|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
Gratulacje za synusia ![]()
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do next'a to ta największa (cokolwiek to znaczy) wyprzedaż jest 19lipca tyle wyczytałam na fb gdzie babki wrzucają ciuszki na sprzedaż z next'a…
![]() |
#934 |
Wtajemniczenie
|
A ja się Wam pochwalę moim budyniem
![]() Wściekam się od wczoraj, że nie ma na ten tydzień żadnej wizyty do mojego lekarza, a muszę na wszelki wypadek go poprosić o wystawienie tego zaświadczenia do lotu samolotem (jak mi TŻ wyleci w czwartek albo piątek, że wziął urlop, to już nic nie zrobię, a w samolotach to różnie może być, lepiej mieć, najwyżej się nie przyda) Odświeżam co chwile Medicover i nic nie ma wcześniej niż 8/07, więc się oczywiście denerwuję, nawet kombinowałam żeby pójść wcześniej i poczatować pod gabinetem lekarza czy mnie nie przyjmie ![]() No i wchodzę teraz w moje wizyty i widzę, że mam na tą środę na 15:40......umówiłam sobie miesiąc wcześniej "na wszelki wypadek" i zapomniałam o tym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tym obwodem trochę się przeraziłam ![]() ![]() Dziś dzień porządków ![]() Zrobiłam już łazienkę, wc i sypialnie. Teraz trochę odpoczywam po tym... Zaraz biorę sie za kuchnie i salon. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
CoffeeMonster
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Lilotka ja trzymam kciuki za Wiktorka ![]() propo sprzątania to ja też dziś ogarniam chatę tż't w pracy do 16 to mam czas i spokój ![]()
#937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wczoraj odstawiłam pojemnik z mąką do lodówki....kapnęlam się szybko, ale chcialam go wsadzić następnie do piekarnika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja dzisiaj mleka szukałam w szafce z suchym (makaron, ryz , cukier) Budyń ruleZzZzzz ![]() dobrze że to takie "drobne" wpadki i nic nam się jeszcze nie stało ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- dobra laski lece ogarnąc siebie i dom bo jak tak będę siedziała to nawet do tej 16 się nie wyrobie ![]()
![]() |
#940 |
in the dark of night
|
Nadrobiłam
![]() Lilotka ![]() ![]() Tak o sprzątaniu poczytałam to i ja może troszkę ogarnę ![]()
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
Ja pranie robie i mam zamiar ogarnac duza/szafe bo mam tam mirsz marsz.
Poczytam ksiazke Pierwszy rok razem. I poleniuchuje bo Tz do 18 w pracy.
#942 |
Zakorzenienie
|
Dziś dzień bez gotowania a to za sprawą młodej kapustki z młoda marchewka pomidorami i polska kiełbaską oraz boczkiem wędzonym. Przedwczoraj naważyłam cały gar, więc dziś odgrzewka no i jeśli mi wystarczy mocy to zrobię pleśniaka
![]() Mój ciężar już mi tak przeszkadza, że sprzątam raz w tyg. Codzień przelecę tylko po łebkach ![]() Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce ![]() Dobra idę dalej pucować chałupkę Ps. Co się dzieje z siasiolka?? Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-06-23 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My w pierwszą podróż wybraliśmy się kiedy Zosia miała 3 miesiące, jechaliśmy lekko ponad 3 h, 220 km, całą drogę przespała ![]() Cytat:
![]() Z tego co pamiętam, to jeżeli nie rozepniesz pasów, to nie wyjmiesz dziecka z fotelika. Naprawdę polecam, warto rozważyć ![]() Swoją drogą, coraz więcej widzę na mieście mam spacerujących w fotelikach zamiast w gondolach ![]() Witam się w ostatnim trymestrze :dzrwi-strach: Popiłam dziś glukozę, teraz doprawiam czekoladą ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś pewnie padne jak kawka po tym wysiłku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
in the dark of night
|
Cytat:
ah, i dodam, bo bardzo tego nie lubię jak ktoś pisze: zobaczysz, przekonasz się, itp., kiedyś intensywnie opiekowałam się noworodkiem od urodzenia aż do 6 miesięcy i ani razu maluch nie był wpinany do stelaża w foteliku na spacer, ot, każdy jest inny ![]() ![]()
Edytowane przez slomka Czas edycji: 2014-06-23 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do opcji wpinania fotelika do stelaża wózka, to sama nie mam doświadczenia i opieram się na opinii znajomych. Jedni nie zaopatrzyli się w fotelik pasujący do wózka i bardzo szybko tego żałowali. Wiadomo, że spacery z fotelikiem to przesada ale szybki wypad do sklepu czy do lekarza samochodem to całkiem fajna i wygodna opcja.
II kreski - 14.02 ![]() pierwsze USG - 5.03 ![]() Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczyny
![]() Jakoś mi leniwie od rana dzisiaj i dopiero się zebrałam, żeby coś napisać ![]() Po pierwsze brawa dla Gabrysia ![]() ![]() ![]() Co do bazy - ja się coraz bardziej do niej przekonuję ![]() ![]() Miałam przeglądać od rana przeceny na stronie Smyka i wejść na stronkę sklepu, do którego mam 15% zniżki (na wózek by się akurat przydało), ale mi się nie chce ![]() Myślałam, że złapała mnie kolka jelitowa - boli mnie w prawym boku pod żebrami... Ale po wczorajszej rozmowie z moją gin i jeszcze z jedną położną doszłam do wniosku, że to chyba jednak jakiś ucisk... Od założenia pessara podniósł mi się trochę brzuszek no i najwyraźniej macica zaczęła mi na coś uciskać ![]() ![]() Idę po ciasto ![]()
#948 |
Wtajemniczenie
|
Oj to pewnie jest tak, że osoby używające bazy nie wyobrażają sobie już przypinać pasami, Ci co bazy nie używali, poćwiczą trochę na pasach i już jest ok. Wymysł i wygoda naszych czasów jak wszystko inne. Nie przewiduję kupowania bazy tylko i wyłącznie dlatego, że dla mnie to dodatkowy spory koszt, który nie uważam za niezbędny. Samochodem dużo jeździć nie będziemy.
Jeśli chodzi o wpinanie fotelika do gondoli to ja kupię adaptery do wózka, niech się nawet nie przydadzą, ale chcę mieć taką opcję. Nie będziemy mieli z kim dziecka zostawić, a zakupy się same nie zrobią, czasem trzeba będzie wyskoczyć coś dla dziecka kupić czy coś, podjechać do CH dla nas 10 min, zakupy do godziny czasu i powrót do domu, myślę, że w takich wypadkach opcja nie zabierania gondoli będzie wygodniejsza. Nie mówimy tu o wożeniu noworodka, ale już z takim dzieckiem ok. półrocznym może być to wygodna opcja na szybki wypad gdziekolwiek. Nawpieprzałam się róznych rzeczy i smaków i oczywiście mi niedobrze, a już myślę co by jeszcze ![]() Faktycznie nasze dziewczynki będą miały w czym wybierać ![]() ![]() Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-06-23 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Faktycznie, na ciężarne takie stwierdzenia "zobaczysz, przekonasz się" działają jak płachta na byka - przepraszam, jesli Cię uraziłam ![]() Na mnie podziałał tekst o "bezsensownym wydatku" - odebrałam to jakbym wydała kasę bo ją miałam, a faktycznie to bezpieczeństwo dziecka jest najważniejsze i z tego założenia wychodzę. Dziewczyny, wymieniamy się się tu swoimi zdaniami, doświadczeniami, nie krytykujmy się za to że każda ma inne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Wtajemniczenie
|
Najwyżej podlejemy Wam budyniu jak się dyskusja zaostrzy
![]() ![]() A tak poważnie to fakt! Luzujemy cyce moje drogie, każde rady cenne i podejrzewam nikt tu nikogo raczej nie chce obrażać. |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zadomowienie
|
A tak z innej mańki: dziś Dzień Ojca! Szykujecie coś swoim tatusiom?
Ja zaraz zasiadam z Zosią do jakiejś laurki dla Tż :P: |
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
II kreski - 14.02 ![]() pierwsze USG - 5.03 ![]() Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
in the dark of night
|
ooo tak, dam se siana, a właściwie mym hormonom
![]() tak, ja mam prezent ![]() ![]()
![]() |
#954 |
Zadomowienie
|
Wy lecicie z tymi postami, nie ogarniam już
![]() U nas trochę się pokomplikowało ![]() ![]() ![]() ![]() Tak oto na usg wyszło że brzuszkowy maluch ma prawdopodobnie wadę serca ![]() ![]() ![]() Nie mam żadnych zdjęć oprócz zdjęć serca...mała leży tak nisko że lekarz zastanawiał się czy w ogóle będzie w stanie zmierzyć i obejrzeć główkę która jest bardzo nisko w pachwinie wręcz. Nawet na pociechę nie mam ![]() Do tego lekarz który prowadził moją poprzednią ciążę, były ordynator patologii, przyjaciel rodziny wczoraj zmarł ![]() Smutno mi ![]() Edit...właśnie spojrzałam na ilość moich wiadomości...666 ![]() Edytowane przez kikuska Czas edycji: 2014-06-23 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#955 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
My z córką gdy miała 4 miesiące pojechaliśmy na wakacje do Chorwacji a mieszkamy na Podlasiu...więc spora droga ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
in the dark of night
|
![]() ![]() Kikuska, no czytałam właśnie na mamusiowym co tam się działo u Ciebie ![]() Zagadam do TŻta o tych fotelikach, niech przemyśli jeszcze raz i poda swoje zdanie ![]() Am sory za hormony ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
kikuska Trzymam kciuki za Twoje maleństwo. Moja córka np. urodziła sie z dziurą w sercu o której nie wiedzieliśmy, bo kiedyś nie było takich wynalazków jak teraz i przez całą ciąże miałam tylko jedno USG w 6tym. miesiącu i nawet wtedy lekarz nie potrafił mi powiedzieć jaka jest płeć dziecka nie wspominając o jakichkolwiek ewentualnych wadach.
![]() Jeśli chodzi o tę dziurę to ujawniła się ona około 5tego roku życia córka skarżyła się na ból serca co było dziwne, bo nigdy w naszej rodzinie na takie tematy się nie rozmawiało. Poszłam z nią do lekarza rodzinnego która zrobiła jej EKG i wynik był szokujący... Bardzo sie wtedy załamałam i bałam o jej zycie. Całe szczęscie wszystko skończyło sie dobrze i mam zdrową już pannę. Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-06-23 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Coś mnie dzisiaj tak kłuje/boli w prawej pachwinie, ale to chyba normalne prawda? Czytam, że też tak macie... Kikuska, mam nadzieję, że się wszystko wyjaśni, że da się jakoś temu zaradzić. Hmm, nie wiem jak Cię pocieszyć... będzie dobrze, nie martw się.
![]() |
#960 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdrobiłyśmy serduszko z kartki, Zosia koloruje, jak nie porwie jeszcze przez godzinkę to będzie co dać ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajny pomysł ze zdjęciem ![]() Przyszła mi dziś próbka aqua di goia - chyba Ty polecałaś? podoba mi się ![]() Kikuska, zdrówka!!!! Nie martw się, może do czasu zakonczenia ciąży wada zniknie, są takie przypadki. Moge sobie tylko wyobrazić Twoje zmartwienie ![]() Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2014-06-23 o 13:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.