Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-24, 20:13   #2701
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Dobrze, że już po szczepieniu.
Kciuki, by nic się nie działo.

A co do pogrubionego - co czytasz?
To: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/7235/...ci-berlin-1943
Wojennie, ale nieco inaczej.

Marsi, witaaaj

Kuba spi, zasnal sam.
Nie moge ogarnac usypiania ostatnio.
Przez jakies 2tyg zasypial sam, potem wlaczyla mu sie kilkudniowa faza na zasypianie przy uu, dzis znow sam po trzech nieskutecznych probach z uu
Od 2 tyg nie domaga sie uu w nocy
Co nie znaczy, ze sie nie budzi
Pobudka jest zwykle jedna, wystarczy chwile poprzytulac na rekach i zasypia znow

A teraz cofne sie poogladac dzisiejsze foty.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:18   #2702
hope01
Zakorzenienie

Marsi ja też ostatnio tak myślałam że już nie mam dzidziusia tylko chłoptasia małego
Sylwietta ale piękne rzeczy wynalazłaś
CO do rozmiarów: Dawid chodzi w 80/86 dlatego szeroko oczy ze zdumienia otwieram jak Was czytam

Od poniedziałku ruszam z dietką OXY

Silver, Neti cudaśne cukiereczki

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:20   #2703
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
a co to za lekarka robiła już Wam wcześniej usg? jakaś dobra?
może rzeczywiście wszystko się powoli normuje?? trzymam kciuki za to!!
Nie wiem czy dobra. Szukałam w necie gdzie robią prywatnie usg i znalazłam w Katowicach. Nigdy tam wcześniej nie byliśmy.
Stary 2014-04-24, 20:24   #2704
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
My byłyśmy dzisiaj na kontroli no i na szczescie oskrzela czyste Mamy jednak brac deflegmin bo ola jeszcze kaszle. Najlepiej na koniec wizyty Pani dr mówi, ze po Oli widac, że juz lepiej, ale ze ja wyglądam dużo gorzej No cóż zabrałam Oli wirusa i teraz ja sie mecze

moja tez ma etap niejedzenia, ale ona teraz wciaga litrami uu

u nas dzis z jedzeniem kiepsko- przez te zebiszcza rano 120 mm, potem w południe mamlał taka osemke (cos jak obwarzanek), po drzemce kilka łyzek pomiodorowej, pozniej mm 2x120........ Wypił chyba z 500 ml picia....
dobre wiadomosci przyniosłas od lekarza teraz Ty zdrowiej

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale mi Was brakuje Nie umiem się wbić w rozmowę nie wiedząc co u was. Poza tym nie mam czasu. Ciągle praca, dom... a jak wracam do domu to jestem tak stęskniona za Darią że cały czas spędzam z nią

Dziś byłam w pracy od 7.00 do 15.00 a potem od razu szłam z Darią na plac zabaw

Oto dzisiejsze zdjęcia
kochana, ja o Tobie mysle, jak wyrabiasz......

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Hejaz...jestem...podczytu je.ale caly dzien na dworku, więc mało czasu. Ale caly czas jestem myślami z Wami-aha i sorki za jakosc, ale niestety pod słońce tak wyszlo mi zdjecie, mąż mi w koncu zrobil plac zabaw no dla synka tez sie znalazl kawalek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ale macie fajosko brawa dla meża

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Chciałam wam powiedzieć że wracamy do normalności po chorobie.

I jeszcze jedno.Moja Alergia minęła Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa z tego powodu. Po pół roku ciągłej walki został już tylko problem z suchą skórą miejscami. Ale to już nieistotne przy tym co było.
'żebym tylko nie wypowiedziała tego w złym momencie'
swietne wiesci i to podwojne

sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:24   #2705
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość

jak czesto myjecie dzieciaczkom zabki/ile razy dziennie?
1-2 razy dziennie
Cytat:
Dziewczyny ale mi Was brakuje Nie umiem się wbić w rozmowę nie wiedząc co u was. Poza tym nie mam czasu. Ciągle praca, dom... a jak wracam do domu to jestem tak stęskniona za Darią że cały czas spędzam z nią

Dziś byłam w pracy od 7.00 do 15.00 a potem od razu szłam z Darią na plac zabaw

Oto dzisiejsze zdjęcia
nam też Ciebie brakuje
Daria przesłodka
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Dopiero udało mi się nadrobić zaległości które mi się uzbierały podczas gdy mnie tu nie było. Niby dużo nie było ale przy moim wymagającym dziecku to wyczyn

Chciałam wam powiedzieć że wracamy do normalności po chorobie. Mały znowu ma drzemkę w ciągu dnia,w nocy budzi się raz na mleko(jak do tej pory). Daje się normalnie uspać(bo ostatnio tylko na małpke ) i odłożyć do łożeczka.Zaczyna jeść normalnie(a mniej pić :/ ). Humor też w miarę dopisuje. Dokuczają mu zęby więc to poniekąd też przyczyna marudzenia- nooo w każdym razie dziecko mi wróciło
Nie pisałam wam-mamy już 12 zębów i oczekujemy czwórek

I jeszcze jedno.Moja Alergia minęła Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa z tego powodu. Po pół roku ciągłej walki został już tylko problem z suchą skórą miejscami. Ale to już nieistotne przy tym co było.
'żebym tylko nie wypowiedziała tego w złym momencie'

a alergia minęła tak sama z siebie? Czy coś stosowałaś?
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziekuje Wam dziewczyny za odp odnosnie reakcji na bijace dziecko
Ja tez mowie spokojnie, ze to boli, tak nie mozna itp, a TZtowi zdarza sie zasmiac i wtedy Kuba ma ubaaaw po pachy.

NANCY, ale czym sie martwisz? Tym, ze Kuba nie chodzi sam?
Spokojnie, ma jeszcze czas. Tez schizowalam, ale w sumie wyluzowalam juz, bo co mi zostalo...

FEWCIU, co za krowa z tej matki :/

My dzis mielismy szczepienie.
Oczywiscie placz straszliwy ale w sumie krotko. Poki co zadnych negatywnych reakcji.
synus moj wazy 9600g (800g w 2,5msca...), 76cm ma i wciaz 3 centyl... Takze drobizna.

Kuba wyjatkowo jeszcze nie spi i tak sie chichra, ze nie sadze, ze szybko zasnie :P
A takaaaa ciekawa ksiazke do czytania mam!

Aa! Zepsulam pstryczka tzn rurke od niego, w 2 czesciach jest. Cos nie mam do niego szczescia, wnerwia mnie od poczatku, wiec teraz spokoj.
Musze kupic teraz z innej firmy.
Kuba nie ogarnia picia ze zwyklej slomki (gryzie ja), wiec poki co powrot do niekapka ewentualnie pije ze zwyklego kubka.

martwię się tym, że Jego w ogóle nie ciągnie do chodzenia samodzielnego. Odkąd jest w stanie przejść właściwie całe mieszkanie przy meblach/ścianie to nie ma w ogóle mobilizacji do samodzielnego chodzenia. Za ręce w ogóle nie chce chodzić, chyba, że czasem w domu. Ale zwykle płacze
Cytat:
Dziewczyny, tż był wczoraj z Darią na usg - prywatnie musieliśmy iść bo normalnie czeka się pół roku
I jestem w ciężkim szoku. Lekarka powiedziała że ona nie widzi tam żadnego wodonercza i tylko minimalnie lewa nerka jest większa
Niby powinnam się cieszyć ale ja raczej myślę że ona mogła jakoś niedokładnie zrobić te usg
Od urodzenia ciągle mówili nam że nerka jest dużo powiększona i że jest wodonercze. W styczniu miała robione usg i scyntygrafię nerek (bardzo dokładne badania). I stwierdzono że ma jeszcze bardziej powiększoną nerkę lewą i na dodatek trochę prawą też.
A tu nagle mówi lekarka że ona tam nic nie widzi :/ i że dziecko nie ma żdnej wady........ nie wiem komu teraz wierzyć.
2 maja idziemy do naszej lekarki z tym wynikiem i zobaczymy co powie.
Niby zdarza się że dzieci z tego wyrastają i wada sama przechodzi. Ale wg mnie jest to trochę dziwne że przez 4 miesiące taka poprawa była...

Idę dalej Was czytać
oby to była prawda tego Wam życzę z całego serca
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Silver to tylko sie cieszyć z takich wiadomości, oby lekarka miała rację, trzymam kciuki

a ja się muszę pochwalić
moje dziecko zaczyna gadać, tzn powtarza dużo po nas i ma z tego radoche i wogóle jest przekomiczny, kłóci się z sąsiadami stoi pod płotem i coś do nich krzyczy i macha ręką
dziś wyszła mu jedna dwójka dolna
ciągle daje mi buziaczki i głaszcze mnie po buzi (lepe też czasem sprzeda)
uwielbia tańczyć,serio, czegoś takiego jeszcze nie widziałam, ma niesamowite ruchy, ostatnio ściągnąl koszulkę i dotykał się po klacie tańcząc
mogę się patrzeć na niego godzinami, a poza tym zaczynam dostrzegać że to już chłopczyk a nie dzidziuś
przepraszam,że się rozpisałam ale ostatnio widzę takie zmiany że nie ogarniam

jak Wasze dzieci zachowują się po kąpieli przed snem?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:27   #2706
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Marsi ja też ostatnio tak myślałam że już nie mam dzidziusia tylko chłoptasia małego
CO do rozmiarów: Dawid chodzi w 80/86 dlatego szeroko oczy ze zdumienia otwieram jak Was czytam

a cóż to za dietka?
Stary 2014-04-24, 20:27   #2707
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

My dzis mielismy szczepienie.
Oczywiscie placz straszliwy ale w sumie krotko. Poki co zadnych negatywnych reakcji.
synus moj wazy 9600g (800g w 2,5msca...), 76cm ma i wciaz 3 centyl... Takze drobizna.

Aa! Zepsulam pstryczka tzn rurke od niego, w 2 czesciach jest. Cos nie mam do niego szczescia, wnerwia mnie od poczatku, wiec teraz spokoj.
Kuba nie ogarnia picia ze zwyklej slomki (gryzie ja), wiec poki co powrot do niekapka ewentualnie pije ze zwyklego kubka.

buziaczek dla Kubeczka bedzie modeling uprawiał z taka posturą i zawadiacką miną nie martw sie, widocznie taka juz jego uroda

Cytat:
Dziewczyny, tż był wczoraj z Darią na usg - prywatnie musieliśmy iść bo normalnie czeka się pół roku
I jestem w ciężkim szoku. Lekarka powiedziała że ona nie widzi tam żadnego wodonercza i tylko minimalnie lewa nerka jest większa
Niby powinnam się cieszyć ale ja raczej myślę że ona mogła jakoś niedokładnie zrobić te usg
Od urodzenia ciągle mówili nam że nerka jest dużo powiększona i że jest wodonercze. W styczniu miała robione usg i scyntygrafię nerek (bardzo dokładne badania). I stwierdzono że ma jeszcze bardziej powiększoną nerkę lewą i na dodatek trochę prawą też.
A tu nagle mówi lekarka że ona tam nic nie widzi :/ i że dziecko nie ma żdnej wady........ nie wiem komu teraz wierzyć.
2 maja idziemy do naszej lekarki z tym wynikiem i zobaczymy co powie.
Niby zdarza się że dzieci z tego wyrastają i wada sama przechodzi. Ale wg mnie jest to trochę dziwne że przez 4 miesiące taka poprawa była...

Idę dalej Was czytać
o matko- to byłyby fantastyczne wiesci wydaje mi sie , ze najlepiej skonsultowac bo faktycznie duza róznica w wynikach, ale mam nadzieje, ze to nie jest pomyłka tylko faktycznie juz wsio ok

Cytat:
Silver to tylko sie cieszyć z takich wiadomości, oby lekarka miała rację, trzymam kciuki

a ja się muszę pochwalić
moje dziecko zaczyna gadać, tzn powtarza dużo po nas i ma z tego radoche i wogóle jest przekomiczny, kłóci się z sąsiadami stoi pod płotem i coś do nich krzyczy i macha ręką
dziś wyszła mu jedna dwójka dolna
ciągle daje mi buziaczki i głaszcze mnie po buzi (lepe też czasem sprzeda)
uwielbia tańczyć,serio, czegoś takiego jeszcze nie widziałam, ma niesamowite ruchy, ostatnio ściągnąl koszulkę i dotykał się po klacie tańcząc
mogę się patrzeć na niego godzinami, a poza tym zaczynam dostrzegać że to już chłopczyk a nie dzidziuś
przepraszam,że się rozpisałam ale ostatnio widzę takie zmiany że nie ogarniam
Marsi, co do pogrubionego to u nas podobnie, z dnia na dzien mały jest coraz bardziej komunikatywny, kumaty, zmienia sie nieprawdopodobnie i uczy nawet nie zauwazam kiedy
A z opisu wynika, że Leos jajcarz niesamowity
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-24, 20:31   #2708
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
oby wszystko było dobrze po szczepieniu!
a co do wagi. On tak równomietnie przybiera nie?

co czytasz?
Taaak, rownomiernie, caly czas duuuzo je, a malo przybiera, takze sie nie martwie strasznie...

Napisalam wyzej

Swoja droga Hania to zlote dziecko - nie bije, nie interesuja ja szafki/szuflady, zasypia w hustawce...

Silver, ja na Twoim miejscu tez pewnie bym schizowala i szukala bledu u lekarki... Takze nie wiem co Ci poradzic.

Stary 2014-04-24, 20:31   #2709
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
kochana, ja o Tobie mysle, jak wyrabiasz......
dziękuję
nie jest łatwo
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Daria wie że od razu po kąpieli jest mleczko przy którym się wycisza i idzie spać. Dziś ją wykąpałam o 19.30 a o 20.00 już słodko spała.
Stary 2014-04-24, 20:34   #2710
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

yyyy, normalnie
u nas kapiel nijak nie wplywa na funkcjonowanie mlodego
kapiel, kaszka, spaciu

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:34   #2711
hope01
Zakorzenienie

Nancy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=719150
Sceptycznie podchodziłam, jak się na nią jakiś czas temu natchnęłam, ale ogladałam w DDTVN, poczytałam i próbuję

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:35   #2712
pstryczek84
Zakorzenienie

Silver - o kurcze, trzymam kciuki oby te wyniki juz takie pozostaly

Stary 2014-04-24, 20:37   #2713
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Ależ mnie bolą stopy. Cały dzień na 12cm koturnach... Wróciłam do domu, jak mała już spała, strasznie się stęskniłam za nią.

Silver, Daria cudna!

Debrah, kurczę, u nas wciąż też jest jedzeniowstręt, ale walczę na wszelkie sposoby... Jak Oliwka odpycha łyżeczkę, to staram się jakoś ją zająć... Pokazać coś, książeczkę, zabawkę... I wtedy je. Ale na pewno próbowałaś już takich sposobów...

Marsi, hejo.

Wstawiam moją królewnę, a co. Dawno jej nie pokazywałam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10268679_729812033725111_413111469193352298_n.jpg (64,8 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10313494_729812077058440_1471955411560193639_n.jpg (52,6 KB, 58 załadowań)
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:38   #2714
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

a co to za dieta? może razem z Tobą zacznę
Cytat:
martwię się tym, że Jego w ogóle nie ciągnie do chodzenia samodzielnego. Odkąd jest w stanie przejść właściwie całe mieszkanie przy meblach/ścianie to nie ma w ogóle mobilizacji do samodzielnego chodzenia. Za ręce w ogóle nie chce chodzić, chyba, że czasem w domu. Ale zwykle płacze

może się jeszcze boi, spokojnie ma czas
Hania po kąpieli od razu chce mleczko i spać
Cytat:
Taaak, rownomiernie, caly czas duuuzo je, a malo przybiera, takze sie nie martwie strasznie...

Napisalam wyzej

Swoja droga Hania to zlote dziecko - nie bije, nie interesuja ja szafki/szuflady, zasypia w hustawce...

Silver, ja na Twoim miejscu tez pewnie bym schizowala i szukala bledu u lekarki... Takze nie wiem co Ci poradzic.
różki swoje też potrafi pokazać ale u nas problem np z zasypianiem. cały czas w wózku. nawet na noc.
chociaż jak jesteśmy tutaj to po mleczku przytula się do mnie i zasypia. mam nadzieję, ze tak zostanie jak wrócimy do domu

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:38   #2715
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

hamak???????

DEBRAH w sumie racja co do kubka.....na razie tyko gryzie słomkę..spróbuje faktycznie ze zwykłą.
Cytat:
Silver-
Neti zazdroszczę hamaka
a co do hustawki to moj Leo kocha i często mu się zdarza.... w niej zasnać moze sie bujac godzinami
Antonio tez uwielbia, ale w hamaku(a mamy taki duzy dwuosobowy) też jest szal...lezy tak spokojnie i tylko się rozgląda
Cytat:
Moze faktucznie nie ma sensu kupowactak jak Debrah mi napisala....tym bardziej jeśli u Ciebie to maly z kubka pije, u nad probuje raz lepiej raz gorzej...ale juz z tego 36blovi nie chce nawet sprobowac...:banghead:
Cytat:
o...super-szkoda ze ja niw moge nic chłopięcego fajnego znaleźć...ja na tablicy wogole nie umiem się odnaleźć...sorrry na OLX

Idę spać dziewczyny..jutro MMR na 8 i jade sama...az sie boje tego placzu i oby bez komplikacji

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-04-24 o 20:40
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:43   #2716
nancykenator
Zakorzenienie

chodziło mi o czas między zakończeniem kąpieli a mleczkiem/uu? Mój jest tak płaczliwy, że nie jestem w stanie go ubrać :/
Stary 2014-04-24, 20:44   #2717
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
martwię się tym, że Jego w ogóle nie ciągnie do chodzenia samodzielnego. Odkąd jest w stanie przejść właściwie całe mieszkanie przy meblach/ścianie to nie ma w ogóle mobilizacji do samodzielnego chodzenia. Za ręce w ogóle nie chce chodzić, chyba, że czasem w domu. Ale zwykle placze.

To piateczka moj wcale nie chodzi za reke. Przy pchaczu 3-4 kroki i pupa.
Tydzien temu zrobil sam kilka razy po 2 kroki, potem upadl i od tamtej pory cisza.
Puszcze sie jedynie wtedy, kiedy za plecami ma sciane/komode/itp.

Czekam, nie martwi mnie to poki co

Po kapieli? Zwykle jest juz tarcie oczek na przewijaku. Potem jest pokazywanie paluszkiem na butelke z mlekiem i poganianie mnie halasem, bym szybciej robila.
Wypija mm i czasem zdarza mu sie zasnac, a czasem po obaleniu butli marudzi i wtedy wiem, ze musze mu pomoc z zasnieciem.
Jak przegapie moment sennosci to rozbudzi sie i zaczyna sie zabawa (jak dzis) i trwa jeszcze ok 30min.

Cytat:
buziaczek dla Kubeczka bedzie modeling uprawiał z taka posturą i zawadiacką miną nie martw sie, widocznie taka juz jego uroda

Stary 2014-04-24, 20:49   #2718
pstryczek84
Zakorzenienie

k.

Stary 2014-04-24, 20:50   #2719
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

DEBRAH w sumie racja co do kubka.....na razie tyko gryzie słomkę..spróbuje faktycznie ze zwykłą.

Antonio tez uwielbia, ale w hamaku(a mamy taki duzy dwuosobowy) też jest szal...lezy tak spokojnie i tylko się rozgląda

Moze faktucznie nie ma sensu kupowactak jak Debrah mi napisala....tym bardziej jeśli u Ciebie to maly z kubka pije, u nad probuje raz lepiej raz gorzej...ale juz z tego 36blovi nie chce nawet sprobowac...:banghead:

o...super-szkoda ze ja niw moge nic chłopięcego fajnego znaleźć...ja na tablicy wogole nie umiem się odnaleźć...sorrry na OLX

Idę spać dziewczyny..jutro MMR na 8 i jade sama...az sie boje tego placzu i oby bez komplikacji
kciuki za szczepienie!
Cytat:
chodziło mi o czas między zakończeniem kąpieli a mleczkiem/uu? Mój jest tak płaczliwy, że nie jestem w stanie go ubrać :/
a to u nas jest podobnie;p tzn przy ubieraniu popłakuje, marudzi wtedy muszę Jej coś opowiadać albo śpiewać, najlepiej o piesku

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-24, 20:50   #2720
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

ale duuuuuuuuuza!!! jejku, jak ona wydoroslala!
Kurcze, gdzie te nasze male babelki

Stary 2014-04-24, 20:53   #2721
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Pije z kubka, ale leci mu jeszcze czasem po brodzie. Poza tym bierze duze lyki i czesto sie krztusi, dlatego wole dawac mu picie przez slomke.

Kciuki za szczepienie!

U nas tak, jak mowie - ze zwyklej slomki (takiej "dorosłej") sie nie napije, ale z kubka pstryczka ze slomka pil chetnie.

Cytat:
Dokladnie tak
Ja staram sie ubierac na siedzaco, wtedy daje cos baaardzo interesujacego do łapki i jakos udaje sie przetrzymac.
Gorzej z czasem, gdy robie mm. Z oka butli nie spuszcza i non stop pogania.

Mialam iść czytac, a siedze tu i ględzę

Stary 2014-04-24, 20:59   #2722
LadyWhisper
Zakorzenienie

My musimy kapac minimum dwie godz przed spaniem inaczej szal cial jak meneq kiedys pisala, dziecie musi oddac ciepelko i u nas sie sprawdza.w ogole meneq to druga szajkakopalnia wiedzy, z jedzeniem tez nam pomogla bardzo teraz zuczek budzi sie raz na wode i nad samiutkim rankiem na mleko

Slysze, ze myszek znowu kaszle przerazliwie ;((((( bidulinek ;((((

Co do hustawki - moje dziecie zasnelo dzisiaj w niej.....na noc Zaraz wam fote pokaze. Wczoraj padl o 19, dzisiaj o 18.30 . Chyba go to chorobsko scina, bo senny caly dzien, o 9 mi zasnal dzis na....przewijaku. Obrocil sie z gola pupencja na brzusko i zasnal Bidulinek. Zeby nie bylo, nie zostawilam go tam:P przelozylam pietro nizej, do lozeczka:P

Marsi, hello!

Fewciu Chyba babeczka z tych ktore stosuja watpliwe bezstresowe wychowanie :/ ja pierdziu.

Neti, cudownie macie!!!

Ja pobiegalam, zaraz ide sie kapac, tylko zuczka wam wrzuce bo to hit jak on to dzisiaj zrobil

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 21:05   #2723
LadyWhisper
Zakorzenienie

uploadfromtaptalk1398369881139.jpg oto i gwiazda wieczoru godzina 18.30 poTem nastapily wielkie przenosiny do lozeczka spi dalej

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 21:08   #2724
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
k.
A miałaś iść spac...no ale teraz jeszcze przeglądarka...i k. Bo przecie niecierlpliwam jest

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 21:10   #2725
Debrah
Zakorzenienie

Elaborat w K napisany.
Szaja: jak bedziesz miała moziwość to zerknij, bardzo mi zależy na twoim spojrzeniu

A co do kąpieli: moja nie chce wyjść z wanny często, dość często płacze - zabawiam ją wówczas. Przy ubieraniu się niecierpliwi i chce sobie iść, zejść z kolan. Ubieram na siedząco na moich kolanach, inaczej by uciekła.
Nie ogarniam, że niektóre ubierają na leżąco, jak?

Potem jest witamina, mycie zębów (próby znaczy).
Potem uu i próbujemy zasnąć. Albo się uda - albo wypije, schodzi i wstępują nowe siły i idzie się bawić, a potem późno idzie spać ( bo podnoszona z podłogi płacze).
Zależy pewnie od tego jak mocno aktywny był dzień i o której była drzemka.
Często robi się śpiąca ok 17. (drzemkę ma o 12 lub 13 przez godzinę), ale staram się nie kłaść, bo by poszła spać o 29.

Nie napisałam : wczoraj np usypianie trwało długoooo - bo nie chciała uu ani być niesiona, rozpłakała się. Więc intuicyjnie położyłam na dużym łożku, ja obok. Trochę było uu, potem się oderwała sama, obróciła na brzuszek i prawie śpi.. co jakiś czas podchodziła do uu ale sama przestawała i kotłowała - i.. zasnęła. Na łóżku, obok mnie, akurat wtedy bez uu. Obudziła się tylko 2 razy na uu.
Także chyba to możliwe, że kiedyś zaśnie bez uu lub noszenia, dorasta dziewczyna.

A dziś budziła się już 3 razy, jeśli obudzi się jeszcze raz - to przeniosę na duże łóżko od razu - chyba obija się o szczebelki.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 21:11   #2726
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Pije z kubka, ale leci mu jeszcze czasem po brodzie. Poza tym bierze duze lyki i czesto sie krztusi, dlatego wole dawac mu picie przez slomke.

Kciuki za szczepienie!

U nas tak, jak mowie - ze zwyklej slomki (takiej "dorosłej") sie nie napije, ale z kubka pstryczka ze slomka pil chetnie.

Dokladnie tak
Ja staram sie ubierac na siedzaco, wtedy daje cos baaardzo interesujacego do łapki i jakos udaje sie przetrzymac.
Gorzej z czasem, gdy robie mm. Z oka butli nie spuszcza i non stop pogania.

Mialam iść czytac, a siedze tu i ględzę
identycznie u nas
a słomkę gryzie
no właśnie, jak go wycieram to włazi na mnie, płacze, a jak go położę to od razu krzyk.
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Załącznik 5661041 oto i gwiazda wieczoru godzina 18.30 poTem nastapily wielkie przenosiny do lozeczka spi dalej

Stary 2014-04-24, 21:11   #2727
pstryczek84
Zakorzenienie

jeszcze Wam cos opowiem i spylam spaciu

Jade dzis do pracy, byla godzina 9.30
no wiec jade, jade, a ze jakas wycinka drzew, galezi czy jakos tak to zamieszanie, ruch wahadlowy i takie tam, ogolnie jechalo sie woooolno. po drodze mijam zawsze dom weselny/restauracje (dla zainteresowanych-prowadzi go bliska rodzina meza Badzi ) no i dzis zwrocilo moja uwage jakies takie lekkie zamieszanie przy tym domu ale sobie mysle - na konsolacje za wczesnie (u nas pogrzeby sa ok 13/14), na wszelkiego rodzaju pokazy garow tym bardziej wiec ocokaman zblizam sie w tym zolwim tempie i co widze???????
babeczka w bialej sukni, facet w garniaku - normalnie wesele!!!
jak zyje na tym swiecie to jeszcze czegos takiego nie widzialam
czwartek, godz 9.30 a tu witaja mloda pare chlebem i sola

Stary 2014-04-24, 21:11   #2728
mala_19kw
Zakorzenienie

Nancy-to jest właśnie w tym wszystkim dziwne bo przeszło samo. Już pojęcia nie mam od czego to było-może witamin mi brakowało?
Naprawdę nie wiem co o tym myśleć,ale obawiam się że przyjdzie jesień/zima to i problem wróci Zobaczymy.

Ja już po kąpieli,najedzona -wskakuje do łóżka
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 21:13   #2729
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Ależ mnie bolą stopy. Cały dzień na 12cm koturnach... Wróciłam do domu, jak mała już spała, strasznie się stęskniłam za nią.

Silver, Daria cudna!

Debrah, kurczę, u nas wciąż też jest jedzeniowstręt, ale walczę na wszelkie sposoby... Jak Oliwka odpycha łyżeczkę, to staram się jakoś ją zająć... Pokazać coś, książeczkę, zabawkę... I wtedy je. Ale na pewno próbowałaś już takich sposobów...

Marsi, hejo.

super widzę w niej teraz ciebie - górna połowa twarzy. Piękne zdjęcie macie razem!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Załącznik 5661041 oto i gwiazda wieczoru godzina 18.30 poTem nastapily wielkie przenosiny do lozeczka spi dalej

Hit! - weź to wyślij, chyba profil MałyArtysta na fb ma konkurs z fotkami śpiących dzieci? coś mi mignęło.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 21:13   #2730
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladywhisper Pokaż wiadomość
Załącznik 5661041 oto i gwiazda wieczoru godzina 18.30 potem nastapily wielkie przenosiny do lozeczka spi dalej :d

wysłane z mojego gt-p5100 przy użyciu tapatalka
:d

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości