Kolor przewodni - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-06, 17:21   #61
Dione
Zakorzenienie

Dot.: Kolor przewodni

Cytat:
Napisane przez valaquenta Pokaż wiadomość
Bo dobieranie stylu to wyższa szkoła jazdy
Przyjmijmy, że decydujesz się na ślub w klimacie Ameryki lat 50. Znajdujesz idealną sukienkę, na którą teściowa kręci nosem, bo mało strojna i bez trenu. Narzeczony kategorycznie odmawia założenia garnituru w tym stylu, chce czarny, nowoczesny, a najlepiej to smoking. A potem stoisz w tej ślicznej sukience przed barokowym ołtarzem w kościele, a następnie idziesz po kostce Bauma do domu weselnego w stylu pseudopałacowym, żeby zjeść rosół i schaboszczaka i potańczyć w swoich butach vintage na podłodze z płytek z promocji w Castoramie... :brzyda:

A wyjście z tego schematu wymaga kasy, bardzo dużo odwagi, siły przebicia i... twardego tyłka
Oj myśle że tradycyjna Coca Cola na stole nada odpowiednio amerykańskiego sznytu

Oj ,tak sobie wyobrażam wesela "tematyczne" w Polsce ; -

PMce zamarzyło sie "tematycznie " ale organizuje mało widoczne detale (buty,mucha,wstążeczki na zaproszeniach ,bukiet, ozdoby na samochodzie ,k) za to na reszte nie zwraca uwagi ( sa standardowe ) W rezultacie wszystkie te drobnostki przepadają w nawale innych rzeczy które sie o wiele bardziej rzucaja w oczy i 90% gości nawet sie nie zorientuje że w zamyśle był jakis "temat" Wychodzi ani tematycznie ani nawet ładnie
(Zreszta z kolorem przewodnim tez tak czesto jest )

A jak juz sie uprze i ma dopracowana wizje to czeka ją walka z rodzina " no bo jak to przeciez musi byc "tradycjnie " (czyli tak jak mieli wszyscy w rodiznie ) z właścicielami sal -( jak to ściagnac te piekne sztuczne kwiaty przeciez to ozdoba? " "jak to bez butelek na stołach przeciez muszą byc ")

Cytat:
Napisane przez seductivee Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie natomiast, abym mogła narzucić świadkom kolor ich ubrania Znam pary, które niemal żądają od świadków, by byli ubrani w kolorze przewodnim, ba, w tym samym odcieniu
Mnie dziwi odwrotnie - że to jest u nas tak rzadkie
W wielu krajach na całym świecie sie tak robi - jak jest drużyna weselna (druchny i drużbowie) to wszyscy maja wybierane stroje przez młodych pasujace do klimatu wesela

374784000209844243ZWRafIMlc.jpggreek-wedding-ceremony-5-a.jpgindian bridesmaids dressed in Lehnga.jpg
Kep_wedding_crop cambodia .jpgślub księcia Petera Phillipsa, syna księżniczki Anny, najstarszego wnuka królowej Elżbiety II, z.jpg

To ich wyróznia nie sa zwyczjanymi goścmi ale najbliższymi przyjaciółmi młodych - to w końcu przywilej ,wyróżnienie a strój to podkreśla

Nie wiem cz ludziom w Polsce sie dzieje jakas krzywda jak nie moga ubrac dowolnego koloru bo z białym tez sztraszne problemy

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2014-07-06 o 17:49
Dione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-06, 17:52   #62
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
Oj myśle że tradycyjna Coca Cola na stole nada odpowiednio amerykańskiego sznytu

Oj ,tak sobie wyobrażam wesela "tematyczne" w Polsce ; -

PMce zamarzyło sie "tematycznie " ale organizuje mało widoczne detale (buty,mucha,wstążeczki na zaproszeniach ,bukiet, ozdoby na samochodzie ,k) za to na reszte nie zwraca uwagi ( sa standardowe ) W rezultacie wszystkie te drobnostki przepadają w nawale innych rzeczy które sie o wiele bardziej rzucaja w oczy i 90% gości nawet sie nie zorientuje że w zamyśle był jakis "temat" Wychodzi ani tematycznie ani nawet ładnie

A jak juz sie uprze i ma dopracowana wizje to czeka ją walka z rodzina " no bo jak to przeciez musi byc "tradycjnie " (czyli tak jak mieli wszyscy w rodiznie ) z właścicielami sal -( jak to ściagnac te piekne sztuczne kwiaty przeciez to ozdoba? " "jak to bez butelek na stołach przeciez muszą byc ")

W wielu krajach na całym świecie sie tak robi - jak jest drużyna weselna (druchny i drużbowie) to wszyscy maja wybierane stroje przez młodych pasujace do klimatu wesela

Załącznik 5729892Załącznik 5729893Załącznik 5729894
Załącznik 5729895Załącznik 5729896

To ich wyróznia nie sa zwyczjanymi goścmi ale najbliższymi przyjaciółmi młodych - to w końcu przywilej ,wyróżnienie a strój to podkreśla

Nie wiem cz ludziom w Polsce sie dzieje jakas krzywda jak nie moga ubrac dowolnego koloru bo z białym tez sztraszne problemy
Mi się ten zwyczaj akurat nie podoba, nie chciałabym mieć narzuconego koloru a tym bardziej fasonu sukienki...
A w Polsce jest to rzadkie bo a) jeszcze się nie przyjęło 'stadko druhen' (a właściwie to nie powróciło do łask) b) są to kolejne koszta

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 11:53   #63
Sorbik
Zakorzenienie

Ja właśnie planuje ubrać moje 2 osobowe stadko druhen w jednakowe suknie w kolorze przewodnim. Nie wiem jak to wyjdzie ale mam nadzieje, że dobrze. Czy któraś dziewczyna miała już tak?

Zapuszczam włosy 56cm---> 70cm

“I have learned to be content in whatever circumstances I am in”.
Sorbik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 11:10   #64
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:

Ale jak się ma jednego świadka i jedną świadkową, to chyba to nie jest drużyna weselna.
Dla mnie ubieranie kogoś pod kolor kwiatów na stole, czy muchy pana młodego jest słabe. Już nawet nie mówię o jednakowym kroju, bo nie każdej kobiecie to samo pasuje.
Moja koleżanka właśnie będzie starszą na weselu, na której PM zażyczyła sobie sukienkę w kolorze przewodnim. Koleżanka nosi głównie stonowane i niekrzykliwe kolory, a kolor przewodni wesela to fuksja Do tej pory nie znalazła sukienki i mówi, że gdyby wiedziała, że takie będzie wymaganie, to nie zgodziłaby się być świadkiem, choć taka rola to dla niej przyjemność i wyróżnienie.
Moja świadkowa może ubrać się tak, jak jej się podoba i w to, w czym się będzie dobrze czuła, byleby nie był to kolor czarny i biały

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 16:31   #65
magda_mjt
Zakorzenienie

U nas będą odcienie różu- od pudrowego do fuksji oraz mięta . Jako, że mam jeszcze rok i jeden dzień, to co konkretnie będzie w tych kolorach jeszcze nie jest pewne . Na pewno dwa typy zaproszeń- część miętowa, część pudrowy róż . Kolorowe buty, kolorowe pompony tiulowe, tort, słodki stół.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (59,0 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0-1.jpg (21,9 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f0f46fc639d56c4fd928383a23200d90.jpg (21,5 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zaproszenia-ślubne_oryginalne_ekskluzywne_motyw-przewodni_kwiatowy_-zaproszenia_ludowe_róż_kwiat.jpg (86,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 112730796892726138_mQOIGZDw_c.jpg (34,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 79f0cd51a0bcb00d0321a0d7873bbbe4.jpg (30,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pinkandmint.jpg (91,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pinkandmint2.jpg (95,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pinkandmint31.jpg (78,9 KB, 0 załadowań)
Stary 2014-07-11, 07:27   #66
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wyobrażam sobie natomiast, abym mogła narzucić świadkom kolor ich ubrania Znam pary, które niemal żądają od świadków, by byli ubrani w kolorze przewodnim, ba, w tym samym odcieniu

ja znam pary, które ze swoich pieniędzy szyją świadkom ubrania (w sensie sukienki i krawaty) Ogólnie moda na kilka druhen w takich samych sukienkach mi osobiście się nie podoba. Tzn ma to jakiś tam swój urok pewnie, ale nie w moim klimacie U nas wyglądać to będzie tak, że ja z Tż będziemy mieć dodatki czerwone, a moja świadkowa (chociaż chciała się z nami zgrać kolorystycznie) ostatecznie postawiła na miętowe dodatki i ja się cieszę, bo ten kolor do niej zdecydowanie bardziej pasuje. A ja nie jestem z tego typu PM, które aż truchleją o to, ażeby świadkowa nie prezentowała się przypadkiem za dobrze Ja sama chodziłam ze swoją świadkową za sukienką i doradzałam jej białą, w której wyglądała prześlicznie. Chociaż się nie zdecydowała, to był jej wybór, a nie jakieś moje sugestie

ale tak odbiegam trochę od tematu U nas tak, jak wspomniałam będzie czerwony i skończy się na tym, że będę miała czerwone buty i bukiet, a Tż czerwoną muszkę i sznurówki (garnitur i buty prawdopodobnie granatowe
Co do sali, to z racji tego, iż bardziej przypomina ona elegancką restaurację, niż typowy dom weselny darujemy sobie wszelkiego typu balony, serpentyny z bibuły czy jakieś tiule itp. Sala jest piękna sama w sobie i nie wyobrażam sobie wieszać balonów między "kryształowymi" żyrandolami :p

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-15, 09:14   #67
valaquenta
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie tak jest. Bo to, co standardowe, trudno jest zmienić. Przecież nie będziesz przebudowywać sali

Co mnie dziwi, to ogrom sal o określonym stylu. Przecież na logikę powinny być neutralne - biele, szarości - żeby się dało dodać dowolny kolor przewodni (pozostając w temacie). A tu stiuki, złocenia, kolumienki, marmury I weź tu zrób nowoczesne wesele z czernią i srebrem chociażby, albo z jakąś limonką.

Cytat:
I OPŁACANE przez młodych...
Gdybym musiała kupić pięć garniturów i pięć kiecek oprócz własnej, to bym nigdy za mąż nie wyszła, bo by mnie nie było stać

Poza tym ten zwyczaj nie jest przyjęty w kościele rzymskokatolickim, a ten obrządek dominuje przy polskich ślubach. Już nie wspominając, jak by głupio wyglądał taki orszak w USC

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Tż czerwoną muszkę i sznurówki (garnitur i buty prawdopodobnie granatowe
Do granatowego garnituru buty nosi się czarne albo ciemnobrązowe. (Za "Rzeczowo o modzie męskiej" Michała Kędziory.)
Pomijam, że w życiu nie widziałam męskich trzewików z granatowej skóry, a ostatnio trochę ich oglądałam, bo kupowaliśmy buty dla mojego narzeczonego

Relacja z mojego ślubu - przeczytaj!
valaquenta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-15, 09:38   #68
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:

Ale jak się ma jednego świadka i jedną świadkową, to chyba to nie jest drużyna weselna.
Dla mnie ubieranie kogoś pod kolor kwiatów na stole, czy muchy pana młodego jest słabe. Już nawet nie mówię o jednakowym kroju, bo nie każdej kobiecie to samo pasuje.
Moja koleżanka właśnie będzie starszą na weselu, na której PM zażyczyła sobie sukienkę w kolorze przewodnim. Koleżanka nosi głównie stonowane i niekrzykliwe kolory, a kolor przewodni wesela to fuksja Do tej pory nie znalazła sukienki i mówi, że gdyby wiedziała, że takie będzie wymaganie, to nie zgodziłaby się być świadkiem, choć taka rola to dla niej przyjemność i wyróżnienie.
Moja świadkowa może ubrać się tak, jak jej się podoba i w to, w czym się będzie dobrze czuła, byleby nie był to kolor czarny i biały

ja będę miała druhenki ale nie ubiorę je w te same kolory bo nie będę ich zmuszać do czegoś do czego nie będą przekonane. Będą się wyróżniać jedynie małym bukietem w kościele w kolorze przewodnim albo kwiatkiem w głowie lub na ręce [nie wiem ustalę to z nimi co wolą]

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-16, 06:25   #69
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez valaquenta Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Do granatowego garnituru buty nosi się czarne albo ciemnobrązowe. (Za "Rzeczowo o modzie męskiej" Michała Kędziory.)
Pomijam, że w życiu nie widziałam męskich trzewików z granatowej skóry, a ostatnio trochę ich oglądałam, bo kupowaliśmy buty dla mojego narzeczonego
No to Cię zaskoczę, bo wczoraj narzeczony mierzył takie buty w sklepie Wojas (granatowe z czerwonymi sznurówkami). W sklepie, gdzie kupujemy garnitur również były takie buty i tam mierzył dwa różne fasony, ale nie pamiętam marki.

Nie jestem ekspertem w modzie, ale mi powyższe połączenie nie pasuje i już.
A ubierając się na SWÓJ ślub nie kierujemy się jakimiś zasadami, czy zdaniem innych, tylko wybieramy to, w czym sami czujemy się dobrze

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-16, 10:11   #70
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
No to Cię zaskoczę, bo wczoraj narzeczony mierzył takie buty w sklepie Wojas (granatowe z czerwonymi sznurówkami). W sklepie, gdzie kupujemy garnitur również były takie buty i tam mierzył dwa różne fasony, ale nie pamiętam marki.

Nie jestem ekspertem w modzie, ale mi powyższe połączenie nie pasuje i już.
A ubierając się na SWÓJ ślub nie kierujemy się jakimiś zasadami, czy zdaniem innych, tylko wybieramy to, w czym sami czujemy się dobrze

A mój TŻ będzie miał granatowy garnitur i nawet mi nie przyszło do głowy, żeby szukać granatowych butów. Będą czarne

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-16, 10:23   #71
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
A mój TŻ będzie miał granatowy garnitur i nawet mi nie przyszło do głowy, żeby szukać granatowych butów. Będą czarne
czarne najlepiej do granatu będą wyglądać.
Brązowe strasznie wyglądają

Stary 2014-07-16, 13:40   #72
valaquenta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
czarne najlepiej do granatu będą wyglądać.
Brązowe strasznie wyglądają
Przecież napisałam, że czarne lub ciemnobrązowe. To, co pokazałaś, mms_22, to ani granatowy garnitur, ani ciemnobrązowe buty, a niebieski garnitur i brązowe buty, połączenie rzeczywiście koszmarne. Na ślub się nie nadaje.

Reguły męskiej elegancji są jakie są, oczywiście można je łamać, ale wtedy to już nie jest elegancja Miłego dnia

Relacja z mojego ślubu - przeczytaj!
valaquenta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 08:35   #73
Must
Rozeznanie

Mój tż ma czarny garnitur i czaro- fioletowe buty

I nie przyszło mi do głowy, aby kierować się zasadami. Tak somie wymarzyliśmy, nie umiemy sobie odmówić
Must jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-18, 18:12   #74
zmotywowanaja
Zakorzenienie

dzisiaj zostałam uświadomiona, że mój kolor przewodni to kobalt a nie chaber
Stary 2014-07-18, 19:00   #75
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmotywowanaja Pokaż wiadomość
to jest to samo tak na prawdę. Jak zwał tak zwał

Stary 2014-07-18, 19:43   #76
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
to jest to samo tak na prawdę. Jak zwał tak zwał
ale dobrze wiedzieć
Stary 2014-07-19, 10:02   #77
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez zmotywowanaja Pokaż wiadomość
Wg mnie to jest ten sam kolor, ale kobalt brzmi bardziej elegancko

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-19, 18:16   #78
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Wg mnie to jest ten sam kolor, ale kobalt brzmi bardziej elegancko
dokładnie. Szukałam butów i jak powiedziałam, że chcę kobaltowe to pani nie wiedziała o co chodzi

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości