![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)WITAMY W KOLEJNEJ ODSŁONIE!
![]() Poczekalnia Poprzednia część OPISY PORODÓW Przydatne linki: ~ Chusty w pigułce ~ Ćwiczenia na rozstęp mięśnia brzucha ~ Rozwój dziecka ~ Skoki rozwojowe u dziecka ~ Uspokajanie dziecka ~ Metoda NDT-Bobath |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
A to co???
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jestem!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Witam w dwupaku
![]() ![]() az strach pomyśleć co będzie u mnie za 10 wątków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Heja!
Co do tatuaży;p kiedyś bardzo chciałam, naoglądałam się miami ink na tlc;p teraz juz mniej, jak bym miała robić to albo tylko date ur. Amelki albo imie. I w niewidocznym miejscu np zebra. Na rece czy ramieniu bym nie chciała, bo mogłoby to kolidować z praca. Ale nie potepiam osób, które mają takie. Mój ojciec ma mnóstwo tatuazy, ale beznadziejnych ;] Amelke brzuchol bolał w nocy, tak więc spanie było beznadziejne... zamierzam dziś zrobić ciasto a jutro lub nd pizze;] Spóźnia mi się okres już tydzień... robiłam test i I kreska, tak wiec nie wiem o co chodzi.. może przez stres tak się spóźnia? ale nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło. __________________ Marsii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-03-28 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kocham Cię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Deli a Ty karmisz jeszcze uu? może prolaktynka szaleje
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Karmie, ale już miałam okres w miare regularny 1, 2 dni opóźnienia.
![]() |
#9 | ||||
Zakorzenienie
|
nadrabiam starą część jeszcze bo siem nie wyrobiłam tam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Lady wqrwiła mnie jego dwulicowa mamusia, wiesz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
widać, że nowa
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() buziak dla Amelci w brzusio!!! ![]() JA oprócz coveru chcę pod serduchem imię i datę Pietraszka po japońskiemu ![]() zresztą może małża też namówię? Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak niesamowicie mi się podobają wydziarani faceci ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Raczej wykluczam, ale nie 100% bo my bez zabezpieczenia...ale nie sądzę, bo nie było okazji az tyle;p no ale wiadomo
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- chcę już niedzielę ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Sie nacytowałam a tu nowy wątek
![]() Ale: Debrah: teściowa mi się nie wtrąca bo ona już po 80, z tym że problemy poważne z pamięcią i czasem mi naprawdę siły i cierpliwości brakuje. Np. ostatnio o 17 pojechałam z mamą i Oliwką na zakupy, i mówię jej żeby niegdzie nie szła i ze zaraz wracamy. Nie było nas 45 min, wracamy, jej nie ma, dom otwarty, no masakra, ciemno jej nie ma, już miałam jechac jej szukać... Natomiast bez mamy to sobie nie wyobrażam jakbyśmy dali radę, do tego mama trochę zdołowana, zfinansami u niej kiepsko i wogóle ... Yellow współczuję, chociaz kocham Tż i tak naprawde to dużo siebie pośiwęcam dla nas, to nie wykluczam że "do śmierci" będziemy razem, biore pod uwagę myśl, że jedank nie uda nam się dogadać, ze nie wytrzymamy ze sobą. Chociaz widze że się stara to jednak czasem brak mi między nami tej "miłości" Już nie pamiętam która pisała o kasku dla dziecka, jak kupisz pochawl się koniecznie i daj cynk gdzie bo tez musze się zaopatrzeć.
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam sie w nowym watku ![]() Nie moge sie ostatnio wbic ale podczytuje Was. U nas po staremu, jedynie Tz ma teraz pierwsza zmiane wiec wczesniej jest w domu i spedzamy wiecej czasu wspolnie ![]() ![]() Znowu kupilam wozek ![]() ![]()
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn dla osoby postronnej na pewno nie ostro ale dla nas ![]() ![]() A chodzi o Justysię ![]() Otóż, owa mam nadzieję niedoszła szwagierka TZta przeniosła się jak Wam kiedyś pisałam z powrotem do mamusi. Powodem tego było, że t. kasy nie za bardzo, zima sie robiła i trzeba było w domu czymś grzać, jedzenie kupić, no a czemu by Justynka miała się dokładać? Nam jej wyprowadzka odpowiadała, bo po pierwsze nie była u siebie, D. przecież siedzi to i tak go nie ma, a panoszyła się jak Pani domu, a po drugie to jest tak denerwująca osoba, robi z siebie gwiazdę i w zasadzie to wykorzystuje t. ale nie mój biznes. W każdym razie t. przy ostatniej wizycie u D. poskarżyła się mu podbono na nią, powiedziała wszystko, że jak potrzebowała pomocy to ją miała i dach nad głową i opiekę nad dzieckiem, wsio. A jak t. potrzebowała czegokolwiek to olała i poszła do mamusi itp. A TUTAJ ![]() Jutro t. miała przyjechać, bo chciała sobie kupić buty do pracy, więc prosiła mnie żebym z nią poszła, bo wiem gdzie. Ja jej wcześniej specjalnie miasto schodziłam żeby wiedzieć, gdzie z jej kieszenią isć. Poza tym mieliśmy pojechać do niej na weekend. Od zachciało nam się od miasta odpocząć, na spacery po wsi pochodzić. Dzisiaj TZ do niej zadzwonił i czego się chłopak dowiedział? Otóż wczoraj u t. była Justysia i przyniosła jej swoje buty, w których nie chodzi (no dziwnym trafem wiedziała że t. ma ze mną za butami chodzić - obstawiam siostrę TZ, bo dla niej Justysia to bóstwo pod nazwą "Miśka") po czasie poinformowała t., że w piątek tj. dzisiaj ma rozmowę kwalifikacyjną o pracę i jeśli ową pracę dostanie i pójdzie do pracy w weekend to ONA PRZYJEŻDŻA Z OLIWIĄ na weekend. No bo jej mamusia, tatuś ani rodzeństwo jej z dzieckiem nie zostaną, więc wali do t. ![]() t. oczywiście wniebowzięta, bo jej Justynka buty przywiozła i nie wiadomo czy zaraz się znowu nie sprowadzi ![]() My jej pieniadze pożyczamy. Ja jej ubrania kupuję, czy daję swoje jakieś za duże, bo ostatnio z tych co mama mi dała dużo wisiało na mnie naprawdę ładnych tunik i sukienek to jej dałam. Podziękowała mi jak jej Tz przypomniał. Co trzeba porobić koło domu Tz jej porobi. Justynka była taka taka i taka. A tu przyjeżdzą, daje buciki żeby się wkupić w łaskę bo nie ma z kim dziecka zostawić i już Justysia na piedestale Ot taka sytuacja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laurko pokazesz mi fotelik jaki kupiliśmy? Do roweru Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem, czytam od deski do deski ale jakoś nie umiem się wbić...nie mam jakoś nastroju, nic ciekawego do powiedzenia...no nie wiem jak to nazwać. Też pewnie czasem tak macie
![]() Jutro na pewno będę na dłużej bo sama będę w domu bez TŻta większość dnia ![]()
#22 |
Raczkowanie
|
Melduję się
![]()
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/wloski-fotelik-row...087750961.html A czytałam jakiś ranking i niby był na 3 miejscu, między takimi za 200-400 zł. Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ifwka i gdzie się teściowa znalazła? Kurde, niefajnie tak bo trzeba ja non stop na oku mieć. Dobrze, że sobie dajesz radę ze wszystkim, bo mówiąc szczerze to dużo masz na głowie, a rzadko narzekasz, także podziwiam ![]() Yellow współczuję sytuacji ![]() ![]() Debrah z moimi rodzicami to różnie, raz dwa razy w tygodniu się widzimy, z t. duuuuuuużo rzadziej. Ostatnio byli u nas na urodzinach 31.01 no i sama teściowa była na mszy roczkowej na początku marca. Marta ![]() ![]() Laurko rozumiem wkurzenie. U mnie mój Tata by ciągle Ewę czymś karmił. A najbardziej mnie denerwuje jak mówi mojej Mamie, żeby dała Ewie nie mi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do odwiedzin dziadków. To moi rodzice często do nas wpadają, my też często do nich jeździmy... Moja mama pracuje po drugiej stronie ulicy, więc zawsze przy okazji spacerków wstępujemy do niej... Zawsze kiedy porzebuję wyjśś coś zalatwić to albo mama po pracy, albo tato przychodzi pod warunkiem, że nie jest tego dnia w pracy.... teście byli u nas ost na roczku P w styczniu... My tam byliśmy 2razy w tym roku, jutro tam będziemy, bo te maliny... Paulina bedzie z t....ale oni się wnuczką nie interesują.. Tzn teściowa... teściu traktuje na równi, ale ani jednego ani drugiego wnuczka nie odwiedza... Teściowa za to tylko Michałka widzi.... I strasznie nie moze doczekać sie kolejnego wnuka... Z ogromnym podkreśleniem na wnuka, od drugiego syna... odnosze wrazenie ze dziewzynki sa gorsze w jej mniemaniu... w sumie to ciesze się, że nas nie odwiedza bo to dla mnie strasznie męczące bo ona tylko siada w fotelu, pije kawe... z mała sie nie bawi.... jedynie calowac by ja po raczkach chciała i zlosci sie jak nie pozrwalam...no ale kurde pali szlugi jedna za druga a potem paulina raczki do buziaka pcha.....dlatego ciesze sie ze nie przychodzi choc z drugiej strony przykre to strasznie... zwlaszcza to jak nas a raczej paulinke potraktowala na weekend... ![]() ![]() ![]() Dobra lece sprzatac i gotować obiad... spania i tak narazie nie będzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 | ||
Rozeznanie
|
Wklejam jeszcze z poprzedniej części :P
Cytat:
Ja juz nawet nie przeżywam aż tak bardzo, wiadomo są różne dni raz lepiej raz gorzej, ale nie mogę myśleć o tym czego już i tak nie zmienię. Kiedyś jeszcze wierzyłam ze będzie lepiej ale teraz widzę ze musiałby nastąpić cud. I już nie myślę nawet z żalem o tym ze było dobrze jak się Oli urodził, bo wtedy tż był mi bardzo potrzebny i dobrze ze był z nami. A teraz? Poradzę sobie, jeśli on nie potrafi docenić szczęścia jakie mu się trafiło to znaczy ze jest nic nie wart. Inna kwestia ze on chyba w ogóle nie wziął na poważnie możliwości ze się rozejdziemy, a ja jakoś specjalnie o tym nie gadam, bo wychodzę z założenia że raz wystarczy. Zdziwi się po prostu. No ale mieszkanie z osobnikiem zachowującym się czasem jak cham do łatwych nie należy. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki w nowym wątku!
![]() Chciałam Wam zostawić elaborat ![]() po pierwsze primo ![]() ![]() po drugie primo ![]() po trzecie primo: nie wypowiem się co do wizyt dziadków, tudzież naszych wizyt u nich, bo to dla mnie trudny temat i ciśnienie skoczy mi zaraz do 300 ![]() ![]() po czwarte primo ![]() ![]() po piąte primo :D Jutro u nas otwiera się nowa galeria, w końcu będę miała na miejscu Smyka i H&M, o KFC nie wspominam ![]() po szóste primo ![]() ![]() Blanka słodyczy nie je, ale ja też nie przepadam. Wkurzają mnie t. bo Oni uważają, że robię krzywdę Blance nie dając Jej słodyczy ![]() Pisałyście o samodzielnej zabawie - Blanka potrafi się bawić sama, ale musi mnie mieć w zasięgu wzroku, mogę robić wtedy wszystko poza dwiema rzeczami: laptop i telefon. ![]() ![]() Co do rajstopek, to Blance zakładam jedynie do sukienki, zimą pod spodnie. Ale np. widzę w żłobku, że większość dzieci chodzi w samych rajstopkach. Blanka jako nieliczna biega w legginsach. Zębów mamy 8 ![]() ![]() Nie pisałam Wam, Mała wczoraj była bardzo grzeczna w żłobku ![]() ![]() ![]() Kupiliśmy wózek ![]() ![]() Więcej grzechów nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak byłam tak mega chora z tymi oczami jakiś czas temu mama była u mnie 3 dni pod rząd i robiła wszystko, łącznie z praniem gotowaniem sprzątaniem plus opieka nad żuczkiem bo wiadomo, ja nie byłam w stanie się ruszyć z łóżka. To był HORROR!!! Wiadomo, każda z nas ma jakiś system układania swoich rzeczy prania itd a jak moja mama wzięła i zaczęła po swojemu, przy okazji komentując NON STOP dlaczego ja to robię tak a nie inaczej plus pierdyliardy pierdyliardów dobrych rad dot nie tylko Pietraszka ale i tego jak się ubierać w domu żeby M. mnie nie zostawił i w ogóle czemu mam tłuste włosy to naprawdę.... ![]() ![]() T. np szaleje za Piotrusiem i lubię, jak idzie z nim na spacer na parę godzin a ja w tym czasie posprzątam ugotuję czy po prostu poczytam książkę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
witam się w nowym wątku
![]() co do słodyczy Hania dostaje jedynie biszkopty. Debrah moi Rodzice ze względu na to, że mieszkamy daleko widzą Hanię co 2/3 tygodnie. teście tak co miesiąc do dwóch. Deli ja bym powtórzyła test.. hope no brawa za kwiaty dla Tż! a co to t. to żal. nawet nie wiem co powiedzieć:/ ania jaki wózek kupilaś? fewciu cieszę się, że Blanka się rozkręciła w nowej grupie ![]() i brawo za ząbka!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.