Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-19, 15:56   #2461
simka234
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Odebrałam wyniki i są ok
Hemoglbina glikowana 4.98 także dobrze jest..

Musiałam się przesać bobyłam nie do zyca..

Przyszla mi dziś pościel ta co Fame wrzuciła ja jestem zadowolona uwazam że za tą cene jest dobra jakosć.fajna bawełenka
Imaterac do łóżeczka przyszedł

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 17:39   #2462
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki i są ok
Hemoglbina glikowana 4.98 także dobrze jest..

Musiałam się przesać bobyłam nie do zyca..

Przyszla mi dziś pościel ta co Fame wrzuciła ja jestem zadowolona uwazam że za tą cene jest dobra jakosć.fajna bawełenka
Imaterac do łóżeczka przyszedł
To bardzo dobre wyniki. Gratuluję.
Ja też sobie muszę zrobić. Jestem ciekawa jak wyjdzie.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-19, 17:58   #2463
Karolinek_
Raczkowanie

Jakby ktoras z Was byla zainteresowana to od czwartku w biedronce maja byc dzieciowe rzeczy - lovela plyn do prania, sudocrem, ubrania ciazowe

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Mozna sprawdzic na stronce dokladnie - powinna byc gazetka

Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 18:06   #2464
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Lidl ma tez mieć ciazowe ciuchy. Niestety moje wyniki sa dobre i dzis wyszlam bu... Zostawilam malej sporo zapasu mleka a rano do szpitala. I tak w kolko...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 18:27   #2465
simka234
Wtajemniczenie

Lidla widziałam gazetke..
Biedry zaraz obejrzę
celebrinfea no to teraz maraton do szpitala ehh współczuje, ale dobrze że z wami dobrze wszystko..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 18:34   #2466
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Lidl ma tez mieć ciazowe ciuchy. Niestety moje wyniki sa dobre i dzis wyszlam bu... Zostawilam malej sporo zapasu mleka a rano do szpitala. I tak w kolko...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Wiadomo, ze lepiej z Jagodka, ale juz jutro znowu bedziesz obok

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Lidla widziałam gazetke..
Biedry zaraz obejrzę
celebrinfea no to teraz maraton do szpitala ehh współczuje, ale dobrze że z wami dobrze wszystko..
Kurde, nie umiem tego nigdzie znalezc na stronce z biedronki, ale plakatom i tesciowej wierze :P jak macie posciel 100x135 to sa teraz komplety w biedrze, ale nie wiem za ile tesciowka dzisiaj dzwonila i pytala czy z puchatkiem, czy w autka, to obie uznalysmy, ze autka lepsze

Stary 2014-05-19, 19:25   #2467
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się ostatnio nad podgrzewaczem. Mam pytania do mam które używały, czy taki podgrzewacz może chodzić non stop? Nie wyparuje z niego woda? Czy faktycznie jest w stanie utrzymać temp wody około 37 stopni?
Woda zawsze będzie parować, wiadomo, że przez noc Ci cały kubek nie wyparuje, bo ustawiasz dość niską temperaturę, ale trzeba co jakiś czas dolewać. Jak mniej więcej będziesz karmić o tych samych porach to polecam kupić sobie taki timer do kontaktu. Ustawiasz go sobie np na godznę wcześniej i on sam załączy Ci podgrzewacz, potem o określonej godzinie wyłączy. My tak robiliśmy, żeby prądu niepotrzebnie nie zużywać.

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-19, 19:53   #2468
Caramel 85
Rozeznanie

Kularek, Aga_tka, Intergra dzięki za info o podgrzewaczu
Mamaya ja pytałam to chyba też kupię TT
Celebrinfea ciężko zostawić maluszka w szpitalu, łza się w oku kręci, ale grunt że z Jagódką jest wszystko dobrze. Zobaczysz jak ten czas szybko minie i będziecie mogli zabrać małą do domu.

Dziewczyny przy krzywej cukrowej miałyście badaną krew dwa razy tzn na czczo i po dwóch godzinach, czy trzy razy - na czczo, po godzinie i po dwóch godzinach?

Ja poprzednio wzięłam dla męża do szpitala snickersa i colę, a dla siebie miałam trochę sucharków i wodę, wszystko się przydało.
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 20:13   #2469
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Kularek, Aga_tka, Intergra dzięki za info o podgrzewaczu
Mamaya ja pytałam to chyba też kupię TT
Celebrinfea ciężko zostawić maluszka w szpitalu, łza się w oku kręci, ale grunt że z Jagódką jest wszystko dobrze. Zobaczysz jak ten czas szybko minie i będziecie mogli zabrać małą do domu.

Dziewczyny przy krzywej cukrowej miałyście badaną krew dwa razy tzn na czczo i po dwóch godzinach, czy trzy razy - na czczo, po godzinie i po dwóch godzinach?

Ja poprzednio wzięłam dla męża do szpitala snickersa i colę, a dla siebie miałam trochę sucharków i wodę, wszystko się przydało.
Ja miałam 2razy a wiem ze powinnam mieć 3. W ogóle powinnam przed podaniem glukozy mieć zbadany cukier glukometrem czy czasem już na czczo nie mam podwyższonego ale widocznie olewaja to. Jestem bardzo niezadowolona z przeprowadzenia tego badania...

Stary 2014-05-19, 20:16   #2470
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Ja miałam 2razy a wiem ze powinnam mieć 3. W ogóle powinnam przed podaniem glukozy mieć zbadany cukier glukometrem czy czasem już na czczo nie mam podwyższonego ale widocznie olewaja to. Jestem bardzo niezadowolona z przeprowadzenia tego badania...

To faktycznie nieciekawie moga zrobic tym krzywde... Ale rutyna i oszczednosci gora :sciana:

Stary 2014-05-19, 20:37   #2471
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
pokazywałam wczoraj koleżance ciuszki, które już mam dla Mikiego (np 4 szt pajaców, 6 szt body z długim rękawem, 2 z krótkim, 2 półśpiochy i TYLE), a ona mówi, że mam mega dużo i żeby już nic nie kupować! tak samo mi babcia powiedziała..
tylko że nie chce mi się robić prania dwa razy dziennie, więc chyba lepiej mieć tego troszkę więcej...
z założeniem prania codziennie powinno starczyć
ja tam wolę mieć więcej, min. 5 sztuk z każdego ubioru ( a i tak mam sporo sporo więcej)

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
A i się pochwalę.. Dokładnie 2 lata temu o 14 rozpoczął się nasz ślub
Wszystkiego naj

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Niestety moje wyniki sa dobre i dzis wyszlam bu... Zostawilam malej sporo zapasu mleka a rano do szpitala. I tak w kolko...
na pewno to trudne dla Ciebie, ale Jagódka jest w dobrych rękach

ja gazetki Biedronkowej też nie widzę, ale jutro rano będę to spojrzę tylko w tej ich gazetce "Smaki życia" widziałam, ale pewnie nie wszystko tam było.

Mała znów odstawia wieczorną gimnastykę aż mnie wszystko boli :/

jutro rano wreszcie przychodzą panowie robić szafę miała być w zeszły piątek, a my już półtora tygodnia funkcjonujemy bez szaf ciuchy mam w kartonie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 20:42   #2472
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
z założeniem prania codziennie powinno starczyć
ja tam wolę mieć więcej, min. 5 sztuk z każdego ubioru ( a i tak mam sporo sporo więcej)
nie chciałabym prać codziennie kilku sztuk tylko, dlatego też wolę mieć więcej... ale zawsze znajdą się ludzie z "dobrą" radą
Stary 2014-05-19, 20:45   #2473
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
nie chciałabym prać codziennie kilku sztuk tylko, dlatego też wolę mieć więcej... ale zawsze znajdą się ludzie z "dobrą" radą
Może i starczyłoby na dłużej przy dziecku, które nie ulewa i nie ma nieskoordynowanych kup, ale moje dziecko np. takie nie było i często szło mi po 5 pajacy dziennie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 20:51   #2474
Karolinek_
Raczkowanie

Na stronce biedronki nie znalazlam, ale wyczailam gdzie indziej
http://opiniodajnia.blogspot.com/201...niowe.html?m=1

Stary 2014-05-19, 21:36   #2475
mamaya
Zakorzenienie

Celebrinfea, pomyśl sobie, że skoro Ty wyszłaś to Jagodę też już za chwilkę wypiszą

Ja dziś kupiłam adaptery do wózka i zamówiłam w sumie ostatnie rzeczy Chcę już mieć wszystko dopięte na ostatni guzik, bo w piątek umawiamy ostateczny termin cesarki. Szczerze mówiąc chciałabym jak najwcześniejszy termin. Pierwszy, który będzie możliwy.
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-19, 21:42   #2476
Yuza
Raczkowanie

Dobry wieczór brzuchatki

Pobieżnie Was poczytałam, bo miałam trochę zaległości i z tego co pamietam:
Celebrinfea cudowna ta Twoja Jagódka zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla Twojego maluszka
Fame gratulacje
Carmel Odnośnie glukozy to ja miałam trzy pobrania- na czczo z palca, po godzinie z żyły w łokciu, a po dwóch z nadgarstka

Ja miałam ciężki weekend, całą sobotę przesiedziałam w szkole. Miałam same zaliczenia, ale na szczęście wszystko mam do przodu. Małemu coraz mniej podoba się takie długie siedzenie, całą sobotę tak wariował, że już myślałam, że zamierza wyjść przez brzuch Po szkole zamiast wypoczywać to wybrałam się na wyprawę po łóżeczko i to było gwoździem do trumny. Przeholowałam i przez to wieczorem nie mogłam się ruszyć, tak mnie brzuch i kręgosłup bolał, ale łóżeczko jest już w domku więc strasznie się cieszę, jutro zamówię materac i będziemy prawie gotowi w międzyczasie przyszedł też zamówiony termometr i dostałam kolejne dwie ogromne torby ciuszków więc mały będzie mógł się przebierać nawet 5x dziennie
Dzisiaj w związku z piękną pogodą, praktycznie cały dzień spędziłam na dworze, chociaż powoli stwierdzam, że 3h spacer to już nie dla mnie bo spojenie mnie napierdziela strasznie... padam na twarz, więc kładę się do łóżka. Dobrej nocki
Stary 2014-05-19, 22:19   #2477
Fame
Zakorzenienie

Tęsknię za moimi jeansami z przed ciąży

Dobranoc!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 23:54   #2478
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Może i starczyłoby na dłużej przy dziecku, które nie ulewa i nie ma nieskoordynowanych kup, ale moje dziecko np. takie nie było i często szło mi po 5 pajacy dziennie
nie to żebym chciała wylewających się kup i ulewania ale chciałabym wykorzystać te 2 kartony ciuchów chociaż po razie
Cytat:
ja też chociaż dziś się w jedne wbiłam bo dość niski stan mają i byłam mega happy, aż mi dziwnie było

Dziewczyny żadna nie pamięta adresu tego taniego sklepu z ciążówkami zamawianymi chyba jeszcze w 1 wątku?
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 03:11   #2479
malwiska
Zakorzenienie

Witajcie nocną porą ... zawsze tak jest że jak się naczytam że nie możecie spać to następnego dnia budzę się o 3-4 i koniec ze spaniem

Cytat:

Dobranoc!

ale cie naszło żebyś sobie nie wykrakała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 05:04   #2480
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość

Dziewczyny żadna nie pamięta adresu tego taniego sklepu z ciążówkami zamawianymi chyba jeszcze w 1 wątku?
Ja nie zamawialam i nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Witajcie nocną porą ... zawsze tak jest że jak się naczytam że nie możecie spać to następnego dnia budzę się o 3-4 i koniec ze spaniem

ale cie naszło żebyś sobie nie wykrakała
no bo mam tyle fajnych letnich rurek, w które na pewno się nie zamieszczę jeszcze w tym roku
P.S. Też nie mogę spać i kręce się już od godziny...

Stary 2014-05-20, 05:08   #2481
Karolinek_
Raczkowanie

Dzisiaj udalo mi sie pospac :P nie wiedzialam, ze godzina spaceru do apteki, biedronki i z powrotem do domu moze juz tak meczyc ale za to nie mialam problemu z zasnieciem, bo tz musial.mnie transportowac z duzego pokoju do sypialni - zasnelo mi sie przrd tv a i zgaga palila... Wiec albo Mlody bedzie mial afro na glowie, albo powrocil do pozycji "glowa po zebrach" ten maly szkodnik juz ma tyle sily, ze czasami sie zastanawiam, czy zaraz sobie nie rozerwie lapkami brzucha i wyskoczy jak Rambo

Stary 2014-05-20, 05:12   #2482
Fame
Zakorzenienie

Karolinek właśnie sobie wyobrazilam jak Twój mały wyskakuje z brzucha i krzyczy "SURPRISE!"

Stary 2014-05-20, 05:27   #2483
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Karolinek właśnie sobie wyobrazilam jak Twój mały wyskakuje z brzucha i krzyczy "SURPRISE!"

Nie zdziwilabym sie ale naprawde czasami jak mnie ugodzi, to oczy na wierzch wychodza
Nie wiem, co dzisiaj robic oprocz lezenia
nie wiem, co na obiad musze poszukac inspiracji w przepisach :P

Stary 2014-05-20, 05:31   #2484
malwiska
Zakorzenienie

Fame na pewno się zmieścisz - wyjdziesz ze szpitala z wagą z którą zaczynałaś.
Karolinek dotlenienie organizmu ułatwia sen - wiem to po sobie.

A ja nie spie chyba dlatego że się przejmuje pracą... znowu byki i znowu wyjaśnianie tematów wczoraj powiedziałam szefowi że nie będę z nimi jeździć jeśli moja zastępczyni będzie na trasie osiągać prędkości 140km/h, powiedziałam że mój tż nawet tak nie jeździ ze mną, że ograniczenia są do 100 km/h i ja nawet tyle nie jeżdżę bo maks 120 - może nie zawsze ale to jak jadę sama a nie jak ze mną jeździ ciężarna bez pasów. Poza tym to że nie musi tankować do baku nie oznacza że ma cisnąć samochód.
wiem że za bardzo emocjonalnie do tego podchodzę, ale trzeba mieć trochę pokory jak się w wieku 23 lat dostaje możliwość zdobycia doświadczenia, dobrą pensje na start i nowy samochód.
Stary 2014-05-20, 05:47   #2485
joanna2228
Wtajemniczenie

Hej dziewczęta Miłego dnia dla Was
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 05:49   #2486
mamaya
Zakorzenienie

malwiska, bezczelna ta dziewucha i zero wyobraźni Ja uwielbiam szybką jazdę, zarówno samochodem, jak i motocyklem, ale nigdy bym nie odważyła się w ciąży jeździć tak szybko czy przewozić ciężarną. Mimo, że używam pasów i nie potrafię wsiąść do samochodu nie zapinając ich Ale pasy pasami a życie życiem.

Nie mniej jednak nie powinnaś się tak denerwować, bo Oliwka wtedy też się denerwuje A tego nie chcesz na pewno

Ja też źle spałam... Ale znam przyczynę - stes
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 06:04   #2487
Karolinek_
Raczkowanie

Dziewuszki, nie denerwowac sie

Stary 2014-05-20, 06:05   #2488
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
malwiska, bezczelna ta dziewucha i zero wyobraźni Ja uwielbiam szybką jazdę, zarówno samochodem, jak i motocyklem, ale nigdy bym nie odważyła się w ciąży jeździć tak szybko czy przewozić ciężarną. Mimo, że używam pasów i nie potrafię wsiąść do samochodu nie zapinając ich Ale pasy pasami a życie życiem.

Nie mniej jednak nie powinnaś się tak denerwować, bo Oliwka wtedy też się denerwuje A tego nie chcesz na pewno

Ja też źle spałam... Ale znam przyczynę - stes
ja jeżdżę szybko tylko na niemieckich autostradach, a tak to przekraczam prędkość maks 20km/h bo za bardzo się boje mandatów własnie powiedziałam szefowi że jak chcą jeździć szybko to beze mnie bo to za duża odpowiedzialność i wole nie dorobić niż później mieć pretensje do samej siebie.
No ale nic dzisiaj mam dobry humor dużo pracy, pogoda za oknem piękna idę zaraz oddać mocz do badania a pózniej poogarniam trochę w domu i przygotuje wałówę dla tż - żeby pamiętał jaką kochaną ma żonkę
Stary 2014-05-20, 06:57   #2489
magdix
Raczkowanie

Też się martwiłam, że nie mogę spać, a tu proszę - znowu nie jestem sama wczoraj pobudka na dobre o 4, dzisiaj o 6, a normalnie sypiam do 10...

Mój synek zmniejszył swoją aktywność w ostatnich dniach, chyba ma coraz ciaśniej - ja też mam coraz ciaśniej, jak mam przejść obok kogoś przy półce sklepowej... Masakra. Było 65 cm w pasie, a jest 101.

No i jestem z siebie mega dumna, bo obsadziłam wczoraj z mamą kwiatkami cały balkon - a mamy długi na 8 m i łatwo nie było. Będzie pięknie!

Też mam obawy przed szybką jazdą samochodem, tym bardziej że wystarczy trochę silniejsze hamowanie i lecimy do przodu, a to nie jest takie proste dla nas szybko zareagować i nie nabić sobie guza. Nie mówiąc o innych "nieprzyjemnych" sytuacjach, które mogą się zdarzyć...
magdix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 07:02   #2490
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
nie to żebym chciała wylewających się kup i ulewania ale chciałabym wykorzystać te 2 kartony ciuchów chociaż po razie

ja też chociaż dziś się w jedne wbiłam bo dość niski stan mają i byłam mega happy, aż mi dziwnie było

Proszę tu jest link: http://odziezciazowa-outlet.pl/index.php
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości