|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Troche dziwnie :/ ja miałam w tym samym dniu scan i wywiad z położną.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#4293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny z Uk, byłam dzis na zakupach i widzialam pościel, Ja nawet mam taki jeden tańszy komplet z home bergain i musze powiedzieć, ze dosc dobrze sie sprawuje. Jeden mam taki pozadniejszy z TkMaxx i też jest ok, tylko kolderka jest troche grubsza. Oba zestawy maja kołdrę, prześcieradło i bumper (ochraniacz). |
|
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie moze dlatego ze wcześniej straty byly
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#4297 |
|
Wtajemniczenie
|
Katerina tak do góry nogami
![]() Jeden się rodzi a drugi umiera... tylko dlaczego w jednej rodzinie ![]()
|
#4298 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczęłam krwawic, nie krwotok ale jest tego wiecej niż plamienia. Dzwoniłam do mojego gina ale dzis juz nie da rady. Musze poczekac do jutrzejszej wizyty. Na pogotowie nie ma co jechac w uk bo pewnie albo mnie nie przyjmą albo nawet usg nie zrobią. Chyba lepiej lezec skoro jutro rano pojade. Brzuch mnie nie boli. Straciłam juz nadzieje. Myśle ze moje dzidzi umarło.
|
|
|
|
#4299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie martw sie na zapas, byc moze wszystko jest w porzadku, mialas juz przeciez plamienia i okazaly sie niegrozne... zobaczysz ze jutro okaze sie ze dzidzius ma sie swietnie. A duzo tej krwi? wazne ze nic Cie nie boli
|
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bede trzymała najmocniejsze kciuki |
|
|
|
|
#4301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, tak duzo piszecie, ze mysle sobie, ze musicie byc wszystkie na L4! Ja zawsze wieczorem staram sie nadrobic, ale jak juz doczytam to nie mam sily odpisac, albo zasypiam w trakcie czytania ![]() Ja wczoraj bylam na USG genetycznym (12 tydz 4 dzien), dzidzia zdrowa i bardzo ruchliwa, 8.8 cm. Bardzo podobalo mi sie to, ze lekarka miala swoj ekran kolo lozka, a ja dodatkowo duzy ekran na scianie na przeciwko siebie. Maz byl zafascynowany , stwierdzil juz, ze dziecko ma moj nos Pobrali mi tez 4 butelki krwi, sama nie wiem, jak ja to przezylam (oznajmilam pani na wstepie, ze moge zemdlec wiec wezwala posilki).O zakupach jeszcze raczej nie wiem nic, ale wasze dyskusje daja mi to myslenia, dzieki! Jedyny must have dla mnie na obecna chwile to monitor oddechu, mysle, ze pomoze mi to okielznac ewentualna panike. Odnosnie pielegnacji brzucha, dodaje oliwke do kapieli, a potem tylko wcieram balsam. U nas nie ma zbyt wyboru kosmetykow dla mam, jest w polskim sklepie Ziaja, ale jest na niej napisane, ze od 4 miesiaca, wiec jeszcze poczekam. Edytowane przez uoyretfatsul Czas edycji: 2014-07-03 o 19:04 |
|
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Elvira trzymam kciuki! Myślisz ze nie zrobiłaby usg jak kobieta w ciazy krwawi? Hm..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Elvira gdybys się uparla i powiedziala ,ze boli i krwawi możliwe ,ze by ci zrobili. Mnie tylko bolal brzuch,zadnych krwawien a mialam usg na drugi dzień.
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale duży dzidzius jak na ten tydzien ! Gratki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wg usg te wymiary sa na dziecko które ma 13,4 ![]() Elvira , nie trać nadzieji, zgadzam się z resztą koleżanek, że może jakbyś pojechała do tego szpitala to a nóż Ci zrobią usg, pojechać nie zaszkodzi, zawsze należy próbować! najwyżej Ci odmówią ale może akurat nie, lepiej spróbuj, wg przysłowia lepiej spróbować niż potem żałować, że się czegoś nie zrobiło. może się uda i z usg będzie jasne co się dzieje i przestaniesz się stresować
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłe styczniowe mamusie 2015
Elvira zawsze lepiej próbować! Dobrze sweetbee pisze
kochana dzidzius najważniejszy ,jedz i nie patrz sie na nic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez dusiolka Czas edycji: 2014-07-03 o 19:28 |
|
|
|
#4307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale moj dzwonił i jedziemy do polskiego gina. Jednak mnie przyjmią. |
|
|
|
|
#4308 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- [QUOTE=sweetbe;47150693]ja tez miałam w 12, 4 i dzidzia miała 7,3 cm i to podobno duzooo, ale Twoja mnie pobiła!! wg usg te wymiary sa na dziecko które ma 13,4 ![]() Cytat:
![]() Jak bylam mlodsza to mi mowili, ze jak nie bede jadla miesa to nie bede miala dzieci, haha a ten nasz dziec to z obojga rodzicow bezmiesnych ![]() A wiecie, najbardziej podobal mi sie mozg widziany z gory, piekny taki motylek! |
||
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Super, duza dzidzia ci rośnie w brzuchu,
Mój mial 6 cm o tym czasie |
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=uoyretfatsul;471509 55]Bardzo sie ciesze, ze udalo sie zalatwic wizyte! Trzymam kciuki
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
Nie wiem czy te cm zależą od wzrostu rodzicow raczej nie;p pozniej dzieciaczki sie juz w swoim tempie rozwijają ale te początki to niby równo;p ja byłam teraz w pon i gin i był 13t5d i miał dzidzius 7,6cm;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Elvira to super ze masz wizytę na dzisiaj! Daj znac oczywiscie i trzymamy kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Elvira dobrze,ze sie udalo
u polskiego gin. Powodzenia i daj znac po!
|
#4312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja siostra nieraz tak krwawiła, że jej już podpaski przeciekały a wszystko było ok Cytat:
ja mam 12 t 1 dz- 59 mm ( i na wydruku , że to niby wymiar na 12 t 5 dz) jakie butelki krwi??? komentarz mojego męża, jak zapytałam, co sądzi o mojej pani doktor "sprawnie obsługiwała ten sprzęt, widać, że robiła to nie pierwszy raz" ![]() jutro powiemy teściom, a za tydzień moim rodzicom Edytowane przez TOMORROW Czas edycji: 2014-07-03 o 20:10 |
||
|
|
|
#4313 |
|
Raczkowanie
|
DLa mnie to butelki, takie fiolki fachowo mowiac
![]() Ja mdleje na sam zapach szpitala, tak juz mam. Nie wiem, czemu to moje dziecko takie duze, pewnie sprawa indywidualna, potem wszystko sie wyrowna. Mysmy jeszcze nikomu nie powiedzieli, rodzicom powiem chyba pod koniec lipca bedac w Pl, jakos nie wyobrazam sobie przekazywania takiej informacji telefonicznie czy korespondencyjnie ![]() Elvira juz pewnie u lekarza, oby bylo wszystko dobrze! |
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. wpadlam tylko poczytać co u was.
Elvira czekamy na dobre wieści od Ciebie ![]() Jutro mam wolne to nadrobie was rano porządnie.
|
#4315 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tez nie widac brzucha![]() no wlasnie tez sobie o nim pomyslalam ale sama nie wiem w pl jest dosyc drogi i czy to ma sens, chyba musze porobnac sklad z innymi mazidlami ![]() Cytat:
![]() brzuch swedzi i nie widac zeby byl wiekszy ![]() Cytat:
zreszta w tym tyg tez wymiotowalam![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Byłam dzis u gina i w karcie nie bylo wyniku posiewu z moczu to ladne go.wno musialo mi sie wychodowac, skoro po tyg nie ma jeszcze wyniku. Gin powiedzial ze nie ma co czekac do kolejnej wizyty i przepisal mi antybiotyk z szerokim zakresem - 2 saszetki do wypicia a z posiewem i tak mam przyjsc... dostalam tez kolejne skierowanie na badanie moczu, morfologia, cukier, tsh, ft4Wychodzi na to ze u gina bede co tydzien...
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ mieli emocji na raz. Tym razem powiedzieliśmy wcześniej, moja mama oficjalnie nadal nir wie ale to dluga historia. simonee ja te pościel kupiłam jakoś na szybko żeby miec na zmiane, wiesz jak to TkMaxx, dzis cos jest jutro juz tego nie ma i nie będzie. Next ma dość fajne rzeczy jakościowo, ale zadnej ladnej pościeli tam nie widziałam. Poszperam jeszcze Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2014-07-03 o 21:14 |
|
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam zupke chińska ( w sumie to sam makaron bez wody) i jakis mi niedobrze..;/ bleee
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko ok! Dzidzi ma 3 cm, serce bije 182 na min. Nie znalazł przyczyny krwawienia, żadnego krwiaka. Mam cyste ktora w sumie juz zmalała, ale moze byc powodem krwawień. Mam odpoczywać ale nie lezec, lezy sie jak jest krwiak.
|
|
|
|
#4320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czekalam jak napiszesz no to moge juz isc spac. Dobranoc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

nie martw sie na zapas, byc moze wszystko jest w porzadku, mialas juz przeciez plamienia i okazaly sie niegrozne... zobaczysz ze jutro okaze sie ze dzidzius ma sie swietnie. A duzo tej krwi? wazne ze nic Cie nie boli

aż mi jej żal