Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-08, 11:05   #931
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Coś się Ramona nie odzywa co jest??
Ostatnio jakiś pogrom szpitalny jest. Mam nadzieję, że jednak nie to

-----------------
Pochwalę się brzuchem z okazji nowego tygodnia w obwodzie 98cm, na wadze +8,5kg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00154.jpg (23,5 KB, 39 załadowań)
Stary 2014-05-08, 11:09   #932
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Tak by pasowało. Bo jak im coś trzeba np wkrętarkę bo śrubokrętem nie chce się wkręcać to już trzeba kupić. A ile słyszłam wypominek jak za punkty za tankowanie powiedziałam że chce blender a on się uparł na jakiś komplet kluczy. Ja wygrałam. Do dziś (to było 2 lata temu) słyszę że po co mi ten blender. A nie powiem że się nie przydaje a jak dziecko podrośnie to już wogóle.
Ooo to to. Jak bym o swoim czytała. No dokładnie tak samo. Ja kilka lat temu kupiłam aparat (lustrzankę - akurat pracowałam w takim sklepie na dziale fotograficznym to wyhaczylam świetną cenę) to do dziś słyszę po co mi to, przecież tego nie wykorzystuję bla bla bla. No ale sam używa kiedy tylko się da. Nawet jak robi ogłoszenie jakieś. Ten aparat to już można powiedzieć zarobił sam na siebie. A jak on kupił kolejną wiertarko-wkrętarkę to to był zakup niezbędny, taki na wczoraj (i nie ważne że w domu już jedna jest). Ostatnio wymyślił sobie że kosiarka jest mu do życia niezbędna i nic nie robi tylko oferty przegląda. Nooo ja mu dam kosiarkę, żeby nie czasem. A taka kosiarka przecież kosztuje bo on to by chciał już taką porządną a jak ja kupiłam w biedrze worki próżniowe i pochowałam część ciuchów w nie żeby mieć troszkę więcej miejsca to ile się nagadał że po co mi to, że przecież trzeba oszczędzać. Te chłopy...

Patrycja 28.06.2014

Edytowane przez beat@
Czas edycji: 2014-05-08 o 11:14
beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 11:15   #933
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
wow Necro, ale masz brzuszek no i figurę
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 11:21   #934
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość

fakt, ostatnio puchnę jak radzicie sobie z nadmiarem wody się jej jakoś naturalnie pozbyć?
Pij dużo wody. Im więcej się pije, tym organizm mniej jej magazynuje. Sikać i tak sikamy często to nam bez roznicy

NecroKitty chudzielcu fajny zgrabny brzuszek !

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 11:23   #935
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

W ogóle powiem wam że ja to okropna jestem, taka
Jakoś ostatnio nie zwracałam uwagi na garnek do ziemniaków bo ostatnio teściowa gotuje. Wczoraj rano patrzę a tam na dnie pełno rdzy Mówię do teściówki o tym a ona że to już dawno jest i wyrzuci garnek ale jak się dziura zrobi No sorry ja mam ziemniaki z takiego garnka jeść gdzie on ciągle na dnie rudy jest ? Jak powiedziałam o tym wczoraj mojej mamie to się aż za głowę złapała, że jak tak można, że przecież my to jemy. No i mówię do mamy że już ja tą sprawę załatwię. No i pojechała z teściem na zakupy więc aż żal nie wykorzystać sytuacji No i dziś gar powinien wylądować w koszu na śmieci bo nagle woda zacznie dnem wyciekać Nie chciała wywalić po dobroci to będzie siłą. Ja nie będę siebie truć a tym bardziej mojego dziecka

Patrycja 28.06.2014

Edytowane przez beat@
Czas edycji: 2014-05-08 o 11:27
beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 11:34   #936
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Ja już po wizycie, i dalej mnie lekarz nie pocieszył. Mały rośnie za wolno i w dodatku stwierdził że mam mało wód płodowych terminu cesarki nie wyznaczył ale wysłał mnie na konsultację do szpitala do innego lekarza, wtedy się okaże co dalej... Miałam robione ktg i ogólnie wszystko inne w normie ale mały ma zaledwie 1400 martwię się, muszę iść na tą konsultację jutro albo w poniedziałek i pewnie pójdę dopiero w poniedziałek bo oczywiście mojego męża z pracy nie puszczą a ja się będę tylko stresować jeszcze bardziej. Załapałam doła i nie mam siły na nic tylko na płacz mnie zbiera. Oby to był fałszywy alarm i z moim małym było wszystko dobrze...
Stary 2014-05-08, 11:48   #937
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, i dalej mnie lekarz nie pocieszył. Mały rośnie za wolno i w dodatku stwierdził że mam mało wód płodowych terminu cesarki nie wyznaczył ale wysłał mnie na konsultację do szpitala do innego lekarza, wtedy się okaże co dalej... Miałam robione ktg i ogólnie wszystko inne w normie ale mały ma zaledwie 1400 martwię się, muszę iść na tą konsultację jutro albo w poniedziałek i pewnie pójdę dopiero w poniedziałek bo oczywiście mojego męża z pracy nie puszczą a ja się będę tylko stresować jeszcze bardziej. Załapałam doła i nie mam siły na nic tylko na płacz mnie zbiera. Oby to był fałszywy alarm i z moim małym było wszystko dobrze...
Anteria nie martw sie, jestes caly czas pod kontrola. Dzieci z hipotrofia rodza sie male,ale potem nadrabiaja. A jeszcze tak do konca pewnosci nie mozesz miec, na tych usg to kazdemu inaczej ta waga wychodzi... Moja kolezanka urodzila kilka dni temu niespełna 3 kg dziecko, a mowili jej za ma juz 3600 przed porodem... Wiec spora pomylka. Odpoczywaj duzo, odzywiaj sie dobrze i nie denerwuj. Wszystkie inne wyniki masz ok, nie ma zadnych nieprawidlowosci, wiec mała waga urodzeniowa to jeszcze nie tragedia przy dzisiejszej medycynie.

Leoś
Natasha
Stary 2014-05-08, 11:50   #938
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Ostatnio jakiś pogrom szpitalny jest. Mam nadzieję, że jednak nie to

-----------------
Ty zgrabna istoto Fajny brzuszek

Cytat:
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
Stary 2014-05-08, 11:54   #939
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Anteria nie martw sie, jestes caly czas pod kontrola. Dzieci z hipotrofia rodza sie male,ale potem nadrabiaja. A jeszcze tak do konca pewnosci nie mozesz miec, na tych usg to kazdemu inaczej ta waga wychodzi... Moja kolezanka urodzila kilka dni temu niespełna 3 kg dziecko, a mowili jej za ma juz 3600 przed porodem... Wiec spora pomylka. Odpoczywaj duzo, odzywiaj sie dobrze i nie denerwuj. Wszystkie inne wyniki masz ok, nie ma zadnych nieprawidlowosci, wiec mała waga urodzeniowa to jeszcze nie tragedia przy dzisiejszej medycynie.

No wagą już przestałam się martwić, ale jak teraz jeszcze wyszło że mam mało wód płodowych to znowu zaczynam się bać
Stary 2014-05-08, 12:06   #940
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
No wagą już przestałam się martwić, ale jak teraz jeszcze wyszło że mam mało wód płodowych to znowu zaczynam się bać
Z tymi wodami to jest sprawa czesto idnywidualna. Pij duuuzo wody mineralnej niegazowanej i soki.

Leoś
Natasha
Stary 2014-05-08, 12:16   #941
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Wcale nie okropna tylko bardzo dobrze zrobiłaś!
ANTERIA koniecznie trzeba to szybko skonsultować, może to też wina sprzętu, lekarza itd. ile się słychy o dużych rozbieżnościach w wadze dzieci właśnie przez sprzęt. Nie denerwuj się dla maluszka i kombinuj żeby jutro jechać na kontrole! Trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Jeszcze najlepiej wysłać tych tz-tów na niegroźną operację tak - żeby było jakieś szycie, które będzie ciągnęło i dać dziecko do przewijania klęcząco na łóżku - potem jeszcze wstać z dzieckiem, utulić, położyć do łóżeczka czy zabawić i tak po kilka, kilkanaście razy dziennie Wtedy to tak już łopatologocznie wejdzie do głowy o co chodzi
Święte słowa
Cytat:
Poprasowałam pieluchy i kolejną część ciuszków.... padam, tzn mój kręgosłup...
Same pracusie na forum :d tylko ja leżę i się obijam
NecroKitty piękny, zgrabniutki brzuszek
Widziałam, że dziś same koszmary w nocy miałyście... W ciąży te sny są mega realistyczne, ale dobrze, że to tylko sny
Stary 2014-05-08, 12:46   #942
Ramona_85
Zakorzenienie

Jestem jestem
wczoraj po prostu nie miałam czasu wejść, z meżem szykowaliśmy trzeci pokoik, wykończeniówka, ech... zleciało, do tego byłam w mieście, pojechałam razem z tz po 12, wiec nie miałam dostępu do neta

kupiłam w Pepco koszyczek na szpargały dla małej (grzebyczek, nożyczki, pampki itd., pieluszkę tettrową i flanelowa w sówki i skarpetki azurkowe

no i wczoraj do kańczałam wystrój pokoi, zawiesiliśmy moskitierę nad łóżeczkiem, zmieniłam troszkę kącik małej, potem cyknę fotkę

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
witam sie w 34 tc

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Ja mam wewnątrz, ale to chyba nie robi różnicy, co?
nie, raczej nie
Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość

A tu dla tych które jeszcze nie widziały nasz wózek, którego nie może przeżyc moja teściowa hahaha

Kacik maluszka nieco później łozeczko czeka na złozenie
fajny ten wózek a czego w nim nie moze przeboleć teściowa?

Cytat:
Karolkya ja mam ten droższy, z frotką na wierzchu
spytaj o ten drugi Vampirkę na wątku majowych, ona kupowała taki u rp_77 ten tańszy

Cytat:
Witamy się w 34tyg

Cytat:
Witam się w kolejnym 35 już tygodniu

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
A ja witam się w 34 tc
:

Cytat:
śliczny, bardzo zgrabny

ja dziś witam się w 37 tc
od dziś mogę rodzić
o 14 przychodzi położna, t zobaczymy, co mi powie
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 12:49   #943
karolkya
Wtajemniczenie

Ramona a ten ochraniacz co masz z frotką na wierzchu to nie jest ceratowy od spodu?? przepuszcza powietrze??
Stary 2014-05-08, 12:53   #944
Bogini Bastet
Zadomowienie

OMG! Pierwsza partia wyprasowana czeka mnie jeszcze segregacja i ułożenie tego wszystkiego w szafie nie wiem czy znajdę siłę na kolejne partie dzisiaj nogi mi spuchły i od pary aż kręci mi się w głowie tak sobie tłumaczę ogarniające mnie lenistwo

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Pij dużo wody. Im więcej się pije, tym organizm mniej jej magazynuje. Sikać i tak sikamy często to nam bez roznicy
no właśnie wydaje mi się, że piję sporo. ok 2, 5 - 3 l wody + kawa+ zielona herbata. a przez szalejący pęcherz czasem boję się wychodzić z domu

Cytat:
No i dziś gar powinien wylądować w koszu na śmieci bo nagle woda zacznie dnem wyciekać Nie chciała wywalić po dobroci to będzie siłą. Ja nie będę siebie truć a tym bardziej mojego dziecka
Osz Ty Szatanie
wkurza mnie taka "oszczędność" współczuję Ci mieszkania z teściami chyba oszalałabym jakbym miała mieszkać z moimi lub tżeta rodzicami. a o dziwo moi byliby dużo gorszą opcją

Cytat:
Ja już po wizycie, i dalej mnie lekarz nie pocieszył. Mały rośnie za wolno i w dodatku stwierdził że mam mało wód płodowych
Anteria nie martw się, na pewno będzie ok. Jesteś pod opieką lekarzy i na pewno zaopiekują się Tobą. spróbuj zasięgnąć jak najszybciej innej opinii.
Stary 2014-05-08, 12:57   #945
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
OMG! Pierwsza partia wyprasowana czeka mnie jeszcze segregacja i ułożenie tego wszystkiego w szafie nie wiem czy znajdę siłę na kolejne partie dzisiaj nogi mi spuchły i od pary aż kręci mi się w głowie tak sobie tłumaczę ogarniające mnie lenistwo
Ja też już nie daje rady własnie leżę... a jeszcze mam krem ze szparagów na obiad zrobić i usmażyć mielone.... nie chce mi się....
Stary 2014-05-08, 13:06   #946
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
ja dziś witam się w 37 tc
od dziś mogę rodzić
wow! Gratuluję 37 tc to już poważna sprawa
Zazdroszczę Ci wizyt położnej, ja mogę zadać tylko szybkie pytania w SR podczas mierzenia tętna

Dziewczyny będziecie kupowały muszle laktacyjne? Położna polecała nam w celu ochrony i regeneracji brodawek.

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Ja też już nie daje rady własnie leżę... a jeszcze mam krem ze szparagów na obiad zrobić i usmażyć mielone.... nie chce mi się....
obiecałam sobie, że uwinę się z tym prasowaniem, bo już od 2 tygodni na mnie czeka i zaraz wracam znowu do pracy, chcę zdążyć przed powrotem tżeta

obiady mam już przygotowane inny dla tżeta i dietetyczny dla mnie (gotuje na 2, czasami 3 dni - a co!)
uwielbiam szparagi raz kupiłam w biedronce, ale były jakieś stare i się zniechęciłam. No i są chyba strasznie drogie jeszcze Czekam na sezon
Stary 2014-05-08, 13:08   #947
NecroKitty
Wtajemniczenie

Przed chwilą przyszła zamówiona pościel i jestem bardzo zadowolona, gdyby nie to że nie mamy materaca to bym dzisiaj zagoniła męża do składania łóżeczka

Cytat:
wow Necro, ale masz brzuszek no i figurę
a gdzie tam, 63kg żywej wagi

Cytat:
Jakoś ostatnio nie zwracałam uwagi na garnek do ziemniaków bo ostatnio teściowa gotuje. Wczoraj rano patrzę a tam na dnie pełno rdzy Mówię do teściówki o tym a ona że to już dawno jest i wyrzuci garnek ale jak się dziura zrobi No sorry ja mam ziemniaki z takiego garnka jeść gdzie on ciągle na dnie rudy jest ? Jak powiedziałam o tym wczoraj mojej mamie to się aż za głowę złapała, że jak tak można, że przecież my to jemy. No i mówię do mamy że już ja tą sprawę załatwię. No i pojechała z teściem na zakupy więc aż żal nie wykorzystać sytuacji No i dziś gar powinien wylądować w koszu na śmieci bo nagle woda zacznie dnem wyciekać Nie chciała wywalić po dobroci to będzie siłą. Ja nie będę siebie truć a tym bardziej mojego dziecka
O matko przecież to tylko głupi garnek.

Cytat:
Faktycznie jest malutki ale nie martw się, lekarz wie co robi Gdyby było jakieś zagrożenie życia dziecka to od razu by Cię do szpitala wysłał.

Cytat:
kupiłam w Pepco koszyczek na szpargały dla małej (grzebyczek, nożyczki, pampki itd., pieluszkę tettrową i flanelowa w sówki i skarpetki azurkowe

no i wczoraj do kańczałam wystrój pokoi, zawiesiliśmy moskitierę nad łóżeczkiem, zmieniłam troszkę kącik małej, potem cyknę fotkę
Też się wybieram do Pepco po koszyczki bo te przyborniki na łóżeczko szczerze mówiąc w ogóle mi się nie widzą
Stary 2014-05-08, 13:15   #948
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Ramona a ten ochraniacz co masz z frotką na wierzchu to nie jest ceratowy od spodu?? przepuszcza powietrze??
to ceratka nie jest, ale jakas jak to napisali w aukcji 'membrana', ale dmuchałam w to i powietrze nie przechodzi na drugą stronę albo z trudem, natomiast ten tańszy, to Vampirka pisała, że to jakby materiał namiotowy

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:

Też się wybieram do Pepco po koszyczki bo te przyborniki na łóżeczko szczerze mówiąc w ogóle mi się nie widzą
a tego to nie widziałam u siebie, albo guła źle patrzyłam, to takie zawieszane na łóżeczko jak na allegro czy jak??
Stary 2014-05-08, 13:16   #949
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Znam dziewczyne co miala malo wod plodowych i z dzieckiem wszystko ok. Wiem ze kazdy przypadek jest inny ale mam wrazenie ze ten lekarz troche za bardzo Cie doluje. A stres wcale nie sluzy dziecku. Na pewne rzeczy niestety ma wplywu. Nie chodzi mi o to zeby bagatelizowac problemy ale czytajac Twoje posty mam wrazenie ze jestes strzepkiem nerwow. Przepraszam ze tak pisze prosto z mostu ale to tylko w trosce.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 13:18   #950
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
obiady mam już przygotowane inny dla tżeta i dietetyczny dla mnie (gotuje na 2, czasami 3 dni - a co!)
uwielbiam szparagi raz kupiłam w biedronce, ale były jakieś stare i się zniechęciłam. No i są chyba strasznie drogie jeszcze Czekam na sezon
Teraz jest sezon na szparagi ja kupowałam w leclerku mają świeże dostawy akurat niedaleko miasta więc są świeże i pęczek kosztuje 7 zł
Niestety ja z tych co już 2 dni pod rząd nie zjedzą tego samego...

Cytat:
to ceratka nie jest, ale jakas jak to napisali w aukcji 'membrana', ale dmuchałam w to i powietrze nie przechodzi na drugą stronę albo z trudem, natomiast ten tańszy, to Vampirka pisała, że to jakby materiał namiotowy
Ok dzięki
Stary 2014-05-08, 13:20   #951
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Przed chwilą przyszła zamówiona pościel i jestem bardzo zadowolona
pochwal się

Cytat:
a gdzie tam, 63kg żywej wagi
gdybym ważyła teraz 63 kg to byłabym zadowolona
swoją drogą ciekawa jestem jak to będzie z odzyskaniem figury po porodzie. Czy samo mi spadnie czy będę musiała się o to postarać
Stary 2014-05-08, 13:28   #952
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Znam dziewczyne co miala malo wod plodowych i z dzieckiem wszystko ok. Wiem ze kazdy przypadek jest inny ale mam wrazenie ze ten lekarz troche za bardzo Cie doluje. A stres wcale nie sluzy dziecku. Na pewne rzeczy niestety ma wplywu. Nie chodzi mi o to zeby bagatelizowac problemy ale czytajac Twoje posty mam wrazenie ze jestes strzepkiem nerwow. Przepraszam ze tak pisze prosto z mostu ale to tylko w trosce.
dokładnie
moja szwagierka miałą małowodzie i jesli jest to wykryte i monitorowane przez lekarza, to wszytsko ok
ja mam wielowodzie natomiast i tez nic złego się nie dzieje z płodem
Stary 2014-05-08, 13:44   #953
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się że przy podwójnej macicy to normalne że dziecko jest mniejsze
Tak samo przy macicy dwurożnej lub z przegrodą. Ma mniej miejsca, więc się dostosowuje do warunków, ale to nie znaczy że źle się rozwija. Dobrze że macie wszystko pod kontrolą. Z tego co pamiętam to Twój synus od początku był troszkę mniejszy niż z terminu ostatniej @. Więc taka jego uroda nie martw się.
A ja wód płodowych mam cały czas na granicy. Afi wynosi 8 i ani jeden ginekolog ani drugi nic z tym nie robią.

Zamówiłam na allegro kilka rzeczy dla małego i wszystko przyszło w innym wzorach niż zamawiałam... A pieluchy każda z jednej strony nie ma obszycia. Tylko jakby ucięta była Dobrze że nic różowego nie przysłali dziady.

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 13:52   #954
poziomkka
Zadomowienie

Wróciłam z ZUSu, zjadłam zupkę i zaraz biorę się za to nieszczęsne prasowanie ...
Cytat:
O matko, jaka Ty jesteś szczuplutka i zgrabna!! Ja taki brzuch miałam gdzieś w 5 miesiącu, teraz to już jest bęben jakich mało. A waga 8,5 kg to jest po prostu do pozazdroszczenia! Wszystkie kg na pewno zostawisz w szpitalu

ANTERIA głowa do góry, wszystko będzie dobrze Po pierwsze sama wiesz, że masz trochę mniej miejsca w macicy przez to, że masz je dwie, więc to i tak dobra waga, a na pewno jeszcze przybierze Zresztą po urodzeniu szybko nadrobi! A lekarzowi należy się za straszenie.
Cytat:

no właśnie wydaje mi się, że piję sporo. ok 2, 5 - 3 l wody + kawa+ zielona herbata. a przez szalejący pęcherz czasem boję się wychodzić z domu
Może właśnie dlatego, że to jest ta muszynianka, spróbuj przez kilka dni pić niskosodową i zobaczysz, czy będzie różnica
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 13:55   #955
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
a tego to nie widziałam u siebie, albo guła źle patrzyłam, to takie zawieszane na łóżeczko jak na allegro czy jak??
O TAKIE mi chodzi. Widziałam to na żywo i te kieszonki takie małe i niepraktyczne są.

Cytat:
pochwal się
W końcu kupiliśmy taką Jak złożymy łóżeczko to się pochwalę całokształtem

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Zamówiłam na allegro kilka rzeczy dla małego i wszystko przyszło w innym wzorach niż zamawiałam... A pieluchy każda z jednej strony nie ma obszycia. Tylko jakby ucięta była Dobrze że nic różowego nie przysłali dziady.
Też się bałam, że oleją maila z wybranymi wzorami ale całe szczęście wszystko przyszło takie jak chciałam

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
O matko, jaka Ty jesteś szczuplutka i zgrabna!! Ja taki brzuch miałam gdzieś w 5 miesiącu, teraz to już jest bęben jakich mało. A waga 8,5 kg to jest po prostu do pozazdroszczenia! Wszystkie kg na pewno zostawisz w szpitalu
Powiem Ci, że jak teraz u lekarza byłam i patrzyłam na babki w poczekalni to wyglądałam przy nich na 5 miesiąc a wszystkie były poniżej 30tyg A z tą wagą to bym nie myślała tak optymistycznie

Edytowane przez NecroKitty
Czas edycji: 2014-05-08 o 13:57
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:15   #956
zophiee
Zakorzenienie

hej hej
Pojechałam na szybkie zakupy, bo z dnia na dzień coraz ciężej. Tym razem obkupiłam siebie, szampon, żele do ciała i higieny intymnej, chusteczki i inne. A, że byłam w rossmanie to kupiłam 2 błyszczyki
Kupiłam też plastikowe pudełeczko na nawilżane chusteczki.

Zamówiłam w końcu przewijak poprzednio ich nie było, a jak dziś zajrzałam na stronę to były dostępne, więc ciach i pewnie po weekendzie będzie
Muszę się tu organizować pomału z jakimś kącikiem, bo się nie przeprowadzimy do porodu- to już pewne!

Wzięłam wczoraj tą saszetkę na pęcherz, piję dużo wody z cytryną, kupiłam suszoną żurawinę, no i mam nadzieję, że w poniedziałek po bakteriach nie będzie śladu

Bogini na opuchnięte nogi- ograniczenie soli/sodu- ja też piłam muszyniankę, a przerzuciłam się na muszynę- też ma dużą ilość magnezu i wapnia, a o wiele mniej sodu
Piję też nałęczowiankę- jest średniozmineralizowana, także nie najgorzej
Co do muszli- kupię jak będzie potrzeba
NecroKitty pokaż koniecznie! Ja jeszcze te zakupy odkładam na póżniej- nie mamy łóżeczka- na razie kosz mojżesza będzie, a jak się przeprowadzimy to szybciutko nadrobimy
ANTERIA Ściskam cię mocno, jesteś pod kontrolą lekarzy, także wszystko będzie dobrze postaraj się zrelaksować
Ramona_85 za tydzień! Ja też będę musiała się wybrać do pepco, ale już pewnie po porodzie, bo teraz już i tak się z tymi szpargałami nie mieścimy
Sola1 Ach te chłopy. Dla nich to wszytsko zbędne, za drogie, niepotrzebne. Kobieta powinna całe życie uprawiać partyzantkę
karolkya super, kolejny kawałek roboty ogarnięty.
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:20   #957
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Wzięłam wczoraj tą saszetkę na pęcherz, piję dużo wody z cytryną, kupiłam suszoną żurawinę, no i mam nadzieję, że w poniedziałek po bakteriach nie będzie śladu
Mam nadzieję, bo mnie trzyma już miesiąc. 2 antybiotyki, furagin i dopiero zaczyna być lepiej
Stary 2014-05-08, 14:31   #958
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
A u kogo zamawiałaś? Tak żeby uważać.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:44   #959
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
A u kogo zamawiałaś? Tak żeby uważać.
polgrande_pl

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 15:14   #960
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
O TAKIE mi chodzi. Widziałam to na żywo i te kieszonki takie małe i niepraktyczne są.
to nie widziałam tego u mnie
ja mam dosc małe Pepco, zobaczę jak mi jutro starczy czasu, to wlecę jeszcze raz, a gdzie by to było? w dziale niemowlęcym, gdzie pieluchy, kocyki, smoczki i butelki?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości