PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpień 2013 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku?
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! 2 10,00%
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie 1 5,00%
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! 0 0%
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje 0 0%
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie 2 10,00%
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój 2 10,00%
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki 0 0%
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! 0 0%
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to 0 0%
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki 0 0%
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy 4 20,00%
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę 0 0%
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami 0 0%
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam 4 20,00%
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! 5 25,00%
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-05, 17:11   #2521
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
U mnie burza. Smutno mi.Znowu same jestesmy

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
nie smuć się..nie jesteście same

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Obiadek zjedzony, trzeba wyjść, bo później może być burzowo..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 18:06   #2522
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Prawie caly dzien leze.Spalam jak Laura spala no a jak nie spi to mam koldre na ziemi i leze a wokół dziecko robi co chce.Ale od rana brzuch mnie pobolewa. Bralam juz 3 nospy i paracetamol i nie wiem czy to od dolegliwosci żołądkowo-jelitowych czy od str.ginekologicznej bo tez w kapie kluje

Stary 2014-06-05, 18:20   #2523
Myszkaaaa83
Raczkowanie

Hej, Nikos śpi, zasnął dopiero pół godziny temu, nie chce nawet myśleć o której zasnie na noc. Dziś na obiadl jadl szparagi, makaron penne i sos serowy. Super sobie radził z makaronem i smakowało mu. A sos to tylko tak dałam mu spróbować, ale śmietana chyba jeszcze nie jest zbyt dobrym pomysłem dla takiego maluszka jak myślicie? A jogurt naturalny to pewnie by się zwazyl, chociaż nie próbowałam. Dopiero sobie od rana usiadłam, jeszcze prasowanie mnie czeka, ale nic muszwe chwile odpocząć. Poczytam co u Was bo jeszczwe dziś nie miałam czasu zajrzeć.
Myszkaaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 18:49   #2524
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Fiazo współczuć, gratulować tylu zaproszeń?

Kurcze, ja też muszę zainwestować w jakieś buty, Kuba w domu to już mi tak próbuje chodzić, ciągle też staje sobie z klęku i tak stoi i się śmieje

Ostatnio bierze telefon mój, zabawkowy albo pilota, przykłada do ucha i mówi "aaaaaaaa, a, a, a" albo bierze pilota, wciska guzik i patrzy na tv. I jeszcze nauczył sie piłkę podawać jak siedzimy na dywanie. Cazsem mu poleci w drugą stronę ale nieważne no taki kumaty się zrobił na dniach za to klaskać do tej pory nie potrafi

Ja sie ciesze. Troche odskoczni bedzie i zabawy

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Dopiero weszłam do domu,po ponad trzech godzinach...padam na twarz,akurat dzisiaj musiało zrobić się upalnie...
Słuchajcie,mam wracać do pracy jakoś pod koniec września,wcześniej powinnam tylko wykorzystać zaległy urlop
Muszę ochłonąć.

Dzięki za trzymanie kciuków
Widzisz a mówiłaś że nie masz gdzie wracać wierzyłam że bedzie gdzie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 18:59   #2525
mela1234
Zakorzenienie

Rockyy a jakby bóle nie przechodziły to masz z kim zostawić Laurę i jechać na izbę?

Zrobiłam właśnie pierogi z serem. O losie jakie to łatwe i jakie pyszne!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 20:08   #2526
Rockyyy
Zakorzenienie

Mela-nie bardzo ale trochę mi lepiej.
Zeby nie bylo za dobrze-nie mamy wody.Z pompy zaczęło sie lekko dymic.....ech :/ sasiadka będzie wzywac elektryka

Stary 2014-06-05, 20:12   #2527
mamaszkrabka
Zakorzenienie

ROCKY a lekarz nic mówił na te bóle brzucha?

MELA łatwe? buahaha... raz się na to porwałam i zaczęłam żałować jak mi przyszło robić ciasto

MYSZKA miałaś pyyszny obiad dziś śmietana to trochę za wczas ale ja często robię coś z jogutem i nigdy mi się nie zważył
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 20:54   #2528
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

ROCKT przytulasek ode mnie i Igorka!

MELA dobrze się zapowiada z tata. Zakwalifikował się na rehabilitacje?

LEMURKU supe ze z praca ok i masz gdzie wracać.

PIANKA baw się dobrze i czekamy na fotki! Nie byłam w Grecji,ale lidze na to ze kiedyś się uda

MISZKA jesteśmy do soboty rano. Jak będzie jutro ciepło to idziemy nad morze) dzisiaj było chlapanie w ogródku,konie,wizyta u pradziadków. Ogólnie dużo wrażeń.

Niby mama mi pomaga a padnieta jestem ogólnie spoko jest. Tylko juz w ogole mi czasu dla siebie brakuje. Może jutro lepiej będzie.

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

MYSZKA fajnie Twój obiad brzmi. do jogurtu ctryny trochę to będzie ok. chociaż cytrusy oD 12mies. Na szkoleniu babeczka mówiła ze ok 11 można kilka kropel podawac/dodawac do ppotraw w ramach ekspozycji a śmietany troszkę też juz daje.

MAMASZKRABKA wspolczuje sytuacji z babcia. Ten pomysł z opiekunka to chyba nie taki zły?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 20:54   #2529
Rockyyy
Zakorzenienie

Kobitki to mozliwe zeby AŻ tak mnie cos wzdelo? Jak sie ,, odgazowalam" i w koncu cos mnie puscilo i mi lepiej. Sory ze ja o takich sprawach Wam tu truje ale nie mam sie komu wygadac.....

Stary 2014-06-05, 20:59   #2530
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

ROCKU wszystko możliwe.. Szczególnie kiedy w tym okresie organizm zmienia się.

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-06-05, 21:03   #2531
surka
Zakorzenienie

Dzoan :kiuki: pewnie wszystko okaże się w normie

Rocky dbaj o siebie kochana.

Jakoś brak apetytu mojego dziecka mnie dołuje Do tego wyniki moczu jej wyszły kiepskie, jutro robię powtórkę. Przez te wyniki mamy jutro wizytę u pediatry, znowu będzie trauma Do tego po nocach nie śpimy, bo ostatnia jedynka wychodzi. Jakoś tak nie składnie, ale nie mam siły.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 21:07   #2532
mamaszkrabka
Zakorzenienie

ROCKY bardzo możliwe. Moja koleżanka np. mówiła, że w ciąży potrafiła 2 tygodnie nie iść do toalety na nr 2 i wcale z tego powodu źle się nie czuła. A wzdęcia to przecież często towarzyszą ciąży.
Stary 2014-06-05, 21:08   #2533
Rockyyy
Zakorzenienie

No właśnie z Laurą kiedys tak mnie wzdelo ze jadąc autem piszczalam Tzowi z bolu na kazdej nierownosci

Stary 2014-06-05, 21:18   #2534
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

SURKA kiepskie wyniki wyszły? Oby się okazały pomyłka. Przytulamy was mocno

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-06-05, 21:30   #2535
mamaszkrabka
Zakorzenienie

SURKA strasznie mi przykro. Mam nadzieję, że Lilce się poprawią wyniki.
Stary 2014-06-05, 21:49   #2536
Agrafka86
Wtajemniczenie

SURKA żeby powtórzone badania wyszły już ok.

Chciałam napisać, że praca mgr została przyjęta

Jutro postaram się wejść do K. i napisać Wam parę rzeczy.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-05, 22:00   #2537
mamaszkrabka
Zakorzenienie

AGRAFKA za pracę.

Ja oddaję dopiero 13 bo promotora nie ma do tego czasu. A 16 mam ostatecznie złożyć do dziekanatu, żeby się bronić 6.
Stary 2014-06-05, 23:46   #2538
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ech dziewczyny... U nas te problemy to jedna wielka rotacja.. Słabe przybieranie, brak apetytu, złe wyniki.
Wszystko wyjdzie na prostą, zobaczycie

Rocky, to ja już nie przypominam o moich przeżyciach jelitowych z okresu ciąży, bo przeszłam chyba wszystko, co możliwe, włącznie z bardzo krępującymi sytuacjami...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 01:32   #2539
Myszkaaaa83
Raczkowanie

AGRAFKA dobry pomysł z tym klubem ale taki profesjonalny to na pewno dużo wymagań, ale można by było tak poprostu się z mamami spotykać. Ale też trzebaby było zorganizować miejsce itp. A my i tak będziemy mieli bardzo dużo spraw na głowie po zjeździe, wykańczanie domu itp. Ale pomyślę o tym
DZOAN sto lat, dużo zdrówka i spełnienia marzeń. Mniam pyszne jedzonko na grillu będzie. Dziewczyny się już wypowiedzialy ale też zrobiłabym jakąś lekka sałatkę. Bardzo lubię z kapusty pekinskiej, pomidor, ogórek, papryka czerwona i pomarańczowa, koperek, pietruszka i trochę majonezu (chociaż nie powinno się łączyć pomidora z ogórkiem a jak na złość razem smakują najlepiej ) Nie znam żadnej stronki z życzeniami, niestety nie pomogę.
PIANKA wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.
SAMMI dla Kubusia.
MAMASZKRABKA czyli jednak stres. A ja tam bym mogła "wpaść" teraz Co do klubu malucha to jak pisałam Agrafce taki "na serio" to musi być odpowiednią kadra i spełnione milion innych wymagań. A z babcia nie obwiniaj się, nie zawsze mamy tyle czasu ile byśmy chcieli
MISZKA super za Maksiu zjadł jajecznice. Nikosiowi jakoś bardziej podchodzi jajko sadzone A z maselkiem to racja większość jest solonych. Ja kupuje "English butter" i to można kupić niesolone. Na pewno też jakieś znajdziesz. Z podwieczorkiem nie pomogę bo my właśnie cały czas jogurciki, owoce, deserki sloiczkowe.
LEMURKI super ze możesz wrócić do pracy

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

DZOAN doczytałam o wizycie u pediatry. Nie martw się Kochana, większość naszych dzieciaczków włącznie z Nikosiem teraz mało przybiera. Wszystko spalają, są dużo bardziej ruchliwe. Zrób badania i na pewno wszystko będzie ok i się uspokoisz. Olus waży więcej od Nikosia a jest młodszy A tekst "jakiś blady" to już wogole, jakbym slyszala moja teściowa a nie lekarza A z plamkami to może jakis dermatolog pomoże?

SAMMI za zabki

ROCKY a Ty się nie smuc pomysł ze masz Laure, Kurczaczka a i mężu niedługo wróci. Dobrze ze juz się lepiej czujesz, pisz o wszystkim, po to jesteśmy

MAMASZKRABKA ja do tej pory jak używałam jogurtu to jako dodatek. A nie próbowałam nigdy jako bazy do sosu, a czytałam właśnie ze się waży

ELAINE dzięki za podpowiedź z cytryna, spróbuję A w takich ilościach co je Nikos to i ta odrobina śmietany mu w takim razie nie zaszkodzi

SURKA A Lilka nic nie chce jeść. Mleczka tez? Sorki nie pamiętam czy Wy na piersi czy mm. Kciuki za powtórkę moczu

AGRAFKA super ze praca przyjęta To już została tylko obrona

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

A dzisiaj Nikos (chyba największy leniuszek na wątku ) sam usiadł z pozycji leżącej na pleckach i to kilka razy. Ale się cieszę Wiem ze dla Was to już "chleb powszedni" ale ja już się zaczynałam martwić. Może i niedługo weźmie się za raczkowanie i nie będę musiała go nosić do 18-stki

Jej już ta godzina zmykam spać bo niedługo pobudka na karmienie.
Juz nikogo nie ma ale dobrej nocki dla wszystkich
Myszkaaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 07:02   #2540
Agrafka86
Wtajemniczenie

MYSZKA znajdź na fb Klub Mam z Rzeszowa. Zobacz jak to działa i możesz zawsze się zapytać tej dziewczyny która prowadzi co i jak.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 07:24   #2541
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej. Spalysmy do 7 Laura poszla od razu do zabawek wiec jej mleczko zrobie o 8

Stary 2014-06-06, 07:26   #2542
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry
wczoraj cały dzień coś i nawet się nie przywitałam.

Rocky nie smutaj się, masz nas oby problemy jelitowe przeszły
Surka oby wyniki się poprawiły, zdrówka dla Lili
Agrafka uper, że pracę mgr przyjęli

i więcej nie pamiętam, skleroza

wczoraj byliśmy u znajomych, piekliśmy kiełbaski na ognisku, fajnie bo było 4 chłopaków, mały się nie bał, sam się dużo sobą zajmował. W dzień miał jedną drzemkę i zasnął mi niestety w aucie i potem był problem bo się wybudził i zasnąć nie chciał. Padł o 21,20, o 22,40 już się obudził i UWAGA spał od 23 do 6 rano bez pobudki od 6 oczywiście na nogach jesteśmy

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 07:30   #2543
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
MELA łatwe? buahaha... raz się na to porwałam i zaczęłam żałować jak mi przyszło robić ciasto
Łatwiutkie, mąka, sól, gorąca woda i łyżeczka masła. No bajka przepis i pięknie sie wymieszało i nie kleiło. Składniki podane idealnie.
Tu ci przepis wstawię:
http://pelnytalerz.blogspot.com/2013...i-z-serem.html

Surka porządnie wymyj małą zanim pobierzesz mocz.

Tata na rehabilitację jeszcze się nie załapał bo to po 2 tyg dopiero będzie wiadomo. Dziś mija tydzień. Ale wczoraj się zbuntował i od południa nic nie chciał jeść ani pić. Podali mu wieczorem kroplówkę. Zaraz chcę do niego jechać i go opierdzielić może to coś poradzi. Bo braci moich po dobroci wczoraj nie słuchał.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 07:38   #2544
Rockyyy
Zakorzenienie

Stokrotko-to ladna nocka

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Agrafko-brawa za prace.Ja w niedzielę musze angielski i dermatologie zaliczyc i luzik.A 16 , 17 mam egzaminy po pierwszym roku do ktorych w styczniu nie podeszlam przez durną deklaracje

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Mela-czasem opierdziel pomaga.Pewnie sie podlamal biedny ale tydzień za wami juz.Będzie dobrze kciukow nie puszczam!

Stary 2014-06-06, 08:00   #2545
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry

Olek spał ze mną od 3 i gdyby nie to, że słonko przez roletę wpadało i świeciło na jego twarz pewnie pospałby dłużej.. tyle że ja nie mogłam wstać, bo w łóżku go nie zostawię..byłam uziemiona W końcu obudził się przed 7, dałam mu już tego cyca... długą przerwę miał bez..i zasnął w łóżeczku
Wczoraj wieczorem mieliśmy z nim problem, bo nie miał 2 drzemki w dzień i po kąpieli ją sobie zrobił, a później taki ryk, że wzięłam go do salonu.. poleżał z tatusiem przed tv i jak przysypiał, to mąż zabrał go do łóżeczka i po krótkich jękach padło dziecię

Olek ostatnio ciągle jest chwalony, że taaaaaki grzeczny...zwłaszcza w wózku na spacerkach... wczoraj przesiedział całą wyprawę do parku, a tam spotkaliśmy znajomych i posiedzieliśmy z nimi i ich córką na placu zabaw przy piaskownicy..Olek siedział i patrzył co robią inne dzieci.. przyglądał się, pod nosem sobie coś nawijał, obgryzał butki, kosi kosi, uśmiechał się.. no złote dziecko..Wracaliśmy, to sobie mruczał i śpiewał..nawoływał tatata
Oby mu z wiekiem i umiejętnościami nie przeszła ta grzeczność

Surka trzymam kciuki, żeby te powtórzone badania wyszły lepiej, no i za wizytę kciuki..daj znać co pediatra powie

Agrafka za złożoną pracę...widzisz sprężyłaś się i jakoś poszło

Myszka dziękuję za życzenia, ale to dopiero w niedzielę
dla Nikosia za samodzielne siady.. u mnie to nie jest taki chleb powszedni..Olek też dopiero w tym tygodniu zaczął siadać tylko on z pozycji do raczkowania..z plecków za słaby i chyba długo tak nie usiądzie..ale postępy są, więc się cieszę..Ruszają do przodu te nasze maleństwa.. wreszcie

Stokrotka fajny dzień mieliście..no i za noc.. ale dał Wam Łukaszek pospać!

Mela za pierogi..w życiu sama nie zrobiłam, bo nie umiem ich zlepiać
Kurcze potrząśnij tatą, żeby walczył...

Sammi znalazłam wczoraj nietypowe życzenia na 30. rocznicę ślubu.. wszystko inne było tandetne, oklepane i bleee.. a te wymyśliła jakaś dziewczyna dla swoich rodziców i podzieliła się na forum, więc oryginalne.. jak chcesz to mogę Ci przesłać

Rocky jak się czujesz?

Stary 2014-06-06, 08:20   #2546
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzoan-musze pochwalic tak grzeczne dziecko dziekuje-dzis lepiej ale mam plan oszczedzac sie i odpoczywac

Stary 2014-06-06, 08:22   #2547
dzoan
Zakorzenienie

Rocky dobrze, odpoczywaj.. korzystaj póki Laurka pozwala

Stary 2014-06-06, 08:48   #2548
sammi24
Zadomowienie

Hej

U nas super, Kuba zasnął o 21.00, obudził sie 0.00, zjadł i spał dalej do 5.30, zjadł i dospał do 7.00

Agrafka za pracę

Myszka dla Nikosia za siadanie

Dzoan to ja poproszę te życzenia

Surka oby wyniki były lepsze. Miałam opisać jak zbierać mocz, bo niedawno bylismy u nefrologa z Kubą. Pewnie już za późno ale może sie przyda na przyszłość:

Rano dziecko dokładnie myjemy letnią wodą z mydłem "Biały Jeleń. Osuszamy ręcznikiem papierowym. U chłopców odsuwamy delikatnie napletek i smarujemy gencjaną (u dziewczynek pewnie wargi w środku). Bierzemy dziecko nad wannę/brodzik, plecami do swojego brzucha, podnosimy do góry nózki tak, żeby wystawał siusiak (nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi) i dajemy cos do picia. Mocz zbieramy do wyparzonego słoiczka i z niego przelewamy do fiolki na mocz.
Testowaliśmy, siku jest od razu Najlepiej w dwie osoby to zrobić bo łatwiej ale ja sama też dałam radę
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 08:53   #2549
Rockyyy
Zakorzenienie

Sammi-u chlopca prosciej :P

Stary 2014-06-06, 09:13   #2550
dzoan
Zakorzenienie

Sammi dzięki za instrukcję..przyda się w przyszłym tygodniu a ja myślałam, że nie powinno się tak siuśków przelewać
Życzenia zaraz Ci wyślę jako prywatną wiadomość

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Poszło

Dziewczyny poproszę o sprawdzony zawsze wychodzący przepis na biszkopt..porcja na okrągłą blaszkę najlepiej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości