![]() |
#2041 |
Zadomowienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
[QUOTE=cicci;46693112]A jakie badania robilas przed IUI? Badal sie tez Twoj partner?
My sie musimy zbadac obydwoje ale jeszcze nei wiem na co bo dopiero w physzlym tygodniu moj gin mi da caly protokol. Dobrze przy antybiotykach jest brac jakies leki oslonowe. Ja juz przy kazdym antybiotyku tak robie. Tez mialam przeboje z pecherzem w poprzednim cyklu a z apteki wyszlam nei tylko z antybiotykami alé kazalam sobie dac jakis probiotyk. nie robiliśmy żadnych badan, bo to mial byc czas podczas którego dr mial obeznać sie z moim cyklem i gdy okazali sie ze jest ladny pęcherzyk postanowiliśmy to wykorzystać i zrobić inseminacje. Maz oddal nasienie i po badaniu okazało sie ze ma doskonala jakość...ale niestety nie poszlo:/ bralam probiotyk do antybiotyku i nawet lacibios lykalam. Teraz znowu jestem zawiedziona bo lekarz który przepisal mi cos na bakterie po 20 minutowej rozmowie ze mna o nieplodnosci przepisal mi lek którego nie powinny stosować kobiety starajace sie o dziecko... A tak sie madrowal i krytykowal swoich poprzedników.. To co wyprawiają wszyscy ci specjaliści to jest glowa mala a czasami wydaje mi sie ze moja wiedza ktora posiadlam w trakcie staran przewyższa ich doktoranckie dyplomy...
#2042 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie odnośnie in vitro a mianowicie: czy istnieje taka możliwość że idę do prywatnej kliniki, płacę i robią mi na życzenie in vitro? Nie wiem czy jestem w sytuacji że nie może dojść do naturalnego poczęcia bo żaden lekarz mnie nie przebadał pod tym kątem pomimo roku bezskutecznych starań a po prostu nie chce dłużej czekać. Czy to jest możliwe czy muszą być wskazania do tego? Wypowiedzcie się...
Moje testy owulacyjne poszły do śmietnika, wszystkie 5 pasków identycznych czyli ledwo widoczna druga kreska a dziś chyba skończył mi się obfitszy śluz... |
![]() ![]() |
![]() |
#2043 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Możesz mieć IV na życzenie ale nie masz dofinansowania wtedy i płacisz całą kwote czyli jakieś 12500..
![]() |
#2044 |
Rozeznanie
|
Lekarz nie zrobi ci od razu In vitro najpierw badania naturalne staranie pózniej inseminacja a na koniec In vitro
#2045 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Wtajemniczenie
|
Ja się nie odzywam bo tak jak Kosta nie chcę się afiszować i was drażnić, ale cały czas podczytuję i trzymam kciuku
![]() Jeśli chodzi o testy owu to też nie mam dobrych wspomnień... przez kilka cykli robiłam testy na owu (w wybranych cyklach) kobieca intuicja podpowiadała mi że chyba coś jest nie tak bo nigdy nie miała II kreski wyraźnej lub w ogóle jej nie było-a potrafiłam robić testy przez 2 tyg codziennie żeby nie przegapić. Teraz jak o tym myślę to też zdarzały mi się brązowawe plamienia przed @ no i zrobiłam badania , mąż zbadał swoje nasienie i okazało się że problemem jest zbyt niski progesteron. Dostałam luteinę, clo i pregnyl na pęknięcie pęcherzyków i zaskoczyło za pierwszym razem. Ciesze się że nie czekałam roku jak zalecają lekarze tylko wcześniej wzięłam sprawy w swoje ręce i w 9 cs się udało ![]() A teraz czuje się fatalnie ![]()
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-06-02 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny przechodzę psychiczny kryzys a zarazem i małżeński...wczoraj doszło do "zbliżenia", w trakcie którego memu mężowi po prostu odechciało się. Często tak ma...na początku jest bardzo podniecony a w trakcie opada napięcie i po zabawie. Bywa też że jest fajnie ale nie może skończyć i wtedy denerwuje się, stresuje i opada. Nasze życie intymne nie istnieje, nasze zbliżenia kończą się na zbliżeniu i to bardzo rzadko (1-2 razy w mies.) i to w dniach najmniej mnie interesujących. Właśnie po takiej sytuacji wczoraj oświeciło mnie...TO NIE JA MAM PROBLEM a mój ślubny....skoro u mnie cykl jest regularny, dochodzi do owulacji, hormony ciążowe są ok, jego sperma jest wręcz doskonała, tylko że nie tu pies pogrzebany...teza jest prosta...aby było dziecko musi być sex...taka prawda...dzieci nie biorą się z powietrza. Najsmutniejsze jest to że po "wszystkim" mąż mnie przytula, zagaduje by sprawdzić mój nastrój a ja muszę oszukiwać że jest ok. Kiedyś poruszyłam ten problem to oberwało mi się, że nie rozumiem go, bo on ma stresującą pracę, problemy w pracy i zależy mi tylko na reprodukcji a nie na cieszeniu się bliskością. No ale gdyby dochodziło to kontaktów częściej to miałabym powód by się cieszyć sobą, a jak dostaję raz w miesiącu to się rzucam jak głodny pies na kość i liczę tylko na jedno, to zrozumiałe. Naprawdę przeżywam psychiczny dołek do tego stopnia że po sprawie idę pod prysznic i płaczę...nie wiem jak mam rozmawiać z nim. I widzicie nawet nie mam czego szukać ja pomocy u dobrego ginekologa skoro ze mną jest ok, a pójdę i powiem co?że mąż nie sprawdza się od ślubu jako facet????? Jesteśmy ludźmi młodymi, ja w tym roku kończę 30, on skończył 37, od roku "jest problem" bo świadomie zdecydowaliśmy się na dziecko, ale chyba na tym u niego się skończyło...on zdecydował się ale kto je zrobi....?Nie pomoże mi tu dobry ginekolog, badania, wspomagacze, skoro głównym problemem jest brak sexu. Jednak to prawda że ślub zmienia pewne rzeczy...
Edytowane przez waga109 Czas edycji: 2014-06-02 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2048 |
Rozeznanie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Waga każda z nas podczas długiego starania przechodzi przez fazę sexu z kalendarzem nasi mężowie tez czuja presję i dlatego tak sie dzieje oni tez maja prawo miec dość
Najważniejsze żeby z sobą spokojnie porozmawiać bo inaczej będzie cieżko Powodzenia. ![]()
Nadzieja - marzenia i oczekiwania zawinięte w jedną paczkę. Edytowane przez nanka30 Czas edycji: 2014-06-02 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Przyczajenie
|
Witajcie kochane. Wiec miewalam niereguralne cykle. Ostatnie 3 cykle mialy rowno po 32 dnim zrobilam test w 33 dniu. Wyszla druga kreseczka bardzo bardzo slabi widoczna. Pozniej powtorzylam byla coraz bardziej widoczna. Dzisiaj mialam pierwsze usg. Wedlug daty miesiaczki to 7 tydzien i 5 dzien. Pielegniatka powiedziala mi ze nabusg nic nie widac. Tylko pecherzyk. Powiexziala ze wyglada to na 5 tygodniowa ciaze. Jak to mozliwe? Z moich obliczec do zaplodnienia doszlo 1 maja. Naczytalam sie o pustych jajeczkach i sie bardzo martwie. Nastepne usg mam za tydzien.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Waga a on tak ma od początku Waszej znajomości czy od niedawna? Jak od niedawna, to albo faktycznie jest pod presją, albo mu coś dolega. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Rozeznanie
|
Figa co u Ciebie ?
#2052 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Lea_ny i co? i co? już widzę 18dpo, @brak! Robisz test?! ![]()
![]() |
#2053 |
Zakorzenienie
|
Zajrzyj na Ovuf jeszcze raz
![]() Chciałam coś Wam poodpisywać, ale strasznie źle się dziś czuję... już dawno brzuch mnie tak nie bolał podczas @ ![]()
#2054 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2055 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2056 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
zmiana lekarza chyba wyszła mi na dobre. Nie czekamy na cud - działamy. Hsg zrobione, wszystko drożne. Dzisiaj dostałam dupka ( w końcu ktoś wysłuchał mój alarm, że plamie! ) zaczynam dzisiaj brać, bo owulacja potwierdzona. Jeśli znowu się nie uda to zaraz jak dostane@ mam zadzwonić umówić się na histeroskopie. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a z tych dobrych rzeczy to malec ma już 2,51cm i na monitorze się ruszał, aż niemożliwe żeby w 9t4d wg usg tak sobie tańczył ![]()
![]() |
#2058 |
Rozeznanie
|
Kostka super cieszę sie i trzymam za maluszka
Moze będzie tancerzem ![]()
#2059 |
Raczkowanie
|
Oby nie! tancerze kojarzą mi się z gejami
![]() ![]() ale może grać na fortepianie, umuzykalnione bedzie po mamuni! mam nadzieję! ![]() Jak po operacji? Już lepiej? ![]()
02.09.2012 My ![]() ![]() Edytowane przez kosta6 Czas edycji: 2014-06-06 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
Rozeznanie
|
Jakos leci do przodu z każdym dniem lepiej ale daleko do ideału
![]()
#2061 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja za 19 dni jadę na badania prenatalne i mam nadzieję że już poznamy płeć ![]() ![]()
![]() |
#2062 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2063 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisz mi na pw jak to z tym psychologiem, gdzie chodzisz i jak to ogarnęłaś... bo ja chyba mam dość mojej durnej pracy! A i tak będę potrzebowała L4 na in vitro a nie chcę z kliniki... A tak na marginesie w sobotę mam nadzieję, że zacznę stymulację i lipiec jest moim miesiącem na II krechy - dziewczyny trzymajcie kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2064 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2065 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Rozeznanie
|
Kasik ja tez nie chciałabym L4 z kliniki
A moja praca tez rzygam
#2067 |
Zadomowienie
|
widzę ze nie jestem sama, tez nie lubię swojej pracy..i naiwnie licze ze zajdę w ciaze i sie od niej uwolnię
![]()
#2068 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2069 |
Raczkowanie
|
Ja też chętnie dołączę do Was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.