Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 14:05   #1171
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja dziś po wizycie kontrolnej. Wszystko się ładnie trzyma, ale to pewnie dlatego, że zdecydowanie więcej leżę
Rozwarcie tak jak było na opuszkę palca, i nie postępuje
Szyjka już nie taka twarda, ale też jeszcze dramatu nie ma
Było KTG, zapisał się tylko 1 mały skurcz.
Brzuch mi się już obniżył

Z gorszych info- mam 3 rozstępy tak o to dbałam, i niestety ich nie uniknęłam. Dramatu nie ma, ale już skóra nie jest idealna
Smaruję się jeszcze intensywniej kremami, oliwą z oliwek, kupiłam też dziś w aptece wit e w kroplach i będę sobie miejscowo aplikować...
brawo

przypomniałaś mi co jeszcze miałam napisać.. o rozstępach.... Wylazło mi ze 20 naraz albo i więcej.. na brzuchu i biodrach
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:15   #1172
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Kochane, mam dla Was coś, co mnie kompletnie znieczuliło na hasło "rozstępy", a bałam się ich baaaardzo.... Dziś już mnie nie specjalnie interesuje czy one są czy nie, nawet nie oglądam brzucha. Owszem, smaruję się zapobiegawczo, ale w razie "W" płakać nie będę. Będę tygrysem

Nie łamcie się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rozstepy-jpg.jpg (13,6 KB, 125 załadowań)
Stary 2014-05-12, 14:17   #1173
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Z ciuszkami maraton zakończony wczoraj TŻ dokończył prasowanko ciuszków za mnie i poukładaliśmy wszystko w szafce ładnie Kolekcja jest chyba dość spora jak na początki ale to lepiej, będzie w czym wybierać :p
wow! sporo tego macie super, że już macie to za sobą no i dla tżeta za prasowanie
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 14:19   #1174
karolkya
Wtajemniczenie

Właśnie przeglądam rzeczy od siostry męża dostaliśmy:
  • fotelik Recaro Young Profi Plus kolor Mocca z bazą, ale nasz samochodzik chyba za stary na nią...
  • Kosz Mojżesza
  • mnóstwo ciuszków
  • matę edukacyjną
  • dużą matę
  • laktatol medeli
  • rogal do karmienia
  • huśtawkę jeszcze nie wiem jaką

Nie przejrzałam jeszcze wszystkiego więc wracam do roboty
A i pościel z Ikei z wypełnieniem - wkurzające trochę bo rozmiar 110x125... nie mogli pójść po standardzie....
Stary 2014-05-12, 14:31   #1175
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Ja dziś po wizycie kontrolnej. Wszystko się ładnie trzyma, ale to pewnie dlatego, że zdecydowanie więcej leżę
to super, że wizyta pozytywna odpoczywaj jak najwięcej i na pewno będzie ok

Cytat:
Z gorszych info- mam 3 rozstępy tak o to dbałam, i niestety ich nie uniknęłam. Dramatu nie ma, ale już skóra nie jest idealna
współczuję...ale 3 rozstępy to nie dramat jeszcze chyba ich się nie uniknie, jak mają się pojawić to się pojawią i nawet najintensywniejsza pielęgnacja nic nie pomoże....
ja mam masę rozstępów z okresu dojrzewania, przez jakiś czas moje ciało nie mogło zdecydować się czy być chłopcem czy dziewczynką a, gdy postanowiło stać się kobietą to tak wystrzeliło, że przeorało mnie wszędzie od łydek po piersi teraz mam takie "tygrysie blizny" prawie na całym ciele....

Cytat:
Ja już spakowana, kącik gotowy, wszystko czeka
Przyszedł dziś przewijak jest cudny
Brawo Zopiee za zorganizowanie i nowy zakup

Cytat:
Od poprzedniego tygodnia zamawiamy do domu katering- takie domowe obiady dla mnie, żebym już nie musiała stać przy garach. Powiem Wam, że pomysł dobry na te ostatnie tygodnie, jak bolą plecy i nie ma się siły stać
u mnie odpada - jestem na diecie cukrzycowej i nie zaufam żadnej firmie cateringowej ale niewykluczone, że będzie to opcja dla tżeta

Cytat:
Pijecie tą herbatkę z liści malin?
jeszcze nie, ale zamierzam

Cytat:
Robicie masaże krocza?
jeszcze nie, ale od tego tygodnia - 35 - powinnam zacząć, prawda ?

