|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Pysia - trzymam kciukiza Twoją kicię
Marlenqa - zaciśnij zęby i olej to - gorzkie żale się czasami pojawiają po alko ja się na takie uodparniam Zamówiłam już oficjalnie zaproszenia i 150 zawieszek na wódkę Teraz biorę się za szukanie zaproszeń/podziękowań dla rodziców ![]() P.S. W sprawie koszyczków... sama ich nie robię, jednak z mojego doświadczenia powiem, że mogą się przydać Sama byłam w czerwcu na weselu gdzie zajechałam 2 pary pończoch swoich , potem pożyczyłam od koleżanki kolejne i na koniec rajstopy - w nich też wróciłam do domu , a wszystkie 3 pary pończoch po prostu porwałam, poszło oczko itp. tu zaczepiłam o krzesło, tam paznokciem a jeszcze kolejne po prostu "poszły"
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
zamówiłam tort
![]() i załatwiliśmy papiery z USC
|
|
#3753 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Co do stanika to nie pomogę, bo moje poszukiwania zakończyły się zakupem przez neta ;] hihi graty Znam tą radość, bo mi się też udało -będzie okrągły z ukrytym stelażem ufff. U mnie będzie gruszka i jagoda chyba, ale to nie ja wybieram, bo nie znoszę tortów Tak teściowa zarządziła
|
|
#3754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do butów to tyle samo kosztują w necie niestety, ale fakt piękne są |
|
|
|
|
#3755 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nigyd na weselach nie byłam 'rozpieszczana', nikt wokół mnie nie nadskakiwał niczym. Ba, nawet nikt mnie nigdy nie zapytał czy mam jak na wesele dojechac. kazdy inaczej podchodzi do swojego wesela przyjemnie czy nieprzyjemnie,to zalezy od nastroju i pogody nie znalazł sie taki co by kazdmeu dogodził ludzie nie zawsze zgadzają się ze sobą Cytat:
NIE będe sie z wami kłócić, bo nie ma o co. Kazdy ma swoje zdanie,a ja nie jestem typem osoby,ktora zrobi wsyztsko by ludzie cudownie sie bawili i wspominali wesele przez 10 lat, ze tak fanatstycznie sie postaralam zeby nic im nie brakło,no cóż nie. I robie tyle ile moge,ile mnie na to satc i jak chce. Do wesela kazdy podchodzi indywidualnie,zwlaszcza swojego, rozumiem,zesa rozni ludzie i nie mozna ich mierzyc taka sama miarą jak siebie, ale ja jak gdzieś wychodze to jestem przygotowana na wsyztsko. oprócz tego jak lece po ziemniaki A co do podejscia kolejnosci gości,jak napisalam wczesniej ja dla nich szykuje wesele a na weselu oni sa dla mnie. poza tym pokojesąna tyle dobrze wyposażóne, zenie powinni sie o nic martwic. idąc tropem 'nieprzyjemnego podejscia' przejmuje sie wszytskim ale z dystansem,to mój dzień,a njei dzień gości. no i tyle,tak więc zakońćzmy debatę, bo jakmówilam nie ma o co sie kłocic,akazdy swoje zdanie ma. poza tym wsyztskim jeszcze małemu wychodzi ząbek,jest juz na powierzchni dziąseł ale wychodzi dalej, moje nieprzespane noce i brak czasu na zjedzenieprzez ostatnie 3 dni mogą być dowodem usprawiedliwiającym moje frustracje Cytat:
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
|
|
#3756 | ||
|
Rozeznanie
|
pysia1987 -
![]() Wymagasz niemożliwego ![]() Cytat:
![]() Jakbym słyszała moją babcię ona na punkcie swojego syna dostaje szału macicy ![]() A to co później powiedziała pozostawię bez komentarza KaMilka4891 - też widziałam te rajstopo-pończochy i zastanawiam się czy będą wygodne... ![]() Cytat:
![]() monidot - buty są przepiękne, ale mega drogie za tę cenę kupiłabym buty "na zamówienie" Chyba, że są mega wygodne, pasują i się w nich zakochałaś i cena jest dla Ciebie, któraś z rzędu to kupuj
|
||
|
|
|
#3757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pysia1987 no i sie poplakalam... moja kicia 20latka, lezy w domu u rodzicow, ciezko jej, leczymy ją, co chwila spzital,kroplówka, walczy,mawole zycia. jeszcze ją trzymamy, wiem ze ciepi. lekarzejednym głosem mówią ze czas dac jej odejsc zkolei kocur wyszedl z piasku w nerkach, śmiga jak opętany. trzymam kciuki za twoją małą
|
|
#3758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z całym szacunkiem dla naszego kleru ![]() Dzięki dziewczyny za kciuki i wsparcie ale muszę walczyć dalej... Dziś się nie udało nic zamknąć. Biskup tłumaczenia przysięgłe przejrzał i mi oddał. To mu nie wystarcza (w parafii powiedzili że może pomoże, ale ma być uwierzytelnione). Do rabina w Wawie mam nie dzwonić. Teraz mam dwie opcje: przekonać że mąż jest niewierzący, lub sprawa będzie szła przez trybunał w Krakowie, i wtedy muszę uzyskać orzeczenie pisemne gminy żydowskiej o "wolności" do ożenku mojego męża, a wyciągnięcie takiego papieru graniczy z cudem Najlepsze jest to że ja z biskupem znamy się, bo był u mnie wikarym na parafii przez lata. Ale znajomości tu nic nie pomagają Moja siostra powiedziała, że mnie podziwia że dalej walczę, bo ona by już dawno odpuściła Pysia1987, trzymam kciuki za kotkę Ja co prawda jestem "psiara", ale ukochany pupil to ukochany pupil, więc wiem co czujesz.
|
|
|
|
|
#3759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję!Nie rozumiem stwierdzenia - goście są dla mnie, a nie ja dla nich i nie będę robić wszystkiego żeby ludzie się świetnie bawili... Dla mnie to niepojęte. Od zawsze uważałam, że wesele robi się dla gości a nie dla siebie Dlatego robię wszystko, aby to goście dobrze się czuli i dobrze bawili, a jeśli oni będą zadowoleni to dla mnie to będzie najlepsza nagroda i będę mega zadowolona Mój moment to ślub - tam jesteśmy z TŻ'tem dla siebie. Na weselu jesteśmy dla gości - po to ich zaprosiliśmy ![]() Nie wiem może tylko ja tak uważam i zaraz wywoła się burza, ale tak uważam
|
|
|
|
|
#3760 |
|
Zadomowienie
|
Activelifestyle a powiedz mi gdzie można buty na zamówienie kupić? To internetowo czy stacjonarnie się kupuje? Cena jest rzeczywiście kosmiczna, ale ja mam zamiar moje buty od ślubu jeszcze wynosić a nie mieć tylko na ten jeden dzień.
|
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisałam umowę na dekorację sali
Wczoraj potwierdziły mi tylko 2 osoby swoją obecność z osobami towarzyszącymi Ale... Strasznie mnie to zdziwiło... Kuzyn lat 30 nigdy nie miał dziewczyny i z żadną go nie widać było (bliska rodzina, więc coś o tym wiem), kuzynka ostatnio rozstała się z facetem i jeszcze 10 dni temu mówiła mi, że będzie sama, bo nie ma osoby towarzyszącej. A tu wczoraj dostaje sms, że oni będą z osobami towarzyszącymi Ale napisałam do nich, żeby podali mi imiona i nazwiska, bo będę robić winietki, żeby ładnie to wyglądało a nie winietka"osoba towarzysząca". I cisza od wczoraj Sądzę, że ciotka kazała napisać, że przyjdą z osobami a jakoś znajdą sobie kogoś do zabawy Wcześniej tak mówiła. Proszę nie cytować.To chyba nic złego, że pytałam o imiona i nazwiska i chcę wiedzieć kogo chcą wziąć na wesele
Edytowane przez paula600324 Czas edycji: 2014-05-16 o 15:06 |
|
|
|
#3762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Tż bardzo się ucieszył na ten smak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też tak uważam, ślub dla mnie i Tżta, ale wesele dla gości wiadomo, że wszystkim nie dogodzisz, ale można się starać ![]() tak jak ja z tortem, mama mówi, że nie wszyscy lubią śmietanowy - ale ja lubię i cóż tak samo nie wszyscy lubią z kremem (np. ja nie przepadam ale trzeba coś wybrać
|
|
|
#3763 |
|
Rozeznanie
|
namisek1990
adziia13 Wszystkiego dobrego! Życzę Wam aby ten dzień był dokładnie taki jak sobie wymarzyłyście ![]()
|
#3764 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, pogubilam sie jak na tyle postow
![]() I taka dyskusja na temat koszyczkow ja juz sama nie wiem czy robic. Jak dla mnie to maly wydatek, koszyczki wiklinowe popularne i mysle ze 90% z nas ma jakis nadajacy sie do tego celu w domu. Nie trzeba kupowac, do tego tylko wklad i gotowe. To nie sa spore koszta a uwazam za mily gest. monidot te dwukolorowe buty przesliczne Moje buty juz doszly, pasuja mi idealnie i kolorem do sukni tez. Zrobilam zdjecia ale wyszly na nich jakies znieksztalcone sprobuje jeszcze pokombinowac i moze pozniej wstawie foto.W niedziele jade na sale w celach organizacyjnych |
|
|
|
#3765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładne buciki, fakt trochę drogie, ale jak są wygodne to czemu nie. Moja przyjaciółka miała buty Baldowski na swoim ślubie i była zachwycona.Cytat:
hihihi Gratulacje Z chęcią bym sobie zjadła taki torcik Czekam, aż ja będę mogła się pochwalić, że zamówiłam tort
|
||
|
|
|
#3766 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie zgadzam się ze stwierdzeniem że wesele jest dla gości a nie dla mnie. Tak właśnie mówiła moja mama. Zrobię wszystko żeby gościom nic nie brakowało ale nie mam zamiaru prosić czy starać się o ich przybycie. Dlatego też tak trudno mi iść do rodziny i prosić o przybycie ale cóż... Co do koszyczkow sama byłam w potrzebie na weselu. Potrzebowalam igły i nitki. Na 150 osobowe wesele tylko jedna miała taki zestaw i ratowala wszystkie inne. Sama nie wiem czego mi będzie brakowało wiec taki koszyczek nie jest tylko dla gości ale i dla mnie
I przecież do wcale nie jest drogie nie kłóccie się już ![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 85 dni.
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
iliy Świetny pomysł na prezent - aniołek wygląda świetnie, a wiem że wiele babć lubi taki drobiazg z duszą
I zdrowia dla Ciebie ![]() Lemon_Drop Swietne monidot Piękne buty, bardzo zgrabne. Wiem, że cena powala, ale jeśli są wygodne i dopasowane rozmiarowo, warto je rozważyć. Zostaną Ci na dłużej ![]() hihihi Super, że udało się załatwić tort ewaden A jakich dokumentów niby wymagają? Jak wygląda w praktyce ceremonia ślubu z osobą wyznania Mojżeszowego? Dużo się różni od ślubu jednostronnego? Na babski rozum, Twój mąż nie przyjmie Komunii Św, może mieć inną formułę przysięgi - może lepiej załatwiać to jako ślub jednostronny. Skoro w jego religii ślub cywilny jest ważny, to nie wiem na ile ślub kościelny dla niego tę ważność zmieni (bo jeśli ceremonia ślubu jednostronnego by go w jakimś sensie uraziła, to nie ma tematu). Wg mnie straszne, że tej paierologii macie dużo, wiele niewiadomych. Podziwiam dziewczyny, które organizują ślub międzynarodowy, bo tego jest sporo. A u Ciebie Powodzenia, długą drogę przeszliście z przygotowaniami - musi się udać ![]() paula Nikt znający Waszą sytuację nie powinien się obrazić, jeśli akurat te dwie osoby będą miały winietkę "os. tow.".
|
#3768 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ślub musi się odbyć !A te wszystkie zawirowania przez to, że mąż z zgranicy? Że jakby był z Pl do był im grało?
|
|
|
#3769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
TU też jest chyba taka możliwość ale jak patrzę na te Twoje to myślę, że takich już nie znajdziesz
|
|
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz czuję ulgę wszystko najważniejsze załatwione, reszta już powoli
|
|
|
#3771 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewaden - nie poddawaj się i walcz!
paula600324 - ja też pytałam o imiona i nazwiska osób które mają być "towarzyszami" na zabawie. Dla mnie to żaden nietakt - gorzej moim zdaniem wyglądaja winietki "Osoba towarzysząca" niż "Jan Kowalski". U mnie niestety nie wszyscy podali mi dane personalne i część osób będzie jako towarzysząca, ale winietki są już zrobione i nic z tym nie zrobię...
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3773 |
|
Zadomowienie
|
mamy to samo,tylko on jest z mazur i oprocz talerzyka placi jeszcze za zakwaterowanie(ktore mimo znizki wciaz jest drogie).Odmojej strony wiekszoscludzi jest z okolicy, a ja kwaterunek zapewniam tylko 4 osobom-2 pokoje, bo przyjezdzaja z daleka.
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
cześć cześć
![]() skończyłam wcześniej pracę i pojechaliśmy z TŻ do USC i wsyztsko załatwiliśmy został nam protokół i parafia TŻ ![]() w week rozdajemy ostatnie zaproszenia |
|
|
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
monidot śliczne te buty!
a jak z wygodą? bo napisałaś tylko że "dość dobrze leżały". Dasz radę wytrzymać w nich całą noc?Marlenqa teksty teściowej to jakaś masakra! Nie odzywałabym się do niej jakiś czas, ciekawe czy przeprosi... ![]() Ewaden współczuję, myślałam że dzisiaj pochwalisz się sukcesem .... w jakim kierunku teraz będziesz działać? Hihihi gratki za tort! ![]() Paula pewnie tak było, ale nie ma co się dziwić: w końcu na weselu najlepiej bawi się w parze a może nie chcą żeby ich rodzina obgadała, że są sami? Ja i takie przypadki znam ![]() ----- Wybrałam się dziś w końcu do Esotiq i dupa... Nie było tego modelu, który dużo z nas ma, więc zmierzyłam ten, ale nie do końca mi leżał... wolałabym chyba bardziej zbierający.. zwłaszcza na te moje ogryzki najlepsze było jak poprosiłam o rozmiar 75b, aż doszłyśmy z rozmiarami do 65f ale teraz to się zmieni i zamierzam się zaopatrzyć w kilka w dobrym rozmiarze![]() Póki co akcja-biustonosz ciągle w toku
|
#3777 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, opanujcie sie, bo nie mozna za Wami nadazyc
Ktos poruszyl temat koszyczkow: robie, bo wychodze z zalozenia, ze gdybym poszla na wesele jako gosc i dostala okres, bedac do tego nieprzygotowana, to chyba calowalabym Mlodych po rekach, ze pomysleli o takich niedojdach nieogarnietych Ktos pytal o menu: u nas prosto, ale duzo na obiad rosolek z makaronem, miesa do wyboru (schabowy, de volaille, szaszlyki, pieczen, udko), puree ziemniaczane lub kulki ziemniaczane, surowki do wyboru (mizeria,z marchwi, z selera, buraczki).Kolacja I: kieszonka drobiowa z warzywami, surowka wiosenna, frytki. Kolacja II: Plonaca szynka, ziemniaki z wody z koperkiem, kapusta. Kolacja III: barszcz z pasztecikiem Kolacja IV: flaki lub strogonow Stol wiejski: udziec, kielbasa wiejska, kaszanka, pasztet pieczony, smalczyk, ogorki kiszone, marynowane grzybki, wedzone zeberka, wedzony boczek. Do tego na cieplo: mini golonki, mix pierogow, zeberka w piwie i zupa cebulowa. Poza tym ciasta, owoce, tort, lody, dostep do ekspresu do kawy, herbaty owocowe i slodki stol, na ktorym beda przerozne desery, musy, galaretki itp ![]() Co do wlosow clip in: sa swietne, idealnie dopasowane kolorem i dlugoscia, bardzo miekkie i gladkie. Wieczorem wrzuce zdjecia ![]() Gratuluje wszystkich zalatwionych spraw, rozdanych zaproszen i wybranych tortow ![]() Trzymam kciuki za wszystkie, ktore maja problemy z urzedami, ksiezmi, tesciowymi i innymi instytucjami- bedzie dobrze Zmykam teraz do esotiq mierzyc cycnik
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że tak osobistych rzeczy jak podpaski, tampony czy nawet rajstopy nie zapewnia PMka. Ps. Proszę nie komentować bo coś czuję, że się zacznie jak z bardorją Takie moje zdanie i finito
|
|
#3779 | |
|
Raczkowanie
|
Kochana, widziałam takie butki kiedyś na deezee, albo na stylowychbutach.pl
może znów się pojawią ![]() S1lc1a zazdroszczę spokoju! ja jeszcze ponad 70 a stres jakich mało ![]() A tak z ciekawości zapytam, czy dużo osób Ci odmówiło przyjścia na ślub ? ja właśnie jestem świeżo po rozdawaniu zaproszeń i tak mnie ciekawi jakie będą wymówki, a kto się z radością zjawi.. ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- anka1897 ooo także, fajny pomysł z tymi krówkami a skąd je zamawiałaś?? mogłabyś podać linka? Dzięki!---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Mieliśmy ogromy problem ze znalezieniem odpowiedniego garnituru ponieważ mój TŻ jest bardzo wysoki, a chciał garnitur slimowany, a nie jakieś pantalony i udało nam się znaleźć garnitur z nieprzykrótkimi rękawami i slimowanymi nogawkami Koszule także slim i gatunkowo super. 109zł daliśmy
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jedziemy jutro za butami dla TZ.. jakie sklepy polecanie? tak zeby zamknac sie w 350 zl ?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

ja się na takie uodparniam 

Znam tą radość, bo mi się też udało -będzie okrągły z ukrytym stelażem ufff. U mnie będzie gruszka i jagoda chyba, ale to nie ja wybieram, bo nie znoszę tortów
Tak teściowa zarządziła

ehhhh... zwariuję chyba..
ona na punkcie swojego syna dostaje szału macicy 
za tę cenę kupiłabym buty "na zamówienie"

sprobuje jeszcze pokombinowac i moze pozniej wstawie foto.