|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
Co do ubrania dziecka na wyjście ze szpitala to też mam dylemat. Niby mam już ciuszki naszykowane ale ciągle się zastanawiam czy małej nie będzie za chłodno albo za ciepło. |
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udaną wizytę i wieści!Moja teściowa przy 30stopniach przykrywała małej nóżki kocykiem mówiąc, że ma stopy chłodniejsze na szczęście nie widywałam jej zbyt często a teraz to już w ogóle rzadziej bo się przeprowadza ![]() Też miałam z tym problem, więc przygotowałam różne zestawy na wyjście ze szpitala. A w naszym szpitalu jest zasada, że to położna ubiera maleństwo przy wypisie (nie wiem czemu ) więc ona sobie z tego zestawu powybierała: body z długim rękawem, śpioszki, kaftanik i bawełnianą czapeczkę. Nie miałam kocyka żadnego, więc położna kazała ściągnąć daszek z fotelika samochodowego i przykryć nóżki ![]() Był upał potworny. Teraz przygotowywuję ten sam zestaw na wyjście ).
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-05-07 o 19:00 |
|
|
|
|
#903 | ||||
|
Konto usunięte
|
Byliśmy na zakupach i wszystko kupiliśmy
). Teraz pozostaje mi zapakować ubranka do komody, a resztą, czyli malowaniem łóżeczka i zawieszaniem karniszy już się tż zajmie. Jedyne co, to materac do łóżka zamówię dopiero w piątek, bo tż wypłacił mi z konta wszystkie pieniądze i muszę teraz czekać, aż on dostanie przelew na swoje konto...Byłam też w przychodni, odebrałam skierowanie dla Adasia na badania moczu i kału i dostałam pojemniki... I teraz pytanie do doświadczonych mam: jak ja mam to zrobić Adaś nie mówi jeszcze, wszystko robi w pampersa... Jak go posadzę na nocniku to niby wie co tam się robi, ale nie lubi na nim za długo siedzieć i nie woła. Jak puszczam go bez pampersa to robi w trakcie biegania, nawet kupę robi "w locie" Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja miałam robione dopiero teraz w poniedziałek... Cytat:
|
||||
|
|
|
#904 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#905 |
|
Zadomowienie
|
Berenika ja ostatnio wlasnie sie nad tym zastanawialam jak sie pobiera mocz od malych dzieci i Siostra mnie uswiadomila,ze sa specjalne takie woreczki,ktore naklada sie na siusiaka i sie poprostu czeka..
Ja sie dzisiaj przerazilam.Jestem dokladnie w 34 tyg i 3 dniu..zmierzylam sie na wysokosci pepka i mam 112 cm.Tyle mialam w ostatnich dniach pierwszej ciazy ![]() a tak liczylam na mniejsza Dziecinke ![]() Same dobre wiesci po wizytach ![]() oby tak zawsze. Ja sie wczoraj/dzisiaj meczylam z twardniejacym brzuchem.Zaczelo sie o 19 tej a skonczylo sie o 3 w nocy.Mialam twardnienia co kilka minut i co chwile mowilam sobie jeszcze chwila i pojedziemy do szpitala,ale napakowalam sie magnezem i odpusilo.
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2014-05-07 o 19:46 |
|
|
|
#906 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomóżcie proszę nie wiem jaki ochraniacz na maretacyk lepszy
[http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...197201484.html http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...180943782.html Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-05-07 o 21:29 |
|
|
|
#907 | |
|
Raczkowanie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46347215]
Byłam też w przychodni, odebrałam skierowanie dla Adasia na badania moczu i kału i dostałam pojemniki... I teraz pytanie do doświadczonych mam: jak ja mam to zrobić Adaś nie mówi jeszcze, wszystko robi w pampersa... Jak go posadzę na nocniku to niby wie co tam się robi, ale nie lubi na nim za długo siedzieć i nie woła. Jak puszczam go bez pampersa to robi w trakcie biegania, nawet kupę robi "w locie" [/QUOTE] Hm, moj juz w tym wieku robil wszystko na nocnik, ale mysle ze wiesz kiedy robi kupe, wtedy od razu jak tylko zrobi mozesz w pieluchy patyczkiem wziac probke. Tu chodzi o naprawde male ilosci. Co do siuskow, to ja mam taka propozycje, posadz go albo najlepiej postaw w wannie i zacznij lac wode (ale nie zamykaj korka) , na bank mu sie zaraz zachce i wtedy w kubeczek zlapiesz. uprzedz go wczesniej ze bedzie taka zabawa sikanie do kubeczka ![]() Sa takie woreczki ale je sie przykleja , watpie zeby juz takie duze dziecko chcialo z tym chodzic- to mzoe byc srednio wygodne, chyba ze na spiocha zalozysz i bedziesz sprawdzac co jakis czas czy nasikal. ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#908 |
|
Zadomowienie
|
karolkya linki sie nie otwierają...
Kurcze chyba mojej małej ciasno już... Okropnie sie wierci dzić,aż czasem zaboli dzis juz nie wiem jak siedzieć,tak sie pręży i wywija że każda pozycja jest zła
|
#909 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super, że wszystko dobrze i że płytki takie jak mają być ![]() Cytat:
sylvuniaa84 ja bym kupowała przez internet, szczególnie jak widziałaś na żywo no ale ja się jakoś nie boję takich zakupów ![]() Właśnie dziś przyszło mi łóżeczko i materacyk już prawie skręcone stoi Poza tym byłam na kontroli i powiem, że nie jest źle mogę wrócić do żywych i być trochę bardziej aktywną Pobrał wymaz na GBS, muszę go jutro zawieźć do szpitala... I teraz nie wiem czy mogę się wybrać MPK czy brać taxi, bo auto mąż do pracy musi wziąć... A później jeszcze SR i co też taksówka? Zbankrutuje przecież ale z drugiej strony same wiecie jak jest w tych autobusach, jeszcze chodzić po tych przystankach... Najwidoczniej leżenie pomogło, więc może nie ma co przesadzać z wyprawami?No sama nie wiem co zrobić... Szkoda tylko, że nie zrobił mi USG, sprawdził tylko tętno małego, ale 19.05 następna wizyta to wytrzymam ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- poziomkka za wizytę ![]() bazile dobrze, że to twardnienia ustały... Lepiej bierz systematycznie ten magnez i może nospę ![]() Berenika_26 super, że zakupy się udały ![]() karolkya linki mi się nie otwierają niestety... A też jestem ciekawa, bo muszę jakiś zakupić
|
||
|
|
|
#910 |
|
Wtajemniczenie
|
Już poprawiłam teraz powinny się otwierać
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem czy o tym pisałyście, ale przypomniało mi się, że jak chodziłam na sr to prosili, żeby te wszystkie badania które miałyśmy robione w ciąży jakoś uporządkować, bo jednak trochę tego jest, a sama karta ciąży to daje tylko taki wstępny pogląd a i tak sprawdzają badania. Raz, że ułatwi im to pracę, a dwa - my też możemy na ip być ze skurczami i szkoda czasu.
Ja poodzielałam sobie usg, morfologię, badania moczu itd, były poukładane chronologicznie, na wierzchu najświeższe badania. To poprzednio tak miałam, bo teraz jeszcze się za to nie zabrałam ![]() W ogóle zaczęłam pakowanie torby - czyli wyciągnęłam swoją listę co zabrać do szpitala Może jutro pogonię bardziej temat, bo te przepowiadacze mam coraz silniejsze. Poprzednio takie silniejsze zaczęły mi się jakoś chyba tydzień czy dwa przed porodem, ale spokojnie, rodzić w maju nie zamierzam To raczej tak na wszelki wypadek, żebym się nie stresowała. Muszę zaciskać nogi póki moja mama nie przyjedzie. Zresztą może się okazać, że tym razem przenoszę. W sumie nie śpieszy mi się
|
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież to księga by wyszła z każdego miesiąca...:P ja biorę tylko ostatnie robione - tzn raz morfologię, raz mocz, ost usg, grupę krwi i co tam jeszcze bedzie trzeba
|
|
|
|
|
#913 | |
|
Zadomowienie
|
cześć Dziewczyny
znowu spałam jak kamień i dałam w nocy mały koncert o czym oczywiście nie omieszkał poinformować mnie mój tżet rano nie wiem skąd to chrapanie mi się pojawiło zła pozycja, niedotlenienie, zmęczenie, większa waga? ![]() a w ogóle byłam wczoraj u diabetologa, wszystkie wyniki bardzo ok, ale ...w ciągu tygodnia waga skoczyła mi o 1800 g czy to w ogóle jest możliwie? diabetolog mówiła, że to pewnie woda się we mnie zbiera.fakt, ostatnio puchnę ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Bogini ja tez ostatnio chrapię, no chyba takie uroki ciąży. My mamy wizytę po 9 i mam nadzieję że będzie wszystko dobrze i że lekarz wyznaczy najlepszy termin porodu. Trzymajcie kciuki ![]() Miałam dzisiaj taki okropny sen w domu bałagan okropny nic nie mogłam znaleźć, zaczęłam przebierać dziecko ale nie mogłam znaleźć pampersów ani chusteczek. Dziecko płakało za to Tż-t przychodzi nachlany ze zgrają jakichś znajomych też nachlanych i zachowuje się jakbym zrobiła nie wiadomo co złego, krzyczy i nic mi nie chce wytłumaczyć![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- W ogóle widziałyście, że powstał nowy wątek nowych czerwcówek?
|
#915 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Jestem niewyspana potwornie ![]() Całą noc nie mogłam się ułożyć bo Małej coś nie pasowała i się wierciła i kopała. Chyba ma już ciasno... Musze dziś nastawić pranie z ciuszkami i poprasować pieluchy. A no i czekam na paczkę z gemini i nadal nie wiem który ochraniacz wybrać. Miłego dnia za wizyty i badania za nowe tygodnie
|
|
|
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
w ciąży często śnią się koszmary i sny erotyczne
ja śpię jak kłoda i ostatnio nie pamiętam żadnych snów za to mój tżet ostatnio śnił o naszym Synu![]() trzymam kciuki za wizytę ![]() mnie też czeka dziś prasowanie pranie już wstawiłam. ostatnio moje życie to pranie, prasowanie, sprzątanie, gotowanie i chodzenie po lekarzach wow
|
|
|
|
#917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja że jestem uziemiona to jeszcze dodatkowo zmorą dla męża w weekendy bo wyjście na zakupy to dla mnie już przygoda
|
|
|
|
|
#918 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witamy się w 34tyg
![]() Wrzuciłam do pralki ostatnie pranie. W sumie to już tylko pieluchy, ręczniczki i prześcieradła. Dziewczyny mam pytanie. Na liście ze szpitala mam, ze trzeba wziąć dla dziecka krem ochronny. Ja mam tylko ten z filtrem, więc muszę kupić jeszcze jakiś uniwersalny? Cytat:
Cytat:
Moja mama mówiła, że za jej czasów była teoria, że dziecko niemowlę powinno mieć jedną warstwę więcej niż my. Czyli w praktyce latem dziecko było ubrane cienko i przykryte pieluszką jako ta dodatkowa warstwa no ale jak będzie 30st to nie będę prażyć dziecka w pajacu tylko założę samo body albo sukieneczkę.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę. Ja jak już muszę jechać autobusem to wybieram godziny w których nie ma tłoków i linie które z reguły są mniej uczęszczane. Jak na razie skutkuje bo nie trafiłam na zapchany autobus ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#919 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w kolejnym 35 już tygodniu
Ale ten czas leci. Dziś mam zaganiany dzień. do 12 w domku a później jak wyjdę to koło 20 dopiero wrócę. Najpierw do koleżanki na ploty i przy okazji biorę swoją listę tego co spakowałam do walizki na pobyt w szpitalu. Ma zamiar się jutro też pakować i nie ma pojęcia co brać. Między nami jest kilka dni różnicy w tp więc już czas ![]() Później wizyta u babci, szybkie zakupy i na koniec do szpitala na zajęcia w szkole rodzenia. Jak wrócę to pewnie wykończona będę no i obiadek trzeba będzie jakiś w mieście zjeść. Strasznie mocno mi się ostatnio brzuch napina, aż momentami to mnie boli |
|
|
|
#921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dziś też miałam koszmarne sny. Najpierw śniło mi się że urodziłam, mąż przywiózł nas do domu, on poszedł się najeść a ja zostałam sama z dzieckiem. Nic nie było przygotowane, nic nie wyprane, nawet kocyka dla dziecka nie miałam przygotowanego a okno było otwarte i dziecko sugerowało że mu zimno. Zaczęłam karmić piersią i w szoku byłam że od razu tak dużo pokarmu mam. Później śniło mi się że mąż kuzynki zmarł i przygotowywałam mu kaplicę na pogrzeb. A później zmarł mój dziadek. Któremu rzeczywiście lekarze już policzyli dni i nie dają szans. I złego samopoczucia dzień kolejny mam. Pogoda się zminiła, pada deszcz więc z prania nici bo wodę mamy z własnej studni i po deszczu nie jest za czysta. A i wczoraj zagadałam męża odnośnie tej falbanki, rożka i organizera do łóżeczka. 3 razy do niego mówiłam że chce mu pokazać co chce kupić i jak w końcu udało mu się pokazać aukcje to powiedział że po co to, żebym nie wymyślała bo są inne wydatki Ale na wyjście z kolegą do pubu czy piwo nigdy mu nie szkoda. Tak samo jak powiedziałam że chce kupić przewijak na łóżeczko. Na co on- a na co Ci to jak na łóżku można przewijać. Ale jak go uświadomiłam czy chce spać w zasikanym łóżku Ahh to się pożaliłam.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-05-08 o 09:39 |
|
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój też twierdził, że przewijak jest niepotrzebny. Zmienił zdanie jak stwierdziłam, że w takim razie sam będzie sobie rujnował kręgosłup przewijając małą na niskim łóżku ![]() W sumie to był jedyny komentarz na temat użyteczności wszystkiego co kupuje dla dziecka. On nawet nie wie do czego większość rzeczy służy ale jak mu już wytłumaczę dlaczego to niezbędne to przyznaje mi racje. Wczoraj go uświadamiałam po co jest laktator, stwierdził, że to brutalne
|
|
|
|
|
#924 |
|
Zadomowienie
|
Hej brzuchatki
Witamy się po wakacjach, wypoczęci, szczęśliwi Pogodę mieliśmy super (krótki rękawek, lody 2xdziennnie ). Szybko czas niestety minął i czas już wrócić do codzienności![]() Nie dam rady cytować wszystkiego, ale podczytywałam Was na telefonie, więc nawet jestem na bierząco A więc:Gratuluję nowych tygodni, udanych wizyt i zakupów oraz remontów ![]() Cieszę się, że Wasze szyjki trzymają choc0late wytrzymajcie jeszcze troszeczkeProwansja88 i Monica80 dziewczyny bardzo Wam współczuję, nie wiem co napisać. Napiszę tylko, że mocno Was ![]() Miłego dnia i oczywiście za dzisiejsze wizyty.
|
|
|
|
#925 | |||||
|
Zadomowienie
|
A ja witam się w 34 tc
Dzisiaj czeka mnie wyjście do ZUS-u i podróż do księgowej, wspaniały dzień Do tego na wieczór zostawię sobie prasowanie...Też śnił mi się dzisiaj jakiś koszmar, aż mnie mąż musiał wybudzać w nocy, bo się darłam. Cytat:
Cytat:
i ograniczać sól. Osobiście zauważyłam, że im więcej piję wody niegazowanej tym mniej puchnę. Cytat:
No i zaciskam !Cytat:
Jeśli chodzi o ochraniacz to ten drugi o tyle jest lepszy, że jak dziecko się wierci to ten ochraniacz się nie roluje pod prześcieradłem, ale chyba takie maleństwo to się aż tak nie wierci ![]() Cytat:
Zawsze mamy jakieś wydatki, a on najchętniej wszystkie pieniądze przeznaczyłby na firmę. I zawsze znajdzie się kasa na coś, co jemu jest potrzebne, a jeśli chodzi o dziecko to powiedział, że pójdziemy jednego dnia i po prostu kupimy wszystko...tyle, że od 8 miesięcy ten dzień jeszcze nie nastąpił i gdyby nie to, że sukcesywnie coś domawiam to bylibyśmy teraz w czarnej |
|||||
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy to tak już łopatologocznie wejdzie do głowy o co chodzi
|
|
|
|
|
#927 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Poprasowałam pieluchy i kolejną część ciuszków.... padam, tzn mój kręgosłup... Coś się Ramona nie odzywa co jest?? |
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, najlepiej się dowiedzcie, bo jeśli nie trzeba to nie ma sensu.
|
|
|
|
#929 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
|
#930 | |
|
Zadomowienie
|
Gratulację Dziewczyny
coraz szybciej i szybciej przybywa nam tygodni![]() Cytat:
mój tżet też czasami smęci, że za dużo rzeczy dla dziecka uważam za niezbędne i tyle kasy to kosztuje. wtedy ja mu odpowiadam, że dotychczas prawie nie wydaliśmy ani grosza, bo wszystko dostaliśmy i dziubek mu się zamykaboziu jaka brzydka pogoda, od rana szaro i pada wracam do prasownia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

Zastanawiam się też jak ubrać dziecko na wyjście ze szpitala? Wiem, że na początku noworodki trzeba ubierać ciepło, bo nie są jeszcze zaklimatyzowane, no ale ciepło to jak? 

za udaną wizytę i wieści!
na szczęście nie widywałam jej zbyt często a teraz to już w ogóle rzadziej bo się przeprowadza 

Adaś nie mówi jeszcze, wszystko robi w pampersa... Jak go posadzę na nocniku to niby wie co tam się robi, ale nie lubi na nim za długo siedzieć i nie woła. Jak puszczam go bez pampersa to robi w trakcie biegania, nawet kupę robi "w locie" 

o czym oczywiście nie omieszkał poinformować mnie mój tżet rano
zła pozycja, niedotlenienie, zmęczenie, większa waga?
czy to w ogóle jest możliwie?
diabetolog mówiła, że to pewnie woda się we mnie zbiera.
za wizyty i badania
za to mój tżet ostatnio śnił o naszym Synu
13.07.2013 
mój też twierdził, że przewijak jest niepotrzebny. Zmienił zdanie jak stwierdziłam, że w takim razie sam będzie sobie rujnował kręgosłup przewijając małą na niskim łóżku