|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
Teść malował u nas w łazience w lutym wynajęte mieszkanie wiec nie opłacało sie wymieniać płytek... efekt fajny...świeżo i biało ale ta specjalna farba do płytek baaardzo śmierdzi i robił to przed naszym wprowadzeniem sie bo chyba tydzień smierdzialo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
My używamy do tej pory pieluszek Dada z biedronki naprzemiennie z Tesco loves baby z Tesco. Uważam,ze są bardzo dobre. Jak była mlodsza to często kupywalam baby dream z rossmana, i kilka razy toujours z lidla,ale te ostatnie takie duże się wydawały i się marszczyly sie na pupce, chociaz z drugiej strony bardzo cieniutkie - dobre na cieplejsze dni. ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46129655]Ja już po lekarzu Eh jak to dobrze usłyszeć to serduszko... Widziałam dzisiaj twarzyczkę i stópkę, widziałam jak rusza rączkami, poprosiłam o zlokalizowanie gdzie ma nóżki i wygląda na to, że to co czuję z prawej strony po boku to mogą być te kopniaczki ![]() A między nogami.... pępowina nikt mi nic dalej nie mówi, muszę poczekać do 7 maja na połówkowe ![]() Dostałam skierowanie na morfologię i mocz, bo przyznałam że od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch jak na okres, tylko tak lżej. Zrobię je jeszcze w tym tygodniu. No i wracam do preparatów uzupełniających oby nie wróciło ![]() No i przytyłam już 5 kilo... Czego nie da się zauważyć [/QUOTE]Super,ze u dzidzi dobrze! |
|
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super,ze u dzidzi ok .
|
|
|
|
|
#4235 |
|
Przyczajenie
|
Hey dziewczynki,
Wpadam po dłuższej nieobecności z zapytaniem- czy któraś łyka falvit mama?? Kupiłam opakowanie 60szt łyknęłam dwie tabletki i okazało się że mam po nich wymioty więc mogę resztę odstąpić, szkoda by leżały. a i muszę się pochwalić od poniedziałku czuję ruchy- w końcu )Meta ja przy pierwszej ciąży tak miałam, łykałam luteine, magnez i no-spę 3*2, potem okazało się że szyjka mi się skróciła i miałam mieć założony pessar ale nie pojechałam do szpitla(ze strachu) byłam wtedy na feneterolu+isoptin. Zaraz po odstawieniu leków urodziłam. Teraz znów zaczyna mi się napinac macica i boję się że znów będzie to samo. Uważaj na siebie. |
|
|
|
#4236 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czemu takie przeczucie ale nie ubolewam nad tym hehe Już starczy mi symptomów ciąży ![]() Dziękuję dziewczynki za odpowiedź w sprawie pieluszek. Widzę, że jednak naprawdę sprawdzają się te z biedronki, z czego bardzo się cieszę ![]() Justyna gratki za wizyte ![]() A ja mam wrażenie, że ruchy czuje nieco wyżej gdzieś około 2 cm pod pępkiem, po prawej albo po lewej stronie. Ciekawe czy to możliwe ![]() Ale wczoraj czułam takie 3 puknięcia i dzisiaj jedno ale to pierwszy raz takie a'la kopniaczki, ciekawe czy to to
Nasz ślub 13.07.2013r. Kocham Cię Mężu ![]() ![]() ![]() ![]() http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png Nasza Roksanka jest już na świecie 15.09.14r. Kochamy cię nad życie Edytowane przez Misstic Czas edycji: 2014-04-22 o 21:03 |
||
|
|
|
#4237 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Cytat:
|
|
|
#4238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie zmywa się ta farba? Trzyma się ładnie? ![]() Czy mogę poprosić o zdjęcie Bo my mamy malutką łazienkę i ciemnoniebieskie kafelki w staromodne wzorki i prawie granatowa podłoga I chciałabym rozjaśnić tą łazienkę żeby ładnie to wyglądało
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ja uciekam
![]() Proszę o trzymanie kciuków jutro - gdyż z rana wracamy do dojczlandi, a w czwartek wizyta u gina Po wizycie na pewno sie odezwę a dzis już lecę spać i wypoczać przed jazdą ![]() Mam nadzieję, że korki w Pradze nas tym razem ominą ![]() Buźka
|
#4240 |
|
Wtajemniczenie
|
Misstic to kiepsko bo będe musiala pewnie za krzywą cukrowa tez zaplacic bo skierowanie biore tylko na mocz i krew od internisty
ja tez czuje tak pod pękiem wlasnie
|
#4241 |
|
Konto usunięte
|
Misstic, małaPaulina jak będziecie wiedziały ile kosztuje krzywa cukrowa dajcie znać. Ciekawa jestem ile za to zabulimy...
