|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - kto ze mną?
Dziewczyny, a co z sorbetami?
![]() ![]()
![]() |
#4502 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jak jesteś głodna- jedz większe porcje, więcej warzyw, na SB nie powinno się być głodnym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kaszellku- taki suwaczek jest łatwy do przemycenia- taka jego natura, że nie powinien się sam przesuwac ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4505 |
Konto usunięte
|
mam pytanie
czy w pierwszej fazie moge jeśc otręby i siemie lniane,a ser biały chudy można czy nie? a dzisiaj 2 dzień diety i zjadłam 9.30 - 100g tuńczyka, 6 ogórków świeżych, 5 rzodkiewek, sałata, cebula,łyżeczka oliwy 10.30 - na przekaskę pomidor z cebulą 14 - dwie szklanki zupy jarzynowej (oczywiście bez ziemniaków i marchewki ![]() o 18 - będzie twaróg albo serek wiejski light |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam sój suwaczek tu http://www.tickerfactory.com/weight-loss/wjQ5rUn/ i zaraz spróbuję go w podpis przemycić ![]() ![]() edit: możesz napisać mi jak "krowie na rowie" jak wkleić ten suwaczek?? bo nie widzę żadnego [załaduj zdjęcie] ![]() Cytat:
![]() siemię lniane możesz ale sa na nie jakieś normy, wklejałam je jakiś czas temu pisząc o tym ile dziennie orzeszków można zjeść- siemię wliczasz w te dozwolone orzeszki ![]() a biały chudy ser jak najbardziej ![]() niusia, a Ty mięska nie jesz, czy to po prostu taki dzień bezmięsny? i nabiału możesz spokojnie jeszcze jedną porcję dołożyć, przy zupkach trzeba pamiętać, żeby nie zagęszczać mąką ani śmietaną, a jak na gotowym bulionie sprawdzić czy jest bez cukru ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zadomowienie
|
Rany, dziewczyny co się ze mną dzieje. Od 2 dni nic innego bym nie robiła jak tylko jadła i jadła
![]() ![]() Jestem na II fazie z tym, że praktycznie jem normalnie jak kiedyś (ograniczam pieczywo, słodycze, ziemniaki, ryż, kaszę itp.) Kiedyś tak nie miałam a teraz zjem posiłek i po 2 h ssie mnie niemiłosiernie ![]() ![]() kaszellek, też nie załapałam jak to jest z tym suwaczkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
plażuje z wami od 1- muszę wyjeść zapasy węgli...
a co do suwaczka.. to ja już sama nie wiem.. dziewczyny mówia, że tylko moderatorzy moga mieć suwaczki, a ja wiem na 100%, że niektóre dziewczyny mają zdjęcia a nie sa modami (?) .. a ja nie pamiętam jak było, kiedy nie byłam modem- bo mnie to nie interesowało... ![]()
#4509 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
i jeszce przed chwilą doszła połówka makreli wędzonej, 2 cebule (same ![]() ![]() moje upodobania smakowe są ..jakby to powiedzieć..dziwne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zadomowienie
|
ee bo nie wiem czemu ja ryb pod mięso nie podciągam
![]() ![]() ![]() ![]() elianka, ja tam przejrzałam te opcje pod edytowaniem podpisu i obrazki sa na NO niestety ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
Ja będę dalej bronić tych pistacji jak lwica. Byle jakie orzeszki ziemne pozostawiają na palcach śladowe ilości tłuszczu a te pistacje nie. Poza tym czy któraś z Was jadła nieprażone i niesolone pistacje - szczerze odradzam
![]() Jakoś nie mogę się wkręcić ponownie w ten wątek, chyba za bardzo irytują mnie posty osób które nawet nie przeczytały jednej strony tego wątku lub innych informacji o diecie a przechodzą na nią i zamęczają inne plażowiczki pytaniami na które odpowiedzi można znaleźć w necie w 5 minut. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w bojach. |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zadomowienie
|
Ja wracam ... wczesniej mi sie nie udalo ... ale teraz musi ! Raczej nie uda mi sie przestrzegac "ksiazkowo" tej dietki ... no ale ... jakos musze dac rade !
![]() ![]() Piszcie o swoich "postepach" ... zmotywujcieeee ! Pozdrawiam ![]()
#4515 |
Zadomowienie
|
hehe viris doskonale rozumiem zniecierpliwienie tymi pytaniami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny przygotowuje się psychicznie do dietki
![]() ![]() ![]() ![]()
#4517 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4518 |
Konto usunięte
|
dobiega końca trzeci dzień i nie było żadnych grzeszków, wszystko pięknie i ładnie, brzuszek mi opadł nawet i lekko się czuje, tylko w brzuchu wieczorem słychać moje ogłosy trawienne
a dzisiaj zjadłam: 8 - pół makreli wędzonej, pół dużego pomidora 12 - kilka kawłków papryki konserwowej 14 - omlet(2 białka, niecałe żółtko, 100g twarogu 0,5%, troche sody) na połowie łyżki oliwy, 3 łyżeczki jogurtu 0,1% 17 - 2 ogórki, 2 pomidory, kalarepa teraz-2 ogórki..mam głód warzywny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Zakorzenienie
|
Cześć.
![]() Miałam tutaj pisać, żeby mi raźniej było i coś Was zaniedbałam. Muszę się częściej udzielać. ![]() Lubię SB za to, że juz po 2-3 dniach pierwszej fazy brzuch przestaje być balonem. I to fajne uczucie lekkości. ![]() Zastanawia mnie natomiast jedna rzecz. Jak to jest z fasolką szparagową? Bo wiem, że fasoli jako takiej (biała, czy też czerwona) nie powinno się jeść na I fazie. Ale nie mam pojęcia, jak jest ze szparagową? Chyba można? A może trzeba małe ziarenka ze środka wydłubać? ![]() Patrzyłam w książce, ale jakoś doszukać się nie mogę, żeby fasolka szparagowa była wyszczególniona. ![]() Wiecie coś na ten temat? ![]() A jeszcze mam takie pytanie - robiła któraś z Was spody do pizzy z białego sera? Z tego przepisu: Cytat:
![]() Bo ja dosyć wybredna jestem. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 |
Rozeznanie
|
Westalko ja robiłam ciasto z tego przepisu i co prawda jakoś tak nie mogło się dopiec, ale to raczej moja wina, pewnie złe proporcje itd
![]() ![]() Co do fasolki szparagowej to ja jadłam czasem do obiadu na zmianę z brokułami i wydawało mi się że można, ale teraz to już szczerze mówiąc sama nie wiem ![]() Ja jutro mam ambitny plan zrobić ciasteczka dla taty i tak się zastanawiam skąd będę wiedzieć że są dobre skoro oczywiście nie zamierzam się ani jednego tknąć... ![]() ![]()
![]() |
#4521 |
Zadomowienie
|
mi te placki z białego sera nie smakowały w ogóle.. i w domku też ich nikt nie chciał tknąć, mimo że pachniały obłędnie w czasie pieczenia i strasznie się na nie cieszyłam, to w smaku były kwaśne i niedobre..
a fasolkę szparagową wsuwam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Konto usunięte
|
a u mnie kilogram w dół..równe 50kg a nawet trochę mniej..mniałam wątpliwości czy stosować tą dietę, ale teraz jestem pewna...i to po 3 dniach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zadomowienie
|
niusia, a do ilu w dół ciągniesz i ile masz wzrostu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Konto usunięte
|
chciałabym 47-48kg, a wzrostu mam 164cm..nie wiem dokładnie ile, ale mniej więcej tak..ale chyba jednak zostawie już ta dietę Plaz Południowych i będe jadła wszystko, ale w mniejszych ilościach, coś mi się wydaje że nie ma ona sensu w moim przypadku, uwielbiam marchewkę, chudy nabiał, owsiakę i nawet jeśli bym wytrzymała to te dwa tygodnie to potem rzuciłabym sie na nie..od jutra wszystko ale z umiarem (oczywiście poza ww prostymi)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
_Anusia_, kaszellek
![]() Kurczę. ![]() ![]() Natomiast, co do tej fasolki szparagowej, to ja chyba będę ją jeść nawet jeśli niemożna. ![]() I tak najbardziej smakuje mi zielona, a przecież zielone warzywka są najzdrowsze. ![]() Pyszności. ![]() Trzymajcie się. ![]() ![]()
#4526 |
Zadomowienie
|
może jak zrobisz je na słodko to będą dobre, z jakimś słodzikiem, który można piec (aspartamu nie można)...
![]() a jak kusi Cię coś pieczonego to polecam fritatę ![]() omlecik z 2 jajek, smażysz na patelni, układasz na tym warzywa (ja wrzucam paprykę, pomidora bez skórki, pieczarki i brokuły) i pod przykryciem smażysz aż urośnie i będzie taki puszysty potem posypujesz serem light startym, albo takim topionym, podartym na maleńkie kawałeczki, wrzucasz do piekarnika nagrznaego na 200 stopni i czekasz aż serek się zapiecze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
Witam z tej strony kabla niewiasta o imieniu prosto z niebios
![]() Viris zaraziła mnie plażowaniem, nieco długo sie zabierałam, ale koniec konców przeczyałam książke i walcze od wczoraj. Jak narazie bez wiekszego doła, nie mam też głodowyh wizji pizzy, tortów ani czipsów. Pozdrowienia znad morza ![]() ANGELA |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
jak efekty dziewczyny? Ja już od jakiegoś czasu jestem na własnej wersji SB. Jem praktycznie wszystko. Ze smakiem wcinam owoce, mousli, mleczko. Staram się jedynie ograniczać wielkość porcji tych niezdrowych potraw czyli ziemniaków, ryżu i białego pieczywa (czasem nie potrafię sie oprzeć ![]() Waga stoi jak zaczarowana (+/- 0,7kg). Z jednej strony bardzo mnie to cieszy ponieważ nie ma efektu jo jo. Z drugiej przydałoby się zrzucić jeszcze z 2, no może 3 kg. Zastanawiam się czy nie wrócić na I fazę, no może ewentualnie delikatnie zmodyfikowaną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zadomowienie
|
ja powaznie mysle o przejsciu znowu !!! na SB. teraz nie pracuje w weekendy bo sie zwolnilam wiec mnie nie bedzie nic tam kusilo
![]() musze sie tak wewnetrznie rpzygotowac i nastawic ![]()
#4530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno spróbuję. ![]() A te warzywka układa się wtedy, gdy omlet jest już całkowicie ścięty? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.