|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
Cytat:
Ide spac dobranic |
|
|
|
|
#4322 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorry ze tak pozno ale weszłam o 8.30 dopiero czyli waszej 9.30, no i zeszło z 25 min.
|
|
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4324 |
|
Raczkowanie
|
Elvira, super, bardzo sie ciesze, ze jest ok!
|
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
Rownież sie cieszę
Zupka chińska wyładowała w kibelku;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Elvira a który to tydzien?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4328 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() normalnie aż mnie brzuch rozbolał z nerwów Elvira uspokoiłaś mnie ![]() ![]() super że wszystko ok ![]() super ![]() czasem tak ![]() u mnie chyba do góry nogami albo ja zobaczyć nie umiem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja chuda jestem to całkie możliwe że coś tam czujęznalazłam coś takiego eśli jesteś w ciąży po raz pierwszy, prawdopodobnie poczujesz ruchy płodu około 20. tygodnia ciąży. Gdy masz już dziecko, może się to stać nieco wcześniej – między 14. a 18. tygodniem ciąży. Zaobserwowano też, że wcześniej i wyraźniej odczuwają ruchy dziecka kobiety szczupłe, słabiej natomiast te, u których łożysko jest umiejscowione na przedniej ścianie macicy (tworzy ono wtedy jakby poduszkę, która amortyzuje ruchy dziecka).
Pierwsze ruchy płodu Na początku sygnały wysyłane przez płód są bardzo delikatne. Możesz odczuwać je jako pulsowanie, bulgotanie czy coś jakby puknięcia z wewnątrz brzucha i ja dokładnie tak czuję. a jestem chudzielcem i jestem w 14 tygodniu.
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2014-07-03 o 23:07 |
||
|
|
|
#4329 |
|
Wtajemniczenie
|
Elvira ....co za ulga, super że wszystko dobrze z dzieciem
![]() Dusiolka Elvira ma tc w podpisie ![]() uoyretfatsul to twoje maleństwo to wielkolud super że wszystko dobrze
|
#4330 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czyjak na skierowaniu miałam napisane mocz to było badanie móczyzgu czy posiewu ? Bo kupiłam normalny pojemnik na mocz a nie ten bardziej sterylny na posiew i teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam
|
#4331 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro zaczynam 11 tydzien tak dokładnie.
|
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
Ellyunia ja nie widzę bo na telefonie śmigam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
apropo paprykarza... znalazlam cos lepszego i powiem Ci,ze sie niezle wciagnelam - "sałatka z makreli pikantna" . Podobnie wygląda, ale jest o wiele lepsza na kanapki. I wcale nie pikantna. A z ogórem kiszonym - mmmm niebo! Super, że ok
|
|
#4334 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez na tel ale widze podpisy. Moze zalezy od tel.
|
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
Elvira ufff kochana wiesci.zaj ebiste
! Katerina masz mnie na sumieniu za ten paprykarz jutro specjalnie podjade do pl sklepu i wezmę Dzisiaj skończyłam o 22 prace.w drodze do domu targnelo mnie do wymiotów mężu sie wystraszyl .lece sie myć i chyba legne spaćWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#4336 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też muszę dziś poprosić o skierowanie na tsh Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pokaze Wam mój brzuchol. Jest ogromny ale tez zalezy jak stane, bo jak sie rpzygarbie jak na 2gin zdj to jest większy.
|
|
#4337 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, dziękuję dziewczyny, gorączka się nie powtórzyła, wymioty też nie, został córci tylko katar. Wczoraj już dokazywała i wzięłam ją na krótko na plac zabaw co by się pobawiła (ciepło, więc nie widziałam przeszkód). Jeszcze 2 tygodnie czekamy co z tą ospą, bo dalej mamy na naszej ulicy.
Jakoś tak słabo się czułam wczoraj po pracy, że szybciutko poszłam spać. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co się stało? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja do badań moczu kupuję tylko te zafoliowane pojemniki. ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Katerina, ma.ko śliczne brzuszki Córcia wstała, pytam się "masz katarek?" a ona "nie" ![]() Puściłam pranie, zaraz idę się myć i do laboratorium na pobranie krwi (tsh, ft4, ft3)
|
|
#4338 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
problemow z tarczyca nie mam ale lepiej zrobic badanie tak na wszelki wypadek![]() mako brzusiao sliczniusiCytat:
wiem, brzusio pojawi sie predzej czy pozniej Dziewczyny nie wiem jak wy ale jak w tv slysze dr chazana (chodzi o kobiete w ciazy z glebokim uposledzeniem dziecka) to normalnie szlak mnie trafia!!
Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-07-04 o 08:05 |
|||||
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Idziemy się badać z maluchem
Miłego dnia dziewczyny!
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Milego dnia Teja
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Simonee bede jedn z niewielu która popiera dr chazana.
Podobno 52%Polakow jest zdania ze lekarz nie ma prasa odmówić aborcji. Jestem a szoku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Nie wiem co mówi teraz w tv bo nie posiadam z wyboru ale ogólnie nie widzę nic złego w tym ze nie wyraził zgodę na przerwanie ciazy. Moim zdaniem nigdy nic do konca nie wiadomo dopóki dziecko sie nie urodzi.. Diagnozuje człowiek który jest jest omylny,maszyny rownież,panie w laboratoriach rownież mogą sie pomylić. Takie jest moje zdanie-wiem ze mogę wywołać burze ale ja nie uznaje aborcji i terminacji ciazy z powodu no upośledzenia dziecka.. Zawsze moze zdarzyć sie cud Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam że porusze ten temat tym bardziej ze wszystkie jestesmy w ciazy i wyczekujemy na nasze malenstwa ale... chodzi mi o ta konkretna sytuacje o ktorej jest mowa w tv nie wyobrazam sobie sytuacji takiej w jakiej byla ta kobieta, dziecko ktore nie ma szans przezyc, wiadomo jakie ma wady a on odmawia i nie pomaga we wskazaniu innego lekarza, placowki... kobieta zostaje skazana na bycie w ciazy... i on mowi o sumieniu? a ma sumienie skazywac kobiete na dluzsze cierpienie jej i tego dziecka ktore bedzie umierac w cierpieniach z powodu infekcji i zerowej mozliwosci ratunku? to jakas masakra... Dobry wywiad był z prof dabkiem, dosyc obrazowo wyjasnil caly stan rzeczy. Dusiolka dopisze cos jeszcze do tego co ty dopisalas. Sadze ze stwierdzenie tak powaznych i widocznych wad nie bylo diagnozowane przez jednego lekarza a kilku, do tego dochodza procedury na koncu ktorej dr chazan zatrzymal caly proces. Uposledzenie nie jest rowne uposledzeniu... uposledzenie typu warga zajecza to nic w porownaniu braku polowy czaszki, mozgu bez ochrony i rozszczepow... ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Zmykam... miłego dnia
Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-07-04 o 08:49 |
|
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem akurat konserwatywna i konsekwentna w swoich poglądach..
Lekarz ma prawo odmówić aborcji po prostu on sie przyczynia do zakończenia życia tego dziecka a robi do własnymi rękoma. Mogła iść do innego lekarza jak by tak bardzo jej zależało, po co poszła do szpitala w którym wiedziała ze nie dokonują takich zabiegów? Pewności nigdy nie ma dopóki dziecko nie wyjdzie na swiat- to jest walka do konca. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4344 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej ho
ja wczoraj zaliczyłam pierwsze wymiotowanko w 14 tygodniu ciąży... superowo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój też z katarem łazi, do pkola nie chodzi bo zielony ten katar tzn już mu przechodzi całe szczęscie. ale u nas to alergiczne.
|
|
#4345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co ty tak późno kończysz te prace? |
||
|
|
|
#4346 | |
|
Buc
|
[QUOTE=simonee;47155973
Dziewczyny nie wiem jak wy ale jak w tv slysze dr chazana (chodzi o kobiete w ciazy z glebokim uposledzeniem dziecka) to normalnie szlak mnie trafia!![/QUOTE] to jest dla mnie najgorszy rodzaj człowieka. i nie chodzi o jego przekonania a o to na co on świadomie i z premedytacją skazał tę kobietę. Cytat:
cześć dziewczny, jutro ma wesele i muszę po jakieś buty śmignąć i torebkę. aaaa, w środę mam usg genetyczne i mam takiego stresa.
|
|
#4347 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() witajcie gadułki ![]() wczoraj popołudniu mnie tak glowa rozbolała że masakra ![]() bylam wczoraj u lekarza pytałam o to ciśnienie i powiedział mi żebym się nie martwiła bo lepiej jak jest niższe niż za wysokie i jak mnie głowa będzie boleć to żebym sobie kawke strzeliła bo mogę 1 kubek dziennie dostałam skierowanie na kolejne badania glukoza, HCV i jakas trepomena a 21.07 mam genetyczne to będzie jakoś 12-13 tydz...wczoraj jak się położyłam o 20.30 tak musiałam wstać o 2 w nocy i coś zjęśc masakra ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale skoro Tobie tak lepiej to oki ważne że krócej ![]() Cytat:
dobrze że wszystko oki! i jaki duży dzidziuś mój tydzien temu miał 1,8cm proszę nas tak nie straszyć na drugi raz i nie panikować bo dzidziuś chce świat zobaczyć i swoją mamusię więc musi być wszystko oki! ![]() Cytat:
pasuje mi się za sprzatanie wziąć ale mopa sobie muszę kupć bo już na kolanach zmywać nie zamierzam Alb, jaka stara nie przesadzaj ![]() Ma.ko, jaki brzusio ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- a co do dr chazana jest największym skur....jakiego znam jak on mógł w ogóle tak powiedzieć tej kobiecie są takie sytuacje jak pisała Simonee, że jeżeli jest dużo wad stwierdzonych większość lekarzy proponuje aborcje bo dobrze sobie zdają sprawę co czeka rodziców po urodzeniu. Także może jestem inna ale ja jestem za, wiadomo ze to ciężkie przeżycie ale co dziecko będzie miało z takiego życia? ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Suszarka, będzie wszystko dobrze zobaczysz
|
|
#4348 |
|
Zadomowienie
|
elvira ale się zestresowałam ! Dobrze, że z dzidzią wszystko ok !!!
myśl pozytywnie, wiem że to brzmi banalnie... jak nachodzą mnie złe myśli to zaczynam mówić do dzidziusia ![]() Eirene ooo no to cudownie, już możesz poczuć jak Ci dzidziuś rozrabia w brzuchu ![]() uoyretfatsul piękne wiadomości, dobrze, że wszystko ok a z tym pobieraniem krwi to aż mi słabo na samą myśl... ![]() no dzidzia naprawdę wielka ale wzrost w tym okresie raczej nie jest jeszcze uzależniony od wzrostu rodziców i tak się potem wszystko wyrównuje najważniejsze, że jest zdrowe i niech tak pozostanie ma.ko ja już mam prawie identyczny ps. ale masz cycuszki ![]() suszarka ja mam usg gen. w poniedziałek, staram się nie myśleć o tym, co mi tam powychodzi... będzie dobrze a mnie coś alergia chwyciła wczoraj, katar, swędzenie oczu |
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
ma.ko extra brzuszek
|
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
miałam mega aktywne 2 dni wiec nie miałam kiedy zajrzeć. ![]() Elvira no powiem Ci ze mega stres. Bardzo się ciesze ze wszystko jest dobrze ;* Co do ruchów dziecka to ja jestem w 13 tygodniu i czasem wieczór jak leżę zdaza mi się czuc takie dziwne jakby pulsowanie. No a wczoraj miałam zaległa sesje slubna w plenerze. Normalnie w brzuchu nie mogłam się związać juz tak jak do ślubu i widać mi było spod wiązania plecy i musiałam tam kawałek białego materiału włożyć ale sesja się udała i zrobiliśmy przy okazji zdjęcie z bucikami dziecięcymi takie dla nas bo wiadomo ze w sukni ślubnej a idąc do ślubu nie byłam w ciąży wiec nie dam tych zdjęć do albumu bo znowu by rodzina gadala ze wyszłam za mąż ze względu na dziecko. Dzieciątko było planowane i zaszłam w ciążę dokładnie w noc poslubna a raczej hmm poranek
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

jutro specjalnie podjade do pl sklepu i wezmę
mężu sie wystraszyl .lece sie myć i chyba legne spać

problemow z tarczyca nie mam ale lepiej zrobic badanie tak na wszelki wypadek
masakra