|
|
#931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Ostatnio jakiś pogrom szpitalny jest. Mam nadzieję, że jednak nie to
![]() ----------------- Pochwalę się brzuchem z okazji nowego tygodnia w obwodzie 98cm, na wadze +8,5kg
|
|
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-05-08 o 11:14 |
|
|
|
|
#933 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() NecroKitty chudzielcu fajny zgrabny brzuszek ! |
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle powiem wam że ja to okropna jestem, taka
Jakoś ostatnio nie zwracałam uwagi na garnek do ziemniaków bo ostatnio teściowa gotuje. Wczoraj rano patrzę a tam na dnie pełno rdzy Mówię do teściówki o tym a ona że to już dawno jest i wyrzuci garnek ale jak się dziura zrobi No sorry ja mam ziemniaki z takiego garnka jeść gdzie on ciągle na dnie rudy jest ? Jak powiedziałam o tym wczoraj mojej mamie to się aż za głowę złapała, że jak tak można, że przecież my to jemy. No i mówię do mamy że już ja tą sprawę załatwię. No i pojechała z teściem na zakupy więc aż żal nie wykorzystać sytuacji No i dziś gar powinien wylądować w koszu na śmieci bo nagle woda zacznie dnem wyciekać Nie chciała wywalić po dobroci to będzie siłą. Ja nie będę siebie truć a tym bardziej mojego dziecka
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-05-08 o 11:27 |
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie, i dalej mnie lekarz nie pocieszył. Mały rośnie za wolno i w dodatku stwierdził że mam mało wód płodowych
terminu cesarki nie wyznaczył ale wysłał mnie na konsultację do szpitala do innego lekarza, wtedy się okaże co dalej... Miałam robione ktg i ogólnie wszystko inne w normie ale mały ma zaledwie 1400 martwię się, muszę iść na tą konsultację jutro albo w poniedziałek i pewnie pójdę dopiero w poniedziałek bo oczywiście mojego męża z pracy nie puszczą a ja się będę tylko stresować jeszcze bardziej. Załapałam doła i nie mam siły na nic tylko na płacz mnie zbiera. Oby to był fałszywy alarm i z moim małym było wszystko dobrze...
|
#937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#938 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajny brzuszekCytat:
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
|
||
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wagą już przestałam się martwić, ale jak teraz jeszcze wyszło że mam mało wód płodowych to znowu zaczynam się bać
|
|
#940 |
|
Raczkowanie
|
Z tymi wodami to jest sprawa czesto idnywidualna. Pij duuuzo wody mineralnej niegazowanej i soki.
|
|
|
|
#941 | ||
|
Zadomowienie
|
Wcale nie okropna tylko bardzo dobrze zrobiłaś!
![]() ANTERIA koniecznie trzeba to szybko skonsultować, może to też wina sprzętu, lekarza itd. ile się słychy o dużych rozbieżnościach w wadze dzieci właśnie przez sprzęt. Nie denerwuj się dla maluszka i kombinuj żeby jutro jechać na kontrole! Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() NecroKitty piękny, zgrabniutki brzuszek ![]() Widziałam, że dziś same koszmary w nocy miałyście... W ciąży te sny są mega realistyczne, ale dobrze, że to tylko sny
|
||
|
|
|
#942 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jestem jestem
wczoraj po prostu nie miałam czasu wejść, z meżem szykowaliśmy trzeci pokoik, wykończeniówka, ech... zleciało, do tego byłam w mieście, pojechałam razem z tz po 12, wiec nie miałam dostępu do neta ![]() kupiłam w Pepco koszyczek na szpargały dla małej (grzebyczek, nożyczki, pampki itd., pieluszkę tettrową i flanelowa w sówki ![]() no i wczoraj do kańczałam wystrój pokoi, zawiesiliśmy moskitierę nad łóżeczkiem, zmieniłam troszkę kącik małej, potem cyknę fotkę ![]() ![]() nie, raczej nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() spytaj o ten drugi Vampirkę na wątku majowych, ona kupowała taki u rp_77 ten tańszy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja dziś witam się w 37 tc od dziś mogę rodzić o 14 przychodzi położna, t
|
|||
|
|
|
#943 |
|
Wtajemniczenie
|
Ramona a ten ochraniacz co masz z frotką na wierzchu to nie jest ceratowy od spodu?? przepuszcza powietrze??
|
|
|
|
#944 | ||
|
Zadomowienie
|
OMG! Pierwsza partia wyprasowana
nie wiem czy znajdę siłę na kolejne partie dzisiaj nogi mi spuchły i od pary aż kręci mi się w głowie![]() Cytat:
![]() Cytat:
wkurza mnie taka "oszczędność" chyba oszalałabym jakbym miała mieszkać z moimi lub tżeta rodzicami. a o dziwo moi byliby dużo gorszą opcją![]() Anteria nie martw się, na pewno będzie ok. Jesteś pod opieką lekarzy i na pewno zaopiekują się Tobą. spróbuj zasięgnąć jak najszybciej innej opinii. |
||
|
|
|
#945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
własnie leżę... a jeszcze mam krem ze szparagów na obiad zrobić i usmażyć mielone.... nie chce mi się....
|
|
|
|
|
#946 | |
|
Zadomowienie
|
wow! Gratuluję
37 tc to już poważna sprawa![]() Zazdroszczę Ci wizyt położnej, ja mogę zadać tylko szybkie pytania w SR podczas mierzenia tętna ![]() Dziewczyny będziecie kupowały muszle laktacyjne? Położna polecała nam w celu ochrony i regeneracji brodawek.---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
i zaraz wracam znowu do pracy, chcę zdążyć przed powrotem tżeta obiady mam już przygotowane inny dla tżeta i dietetyczny dla mnie (gotuje na 2, czasami 3 dni - a co! )uwielbiam szparagi Czekam na sezon |
|
|
|
|
#947 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Przed chwilą przyszła zamówiona pościel i jestem bardzo zadowolona, gdyby nie to że nie mamy materaca to bym dzisiaj zagoniła męża do składania łóżeczka
![]() a gdzie tam, 63kg żywej wagi ![]() Cytat:
Cytat:
Gdyby było jakieś zagrożenie życia dziecka to od razu by Cię do szpitala wysłał.Cytat:
|
|||
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- a tego to nie widziałam u siebie, albo guła źle patrzyłam, to takie zawieszane na łóżeczko jak na allegro czy jak?? |
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Znam dziewczyne co miala malo wod plodowych i z dzieckiem wszystko ok. Wiem ze kazdy przypadek jest inny ale mam wrazenie ze ten lekarz troche za bardzo Cie doluje. A stres wcale nie sluzy dziecku. Na pewne rzeczy niestety ma wplywu. Nie chodzi mi o to zeby bagatelizowac problemy ale czytajac Twoje posty mam wrazenie ze jestes strzepkiem nerwow. Przepraszam ze tak pisze prosto z mostu ale to tylko w trosce.
|
|
|
|
#950 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja kupowałam w leclerku mają świeże dostawy akurat niedaleko miasta więc są świeże i pęczek kosztuje 7 zł ![]() Niestety ja z tych co już 2 dni pod rząd nie zjedzą tego samego... Cytat:
|
||
|
|
|
#951 |
|
Zadomowienie
|
pochwal się
![]() gdybym ważyła teraz 63 kg to byłabym zadowolona ![]() swoją drogą ciekawa jestem jak to będzie z odzyskaniem figury po porodzie. Czy samo mi spadnie czy będę musiała się o to postarać
|
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja szwagierka miałą małowodzie i jesli jest to wykryte i monitorowane przez lekarza, to wszytsko ok ![]() ja mam wielowodzie natomiast i tez nic złego się nie dzieje z płodem
|
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo przy macicy dwurożnej lub z przegrodą. Ma mniej miejsca, więc się dostosowuje do warunków, ale to nie znaczy że źle się rozwija. nie martw się. A ja wód płodowych mam cały czas na granicy. Afi wynosi 8 i ani jeden ginekolog ani drugi nic z tym nie robią. Zamówiłam na allegro kilka rzeczy dla małego i wszystko przyszło w innym wzorach niż zamawiałam... A pieluchy każda z jednej strony nie ma obszycia. Tylko jakby ucięta była dziady. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#954 | ||
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z ZUSu, zjadłam zupkę i zaraz biorę się za to nieszczęsne prasowanie ...
Cytat:
ANTERIA głowa do góry, wszystko będzie dobrze za straszenie.Cytat:
|
||
|
|
|
#955 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W końcu kupiliśmy taką Jak złożymy łóżeczko to się pochwalę całokształtem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A z tą wagą to bym nie myślała tak optymistycznie
Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-05-08 o 13:57 |
|||
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Pojechałam na szybkie zakupy, bo z dnia na dzień coraz ciężej. Tym razem obkupiłam siebie, szampon, żele do ciała i higieny intymnej, chusteczki i inne. A, że byłam w rossmanie to kupiłam 2 błyszczyki Kupiłam też plastikowe pudełeczko na nawilżane chusteczki. Zamówiłam w końcu przewijak Muszę się tu organizować pomału z jakimś kącikiem, bo się nie przeprowadzimy do porodu- to już pewne! Wzięłam wczoraj tą saszetkę na pęcherz, piję dużo wody z cytryną, kupiłam suszoną żurawinę, no i mam nadzieję, że w poniedziałek po bakteriach nie będzie śladu ![]() Bogini na opuchnięte nogi- ograniczenie soli/sodu- ja też piłam muszyniankę, a przerzuciłam się na muszynę- też ma dużą ilość magnezu i wapnia, a o wiele mniej sodu ![]() Piję też nałęczowiankę- jest średniozmineralizowana, także nie najgorzej Co do muszli- kupię jak będzie potrzeba NecroKitty pokaż koniecznie! Ja jeszcze te zakupy odkładam na póżniej- nie mamy łóżeczka- na razie kosz mojżesza będzie, a jak się przeprowadzimy to szybciutko nadrobimy ANTERIA Ramona_85 za tydzień! Ja też będę musiała się wybrać do pepco, ale już pewnie po porodzie, bo teraz już i tak się z tymi szpargałami nie mieścimy Sola1 Ach te chłopy. Dla nich to wszytsko zbędne, za drogie, niepotrzebne. Kobieta powinna całe życie uprawiać partyzantkę karolkya super, kolejny kawałek roboty ogarnięty.
|
|
|
|
#957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#958 |
|
Zadomowienie
|
A u kogo zamawiałaś? Tak żeby uważać.
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam dosc małe Pepco, zobaczę jak mi jutro starczy czasu, to wlecę jeszcze raz, a gdzie by to było? w dziale niemowlęcym, gdzie pieluchy, kocyki, smoczki i butelki? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

w obwodzie 98cm, na wadze +8,5kg

terminu cesarki nie wyznaczył ale wysłał mnie na konsultację do szpitala do innego lekarza, wtedy się okaże co dalej... Miałam robione ktg i ogólnie wszystko inne w normie ale mały ma zaledwie 1400 martwię się, muszę iść na tą konsultację jutro albo w poniedziałek i pewnie pójdę dopiero w poniedziałek bo oczywiście mojego męża z pracy nie puszczą a ja się będę tylko stresować jeszcze bardziej. Załapałam doła i nie mam siły na nic tylko na płacz mnie zbiera. Oby to był fałszywy alarm i z moim małym było wszystko dobrze...

Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze

chyba oszalałabym jakbym miała mieszkać z moimi lub tżeta rodzicami. a o dziwo moi byliby dużo gorszą opcją

za straszenie.
13.07.2013