Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X2013 czXI - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie 2 6,90%
Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! 4 13,79%
Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję 10 34,48%
Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo 10 34,48%
Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy 0 0%
Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca 3 10,34%
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-06, 20:31   #3151
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
kurcze, ale nie powinno być Ci smutno
po pierwsze -wiesz że to dziecko na pewno samo osiągnęło takie umiejętności? a nie było sadzane, stawiane, chodzikowane, prowadzane etc? Mały ich raczkował?
a po drugie - Twoja Helenka ma raptem 8 miesięcy - to jeszcze żadna tragedia że jeszcze nie siedzi! ja wiem że na wątku naszym jest kilkoro dzieciaczków które rozwijają sie ruchowo bardzo szybko, ale to nie oznacza że inne rozwijają sie za wolno! tylko normalnie, fizjologicznie. ramy czasowe dla poszczególnych osiągnięć ruchowych są bardzo szerokie - siadanie 6-10 miesięcy, chodzenie nawet do 18 miesięcy - i to nadal jest prawidłowy rozwój
ważniejsze jest moim zdaniem obserwowanie, czy dziecko które skończyło 6-7 miesięcy próbuje co chwila uczyć się czegoś nowego, czy stara się osiągać te kolejne etapy - samodzielnie! bo jeśli nie, to faktycznie należałoby to skonsultować, ale bezstresowo, bo to nadal raczej żadna tragedia tylko może coś dzieciaczka blokuje, jakoś warto mu pokazać co ze swoim ciałkiem zrobić

Mam nadzieję, że zostanę dobrze zrozumiana, bo mam wrażenie że te nasze szybkie wątkowe dzieciaczki tworzą presję na całej reszcie - zupełnie nie potrzebnie tak samo jak Ewacia pisze o Sebie że wreszcie się leniuszek ruszył i teraz nadrabia... ale kurcze, on nie ma czego nadrabiać, rozwija się bardzo fajnie, czasowo i terminowo a nawet bym rzekła że dość szybko

więc nie stresujcie ani siebie ani Waszych dzieci, tylko obserwujcie je i dajcie im czas
Tak,masz rację,ja tak zawsze mam,jak od nich wracam,wiem,że nie powinnam,ale samo jakoś tak wychodzi.Podejrzewam,że robili z nim wszystko to,o czym wspominałas.Wiem na pewno,ze raczkowal i był prowadzany.Poza tym jego mama popełnia masę błędów,ale nie mnie to prostować i zwracać jej uwagę.O wielu rzeczach nie wie,bo np jak jej o czymś wspominam,co wiem od was,to nigdy o tym nie słyszała

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-06-06, 20:32   #3152
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
iście dyplomatyczna odpowiedź, o ty moje guru

moja jutro dostanie kalafiora do łapy. boję się:p dlatego wolę w weekend popróbować jak małż będzie.
Dzisiaj zrobiłam jej kisielek z jabłka z mega grudami o ładnie poszło. Zobczymy...

no wiem, że babka z bloku, ale wcześniej było o naszych dzieciakach

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Natala przepraszam, bo wiem, że pisałaś (ale wtedy nie przywiązywałam wagi bo nie wiedziałam,że będę chciała już zacząć blw). jak robisz tę pastę jajeczną?
ok

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 20:33   #3153
Natala84
Zakorzenienie

Gorgulku, Motyl
jajeczna - żółtko rozcieram w niewielkiej ilości mleka
warzywna - gotuje warzywa typu marchewka, brokuł, pietruszka i blenduje z bardzo niewielką ilością wody, dodaje trochę masła

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 20:35   #3154
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Gorgulku, Motyl
jajeczna - żółtko rozcieram w niewielkiej ilości mleka
warzywna - gotuje warzywa typu marchewka, brokuł, pietruszka i blenduje z bardzo niewielką ilością wody, dodaje trochę masła

o,dziękuję

a jeszcze pytanie-jaki rodzaj pieczywka podajecie dzieciom?

dobra lecę, bo sie samo nie wyprasuje. a mąż przycina tuje, więc głupio,że się lenię

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 20:36   #3155
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Nie wiem czy Ciebie to pocieszy ale znajomych córka zaczęła raczkować jak miała 11 mscy drugiej znajomej córka zaczęła chodzić jak miała 18 mscy i wszystko to jest normą, nie stresuj się

Mam nadzieję, że dobrze się "bawi"

Wrzuciłam nowy fryz Miłka do k.
Wirm,że na wszystko ma czas,ale tak jakoś smutno mi się robi jak widze ich małego.Głupia jestem u tyle,już nie smece

Stary 2014-06-06, 20:37   #3156
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
a z jakim chlebkiem?
zwykły biały póki co, próbowałam z ciemnym ale twarde okruchy za bardzo się oddzielały.

Cytat:
iście dyplomatyczna odpowiedź, o ty moje guru

moja jutro dostanie kalafiora do łapy. boję się:p dlatego wolę w weekend popróbować jak małż będzie.
Dzisiaj zrobiłam jej kisielek z jabłka z mega grudami o ładnie poszło. Zobczymy...

nie bój się, dzieci w tym wieku spokojnie sobie z takim jedzonkiem radzą - lepiej niż ich rodzice

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-06-06, 20:38   #3157
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
a i jeszcze
u mnei w bloku jest dziewczyna, która ma córeczkę miesiąc starszą od Hani. I gospodyni mi doniosła ostatnio że ta mała już chodzi uśmiechnęłam sie tylko pod nosem i poszłam dalej.
bo owa dziewczyna swoją córeczkę od 4 miesiąca wozi w spacerówce z podciągniętym oparciem, od 5 na siedząco (kit że dziecko spływało i trzeba było poduszek i ciągłego poprawiania). No to sorry, ale ja pod wrażeniem żadnym nie jestem, wole swojego "leniuszka"
a jak Hania miała 7 miesięcy i mnie ta dziewczyna na spacerze spotkała to zapytała czy z małą jest wszystko ok, bo leżała na płasko w spacerówce
skoro same nie lubimy być oceniane to również nie oceniajmy. pojęcie tego co dobre i złe jest względne i matka która od 4msc wozi dzieci w podniesionej spacerówce może mieć zerowe pojęcie o rozwoju psychomotorycznym,a wręcz być zdania ze dobrze robi. Wiele razy było wałkowane ze każdy robi jak chce. Myślę, ze kilka mam mogło poczuć się delikatnie dotkniętych tym co napisałaś, zwłaszcza wspominając o sumieniu. grunt to zachować zdrowe podejście do pewnych rzeczy
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 20:40   #3158
gorgulek
Zakorzenienie

Natala dzięki
Żółtko z mm? To ja z jogurtem zrobię bo mm nie posiadam i dodam może natkę/koperek jeszcze.

Kasia żółtko z avocado możesz zrobić (jak za sucho to jak jak Natala dodać mleka/jogurtu troszkę) rozdziabiać widelcem i już

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Idę ćwiczyć bo już późno
Małża dziś ni ma na noc
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 20:40   #3159
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Natala dzięki
Żółtko z mm? To ja z jogurtem zrobię bo mm nie posiadam i dodam może natkę/koperek jeszcze.
możesz ze swoim a na dobrą sprawę to możesz i wodę dodać

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-06-06, 20:43   #3160
gorgulek
Zakorzenienie

Natala no przecież, że mogę ze swoim budyń
Stary 2014-06-06, 20:46   #3161
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia żółtko z avocado możesz zrobić (jak za sucho to jak jak Natala dodać mleka/jogurtu troszkę) rozdziabiać widelcem i już
jutro mu zrobię

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 20:46   #3162
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Natala no przecież, że mogę ze swoim budyń

i w sumie celowo napisałam że z mlekiem, nie wspominając czy z mm czy swoim, bo różnica żadna

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-06-06, 20:49   #3163
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Brawa dla Miłka

Kasiunia póki co mieszkam na dwóch pokojach 48 m
to tak jak my

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Emilce wyszedł dziś 4 ząbek Wiedziałam, że jakiś będzie, bo miała objawy. Szukałam drugiej górnej jedynki,a tu zaskoczenie... wyszła górna dwójka
gratulacje

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
uf zadzwonilam. mam wizytę w poniedziałek o 20
super

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
padam na twarz, Bartek zresztą też, chcę już do domu
myślałam dziś właśnie o Was kiedy wracacie?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja pierdziele świat się kończy siedzę wywalona przed tv i oglądam mecz ligi światowej w siatke a moja "żonka" robi dżemy w kuchni
z czego te dżemy?

Cytat:
po pierwsze -wiesz że to dziecko na pewno samo osiągnęło takie umiejętności? a nie było sadzane, stawiane, chodzikowane, prowadzane etc? Mały ich raczkował?
a po drugie - Twoja Helenka ma raptem 8 miesięcy - to jeszcze żadna tragedia że jeszcze nie siedzi! ja wiem że na wątku naszym jest kilkoro dzieciaczków które rozwijają sie ruchowo bardzo szybko, ale to nie oznacza że inne rozwijają sie za wolno! tylko normalnie, fizjologicznie. ramy czasowe dla poszczególnych osiągnięć ruchowych są bardzo szerokie - siadanie 6-10 miesięcy, chodzenie nawet do 18 miesięcy - i to nadal jest prawidłowy rozwój
ważniejsze jest moim zdaniem obserwowanie, czy dziecko które skończyło 6-7 miesięcy próbuje co chwila uczyć się czegoś nowego, czy stara się osiągać te kolejne etapy - samodzielnie! bo jeśli nie, to faktycznie należałoby to skonsultować, ale bezstresowo, bo to nadal raczej żadna tragedia tylko może coś dzieciaczka blokuje, jakoś warto mu pokazać co ze swoim ciałkiem zrobić

Mam nadzieję, że zostanę dobrze zrozumiana, bo mam wrażenie że te nasze szybkie wątkowe dzieciaczki tworzą presję na całej reszcie - zupełnie nie potrzebnie tak samo jak Ewacia pisze o Sebie że wreszcie się leniuszek ruszył i teraz nadrabia... ale kurcze, on nie ma czego nadrabiać, rozwija się bardzo fajnie, czasowo i terminowo a nawet bym rzekła że dość szybko

więc nie stresujcie ani siebie ani Waszych dzieci, tylko obserwujcie je i dajcie im czas
zgadzam się

Cytat:
Hania na kolację dostała dziś 2 kanapki pokrojone w paseczki - z pastą warzywną i z jajeczną - nie mogłam jej od tego oderwać zajadała się aż miło było patrzeć i szczerze to za wiele z nich nie zostało

Cytat:
Smęciłam z tym wózkiem, smęciłam i .... dziś wieczorem kupiłam Taka szybka decyzja, ale mam nadzieję, że będzie dobra Żeby na zlocik już był wózio

O takie coś:

http://allegro.pl/espiro-activ-super...290358782.html
fajnie, że kupiłaś oby się dobrze spisywała

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 20:49   #3164
gorgulek
Zakorzenienie

No i dalej siedzę
Ale jak się chce wyglądać jak Karingtony ( ) to trza dupkę ruszyć
Stary 2014-06-06, 20:52   #3165
Asiek84
Wtajemniczenie

hello

Cytat:
cześć mamusie
korzystam z chwili i buszuję po wizażu, dzieciaczki jeszcze śpią.
Wczoraj widziałam się z Endżi, Julcio przekochany, bidula zmęczony był, ale sił na buziaki dla Marcina mial co nie miara
ale słodko

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
Moje slonce dzis konczy 8 miesiecy!!

wszystkiego najlepszego rowniez dla Michasia Amelkowego i Gosi Badzi!!

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
a dziękujemy
dla Was dziewczyny również wszystkiego naj

Michaś kończy dziś 8 miesięcy

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Amela tez z plecow zaczela siadac tzn siada z kazdej pozycji tylko nie standardowej czworacznej
dobra jest

[QUOTE=katarzyna2811;46781 893]

A dzisiaj też dzień załatany, rano oglądałam mieszkanie pod wynajem i potem do banku po kaskę na kaucje i załatwione. Od 1 lipca będę mieszkać w dużym trzypokojowym mieszkaniu
[QUOTE]

Cytat:
non stop jestem zmęczona, kładę się spać razem z Andzią przed 21, a w nocy znowu mam zimne poty mój organizm szaleje.
do południa jeszcze idzie coś zjeść, ale później juz tylko mdłości. 2kg zleciało mi na wadze przez tydzien, żołądek bez przerwy boli, brzuch boli i weź tu się człowieku ciesz
wizytę na nfz mam dopiero 24 czerwca, miałam dzwonić prywatnie ale odwlekam i odwlekam bo jakoś się boję ze nic nie zobaczę

Cytat:
misia no chyba zadzwonie
z marcinem chodzilam na nfz i wlasnie mnóstwo kasy zaoszczędziłam. mialam porównanie bo z anką całą ciążę prywatnie. najgorzej jest się dostac do tego lekarza, a poźniej to już cyklicznie wizyty
ja na nfz chodziłam w jednej i drugiej ciąży

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Właśnie wracamy od znajomych,których mały jest starszym od Helki miesiąc o dziesięć dni i co?On już chodzi,sam .Ech znowu mi smutno trochę,że moja nawet jeszcze nie siedzi sama

nie nakręcaj siętak, każde dziecko jest inne i rozwija się w innym tempie, a miesiąc miedzy dzieciaczkami jest jak przepaść

Cytat:
trzymam kciuki

masakra, glut mały staje dosłownie wszędzie gdzie się da... jeszcze nie śpi, co Go odłożyłam do łóżeczka takiego pół śpiącego, to za kilka chwil stawał na równe nogi i koniec spania...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 20:53   #3166
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Natala jak pasty zrobiłaś?
Ja myślałam o jajku i avocado. Ale może Ty jakiś pomysł podrzucisz
ja dziś robiłam sobie pastę z jajka i avocado i Miłek trochę podjadał, smakowało mu ale dużo nie dawałam, bo była tam jeszcze cebula

Cytat:
właśnie, kupiłam dzisiaj avocado- i co mam z nim zrobić dla Mikiego?
oprócz tej pasty z jajkiem to ja jeszcze kroję w słupki i daję do łapki

Mel B 14/14 +
Stary 2014-06-06, 20:56   #3167
MsLullaby
Zakorzenienie

Nena, kasiunia, jesteśmy tu do czwartku. Dziś "uciekłam" do mamy. Mam tu takie jaja, serio. Przyjechał po mnie na lotnisko taki moj "dziadek i babcia" to są sąsiedzi mojej babci i tak się do nich zwracamy oni nie mają własnych dzieci tym bardziej wnuków. Nie miałam wyjścia bo moj ojczym pracował na druga zmianę i bym ponad godzinę musiała na niego czekać. No i oni byli pierwszy raz na tym nowym lotnisku we Wro, to nic że musiał dwa razy bilet kupować za parking, później wyjechał z lotniska i tak go ta Jadzia "kierowała" że znów na nie wjechał było już wtedy grubo po 23, Bartek padnięty, ja też. Dostaliśmy się na autostradę, jedzie 70km/h a ta "Andrzej nie szalej" przed 1 byłam na miejscu. Ledwo wstaliśmy Ci ("dziadkowie") już siedzą w kuchni i czekają. Bartek nie mógł w spokoju zjeść, bawić się, nic. Ciągle go niuniali, cmokali, koszmar. Nie wytrzymałam i im zwracam uwagę raz, drugi. Wkurzyłam się zabrałam bez słowa dziecko i wyszłam. Na drugi dzień to samo. Teraz zamykam się i nie otwieram im drzwi a dziś uciekłam spać do mamy bo już razem z małym mamy dość. Mało tego. Jest tu moja siostra z roczną córką i Bartek się jej boi, pierwszy raz tak płakał że go nie mogłam uspokoić, teraz wybucha płaczem za każdym razem jak Natalie zapiszczy itp. No mam tu niezły cyrk. I jeszcze mnie chyba czeka spotkanie z t. to tak w skrócie

Adrianek
30.07.2015

Edytowane przez MsLullaby
Czas edycji: 2014-06-06 o 20:59
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 21:02   #3168
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dziewczyny, Matal poratujcie, przychodzą jutro znajomi, potrzebuję przepis na jakąś sałatkę, przekąskę i coś na słodko żeby było zgodnie z sb

Mel B 14/14 +
Stary 2014-06-06, 21:04   #3169
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
No i dalej siedzę
Ale jak się chce wyglądać jak Karingtony ( ) to trza dupkę ruszyć

Cytat:
Nena, kasiunia, jesteśmy tu do czwartku. Dziś "uciekłam" do mamy. Mam tu takie jaja, serio. Przyjechał po mnie na lotnisko taki moj "dziadek i babcia" to są sąsiedzi mojej babci i tak się do nich zwracamy oni nie mają własnych dzieci tym bardziej wnuków. Nie miałam wyjścia bo moj ojczym pracował na druga zmianę i bym ponad godzinę musiała na niego czekać. No i oni byli pierwszy raz na tym nowym lotnisku we Wro, to nic że musiał dwa razy bilet kupować za parking, później wyjechał z lotniska i tak go ta Jadzia "kierowała" że znów na nie wjechał było już wtedy grubo po 23, Bartek padnięty, ja też. Dostaliśmy się na autostradę, jedzie 70km/h a ta "Andrzej nie szalej" przed 1 byłam na miejscu. Ledwo wstaliśmy Ci ("dziadkowie") już siedzą w kuchni i czekają. Bartek nie mógł w spokoju zjeść, bawić się, nic. Ciągle go niuniali, cmokali, koszmar. Nie wytrzymałam i im zwracam uwagę raz, drugi. Wkurzyłam się zabrałam bez słowa dziecko i wyszłam. Na drugi dzień to samo. Teraz zamykam się i nie otwieram im drzwi a dziś uciekłam spać do mamy bo już razem z małym mamy dość. Mało tego. Jest tu moja siostra z roczną córką i Bartek się jej boi, pierwszy raz tak płakał że go nie mogłam uspokoić, teraz wybucha płaczem za każdym razem jak Natalie zapiszczy itp. No mam tu niezły cyrk. I jeszcze mnie chyba czeka spotkanie z t. to tak w skrócie
dżizas
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 21:05   #3170
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
wszystkiego dobrego dla solenizantów

super, że się udało , ale współczuję przeprowadzki

nie martw się Emilka też nie siada sama, ale chwilę siedzi jak ją posadzę. Czasami się przewraca i trzeba ją asekurować

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Emilce wyszedł dziś 4 ząbek Wiedziałam, że jakiś będzie, bo miała objawy. Szukałam drugiej górnej jedynki,a tu zaskoczenie... wyszła górna dwójka
Brawa za ząbala
Cytat:
Super
Z niecierpliwością czekamy na wieści

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
padam na twarz, Bartek zresztą też, chcę już do domu

Cytat:
ja pierdziele świat się kończy siedzę wywalona przed tv i oglądam mecz ligi światowej w siatke a moja "żonka" robi dżemy w kuchni
I komu lepiej
Cytat:
Hania na kolację dostała dziś 2 kanapki pokrojone w paseczki - z pastą warzywną i z jajeczną - nie mogłam jej od tego oderwać zajadała się aż miło było patrzeć i szczerze to za wiele z nich nie zostało
Super

Cytat:
właśnie, kupiłam dzisiaj avocado- i co mam z nim zrobić dla Mikiego?
Też zakupiłam i mam zamiar go spożytkować

Tak fajnie opisujecie jak wam idzie BLW że też się za to musimy zabrać. Póki co jedynie kanapeczki z masełkiem dawałam i Bartuś miał zaciesz ale zawsze coś tam zjadł.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 21:08   #3171
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Jadzia wymiata haha reszty współczuję

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 21:08   #3172
MsLullaby
Zakorzenienie

A i jeszcze mówię im że odwiezie mnie ojczym bo i tak jedzie do Wrocławia (kłamstwo) a ta ale jak to? Ale obiecaliśmy. Ale czemu? Ale my zawieziemy. No bożee, jak nie t. to teraz druga wariatka, czy ja takich ludzi przyciągam?

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-06-06, 21:09   #3173
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Lula dużo siły . Przyda ci się.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 21:10   #3174
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Jadzia wymiata haha reszty współczuję

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jadzia krejzolka

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-06-06, 21:16   #3175
kaska87
Zakorzenienie

moja koleżanka wstawiła na fb zdjęcie ze swoim narzeczonym i wstawiła takie 3 serduszka w paincie chyba a mój P. na to "widzisz... nie kochasz mnie, nie zrobiłas takich"

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 21:25   #3176
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja chodze wcześniej spać, tylko zasnąć do 1 nie umiem
Matal może nie pij tyle kawy

nie no a tak na poważnie ja jak czasem wypije koło 17 to poważnie niemoge usnać

Cytat:

A dzisiaj też dzień załatany, rano oglądałam mieszkanie pod wynajem i potem do banku po kaskę na kaucje i załatwione. Od 1 lipca będę mieszkać w dużym trzypokojowym mieszkaniu

A teraz mały szkrab śpi to troszkę ponadrabiam
super że się udalo

Cytat:
identyko Julek obojętnie o której przyjdę spać o tej Julek się rozbudza

piona!
tylko mój wył i co uśnie to na 5 minut i od nowa wrzask nie wiem, czy to zęby czy brzuszek, bo od kilku dni jadł kalafiora padł o 2, by o 5 obudzić się na jedzenie i wstać na dobre o 6 lub 7 - nie wiem, bo nawet nie otworzyłam oczu, żeby zobaczyć, która była godzina
Madziuchna może na powaznie powinnaś mu zrobić pokoik i powinien spać sam, neiwiem dlaczego ale Filip dziś spał 2.5 h w dzien jak mnie nie było, ale mama nie siedziala w sypialni u nas tylko pidzamka w dzien, muzyczka chwile zabawy usnał wyszła i nie przychodzila i spał 2.5 h ja przeważnie daje mu spać w ubraniu, siedze w sypialni i śpi 30 min

od kalafiora moze boleć brzusio

Cytat:
Julek nie siedzi, ale jeździ z uniesionym zjeżdża mi zawsze na jeden bok
to po co mu podnosisz?

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z ta wit D wkoncu, bo czytam ze juz nie podajecie... Do kiedy ja sie daje? Bo ja Jasiowi codziennie aplikuje.
.
ja tez codziennie daje ale mniej niz pisze na opakowaniu.

wit d zalecana jest do 18 rz

Cytat:
skoro same nie lubimy być oceniane to również nie oceniajmy. pojęcie tego co dobre i złe jest względne i matka która od 4msc wozi dzieci w podniesionej spacerówce może mieć zerowe pojęcie o rozwoju psychomotorycznym,a wręcz być zdania ze dobrze robi. Wiele razy było wałkowane ze każdy robi jak chce. Myślę, ze kilka mam mogło poczuć się delikatnie dotkniętych tym co napisałaś, zwłaszcza wspominając o sumieniu. grunt to zachować zdrowe podejście do pewnych rzeczy
to taki przykład mamy (żona kuzyna) która ma odpieluszkowe zapalenie mózgu- dziewczynka z asymetria 3.5 mca i fota na FB jak siedzi w poduchach mama zajarana " ona już siedzi, silna dziewczynka", a nikt nie skomentowal...

ja też musze pochwalić mojego leniuszka bo długo nie robił nic a teraz pelza, raczkuje do tylu i siada sam z czworaków

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

a wiecie że w sloiczkach obiadkowych hippa z wstawką "ulepszony skład" wycofali sól jodowana
Stary 2014-06-06, 21:37   #3177
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
to tak jak my
Jak było nas czworo to spoko ale doszedł Bartuś i ciasno nam tu strasznie. Wszędzie coś poupychane, wszędzie zabawki małego. A co posprzątam to za chwilę znowu rozgradiasz . A i najstarszy też już chciałby swój kącik
Cytat:
moja koleżanka wstawiła na fb zdjęcie ze swoim narzeczonym i wstawiła takie 3 serduszka w paincie chyba a mój P. na to "widzisz... nie kochasz mnie, nie zrobiłas takich"
Osz ty jak mogłaś

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Matal może nie pij tyle kawy

nie no a tak na poważnie ja jak czasem wypije koło 17 to poważnie niemoge usnać

super że się udalo

Madziuchna może na powaznie powinnaś mu zrobić pokoik i powinien spać sam, neiwiem dlaczego ale Filip dziś spał 2.5 h w dzien jak mnie nie było, ale mama nie siedziala w sypialni u nas tylko pidzamka w dzien, muzyczka chwile zabawy usnał wyszła i nie przychodzila i spał 2.5 h ja przeważnie daje mu spać w ubraniu, siedze w sypialni i śpi 30 min

od kalafiora moze boleć brzusio

to po co mu podnosisz?

ja tez codziennie daje ale mniej niz pisze na opakowaniu.

wit d zalecana jest do 18 rz

to taki przykład mamy (żona kuzyna) która ma odpieluszkowe zapalenie mózgu- dziewczynka z asymetria 3.5 mca i fota na FB jak siedzi w poduchach mama zajarana " ona już siedzi, silna dziewczynka", a nikt nie skomentowal...

ja też musze pochwalić mojego leniuszka bo długo nie robił nic a teraz pelza, raczkuje do tylu i siada sam z czworaków

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

a wiecie że w sloiczkach obiadkowych hippa z wstawką "ulepszony skład" wycofali sól jodowana

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 21:42   #3178
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

brawo

Cytat:
Jak było nas czworo to spoko ale doszedł Bartuś i ciasno nam tu strasznie. Wszędzie coś poupychane, wszędzie zabawki małego. A co posprzątam to za chwilę znowu rozgradiasz . A i najstarszy też już chciałby swój kącik
nie no, jasna sprawa
mam tu koleżankę mieszkającą w takim samym mieszkaniu jak nasze, szesnastolatek i dwunastolatek w jednym pokoju, a oni z trzylatkiem w drugim, bardzo im ciasno, zero prywatności z mężem, ale właśnie udało im się zamienić mieszkanie na czteropokojowe

Mel B 14/14 +
Stary 2014-06-06, 21:56   #3179
83monia
Zakorzenienie

nie nadrobię ale mam info

WZWIAZKU Z TYM ZE REAL (TAKI SKLEP) PRZEJMUJE SIEC AUCHAN W REALU W CZERWCU CALY TOWAR JEST MOCNO RPZECENIONY I WARTO TAM ZAJRZEĆ
- szkoda tylko ze ja mam do najblizszego ponad 100 km

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-06, 21:59   #3180
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja mam ciagle jakiegoś stresa związanego z tą ciążą. Boję się non stop...
bo druga ciaza pod tym wzgledem gorsza niestety, ja sie bardziej schizowalam niz w pierwszej, czlowiek za duzo wie

Cytat:

Cytat:
a i jeszcze
u mnei w bloku jest dziewczyna, która ma córeczkę miesiąc starszą od Hani. I gospodyni mi doniosła ostatnio że ta mała już chodzi uśmiechnęłam sie tylko pod nosem i poszłam dalej.
bo owa dziewczyna swoją córeczkę od 4 miesiąca wozi w spacerówce z podciągniętym oparciem, od 5 na siedząco (kit że dziecko spływało i trzeba było poduszek i ciągłego poprawiania). No to sorry, ale ja pod wrażeniem żadnym nie jestem, wole swojego "leniuszka"
a jak Hania miała 7 miesięcy i mnie ta dziewczyna na spacerze spotkała to zapytała czy z małą jest wszystko ok, bo leżała na płasko w spacerówce

Cytat:
ale dzieco, które ma 9 miesięcy i już chodzi to już w ogóle jakiś suer hiper gigant. no chyba,że faktycznie rodzice pomagali. U nas dzieciaki dopiero stają, do chodzenia jeszcze trochę brakuje
ja mialam 9 miesiecy jak zaczelam chodzic ale mnie rodzice wspomagali niestety, aczkolwiek poki co tfu tfu nie odczuwam tego jesli chodzi o zdrowie

ja sie chyba zapomnialam pochwalic ze W KOŃCU mojej malej slodkiej coreczke wychodzi lewa dolna jedynka dziaslo juz peklo wiec czekam az wyjdzie

dzis drugi dzien wyzwania z mel b a trzeci cwiczen w ogole, jestem pelna podziwu dla siebie bo nie zdycham po 5 min
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości