Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-18, 21:52   #2401
mamaya
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

svelta, jest Ja kupuję w Simply
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:55   #2402
Fame
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Kularek, tż nie chce być przy porodzie i nie zamierzam go do tego zmuszać. Na początku nie wyobrażałam sobie innej opcji, ale dużo nad tym myślałam i wystarczy mi jak będzie na korytarzu. Po co ma się dodatkowo stresować i przy tym ja. Stwierdzenie np że sama sobie dziecka nie zrobiłam i tż musi być przy porodzie wcale do mnie nie dociera, bo równie dobrze mogę mieć pretensje czego to kobieta ma rodzić a nie facet.. Takie moje zdanie

A na temat kosmetyków nie będę się w ogóle wypowiadać, bo też mam inne zdanie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:56   #2403
malwiska
Zakorzenienie

Moja mała dzisiaj też coś szaleje a ja chyba miałam skurcz wstałam i tak zaczął.mnie ciągnąć brzuch... położyłam się i tak z 10sek a później przeszło i mała zaczęła kopać...
Ja w tym tygodniu na szkole rodzenia będę zwiedzać szpital, szkoda tylko ze tz nie bedzie ze mną... a co do kosmetyków hmmm nawet się nad tym nie zastanawiałam. Poczekam co powiedzą na szkole rodzenia i wykorzystamy próbki które mam.
Leże już w łóżku i muszę czekać na pomiar cukru... mam nadzieję ze mi się uda i nie usne. Dobranoc i do jutra.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-19, 04:54   #2404
Karolinek_
Raczkowanie

Bry
my juz z Mlodym po sniadaniu. Masakra z ta bezsennoscia

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 05:54   #2405
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Ja juz trenuje niedospanie

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 05:54   #2406
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Bry
my juz z Mlodym po sniadaniu. Masakra z ta bezsennoscia

Widzę że nie tylko ja już nie śpię?
na całe szczęście moje dzieci jeszcze śpią
wstałam trochę popracować, bo mi się wczoraj przypomniało
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 06:13   #2407
Karolinek_
Raczkowanie

Wczoraj, jak weszlismy do sypialni, to uzmyslowilam sobie, ze to juz za chwile potem tz godzine mi wmawial, ze przewijak sie z niego smieje o 3 koniec spania i tyle... tz wrocil do pracy po dwoch tygodniach l4 i bedzie tam siedzial po 12 godzin, wiec caly dzien sama z kanapa
torba czeka na dopakowanie, bo za tydzien wizyta i nie chce, zeby Doktorek mnie zaskoczyl jakims szpitalem chociaz tz by wolal, zebym poszla do szpitala, bo borok sie martwi o mnie, jak sama jestem stresuje sie chlop
a do tego jeszcze jakas infekcja - boli i swedzi
Moze pogoda dzisiaj nie zawiedzie i jakies sloneczko wpadnie przez te moje malo przejrzyste okna

Stary 2014-05-19, 06:45   #2408
mamaya
Zakorzenienie

Współczuję dziewczyny bezsenności ja się dziś w nocy dwa razy budziłam, ale dosłownie na chwilkę. Niestety nie udało mi się pospać długo jak planowałam, ale jestem w miarę wyspana

Wczoraj byłam tak zmęczona, że zapomniałam zjeść kolację
Stary 2014-05-19, 06:51   #2409
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam tak zmęczona, że zapomniałam zjeść kolację
Znam to ale sniadanie musze zjesc, bo inaczej czekaja mnie cudowne chwile w lazience

Stary 2014-05-19, 06:54   #2410
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Znam to ale sniadanie musze zjesc, bo inaczej czekaja mnie cudowne chwile w lazience

Bidulko Ale to tak w ciąży masz czy na co dzień również?
Ja mam wrzody, więc też śniadanie jest obowiązkiem, ale najwcześniej mogę jeść około 8:00 (budząc się o 6:00), bo inaczej źle się czuję
Stary 2014-05-19, 07:00   #2411
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Bidulko Ale to tak w ciąży masz czy na co dzień również?
Ja mam wrzody, więc też śniadanie jest obowiązkiem, ale najwcześniej mogę jeść około 8:00 (budząc się o 6:00), bo inaczej źle się czuję
Zaczelo sie z grubej rury od 2 miesiaca, a teraz sporadycznie - w zaleznosci od tego, o ktorej jem ostatni posilek, a ze czesto jest to najpozniej o 19, to zaczynam po przebudzeniu trawic wlasny zoladek :P

Stary 2014-05-19, 07:21   #2412
simka234
Wtajemniczenie

Też już wstalśmy..
Mi maluszek dał pospać..
Za to mój tata chyba na bezsennośc cierpi i nas po 6 obudził..

W nocy tak sobie przywaliłam o kant łóżka że mnie kolano nasówa i na dodatek mam siniak na pół kolana i całe pościerane..ehh
Wyżej też na udzie siniak i krecha bo ostatnio o ławę zaczepiłam
Ale to wygląda tż się smieje jak ja pójde do lekarza..

Muszę zjesć śniadank i jadę po wyniki odebrać
No i od jutra maraton spraw do załatwienia
Uświadomiłam sobie że jeszcze kilka tyg i można rodzić..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 07:59   #2413
malwiska
Zakorzenienie

zazdroszczę wam możliwości spania do której chcecie... ja już musiałam wstać i zaraz zaczynam śniadanie ... może później dośpię

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Stary 2014-05-19, 08:10   #2414
svelta
Rozeznanie

Witam się porannie
Koszmarna noc za mną. Prawie nie spałam przez cholerną zgagę. Oczy mi się kleją, a wstać muszę, bo mam już plany. Jak tak dalej pójdzie to przestanę cokolwiek jeść żeby móc spać. W dodatku tak mi palce u dłoni drętwieją, że już sama nie wiem czy to normalne. Nie mam ich zgietych, dopływ krwi też nie jest utrudniony, a bolą jak cholera. Zapowiada się dłuuuuuugi dzień
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:18   #2415
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Witam się porannie
Koszmarna noc za mną. Prawie nie spałam przez cholerną zgagę. Oczy mi się kleją, a wstać muszę, bo mam już plany. Jak tak dalej pójdzie to przestanę cokolwiek jeść żeby móc spać. W dodatku tak mi palce u dłoni drętwieją, że już sama nie wiem czy to normalne. Nie mam ich zgietych, dopływ krwi też nie jest utrudniony, a bolą jak cholera. Zapowiada się dłuuuuuugi dzień
współczuje zgagi miałam ją raz w życiu ( może 2) i w ciąży pare razy przez chwile - ale już odeszła ... i mam nadzieje że nie wróci
Stary 2014-05-19, 08:21   #2416
simka234
Wtajemniczenie

malwiska brzuszek śliczny chudzinko nie zmienia ci się..
Wiem co to wstawanie wczesne..
Też mnie to dobija, nieraz tak mi się dobrze śpi rano a tu dupa..
svelta współczuje mi też tak dokuczało..
Teraz odpukać odpuściło jak mały się przekręcił-

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:34   #2417
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
malwiska brzuszek śliczny chudzinko nie zmienia ci się..
Wiem co to wstawanie wczesne..
Też mnie to dobija, nieraz tak mi się dobrze śpi rano a tu dupa..
svelta współczuje mi też tak dokuczało..
Teraz odpukać odpuściło jak mały się przekręcił-
Słyszałam, że jak dziecko się ustawi główką na dół to mija, u mnie niestety wróciło jak bumerang
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 09:03   #2418
bambusiek
Zakorzenienie

Malwiska - śliczny brzuś

Cześć

Współczuję bezsenności, ja dziś na odwrót - nie mogłam się zwlec z łóżka, a teraz boli mnie głowa.

Posiedzimy jeszcze w domu, a potem idziemy po worki do odkurzacza, bo bieda pogoda póki co wietrzna i 12`C
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 09:07   #2419
joanna2228
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Współczuję bezsenności i złych nocy , ja ostatnio śpię długo i wstaję 1 lub 2 razy w nocy . Czuję, że jestem coraz bardziej zmęczona i może to dlatego tak śpię .
Jak nie mogłam zasnąć to piłam kakao i pomagało ewentualnie melissę tą z biedronki z pomarańczami , bardzo mi smakowała
Lecę się ogarniać bo trzeba zawieźć córę do szkoły i jadę na wizytę .
Buziaki i miłego dnia dla wszystkich niewyspanych i wyspanych brzuchatek
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 09:30   #2420
Domi_00
Rozeznanie

Witajcie po wekendzie

Na początek przepraszam za brak materiałów z SR, ale zwyczajnie położna się ociąga i nie przesłała mi jeszcze niczego, dzisiaj kolejne spotkanie, więc postaram się te materiały wymusić. Wybaczcie

Przede wszystkim Celebrinfea Jagoda jest prześliczna! Nie mogłam się napatrzeć na zdjęcie, wygląda cudnie. Trochę zazdroszczę i chciałabym mieć też swojega szkraba już obok. No i jak pięknie przyrasta, oby tak dalej

Mamaya dobrze, że to już koniec szpitalnych zmagań

Karolinek ja mam to samo, jak nie zjem w odpowiednim momencie to od razu robi mi się niedobrze.

Co do kosmetyków to zakupiłam na razie żel do ciałka i włosów Hippa i więcej kupować nie zamierzam. Mama pewnie da mi Oilatum, ale to tak w razie czego, na co dzień nie mam zamiaru obsmarowywać dziecka emolientami. Oliwka też odpada, jeśli nie będzie potrzeby

Jeśli chodzi o położną, to szczerze mówiąc nie myślałam o tym i nie wiem za bardzo jak się za to zabrać

W ogóle strasznie się boję przenoszenia ciąży, więc od 38 tygodnia pewnie będę codziennie odmawiać dziesięć zdrowasiek za poród tu i teraz Moja mama przenosiła mnie 2 tyg, oczywiście skończyło się to najpierw wywołaniem a na sam koniec cesarką (w pierwszej minucie miałam 2 pkt. Apgar). A mi tak okrutnie zależy na tym, żeby wszystko potoczyło się naturalnie
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 09:45   #2421
framboise87
Raczkowanie

Malwiska śliczny brzuch, zgrabniutki!

kurczę, tak piszecie o tych emolientach i w sumie zaczęłam się zastanawiać nad nimi i mówiłam o tym tż-owi właśnie, że boję się, że mały później będzie miał przez to jakieś problemy skórne, jak go przyzwyczaimy do takich rzeczy... ale on twierdzi, że nie i położna na sr mówiła, żeby oilatum stosować tylko przez pierwszy miesiąc, a później zmienić na jakiś zwykły żel czy płyn do kąpieli. A to z tego względu, że skóra noworodka jest nieprzystosowana jeszcze i wygląda pod mikroskopem jak siateczka, że jest taka jakby "przepuszczalna"- tż mi to wczoraj jakoś tłumaczył...

pokazywałam wczoraj koleżance ciuszki, które już mam dla Mikiego (np 4 szt pajaców, 6 szt body z długim rękawem, 2 z krótkim, 2 półśpiochy i TYLE), a ona mówi, że mam mega dużo i żeby już nic nie kupować! tak samo mi babcia powiedziała..
tylko że nie chce mi się robić prania dwa razy dziennie, więc chyba lepiej mieć tego troszkę więcej...
Stary 2014-05-19, 09:51   #2422
Nautiz
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim!
Dziewczyny, jak już przekroczymy 38 tc to na wywołanie najlepsze podobno dłuugie spacery (po 10km) i dużo seksu z mężem. Pobudzanie brodawek też może spowodować skurcze.
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 10:20   #2423
Karolinek_
Raczkowanie

Odespalam nocne meczarnie trzeba by sie zwlec i ogarnac jakis plan dnia... Moze za godzinke
Powiem szczerze, ze o poloznej zaczelam myslec dopiero, jak poruszylyscie ten temat i nie wiem, jak sie za to zabrac

Stary 2014-05-19, 10:29   #2424
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim!
Dziewczyny, jak już przekroczymy 38 tc to na wywołanie najlepsze podobno dłuugie spacery (po 10km) i dużo seksu z mężem. Pobudzanie brodawek też może spowodować skurcze.
Wiem... Znam te domowe i "sypialniane" sposoby po prostu czasem i to może nie zadziałać i tego się obawiam. Taka moja wariacja przedporodowa

Dziś zapytam położną o ten napar z liści malin
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 10:38   #2425
TaTekla
Raczkowanie

Hej hej

zaglądałam do Was przez weekend, ale tylko podczytywałam.
Chyba troszkę przegięłam w sobotę i niedzielę, bo po długich spacerach nogi i ręce spuchły mi jak starej, otyłej kobiecie . Po dzisiejszej nocy troszkę zeszło, ale mimo to mam pytanie : macie jakieś sposoby na opuchnięte nogi ?

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość

Wrzucam fotkę pokoju Bogusia - tak wygląda na chwilę obecną. Zasłonka, falbanka i organizer do łóżeczka - gotowe!
Super pokój dla synia Mój niestety na początek będzie musiał męczyć się w naszej sypialni razem z nami

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
cześć!!! Ale dzień dziś zwariowany. Młoda nabrała 20g dziś. O mało co zawału nie dostałam bo dziś ją przewijałam...  o boziu... Potem kąpiel musiałam wziąć...

Mała jest boska (wiem ze wszystkie mamy tak mowia ale... )

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Jaka kochana bardzo dobrze, że przybiera na wadze - zuch dziewczynka

Cytat:
Napisane przez elcia_ Pokaż wiadomość
Witam , my jeszcze w szpitalu choć przez weekend to bardziej jak sanatorium.
Celebrinfea Jagodka śliczna juz widzę moja mała jak by się teraz musiała urodzic. Ale lepiej niech zostanie w brzuszku, dziś kolejny tydzień zaczynamy. Mam nadzieję że kruszynka rośnie. Dopiero jutro cokolwiek będę wiedzieć, a teraz ciągle robią ktg bo im się tętno Tosi nie podoba. Skacze po ruchu nawet do 180, a jak miała czkawkę to przez dłuższy czas jej się utrzymywalo. Nie chce się nakręcać i mam nadzieje ze to nie jest kolejny powód do zmartwień.
Przepraszam ze tak tylko o sobie ale ledwie ogarniam pisanie na telefonie
Musisz być dobrej myśli, wszystko na pewno się ułoży

Cytat:
Napisane przez Enary Pokaż wiadomość
Witam sie nadal ze szpitala...
W srode bedzie juz miesiac.
Celebrinfea gratuluje coreczki!
Mnie czeka prawdopodobnie pobyt az do porodu...
A w czwartek koncze 34 tydzien.

Enary - ja trzymam mocno kciuki za Was Myśl pozytywnie a wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
zazdroszczę wam możliwości spania do której chcecie... ja już musiałam wstać i zaraz zaczynam śniadanie ... może później dośpię [COLOR="Silver"]

Haha ja śpię nawet do 10tej, ale kosztem nocnych pobudek, na siku, na kopanko w żebra, w pęcherz, na rozruszanie zdrętwiałych dłoni. Ojjj w ciąży jak nie urok to ....

Malwiska niezła laska z Ciebie śliczny brzusio
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 10:45   #2426
Caramel 85
Rozeznanie

Celebrinfea Jagódka jest słodka!
Enary trzymaj się, jesteś bardzo dzielna

Co do szczepień, to jestem za, ale będę je opóźniać. Raczej nie zgodzę się na szczepienie w pierwszej dobie, to się już tylko w Polsce i Rumunii praktykuje. U nas sprawdziły się szczepienia 6w1, mało kłucia, żadnych efektów ubocznych więc teraz też się na nie zdecyduję. Przeciw rotawirusom nie będę szczepić, one tak szybko mutują, że zanim poślę dziecko do przedszkola to już szczepionka może być dawno "nieaktualna". A starszych dzieci na rota szczepić nie wolno, bo mogą dostać od tego skrętu kiszek itp. Nad pneumokokami i meningokokami będę się zastanawiać zanim poślę małego do przedszkola. Choć z doświadczenia siostry i wujka, ich dzieci po szczepieniu na pneumokoki strasznie chorowały, w tym na przewlekłe zapalenie uszu. Może jak dziecko będzie miało słabą odporność to zaszczepię, jak normalną to odpuszczę.

Jeśli chodzi o kosmetyki do mycia, będziemy myć jak w szpitalu tzn pierwsze dni dla wygody w emolium, potem johnson & johnson no more tears w zagłębieniach i pachwinkach oliwka bambino, a w emolium już raz na jakiś czas, wg potrzeby.

Zastanawiam się ostatnio nad podgrzewaczem. Mam pytania do mam które używały, czy taki podgrzewacz może chodzić non stop? Nie wyparuje z niego woda? Czy faktycznie jest w stanie utrzymać temp wody około 37 stopni? U nas w nocy będzie głównie karmienie mm, a z termosem jednak trochę roboty było. Ma któraś z was podgrzewacz Tommee Tippee?
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 10:53   #2427
Karolinek_
Raczkowanie

Macie tez takie uczucie czasami, jakby ktos Wam wbijal w kroku igle, ze az podskakujecie albo lamie Was w pol? Ostatnio ledwo co zdazylam zlapac tzta za reke, zeby nie kleknac czy to skurcze przepowiadajace czy moze Dziec po nerwach kopiacy?:-

Stary 2014-05-19, 11:03   #2428
Fame
Zakorzenienie

Malwiska może i tracisz na wadze Ale brzuszek coraz większy ja bym się nie przejmowala, bo najważniejsze że Oliwcia rośnie

Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:23   #2429
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Malwiska może i tracisz na wadze Ale brzuszek coraz większy ja bym się nie przejmowala, bo najważniejsze że Oliwcia rośnie

mam nadzieje, choć obwód brzucha mi się zmniejszył o 1cm, ale to może boczki i tłuszczyk z pleców z szedł albo zaczyna się podnosić trochę, dzisiaj waga znów 200g i zostało mi 9kg+, przez 6 tyg 3kg jak tak dalej pójdzie to waga mi zostanie 6kg - nie wiem czy się cieszyć czy płakać
Stary 2014-05-19, 12:00   #2430
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
mam nadzieje, choć obwód brzucha mi się zmniejszył o 1cm, ale to może boczki i tłuszczyk z pleców z szedł albo zaczyna się podnosić trochę, dzisiaj waga znów 200g i zostało mi 9kg+, przez 6 tyg 3kg jak tak dalej pójdzie to waga mi zostanie 6kg - nie wiem czy się cieszyć czy płakać
Spokojnie a co lekarz na to?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości