Dieta plaż południowych - Kto ze mną? - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-14, 15:31   #4471
asienkaa87
Zadomowienie

Dot.: Dieta plaż południowych - kto ze mną?

ja nei widzę zeby w tym posilku bylo czegos za duzo...
asienkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-14, 16:53   #4472
koorak
Raczkowanie

Monika mi się też nie wydaje, żeby było za dużo. Wszystko przepisowo. Generalnie na I fazie to można jeśc ile się chce, oczywiście nie tak, żeby się objeść i leżeć i kwiczeć. To juz zależy od twoich przyzwyczajeń żywieniowych. Ja na początku I fazy jadłam ogromniaste porcje, bo poprostu nie czułam się najedzona po kawałku mięsa i małej sałatce, ale to głównie dlatego, że wcześniej się strasznie napychałam. Ale mimo to schudłam. A porcje sie jakoś zmniejszyły z biegiem czasu. Nie zalecam niedojadania, bo to tylko zmniejsza szanse wytrzymania na tej diecie.

Ja dzisiej jak narazie dzień bezgrzeszny mam, jakiego dawno nie było . Mam nadzieje, że sie wreszcie nawróce. trzymajcie za mnie kciuki.
Dziewczyny co jecie na obiad jak jest tak strasznie gorąco, mi się nic nie chce. Wczorej jadłam prawie same truskawki, a to też nie dobrze
Stary 2007-06-14, 17:22   #4473
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koorak Pokaż wiadomość
Monika mi się też nie wydaje, żeby było za dużo. Wszystko przepisowo. Generalnie na I fazie to można jeśc ile się chce, oczywiście nie tak, żeby się objeść i leżeć i kwiczeć. To juz zależy od twoich przyzwyczajeń żywieniowych. Ja na początku I fazy jadłam ogromniaste porcje, bo poprostu nie czułam się najedzona po kawałku mięsa i małej sałatce, ale to głównie dlatego, że wcześniej się strasznie napychałam. Ale mimo to schudłam. A porcje sie jakoś zmniejszyły z biegiem czasu. Nie zalecam niedojadania, bo to tylko zmniejsza szanse wytrzymania na tej diecie.

Ja dzisiej jak narazie dzień bezgrzeszny mam, jakiego dawno nie było . Mam nadzieje, że sie wreszcie nawróce. trzymajcie za mnie kciuki.
Dziewczyny co jecie na obiad jak jest tak strasznie gorąco, mi się nic nie chce. Wczorej jadłam prawie same truskawki, a to też nie dobrze
omlety jak gorąco zresztą jak jest zimno to też

oreganka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-15, 07:55   #4474
kaszellek
Zadomowienie

GG do kaszellek

oreganka, na problemy jelitowe siemię lniane najlepsze
3 łyżeczki zmielonego zalewasz ciepłym mlekiem, możesz dodać jakiś aromacik itp, jak trochę nasiąknie wypijasz.. jest takie z lekka galaretkowate, ale np z mlekiem i cynamonem to pyszotka też miałam na 1 fazie ten problem, ale na innym forum dziewczyny poleciły siemie i po 3 dniach wypijania go po problemie
kaszellek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-15, 07:56   #4475
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaszellek Pokaż wiadomość
oreganka, na problemy jelitowe siemię lniane najlepsze
3 łyżeczki zmielonego zalewasz ciepłym mlekiem, możesz dodać jakiś aromacik itp, jak trochę nasiąknie wypijasz.. jest takie z lekka galaretkowate, ale np z mlekiem i cynamonem to pyszotka też miałam na 1 fazie ten problem, ale na innym forum dziewczyny poleciły siemie i po 3 dniach wypijania go po problemie
jadłam to siemię, ale na sb odstawiłam bo myślałam że nie wolno

Stary 2007-06-15, 14:42   #4476
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
takie mam pytanko, czy jak zjem danio to czy sie wielka tragedia stanie? ja wiem ze tam cukier i nie wolno ale ja w pracy nie mam co jesc!!!
Absolutnie odradzam takie świństwa

Co Ty mówisz, że nie masz co jeść w pracy?????

Możesz zjeść serek wiejski light, możesz zjeść zawijasy- sałata + ser żółty odtłuszczony+ wędlina+ papryka-kombinacje dowolne, pycha

Papryka nadziewana fetą

Sałatka grecka w pojemniczku

Tuńczyk + jajko

Jajko + pomidor.................. ...........

Przeciez takich kombinacji jest mnóstwo, dziewczyny nie idźcie na łatwiznę, trochę kreatywności także tej kulinarnej, a zobaczycie efekty
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-15, 18:27   #4477
kaszellek
Zadomowienie

GG do kaszellek

najważniejsze to sobie zaplanować posiłki, właśnie dzięki temu uniknie się tego, że w pewnym momencie siadasz, jesteś głodna, nie wiesz co zjeść, więc jesz cokolwiek
Stary 2007-06-18, 08:04   #4478
oreganka
Zakorzenienie

jak tam dziewczyny Wasze wyniki?
u mnie spadło przez dwa tygodnie po 2 cm

Stary 2007-06-18, 08:58   #4479
magi81
Zadomowienie

U mnie waga ciągle bez zmian. 58,5 chyba muszę znowu zaczać jeść bardziej rygorystycznie (teraz praktycznie jem jak kiedyś). A cm? Nie wiem nie mierze się
magi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 09:01   #4480
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi81 Pokaż wiadomość
U mnie waga ciągle bez zmian. 58,5 chyba muszę znowu zaczać jeść bardziej rygorystycznie (teraz praktycznie jem jak kiedyś). A cm? Nie wiem nie mierze się
ja tam ufam tylko cm, waga aż tak mnie nie obchodzi
raczej zależy mi na zmniejszeniu bf niż na pozbyciu się kg

Stary 2007-06-18, 09:58   #4481
kaszellek
Zadomowienie

GG do kaszellek

ja też ostatnio się nie ważę, ale to raczej dlatego, że wiem, że będzie bez zmian, bo sobie ostatnio troszkę życia używam- generalnie zgodnie z 2 fazą, ale co dzień jakiś mały grzeszek się trafi...
a po ciuchach ok- pierwszy raz w zyciu kupiłam sobie białe spodnie i spódniczkę a poza tym widzę już spore luzy w ubraniach, bardzo mnie to cieszy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-18, 17:39   #4482
Viris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oreganka Pokaż wiadomość
a u mnie nasiliły się nieprzyjemne dolegliwości jelitowe właśnie jak zaczęłam sb, a powinno być chyba na odwrót
Jak jesteś na 1 fazie to się nie stresuj. Na drugiej nadrobisz suszonymi śliweczkami np.
Ja na pierwszej fazie (wręcz książkowa - bez grzeszków) miałam straszne zatwardzenia, ale na drugiej wszystko się ustabilizowało i mimo że sobie od wielkanocy folguję ile mogę to na problemy "brzuszkowe" nie mogę się skarżyć.

Cytat:
Napisane przez Monika=] Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chyba za duzo zjadłam na obiad
I faza:

piers z kurczaka, obtaczana w jajku, posypana minimalna iloscia wegety, usmazona na oliwie i... no wlasnie.
Duuuuuuuuuuzo sałatki z : kapusty pekinskiej, salaty, fasolki szparagowej, kalafiora, pomidora, łyzeczki jogurtu 0 %. jajka
Cholera, zawsze musze cos schrzanic;/
Na pierwszej fazie najlepsza teroria - jeśli się zmieściło i się nie ulewa to nie za dużo Ja wpierdzielałam aż mi się uszy trzęsły na pierwszej fazie i chudłam w oczach, na drugiej trzeba zmniejszyć ilość dopiero

18,8 kg mniej od 26.01.2007 . Zamiast XL - M/S
Viris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 17:42   #4483
Viris
Zakorzenienie

Aha w Lidlu ponownie promocja na pyszne pistacje

Stary 2007-06-18, 18:39   #4484
Agaimka
Rozeznanie

Viris o te Ci chodzi???? http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.pc.p.pistacje_ ale one sa solone i chyba z tłuszczem to je mozna???
Agaimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 07:47   #4485
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Absolutnie odradzam takie świństwa

Co Ty mówisz, że nie masz co jeść w pracy?????

Możesz zjeść serek wiejski light, możesz zjeść zawijasy- sałata + ser żółty odtłuszczony+ wędlina+ papryka-kombinacje dowolne, pycha

Papryka nadziewana fetą

Sałatka grecka w pojemniczku

Tuńczyk + jajko

Jajko + pomidor.................. ...........

Przeciez takich kombinacji jest mnóstwo, dziewczyny nie idźcie na łatwiznę, trochę kreatywności także tej kulinarnej, a zobaczycie efekty
masz racje ;]

nie wiem kiedy zaczac. zawsze cos na przeszkodzie stoji, a to mama zrobi ulubiony barszczyk, a to ciasto upiecze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-19, 08:23   #4486
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viris Pokaż wiadomość
Jak jesteś na 1 fazie to się nie stresuj. Na drugiej nadrobisz suszonymi śliweczkami np.
Ja na pierwszej fazie (wręcz książkowa - bez grzeszków) miałam straszne zatwardzenia, ale na drugiej wszystko się ustabilizowało i mimo że sobie od wielkanocy folguję ile mogę to na problemy "brzuszkowe" nie mogę się skarżyć.
dodałam siemię lniane i na razie jest oki

Cytat:
Napisane przez Agaimka Pokaż wiadomość
Viris o te Ci chodzi???? http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.pc.p.pistacje_ ale one sa solone i chyba z tłuszczem to je mozna???
prażone i solone- ja bym tego nie jadła, "średnio" zdrowe, lepiej naturalne orzechy jeść

Stary 2007-06-19, 08:49   #4487
kaszellek
Zadomowienie

GG do kaszellek

dziewczyny zważyłam się dziś 2 kg w dół! mimo grzeszków ostatnich nie wiem, może to zasługa wizyt na ćwiczeniach, może podkręciły trochę metabolizm, ale generalnie strasznie się cieszę
będę dziś robić zakupy to zahaczę o lidla pewnie a i wczoraj kupiłam spodenki- 38 naprawdę, ta dieta działa i warto wytrwać- od 15 maja spadło mi 6 kg może to nie jakaś rewelacja, ale dietowałam z grzeszkami mniejszymi i większymi i ten wynik strasznie mnie cieszy
ciągnę dalej
Stary 2007-06-19, 13:46   #4488
aniunia_81
Raczkowanie

hej dziewczyny,
chce tylko kilka słów o diecie.
Zaczynałam I fazę tydzień przed wielkanocą. Ważyłam 54-54,5kg. dwa tygodnie I fazy, potem spokojne przejście do II i III. Teraz ważę 49,5 - 50kg. Spadło mi 8cm w pasie i 5cm w biodrach

Do dziś nie jem chlebka, ziemniaków (w ogóle mi ich nie brakuje a kochałam je nad wyraz!!!), kaszy jem po łyżce co kilka dni, tak na smak, ale bez mocnego ciągu i ochoty.
Nie jem cukru białego, słodyczy - tylko czasem gorzką czekoladę bez cukru z Wawela.
Nie pijam soków ani coli (lekko poszło, choć też szalałam za nimi) tylko wodę z cytryną, zioła (bratek, skrzyp, melisę), herbatę zieloną lub czarną.
Niestety nie mogę też jeść nabiału ;( tu żałuję bo kocham jogurty....( prawdopodobnie nie trawię nabiału jak należy i pojawia sie nieprzyjemny, chemiczny zapach z buzi gdzieś pół godz. po zjedzeniu np. serka wiejskiego czy jogurtu.... koszmar)
Poza tym pozwalam sobie na grejpfruta, kawę, truskawki, szynkę ze sklepu , czasem pieczywko Wasa wieloziarniste-żółte...

ogólnie jestem baardzo zadowolona. wszyscy mówią, że lepiej wyglądam i ja dobrze się czuję...

Wcześniej jak myślałam : "kanapka" to nie wyobrażałam sobie jej bez chleba, jak "obiad" no to przecież muszą być ziemniaczki! Odrzucenie tych składników było prostsze niż mogłam to sobie wyobrazić.

polecam ten rodzaj dietki!

Całusy dla wszystkich dietowiczek
aniunia_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 15:05   #4489
elffee
Zadomowienie

w takim razie ja mam do kolezanki pytanie, skoro nabialu nie mozesz [ w sumie tez mam ten nieprzyjemny smak w ustach] to co w zamian jadalas?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-19, 15:45   #4490
aniunia_81
Raczkowanie

było to tak, że podczas dietki jeszcze się nie domyślałam,że to o nabiał chodzi, więc wówczas pochłaniałam go codziennie z rozkoszą....
Dopiero niedawno, po wizycie u mojego lekarza rodzinnego, skojarzyłam,że możliwe,iż mój układ trawienny nie toleruje właśnie nabiału i stąd ten nieprzyjemny zapach . Jakoś tak się rozleniwił na starość, bo pamiętam,że w liceum mogłam zjeść kanapeczkę i jogurt na śniadaniowej przerwie i nic złego się nie działo... a teraz lepiej byłoby po takim rarytasie siedzieć samej pół dnia w domu i do nikogo się nie odzywać... łojeju... trudne to życie.

także jeśli chodzi o zastępowanie nabiału czymś innym to nie wiem. Ja kocham jaja więc jadłam ich czasem 4 dziennie w I fazie. Może one jakoś Ci zrekompensują jogurt?
aniunia_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-20, 09:14   #4491
Viris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agaimka Pokaż wiadomość
Jak pisałam wyżej - całą dietę opychałam się nimi (raczej więcej niż można zjadałam) i wszystko było ok. Poza tym temat soli też był już poruszany. Nigdzie w podręcznikach do DIETY SB nie jest napisane że solić nie wolno.

A tłuszcz w pistacjach to jest naturalny ich tłuszcz a nie jakiś olej silnikowy przecież, więc skoro można zjadać pistacje to i tłuszcz który zawierają

Stary 2007-06-20, 09:19   #4492
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viris Pokaż wiadomość
Jak pisałam wyżej - całą dietę opychałam się nimi (raczej więcej niż można zjadałam) i wszystko było ok. Poza tym temat soli też był już poruszany. Nigdzie w podręcznikach do DIETY SB nie jest napisane że solić nie wolno.

A tłuszcz w pistacjach to jest naturalny ich tłuszcz a nie jakiś olej silnikowy przecież, więc skoro można zjadać pistacje to i tłuszcz który zawierają
tłuszcz w pistacjach jest naturalny
tylko te z linka są dodatkowo prażone, zwykle się to odbywa na beznadziejnych tłuszczach
można jadac naturalne pistacje

Stary 2007-06-20, 09:29   #4493
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Ja zaczęłam podejście do SB w niedzielę rano i niestety chyba muszę zrezygnować
Czuję się strasznie, prawie cały czas boli mnie głowa i jestem strasznie osłabiona - chyba tak nie powinno być, prawda?
Mam zresztą porównanie z moim TŻ który zaczął razem ze mną i czuje się po niedzielnym kryzysie coraz lepiej.

Myślę nad dołączeniem owoców i pieczywa w rozsądnych ilościach.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-20, 09:32   #4494
magi81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Różowy Strachulec Pokaż wiadomość
Czuję się strasznie, prawie cały czas boli mnie głowa i jestem strasznie osłabiona - chyba tak nie powinno być, prawda?
Mam zresztą porównanie z moim TŻ który zaczął razem ze mną i czuje się po niedzielnym kryzysie coraz lepiej.

Może to przez upały albo ciśnienie?
Strachulcu a chodzisz głodna? Może jadasz zbyt małe porcje? trudno tak na odległość coś doradzić Ja w mometach kryzysu (jeśli czułam, że robi mi się słabo) piłam małą filiżankę kawy (delikatnej, rozpuszczalnej z cykorią) posłodzoną fruktozą. Od razu stawiało mnie to na nogi
magi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-20, 09:38   #4495
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:

najprawdopodobniej przez odstawienie węgli,

Stary 2007-06-20, 09:45   #4496
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi81 Pokaż wiadomość
Może to przez upały albo ciśnienie?
Strachulcu a chodzisz głodna? Może jadasz zbyt małe porcje? trudno tak na odległość coś doradzić Ja w mometach kryzysu (jeśli czułam, że robi mi się słabo) piłam małą filiżankę kawy (delikatnej, rozpuszczalnej z cykorią) posłodzoną fruktozą. Od razu stawiało mnie to na nogi
Ja rano piję kawę z mlekiem 0%, nie chodzę głodna, mam wrażenie że już więcej jedzenia w siebie nie wcisnę a i tak mi słabo.

Cytat:
Napisane przez oreganka Pokaż wiadomość
najprawdopodobniej przez odstawienie węgli,
Wiem
a jak jem białko to głowa mnie bardziej boli...
Stary 2007-06-20, 12:32   #4497
elianka
Zakorzenienie

Fajna ta dieta chyba spróbuje ... mam jeszcze troszkę do zrzucenia, czemu nie tak..?
Stary 2007-06-20, 12:57   #4498
elffee
Zadomowienie

Cytat:
Ja rano piję kawę z mlekiem 0%, nie chodzę głodna, mam wrażenie że już więcej jedzenia w siebie nie wcisnę a i tak mi słabo.

Wiem
a jak jem białko to głowa mnie bardziej boli...
czytalam gdzies ze podczas stosowania tej diety spada troche kondycja i czlowiek czuje sie slabszy. u mnie tez tak bylo

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Fajna ta dieta chyba spróbuje ... mam jeszcze troszkę do zrzucenia, czemu nie tak..?
pewnie ze warto i mozna sprobowac

a w ogole to dlaczego moderatorzy moga miec obrazki w podpisie a zwykli userzy nie? szkoda troche...
Stary 2007-06-20, 13:30   #4499
elianka
Zakorzenienie

każdy może pod okienkiem edycji podpisu masz "załaduj zdjęcie" tylko musi mieć odpowiedni format
Stary 2007-06-20, 14:29   #4500
201801220933
Konto usunięte

dopiero zjadłam obiad a już jestem głodna..czuje że długo nie pociagne na tej diecie...a czy takie odstawienie węglowodanów jest napewno zdrowe, bo trochę się obawiam?
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości