje,bo wcześniej zdarzało mi się brzuszek masować-tu balsamem,tu ręką tuliłam brzuszek,Tż miział a teraz wprowadziłam zakaz....

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Meta mi też tak czasem się napina od pępka w dół i tak się uwypukla. Trwa to chwilę, najczęsciej się przewracam na bok i jest ok. Ale wczoraj po małym co nieco też mi się tak zrobiło i dopiero jak wstałam to przeszło. A tak to zdarza mi się to raz na tydzień nieraz częściej... A jestem teraz w 21 tygodniu więc trochę wcześnie jeszcze...
Dobranoc wszystkim...
No u mnie też chwile,niby gorzej jak trwa to dłużej i jest w miarę regularne( a ja nie liczyłam jak bardzo regularne to jest u mnie). Ja przez to już nawet nie mam małego co nie co,bo właśnie po tym też mi tak wyskoczyło na weekend i się wystraszyłam,że przez stosunek może wywołać mi skurcze i do wizyty u lekarza abstynencja... Ale bardzo pomaga leżenie na boku i to jest prawda Bo wtedy to zgrubienie tak jakby się rozpływało.

Stary 2014-04-22, 23:19   #4258
Misstic
Wtajemniczenie

Bezaczek a czemu nie bierzesz tych tabletek? Ja wlasnie tez uzywam tych ladeevit i wedlug mnie sa bardzo dobre i maja fajny sklad tylko ze moja regularnosc brania jest taka sama jak smarowanie sie balsamem czyli opakowanie ktore starcza na miesiac ja mam minimum na dwa ale wyniki mam dobre i tak naprawde nie musze nic brac

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Meta mi sie nie wydaje zeby tulenie brzuszka, wysmarowanie go balsamem czy pogladzenie reka bylo zle i mialo efekt skurczowy. Przeciez wiele kobiet tak wlasnie nabywa wiezi z jeszcze nienarodzona dzidzia. Ja rozumiem ugniatanie, mocny masaz czy cos to co innego i wtedy byc moze jest tak jak wspomnialas
To moje zdanie

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-22, 23:27   #4259
201610121609
Konto usunięte

Bezaczek- zdjęcie wrzucę jakoś w piątek jak bede w domku w De u nas malował teść budowlaniec ale myśle, ze tz sobie poradzi podobno trzeba to robić takim malutkim miękkim waleczkiem takze trochę sie człowiek namacha kupiliśmy taka z tańszych farb do płytek ale i tak wyszło dosc drogo bo chyba około 30euro na powierzchnie 10 metrów kwadratowych? No jakoś tak... wiec poszły dwie puszki... Z naszej była biała baza i do wybory i do dokupienia pigmenty ale chyba 4kolory tylko... My i tak zrobiliśmy białe Z innych firm były rożne kolory ale puszka około 60 euro i chyba na mniej metrów ale podobno można tamtymi malować nawet zlew czy wannę w środku

A tak w ogóle jutro USG polowkowe szkoda, ze o 16.30 i pewnie opóźnienie a od poczatku badania i ważenie miałam najpóźniej o 9 a teraz pewnie mi wyjdzie gigantyczna waga bo ide tak późno moja dziewczynka fika jak nie wiem co

Stary 2014-04-22, 23:29   #4260
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

A u mnie przed chwilą córcia poczuła ruchy rodzeństwa, aż się wzruszyła😊

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości