![]() |
#61 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolor przewodni
Cytat:
![]() Oj ,tak sobie wyobrażam wesela "tematyczne" w Polsce ; - PMce zamarzyło sie "tematycznie " ale organizuje mało widoczne detale (buty,mucha,wstążeczki na zaproszeniach ,bukiet, ozdoby na samochodzie ,k) za to na reszte nie zwraca uwagi ( sa standardowe ) W rezultacie wszystkie te drobnostki przepadają w nawale innych rzeczy które sie o wiele bardziej rzucaja w oczy i 90% gości nawet sie nie zorientuje że w zamyśle był jakis "temat" ![]() ![]() (Zreszta z kolorem przewodnim tez tak czesto jest ) A jak juz sie uprze i ma dopracowana wizje to czeka ją walka z rodzina " no bo jak to przeciez musi byc "tradycjnie " (czyli tak jak mieli wszyscy w rodiznie ) z właścicielami sal -( jak to ściagnac te piekne sztuczne kwiaty przeciez to ozdoba? " "jak to bez butelek na stołach przeciez muszą byc ") Cytat:
![]() W wielu krajach na całym świecie sie tak robi - jak jest drużyna weselna (druchny i drużbowie) to wszyscy maja wybierane stroje przez młodych pasujace do klimatu wesela ![]() 374784000209844243ZWRafIMlc.jpggreek-wedding-ceremony-5-a.jpgindian bridesmaids dressed in Lehnga.jpg Kep_wedding_crop cambodia .jpgślub księcia Petera Phillipsa, syna księżniczki Anny, najstarszego wnuka królowej Elżbiety II, z.jpg To ich wyróznia nie sa zwyczjanymi goścmi ale najbliższymi przyjaciółmi młodych - to w końcu przywilej ,wyróżnienie a strój to podkreśla Nie wiem cz ludziom w Polsce sie dzieje jakas krzywda jak nie moga ubrac dowolnego koloru bo z białym tez sztraszne problemy ![]() Edytowane przez Dione Czas edycji: 2014-07-06 o 17:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
A w Polsce jest to rzadkie bo a) jeszcze się nie przyjęło 'stadko druhen' (a właściwie to nie powróciło do łask) b) są to kolejne koszta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie planuje ubrać moje 2 osobowe stadko druhen w jednakowe suknie w kolorze przewodnim. Nie wiem jak to wyjdzie ale mam nadzieje, że dobrze. Czy któraś dziewczyna miała już tak?
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak się ma jednego świadka i jedną świadkową, to chyba to nie jest drużyna weselna. Dla mnie ubieranie kogoś pod kolor kwiatów na stole, czy muchy pana młodego jest słabe. Już nawet nie mówię o jednakowym kroju, bo nie każdej kobiecie to samo pasuje. Moja koleżanka właśnie będzie starszą na weselu, na której PM zażyczyła sobie sukienkę w kolorze przewodnim. Koleżanka nosi głównie stonowane i niekrzykliwe kolory, a kolor przewodni wesela to fuksja ![]() Moja świadkowa może ubrać się tak, jak jej się podoba i w to, w czym się będzie dobrze czuła, byleby nie był to kolor czarny i biały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
U nas będą odcienie różu- od pudrowego do fuksji oraz mięta
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znam pary, które ze swoich pieniędzy szyją świadkom ubrania (w sensie sukienki i krawaty) Ogólnie moda na kilka druhen w takich samych sukienkach mi osobiście się nie podoba. Tzn ma to jakiś tam swój urok pewnie, ale nie w moim klimacie ![]() ![]() ![]() ![]() ale tak odbiegam trochę od tematu ![]() ![]() Co do sali, to z racji tego, iż bardziej przypomina ona elegancką restaurację, niż typowy dom weselny darujemy sobie wszelkiego typu balony, serpentyny z bibuły ![]()
![]() |
![]() |
#67 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co mnie dziwi, to ogrom sal o określonym stylu. Przecież na logikę powinny być neutralne - biele, szarości - żeby się dało dodać dowolny kolor przewodni (pozostając w temacie). A tu stiuki, złocenia, kolumienki, marmury ![]() Cytat:
Gdybym musiała kupić pięć garniturów i pięć kiecek oprócz własnej, to bym nigdy za mąż nie wyszła, bo by mnie nie było stać ![]() Poza tym ten zwyczaj nie jest przyjęty w kościele rzymskokatolickim, a ten obrządek dominuje przy polskich ślubach. Już nie wspominając, jak by głupio wyglądał taki orszak w USC ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Pomijam, że w życiu nie widziałam męskich trzewików z granatowej skóry, a ostatnio trochę ich oglądałam, bo kupowaliśmy buty dla mojego narzeczonego ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja będę miała druhenki ale nie ubiorę je w te same kolory bo nie będę ich zmuszać do czegoś do czego nie będą przekonane. Będą się wyróżniać jedynie małym bukietem w kościele w kolorze przewodnim albo kwiatkiem w głowie lub na ręce [nie wiem ustalę to z nimi co wolą] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jestem ekspertem w modzie, ale mi powyższe połączenie nie pasuje i już. ![]() A ubierając się na SWÓJ ślub nie kierujemy się jakimiś zasadami, czy zdaniem innych, tylko wybieramy to, w czym sami czujemy się dobrze ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój TŻ będzie miał granatowy garnitur i nawet mi nie przyszło do głowy, żeby szukać granatowych butów. Będą czarne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brązowe strasznie wyglądają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Reguły męskiej elegancji są jakie są, oczywiście można je łamać, ale wtedy to już nie jest elegancja ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() I nie przyszło mi do głowy, aby kierować się zasadami. Tak somie wymarzyliśmy, nie umiemy sobie odmówić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj zostałam uświadomiona, że mój kolor przewodni to kobalt a nie chaber
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#77 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
dokładnie. Szukałam butów i jak powiedziałam, że chcę kobaltowe to pani nie wiedziała o co chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.