Cytat:
Bogini Bastet
Cytat:
ja też wybrałam microlife... zobaczymy czy wybór okaże się trafny.
dzięki

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46417747]przypomniałaś mi co jeszcze miałam napisać.. o rozstępach.... Wylazło mi ze 20 naraz albo i więcej.. na brzuchu i biodrach [/QUOTE]

współczuję
mam nadzieję, że szybko zbledną i nie będzie ich widać

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Kochane, mam dla Was coś, co mnie kompletnie znieczuliło na hasło "rozstępy", a bałam się ich baaaardzo.... Dziś już mnie nie specjalnie interesuje czy one są czy nie, nawet nie oglądam brzucha. Owszem, smaruję się zapobiegawczo, ale w razie "W" płakać nie będę. Będę tygrysem
ja już jestem tygrysem i bardziej tygrysia być już nie chcę
Stary 2014-05-12, 14:43   #1176
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

super wieści

u mnie się rozpadało
wyprałam dla małej na wyjscie ze szpitala w razie brzydkiej pogody dresik i mi z lekka zmoknął, ale nie chce mi się go ponownie prać
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 15:36   #1177
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Wrzucam fotki zbioru ciuszków dla małej ostatnia półka to kocyki, pieluszki, pościel. Jest też fotka skarpetek, kombinezonu misiowego na chłodne dni i przytulaka jaki już dostała od wujka
Wow sporo tego masz. A skarpetek jaka pokaźna kolekcja
Też kupiłam dla synka taką przytulankę z tym że niebieską. Ciekawe jak się sprawdzą.

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46417747]brawo

przypomniałaś mi co jeszcze miałam napisać.. o rozstępach.... Wylazło mi ze 20 naraz albo i więcej.. na brzuchu i biodrach [/QUOTE]

Ojj mi na początku jak piersi rozsadziło, a później zmalałały i zobaczyłam mój biust to myślałam że oszaleję. Rozstęp na rozstępie. Na szczęscie narazie na brzuchu nigdzie indziej nie mam i oby tak zostało.

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Właśnie przeglądam rzeczy od siostry męża dostaliśmy:
  • fotelik Recaro Young Profi Plus kolor Mocca z bazą, ale nasz samochodzik chyba za stary na nią...
  • Kosz Mojżesza
  • mnóstwo ciuszków
  • matę edukacyjną
  • dużą matę
  • laktatol medeli
  • rogal do karmienia
  • huśtawkę jeszcze nie wiem jaką

Wow super rzeczy. Kosza mojżesza zazdroszczę.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-05-12 o 15:43
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 16:16   #1178
NecroKitty
Wtajemniczenie

Już miałam piękny plan pakowania i kolejna klapa. Stwierdziłam, że wezmę dwie torby. Dużą na ubrania, pieluchy, kocyki itp. i mniejszą taką na ramię na kosmetyki i drobiazgi. Wszystko fajnie tylko mała torba zaginęła w akcji muszę zobaczyć w Pepco albo sklepach po 4zł może mają jakieś takie 'jednorazówki' bo puki co innego sposobu na spakowanie nie mogę wymyśleć

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
kurczę, w uniwersyteckim była lista co zabrać a w wojewódzkim już nie ma myślicie, że można się jakoś dowiedzieć co trzeba zabrać ? Chyba, że wezmę totalne minimum dla dziecka a tżet dowiezie potem
Myślę, że możesz zadzwonić do szpitala i zapytać czy zapewniają coś na miejscu

kinia8906 imponująca kolekcja skarpetek

Co do rozstępów to ja na razie odpukać nie zauważyłam żadnego. Smaruje się sumiennie dwa razy dziennie i liczę na cud
Stary 2014-05-12, 16:19   #1179
kamilla123
Rozeznanie

Witam po weekendzie!
Weekend pracowity - położyliśmy z mężem panele w 2 pokojach i korytarzu Czas mi teraz tak szybko leci, że szok, nawet jak syna nie ma. Ruszyłam z prasowaniem - na razie pieluchy tetrowe, flanelowe, ręczniki i kocyki, bo to najprościej i najszybciej Jutro idę do gina, niech mi Małą zważy żebym wiedziała jakie ciuszki prasować, bo mam dużo malutkich i na pewno wszystkiego nie zdąży założyć a wszystkie takie piękne i sama nie wiem co odrzucić

Pradip już się jakiś czas nie odzywa

Edytowane przez kamilla123
Czas edycji: 2014-05-12 o 16:23
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 16:26   #1180
kinia8906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Wow sporo tego masz. A skarpetek jaka pokaźna kolekcja
Też kupiłam dla synka taką przytulankę z tym że niebieską. Ciekawe jak się sprawdzą.
koleżanki synek dostał taką przytulankę na początku i teraz mając 1,5 roku nie zaśnie bez niej nawet jak ją uprali to nie było opcji spania bez niej i wilgotną jeszcze musieli mu dać

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
kinia8906 imponująca kolekcja skarpetek
no fakt jest tego troche ale wszystko dostałam, nic nie kupowałam

Co do pakowania torby to wrzucam liste według której ja pakuje swoją torbę, może komuś sie przyda.
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf wyprawda do szpitala dla mamy i dziecka.pdf (133,2 KB, 39 załadowań)

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 16:34   #1181
kamilla123
Rozeznanie

Ja do szpitala spróbuję spakować się w torbę na kółkach, przynajmniej nie trzeba będzie dźwigać, bo u nas z IP na oddział przechodzi się chyba samemu bez tż. Wezmę minimum (chociaż czy to możliwe) a w domu przygotuję rzeczy do dowozu w razie czego

Cytat:
dziś zaczynam 35 tc

Myślę, że przy porodzie to spokojnie możesz pozwolić sobie na jakiegoś dopalacza w postaci słodyczy

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Witamy się w 37 tc i z grypą
Gratuluję kolejngo tygodnia i zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
No własnie jak rozplanowac te torbe? Dla maluszka bierzecie tez rozek? Jakis kocyk, pieluszki, ciuszki, min na wyjscie, kosmetyki (do kapieli + masc na pupke)
Ja wezmę chyba i rożek i kocyk, plus pieluchy, chusteczki, kremik i 3-4 komplety ciuszków. I tetrówki jeszcze

Cytat:
Cześć dziewczyny

Kinia co za kolekcja Zazdroszczę przede wszystkim szafy, bo ja nie mam gdzie układać

Małe wody z dziubkiem są Zdrojki,5 i Nestle, malutkie więc tu najlepiej całą zgrzewkę wziąć

Ramona pamiątek to w trakcie będzie przybywać, ja po synku zostawiłam sobie pierwszy smoczek, najmniejszego pampersa, potem włoski, pierwszy ząbek (to jeszcze przede mną) i tak się będzie zbierać
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 16:43   #1182
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Ojj mi na początku jak piersi rozsadziło, a później zmalałały i zobaczyłam mój biust to myślałam że oszaleję. Rozstęp na rozstępie. Na szczęscie narazie na brzuchu nigdzie indziej nie mam i oby tak zostało.
moje piersi prawie wcale nie urosły, więc o tę część ciała się nie martwię....

Cytat:
Co do rozstępów to ja na razie odpukać nie zauważyłam żadnego. Smaruje się sumiennie dwa razy dziennie i liczę na cud
ja w pierwszej ciąży sprawę olewałam i smarowałam się co 2-3 dzień raz dziennie. Nic mi nie wyskoczyło. Teraz dwa razy dziennie i

Cytat:
Co do pakowania torby to wrzucam liste według której ja pakuje swoją torbę, może komuś sie przyda.
bardzo przydatne
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 17:16   #1183
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
koleżanki synek dostał taką przytulankę na początku i teraz mając 1,5 roku nie zaśnie bez niej nawet jak ją uprali to nie było opcji spania bez niej i wilgotną jeszcze musieli mu dać
.
Moja tez ma taki kocyk przytulanke. Nawet nie chce myslec jaka bylaby rozpacz jakby zaginela. Ja tez zwykle musze dawac wilogtna bo jak jest za dlugo poza zasiegiem wzroku to jest szukanie i jest taka smutna. Z tym ze moja to jakos upodobala sobie kolo 10 miesiaca. A wczesniej srednio interesowaly ja pluszaki- jak juz to na chwile a teraz je uwielbia. Minus tylko taki ze ta moja jest biala i juz wyglada troche jak scierka do podlogi- w kolko mietolona i prana takze dla nastepnej cory kupilam taka brazowa w prążki -taki tygrys. Prania nie unikne ale moze bedzie wygladac bardziej przyzwoicie Na poczatku ta brazowa miala byc na podmianke za ta biala. Ale nie dalo rady.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 17:53   #1184
Bogini Bastet
Zadomowienie

Kinia dzięki za listę

moje piersi na początku rosły jak szalone a teraz jakby zaczęły maleć chyba, że to wina gigantycznego brzucha dzisiaj się przyglądałam sobie w dużym lustrze i nie mogłam się nadziwić, że ten brzuch taki duży i okrągły
nawet nie chcę myśleć o flaku, który będę miała po porodzie

lecę do SR szkoda, że bez tżeta
Stary 2014-05-12, 18:44   #1185
NecroKitty
Wtajemniczenie

Byłam na zakupach i ogłaszam bankructwo kupiłam miniatrutki kosmetyków do szpitala, resztę kosmetyków dla małej, małą paczkę pampersów, kapcie i skarpetki, tatuś naciągnął nas jeszcze na pozytywkę i wyszliśmy na zero
Jutro dostawa w lumpeksie koło mnie to zakupię byle jaką koszulę do porodu.

Skurcze łapią mnie coraz częściej, nieszczęsna szyjka kłuje... mąż panikuje, że zacznę rodzić a my nic nie mamy
Torba się znalazła, więc do końca tygodnia powinna się spakować; bardziej dla Tż-ta spokoju bo ja cały czas mam czas
Stary 2014-05-12, 18:52   #1186
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość

Ramona pamiątek to w trakcie będzie przybywać, ja po synku zostawiłam sobie pierwszy smoczek, najmniejszego pampersa, potem włoski, pierwszy ząbek (to jeszcze przede mną) i tak się będzie zbierać
dzieki
no to idę wsadzić pampersa, co bym nie zapomniała i nie zużyła paczki prędzej
Stary 2014-05-12, 19:56   #1187
Sola1
Zakorzenienie

Udalo mi sie zapakowac w jedna torbe, ale jest ona tak upchana ze nie wiem czy nie rozlozyc tego na dwie lub wziac te druga jakas mniejsza. Zwlaszcza ze co chwile mi sie cos przypomina z takich rzeczy spoza listy. Ja juz to kiedys pisalam ale przypomne bo to bylo juz jakis czas temu. Jesli po porodzie dziecko ma zostac ubrane w nasze ubranka to naszykujcie taka mala reklamowke ktora wrzucicie do torby z jednym pampersem, jednym kompletem ubran, czapeczka, kocykiem czy rozkiem oraz recznikiem jesli dziecko bedzie myte i co tam moze jeszcze byc potrzebne zaraz po urodzeniu. Wtedy Wasz partner tylko poda poloznej te reklamowke. Jest to bardzo wygodne
Ja nie wiem czy wlasnie tego nie wrzuce oddzielnie do mniejszej torby razem z moimi rzeczami tylko na porod. Wtedy nie trzeba bedzie paradowac z ta duza torba i reszte rzeczy doniesie sie pozniej z bagaznika

U mnie z kolei chyba brzuch sie obnizyl bo lepiej mi sie oddycha i czuje silniejsze parcie na pecherz. No ale to moze byc na miesiac przed porodem a termin mam rowno za miesiac
Stary 2014-05-12, 21:35   #1188
Konto usunięte

Cytat:
nawet nie chcę myśleć o flaku, który będę miała po porodzie
eee góra miesiąc i wróci do normy

Cytat:
Skurcze łapią mnie coraz częściej, nieszczęsna szyjka kłuje... mąż panikuje, że zacznę rodzić a my nic nie mamy
Torba się znalazła, więc do końca tygodnia powinna się spakować; bardziej dla Tż-ta spokoju bo ja cały czas mam czas
to u mnie na odwrót - ja panikuję, a tż spokojny
Stary 2014-05-12, 22:12   #1189
bazile
Zadomowienie

Dziewczyny,zeby Was pocieszyc pochwale sie moimi paseczkami
sa na calym brzuchu,na pierwszym zdjeciu lampa troche je wybielila.I to wyszlo mi wszystko ok 7 miesiaca pierwszej ciazy,teraz doszlo kilka nowych i to bardziej po bokach.
Taka mam nature.Smarowanie nie wiele pomoglo.Takze czy drogi czy tani krem,co ma byc to i tak bedzie.Ale dla wlasniej swiadomosci i checi ratowania wygladu,warto probowac.
Pamietam jak wyszlo mi 8 pierwszych.Jak przezywalam,a jak szlo dalej to juz musialam odpuscic,bo wiedzialam ze i tak to nic nie da.

Ja mam zamiar w tym tygodniu wziac sie za pakowanie torby.
Dzieciece rzeczy naszykuje osobno,TZ dowiezie.Jak bedziemyw wychodzic to beda potrzebne.A tak w szpitalu bedzie wszystko i do ubrania i pielegnacji. Dla kobiet tez maja sporo,bo i majtki siateczkowe,podpaski,podk aldy,wode,herbaty.Takze troche odpadnie z torby.
Tak jak Ktoras zauwazyla i ja raczej nie polecam czekolady na poczatek.Bo i dodamy sobie zatwardzenia,a dwa jesli bedziemy karmic to dla Dzidzi tez nie wskazane...Nie wiem,jak polozna moze takie cos polecic
Ja mam zamiar sobie wziac jakies ciastka zbozowe i paluszki delikatesowe.

Anteria jak u Ciebie?

Edytowane przez bazile
Czas edycji: 2014-05-24 o 10:26
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:29   #1190
kinia8906
Raczkowanie

Na zajęciach SR było nam mówione, że w szpitalu są ciuszki dla dzieci i żeby nie brać nic ze sobą a jedynie na wyjście. Tak też sie nastawiałam, ale spotkałam ostatnio siostrę cioteczną która ma już 2 dzieci i mówi, że te ciuszki w szpitalu są koszmarne bo sprane i nawet dziurawe... Stwierdziłam więc, że jednak wezme chociaż 2 kaftaniki i śpioszki na wszelki. Nie wiele zajmie to miejsca a będe miała wyjście awaryjne i jak coś nie będe sie złościła potem patrząc na pierwsze zdjęcia

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 06:52   #1191
Ramona_85
Zakorzenienie

Bazile śliczny brzusio

Cytat:
Na zajęciach SR było nam mówione, że w szpitalu są ciuszki dla dzieci i żeby nie brać nic ze sobą a jedynie na wyjście. Tak też sie nastawiałam, ale spotkałam ostatnio siostrę cioteczną która ma już 2 dzieci i mówi, że te ciuszki w szpitalu są koszmarne bo sprane i nawet dziurawe... Stwierdziłam więc, że jednak wezme chociaż 2 kaftaniki i śpioszki na wszelki. Nie wiele zajmie to miejsca a będe miała wyjście awaryjne i jak coś nie będe sie złościła potem patrząc na pierwsze zdjęcia
u mnie to samo, z tym że trzeba później pilnowac tych ubranek, bo jak panie zabiorą do prania, to już mogą nie wrócić do nas

dziś wizytuję, proszę o za reakcję szyjki
zaraz spadam na autobus, pójdę do lumpka po cos łądnego dla Zosi i na targ, moze dostanę firankę gotową taką, jaka chcę do sypialni
Stary 2014-05-13, 07:31   #1192
sylvuniaa84
Zadomowienie

Co do pakowania torby to jestem jeszcze daleko w lesie...
Wczoraj dokupiłam ręczniki,koszulę,i biustonosz okropny taki miekki nie typowy do karmienia,ale bedzie sie nadawał...te do karmienia jak mierzyłam to porazka...
Koszule,szlafrok i swoje ręczniki pierzecie w dziecinnym proszku ?
Dziś bedę w rossmanie to kupie jakies pampki bo jeszcze nie mam ani jednej paczki ...

Wizyte mozna mi wpisac na dziś... a z 15.05 wykreslić...
Jade dzis bo jest TŻ i chciał iść ze mną a w czwartek go nie bedzie juz
Stary 2014-05-13, 07:35   #1193
Bogini Bastet
Zadomowienie

cześć Dziewczyny

prawie codziennie "coś" dziś w nocy męczyły mnie skurcze w prawej łydce kilka razy obudził mnie straszny ból nie rozciągnęłam mięśnia prawidłowo i dziś trochę kuleję

a na SR poznawaliśmy techniki łagodzenia bólu poprzez masaż i roli tżeta podczas porodu. ponieważ nie było mojego dobrałam się z inną ciężarną w parę i powiem Wam, że masaż to jest to czego teraz potrzebuję najbardziej

zjadłam śniadanko i piję swoją ukochaną kawę jak zacznę karmić to chyba będę musiała dostosować picie kawki do posiłków Małego podobno można pić kawę tylko po karmieniu.

Cytat:
Byłam na zakupach i ogłaszam bankructwo kupiłam miniatrutki kosmetyków do szpitala, resztę kosmetyków dla małej, małą paczkę pampersów, kapcie i skarpetki, tatuś naciągnął nas jeszcze na pozytywkę i wyszliśmy na zero
zaczynaj się przyzwyczajać
Fajnie, że masz już wszystko, u nas jeszcze spore braki w wyprawce, ale do końca tygodnia koszyk w gemini ma być pełny

Cytat:
Jutro dostawa w lumpeksie koło mnie to zakupię byle jaką koszulę do porodu.
dostałam koszulę od mamy, właśnie z lumpków ( z wycięciami na piersiach zamykanymi na zatrzaski) - brzydka jak noc. Traktuje ją jako jednorazówkę, ale nastawiam się, że tżet pstryknie mi jakąś fotkę, więc szkaradztwo zostanie utrwalone na wieki

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Wtedy nie trzeba bedzie paradowac z ta duza torba i reszte rzeczy doniesie sie pozniej z bagaznika
ja chyba też przyszykuję torby ekstra, które tżet będzie miał w bagażniku np. zapas ręczników, ciuszki dla dziecka, artykułu hig. dla mnie...

Cytat:
U mnie z kolei chyba brzuch sie obnizyl bo lepiej mi sie oddycha i czuje silniejsze parcie na pecherz. No ale to moze byc na miesiac przed porodem a termin mam rowno za miesiac
mi położna wczoraj powiedziała to samo, że brzuch zaczął mi się obniżać a termin mam dopiero na 20 czerwca zabawne jest to, że jestem spośród dziewczyn w SR mam najpóźniejszy termin porodu, jestem najdrobniejsza a brzuch mam największy

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46426030]eee góra miesiąc i wróci do normy [/QUOTE]

Nie zaobserwowałam tego zjawiska u nikogo znajomego

Cytat:
ja chyba pozostanę przy szpitalnych. nie wiem jak duże dziecko urodzę i które ciuszki byłyby odpowiednie. Z drugiej strony patent Soli z podawaniem torebki z ciuszkami położnej jest genialny i też zastanawiam się nad jego realizacją

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
dziś wizytuję, proszę o za reakcję szyjki
Ramona

ja też wizytuję dzisiaj i też poproszę o kciukasy
Stary 2014-05-13, 07:42   #1194
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie .Wtedy robi sie zwykle zdjecia Mnie wtedy z kolei poradzono zeby wziac gorsze ubranka bo moga zabrac do prania i nie wroca. Nie znalam pod tym wxgledem obyczajow szpitala takze tak zrobilam. Nic takiego nie mialo miejsca a ja bylam troche zla ze nie wzielam ladniejszych ze soba i na tych zdjeciach moglaby ladniej wygladac.

U mnie tez zapewniaja kosmetyki dla dziecka, ale biore ze soba chusteczki do pupy. Bo mialam sytuacje ze ich braklo. A lataj sobie i pros o nowa paczke jak maluch taki rozgrzebany.
Stary 2014-05-13, 07:59   #1195
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie .Wtedy robi sie zwykle zdjecia Mnie wtedy z kolei poradzono zeby wziac gorsze ubranka bo moga zabrac do prania i nie wroca. Nie znalam pod tym wxgledem obyczajow szpitala takze tak zrobilam. Nic takiego nie mialo miejsca a ja bylam troche zla ze nie wzielam ladniejszych ze soba i na tych zdjeciach moglaby ladniej wygladac.

U mnie tez zapewniaja kosmetyki dla dziecka, ale biore ze soba chusteczki do pupy. Bo mialam sytuacje ze ich braklo. A lataj sobie i pros o nowa paczke jak maluch taki rozgrzebany.
O ile nie mam problemu żeby spakować siebie to z Małym mam już gigantyczny i chyba przygotuję osobną torbę dla niego nie wiem co zapewniają w szpitalu, więc wezmę chusteczki, krem ochronny i może linomag do pupy i kosmetycznie starczy (chyba) do tego pampersy, może jakiś podkład do przewijania, pieluszki tetrowe, kocyk i rożek

Jaki rozmiar ciuszków bierzecie do szpitala?
Stary 2014-05-13, 07:59   #1196
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Wizyte mozna mi wpisac na dziś... a z 15.05 wykreslić...
Jade dzis bo jest TŻ i chciał iść ze mną a w czwartek go nie bedzie juz

Cytat:

ja też wizytuję dzisiaj i też poproszę o kciukasy
Ramona

za wizyty

Dzien dobry
Ale sie objadlam na snidanie... Omlet z chorizo, pomidorem, szczypiorkiem i serem... Tocze sie
Gotuje te liscie malin paskudne... Jak lubie ziola to te mi sie smakuja...

Milego dnia

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-05-13, 08:16   #1197
pater86
Zadomowienie

Witam się w pochmurny poranek jakoś spać dziś nie mogę i już jestem po śniadanku... Może poczytam książkę to na pewno zasnę przy takiej pogodzie
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, dziewczyny dajcie koniecznie znać jak będziecie po
Ja mam listę rzeczy do szpitala i zamierzam wziąć tylko to co tam jest napisane, jakby czegoś brakło, mąż dowiezie, najśmieszniejsze, że mam się spakować w trzy reklamówki (na liście na czerwono tak jest napisane) oddzielnie rzeczy dla mnie przed i po porodzie oraz oddzielnie dla małego, później łatwiej będzie mi cokolwiek wszystko znaleźć
Ja jeszcze nie mam rozstępów, ale tak mnie skóra swędzi od pary dni, że tylko czekać aż popęka...
Stary 2014-05-13, 08:49   #1198
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry. Ale mam ładną pogodę w końcu wczoraj oglądałam prognozę i od przyszłego tygodnia zapowiadają już upały

Moja kotka wczoraj nam stracha napędziła, łaziła sobie po barierce na balkonie i dwa razy prawie zleciała.... mieszkamy na 6 piętrze jak ona tam wskoczyła nie mam pojęcia.

Cytat:
O ile nie mam problemu żeby spakować siebie to z Małym mam już gigantyczny i chyba przygotuję osobną torbę dla niego nie wiem co zapewniają w szpitalu, więc wezmę chusteczki, krem ochronny i może linomag do pupy i kosmetycznie starczy (chyba) do tego pampersy, może jakiś podkład do przewijania, pieluszki tetrowe, kocyk i rożek

Jaki rozmiar ciuszków bierzecie do szpitala?
Ja dla małej biorę z kosmetyków chusteczki, krem ochronny i do pupy. Pampersy, 4xpieluchy tetrowe, 2xflanelowe. Cienki kocyk i rożek. 2xskarpetki, 2xczapeczka, niedrapki. Ubranka na razie mam naszykowane na 56
Stary 2014-05-13, 08:56   #1199
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry. Ale mam ładną pogodę w końcu wczoraj oglądałam prognozę i od przyszłego tygodnia zapowiadają już upały

Moja kotka wczoraj nam stracha napędziła, łaziła sobie po barierce na balkonie i dwa razy prawie zleciała.... mieszkamy na 6 piętrze jak ona tam wskoczyła nie mam pojęcia.
O matko uważaj na kicie! A jak się zachowuję tak w ogóle? Szajba jej przeszła? Moja spokojna tylko nauczyła się do łóżeczka włazić i myśli że jest jej..

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 08:56   #1200
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć
Dziś już czuje się lepiej, choć do pełni formy jeszcze trochę..

Trzymam kciuki za wizytujące

U nas dzisiaj piękna pogoda, słońce świeci i cieplutko jest, a ja uziemiona w domu. szkoda, że do końca tygodnia deszcz zapowiadają..

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości