|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - kto ze mną?
ja nei widzę zeby w tym posilku bylo czegos za duzo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Raczkowanie
|
Monika mi się też nie wydaje, żeby było za dużo. Wszystko przepisowo. Generalnie na I fazie to można jeśc ile się chce, oczywiście nie tak, żeby się objeść i leżeć i kwiczeć. To juz zależy od twoich przyzwyczajeń żywieniowych. Ja na początku I fazy jadłam ogromniaste porcje, bo poprostu nie czułam się najedzona po kawałku mięsa i małej sałatce, ale to głównie dlatego, że wcześniej się strasznie napychałam. Ale mimo to schudłam. A porcje sie jakoś zmniejszyły z biegiem czasu. Nie zalecam niedojadania, bo to tylko zmniejsza szanse wytrzymania na tej diecie.
Ja dzisiej jak narazie dzień bezgrzeszny mam, jakiego dawno nie było ![]() Dziewczyny co jecie na obiad jak jest tak strasznie gorąco, mi się nic nie chce. Wczorej jadłam prawie same truskawki, a to też nie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zadomowienie
|
oreganka, na problemy jelitowe siemię lniane najlepsze
![]() 3 łyżeczki zmielonego zalewasz ciepłym mlekiem, możesz dodać jakiś aromacik itp, jak trochę nasiąknie wypijasz.. jest takie z lekka galaretkowate, ale np z mlekiem i cynamonem to pyszotka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co Ty mówisz, że nie masz co jeść w pracy????? Możesz zjeść serek wiejski light, możesz zjeść zawijasy- sałata + ser żółty odtłuszczony+ wędlina+ papryka-kombinacje dowolne, pycha ![]() Papryka nadziewana fetą Sałatka grecka w pojemniczku Tuńczyk + jajko Jajko + pomidor.................. ........... Przeciez takich kombinacji jest mnóstwo, dziewczyny nie idźcie na łatwiznę, trochę kreatywności także tej kulinarnej, a zobaczycie efekty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Zadomowienie
|
najważniejsze to sobie zaplanować posiłki, właśnie dzięki temu uniknie się tego, że w pewnym momencie siadasz, jesteś głodna, nie wiesz co zjeść, więc jesz cokolwiek
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
jak tam dziewczyny Wasze wyniki?
u mnie spadło przez dwa tygodnie po 2 cm
![]() |
#4479 |
Zadomowienie
|
U mnie waga ciągle bez zmian. 58,5 chyba muszę znowu zaczać jeść bardziej rygorystycznie (teraz praktycznie jem jak kiedyś). A cm? Nie wiem nie mierze się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej zależy mi na zmniejszeniu bf niż na pozbyciu się kg
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zadomowienie
|
ja też ostatnio się nie ważę, ale to raczej dlatego, że wiem, że będzie bez zmian, bo sobie ostatnio troszkę życia używam- generalnie zgodnie z 2 fazą, ale co dzień jakiś mały grzeszek się trafi...
a po ciuchach ok- pierwszy raz w zyciu kupiłam sobie białe spodnie i spódniczkę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na pierwszej fazie (wręcz książkowa - bez grzeszków) miałam straszne zatwardzenia, ale na drugiej wszystko się ustabilizowało i mimo że sobie od wielkanocy folguję ile mogę to na problemy "brzuszkowe" nie mogę się skarżyć. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Aha w Lidlu ponownie promocja na pyszne pistacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Rozeznanie
|
Viris o te Ci chodzi???? http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.pc.p.pistacje_ ale one sa solone i chyba z tłuszczem to je mozna???
#4485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem kiedy zaczac. zawsze cos na przeszkodzie stoji, a to mama zrobi ulubiony barszczyk, a to ciasto upiecze ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zadomowienie
|
dziewczyny zważyłam się dziś
![]() ![]() ![]() ![]() będę dziś robić zakupy to zahaczę o lidla pewnie ![]() ![]() ![]() ![]() ciągnę dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
chce tylko kilka słów o diecie. Zaczynałam I fazę tydzień przed wielkanocą. Ważyłam 54-54,5kg. dwa tygodnie I fazy, potem spokojne przejście do II i III. Teraz ważę 49,5 - 50kg. Spadło mi 8cm w pasie i 5cm w biodrach ![]() ![]() ![]() Do dziś nie jem chlebka, ziemniaków (w ogóle mi ich nie brakuje a kochałam je nad wyraz!!!), kaszy jem po łyżce co kilka dni, tak na smak, ale bez mocnego ciągu i ochoty. Nie jem cukru białego, słodyczy - tylko czasem gorzką czekoladę bez cukru z Wawela. Nie pijam soków ani coli (lekko poszło, choć też szalałam za nimi) tylko wodę z cytryną, zioła (bratek, skrzyp, melisę), herbatę zieloną lub czarną. Niestety nie mogę też jeść nabiału ;( tu żałuję bo kocham jogurty....( prawdopodobnie nie trawię nabiału jak należy i pojawia sie nieprzyjemny, chemiczny zapach z buzi gdzieś pół godz. po zjedzeniu np. serka wiejskiego czy jogurtu.... ![]() Poza tym pozwalam sobie na grejpfruta, kawę, truskawki, szynkę ze sklepu ![]() ogólnie jestem baardzo zadowolona. wszyscy mówią, że lepiej wyglądam i ja dobrze się czuję... Wcześniej jak myślałam : "kanapka" to nie wyobrażałam sobie jej bez chleba, jak "obiad" no to przecież muszą być ziemniaczki! Odrzucenie tych składników było prostsze niż mogłam to sobie wyobrazić. polecam ten rodzaj dietki! Całusy dla wszystkich dietowiczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Zadomowienie
|
w takim razie ja mam do kolezanki pytanie, skoro nabialu nie mozesz [ w sumie tez mam ten nieprzyjemny smak w ustach] to co w zamian jadalas?
#4490 |
Raczkowanie
|
było to tak, że podczas dietki jeszcze się nie domyślałam,że to o nabiał chodzi, więc wówczas pochłaniałam go codziennie z rozkoszą....
![]() Dopiero niedawno, po wizycie u mojego lekarza rodzinnego, skojarzyłam,że możliwe,iż mój układ trawienny nie toleruje właśnie nabiału i stąd ten nieprzyjemny zapach ![]() ![]() ![]() także jeśli chodzi o zastępowanie nabiału czymś innym to nie wiem. Ja kocham jaja więc jadłam ich czasem 4 dziennie w I fazie. Może one jakoś Ci zrekompensują jogurt? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tłuszcz w pistacjach to jest naturalny ich tłuszcz a nie jakiś olej silnikowy przecież, więc skoro można zjadać pistacje to i tłuszcz który zawierają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko te z linka są dodatkowo prażone, zwykle się to odbywa na beznadziejnych tłuszczach można jadac naturalne pistacje
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam podejście do SB w niedzielę rano i niestety chyba muszę zrezygnować
![]() Czuję się strasznie, prawie cały czas boli mnie głowa i jestem strasznie osłabiona - chyba tak nie powinno być, prawda? Mam zresztą porównanie z moim TŻ który zaczął razem ze mną i czuje się po niedzielnym kryzysie coraz lepiej. Myślę nad dołączeniem owoców i pieczywa w rozsądnych ilościach.
![]() |
#4494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Strachulcu a chodzisz głodna? Może jadasz zbyt małe porcje? trudno tak na odległość coś doradzić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ![]() a jak jem białko to głowa mnie bardziej boli...
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Fajna ta dieta
![]() ![]()
#4498 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a w ogole to dlaczego moderatorzy moga miec obrazki w podpisie a zwykli userzy nie? szkoda troche...
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
każdy może
![]() ![]()
#4500 |
Konto usunięte
|
dopiero zjadłam obiad a już jestem głodna..czuje że długo nie pociagne na tej diecie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.