Ekaterina szczęśliwej podróży ![]() I dobrej nocki wszystkim
Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2014-04-22 o 21:21 |
|
|
|
#4242 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46129655]Ja już po lekarzu :D Eh jak to dobrze usłyszeć to serduszko... Widziałam dzisiaj twarzyczkę i stópkę, widziałam jak rusza rączkami, poprosiłam o zlokalizowanie gdzie ma nóżki i wygląda na to, że to co czuję z prawej strony po boku to mogą być te kopniaczki :D A między nogami.... pępowina :D nikt mi nic dalej nie mówi, muszę poczekać do 7 maja na połówkowe ;) Dostałam skierowanie na morfologię i mocz, bo przyznałam że od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch jak na okres, tylko tak lżej. Zrobię je jeszcze w tym tygodniu. No i wracam do preparatów uzupełniających ;) oby nie wróciło :rzygi: No i przytyłam już 5 kilo... Czego nie da się zauważyć :pala:[/QUOTE] Gratuluję wizyty :cmok: Cytat:
Cytat:
Jelita wydaje mi się bardziej by łaskotały :confused: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wydawało mi się, że nie mam ciążowych smaczków, ale pewnie normalny człowiek nie zjadłby sernika, chwile później jajka z majonezem, jajka z farszem z tuńczyka, winogronami zielonymi, szynką wędzoną i schabem, zapił kawą i zagryzł bananem, a przy tym miał zatwardzenie :brzydal:
|
|
#4243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem gdzie robicie badania dziewuszki ale tutaj podaje link do cennika pdf z laboratorium Diagnostyka. Pewnie w większości są podobne ceny badań. Ten cennik jest troszkę starszy i u mnie badania kosztują średnio 4 zł więcej niż jest tutaj. Także popatrzcie sobie. Chyba nie taka droga ta glukoza jest ![]() http://www.wszplock.pl/images/articl...8_05_10%29.pdf
|
|
#4244 |
|
Rozeznanie
|
Jeżeli lekarz określił że macica jest wysoko to mogą być ruchy pod pępkiem. Moja macica kończy się 1 palec pod pępkiem i jest ciut za wysoko jak na wiek ciąży
Ale ruchy czuję w połowie między kroczem a pępkiem. Czasami troszkę wyżej czasami niżej, dzisiaj poczułam nawet tam gdzie są łoniacze się śmiałam że maluch uczy się trzymać pion A właśnie leżę na plecach z głową na zagłówku sofy. I patrzę w dół i nie widzę cipuchy brzusio mi tak wywaliło na wieczór że szok ![]() I co do apetytu I na obiad zamiast odsmażyć schabowego to posypałam go przyprawami do gyrosa i dopiero wtedy zjadłam co za smaki mam dziwne to nie ogarniam... i moje dziecko nie lubi soku pomarańcz-brzoskwinia. Rano wzięłam kilka łyków i puściłam pawia..... ale nie myślałam że po tym... po obiedzie znowu się napiłam i godzinę odruch wymiotny miałam... koszmar jakiś
|
#4245 |
|
Wtajemniczenie
|
Denaris nie będę pisała za dużo tutaj tylko chciałam się spytać czy wszystko ok u ciebie? Bo wiem, że chyba 12 kwietnia miałaś ważny dzień
|
#4246 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super,że w końcu czujesz ruchy !Ja właśnie się boję tej skróconej szyjki A w którym tygodniu u Ciebie się zaczęło? Dlatego po takich ostrzeżeniach wolę iść do lekarza,zrobić z siebie durnia,że kolejny raz przyszłam nastraszona ale chociaż będę spokojniejsza a w razie W coś szybciej się zaradzi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale jak usłyszę,że skurcze BH to ok,grunt,żeby żadne skracające się szyjki czy rozwarcia,bo się wścieknę To po takiej mieszance zatwardzenie miałaś ? Masakra,ja też teraz żarłok jestem,ale tym to mnie przebiłaś
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||||
|
|
|
#4247 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
oddam za darmo bo u mnie i tak się zmarnuje. W skurcze zaczęły się umnie tak miedzy 18-20 tyg i miałam je do końca, bezbolesna potem tylko były mało przyjemne. Szyjka skróciła mi się dopiero w 32 tyg. Ogólnie nie jest to jakoś bardzo niebezpieczne tylko trzeba kontrolować, niektóre dziewczyny już tak mają w naturze, niektórych są przez to komplikacje. Także jak będziesz pod opieką ginekologa to będzie dobrze tylko to takie męczące jest z czasem... teraz też tak mam, w dzień czuję tylko napięty brzuch ale w nocy az się obudzę czasem bo nie tak ściśnie i wtedy czuję wyrażnie kulkę z mojej macicy.
|
|
|
|
|
#4248 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też biorę pregna plus-mam problem z łykaniem tabletek od dziecka, te są malutkie i właśnie nie czuć rybą ![]() dzięki za info o majonezie Cytat:
chyba tylko węgiel można.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
napisz o co pytali itp, cały przebieg Cytat:
dla tego pana remont kuchni czas start! zostały puste mury, wyniesione szafki i sprzęty. zagotować wodę na herbatę muszę wychodzić na pole i iść do pomieszczenia obok nie ma na razie bieżącej wody, tż chce zrobić z węża ogrodowego, a pod zlewem jest wiadro-trzeba wynosić. ale jeszcze miesiąc |
||||||
|
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby co to ja bym była chętna,bez problemu zapłacę albo dam coś w zamian No właśnie u mnie zaczęło się to tydzień temu. I najbardziej tą cholerną kulkę czuję w południe ale też zdarza się,że w nocy... Bo z rana to nie za bardzo. Mi to nawet czasem nie robi się kulka ale nad łonem mam strasznie twardy cały obszar... Ale chyba jednak wolę iść do lekarza czy zapytać położnej,bo wiadomo,że chociaż coś mądrego mi doradzą i trochę uspokoją
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sporo tygodni chodziłam z rozwarciem na 1 cm
,ale wszystko było ok,urodziłam po terminie,poród wywoływany
|
#4251 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Podłogi nie malowalismy zdjęcie możliwie najszybciej moge zrobić w piątek bo do tego czasu jestem w Pl my mieliśmy taki jasny szary na ścianach a i tak musieliśmy dawać dwie warstwy tej białej ... i nie wiem czy to wina malowania teścia czy czego ale w niektórych miejscach zrobiły sie takie malutkie pęcherzyki jakby ... teść w sumie budowlaniec wiec moze to farba ... Mi sie podoba bo wyglada świeżo wiec nie wybrzydzam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4252 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pewnie idź do lekarza niech to oceni, ja idę w czwartek. A w maju usg połókowe i juz się nie mogę doczekac
|
|
|
|
|
#4253 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Wizytacja Ale tylko był samolot bez USG pierwszy raz, u mnie ciąża przechodzi tak bezobjawowo, że nie ma co pisać. Wszystko w porządku Cytat:
Dobranoc mamusie Padam na twarz
31.07.2014 Gabryś jest już z nami Edytowane przez Denaris Czas edycji: 2014-04-22 o 22:12 |
||
|
|
|
#4254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobranoc Mamuśku
||
|
|
|
#4255 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
najwyżej to było od pępka na prawo ok 5 cm i 2 cm w dół, najniżej jeszcze pod włoskami, przy czym pępek w środku już też mi falował, więc podejrzewam, że mam bardzo wysoko macicę.
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46129764]Dzięki raz główka, raz brzuszek, raz rączki tylko... Moja gin wymieniła usg i chyba na gorsze :/ ostatnie fotki miałam na prawdę super wyraźne.A na Waszych ostatnich fotkach widzicie całego maluszka? Czy już tylko fragmenty? Zastanawiam się jak to będzie teraz wyglądać, czy się da złapać całe ciałko czy już trzeba będzie wybierać co chcemy uiwecznić[/QUOTE] słyszałam, że później dzieć jest za duży i tylko kawałkami można go oglądać. ale nie wiem od którego tyg. podejrzewam, że po dwudziestym u niektórych już może nie być całe widoczne. Cytat:
Cytat:
fugi owszem, sama używałam-preparat biały i odgrzybiający dodatkowo podobno. wyglądał jak pasta do butów z gąbką ![]() dokłądnie-jabłko albo kamień ktoś ci wcisnął pod skórę i ci wystaje takie twarde. przedziwne uczucie. dosłownie spod skóry wystaje-mówię tżtowi patrz, a był w odległości ok 4-5 m ode mnie i siedział przy kompie i aż się skrzywił i przestraszył i mówi że to widać wyraźnie. Cytat:
i tylko ścienne, czy podłogowe też można? drogie to? dam radę sama zrobić czy lepiej fachowiec albo chociaż tż? pomijając smród i że w ciąży się chemikaliów tykam jak najmniej ![]() Cytat:
a później się dopiero zdziwisz jak jeździ po całym brzuchu aż pod pępek i jak daleko na boki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
natomiast na inny sposób, nie tak jak nieprzyjemne są te skurcze ![]() ja kupiłam ladee vit na początku, zjadłam 10 tabletek i 20 leży. nie przełknę ani jednej więcej. też mogę oddać-dwa pełne listki po 10szt ![]() cos czuję, że powinnam zacząć suplementację witaminy c. żeby sobie ugotować wody na herbatę albo wejść do lodówki muszę wyjść do pomieszczenia obok domu. niby dosłownie drzwi w drzwi, dwa kroki, jednak na to pole wyjść trzeba. boję się, że jak wieczorami będę tak wychodzić, to się znów przeziębię
|
|||||||
|
|
|
#4256 |
|
Rozeznanie
|
Meta mi też tak czasem się napina od pępka w dół i tak się uwypukla. Trwa to chwilę, najczęsciej się przewracam na bok i jest ok. Ale wczoraj po małym co nieco też mi się tak zrobiło i dopiero jak wstałam to przeszło. A tak to zdarza mi się to raz na tydzień nieraz częściej... A jestem teraz w 21 tygodniu więc trochę wcześnie jeszcze...
Dobranoc wszystkim... |
|
|
|
#4257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemniej jednak mam nadzieję,że to tylko tak ma być i takie "uroki" ciąży Ale jednak boli to,że nie wolno masować brzuszka,bo to pobudza do skurczy i to już nawet w szpitalu słyszałam,żeby brzucha nie masować pod żadnym pozorem,więc teraz tym bardziej nie ryzykuje,bo wcześniej zdarzało mi się brzuszek masować-tu balsamem,tu ręką tuliłam brzuszek,Tż miział a teraz wprowadziłam zakaz.... Cytat:
Bo wtedy to zgrubienie tak jakby się rozpływało.
||
|
|
|
#4258 |
|
Wtajemniczenie
|
Bezaczek a czemu nie bierzesz tych tabletek? Ja wlasnie tez uzywam tych ladeevit i wedlug mnie sa bardzo dobre i maja fajny sklad
tylko ze moja regularnosc brania jest taka sama jak smarowanie sie balsamem ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Meta mi sie nie wydaje zeby tulenie brzuszka, wysmarowanie go balsamem czy pogladzenie reka bylo zle i mialo efekt skurczowy. Przeciez wiele kobiet tak wlasnie nabywa wiezi z jeszcze nienarodzona dzidzia. Ja rozumiem ugniatanie, mocny masaz czy cos to co innego i wtedy byc moze jest tak jak wspomnialas ![]() To moje zdanie
|
#4259 |
|
Konto usunięte
|
Bezaczek- zdjęcie wrzucę jakoś w piątek jak bede w domku w De
u nas malował teść budowlaniec ale myśle, ze tz sobie poradzi podobno trzeba to robić takim malutkim miękkim waleczkiem takze trochę sie człowiek namacha kupiliśmy taka z tańszych farb do płytek ale i tak wyszło dosc drogo bo chyba około 30euro na powierzchnie 10 metrów kwadratowych? No jakoś tak... wiec poszły dwie puszki... Z naszej była biała baza i do wybory i do dokupienia pigmenty ale chyba 4kolory tylko... My i tak zrobiliśmy białe Z innych firm były rożne kolory ale puszka około 60 euro i chyba na mniej metrów ale podobno można tamtymi malować nawet zlew czy wannę w środku ![]() A tak w ogóle jutro USG polowkowe szkoda, ze o 16.30 i pewnie opóźnienie a od poczatku badania i ważenie miałam najpóźniej o 9 a teraz pewnie mi wyjdzie gigantyczna waga bo ide tak późno moja dziewczynka fika jak nie wiem co ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie przed chwilą córcia poczuła ruchy rodzeństwa, aż się wzruszyła😊
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

ale ta specjalna farba do płytek baaardzo śmierdzi i robił to przed naszym wprowadzeniem sie bo chyba tydzień smierdzialo 
uwielbiam jak w domku jest tak czysciutko 

[/QUOTE]

Bo my mamy malutką łazienkę i ciemnoniebieskie kafelki w staromodne wzorki i prawie granatowa podłoga
I chciałabym rozjaśnić tą łazienkę żeby ładnie to wyglądało 
mam nadzieję że krew się bez problemu spierze bo się pochlastam jak nic nie puści
...