|
|
#1171 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
![]() przypomniałaś mi co jeszcze miałam napisać.. o rozstępach.... Wylazło mi ze 20 naraz albo i więcej.. na brzuchu i biodrach |
|
|
|
|
#1172 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, mam dla Was coś, co mnie kompletnie znieczuliło na hasło "rozstępy", a bałam się ich baaaardzo.... Dziś już mnie nie specjalnie interesuje czy one są czy nie, nawet nie oglądam brzucha. Owszem, smaruję się zapobiegawczo, ale w razie "W" płakać nie będę. Będę tygrysem
Nie łamcie się
|
#1173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla tżeta za prasowanie |
|
|
|
|
#1174 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie przeglądam rzeczy od siostry męża dostaliśmy:
Nie przejrzałam jeszcze wszystkiego więc wracam do roboty ![]() A i pościel z Ikei z wypełnieniem - wkurzające trochę bo rozmiar 110x125... nie mogli pójść po standardzie.... |
|
|
|
#1175 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba ich się nie uniknie, jak mają się pojawić to się pojawią i nawet najintensywniejsza pielęgnacja nic nie pomoże....ja mam masę rozstępów z okresu dojrzewania, przez jakiś czas moje ciało nie mogło zdecydować się czy być chłopcem czy dziewczynką a, gdy postanowiło stać się kobietą to tak wystrzeliło, że przeorało mnie wszędzie od łydek po piersi Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze nie, ale zamierzam jeszcze nie, ale od tego tygodnia - 35 - powinnam zacząć, prawda ? ![]() dzięki [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46417747]przypomniałaś mi co jeszcze miałam napisać.. o rozstępach.... Wylazło mi ze 20 naraz albo i więcej.. na brzuchu i biodrach współczuję mam nadzieję, że szybko zbledną i nie będzie ich widać Cytat:
i bardziej tygrysia być już nie chcę |
|||||
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super wieści u mnie się rozpadało ![]() wyprałam dla małej na wyjscie ze szpitala w razie brzydkiej pogody dresik i mi z lekka zmoknął, ale nie chce mi się go ponownie prać |
|
|
|
|
#1177 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też kupiłam dla synka taką przytulankę z tym że niebieską. Ciekawe jak się sprawdzą. [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46417747]brawo ![]() przypomniałaś mi co jeszcze miałam napisać.. o rozstępach.... Wylazło mi ze 20 naraz albo i więcej.. na brzuchu i biodrach Ojj mi na początku jak piersi rozsadziło, a później zmalałały i zobaczyłam mój biust to myślałam że oszaleję. Rozstęp na rozstępie. Na szczęscie narazie na brzuchu nigdzie indziej nie mam i oby tak zostało. Cytat:
Wow super rzeczy. Kosza mojżesza zazdroszczę.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-05-12 o 15:43 |
||
|
|
|
#1178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Już miałam piękny plan pakowania i kolejna klapa. Stwierdziłam, że wezmę dwie torby. Dużą na ubrania, pieluchy, kocyki itp. i mniejszą taką na ramię na kosmetyki i drobiazgi. Wszystko fajnie tylko mała torba zaginęła w akcji
muszę zobaczyć w Pepco albo sklepach po 4zł może mają jakieś takie 'jednorazówki' bo puki co innego sposobu na spakowanie nie mogę wymyśleć ![]() Cytat:
![]() kinia8906 imponująca kolekcja skarpetek ![]() Co do rozstępów to ja na razie odpukać nie zauważyłam żadnego. Smaruje się sumiennie dwa razy dziennie i liczę na cud
|
|
|
|
|
#1179 |
|
Rozeznanie
|
Witam po weekendzie!
Weekend pracowity - położyliśmy z mężem panele w 2 pokojach i korytarzu ![]() Pradip już się jakiś czas nie odzywa
Edytowane przez kamilla123 Czas edycji: 2014-05-12 o 16:23 |
|
|
|
#1180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet jak ją uprali to nie było opcji spania bez niej i wilgotną jeszcze musieli mu dać ![]() no fakt jest tego troche ale wszystko dostałam, nic nie kupowałam Co do pakowania torby to wrzucam liste według której ja pakuje swoją torbę, może komuś sie przyda.
|
|
#1181 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja do szpitala spróbuję spakować się w torbę na kółkach, przynajmniej nie trzeba będzie dźwigać, bo u nas z IP na oddział przechodzi się chyba samemu bez tż. Wezmę minimum (chociaż czy to możliwe
) a w domu przygotuję rzeczy do dowozu w razie czego![]() ![]() Myślę, że przy porodzie to spokojnie możesz pozwolić sobie na jakiegoś dopalacza w postaci słodyczy ![]() Gratuluję kolejngo tygodnia i zdrówka życzę Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kinia co za kolekcja ![]() Małe wody z dziubkiem są Zdrojki,5 i Nestle, malutkie więc tu najlepiej całą zgrzewkę wziąć ![]() Ramona pamiątek to w trakcie będzie przybywać, ja po synku zostawiłam sobie pierwszy smoczek, najmniejszego pampersa, potem włoski, pierwszy ząbek (to jeszcze przede mną) i tak się będzie zbierać |
||
|
|
|
#1182 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze dla nastepnej cory kupilam taka brazowa w prążki -taki tygrys. Prania nie unikne ale moze bedzie wygladac bardziej przyzwoicie Na poczatku ta brazowa miala byc na podmianke za ta biala. Ale nie dalo rady.
|
|
|
|
|
#1184 |
|
Zadomowienie
|
Kinia dzięki za listę
moje piersi na początku rosły jak szalone a teraz jakby zaczęły maleć chyba, że to wina gigantycznego brzucha dzisiaj się przyglądałam sobie w dużym lustrze i nie mogłam się nadziwić, że ten brzuch taki duży i okrągłynawet nie chcę myśleć o flaku, który będę miała po porodzie ![]() lecę do SR
|
|
|
|
#1185 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam na zakupach i ogłaszam bankructwo
kupiłam miniatrutki kosmetyków do szpitala, resztę kosmetyków dla małej, małą paczkę pampersów, kapcie i skarpetki, tatuś naciągnął nas jeszcze na pozytywkę i wyszliśmy na zero Jutro dostawa w lumpeksie koło mnie to zakupię byle jaką koszulę do porodu. Skurcze łapią mnie coraz częściej, nieszczęsna szyjka kłuje... mąż panikuje, że zacznę rodzić a my nic nie mamy ![]() Torba się znalazła, więc do końca tygodnia powinna się spakować; bardziej dla Tż-ta spokoju bo ja cały czas mam czas
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to idę wsadzić pampersa, co bym nie zapomniała i nie zużyła paczki prędzej
|
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Udalo mi sie zapakowac w jedna torbe, ale jest ona tak upchana ze nie wiem czy nie rozlozyc tego na dwie lub wziac te druga jakas mniejsza. Zwlaszcza ze co chwile mi sie cos przypomina z takich rzeczy spoza listy. Ja juz to kiedys pisalam ale przypomne bo to bylo juz jakis czas temu. Jesli po porodzie dziecko ma zostac ubrane w nasze ubranka to naszykujcie taka mala reklamowke ktora wrzucicie do torby z jednym pampersem, jednym kompletem ubran, czapeczka, kocykiem czy rozkiem oraz recznikiem jesli dziecko bedzie myte i co tam moze jeszcze byc potrzebne zaraz po urodzeniu. Wtedy Wasz partner tylko poda poloznej te reklamowke. Jest to bardzo wygodne
Ja nie wiem czy wlasnie tego nie wrzuce oddzielnie do mniejszej torby razem z moimi rzeczami tylko na porod. Wtedy nie trzeba bedzie paradowac z ta duza torba i reszte rzeczy doniesie sie pozniej z bagaznika U mnie z kolei chyba brzuch sie obnizyl bo lepiej mi sie oddycha i czuje silniejsze parcie na pecherz. No ale to moze byc na miesiac przed porodem a termin mam rowno za miesiac
|
|
|
|
#1188 | |
|
Konto usunięte
|
eee góra miesiąc i wróci do normy
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1189 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,zeby Was pocieszyc pochwale sie moimi paseczkami
![]() sa na calym brzuchu,na pierwszym zdjeciu lampa troche je wybielila.I to wyszlo mi wszystko ok 7 miesiaca pierwszej ciazy,teraz doszlo kilka nowych i to bardziej po bokach. Taka mam nature.Smarowanie nie wiele pomoglo.Takze czy drogi czy tani krem,co ma byc to i tak bedzie.Ale dla wlasniej swiadomosci i checi ratowania wygladu,warto probowac. Pamietam jak wyszlo mi 8 pierwszych.Jak przezywalam,a jak szlo dalej to juz musialam odpuscic,bo wiedzialam ze i tak to nic nie da. Ja mam zamiar w tym tygodniu wziac sie za pakowanie torby. Dzieciece rzeczy naszykuje osobno,TZ dowiezie.Jak bedziemyw wychodzic to beda potrzebne.A tak w szpitalu bedzie wszystko i do ubrania i pielegnacji. Dla kobiet tez maja sporo,bo i majtki siateczkowe,podpaski,podk aldy,wode,herbaty.Takze troche odpadnie z torby. Tak jak Ktoras zauwazyla i ja raczej nie polecam czekolady na poczatek.Bo i dodamy sobie zatwardzenia,a dwa jesli bedziemy karmic to dla Dzidzi tez nie wskazane...Nie wiem,jak polozna moze takie cos polecic ![]() Ja mam zamiar sobie wziac jakies ciastka zbozowe i paluszki delikatesowe. Anteria jak u Ciebie?
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2014-05-24 o 10:26 |
|
|
|
#1190 |
|
Raczkowanie
|
Na zajęciach SR było nam mówione, że w szpitalu są ciuszki dla dzieci i żeby nie brać nic ze sobą a jedynie na wyjście. Tak też sie nastawiałam, ale spotkałam ostatnio siostrę cioteczną która ma już 2 dzieci i mówi, że te ciuszki w szpitalu są koszmarne bo sprane i nawet dziurawe... Stwierdziłam więc, że jednak wezme chociaż 2 kaftaniki i śpioszki na wszelki. Nie wiele zajmie to miejsca a będe miała wyjście awaryjne i jak coś nie będe sie złościła potem patrząc na pierwsze zdjęcia
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Bazile śliczny brzusio
Cytat:
![]() dziś wizytuję, proszę o za reakcję szyjki ![]() zaraz spadam na autobus, pójdę do lumpka po cos łądnego dla Zosi i na targ, moze dostanę firankę gotową taką, jaka chcę do sypialni
|
|
|
|
|
#1192 |
|
Zadomowienie
|
Co do pakowania torby to jestem jeszcze daleko w lesie...
Wczoraj dokupiłam ręczniki,koszulę,i biustonosz okropny taki miekki nie typowy do karmienia,ale bedzie sie nadawał...te do karmienia jak mierzyłam to porazka... Koszule,szlafrok i swoje ręczniki pierzecie w dziecinnym proszku ? Dziś bedę w rossmanie to kupie jakies pampki bo jeszcze nie mam ani jednej paczki ... Wizyte mozna mi wpisac na dziś... a z 15.05 wykreslić... Jade dzis bo jest TŻ i chciał iść ze mną a w czwartek go nie bedzie juz
|
#1193 | |||||
|
Zadomowienie
|
cześć Dziewczyny
prawie codziennie "coś" dziś w nocy męczyły mnie skurcze w prawej łydce kilka razy obudził mnie straszny ból nie rozciągnęłam mięśnia prawidłowo i dziś trochę kuleję a na SR poznawaliśmy techniki łagodzenia bólu poprzez masaż i roli tżeta podczas porodu. ponieważ nie było mojego dobrałam się z inną ciężarną w parę i powiem Wam, że masaż to jest to czego teraz potrzebuję najbardziej zjadłam śniadanko i piję swoją ukochaną kawę podobno można pić kawę tylko po karmieniu.Cytat:
zaczynaj się przyzwyczajać ![]() Fajnie, że masz już wszystko, u nas jeszcze spore braki w wyprawce, ale do końca tygodnia koszyk w gemini ma być pełny Cytat:
. Traktuje ją jako jednorazówkę, ale nastawiam się, że tżet pstryknie mi jakąś fotkę, więc szkaradztwo zostanie utrwalone na wieki![]() Cytat:
Cytat:
zabawne jest to, że jestem spośród dziewczyn w SR mam najpóźniejszy termin porodu, jestem najdrobniejsza a brzuch mam największy [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46426030]eee góra miesiąc i wróci do normy [/QUOTE]Nie zaobserwowałam tego zjawiska u nikogo znajomego Cytat:
![]() Ramona ![]() ja też wizytuję dzisiaj i też poproszę o kciukasy |
|||||
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie wtedy z kolei poradzono zeby wziac gorsze ubranka bo moga zabrac do prania i nie wroca. Nie znalam pod tym wxgledem obyczajow szpitala takze tak zrobilam. Nic takiego nie mialo miejsca a ja bylam troche zla ze nie wzielam ladniejszych ze soba i na tych zdjeciach moglaby ladniej wygladac.U mnie tez zapewniaja kosmetyki dla dziecka, ale biore ze soba chusteczki do pupy. Bo mialam sytuacje ze ich braklo. A lataj sobie i pros o nowa paczke jak maluch taki rozgrzebany. |
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem co zapewniają w szpitalu, więc wezmę chusteczki, krem ochronny i może linomag do pupy i kosmetycznie starczy (chyba) do tego pampersy, może jakiś podkład do przewijania, pieluszki tetrowe, kocyk i rożek![]() Jaki rozmiar ciuszków bierzecie do szpitala?
|
|
|
|
|
#1196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ramona za wizyty ![]() Dzien dobry ![]() Ale sie objadlam na snidanie... Omlet z chorizo, pomidorem, szczypiorkiem i serem... Tocze sie ![]() Gotuje te liscie malin paskudne... Jak lubie ziola to te mi sie smakuja... Milego dnia Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
|
#1197 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w pochmurny poranek
jakoś spać dziś nie mogę i już jestem po śniadanku... Może poczytam książkę to na pewno zasnę przy takiej pogodzie ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, dziewczyny dajcie koniecznie znać jak będziecie po ![]() Ja mam listę rzeczy do szpitala i zamierzam wziąć tylko to co tam jest napisane, jakby czegoś brakło, mąż dowiezie, najśmieszniejsze, że mam się spakować w trzy reklamówki (na liście na czerwono tak jest napisane) oddzielnie rzeczy dla mnie przed i po porodzie oraz oddzielnie dla małego, później łatwiej będzie mi cokolwiek wszystko znaleźć ![]() Ja jeszcze nie mam rozstępów, ale tak mnie skóra swędzi od pary dni, że tylko czekać aż popęka... |
|
|
|
#1198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Ale mam ładną pogodę w końcu
wczoraj oglądałam prognozę i od przyszłego tygodnia zapowiadają już upały ![]() Moja kotka wczoraj nam stracha napędziła, łaziła sobie po barierce na balkonie i dwa razy prawie zleciała.... mieszkamy na 6 piętrze jak ona tam wskoczyła nie mam pojęcia. Cytat:
|
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważaj na kicie! A jak się zachowuję tak w ogóle? Szajba jej przeszła? Moja spokojna tylko nauczyła się do łóżeczka włazić i myśli że jest jej.. ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dziś już czuje się lepiej, choć do pełni formy jeszcze trochę.. Trzymam kciuki za wizytujące ![]() U nas dzisiaj piękna pogoda, słońce świeci i cieplutko jest, a ja uziemiona w domu. szkoda, że do końca tygodnia deszcz zapowiadają..Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

ale to lepiej, będzie w czym wybierać :p
chyba ich się nie uniknie, jak mają się pojawić to się pojawią
i nawet najintensywniejsza pielęgnacja nic nie pomoże....
od łydek po piersi 
i bardziej tygrysia być już nie chcę
13.07.2013 

) a w domu przygotuję rzeczy do dowozu w razie czego

zabawne jest to, że jestem spośród dziewczyn w SR mam najpóźniejszy termin porodu, jestem najdrobniejsza a brzuch mam największy